Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-19, 21:17   #1531
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Country sam serwis spoko. Ale moja nie wylezy tyle w wózku, ona krótko śpi a jak nie śpi to wózek parzy. Dlatego jak bym jechała to z.kimś kto w razie w ponosi małą

Zjadłam wiśnie i dostała kolki

Kręgosłup mi odpada..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 21:23   #1532
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
U nas byłam pytać to dopiero od 3 m-ca
Przeważnie wszystkie takie zajęcia są od 3-4 miesiące. Ja nie znalazłam niczego wcześniej.

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Na poczatku uciekalam z domu bo balam sie opieki nad Mala a teraz dziwnie sie czuje jakbym miala wyjsc bez niej. Do kosmetyczki tez bym ja wziela. Jest taka kochana.
Nie za bardzo jest czym smarowac takiego malucha dlatego wczoraj ucieklysmy do galerii. A tak jak wychodze to tetra idzie w ruch

Wczoraj od znajomych dostalismy prezent w postaci gumowych kaczuszek i chyba bede wyrodna matka bo sama sie bede z nimi kąpać

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

O matko co za lekarz Gdzie bylas?

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Jak jest mozliwosc zrobienia "serwisu" dziecka to co za roznica czy jestesmy w domu czy poza?

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Najblizej masz Redeco http://www.szkolaplywaniafala.pl/ofe...dla-niemowlat/ albo Pulsantis http://www.nemoswim.pl/6-cennik.html

Nie chcę go ciągnąć ze sobą do kosmetyczki, żeby się nie nawdychał chemii.
Do pediatry na NFZ chodzimy do centrum "Mama i ja". Ta lekarka to taka trochę starej daty. Na szczęście przyszła tylko na zastępstwo, bo sezon urlopowy. I oczywiście musieliśmy na nią trafić. Za to położną mamy stamtąd super! Naprawdę fajna, wyrozumiała, ciepła kobieta.
Ja ostatnio opcję full serwis robiłam praktycznie na środku ulicy. Jasiek obrobił się po pas. I darł się jakby go ze skóry obdzierali, aż ludzie się oglądali. A zwykle kupa mu nie przeszkadza, drze się jak mu zmieniam pieluchę.

Cytat:
Nie macie czegos blizej?

Kika Rybka a co powiecie na salse u Torresów? https://www.youtube.com/watch?v=ctwdM6azP4s
Podoba mi się! Ale ja się chyba wstydzę.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 21:36   #1533
201710041131
Konto usunięte

U nas od drugiego miesiąca można z maluchem na zajęcia na basenie, ale kurcze... mój mały nienawidzi wody brudas jeden
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 21:38   #1534
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kaja no normalnie jeżeli Chodzi o spacer to mamy te same egzemplarze

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
U nas od drugiego miesiąca można z maluchem na zajęcia na basenie, ale kurcze... mój mały nienawidzi wody brudas jeden

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 21:40   #1535
rybkaa90
Zakorzenienie

Mój drze się jak go wkładam do wózka, jak chwilę poleży okazuje się że wózek nie jest wcale taki zły i leży spokojnie, rozgląda się.

Cytat:

06.09.2014
Stary 2015-07-19, 21:45   #1536
k a j a
Zakorzenienie

Alkamor ja bardzo nad tym ubolewam, bo ja całe lato spędzam na dworze.. S tu nie bardzo mogę. I jak Blanke wkładałam do wózka i spała więc mogłam wyjść kiedy chciałam tak z lena nie znasz dnia ani godziny.

Do tego te jej spanie.. nie chce ssac smoka a mam wrażenie że jakby ciumkala to by lepiej spała tak na spacerach. Wczoraj spała.bardzo ładnie, poszłam z nią do punktu enki i się obudziła, pobujalam wózkiem i poszła spać, zjadła i znów spała i to długo. a dziś.. Śpi tylko u mnie na rękach, jak odkładam to się budzi.

Chyba chusta będzie grana jednak..

Lena
Stary 2015-07-19, 21:58   #1537
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
U nas od drugiego miesiąca można z maluchem na zajęcia na basenie, ale kurcze... mój mały nienawidzi wody brudas jeden ala:
Ooo to mam dla niego wybranke, moja się drze jakby ja ktoś obdzieral ze skóry... A też chcieliśmy chodzić na basen, chociaż powiem Ci ze znaleźliśmy na nią jeden sposób ze mycie przebiega spokojnie, cała wanna i ja lub tz wchodzimy z nią kładziemy na klatkę piersiową i jedno z nas ja myje, kąpiel przebiega nawet bez piskniecia, chyba że jest mega głodna

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Alkamor ja bardzo nad tym ubolewam, bo ja całe lato spędzam na dworze.. S tu nie bardzo mogę. I jak Blanke wkładałam do wózka i spała więc mogłam wyjść kiedy chciałam tak z lena nie znasz dnia ani godziny.

