Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-20, 12:07   #2221
peachella
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Witam się po weekendzie, dzisiaj zaczynam 25 tc
Cały wczorajszy dzień mała kopała jak nigdy. Ciesze się bo 2 dni poprzedzające była bardzo spokojna.
Nie pisałam nic bo mieliśmy trochę roboty w domu, ale czytałam na bieżąco. Poza tym pogoda mi daje w kość, tylko się poruszam trochę i już jestem mokra, wczoraj większość przeleżałam, a w nocy takie grzmoty, ze aż nam się szyby na balkonie trzęsły
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:14   #2222
wonderka
Zadomowienie

Ja mam upławy, nie ciągle ale są dni że się nasilają. Ponoć normalne to jest.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:15   #2223
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga;52139706

[/COLOR
Dziewczyny czy macie może biały, gęsty śluz? Mam taki od soboty jak tylko zaczęły się upały i właśnie zauważyłam, że mi aż po ciekło na majtki Nic mnie nie boli ani nie szczypie...Zuzia szaleje hm..
Też taki mam śluz. Profilaktycznie co wizyta u gin robię wymazy. Niestety antybiotyk już poszedł w ruch ale u mnie infekcje dość częste są. No i niestety od dawna mam już GBS-a wiéc chucham i dmucham na siebie. Więc dziewczyny róbcie wymazy. Tak na wszelki wielki.

Edytowane przez india_love
Czas edycji: 2015-07-20 o 12:17
india_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:28   #2224
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Przy infekcji i bakteriach to miałam żółtawą wydzielinę i praktycznie wkładka ciągle do wymiany. Teraz to taki śluz podobny jak ten przed miesiączką białawy ale nie mam go cały czas To w takim razie nie martwię się, dzięki

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:35   #2225
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Chyba nie. Wydaje mi się, że to był ten sam typ, co wersja carbon, tylko materiał len. Ale mogło mi się wydawać, bo wtedy nie byłam zainteresowana tym modelem za bardzo. Pewnie w jakiejś hurtowni dowiem się szczegółów

Aaa.... Dziś zaczynam 22 tydzień
To chyba tu jest z tym lnem
http://baby-centrum.pl/tako-baby-heaven-premium-2w1

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Ja byłam w szpitalu na wizycie. Oczywiście jak zawsze (zdaniem irlandzkiej służby zdrowia) wszystko jest ok. Kolejny raz usłyszałam że mały nie będzie mały a spory.
A jak wracałam to kupiłam dla małego kilka bodziaków i bluzeczek.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:38   #2226
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
To chyba tu jest z tym lnem
http://baby-centrum.pl/tako-baby-heaven-premium-2w1

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Ja byłam w szpitalu na wizycie. Oczywiście jak zawsze (zdaniem irlandzkiej służby zdrowia) wszystko jest ok. Kolejny raz usłyszałam że mały nie będzie mały a spory.
A jak wracałam to kupiłam dla małego kilka bodziaków i bluzeczek.
Jesteś wspaniała To ten
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:45   #2227
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie, dzisiaj zaczynam 25 tc
Cały wczorajszy dzień mała kopała jak nigdy. Ciesze się bo 2 dni poprzedzające była bardzo spokojna.
Nie pisałam nic bo mieliśmy trochę roboty w domu, ale czytałam na bieżąco. Poza tym pogoda mi daje w kość, tylko się poruszam trochę i już jestem mokra, wczoraj większość przeleżałam, a w nocy takie grzmoty, ze aż nam się szyby na balkonie trzęsły
u nas tak samo było wczoraj.

ja w piątek jadę na badanie obciążenia glukozą jak to przeżyć, żeby się nie zrzygać ?? :P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-20, 12:48   #2228
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

ja w piątek jadę na badanie obciążenia glukozą jak to przeżyć, żeby się nie zrzygać ?? :P
Mój gin powiedział, że można sobie wcisnąć sok z cytryny do tego. Ja tego nie zrobiłam, bo pojęcia nie miałam. Może się nie zrzygałam, ale pociłam się jak szczur i w momencie zasnęłam. Jak typowy cukrzyk ze zbyt dużym cukrem chyba. Mąż mnie musiał obudzić na pomiar. Wynik był w normie, ale to uderzenie cukru zaraz po wypiciu mnie poskładało.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 12:52   #2229
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Limonka, strasznie masz z ta tesciowa. Chyba jedyne co mozesz zrobic to sie troche odesprowac od niej i moze sprobowac wytlumaczyc tzowi, ze to toksycznie wplywa na wasza relacje, a bedzie jeszcze gorzej...

Ja dzisiaj na 18 jade do mojego gina zeby mi cos przepisal na te infekcje cholerna, bo sie mecze :-(

Mialam zaczac jakies generalne porzadki dzisiaj, ale juz widze, ze nic z tego. Kompletnie nie mam dnia na sprzatanie. Lodowke myje na raty lol ;-)

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Agne19s, my mamy lozko z ikei i jestesmy zadowoleni

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:05   #2230
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Witam się z poniedziałku, po długiej nieobecności

Starałam się nadrobić ale niestety jesteście za szybkie i się nie udało

W środę na badaniu połówkowym dowiedzieliśmy się, że na 100% będzie dziewczynka - pokazała dokładnie wszystko co miała do pokazania
I chyba jej się szybko usg znudziło, bo pan doktor maltretował nas 40 minut, a już po 20 tak się zaczęła wiercić, że ciężko było cokolwiek zobaczyć

Od wczoraj mam strasznie spuchnięte stopy, jak dwa bochny dosłownie, w żadne buty nie mogę się upchać i chodzę w pracy w klapkach taty

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:08   #2231
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
W środę na badaniu połówkowym dowiedzieliśmy się, że na 100% będzie dziewczynka - pokazała dokładnie wszystko co miała do pokazania
I chyba jej się szybko usg znudziło, bo pan doktor maltretował nas 40 minut, a już po 20 tak się zaczęła wiercić, że ciężko było cokolwiek zobaczyć
Gratuluję córeczki Imię już macie wybrane?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:19   #2232
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

Od wczoraj mam strasznie spuchnięte stopy, jak dwa bochny dosłownie, w żadne buty nie mogę się upchać i chodzę w pracy w klapkach taty

Gratulacje Już dopisałam do listy Ja też przez upały mam stopy jak frodo. Cały czas moczyłam w zimnej wodzie albo psikałam spryskiwaczem Okropność :C

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-20, 13:20   #2233
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Na początku mieliśmy Anastazja, ale średnio pasuje do nazwiska, także raczej ten pomysł upadł.
Dziadkowie upierają się nad Oliwią, ale szczerze powiem, że jeszcze z TŻ nie zdecydowaliśmy ostatecznie.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 13:21   #2234
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Laszczmagdalena, gratuluje corci co do opuchnietych nóg to przechodziłam to 2 tygodnie temu, pomogło trochę leżenie z nogami w górze

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-20, 13:47   #2235
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

Ja w przyszłym tygodniu idę mam nadzieję, że nie zwrócę.

Cytat:

Gratki

Mam górę prania do prasowania i nie wiem czy dam radę dzisiaj wszystko zrobić.... wyszłam na chwilę do sklepu i mam dość. Wody to piję ze 4 litry dziennie. A, że filtrowana z Brity to wchodzi jakbym nie piła nic. Zawsze piłam gazowaną ale zmieniłam na taką z początkiem ciąży i już się przyzwyczaiłam. Polecam. Z jednej strony oszczędność a z drugiej lepsza taka, bo gazowanej to za dużo wypić nie mogłam a i przydaje się dla zwierzaków i do gotowania.
Obiad też czeka, od wczoraj zastanawiałam się co zrobić z cukinią i pomidorami, bo znowu dostaliśmy z działki, a leczo nam się przejadło padło więc na zupę krem i naleśniki będę smażyć. Dobrze, że mamy Raklet to przynajmnije bez grama tłuszczu będą

Mieszkanie powoli nabiera kształtów, nasz pokój prawie skończony jeżeli chodzi o malowanie, następny będzie Mai, zostanie nam trochę farby, więc wpadliśmy na pomysł, zeby wymieszać 2 kolory i pomalować przedpokoj a pozniej kuchnie jeszcze . Jak szukacie naklejek to na allegro tego pełno jest, ja będe zamawiać jakieś ale dopiero jak wymalujemy ściany.

Co do śluzu, ja czasem tylko zauważam bardziej gęsty, tak to raczej taki rzadki. Moja gin mowi, że im dalej z ciążą to jest go więcej, I różnie to bywa, bo pacjentki mówią, ze ich "zalewa". U mnie jest to w granicach normy.

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-07-20 o 13:50
Stary 2015-07-20, 13:48   #2236
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Mój gin powiedział, że można sobie wcisnąć sok z cytryny do tego. Ja tego nie zrobiłam, bo pojęcia nie miałam. Może się nie zrzygałam, ale pociłam się jak szczur i w momencie zasnęłam. Jak typowy cukrzyk ze zbyt dużym cukrem chyba. Mąż mnie musiał obudzić na pomiar. Wynik był w normie, ale to uderzenie cukru zaraz po wypiciu mnie poskładało.
kurcze a ja myslalam ze pojadę samochodem na ten test, to teraz juz nie wiem czy się tak szarpnąć.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-20, 14:05   #2237
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Niby troska ale bez przesady...on jest dorosłym mężczyzną i dla mnie to jest śmieszne, że mama mu się w rozwód i sprawy z nim związane wtrącała. I to, że dał się namówić na karty debetowe i jeszcze został z długami? Gdzie on miał głowe?, no nie wiem...Okropnie nie poradnie to brzmi. Oczywiście nie chce oceniać bo nie znam dokładnie sytuacji, wiadomo ale to gadanie, że choroba Twoja wina, że zajście w ciążę to na pewno nie po ich stronie, nie wydaje Ci się to dziwne? To brzmi jakbyś wszystkie nie powodzenia miała brać na swoją klatę a żeby syn "jakby co" nie był niczemu winny. Niby chce chronić go przed wszystkim ale krzywdzi, świadomie lub nie, osobę którą kocha. Porozmawiaj z nim bo tłumaczenie teściowej to tak jak napisałaś, nic nie zmienią, ba za chwilę usłyszysz że ona chce dobrze a Ty ją odtrącasz...

Nie dziwie się, że się zdenerwowałaś...

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Dziewczyny czy macie może biały, gęsty śluz? Mam taki od soboty jak tylko zaczęły się upały i właśnie zauważyłam, że mi aż po ciekło na majtki Nic mnie nie boli ani nie szczypie...Zuzia szaleje hm..
Tak ja miałam taki gesty biały sluz ze na majtkach pozostawal, miałam to kilka dni poczekalam do wizyty i ginekolog przepisał micmarol (chyba) , sprawdzę nazwę dokładnie jak będę w domu, 6 tabletek doppchwowych i brać co drugi dzień. Wczoraj miałam 3 tabletkę i dziś ani kropli tego obrzydliwego śluzu.
Stary 2015-07-20, 14:09   #2238
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Z tą glukozą czekoo to nie przewidzisz. Ja po 30min od wypicia miałam w żołądku korkociąg ale nie brało mnie na wymioty. Miałam za to tyle energii jakbym przynajmniej coś zażyła Źrenice rozszerzone, ledwo co wysiedziałam bo już chciałam iść i mnie nosiło. Po wyjściu to poszłam jeszcze zjeść, na zakupy, małe bara bara z mężem i dopiero przysnełam na 30min. Wstałam jak gdyby nigdy nic i dalej dzień pożytkowałam

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Tak ja miałam taki gesty biały sluz ze na majtkach pozostawal, miałam to kilka dni poczekalam do wizyty i ginekolog przepisał micmarol (chyba) , sprawdzę nazwę dokładnie jak będę w domu, 6 tabletek doppchwowych i brać co drugi dzień. Wczoraj miałam 3 tabletkę i dziś ani kropli tego obrzydliwego śluzu.
No nie mów mi nawet...teraz mam sucho i pewnie dopiero za parę godzin znów się pojawi. Grrr....

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-20, 14:12   #2239
Gaabbi
Wtajemniczenie

My już po weselu Było super!

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Witam się w 23 tygodniu czyli 6 miesiącu czekam właśnie na wypis ze szpitala i w końcu jedziemy do domku aż nie mogę doczekać się własnego lozeczka
Coś mi umknęło :/ Dlaczego byłaś w szpitalu? W którym wylądowałaś?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:17   #2240
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Na dostaję na głowę przez upały. Moja tolerancja na wszelkie dyskusje, tłumaczenia, wyjaśnienia i przekonywania spadła do zera. Ostatnio rzuciłam grzebieniem i się poryczałam, gdy musiałam wyjaśnić mężowi, by wziął skierowanie do genetyka. Jak słyszę "po co?" w czasach, gdy skierowania na 1 wizytę trzeba brać prawie do każdego lekarza, coś mnie trafia. To nie jest mój wymysł, by brać ten papierek, a musiałam tłumaczyć tą sprawę, jakbym sama wymyśliła potrzebę skierowań. Mąż mówi, że nie jestem 1 i ostatnia w ciąży. Tłumaczę mu, żeby chodził cały czas z kilkoma kilogramami w okolicy brzucha, miał spuchnięte nogi, zdrętwiałe obie ręce, nie wysypiał się, pocił jak świnia i miał problemy z oddychaniem, a potem dopiero powiedział, jak mam się czuć i jak zachowywać. Oczywiście, że cieszę się ciążą i bardzo jej pragnęłam, ale nie jestem jakimś robotem, by mieć cały dzień uśmiech na twarzy, gdy upał męczy mnie jak nigdy dotąd. To jest piękny czas, ale bardzo trudny. Dla mnie szczególnie, bo moje lewe płuco nadal nie jest zregenerowane, więc w sumie cały czas z maluszkiem korzystamy z prawego na spółkę.

Dziś też po raz kolejny pożarłam się z teściową. 1 raz taka akcja miała miejsce przed ślubem w walentynki. Milion pomysłów, co jak zrobić, zorganizowała kilka rzeczy, których nie można było odkręcić, a ja nie mogłam odnaleźć się na własnym weselu w niektórych momentach. Teraz jest podobnie. Twierdzi, że tylko mi radzi, ale prawda jest taka, że muszę tłumaczyć się z każdej decyzji. Co wymyślę, to ona ma inne zdanie. Jedzie jak taran, ale niby tylko radzi. Łóżeczko nie takie, bo nikt nie miał tego, co ja chcę. Wanienka taka, bo taką każdy ma, a ja coś wymyślam. Z wózkiem podobnie, znajome chwalą sobie taki, a taki model (który mnie się osobiście nie podoba, bo chcę coś innego). Co wymyślam, to ma być inaczej. Jak mówię, ze chcę mieć już cały pokoik zrobiony we wrześniu, bo przecież mnóstwo dzieci rodzi się nawet 2 miesiące przed terminem, to pada "po co? Przecież kupno łóżeczka, pampersów, czegoś tam, to kwestia chwili. Idziesz do sklepu i kupujesz". Mówię, że wyprawkę chcę organizować od sierpnia z powyższego powodu, ale teraz dlatego, ze lepiej rozłożyć takie wydatki na kilka miesięcy, a nie na raz. To też "idziesz i kupujesz". Jak pytam, to jak to sobie wyobraża, że jej syn będzie chodził do pracy, potem do szpitala, a w międzyczasie robił zakupy, to znowu jest, że jest kupa sklepów. Ok, ale to ja siedzę w zakupach, ja mam coś wybranego (mąż się uparł na drewniane łóżeczko i to jest wszystko, w co się zaangażował. Wózek mam wybrać sama, bo ja będę głównie z niego korzystać, komodę tak samo, itd.), a mój mąż pójdzie i kupi na ślepo. Jestem człowiekiem, który lubi mieć coś przygotowanego i spokojnie czekać, a nie stresować się, czy jak wrócę do domu ze szpitala, będę miała gdzie położyć noworodka i czy będą pieluchy na zmianę. Wiem, ze można iść do sklepu i kupić, ale czy to na serio nie może być kupione wcześniej? Powiedziałam w końcu, że powoli gubię się w tym, która z nas jest w ciąży i fakt pojawienia się wnuka będzie polegał na tym: "dziołcha, ty już swoje zrobiłaś, my zajmiemy się resztą". Powiedziałam, że nie jestem jakimś inkubatorem, tylko matką tego dziecka, a ona babcia i żeby to sobie utrwaliła. No, szlag mnie trafia.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Widziałam też wersję z imitacją lnu. Mówię o tej najnowszej wersji. Jest ekoskóra i ekolen (czy jak na to mówią). Tylko mignęła mi ta stronka raz i mimo poszukiwań, nie mogę na nią trafić, a jestem ciekawa ceny. Len występuje też w nieco starszej wersji, ale ja chciałabym tą najnowszą.
współćzuję teściowej mamy takie same zapatrywania na upały

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Też muszę spojrzeć na te linki

Powiedzcie w jakiej pozycji śpicie z cebuszką? Ja śpię tak, że mam część pod głową, a resztę wkładam między nogi, ale w nocy budzę się z bólem kręgosłupa...
ja też tak albo tylko pod nogi jak leo się chce tuli przez sen.
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Witam się w 23 tygodniu czyli 6 miesiącu czekam właśnie na wypis ze szpitala i w końcu jedziemy do domku aż nie mogę doczekać się własnego lozeczka
gratki i cieszę się że wychodzisz

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Lexie Super że już wszystko dobrze i wracasz do domu
Jeszcze wczoraj pisałam że humorów nie mam a dziś mnie tz do łez doprowadził ale chyba i bez ciąży to by się tak skończyło. Urlopu nie weźmie na badania, na załatwienie kredytu,na załatwienie ślubu,na wyjazd ze mną. Weźmie za to na wyjazd z kolegami na jakiś mecz. Na weekend ze mną też nie wyjedzie-chyba że do rodziny,ale ze znajomymi z pracy już tak. I jeszcze prosi mnie żebym im nocleg znalazła bo zawsze znajduje dobre i tanie oferty...
te chłopy
Cytat:

gratuluję córeczki

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:25   #2241
Agusiek89
Wtajemniczenie

