|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Mi tez spadlo z 3.40 na 1.48 z tym ze biore leki...
Dziewczyny co sadzicie o przekluwaniu uszek niemowlaczkom??? Podoba Wam sie ta "moda"?
|
#932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratki za podwyżkę! ![]() Cytat:
Ostatnio w ogóle mi nie podchodzi mięso, jem tylko nabiał. Mało warzyw bo brokuł, kalafior itp. to już na samą myśl wywołują mi mdłości. A jak myślę o gotowaniu jakiegokolwiek obiadu to mi się odniechciewa z pracy wychodzić ![]() Za to cos musi być w ziemniakach bo jak sie wczoraj rzuciłam na placki ziemniaczane dziś najchętniej też bym zjadłaCytat:
![]() pietrusiowata witaj baby montana pracodawca pracodawcą, ale prawo nie reguluje takich spraw? Kobieta na umowie na czas określony może zostać zwolniona w każdej chwili? Kurde a my narzekamy na warunki w Polsce choć dla ciężarnych są naprawdę niezłe... magda1706 koniecznie wypróbuj leczo Dotki
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie! Lekarz dzwonił czy mogę przyjść wcześniej, bo ma luz teraz, a że akurat mąż był w domu to pojechaliśmy. Wszystko jest dobrze
Na 70% dziewczynka Ale powiedział by się nie przywiązywać do tego jeszcze, bo dzieć nie bardzo chciał współpracować. Skrzyżowała nóżki i koniec podglądania był
|
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawo reguluje,ale jesli pracodawca mnie zwolni,to w polsce pisze sie oficjalny list i musi cíe przywrocic,a tu musze iść do sadu i trwa to kilka lat,a z tym pracodawca nikt nigdy w sadzie nie wygral bo wszyscy sedziowie itd sa mu dluzni przyslugi. Kobieta na umowie na czas okreslony moze zostac zwolniona w kazdej chwili zgodnie z prawem (tzn.musi byc jakiś powod zwolnienia sle to zawsze sie znajdzie,nie moze byc tym powodem ciaza),na umowie na czas nieokreślony (moj przypadek) również,ponownie musi byc uzasadniony powod,np.niewystarczajaca produktywnosc. Ja zawsze miałam tsh od 1.5 do 4 i tylko jeden lekarz w polsce zasugerowal ze moze byc cos nie tak ale to bylo jak juz tu mieszkalam a tu nie zwracaja na to uwagi,w ogole maja inne normy niz w polsce,leki sa dużo mocniejsze,wydaje mi sie ze to różnica genetyczna pomiedzy narodami tutaj wychodzi, bo jesli nie to dlaczego tutaj ibuprom normalny ma 600mg a w polsce 200?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-07-21 o 15:47 |
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Magdusiaaa - to mnie spadło bez leków
Czarnulax - Ja jeszcze 3 tygodnie do wizyty |
|
|
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Stydzioszek malutki
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że wszystko w porządku
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
Ja też jem owoców mnóstwo. Bardzo mnie w ciąży ciągnie do owoców. Mogłabym jeść non stop, tylko banany przestały mi podchodzić. O tej pietruszce też czytałam i ja z tych co wolą dmuchać na zimne, więc raczej unikam. cześć pietrusiowata Odnośnie tsh, to zbyt wysokie może prowadzić do poronienia albo uszkodzenia płodu. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Mam nadzieje, że na kolejnej wizycie będzie mniej się wstydziła i lekarz nam potwierdzi już jaka płeć
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
czarnulax jaka długość małej, dopisać Ci kolejną wizytę na początku ? A na połówkowe się już umówiłaś czy jeszcze nie?
I najważniejsze możesz chodzić ? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-21 o 16:20 |
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz dopisać na 6.08 Mogę |
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
czarnulax to super u Ciebie też wszystko wraca do normy, ciesze się
A mała to już duża jest 11 cm.
|
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo to juz ogromny dziec ![]() To teraz kochana w koncu zaczniesz zyc tylko tam nie rzucaj sie na wszystko na raz
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdrosc mnie zzera,chcialabym juz poznac płeć a tu pewnie do polowkowego nic nie powiedza :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
kinga no mam taką nadzieję
![]() Wiecie ja to jestem tak zestresowana po tym wszystkim, że nim sobie pozwolę na coś, to się sto razy zastanowię czy aby na pewno chcę to zrobić. Na jakiś krótki spacer w ciągu dnia sobie pewnie pozwolę powolutku. |
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
czarnulax duża córa Ci rośnie
![]() i wspaniałe wieści, ze możesz zaczać być aktywna
|
#948 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To najprawdopodobniej dziewczynka
|
||
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
To jest z tą płcią teraz takie trudne
Bo niby człowiek wie, że to się może zmienić, szczególnie skoro lekarz tak mówi, ale no nie da się Jak wracaliśmy od lekarz to mąż też już mówi, że się strasznie cieszy że dziewczynka. Mimo że ciągle chciał chłopca
|
|
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak tam odwiedziny teściowej?
|
#951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czarnula to wstępne gratki za córeczkę ! macie już imie wybrane?
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem sprawnie bym powiedziała
Nie podoba jej się imię wybrane przez nas dla chłopca, bo jej się źle kojarzy. Wie, że jak ja się uprę to koniec i może sobie gadać, więc modli się aby to na prawdę była dziewczynka ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- kogiel wstępnie mamy cały czas Tzn mamy kilka typów i je rozważamy.
|
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
Czarnulax - to zdradź imiona
|
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
No dobra. Jestem po badaniach i... czuję się dziwnie.
Widziałam malucha na USG - stał na głowie, machał rękoma i nogami. Śmiesznie. Ciągle się uśmiechałam i wreszcie poczułam się jak mama. Nie miałam prawie żadnych popularnych objawów ciąży i przez cały ten czas nie czułam się szczególnie. Fajnie było zobaczyć, że dziecko ma się dobrze i że JEST. A teraz niefajna część. Zrobiono mi badanie PAPPa. Nie wiem, jak jest w Polsce, ale w UK określa się dwa rodzaje ryzyk: 1. ze względu na wiek (background risk) i 2. które wylicza się na podstawie przezierności, wyniku PAPPa i betaHCG (adjusted risk). Pani powiedziała, że moje wyniki krwie "nie są perfekcyjne" i proponują mi wzięcie udziału w ich programie badawczym nad trisomią. Zgodziłam się oczywiście. Wykonano mi tzw. Harmony test. Polega on na pobraniu krwi matki i "wyłapania" z niej DNA płodu. Na tej podstwie z 99% prawdopodobieństwem określa się ryzyko trisomii. Na wyniki muszę czekać 14 dni, bo krew wysyłana jest aż do Kalifornii. Niby mam ciągle niskie ryzyko, ale jednak wyższe niż u innych matek w moim wieku (mam 29 lat)... Jestem spokojna, ale trochę mi smutno. Jak to wygląda w Polsce? Też określają dwa ryzyka? Mogę podać swoje wyniki dla porównania .
Edytowane przez frontin Czas edycji: 2015-07-21 o 17:26 |
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
frontin świetnie że widziałaś swojego maluszka i wszystko ok. Nie wiem dokładnie jak jest w Polsce ale chyba tak samo. U mnie określa się ryzyko z krwi (papa -test) i z Usg później łączy sie to w jedno i wychodzi ryzyko. Czasami jest tak że z jednego większe z drugiego mniejsze i po połączeniu wychodzi ok. Test o którym piszesz jest podobno najlepszą metoda nie inwazyjną aby określić to ryzyko. Napisz jakie Ci wyszło, to porównanym, kilka dziewczyn już tutaj pisało swoje wyniki.
Może jest tylko nie wiele podwyższone, jakby było coś nie tak i poważnego to z papa i usg wyszło by już podwyższone, a pamiętasz ile wynosiła przezierność? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-21 o 17:33 |
|
|
|
#956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też właśnie wszamałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Czarnula pochwal się imionami
|
||
|
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wolne betaHCG 80.156 IU/I (odpowiada 1.9028 MoM) PAPP-A 1,139 IU/I (odpowiada 0,3690 MoM) Ryzyko ze względu na wiek matki (29 l.) 1:668 Adjusted risk 1:227 Nie mam "zbiorczego" ryzyka... Edytowane przez frontin Czas edycji: 2015-07-21 o 19:00 |
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Przezorność, masz niską, norma jest do 2,5
faktycznie Trisomia 21 wskazuje na zespół Downa ale z tak niską przezornością Do reszty się nie wypowiem bo się nie znam, nie mam swoich wyników żeby porównać, próbowałam odszukać na forum wyniki dziewczyn, które podawały ale nie udało mi się. Pewnie zaraz dziewczyny przyjdą i one będą mogły Ci bardziej pomóc. |
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź! |
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli dziewczynka to Apolonia bądź Klara
Mamy jeszcze dwa inne, ale jak na razie rozważamy te.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.