![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Dotka90 mi od razu przyszła na myśl kolka
![]() A jeśli chodzi o skład ciuszków to jaki jest najlepszy? Bawełna 100%? Ale tez bawełna bawełnie nie równa ![]()
#1022 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy chwycic do reki i juz wiadomo jakiej jakosci jest material
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Jak sie okaze ze bedziemy mieli tym razem synka to mam troche rzeczy po malej na sprzedaz za grosze jakby ktoras mama coreczki byla zainteresowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Ale kolka by tak długo bolała?
Miewam kolkę, ale to taką typowo po wysiłku i to jest jednak trochę inne uczucie. Może to faktycznie te jelita ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po co rozkładasz kocyk? Ja to bym teraz ściągnęła wszystko z siebie juz w samochodzie i od razu wpakowała się do wody ![]() Cytat:
![]() ![]() Najgorsze nad wodą jest z toaletami.. Najchętniej bym latała co pół godziny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Eh, eh... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
Mnie pobolewa raz z lewej strony podbrzusza raz z drugiej, podobnie jak bolały mnie jajniki podczas okresu
![]() A co do pepco - ja gacie ostatnio kupiłam. I identyczny krój i w ogóle tylko kolorem się różniły jak popatrzyłam na skład to niebieskie i różowe były 100% z bawełny, a białe i szare już miały 30 % bawełny i coś tam jeszcze ![]() Ale mają takie milutkie kocyki <3 Myśleliśmy kupić wózek o taki: KLIK KLIK To jest model jedo fyn 2w1. Cena 400 zł. Mega mi się kolor podoba <3 Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz dopadła mnie taka kolka, że nie mogłam się ruszyć przez cały łikend, dosłownie nie ruszałam się bo rozsadzało mi brzuch w środku, a ból promieniował na całą klatkę piersiową, w końcu ledwo dowlekłam się do przychodni po zastrzyk rozkurczowy, który zadziałał dopiero po dwóch dniach.
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Frontin, ale w sumie zauważ, że jak wpisałam swoje wyniki, to mamy dość zbliżone te liczby, a u mnie ryzyko bardzo niskie, więc może nie ma co się na zapas martwić?
Ja niestety, ale nie urodziłabym dziecka z ZD ![]() Magda, jaka cena tego wózka? Chyba nie 400 ![]() Mnie się też podoba ten wózek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
magda kurde bardzo fajny ten wózek, to używany?
I jaka cena ![]()
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz np. siedzę, to akurat w tym momencie nic nie boli. A od rana bolało mnie praktycznie ledwo ponad biodrem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Raczkowanie
|
Odnoszę wrażenie, że wyniki PAPP-A służą bardziej szpitalom i centrom badawczym, do prowadzenie statystyk niż matkom... Pozostaje mi czekać na wyniki testu Harmony. Interesuje mnie, czy podadzą mi płeć, bo przy robieniu tego testu od razu widać jakie dziecko ma chromosomy. Z drugiej strony w UK sprawa informowania o płci wzbudza kontrowersje, ponieważ zdarzają się tu ciągle aborcje z powodu płci dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie 400 zł, używany ![]() ![]() Ale jakoś argument Tz mnie nie przekonuje choć z drugiej strony ma rację że może przez pół roku coś się trafi w dobrej cenie i dobrej jakości i że mamy ważniejsze wydatki póki co.. Ale kolor <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
Mnie jelita potrafiły boleć nawet na plecach i na boku nad biodrem tak, że nie mogłam ruszyć nogą
![]() frontin, jeśli coś będzie nie tak, skierują cię dalej na badania, nikt na pewno nie zostawi Cię z problemem ![]() ![]() Magda, mnie argument twojego TŻ tez nie przekonuje. Wyznaję zasadę, że fajne okazje nie zdarzają się za czesto. Jeśli akurat to ten wózek, który Ci się podoba - bierz. Inni nie będą mieć takich dylematów i potem skończy się na kupnie czegoś mniej fajnego lub za mniej fajną cenę. A już o jeden wydatek będzie mniej
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-07-22 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale preferują chłopców, czy dziewczynki? Jestem w szoku, bo słyszy się o takich sprawach, ale w Chinach itp., a w UK? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Magda, faktycznie, używany tyle kosztuje, przejrzałam OLX ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
Pewnie chodzi o muzułmanów, których w UK jest od groma?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i mamy głęboki wózek. Tylko to jest ten stary i mam wrażenie że mega cienki.. I wydaje mi się ze te nowe to mają grubsze ścianki niż te stare nie? I powinno być cieplej maleństwu nie? I nie musielibyśmy wózka wozić do rodziców bo tam byłby ten stary a tu na miejscu miałabym nowy. O to tez popatrzę ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Nowy jak patrzyłam ceny to 1500-2000 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie obejrzeć na pewno nie zaszkodzi!
![]() |
#1044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No nie wierze w to co czytam... Jak można usunąć ciążę bo np. chciało się chłopca a jest dziewczynka... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
Ja Jedo Fyn będę rozważać. Na razie to napaliłam się na wózek Jane z gondolą Transporter 2.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o te oborcje, to jest to ewidentnie kwestia kulturowa. Nie wiem, czy chodzi o Muzułmanów - nie przesądzałabym, że to tylko ich dotyczy. To nie jest też tak, że każdy sobie może taką aborcję zrobić. To jest przestępstwo, więc raczej istnieje jakaś szara strefa, jakiś odsetek lekarzy, którzy podejmują się tego rodzaju zabiegu.
http://www.theguardian.com/commentis...disaster-women Zanim zaszłam w ciążę przeczytałam o tym problemie w Guardianie. Jak zaszłam dostałam mnóstwo broszurek, listów ze szpitala itd. I tam faktycznie jest informacja, że USG po 20 tyg (w UK masz tylko dwa USG, jak wszystko przebiega bez zakłóceń) NIE SŁUŻY określaniu płci i że osobą wykonująca USG może ci odmówić podania płci. Po drugie jeśli nie widać płci, nie możesz zarządać kolejnego USG w ramach funduszu. Określenie płci jest dodatkowe i trzeba o nie poprosić. Oczywiście nie wierzę, żeby jakiś operator USG odmówił mi podania informacji o płci, ale wierzę, że są sytuacje, kiedy taka osoba może mieć wątpliwość. Oni są mega przeczuleni na punkcie ochorny danych osobowych, bezpieczeństwa procedur, przestrzegania zasad etyki lekarskiej itd. Taka jest moja opinia. Tutaj podczas pierwszego spotkania z położną kobieta przez pierwsze 15 minut spotkania MUSI być z nią sam na sam (partner zostaje za drzwiami). To jest moment, kiedy taka kobieta może powiedzieć, że ma np problemy psychologiczne lub coś bardziej hardcorowego - że jest bita, że jest alkohol albo narkotyki w domu, że mąż nie chcę dziecka itd. Mega ciężki temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to jest chore! Nigdy przenigdy bym nie usuneła dziecka! Ze w zgledu na plec to jest nie do pomyslenia. Nawet gdyby sie okazalo ze dziecko mialo by byc chore (odpukac!) to w w zyciu bym tego nie zrobila. To chyba nie wina bobaska jakim sie urodzi! To cud jakie by nie bylo.
#1049 |
Zakorzenienie
|
Orientujecie się jakiej jakości są ciuchy ciążowe w C&A? Gdzie ich szukać w sklepie - też jest tak schowany ten dział ciążowy jak w HM? Bo ostatnio szukałam i się zastanawiałam czy znowu nie mogę znaleźć czy po prostu sklep nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Ja ze względu na płeć też bym nie usunęła! Ciężko żyć z chorym dzieckiem, ale tak już bywa.. Ludzie dają sobie radę, są organizacje itd.. Ale jednak gdybym miała podjąć decyzję czy urodzić chore czy nie to nie wiem.. Miałabym mega problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.