Do tego te jej spanie.. nie chce ssac smoka a mam wrażenie że jakby ciumkala to by lepiej spała tak na spacerach. Wczoraj spała.bardzo ładnie, poszłam z nią do punktu enki i się obudziła, pobujalam wózkiem i poszła spać, zjadła i znów spała i to długo. a dziś.. Śpi tylko u mnie na rękach, jak odkładam to się budzi.

A próbowałas różne rodzaje skoczków? Moja aventu w ogóle nie z szala a Lovi ciągnie jak szalona
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 22:11   #1538
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Rzuca się na butlę z wodą. Głupia lekarka kazała nam dosładzać wodę glukozą, a jak powiedziałam że Jasiek chętnie pije wodę, bez wspomagania, to stwierdziła, że pewnie tylko trzyma smoczek i się bawi butelką.
fajnie że twój mały pije samą wode ja miałam nadzieje że moja też załapie wode, bo przeciez bez smaku . herbatkami pluje bo gorzkie i wodą niestety też
dziś jej posłodziłam troszke miodem to walneła dwie flachy przez cały dzień, tak jej sie pić chciało.
nie chciałam niczym dosładzać, no ale jak ma sie dziecko odwodnić to wole troszke tego miodu jej dodać. miód w końcu zdrowy nie?

Cytat:
Country u mnie niestety nie ma.. Są szkoły dopiero od 6 miesiąca i chyba skorzystamy
u nas w mieście od 3 miesiąca....właśnie sie zastanawiam nad tym
Stary 2015-07-19, 22:12   #1539
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

No u Kuby to ledwo wózek ruszył a on spał...a ta najpierw muszę uśpić zanim wyjdę. Porażka ostatnio pomogło jak się Obudziła podniesienie tej części gdzie głowę ma...zasnęła to ja znowu opuscilam... Ale niestety nie zawsze działa... mam nadzieje ze ona z tego wyrośnie

Ze smoczkiem mamy to samo...mamy Lovi a po nauczce na starszaku nie bardzo mam ochotę kupowania innych

Dlatego dzisiaj się tak stresowalam przed wyjazdem nad zalew...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 22:17   #1540
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Nie macie czegos blizej?

Kika Rybka a co powiecie na salse u Torresów? https://www.youtube.com/watch?v=ctwdM6azP4s
A tam tż sobie upatrzyl i sr polecała

Ja mam sale codziennie jak próbuje dziecko ululac do snu ale może i bym się skusiła
Stary 2015-07-19, 22:18   #1541
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
fajnie że twój mały pije samą wode ja miałam nadzieje że moja też załapie wode, bo przeciez bez smaku . herbatkami pluje bo gorzkie i wodą niestety też
dziś jej posłodziłam troszke miodem to walneła dwie flachy przez cały dzień, tak jej sie pić chciało.
nie chciałam niczym dosładzać, no ale jak ma sie dziecko odwodnić to wole troszke tego miodu jej dodać. miód w końcu zdrowy nie?
Jasne, szkoda męczyć dziecka. Nie mam nic przeciwko dosładzaniu, jeśli dziecko nie ruszy czystej wody. Jeszcze w takie upały łatwo o odwodnienie. Chodziło mi o podejście tej lekarki rodem ze średniowiecza. To ta sama o której pisałam w klubie.
Herbatki też wciąga, ale minę ma nietęgą. Ja trochę się boję tych wszystkich herbatek. Na tapecie u nas woda.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-07-19 o 22:20
Stary 2015-07-19, 22:26   #1542
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
No u Kuby to ledwo wózek ruszył a on spał...a ta najpierw muszę uśpić zanim wyjdę. Porażka ostatnio pomogło jak się Obudziła podniesienie tej części gdzie głowę ma...zasnęła to ja znowu opuscilam... Ale niestety nie zawsze działa... mam nadzieje ze ona z tego wyrośnie

Ze smoczkiem mamy to samo...mamy Lovi a po nauczce na starszaku nie bardzo mam ochotę kupowania innych

Dlatego dzisiaj się tak stresowalam przed wyjazdem nad zalew...
U nas niestety też wózek tylko jak wcześniej zasnie mi na rękach i jak się przebudowa to biegnę do domu
Z kąpielą tez nie jest kolorowo, ale Tż mówi ze się przyzwyczai
Stary 2015-07-19, 22:30   #1543
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

u nas w mieście od 3 miesiąca....właśnie sie zastanawiam nad tym
Z tego co ja wiem to miodu nie wolno podawać dzieciom poniżej 12 m-cy. może być silnym alergenem i czasem skażony bakteriami które produkują jad kiełbasiany (botuline)
Sprawdź co wujek Google o tym mówi.

Moja wody sie trochę napije a herbatki rumiankowej to juz dużo wypije.

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-07-19 o 22:36
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 23:06   #1544
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze dzieci tez tyle spia? Laurka spi od wczoraj caly czas. Nie wiem co jest grane
taaaa... z godzinę dziennie. w dodatku lulana albo z cycem

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Pisałam ostatnio, że córka robi zielone kupy.. to doszła krew utajona w kale póki co kombinuję z dietą ale nie mam już pomysłu na co może tak reagować nie jem nic podejrzanego.
no i nadal całymi dniami marudzi, płacze, boli ją brzuch, nie śpi, wisi na cycu. do tego upał. masakra ani w chustę zamotać ani co. obie mokre jesteśmy od noszenia jej i karmienia.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 02:46   #1545
201710041131
Konto usunięte

Dziewczyny a przy kp tez dopajacie? Czy wy wszystkie mm? Industria to wiem ze mm

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 02:49   #1546
Princesika
Zakorzenienie

Szuuu tez karmisz?
Ja nie dopajam choc biore wodę na spacery w te upaly w razie czego.
Stary 2015-07-20, 03:08   #1547
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Moja pije wode bez slodzenia,tak samo rumianek czy koperek... Wlasnie usypia
Stary 2015-07-20, 03:42   #1548
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a przy kp tez dopajacie? Czy wy wszystkie mm? Industria to wiem ze mm

Ja nie dopajam.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 03:54   #1549
ultraviolwt188
Raczkowanie

Moja jest pol na pol, pediatra mówił zeby nie dopajac, ze mleko jej wystarczy bo jest malutka, ale jak mozna spróbować jak mi podpowie tak instynkt, taka była jego odpowiedz
Stary 2015-07-20, 06:35   #1550
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

to jest tak, ze jak dajesz z cycka to nie musisz dopajac, ale jak odciagniete to warto miec ze soba wode
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 06:59   #1551
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie dopajam
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 07:04   #1552
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Pisałam ostatnio, że córka robi zielone kupy.. to doszła krew utajona w kale póki co kombinuję z dietą ale nie mam już pomysłu na co może tak reagować nie jem nic podejrzanego.
no i nadal całymi dniami marudzi, płacze, boli ją brzuch, nie śpi, wisi na cycu. do tego upał. masakra ani w chustę zamotać ani co. obie mokre jesteśmy od noszenia jej i karmienia.
Kochana zrób dietę eliminacyjna skoro tak to wygląda.. jest ciężko Ale jak krew się pojawią i zielone kupy to coś nie tak
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 07:11   #1553
pszczoua
Zakorzenienie

Monika, u Julka krew i zielone kupy były od bialka mleka krowiego. Nie mogłam nawet masła używać, praktycznie zero słodyczy bo wszystkie maja w skladzie mleko lub serwatke w proszku. Byłam strasznie chuda, wszystko na mnie wisiało, przy 170 cm wazylam 51 kg takze dieta niezła Niestety, Julek do dziś tylko toleruje jedno mleko - Bebilon Pepti na receptę. Jak bedzie miał 2.5 roku możemy powoli próbować coś tam wprowadzać ale nie wiadomo jak zareaguje.

No i u nas było podobne zachowanie jak u was, byłam wykończona. Dlatego uważam ze Tymek jest mega grzecznym dzieckiem choć śpi w dzień niewiele ale leży zazwyczaj spokojny i zadowolony. Chyba zostało mi wynagrodzone to co przeszłam przy Julku.

Edytowane przez pszczoua
Czas edycji: 2015-07-20 o 07:13
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 07:26   #1554
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Moja jest pol na pol, pediatra mówił zeby nie dopajac, ze mleko jej wystarczy bo jest malutka, ale jak mozna spróbować jak mi podpowie tak instynkt, taka była jego odpowiedz
ja też pół na pół i wszyscy mi mówili, żeby w takie upały dopajać.
Kupy się unormowały jak daję mu wodę, chętnie pije, więc będę mu dawała wodę.

06.09.2014
Stary 2015-07-20, 08:14   #1555
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Z tego co ja wiem to miodu nie wolno podawać dzieciom poniżej 12 m-cy. może być silnym alergenem i czasem skażony bakteriami które produkują jad kiełbasiany (botuline)
Sprawdź co wujek Google o tym mówi.

Moja wody sie trochę napije a herbatki rumiankowej to juz dużo wypije.
Miałam o tym napisać bo też własnie o tym czytałam w jakies gazecie dla mamusiek.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 08:46   #1556
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
ja też pół na pół i wszyscy mi mówili, żeby w takie upały dopajać.
Kupy się unormowały jak daję mu wodę, chętnie pije, więc będę mu dawała wodę.
My tylko mm, ale mocno mi się wydaje, że kupa jest taka ładna dzięki wodzie.

Chociaż od dwóch dni robi bardzo często... praktycznie przy każdym karmieniu.
22.06.2015
Stary 2015-07-20, 08:49   #1557
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

a byłaś u lekarza? Moja położna mówi, że najbardziej uczulają cytrusy truskawki i cebula. Może cebula?
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Szuuu tez karmisz?
Ja nie dopajam choc biore wodę na spacery w te upaly w razie czego.
Ja także biorę wodę, żeby napić trochę, a nie musieć cyca wyciągać na spacerze.
Stary 2015-07-20, 09:21   #1558
k a j a
Zakorzenienie

Kaczuszka, próbowałam tylko z lovi, ale ona się tak jakby dusi. Spróbuje teraz nuka..

Alkamor Blanka też ssala smoka, do dwóch lat był nieodlacznym elementem do zasypiania..

Mama mówi żebym nie dawała smoka, ba, łatwo mówić, to nie ona nosi cały dzień na rękach..jak nie pomoże to zabiorę i tyle.

Ja dopajam przy kp, tak to nie mogłabym wgl cyca chować w te upały :p

Lena
Stary 2015-07-20, 09:28   #1559
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Jam tam szaleje z Mala. Wczoraj 3h w Magnolii w miedzyczasie szybkie karmienie i zmiana pieluchy w pokoju dla matki z dzieckiem. Juz jakos przywyklam ze Zosia wszedzie ze mna a w domu caly czas siedziec nie zamierzam. Najgorsze jest to skladanie wozka i przekladanie do fotelika bo sie zawsze upoce przy tym
Dzisiaj nawet na cmentarz pojechalysmy a dopiero poczytalam co pisalyscie otym
I super, tak trzeba
Ja też muszę dużo robić z Małą więc działamy. Jedyny problem to się okazało, że w naszym samochodzi nie da się wyłączyć poduszki z przodu. No i sprzedajemy samochód, żeby kupić nowy
Cytat:
Ja też będę biegać, biegałam już przed ciąża trochę. Ale poczekam aż się trochę schlodzi, bo padne na zawał przy tych upałach :p a po wizycie u gina, czyli za dwa tyg, mel b

Przestaje lubić upały.. Wcześniej uwielbiałam, lezenie ma plaży nawet i z malutka Blanka. Lena upałów nie lubi. Wręcz nienawidzi :p
Nie znosze biegac, nie nie nie.

Ja kocham upały ale w tym roku mnie męczą, stresuję się, że Mała niedowodniona odpowiednio, gorąco mi przy karmieniu, cała się pocę.

Cytat:
Też ciągle uszy sprawdzam...opaska chyba najlepsza...niektórzy to.i plastrem.uszy podklejaja no ale bez przesady....
Kurcze, mnie też stresują te uszy. Zwłaszcza, że moja ciągle odgina ten dolny płatek
Cytat:
A u mnie bylo granatowo za oknem i tylko tyle że leje...

Jezuuu a moja nie chce nic tylko mleko
U mnie podobnie, w sumie tylko mleko.

Cytat:
Mam zamiar wysłać tż na basen z Małym Jeszcze się nie orientowałam na jakim basenie organizują zajęcia dla takich maluchów.
O ja też, Tż pójdzie bo mamusia nie umie pływać
Cytat:
Nie denerwuj matek karmiacych. Dwa dni z rzedu wypilam karmi i dzisiaj sie zalewam mlekiem. Znalazlam w ogole Karmi o smaku pamaranczy z granatem czy jakos tak
Na mnie chyba to karmi nie działa w ogóle, nie zauważyłam zmian a piję codziennie
To granat pomarańcza pyszne

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Kaczuszka, próbowałam tylko z lovi, ale ona się tak jakby dusi. Spróbuje teraz nuka..

Alkamor Blanka też ssala smoka, do dwóch lat był nieodlacznym elementem do zasypiania..

Mama mówi żebym nie dawała smoka, ba, łatwo mówić, to nie ona nosi cały dzień na rękach..jak nie pomoże to zabiorę i tyle.

Ja dopajam przy kp, tak to nie mogłabym wgl cyca chować w te upały :p
Moja lubi butelkę Baby ono taką

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A co do smoka to ja sobie nawet nie wyobrażam jakby u nas było bez niego, moja Laurka go ssie cały sen póki go nie wypluje. Cały czas aktywnie pociąga
Stary 2015-07-20, 09:31   #1560
kejtiCe
Zakorzenienie

Mój Wojtek kończy dziś 4 tygodnie

Z tej okazji wczoraj z Tżem.. Boże, byłam dziewicą chyba, taki ból
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości