![]() |
#3841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Chyba macie racje dziewczyny. Różyczkę i toxo tez robiłam, ale to juz tak dawno, ze zapomniałam o tym.
My mamy akurat problem z nasieniem i ostatnio jeden ginekolog stwierdził, ze skoro podstawowe badania wychodzą ok, na usg wszystko pięknie, to nie ma sensu na sile szukać innego problemu, tylko skupić się na tym jednym juz rozpoznanym. MalinowaMilka, Ja kontroluje temperaturę od jakich 8 miesięcy. Dni płodne to właśnie te, kiedy obserwujesz wodnisty, dobrze rozciągliwy śluz. Od tego dnia powinnaś mieć stale wyższe temperatury niż przed owulacja (o ile taka nastąpiła). Lekki ból i plamienie może pojawić się właśnie w trakcie owulacji. Ja dodatkowo zaczęłam jeszcze robić testy owulacyjne, żeby mieć dokładniejszy obraz sytuacji
#3842 |
Zakorzenienie
|
ja niby obserwowałam dni płodne ale z tą temperaturą jakość nie zauważyłam zmian
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3843 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Zakorzenienie
|
MalinowaMilka jeśli od nadal temperatury będą wyższe to wtedy będzie można potwierdzić tą owulację, przynajmniej mi to tak wygląda patrząc na ten wykres.
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Pytanie jak Wam się bardzo spieszy. Jeżeli nie musisz być w ciąży koniecznie zaraz, to zostałabym przy tym co lekarz powiedział. Jeżeli jednak czas goni, to poszłabym dwutorowo i jednocześnie szukała innych problemów, żeby w razie czego nie tracić później czasu. Nie wiem co Wam dolega, ale jak lekarz zalecił suplementacje, to zwykle trzeba min. 3 miesięcy na poprawę wyników. U nas po 3 miesiącach poprawa była żadna.... ruszyło dopiero po 3 kolejnych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
Figa nie dziekuje
Dziadzia padlo w sumie na grecje a dokladnie rodos Midusia, to juz jakis ruch i choc jedna mozliwa przyczyne mozecie leczyc... A jutro sadny dzien.. wczoraj na wizycie okazalo sie ze sa 2 pecherzyki. Jeden ma 10 a drugi 11. Bylam w 9 dc. Jutro zobaczymy czy dalej rosna czy nie.. jak nie to dostaje jeszcze zastrzyk. W poprzednim cyklu byl jeden pecherzyk o wielkosci 10 ale to bylam w 11dc. Tak wiec wszystko okaze sie jutro. Jak sie okaze ze podwojna dawka clo dziala to nawet na urlop nie bedziemy musieli przerywac staran
#3847 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Nie tyle skoki w gore, a stałe utrzymująca się podwyższona temperatura.
I to nie jest tak, ze mierząc temperaturę przewidzizz, kiedy będziesz mieć owulacje, a raczej analizując wykres zobaczysz, kiedy ona prawdopodobnie wystąpiła ( nie wiem, jak to lepiej ująć w słowa...). Zobacz dla przykładu moje wykresy. Prawdopodobna owulke wyznaczył mi tutaj akurat program, chociaż według mnie nie zrobił tego dokładnie.... Figa84, U nas problem nie tyle z jakością nasienia, co z tym ze w spermie nie na go prawie w ogóle. TZ porobił przeróżne badania u urologa i endokrynologa i nikt nic nie widzi. Teraz wybieramy się do androloga. Ja u siebie wszystkie podstawowe badania mam ok, na usg wszystkie parametry idealnie w normie. Robiłam je i przed i po pęknięciu pecherzyka. Zrobiłam dzisiaj jeszcze tsh i prolaktyna i nie wiem czy na tym skończyć? Do androloga TZ wybiera się juz do kliniki leczenia niepłodności. Edit: wkleję screeny tempki, jak będę miała dostęp do komputera
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-07-15 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Rozeznanie
|
U nas w tym mies znów klapa
![]() ![]()
#3850 |
Zakorzenienie
|
Midusia. Czyli dalej diagnozujecie Tz... oby szybko udalo sie ustalic co jest.
Wild.. zdecydowanie lekarz i podstawowe badania A u mnie szansa jest... ![]()
#3851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
natomiast temp może powiedzieć tylko, że dni płodne już były i się skończyły - jeśli będą trzy kolejne temp wyższe od sześciu poprzedzających, a przed wzrostem skończy się śluz - wtedy wiadomo że są to już dni niepłodne a najprawdopodobniej płodne były ostatnie dni z niższą temp na razie na wykresie nie widać wzrostu temp, ale to dopiero 13 dc natomiast jeśli obserwujesz śluz jak opisałam wyżej to prawdopodobnie są właśnie płodne dni, łatwiej byłoby gdyby na wykresie był jeszcze śluz w każdym dniu opisany pytanie tez czy prawidłowo mierzysz temp - odpowiednim termometrem (jeśli elektroniczny to z tych lepszych), codziennie tym samym, o tej samej porze, bezpośrednio po obudzeniu, przed wstaniem z łóżka czy wykonaniem jakiejkolwiek innej czynności jeśli mogły byc jakieś zaburzenia w pomiarze (inna godzina, krótki sen, alkohol, duży stres, zmiana klimatu, itp) to tez warto zaznaczyc na wykresie i przy pomiarze w ustach trzeba pamietac by było to pod jezykiem za każdym razem w tym samym miejscu
Zakochanie - to relacja międzyosobowa wynikająca z upodobania sobie w kimś, powodującego zależność emocjonalną od tego kogoś. Na miarę siły owej zależności następuje proporcjonalnie: utrata zdrowego rozsądku oraz zdolności do samodecydowania. o. Paweł Gużyński OP |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
Midusia to ja na Waszym miejscu chyba bym się zajęła najpierw problem tż i tak jak piszesz w klinice leczenia bezpłodności. Pójdzie razem i weź swoje wyniki, to przeanalizują i powiedzą, czy Ty też masz coś dorobić.
Kayira to trzymam dalej ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Ja właśnie zaliczyłam mini urlop. Przeszłyśmy z koleżanką i ciężkimi plecakami trasę ze Szklarskiej Poręby do Karpacza górami. Trochę się zresetowałam ![]() Trzymam kciuki za Was! Działajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny,
wpadłam tylko napisać, że podczytuję Was i trzymam kciuki za każdą z osobna. Ja się nie staram (jeszcze), choć czas najwyższy (32 lata). Gdzieś za rok do Was dołączę ![]()
#3855 |
Zakorzenienie
|
Figa nie dziekuje
![]() Malosympatyczna ta trase chcemy jeszcze w tym roku zrobic.. zazdroszcze... Odpoczywaj. Nalezy Ci sie. My dzis zarezerwowalismy wycieczke ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Kitosa a czemu dopiero za rok?
#3856 |
Zadomowienie
|
Za rok planujemy przeprowadzkę do innego miasta, a ja póki co szukam tam bezskutecznie pracy. Tyle, że ja nie odczuwam wielkiej chęci na dziecko póki co, raczej na zasadzie - uda się fajnie, nie uda się tragedii nie będzie.
#3857 |
Zakorzenienie
|
Malosympatyczna, zazdroszczę
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#3858 |
Zakorzenienie
|
Kitosa. No to nawet nie za bardzo czas na dziecko. Chyba ze mozecie sobie poradzic z jednej wyplaty...
Lea.. wspolczuje... jeszcze gips w takie upaly
#3859 |
Zadomowienie
|
Muszę znaleźć pracę, dlatego nie śpieszy mi się
![]()
#3860 |
Zakorzenienie
|
Kitosa to owocnych poszukiwan.
Ja prace bede po macierzynskim zmieniac jak cos... Robilam wczoraj test owulacyjny. Druga krecha tylko bladziutka wyszla. Dzis wiec bede powtarzac. Mam nadzieje ze juz bedzie mocniejsza a starania beda owocne
#3861 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Trzymam kciuki mocno, mocno i czekam na dobre wieści ![]() Ciekawe, jak tam inne Dziewczyny..Wspieram myślami! ![]()
#3862 |
Raczkowanie
|
Kitosa to powodzenia w szukaniu pracy
![]() Lea_ny to się urządziłaś i na upały i na urlop, biedactwo ![]() Kayira to 3mam dalej mocno za Ciebie ![]() ![]() Małosympatyczna nadal zazdroszcze wypadu w góry i przejścia trasy! do kolejnego wypadu szybko zleci i będę zazdrościć jeszcze bardziej ![]() Midusia a coś Wam chociaż zalecili na poprawe liczebności plemniczków? jakieś suplementy? Wild girl a możesz przypomnieć czy już jakieś badania robiliście i ile się staracie? Nanka zaglądasz tu jeszcze, wyniki się poprawiają? |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
dziadzia, to nie jest problem z poprawa ilości, tylko na seminogramie wyszły, tu cytat: pojedyncze ruchome i nieruchome plemniki. Pierwsze, co TZ zrobił, to poszedł do endokrynologa, bo juz kiedyś miał poważne problemy z TSH i prolaktyna. Pózniej złe samopoczucie minęło po hormonach i przestał się tym interesować. Poszedł tez od razu do urologa, bo myśleliśmy, ze to równie dobrze jakiś problem z niedroznoscia.... Urolog nic kompletnie się nie doszukał, wszystkie badania ok. U endokrynologa o dziwo TSH i inne podstawowe badania ok. Jedynie cukier trochę ponad normę. Dostał jeszcze skierowania na insulinę obciążeniowa, kortyzol, anty TPO i coś jeszcze, ale juz nie pamietam. Anty TPO w porządku, insulinę robił dzisiaj, kortyzol za tydzień. Po tym ma powtórzyć badanie nasienia i zgłosić się jeszcze do obu lekarzy. Ale jeżeli seminogram znowu pokaże to samo (żałuje, ze od razu po tamtym go nie powtorzylismy
![]() Ja wczoraj zrobiłam jeszcze ostatnie badania na TSH i prolaktyna. Wyniki mnie załamały.... ![]() Mamy juz 2 przeszkody.... ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-07-18 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Rozeznanie
|
Zaglądam zaglądam wyniki póki co do niczego
![]()
#3865 |
Raczkowanie
|
Lea_ny, współczuję. Gdzie się tak załatwiłaś?
Kayira, zazdroszczę. Też bym chętnie tyłek pomoczyła w takich okolicznościach przyrody ![]() midusia, na poprawę i jakości i ilości nasienia jest sporo suplementów: maca, orzechy brazylijskie, cytrusy (szkoła dziadzi ![]() figa, jak samopoczucie? kitosa, życze owocnych poszukiwań pracy nanka, kochana, nie chcę być wścibska.. ale złe są wyniki związane ze staraniami czy te inne problemy się ciągną co Ci sie po drodze przyplątały? |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Rozeznanie
|
Nie robiliśmy jeszcze badań ale chyba czas najwyższy zacząć się tym interesować... staramy się od października z małą przerwą...
![]() |
#3868 |
Rozeznanie
|
Ja juz nie wiem od czego sa zle wyniki prawda jest taka ze od operacji ciagle cos mi wyłazi wiec juz sama nie wiem czy to zbieg okoliczności czy teraz mi wyłazi przy okazji
#3869 |
Zakorzenienie
|
Nanka, przykro mi
![]() Malosympatyczna, nie mam pojęcia ![]() Rany, szału można dostać z gipsem w taki upał... puchnie mi ta noga i niewygodnie mi przez to ;< Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#3870 |
Zakorzenienie
|
Dziadzia kiedy wizyta kontrola?
Wild. Zdecydowanie nie ma co marnowac czasu. Rob badania. Nanka, moze taki zbieg okolicznosci Lea czasem chwila nieuwagi a taka cene czlowiek placi. Wazne by sie szybko zrosla. Ja po wizycie. 17mm ale i tak zastrzyk na pekniecie dostalam. Zastrzyk na srode, w czwartek starania. 12-13 dni od zastrzyku robic test
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.