Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-21, 14:21   #1741
sylwka321
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
He he u nas to samo tez wczoraj planowaliśmy nawet mleko odxciagalam w dzień żebym mogła trochę wina się napić dla rozluźnienie ale też nic z tego nie wyszło
Hania wróciła od dziadków a miała u nich nocować a Zosia pospala trochę więcej w dzień i rajzowala do 11.30
Ja się ostatnio zastanawiałam ile czasu potrzeba przerwy w karmieniu by można wypić jedno piwko?!

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
a wy się ubieracie tak pod kp? bo ja nie mam nic, więc nic nie kupuję pod kp bo w sumie żadna różnica mieć jedną sukienkę czy nie mieć żadnej

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

o no właśnie

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

taaaa, to po spacerze leje

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

macie jakieś stroje kąpielowe na duży biust?

Ja się ubieram normalnie, jak gdzieś mam wyjść to staram się tak manewrowac by niunia zjadła przed wyjściem a jak wiem że gdzieś na dłużej to mleko odciagam do butli.
Ja musiałam nowy strój kupić bo te sprzed ciąży za małe ja kupowałam w H&M rozm 40 cyckow(dziwna rozniarowka), jak dla mnie to ogromny jest

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Moja od rana spi caly czas, przebudzi sie na 15 min, zje i dalej spi. Chce jechac na zakupy ale nie mam sumienia jej budzic.

Dzwonilam do przychodni zapytac kiedy moge sie umowic na zakladanie implanta to Pani mi piwiedziala, ze musze czekac na wizyte u lekarza ktora mam 20 sierpnia. 24 lece do Polski na 2 tyg to moze mi go zaloza w polowie wrzesnia. To sobie Tz poczeka na seksy, on prezerwatyw nie toleruje.

Nad tatuazem mysle zeby sobie zrobic na 35 urodziny ale nic zwiazanego z Amy.
Moj Tz ma pelno tatuazy na rekach i cale plecy wydziarane - aniola smierci.
Ja z moim tż cały czas rozkminiamy tatuaże, ale wciąż nie możemy się zdecydować na jakiś konkretny. Chciałabym żeby on coś dla mnie znaczyl a nie jakiś tam kwiatek, gwiqzdeczka czy motylek. Taka data urodzin córci to było by to
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:24   #1742
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
dalam jej wode teraz do picia i nawet sie nie skrzywila.. dziewczyny czy wasze malenstwa tez maja codziennie czkawke??
ma kilka razy dziennie ale już wypytałam pediatry że to normalne

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Kejti wszystko przez nia przelatuje, przestała wczoraj oddychać i ja zaintubowali, poza tym przestała otwierać oczy, juz nie ma siły, meczy sie. Córka babci chce zaskarżyć szpital ale nie sadze by miała jakies szanse poza tym to zdrowia babci nie wróci. Miała wyjsć po dwoch dniach... I teraz byc w Zakopanem i wchodzić na Giewont, takie miała plany...
W ogóle okazało sie, ze na tym wyciętym jelicie nie było zmian nowotworowych czyli operacja nie była w ogóle potrzebna...
A jest tam jeszcze jedna pani, leżała z babcia na sali. Powiedzieli jej ze ma raka płuca i jej wycięli nie wiem ile czy płat czy ile tego płuca. I potem okazało sie ze żadnych zmian nowotworowych tez nie ma!!! Ten szpital to rzeźnia!!!

tak mi przykro z powodu twojej babci
straszne jest to co piszesz
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:30   #1743
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja też daję smoka. położna sama powiedziała, że mimo, że nie są zalecane to w naszym przypadku lepiej, żeby dostała bo Mała ma silny odruch ssania i najchętniej cały czas by coś ssała więc wykończyłaby mnie
moja położna mówi, że przy smoczku jest inny rodzaj ssania i nie zaburza to karmienia piersią

Cytat:
mi się bardzo podobają wytatuowani faceci, a akurat mój Tż tatuaży nie lubi

Princesika szukałam przed chwilą w google czy można w moim aucie odłączyć poduszkę pasażera, no i takiego "przełącznika" nie ma. Można odłączyć wtyczkę, która znajduje się za schowkiem, ale wtedy trzeba wstawić jakąś zaślepkę, żeby nie zapalił się błąd SRS. Może zorientuj się i nie trzeba by było kupować nowego auta?
Serwisujecie samochód? ASO na pewno by to zrobiło albo chociaż po wyłączeniu wtyczki usunęło ten błąd.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Jak przez cały dzień moje dziecko nie spało, tak teraz twardo śpi, a ja akurat chcę jechać na cmentarz i jakieś zakupy spożywcze...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:33   #1744
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio zastanawiałam ile czasu potrzeba przerwy w karmieniu by można wypić jedno piwko?!

hmm też jestem ciekawa wydaje mi się, że gdzieś słyszałam ze 3 godziny ale jak jest naprawdę...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:34   #1745
Princesika
Zakorzenienie

Hmmm Kejti dzieki za info. Sprawdzimy to Tz wyczytal, ze besafe robi foteliki ktore maja czujnik pod opla i sie nie otwiera poduszka. Bez sensu
Stary 2015-07-21, 14:37   #1746
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm Kejti dzieki za info. Sprawdzimy to Tz wyczytal, ze besafe robi foteliki ktore maja czujnik pod opla i sie nie otwiera poduszka. Bez sensu
Skomplikowane to wszystko Ja akurat wożę Małego z tyłu, bo się boję dać do przodu, ale u mnie to są krótkie trasy, bo miasto małe - nie stoję na światłach, w korkach itp.
22.06.2015
Stary 2015-07-21, 14:42   #1747
Princesika
Zakorzenienie

Ja ostatnio mialam tak, ze nagle przyswiecilo slonce i malej bylo goraco no i nie mialam jak jej odkryc i przyslonic
Stary 2015-07-21, 14:46   #1748
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio mialam tak, ze nagle przyswiecilo slonce i malej bylo goraco no i nie mialam jak jej odkryc i przyslonic
Noooooooooooo.. słońce to duży problem. Może takie zasłonki kolorowe kupisz?
My mamy ten daszek nad fotelikiem, ale jak jadę z Małym sama, to ściągam to, bo wtedy nie mam jak do niego sięgnąć.
Ogólnie ze względu na bezpieczeństwo, to fotelik powinno się wozić za fotelem kierowcy. Ale w ten sposób to już w ogóle niewygodnie jest...
22.06.2015
Stary 2015-07-21, 14:47   #1749
mehja
Zakorzenienie

Kaczuszka piękna sukienka! kiedy ślubujecie bo mi umknęło?

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
poza tematem... na chrzciny mamy zamiar zaprosc tylko rodziców i rodzenstwo, a mama wczoraj dzwoni i mówi ze po kolei ciotki dzwonia i pytaja kiedy chrzciny, bo chca wiedziec kiedy przyjechac zadna do mnie nie zadzwoni, nie zapyta chociaz jak sie czuje i co u Malego, tylko nagle wszyscy chca sie zjechac...
no nie niech powie, że nie robicie wesela tylko chrzciny dla rodziców i rodzeństwa

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Alkamor ja na męczące bąki daję kroplę Boboticu- tańszy niż Espumissan. Zwykle pomaga. Biedny, wczoraj tak pierdział że aż się budził z rykiem.
tańszy bo ma mniej simetikonu
Stary 2015-07-21, 14:54   #1750
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja się ubieram normalnie, jak gdzieś mam wyjść to staram się tak manewrowac by niunia zjadła przed wyjściem a jak wiem że gdzieś na dłużej to mleko odciagam do butli.
Ja musiałam nowy strój kupić bo te sprzed ciąży za małe ja kupowałam w H&M rozm 40 cyckow(dziwna rozniarowka), jak dla mnie to ogromny jest

Ja z moim tż cały czas rozkminiamy tatuaże, ale wciąż nie możemy się zdecydować na jakiś konkretny. Chciałabym żeby on coś dla mnie znaczyl a nie jakiś tam kwiatek, gwiqzdeczka czy motylek. Taka data urodzin córci to było by to
Ja chce Hamse - amulet który chroni przed "złym spojrzeniem" . Hamse nosze cały czas na łańcuszku na szyi a chciałabym wlasnie taki tatuaż. Chce na żebrach po lewej stronie ale ponoć na żebrach boli najbardziej, niektórzy mówią ze bardziej niż poród choć nie sadze.
Cos takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (77,9 KB, 24 załadowań)
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:57   #1751
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chce Hamse - amulet który chroni przed "złym spojrzeniem" . Hamse nosze cały czas na łańcuszku na szyi a chciałabym wlasnie taki tatuaż. Chce na żebrach po lewej stronie ale ponoć na żebrach boli najbardziej, niektórzy mówią ze bardziej niż poród choć nie sadze.
Cos takiego
Rewelacyjny! Też słyszałam że na zebrach boli najbardziej, ale po bólach porodowych to chyba nic mnie nie złamie
Stary 2015-07-21, 14:58   #1752
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do chrztu planuje taka sukienke
http://www.smyk.com/cool-club-sukien...a-dla-dzieci-p
bardzo ładna

Cytat:
Tz jest w salonie tatuażu i tatuuje sobie imie synka i datę jego urodzenia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nie cierpię tatuaży ale taki to

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
moja położna mówi, że przy smoczku jest inny rodzaj ssania i nie zaburza to karmienia piersią
o widzisz, a moja mówi, że smoczek zaburza ssanie bo dziecko zaczyna ssać pierś jak smoczek
mała tak czasem mnie łapie- samą brodawkę i chciałaby ssac jak smoka brr, boli wtedy
Stary 2015-07-21, 15:00   #1753
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie sie sprawdzają chusty bambusowe np z La Millou, oni to nazywają otulacz bambusowy. Niby pod tym otulaczem w lecie temp jest o 2 C niższa. Ja go zarzucam na fotelik czy na wózek jak mi słońce swieci.
Stary 2015-07-21, 15:01   #1754
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Ilonus i inne dziewczyny co mialuscie ubrane na chrzciny przy kp ja nie mogę żadnej kiecki znaleźć
ja nie mam tego problemu, sukienkę na chrzciny pokazałam wczoraj
Cytat:
Kaczuszka piękna sukienka! kiedy ślubujecie bo mi umknęło?
19 września (3 dni przed Ur TŻ, tak by pamiętał datę i to będzie ślub ze chrzcinami małej, będzie miała 4msc mysle ze ok

Właśnie miałam pytać, była któraś z Was w Chorwacji?? planujemy podróz poslubną właśnie do Chorwacji Tylko, że będzie to podróż samochodem, TŻ uwaza ze samolotem jest za duzo gramolenia z wózkiem bagażami itp... i mam pytania odnośnie gdzie warto tam się zlokalizowac itd co możeci epolecic jak ceny itd itd :P
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 15:12   #1755
Marei
Zakorzenienie

My też jesteśmy w temacie chrzcin, mamy w sierpniu. skromne, bo tylko chrzestny, chrzestna z synkiem i babcia mieszkająca pod nami z opiekunką. Może jeszcze kolega przyjdzie, który był pierwszy na chrzestnego typowany, ale jego tata się rozchorował i w tym czasie chyba będzie w Polsce.

Miałam narzeczonego wytatuowanego, podoba mi się to, ale nie każdemu pasuje. Mój tz nie ma i nie wyobrażam go sobie z. Ja też mam kilka, każdy coś znaczy, ale czy zrobię kolejny to się okaże łatwo zacząć trudno przestać

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Cos takiego
Bardziej niż poród? To mógł tylko mężczyzna powiedzieć hihi
Boli, to chyba jedno z najbardziej bolesnych miejsc, najgorzej jak tatuuje na żeberku, pomiędzy jest już lepiej pamiętam z bólu pociłam się jak królik. Do bólu porodowego to mu jednak daaaaalekooooo że ho ho. Jakby co możesz wziąć dwie tabletki chyba ibupromu pół godziny przed i w trakcie, ponoć pomaga, ale ja nie próbowałam.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-07-21 o 15:04
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 15:12   #1756
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość

19 września (3 dni przed Ur TŻ, tak by pamiętał datę i to będzie ślub ze chrzcinami małej, będzie miała 4msc mysle ze ok

Właśnie miałam pytać, była któraś z Was w Chorwacji?? planujemy podróz poslubną właśnie do Chorwacji Tylko, że będzie to podróż samochodem, TŻ uwaza ze samolotem jest za duzo gramolenia z wózkiem bagażami itp... i mam pytania odnośnie gdzie warto tam się zlokalizowac itd co możeci epolecic jak ceny itd itd :P
My byliśmy w Chorwacji na wyspie Brac, polecam miejscowość Bol, jest cudowna Makarska jest ponoć też piękna, ale nie wiem bo nie byłam. ceny myślę że podobne do Polski nad morzem, w restauracjach masz nawet polskie menu napewno musisz się nastawić na kamieniste plaże, to akurat jest minus
Stary 2015-07-21, 15:15   #1757
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie miałam pytać, była któraś z Was w Chorwacji?? planujemy podróz poslubną właśnie do Chorwacji Tylko, że będzie to podróż samochodem, TŻ uwaza ze samolotem jest za duzo gramolenia z wózkiem bagażami itp... i mam pytania odnośnie gdzie warto tam się zlokalizowac itd co możeci epolecic jak ceny itd itd
Na pewno samolotem lepiej dla małej, choć latanie niby nie jest takie zdrowe. Ale tyle godzin w foteliku też nie. Soleil ładnie opisała podróż samolotem z wózkiem. Idziesz z nim pod same drzwi samolotu.
Stary 2015-07-21, 15:23   #1758
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Na pewno samolotem lepiej dla małej, choć latanie niby nie jest takie zdrowe. Ale tyle godzin w foteliku też nie. Soleil ładnie opisała podróż samolotem z wózkiem. Idziesz z nim pod same drzwi samolotu.
a gdzie mogę znaleźć ten opis ;> bo nie w temacie chyba jestem
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 15:30   #1759
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
My też jesteśmy w temacie chrzcin, mamy w sierpniu. skromne, bo tylko chrzestny, chrzestna z synkiem i babcia mieszkająca pod nami z opiekunką. Może jeszcze kolega przyjdzie, który był pierwszy na chrzestnego typowany, ale jego tata się rozchorował i w tym czasie chyba będzie w Polsce.

Miałam narzeczonego wytatuowanego, podoba mi się to, ale nie każdemu pasuje. Mój tz nie ma i nie wyobrażam go sobie z. Ja też mam kilka, każdy coś znaczy, ale czy zrobię kolejny to się okaże łatwo zacząć trudno przestać

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Bardziej niż poród? To mógł tylko mężczyzna powiedzieć hihi
Boli, to chyba jedno z najbardziej bolesnych miejsc, najgorzej jak tatuuje na żeberku, pomiędzy jest już lepiej pamiętam z bólu pociłam się jak królik. Do bólu porodowego to mu jednak daaaaalekooooo że ho ho. Jakby co możesz wziąć dwie tabletki chyba ibupromu pół godziny przed i w trakcie, ponoć pomaga, ale ja nie próbowałam.

Hehe pewnie tak. Mnie sie wydaje, ze mam wysoki próg bólu. Chociaż ibuprofen nie zaszkodzi
Cytat:
My byliśmy w Chorwacji na wyspie Brac, polecam miejscowość Bol, jest cudowna Makarska jest ponoć też piękna, ale nie wiem bo nie byłam. ceny myślę że podobne do Polski nad morzem, w restauracjach masz nawet polskie menu napewno musisz się nastawić na kamieniste plaże, to akurat jest minus
Chorwacja jest piękna.
Cytat:
Samochodem o tyle lepiej, ze mozna sie łatwiej przemieszczać juz w Chorwacji, nie jest sie ograniczonym do jednego miejsca. Mozna tez lecieć samolotem i wynająć auto na miejscu.
Ja lecę z Mała w sierpniu do Polski, zobaczymy jak to zniesie. Mam zamiar oddać wózek razem z bagażem a Amy wsadzić do chusty żeby mieć ręce wolne. Chociaż im mniejsze dziecko tym łatwiej, potem sie jazda zaczyna jak nie chce siedzieć i zapiać pas albo lata po samolocie i włazi pod siedzenia.
Stary 2015-07-21, 15:30   #1760
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie mogę znaleźć ten opis ;> bo nie w temacie chyba jestem
Pisała post. Bilet dla dziecka kosztuje grosze, możesz zabrać dziecku normalną sztukę bagażu plus wózek. Bagaż zdajesz normalnie, a wozkiem jedziesz na boarding i zostawiasz złożony przed drzwiami samolotu. Podczas lotu dziecko masz na rękach /kolanach i dostajesz specjalny pas bezpieczeństwa dla niej. Przynajmniej tak wygląda to w Lufthansa i LOT. W Tui fly też, tylko nie wiem jak oplaty. Zapytaj u przewoźnika najlepiej.
Stary 2015-07-21, 15:31   #1761
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Moja od rana spi caly czas, przebudzi sie na 15 min, zje i dalej spi. Chce jechac na zakupy ale nie mam sumienia jej budzic.

Dzwonilam do przychodni zapytac kiedy moge sie umowic na zakladanie implanta to Pani mi piwiedziala, ze musze czekac na wizyte u lekarza ktora mam 20 sierpnia. 24 lece do Polski na 2 tyg to moze mi go zaloza w polowie wrzesnia. To sobie Tz poczeka na seksy, on prezerwatyw nie toleruje.

Nad tatuazem mysle zeby sobie zrobic na 35 urodziny ale nic zwiazanego z Amy.
moja podobnie, podjada i spi i tak od rana.. dlugo u Ciebie sie czeka z zalozeniem implanta, u mnie to byla kwestia tygodnia..
Stary 2015-07-21, 15:32   #1762
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Samochodem o tyle lepiej, ze mozna sie łatwiej przemieszczać juz w Chorwacji, nie jest sie ograniczonym do jednego miejsca. Mozna tez lecieć samolotem i wynająć auto na miejscu.
Ja lecę z Mała w sierpniu do Polski, zobaczymy jak to zniesie. Mam zamiar oddać wózek razem z bagażem a Amy wsadzić do chusty żeby mieć ręce wolne. Chociaż im mniejsze dziecko tym łatwiej, potem sie jazda zaczyna jak nie chce siedzieć i zapiać pas albo lata po samolocie i włazi pod siedzenia.
My lecimy dopiero w październiku, ale plan ten sam
Stary 2015-07-21, 15:44   #1763
k a j a
Zakorzenienie

Co do ubrań ja nie mam nic pod kp. Noszę moje normalne ubrania. Chociaż ogólnie mam dużo koszul ale ja i tak podwijam do góry, wtedy tak nie świece cyckiem :p

Tatuaż mnie męczy z 6 lat.. Kiedyś chciałam na karku Blanka po jakiemuś nieczytelnemu, padło hebrajski. Ale przeszło. Teraz miałam zrobić sobie na urodziny które mam w październiku. Jednak okazało się żem w ciąży

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 16:00   #1764
barbaritka84
Rozeznanie

A U mnie zaczyna się chmurzyc i chyba będzie padać a ja na 17 do ortopedy z małą się wybieram, ale może zdążę przed deszczem. U pediatry wszystko ok, Julka przybrała 1.5 kg i waży już 5kg a mierzy 60cm czyli urosła 4cm, jest zdrowa i rozwija się prawidłowo. Ciekawe co powie ortopeda, oby pieluchowanie nie było potrzebne.

Ja też od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tatuażem i też miałam sobie na urodziny zafundować ale w maju jeszcze byłam z brzuchem. A wzór który wybrałam też mi się znudził także nie wiem czy jest sens tatuowania jak ma mi się za chwilę odmienic
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 16:02   #1765
industria
Zakorzenienie

byłyśmy na spacerze, młoda pozwoliła mi pogadać z kumpelą, zjeść obiad w knajpie, zrobić zakupy a minute po przyjściu do domu- ryk. to było jakieś 3 godziny temu. i ciągle nie śpi...

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
ja rozumiem strach przed seksem po porodzie sn ale cc? Przecież z pochwą nic się nie działo, a w sn często nacinanie i pęknięcie szyjki to rozumiem
o bożene sie nie boje, ale brzuch jeszcze cały obolały i wrażliwy w okolicach rany. nie jestem w stanie zrobić np brzuszków.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Po cc boli.. Bo rany w brzuchu nie wygojone są... Mnie boli rana ta na skórze nawet jak ręką dotknę. Ja tam się boję seksow😉
dokładnie tak

Cytat:
Ja z moja pęknięta szyjka chyba przez rok nie dam sie dotknąć
łomatko, to faktycznie może długo trwać :/

Cytat:
Strasznie szybko, co??? Wojtek wczoraj skończył 4 tygodnie, a jutro stuknie mu miesiąc...
.
noooo też nie ogarniam kiedy to mineło

Cytat:

Hipp zmienił skład i PODOBNO dzieci się nie najadają teraz. Do mnie idzie pocztą już stara puszka 800g od dziewczyny z fb, więc porównam co ile Wojtek zjada na starym składzie.
to by tłumaczyło czemu ten mój Mały Głód robi wojne co 2,5 godziny...czasem co dwie. musze ją oszukiwać wodą albo jakoś przetrzymywać

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Szuuu koniecznie pokaż nam tatuaż bo jestem ciekawa
.
poka poka, też jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
hmm też jestem ciekawa wydaje mi się, że gdzieś słyszałam ze 3 godziny ale jak jest naprawdę...
ja też czytałam że 3 godziny. że alkohol tyle czasu sie w mleku neutralizuje czy jakoś tak

Cytat:
Cos takiego
piękny, bardzo mi sie podoba
ja mam tatuaż na żebrach. fakt, troche boli. ogólnie tatuowanie mnie łaskotało, ale jak przyszło do kolorowania i cieniowania tycch fragmentów na kościach to było uczucie jakby żyletką po kościach przejeżdżać . ale do wytrzymania. przy bólach porodowych to pikuś
Stary 2015-07-21, 17:04   #1766
Marei
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=ZDP_ewMDxCo&sns=em
Stary 2015-07-21, 17:08   #1767
Cos_
Zakorzenienie

Mam tatuaz tylko na stopie. Takie uczucie przy tatuowaniu jak ukaszenie pszczoly
Marzy mi sie jeszcze na lopatce z imionami dzieci i data urodzenia to napewno ale mysle nad wzorem bo nie chce samych napisow
Stary 2015-07-21, 17:22   #1768
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz, a moja mówi, że smoczek zaburza ssanie bo dziecko zaczyna ssać pierś jak smoczek
mała tak czasem mnie łapie- samą brodawkę i chciałaby ssac jak smoka brr, boli wtedy
no wlasnie, bo smoczek łapie płytko, a piers musi gleboko chwycic

Cytat:

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
A U mnie zaczyna się chmurzyc i chyba będzie padać a ja na 17 do ortopedy z małą się wybieram, ale może zdążę przed deszczem. U pediatry wszystko ok, Julka przybrała 1.5 kg i waży już 5kg a mierzy 60cm czyli urosła 4cm, jest zdrowa i rozwija się prawidłowo. Ciekawe co powie ortopeda, oby pieluchowanie nie było potrzebne.

Ja też od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tatuażem i też miałam sobie na urodziny zafundować ale w maju jeszcze byłam z brzuchem. A wzór który wybrałam też mi się znudził także nie wiem czy jest sens tatuowania jak ma mi się za chwilę odmienic

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
byłyśmy na spacerze, młoda pozwoliła mi pogadać z kumpelą, zjeść obiad w knajpie, zrobić zakupy a minute po przyjściu do domu- ryk. to było jakieś 3 godziny temu. i ciągle nie śpi...

to by tłumaczyło czemu ten mój Mały Głód robi wojne co 2,5 godziny...czasem co dwie. musze ją oszukiwać wodą albo jakoś przetrzymywać
zazdroszcze!!! ja sie boje z Wojtkiem tak wyjsc

ja nie daje rady przetrzymywac... przed chwila byl taki ryk, ze az sie zanosił
22.06.2015
Stary 2015-07-21, 17:23   #1769
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
tańszy bo ma mniej simetikonu
Z tego co kojarzę to na ml ma więcej
Tu jest wszystko fajnie opisane: http://tatowymokiem.blogspot.com/201...n-bobotic.html

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 17:23   #1770
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Moja polożna mówila że z 6h
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości