Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-20, 14:31   #1411
monika1983k
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

martaakow u mnie farbowanie włosów nie zniszczyło ich tak jak rozjaśnianie, ale to juz przeszłość czy poleci mi któras z Was maskę do włosów (chyba powinna byc nawilżająca), do której mogę dodac ta keratyne hydrolizowaną? czy trzeba ją trzymac na włosach 30 minut czy jednak dłużej ?
Stary 2015-07-20, 21:45   #1412
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika1983k Pokaż wiadomość
Klaudenc tylko widzę, że z każdym rozczesaniem robią sie bardziej proste chciałabym spróbować z tym rozczesywaniem tylko na mokro z odzywką, ale trochę obawiam się poplątania, któras może tak próbowała ? wiem, że najlepiej to samemu spróbować, tak tez zamierzam, musze tylko kupic porządną odzywkę do kręciołków, bo moja już się kończy
Jakbyś miała mocne kręciołki, w ogóle byś nie dała rady ich rozczesać na sucho. Mówię to z własnego doświadczenia, nawet palcami się nie da moich przeczesać na sucho, więc nie wiem, o jakim plątaniu mowa. Ja czeszę tylko na mokro - palcami po nałożeniu odżywki pod prysznicem, a potem grzebieniem i szczotką już po wytarciu ciała (włosy tylko lekko odciskam w ręcznik). A pózniej przez 2-3 dni już niczym. (Czasem tylko przy głowie lekko wygładzam niesforne bejbiki grzebieniem, ale nie da się przesunąć go dalej niż kilka cm, bo zwyczajnie utyka we włosach. )

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Po ścięciu nie mogę się nadziwić, jakie mam grube włosy. Mysia wiedziała co robi, ścinając mi ich sporo.
Stary 2015-07-20, 21:58   #1413
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Gjanduja Pokaż wiadomość
Hydrolizowane białko to takie które zostało "rozłożone" do aminokwasów. Więc jesli aminokwasy jedwabiu zawierają wszystkie aminokwasy, które wchodzą w skład białek w jedwabiu to działanie powinno być podobne.
A to świetnie, dziękuję Ci bardzo W takim razie spróbuję odżywki z aminokwasami jedwabiu, a jak będzie bubel to chyba pogryzę tego co wycofał moją ukochaną odżywkę

Kocham swoje włosy dzisiaj i w ogóle od 2 tygodni bo wyglądają normalnie. Dobrze dobrana pielęgnacja działa.
Mój tż oszalał - jak zobaczył, że rosną mi bejbiki na zakolach i w ogóle włosy lepiej wyglądają od kiedy o nie lepiej zadbałam to teraz szoruje szamponem z kofeiną, używa odżywki i wcierki.. i to codziennie :O Chyba jakiś kryzys zanim 30tka wybije
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 22:47   #1414
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antenka501 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu zaprzestałam poczytywania ze względu na brak czasu więc na bieżąco nie jestem
Powiedzcie mi proszę czy macie już jakiegoś godnego zastępcę czarnej Isany (starej) i Cien-ia z Lidla? Oczywiście o żele chodzi
Pokończyły mi się zapasy i poszukuję na wyjazd alternatywy do gluta.
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Ja polecam męskie żele Nivea, nie mają w składzie alkoholu

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Zdarza mi się nawet spać z otwartymi oczami.
Też tak mam czasem ciotka moja kiedyś o mało zawału nie dostała, bo myślała, że zeszłam

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-20, 23:39   #1415
karllii
Raczkowanie

Cytat:
Klaudenc tylko widzę, że z każdym rozczesaniem robią sie bardziej proste chciałabym spróbować z tym rozczesywaniem tylko na mokro z odzywką, ale trochę obawiam się poplątania, któras może tak próbowała ? wiem, że najlepiej to samemu spróbować, tak tez zamierzam, musze tylko kupic porządną odzywkę do kręciołków, bo moja już się kończy
Ja tak robię. Myje, odżywka, rozczesuję, plukam. A potem tylko układami itp. Nie rozczesuje na sucho-wygladam jakby mnie piorun trafił.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
karllii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 00:04   #1416
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Też tak mam czasem ciotka moja kiedyś o mało zawału nie dostała, bo myślała, że zeszłam
Ze mną się kiedyś mama w pogawędkę wdała jak tak miałam - niezły ubaw był. Mówiłam, że szukam tej rzeczy ale nie wiem co to jest i że mama wie i że ma mi to przynieść. Ale się wkurzyłam, wstałam, zrobiłam kółko i poszłam spać z powrotem.Ostatnio był lepszy hardkor - wstałam na lunatyka, wyłączyłam aplikacje na laptopie i światło, a jak tż przyszedł rano to się zarzuciłam płaczem że w tym domu są duchy i straszą bo to już któryś raz Akurat jak śpię to nikogo nie ma i sama sobie stracha napędzam, mistrzostwo.
Stary 2015-07-21, 07:25   #1417
monika1983k
Rozeznanie

krolewna_smieszka u mnie skręt jest właśnie bardzo nietrwały, ładnie się kręcą ale tylko świeżo po wyschnięciu, mam takie połączenie sprężynek z anglezami każde następne przejechanie szczotką kończy się prostowaniem, a końce robią sie jakby je piorun trafił
raz na studiach włosy ukladały mi się tak jak chciałam, ale to była też zasługa ścięcia, miałam włosy postopniowane od samej skroni, chyba 4 warstwy, niestety nigdy potem żadna fryzjerka juz mi tak nie potrafiła wycieniowac włosków
karllii dzisiaj tak spróbuje pewnie efekty będę widziała dopiero po kilku tygodniach takiego traktowania włosków, ale myśle ze warto spróbowac
nie mam już innego pomysłu na moje włosy, z uwagi na to że wracam do swoich naturalnych przestałam je katować rozjaśnianiem,suszarką,pr ostownicą, skoro mam kręcone i falowane włoski to może ta forma pielegnacji im posłuży
Stary 2015-07-21, 09:01   #1418
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
krolewna_smieszka u mnie skręt jest właśnie bardzo nietrwały, ładnie się kręcą ale tylko świeżo po wyschnięciu, mam takie połączenie sprężynek z anglezami każde następne przejechanie szczotką kończy się prostowaniem, a końce robią sie jakby je piorun trafił
raz na studiach włosy ukladały mi się tak jak chciałam, ale to była też zasługa ścięcia, miałam włosy postopniowane od samej skroni, chyba 4 warstwy, niestety nigdy potem żadna fryzjerka juz mi tak nie potrafiła wycieniowac włosków
karllii dzisiaj tak spróbuje pewnie efekty będę widziała dopiero po kilku tygodniach takiego traktowania włosków, ale myśle ze warto spróbowac
nie mam już innego pomysłu na moje włosy, z uwagi na to że wracam do swoich naturalnych przestałam je katować rozjaśnianiem,suszarką,pr ostownicą, skoro mam kręcone i falowane włoski to może ta forma pielegnacji im posłuży
Ew. może spróbuj grzebienia z bardzo szeroko rozstawionymi zębami? Ciężko taki kupić, ale można próbować. Ja kupiłam plastikowy dość szeroko rozstawiony w Rossmannie.
Stary 2015-07-21, 09:07   #1419
monika1983k
Rozeznanie

krolewna_smieszka z tym własnie będzie najwiekszy problem, bez bicia przyznaje się, że na sucho włosy rozczesuje TT, natomiast mokre szczotą
próbowałam z grzebieniem jakis czas temu, mialam wrażenie że wyrywam przy tym więcej włosów niz przy szczotce, dlatego zrezygnowałam
Stary 2015-07-21, 09:15   #1420
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
krolewna_smieszka z tym własnie będzie najwiekszy problem, bez bicia przyznaje się, że na sucho włosy rozczesuje TT, natomiast mokre szczotą
próbowałam z grzebieniem jakis czas temu, mialam wrażenie że wyrywam przy tym więcej włosów niz przy szczotce, dlatego zrezygnowałam
Hmm, to dziwne, że wyrywasz włosy grzebieniem (miał szeroko rozstawione zęby?), a TT nie. Ja mokre też czeszę szczotką, spokojnie. Tylko zawsze zaczynam od końcówek i powoli przechodzę coraz wyżej i wyżej, staram się nigdy nie szarpać (rozczesywanie na siłę to był przez wiele lat najgorszy błąd w mojej pielęgnacji). Bez przeczesania szczotką zaraz po myciu moje loki wydają mi się bardziej spuszone.
Stary 2015-07-21, 09:45   #1421
Klaudenc
Moderator

Mnie też grzebień szarpie, próbowałam 2 i mi tylko splątało i włosy powyrywało. Właściwie to sprawdza się u mnie tylko płaska szczotka z krótszymi ząbkami. Od kiedy mam taką szczotkę już nie wiem co to kołtun i plątanie.
Stary 2015-07-21, 09:47   #1422
monika1983k
Rozeznanie

wiem, że to dziwne, ale w moim przypadku tak jest tez zawsze rozczesuje najpierw od końcówek (o zgrozo, kiedys fryzjerka zaczeła mi rozczesywac włosy od skalpu...,myslałam że zwieje z fotela), więcej włosów wyrywałam grzebieniem (mial szerokie zeby) niz na zwyklej szczotce, póki co chyba zostane narazie przy szczotce i rozczesywaniu tylko na mokro, mam jakis uraz do tego grzebienia
Stary 2015-07-21, 13:52   #1423
antenka501
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki
antenka501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:03   #1424
Klaudenc
Moderator

myszka2020 - zerknęłam na Twojego bloga, ja też ostatnio stosuję taką złożoną pielęgnację i jestem bardzo zadowolona. Daję olej na noc, potem przed myciem jak idę po prysznic na 10-15 minut coś humektantowego, po tym myję i najczęściej idzie odżywka proteinowo-emolientowa lub emolientowa. I od 2 tygodni mam ładniejsze włosy, wcześniej nie używałam protein ale jak je w końcu włączyłam to tak się włosy wygładziły, że szok! Nawet te porowate pasma. Kallosa Blueberry kupię też na pewno jak co nieco skończę
Stary 2015-07-21, 21:51   #1425
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Hmm, to dziwne, że wyrywasz włosy grzebieniem (miał szeroko rozstawione zęby?), a TT nie. Ja mokre też czeszę szczotką, spokojnie. : Tylko zawsze zaczynam od końcówek i powoli przechodzę coraz wyżej i wyżej, staram się nigdy nie szarpać (rozczesywanie na siłę to był przez wiele lat najgorszy błąd w mojej pielęgnacji). Bez przeczesania szczotką zaraz po myciu moje loki wydają mi się bardziej spuszone.
Hm, ja zawsze daję maskę lub odżywkę, potem szampon, odżywka, spray, olejek na końce i potem na mokro czesze tt i nie wyrywa mi to włosów ani nie psuje fal. Kocham te szczotkę :-D

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Ze mną się kiedyś mama w pogawędkę wdała jak tak miałam - niezły ubaw był. Mówiłam, że szukam tej rzeczy ale nie wiem co to jest i że mama wie i że ma mi to przynieść. Ale się wkurzyłam, wstałam, zrobiłam kółko i poszłam spać z powrotem.Ostatnio był lepszy hardkor - wstałam na lunatyka, wyłączyłam aplikacje na laptopie i światło, a jak tż przyszedł rano to się zarzuciłam płaczem że w tym domu są duchy i straszą bo to już któryś raz Akurat jak śpię to nikogo nie ma i sama sobie stracha napędzam, mistrzostwo.
O jeny... Ja to bym już widzę jakie shizy miałam. :-P

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:

Hahahah :-D

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 22:49   #1426
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karllii Pokaż wiadomość
Nie rozczesuje na sucho-wygladam jakby mnie piorun trafił.
Hehe mam tak samo

Cytat:
Dobre

A ja sobie dziś kupiłam tę maskę, będę używała, jak odżywkę, za 1 zł, jak ktoś w recenzji napisał Nie wiem czy skład bardzo zły, wydaje mi się, że średni, najwyżej będę tuningować troszkę tej gliceryny się teraz obawiam, ale żal było nie brać dodam, że ma to konsystencję masła

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na.html&next=1

Stary 2015-07-21, 23:21   #1427
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

A ja sobie dziś kupiłam tę maskę, będę używała, jak odżywkę, za 1 zł, jak ktoś w recenzji napisał Nie wiem czy skład bardzo zły, wydaje mi się, że średni, najwyżej będę tuningować troszkę tej gliceryny się teraz obawiam, ale żal było nie brać dodam, że ma to konsystencję masła

Ooo, ja ją miałam 2 razy i bardzo lubiłam. Super włosy po niej miałam. Też używałam jak odżywkę.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 23:28   #1428
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie może czy aminokwasy jedwabiu mogą zachowywać się podobnie do jedwabiu hydrolizowanego? Przeszukałam wszystko i stacjonarnie nie ma po prostu nic z jedwabiem hydrolizowanym, znalazłam tylko 2 odżywki z aminokwasami jedwabiu, wyglądają ciekawie ale nie wiem czego się spodziewać po tym.
Teoretycznie powinny zachowywać się podobnie, u mnie jednak jedwab sprawdza się słabiej, niż aminokwasy

Cytat:

Miała któraś z was kosmetkyi Romantic argan i jedwab maskę, balsam lub mrs potters z jedwabiem? Ciekawie wyglądają te składy.
Miałam maskę romantic argan i jedwab, mi strasznie nie służyła, ale to przez jedwab http://www.kasianafali.pl/2014/07/ro...wabiem-to.html

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Używałyscie Isanę - kurację arganową? Ja ją nalozylam jako maskę, ale chyba włosy wyczuły olej arganowy, mimo że tak daleko w skladzie jest, bo są dość sztywne. Trochę nawilżyła, ale raczej będę ją stosować jako odżywkę d/s.
Mam ją w zapasach, ale obawiam się tych nawilżaczy, zużyję chyba do złożonej pielęgnacji

Cytat:
myszka2020 - zerknęłam na Twojego bloga, ja też ostatnio stosuję taką złożoną pielęgnację i jestem bardzo zadowolona. Daję olej na noc, potem przed myciem jak idę po prysznic na 10-15 minut coś humektantowego, po tym myję i najczęściej idzie odżywka proteinowo-emolientowa lub emolientowa. I od 2 tygodni mam ładniejsze włosy, wcześniej nie używałam protein ale jak je w końcu włączyłam to tak się włosy wygładziły, że szok! Nawet te porowate pasma. Kallosa Blueberry kupię też na pewno jak co nieco skończę
Bardzo się cieszę - u mnie złożona pielęgnacja to ostatnie odkrycie, nic tak świetnie nie działało Ostatnio użyłam kallosa latte z dodatkiem 6 kropel keratyny (a nie znosiłam go) jako pierwszej maseczki, a jako drugiej - kallosa blueberry - włosy jak marzenie, aksamitna, leciutka fala po koczku ślimaczku

Cytat:

Fajnie wygląda Dla mnie pewnie za dużo glicerynki, ale może spisać się przyjemnie, daj znać, jak poużywasz Zawsze można dorzucić do niej ulubionego oleju
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 23:55   #1429
Klaudenc
Moderator

A jeszcze mi się z lunatykowaniem przypomniało - poszłam spać w ciepłej piżamie. Obudziłam się rano bez niczego i zmarznięta bo się na dodatek odkryłam, po prostu wszystko ściągnęłam, nie mogłam przestać się śmiać XD Zaś jako dziecko przez sen ściągałam taki stary ciężki telewizor z półki. Pewnie jeszcze jakieś akcje odwalam przez sen, ale brak świadków to nie wiem

myszka2020 - w sumie to taki schemat pielęgnacji jak dla włosów szklistych, ale moim zdaniem warto spróbować. Dodatkowo pozwala to zużyć szybciej niechciany kosmetyk, a efekty są naprawdę fajne! Chętnie przeczytam jak o tym napiszesz coś więcej.

Iwonalodz - Moim zdaniem skład bardzo ładny, szczególnie za taką cenę to już w ogóle
Stary 2015-07-22, 12:07   #1430
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ooo, ja ją miałam 2 razy i bardzo lubiłam. Super włosy po niej miałam. Też używałam jak odżywkę.
Oooo to super wieści
Jeśli byś chciała to mogę Ci zakupić w firmowym sklepie Polleny ewy ta maska za 1 zł ma datę ważności do końca września tego roku, z dłuższą datą kosztują 6,50 zł jeszcze z kokosem jest w obu cenach

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę - u mnie złożona pielęgnacja to ostatnie odkrycie, nic tak świetnie nie działało Ostatnio użyłam kallosa latte z dodatkiem 6 kropel keratyny (a nie znosiłam go) jako pierwszej maseczki, a jako drugiej - kallosa blueberry - włosy jak marzenie, aksamitna, leciutka fala po koczku ślimaczku

Fajnie wygląda Dla mnie pewnie za dużo glicerynki, ale może spisać się przyjemnie, daj znać, jak poużywasz Zawsze można dorzucić do niej ulubionego oleju
Myszko Twoje włosy w avatarze cudne

Dziękuję też troszkę się jej obawiam, ale co tam, kto nie ryzykuje ten nie ma

Cytat:
A jeszcze mi się z lunatykowaniem przypomniało - poszłam spać w ciepłej piżamie. Obudziłam się rano bez niczego i zmarznięta bo się na dodatek odkryłam, po prostu wszystko ściągnęłam, nie mogłam przestać się śmiać XD Zaś jako dziecko przez sen ściągałam taki stary ciężki telewizor z półki. Pewnie jeszcze jakieś akcje odwalam przez sen, ale brak świadków to nie wiem

Iwonalodz - Moim zdaniem skład bardzo ładny, szczególnie za taką cenę to już w ogóle
Ja nagminnie przez sen zdejmuję obraz ze ściany albo przestawiam kwiaty na parapecie pojęcia nie mam czemu i po co, rano zawsze zdziwiona jestem hahaha.

Dziękuję! no właśnie za taką cenę to ewentualnie jeśli by to był bubel to do depilacji nóg mogę zużyć

Stary 2015-07-22, 12:34   #1431
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo to super wieści
Jeśli byś chciała to mogę Ci zakupić w firmowym sklepie Polleny ewy ta maska za 1 zł ma datę ważności do końca września tego roku, z dłuższą datą kosztują 6,50 zł jeszcze z kokosem jest w obu cenach
Ależ ja sobie sama tam pojadę.
Też jestem z Łodzi.

A ta z kokosem mi nie podeszła, też miałam.

Na Zielonej jest ich sklep, prawda?
Stary 2015-07-22, 12:36   #1432
monika1983k
Rozeznanie

cześć Dziewczyny melduję, że dzis po raz pierwszy od niepamiętnych czasów rozczesałam włosy tylko raz z odzywką (na mokro), dziwnie się czuję tak bez przedziałka, jakbym miała mieć kołtuny na głowie...umyłam metodą OMO, spłukałam na koniec chłodną wodą, na końcówki położyłam serum i czekam aż wyschną
wczoraj buszowałam w naturze i rosmanie za tym grzebieniem, ale sa tylko takie zwykłe, nie mogłam nigdzie dostac takiego z szeroko rozstawionymi zębami chyba musze iśc na bazarek
Stary 2015-07-22, 14:50   #1433
monika1983k
Rozeznanie