Witam się w 23 tygodniu

Wczoraj byłam na usg, tym darmowym, bo jakiś projekt norweski jest w szpitalu Zdjęć niestety nie dostałam, ale za to wiem, że z dzidzią jest wszystko ok, że rozwija się prawidłowo, po kolei lekarka wszystko mierzyła rozpoczynając od główki, potem serduszko, brzuszek, nerki, oglądała nóżki i rączki i górną wargę ust wszystko jest w najlepszym porządku. Zbliżyła obraz na buźkę a dzidzia miała otwartą buzię i języczkiem ruszała hi hi aż się śmiać z mężem zaczęliśmy No i na koniec zapytałam czy da rade sprawdzić jaka płeć, bo poprzednim razem nie chciało pokazać, jedynie w 13 tygodniu lekarka stwierdziła z przekonaniem, że to chłopiec bo ma dyndusia, no a tym razem znów było ciężko zobaczyć bo krzyżowało nóżki, ale trochę je potarmosiła i rozszerzyło nóżki!!! No i nic między nóżkami nie ma hi hi hi Ale niespodzianka, nastawieni już byliśmy na chłopca, wszystko wkoło mówili o dzidzi Fabianek, no a na 90% jest to dziewczynka Srebrna smugo można mnie już dopisać do listy z imionami i płcią - dziewczynka Alicja woleliśmy pierwszego chłopca, ale i tak jesteśmy przeszczęśliwi bo jest zdrowe, a to najważniejsze

A i zapomniałam dodać, że dzidzia waży 474 g kawał baby hi hi

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-07-20 o 14:27
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:34   #2242
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Witam się w 23 tygodniu

Wczoraj byłam na usg, tym darmowym, bo jakiś projekt norweski jest w szpitalu Zdjęć niestety nie dostałam, ale za to wiem, że z dzidzią jest wszystko ok, że rozwija się prawidłowo, po kolei lekarka wszystko mierzyła rozpoczynając od główki, potem serduszko, brzuszek, nerki, oglądała nóżki i rączki i górną wargę ust wszystko jest w najlepszym porządku. Zbliżyła obraz na buźkę a dzidzia miała otwartą buzię i języczkiem ruszała hi hi aż się śmiać z mężem zaczęliśmy No i na koniec zapytałam czy da rade sprawdzić jaka płeć, bo poprzednim razem nie chciało pokazać, jedynie w 13 tygodniu lekarka stwierdziła z przekonaniem, że to chłopiec bo ma dyndusia, no a tym razem znów było ciężko zobaczyć bo krzyżowało nóżki, ale trochę je potarmosiła i rozszerzyło nóżki!!! No i nic między nóżkami nie ma hi hi hi Ale niespodzianka, nastawieni już byliśmy na chłopca, wszystko wkoło mówili o dzidzi Fabianek, no a na 90% jest to dziewczynka Srebrna smugo można mnie już dopisać do listy z imionami i płcią - dziewczynka Alicja woleliśmy pierwszego chłopca, ale i tak jesteśmy przeszczęśliwi bo jest zdrowe, a to najważniejsze

Super Ale mamy wysyp dziewczynek, wojna nam nie grozi Już zapisuję Duża lalunia już

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-20, 14:39   #2243
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze zakupy
Te spodenki to sa sztruksy ocieplane. Bylam tez w pepco ale nic mi sie nie podobalo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1437395911628.jpg (64,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1437395926318.jpg (67,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1437395939197.jpg (77,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1437395951121.jpg (78,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1437395965463.jpg (74,6 KB, 10 załadowań)

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:42   #2244
poznanianka1990
Zakorzenienie

Agusiek89, gratuluję dziewczynki

Moja 458 g ważyła w 21+2 W ciągu jednego dnia przybrała ponad 30g, bo dzień wcześniej na IP ważyła 427 g

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 14:51   #2245
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Witam się w 23 tygodniu

A to niespodzianka gratulacje! u mnie w 21 tc ważyła już 540 g teraz to już pewnie pod kilo będzie podchodzić.
Stary 2015-07-20, 14:52   #2246
india_love
Raczkowanie

Moje dzisiejsze łowy w lumpku. Rozmiar w większości 80 ale przyda się na późniejbaby wyszarpywały sobie rzeczy...masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150720_143714.jpg (118,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150720_143621.jpg (100,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150720_143244.jpg (118,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150720_143216.jpg (133,7 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-07-20, 15:03   #2247
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!{ier

Piękne łowy Kurde, mam tyle ciuszków i kusicie hehe

Dziewczyny ja chciałam wam polecić miesięcznik Dziecko, nie wiem czy któraś z Was kupuje? Szkoda, że tak późno odkryłam. Kupiłam właśnie na sierpień i są artykuły dla nas
1. Jak ważny jest kontakt dziecka z matką - ciało do ciała
2. Opis pierwszych 6 tyg. młodych rodziców po porodzie maluszka.
3. Jak wybrać dobrze butelkę
4. O laktacji i karmieniu
5. I pozycja startowa - czyli jak dziecko się układa do porodu, jak można zmienić jego pozycję.

W numerze lipcowym było o kolkach, pierwsza kąpiel maluszka Zabrzmiało jak reklama :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150720_145637.jpg (79,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150720_145654.jpg (70,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150720_145749.jpg (94,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150720_145813.jpg (104,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150720_145825.jpg (80,2 KB, 2 załadowań)

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-07-20 o 15:04
Stary 2015-07-20, 15:14   #2248
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Super Ale mamy wysyp dziewczynek, wojna nam nie grozi Już zapisuję Duża lalunia już
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze zakupy
Te spodenki to sa sztruksy ocieplane. Bylam tez w pepco ale nic mi sie nie podobalo.
Super ciuszki
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Agusiek89, gratuluję dziewczynki

Moja 458 g ważyła w 21+2 W ciągu jednego dnia przybrała ponad 30g, bo dzień wcześniej na IP ważyła 427 g
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
A to niespodzianka gratulacje! u mnie w 21 tc ważyła już 540 g teraz to już pewnie pod kilo będzie podchodzić.
Dziękuję oho to moja baba przy Twojej się chowa hi hi niech rosną zdrowo
Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze łowy w lumpku. Rozmiar w większości 80 ale przyda się na późniejbaby wyszarpywały sobie rzeczy...masakra
Ekstra zazdroszczę, u mnie nie ma takich świetnych pajacyków ehh prawie same bodziaki tylko
Stary 2015-07-20, 15:19   #2249
peachella
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny ja chciałam wam polecić miesięcznik Dziecko, nie wiem czy któraś z Was kupuje? Szkoda, że tak późno odkryłam. Kupiłam właśnie na sierpień i są artykuły dla nas
5. I pozycja startowa - czyli jak dziecko się układa do porodu, jak można zmienić jego pozycję.

W numerze lipcowym było o kolkach, pierwsza kąpiel maluszka Zabrzmiało jak reklama :P
fajnie, może się skuszę

Cytat:

Dziękuję oho to moja baba przy Twojej się chowa hi hi niech rosną zdrowo
ja się boję żeby do 5 kg nie doszła
Stary 2015-07-20, 15:26   #2250
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
My już po weselu Było super!
Coś mi umknęło :/ Dlaczego byłaś w szpitalu? W którym wylądowałaś?
Fajnie, że wesele udane Ja w czwartek dostałam biegunki i okropnie bolał mnie brzuch a w zasadzie jelita. Próbowałam to przespać, przeczekać, ale pod wieczór dostałam prawie 38 stopni gorączki, do tego ból nerek i postanowiłam jechać na IP. Dostałam dwa razy po dwie kroplówki, zastrzyki z penicyliny i wszystko ładnie przeszło. Miałam być tylko na krótką wizytę a wyszłam dopiero dzisiaj. A leżałam w Sosnowcu.
Cytat:
Witam się w 23 tygodniu

Gratuluję dziewczynki
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze zakupy
Świetne zakupy
Cytat:

Dzięki za reklamę może dzisiaj jak się gdzieś przejdę to sobie kupię

Po obiedzie przeleciałam mieszkanie mopem (za dużo leżałam w szpitalu to musiałam się poruszać ), wzięłam prysznic i czuję się jak nowo narodzona mąż wybył do pracy i siedzę sama. Później wyskoczę na jakiś spacerek i muszę kupić sobie prince polo bo zwariuje takiego smaka mam od wczoraj
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości