|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Dziewczyny, podpowiedzcie mi - ćwiczycie coś teraz w ciąży? Ja się chciałam zapisać na jakieś zajęcia dla ciężarnych, bo już czuję po sobie, że baaardzo mi to potrzebne ale u nas mieście nic nie ma
Bardzo by mi się przydały jakieś zestawy ćwiczeń czy jakiekolwiek podpowiedzi w tej kwestii. Przejrzałam już kilka stron na ten temat ale zazwyczaj albo nie ma nic konkretnego, albo potrzeba do ćwiczeń tysiąca przyrządów/podkładów/podpórek itd.
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ćwiczę, ale na Youtube widziałam dużo ciekawych zestawów u np fitappy
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uwaga, wczoraj miałam iść właśnie kosić, ale powiedziałam mamie żeby mi skosiła taki pasek niedaleko drogi, bo jest nierówny i ciężko mi tam pchać kosiarkę(ktora i tak jest bardzo lekka, bo to elekryczna wiec praktycznie jej nie czuc ze sie ja pcha/ciagnie) , i mama poszła kosić i przejechała tam żmije a potem drugą... więc ja osrana, nie zbliżałam się tam, musiała mi skosić prawie pod dom, i dopiero wtedy zaczęłam kosić dalej.
|
|
|
#2314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też nie ćwiczę, jakiś czas temu próbowałam trochę poćwiczyć taki zestaw ćwiczeń dla ciężarnych, to nie dość że się zdyszałam niesamowicie to zaczął mnie też brzuch ciągnąć okropnie, usiadłam i przeszło za jakieś 30 minut, powiedziałam sobie że nigdy więcej w ciąży takich ćwiczeń.
|
|
|
#2315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kochane dzisiaj moja STUDNIÓWKA ! Wczoraj na wieczór mój Guziczek się tak przemieścił w brzuszku, że z mężem wielkie oczy zrobiliśmy bo wypchneła na maksa głowkę? pupcię? plecki? No nie wiem co to było ale jak to zobaczyłam to aż się popłakałam ze wzruszenia bo dociera do mnie jaka ona jest już duża Cytat:
No ciężki orzech macie do zgryzienia...Jest jeszcze trochę czasu a nóż widelec gdzieś usłyszycie jakieś piękne imię i od razu będziecie wiedzieć, że to to ![]() Cytat:
Co ta teściowa wymyśla :P zamiast koperty to można iść do psychiatry i zapłacić za skierowanie heh...Wybrałaś może już szpital albo jakiś Ci zaproponowali?
|
|
#2316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję studnióweczki
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie za kilka dni będzie, powiedz gdzie Ty chowasz ta swoją Zuzke (dopiero nadrobilam fotki) wczoraj pokazalam właśnie synkowi jak siostra wypiela coś po jednej stronie brzucha to był taki podekscytowany jak nieraz leze na plecach to czuje jak.moja gramoli coś na siłę w podbrzusze tak ze aż czuje dyskomfort, tez tak masz?
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() srebrna_smuga, gratuluję studniówki
|
|
#2319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cynamon już mi się brzuszek ładnie zaokrągla Chociaż jeszcze z boku wyglądam jakby brzuch w prostokąt był ![]() Fajnie, że tak synkowi pokazujesz gdzie jest siostrzyczka i żeby też w tym uczestniczył Ja jestem najstarsza, jest nas piątka i w ogóle nie pamiętam żeby mama nam mówiła, że jest w ciąży, że będzie nas więcej, że w brzuszku ma dzidziusia Chyba przez to ciąża zawsze wydawała mi się taka nie realna..Wiesz jak ja czuję? Jak Zuza się przemieszcza to tak jakby hm..jakby mięsień mi się jakiś przesuwał. Nie patrzę wtedy bo już samo odczucie jest takie dziwne a co dopiero jakbym to zobaczyła
|
|
#2320 |
|
Moderator
|
Co do porodu w wannie to ja nie skorzystam bo wolę jednak epidural
![]() Co do Teściowej ja mam na szczęście spoko. Na samym początku były tam jakieś (ze 2 razy duże) spięcia ale z TZ moim jestem z 12 lat więc już zdążyłyśmy się siebie zaakceptować. W sumie po ślubie a potem po urodzeniu Oliwki zaczęła zawsze trzymać moją stronę i słuchać tego co mam do powiedzenia. Teraz nawet jak kupuje ciuszki dla Antosia to się pyta co potrzebuję, czy takie może być itp. Z drugiej strony my mieszkamy w Irlandii a ona albo w PL albo w Niemczech więc okazji do widzenia się na żywo mało mamy.
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, staram się zeby synek uczestniczył w przygotowaniach żeby nie był zaskoczony, robie to zeby go przygotować, moze uda mi się dzięki temu zapobiec w jakiejs czesci zazdrości jak juz mała się urodzi, planuje go zabrać nawet na usg
|
#2322 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Wiem że będzie pomocna bo moja najbliższa koleżanka urodziła 3mc temu drugie dziecko i Oliwka wczoraj np. bez problemu wyrzucała zużytego pampersa do koszta itp. Warto nastawiać dziecko na pojawienie się rodzeństwa.
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój synek potrafi obcym ludziom do wozka zaglądać, żeby "popatrzeć na dzidzie"
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
srebrna_smuga gratuluję 100dniówki
u mnie będzie 4sierpnia Widzę że wczoraj nie tylko moja mała urządziła sobie imprezę ![]() tylkokasia przypomnij ile Twoja córcia ma lat? Zawsze się rozczulam jak o niej piszesz,bardzo mądre i empatyczne dziecko,podziwiam i zazdroszczę naprawdę chciałabym żeby moja też taka była
|
|
#2325 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ogromnie miłe są Twoje słowa Jak ja to mówię ma dobre serce ale ma też bardzo mocny charakter. Mieszanka wybuchowa.
|
|
|
#2326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś dzieciaki naszych znajomych i w rodzinie są takie... Mniej rozgarnięte. Ja jestem po pedagogice, więc cośtam więcej wiem ale tz przez te dzieci które znamy myśli że wszystkie dzieci tak późno mówią, mało rozumieją, są niegrzeczne itd. Aż się dziwię że chciał mieć i cieszy się na swoje najbliższe nam dziecko jest pół roku młodsze od twojej i z nią praktycznie w ogóle nie ma kontaktu,nic nie mówi,nie da "cześć",nawet na nas zabardzo nie patrzy. I to nie to,że nas nie zna,wstydzi się czy coś -do swoich rodziców, dziadków podobnie. Byli z nią już u jakiś specjalistów ale niby wszystko ok...
|
|
|
#2327 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Moja garnie się do dzieci, do ludzi. Ale też ma fazy że się wstydzi (pierwsze 10 min ha ha). W sumie jest taka jaką zawsze chciałam mieć. Kocham ją nad życie (co nie znaczy że czasem nie nie doprowadza do białej gorączki ) Jedynie ostatnio problem z jedzeniem (wszystko niedobre i jak się zaprze to cały dzień nic nie zje) i z tym że często się nie słucha i pyskuje Ale już nie mogę się doczekać aż będzie bawić się ze swoim braciszkiem
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, klepiecie tyle postów, że po jednym dniu nie jestem w stanie nadrobić
jestem między sprzątaniem kibla i prasowaniem wieży eiffla z ubrań, więc nawet nie mam czasu poodpowiadać
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2330 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Chociaż powiem Wam że mnie córa zaskoczyła bo pytałam ją ze 2 dni temu. Co będzie jak Antoś będzie płakał i wołała mama i ona też będzie płakała i wołała mama. Do kogo mama ma iść. I Oliwka mnie zaskoczyła bo powiedziała że do Antosia bo on będzie malutki. Taaaka mądra No ale teoria teorią a praktyka wyjdzie w praniu
|
|
|
#2331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mój by pewnie wybrnal dyplomatycznie coś w stylu ze będę miala wtedy ich dwoje przytulic
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie urok to sraczka... Zrobiły mi się na zewnątrz warg sromowych dwie małe ranki. Bolą, szczególnie przy chodzeniu... Miałyście coś takiego? Co to może być?
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
Co do ćwiczeń w ciąży to moja gin poleca ale z umiarem ponieważ ćwiczenia, szczególnie te na piłce mogą powodować skracanie się szyjki.
I byłam dziś na glukozce... Mniammmmm ![]() Oczywiście była też przepychanki w kolejce. Jedną babka zrobiła mi taki wykład, że końca nie widać. Bo ona jest pielęgniarką i właśnie jest po nocce i ona też może wejść bez kolejki. No to ja jej tłumaczę , że na drzwiach jest napisane jasno, że ciężarne mają pierwszeństwo. Poza tym mam glukozę i muszę być trzy razy kłuta i chciałabym zdążyć przed zamknięciem laboratorium. Na co ta jędza, że chciałam bachora to teraz muszę cierpieć. Taką to tylko z pół obrotu potraktować. Najgorsze baby starsze są. Zero zrozumienia. Za to przy trzecim kłuciu przepuścił mnie starszy, widać, że bardzo schorowany pan. Miło na sercu od razu. Nawet głupuio mi było skorzystać ale nalegał. Czy tylko mi się wydaje, że pokolenie naszych dziadków to więcej klasy miało?
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-07-21 o 13:03 |
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
India_Love jestem w szoku po tym tekście o bachorze
i tacy ludzie pracują jako pielęgniarki? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2336 | |
|
Raczkowanie
|
A tak poza tym:
http://wyborcza.pl/1,75248,18396450,...html?pelna=tak ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Żenua:\
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-07-21 o 13:22 |
|
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie dziadkowie więcej klasy mieli. Nawet nie klasy,zwykłej kultury. Ale o "babciach" jakoś już tego powiedzieć nie można
![]() Ja jak byłam na glukozie był bardzo mały ruch w laboratorium. Jakby mi ktoś na moje dziecko powiedział "bachor" to bym chyba rozszarpała na miejscu co za babsko! Strasznie mi się poci pupa, wam też? Byłam tylko kawałek na małych zakupach, ubrana trochę nieadekwatnie do pogody i normalnie pupa i okolice mokre. Też śluzu mam ostatnio więcej, przez to ciągle mam schize że coś mi tam za dużo leci,zabardzo mokro. Byłam w pepco,znów kupiłam parę ciuszków, znów same bodziaki... Musze bardziej patrzeć na jakieś śpioszki,spodenki itd bo z samymi bodziakami zostane uwielbiam pepco za ceny Obiad mam z wczoraj,idę sobie zrobić domowe SPA
|
|
#2338 | |
|
Wtajemniczenie
|
tylkokasia masz super córeczkę
Cytat:
Matko jaka duchota, nic się nie chce a tyle rzeczy w domu do zrobienia... Poznanianka niestety nie pomogę ![]() Fasterka dlatego ja po domu zakładam sukienkę i chodzę bez majtek W nocy w ogóle ich nie zakładam ;p I mąż się śmieje czemu cały rok tak nie śpie a ja zimą jestem zmarzluch ![]() Nooo nie mogę :P piękne te ciuszki nooo, mam całą torbę nie przejrzaną jeszcze a kusi mnie kupować :X Wiecie dziewczyny może jak to jest z tym zgłaszaniem macierzyńskiego w pracy? Tak się zaczęłam zastanawiać bo za chwile przyjdzie mi wybierać, który urlop i nie wiem jak ta procedura wygląda?
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-07-21 o 13:38 |
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja porobiłam kilka drobnych rzeczy w domu i muszę trochę odpocząć. Może później gdzieś wyjdę, zrobię paznokcie i jakoś czas mi samej zleci.
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

a potem drugą... więc ja osrana, nie zbliżałam się tam, musiała mi skosić prawie pod dom, i dopiero wtedy zaczęłam kosić dalej.

chodzi o moją tesciową......
(dopiero nadrobilam fotki) wczoraj pokazalam właśnie synkowi jak siostra wypiela coś po jednej stronie brzucha to był taki podekscytowany

Nasz ślub 16.08.2014
Chyba przez to ciąża zawsze wydawała mi się taka nie realna..
) 

i tacy ludzie pracują jako pielęgniarki?

co za babsko!
W nocy w ogóle ich nie zakładam ;p I mąż się śmieje czemu cały rok tak nie śpie a ja zimą jestem zmarzluch