![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
Ale jeśli uważasz, że powinnaś odstawić komputer to jak najbardziej masz prawo o to poprosić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Co do cofania i smaków. Ja cofam jak zjem koperek, pietruszkę albo szczypiorek
![]() ![]() A ze smaków - szynka fuj. Rosół smakuje, ale powoduje zgagę i śmierdzi. Kurczak smażony fuj. Kiełbasa z grilla fuj. Najlepiej to rybki mi wchodzą ale takie z grilla. I frytki <3 kocham frytki <3 i gazowane na maksa. I sól <3 Arbuz już nie będzie. Banan nie wchodzi w ogóle. Borówkę jadłam ostatnio i jakoś gorzko smakowała ![]() ![]() Woda też fuj. Do picia herbata o dziwo słodka (nie piłam takiej przedtem), mleczko zimne i soki i gazowane. A moja kolezanka wszystko wpiernicza! Jak ja jej zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
magda1706 z pietruszką uważaj, bo czytałam, że nie można jej dużo jeść, ponieważ prowadzi do poronienia. Podobno kiedyś lekarze na wywołanie porodów, czy własnie poronienie gdy było coś nie tak zalecali picie soków własnie z pietruszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Rozeznanie
|
Nie czuje ze powinnam ale takie jest prawo i zastanawiam sie czy Wasi pracodawcy sami z siebie to respektuja. Ja tez niestety nie mam co robic bez komputera w pracy wiec w moim wypadku wchodzi w gre tylko obnizenie wymiaru dnia pracy do 4 godzin.
Pewnie jakbym sie upomniala to musialby to respektować zwlaszcza, ze to duza firma, ale troche mi głupio, zwlaszcza ze tez siadam do laptopa po pracy i dowiedzialam sie ze dostalam podwyzke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki! ![]() Cytat:
To prawda, masz prawo do dowolnej liczby wizyt w ciąży a pracodawca nie może Ci na nie nie zezwolić Cytat:
A to tam mogą wyrzucić z pracy kobiete w ciąży? Nie jesteście chronione tak jak to jest u nas? Cytat:
Owocków nigdy dość ![]() Ciesz się Kochana że masz akurat takie zachcianki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż przyjęło się, że pietruszka ma zbawienny wpływ na funkcjonowanie całego naszego organizmu, w niektórych przypadkach nie powinna być nadużywana. Mowa tu na przykład o kobietach w ciąży â zawarte w natce pietruszki składniki mogą mieć negatywny wpływ na skurcze mięśni macicy. " ze strony baza witamin. I chodzi o nadużywanie pietruszki dwa listki do rosołu nie zaszkodzą. I np dodawanie do soków jak ktoś robi, własnie taki sok jest najgorszy. "Pietruszka znalazła swoje zastosowanie w ziołoterapii. Z pietruszki przygotowywane są napary i napoje. Warto wspomnieć, że pietruszka w tej formie nie jest polecana kobietom w ciąży." Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-21 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie podobnie - szynka mega fuj. Wędlin już nie jem w ogóle jedynie czasem na obiad jakiś nieduży kawałek mięsa zjem. Chociaż ostatnio byliśmy na grillu i karkówka nie powiem bo bardzo mi smakowała. Z warzyw to kilogramami jem pomidory, kalafiorki też mi podchodzą. Owoce w kratke. Czasem mam ochotę a czasem w ogóle. Słodyczy nie jem wcale chociaż kiedyś lubiłam. Pokochałam za to gazowane i sól co akurat nie jest zbyt dobre... ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Cofać też mnie nie cofa ale po prostu na sporo produktów nie mam w ogóle ochoty i ich nie jem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już teraz wszystko jasne.. Gdzieś w kwietniu zaczęłam robić sobie koktajle, właśnie głównie z pietruszki. Na początku było spoko, ale pamiętam ostatni taki koktajl z połowy maja. Już wtedy byłam w ciąży (4-5tydzień) i jak wypiłam to o mało co nie cofnęłam wszystkiego spowrotem, jakoś przeszło, ale brzuch bolał mnie całą noc. To było w sobotę, a później w czwartek robiłam test i wyszedł pozytywny. czyli mój organizm wiedział co robił, że chciał się pozbyć pietruszki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() Gazowane i sól to zło sama to wiem. Ale gazowane mi gasi lepiej pragnienie niż woda mimo że słodkie i wydaje się że powinno być na odwrót i nie wywołuje u mnie mdłości. Ale jeśli jem tą sól i piję to jest ok. Gorzej jakbym w ogóle przestała pić.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Tak sobie Was od kilku dni podczytuję i stwierdziłam, że wypada się przywitać ![]() Z tż staraliśmy się o dzidzię 7 m-cy i jak odpuściliśmy i stwierdziliśmy że w sumie to fajnie nam samym, zobaczyłam upragnione 2 kreski na teście. Jestem już po pierwszych badaniach prenatalnych (wszystko dobrze) i czas zapisać się na połówkowe. Na razie nie wiemy jaka jest płeć naszej fasolki ale mam nadzieję, że się ujawni w czwartek na wizycie ![]() Ciążę znoszę dobrze, zdarzało mi się kilka dni złego samopoczucia ale nie mogę narzekać. W takim razie witam i mam nadzieję, że mnie przygarniecie ![]()
#884 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak gazowane smakuje jak nigdy dotad
![]()
#885 |
Zakorzenienie
|
Mnie całkowicie odrzucilo od mięsa i wędlin
![]() Parę dni się nie odzywałam... w sobotę mysłalam, że dzień zakończę na pogotowiu, myślałam, że kamień z nerki mi schodzi. z bólu prawie wymiotowałam ale kolega namówił mnie żebym do niego podjechała bo on obstawia, że to od kręgosłupa jest taki ból. okazało się, że rzeczywiście to kręgosłup dawał takie objawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje w takim razie dzidzi i tego ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Tutaj kazda przyszla mamusia jest mile widziana ![]()
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jak się odpuści starania to wszystko nagle się układa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę jak Dotka jem owoce kilogramami, maż kupił mi 1 kg śliwki węgierki i zjadłam na raz, poprawiłam wiśniami. A jak magda1706 frytki mogłabym jeść codziennie na śniadanie, obiad i kolację.
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- pietrusiowata witaj ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam tak w gimnazjum i chodziłam na rehabilitację, Później przeszło a ja się po prostu ruszałam więcej. Teraz też chyba muszę zacząć nawet delikatną jogę żeby cokolwiek wzmocnić mięśnie pleców bo jak będzie większy brzuch to skończę w łóżku ![]() Mama mi przepowiadała wózek w ciąży. Mam nadzieję takich atrakcji uniknąć. Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-07-21 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam wyniki moczu po tej infekcji i dalej bakterie, leukocyty i erytrocyty. gin stwierdził, zebym profilaktycznie furagin jadła, wyczytałam, że w I trym jest to zakazane, skonsultowałam się z inna gin i powiedziała, że absolutnie no ale ona mojej ciąży nie prowadzi i powinnam się słuchać mojego lekarza.... zdecydowałam, ze na razie tego nie wezmę i kuruję się uroseptem, wit c i ogromnymi ilościami płynów. Pietrusiowata, witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na basen na razie nie chodzę, bo boję się infekcji i na dodatek potrafię pływać tylko żabką ![]()
![]() |
#893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myślę, że to dobra pora tak po oczepinach o 1:00. U nas oczepin nie będzie więc może to być wcześniej. My mamy 3 posiłki ciepłe, zaczynamy obiadem o 16:00. A wy macie jeszcze później to nie lepiej 3 ciepłe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze chociaz faktycznie z tymi plecami moze byc problem jak juz sie brzuszek duzy zrobi. Nie wiem czy widzialyscie. Osatnio w tv pokazywali eksperyment. 3 facetom zalozyli takie worki na brzuchy imitujace ciazowe pozwalali sciagac jedynie na 15 min dziennie a pozniej symulowali porod. Podpieli ich pod prad. Jak oni jeczeli wyli to masakra. Kregoslupy im wysiadaly nie mogli spac itd:-D kazdego faceta tak powinni przetestowac ![]()
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-21 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się podobają ćwiczenia tifanny KLIK ale wydają mi się zbyt intensywne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Te frytki to mają coś w sobie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Wtajemniczenie
|
Narobilyscie mi ochote na te frytki... mialam placki ziemniaczane robic ale sobie chyba kilka na frytki pokroje
![]()
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą i tak płacimy mało od talerzyka to nie ma co problemów robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.