wstawiam zdjęcia, na włosy dałam troszkę pianki Welli (do loków), niedużo bo wielkość małego pomidorka ugniatałam je delikatnie trzymając w dół, niestety nie widzę różnicy-jest tak samo jak po każdym myciu, włosy kręcą sie ładnie ale tylko od spodu na wierzchu mam jakies takie mało pokręcone, w tej chwili są ścięte na prosto, czy powinnam je zapuścić i wtedy sciąć na połokrągło czy jeszcze jakoś inaczej, chciałabym żeby wyglądały na wierzchu tak jak od spodniej strony wszelkie rady mile widziane
dziewczyny czy jest szansa, że jesli zadbam o nawilżenie włosków to zaczną się bardziej kręcić ? czy powinnam po prostu sciąć wierzchnią warstwę dość wysoko?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1210544.JPG (186,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210546.JPG (166,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210547.JPG (173,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1210550.JPG (173,2 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez monika1983k
Czas edycji: 2015-07-22 o 14:51
monika1983k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 15:52   #1434
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
wstawiam zdjęcia, na włosy dałam troszkę pianki Welli (do loków), niedużo bo wielkość małego pomidorka ugniatałam je delikatnie trzymając w dół, niestety nie widzę różnicy-jest tak samo jak po każdym myciu, włosy kręcą sie ładnie ale tylko od spodu na wierzchu mam jakies takie mało pokręcone, w tej chwili są ścięte na prosto, czy powinnam je zapuścić i wtedy sciąć na połokrągło czy jeszcze jakoś inaczej, chciałabym żeby wyglądały na wierzchu tak jak od spodniej strony wszelkie rady mile widziane
dziewczyny czy jest szansa, że jesli zadbam o nawilżenie włosków to zaczną się bardziej kręcić ? czy powinnam po prostu sciąć wierzchnią warstwę dość wysoko?
Myślę, że na pół okrągło i do tego zrobić warstwy, ale najkrótsza wcale nie musi być bardzo wysoko, możesz spróbować z warstwami zaczynającym się np. od ucha. Widać, że włosy chcą łapać skręt, są ładne. Dodatkowo trzeba dojść do wprawy przy ugniataniu, znaleźć najlepszy dla siebie sposób. Niektórym dziewczynom pasuje bardziej ugniatanie z głową w dół, innym przy przechylaniu głowy na boki, a innym z głową zupełnie wyprostowaną. Popróbuj
Ale co do tych warstw - dobrze mieć kumatą fryzjerkę z jakimiś umiejętnościami, bo niektóre potrafią nawet to zepsuć kompletnie.
Stary 2015-07-22, 19:07   #1435
Klaudenc
Moderator

Aminokwasy jedwabiu chyba okazały się niewypałem. Ale może to być też wina oleju arganowego w składzie - jest w tej odżywce i innej która ma proteinę perły i ten właśnie olej i efekty są identyczne - guma zamiast włosów. No nie wiem, jak efekt jest taki okropny to chyba nie ma się co bawić i mam kolejnego bubla. Najwyżej jedwab zastąpię gliss kurem z kolagenem, szału nie będzie ale odpukać się da. Totalny zawód na tresemme i alberto vo5 : (
Stary 2015-07-22, 20:39   #1436
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno cieniowanie i delikatna warstwa pogłębi skręt, ale czy bardzo? Ja, kiedy jeszcze ugniatałam, to zawsze miałam spodnią warstwę bardziej pokręconą, a tą wierzchnią mniej - denerwujące, ale nic nie mogłam z tym zrobić :P

Cytat:

myszka2020 - w sumie to taki schemat pielęgnacji jak dla włosów szklistych, ale moim zdaniem warto spróbować. Dodatkowo pozwala to zużyć szybciej niechciany kosmetyk, a efekty są naprawdę fajne! Chętnie przeczytam jak o tym napiszesz coś więcej.
Może jednak mam szkliste A co tam, ważne, że pielęgnacja pasuje
Dziś naolejowałam olejem awokado na ten preparat pielęgnujący isany z gliceryną --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...iv-pflege.html, ale to już chyba niedostępne jest Zobaczymy, czy nie będzie puszku. Potem poszedł balsam green pharmacy z olejem aeganowym

Cytat:
Myszko Twoje włosy w avatarze cudne
Teraz tylko nie chce mi się tak ugniatać, bo krótko mi się skręt trzyma Ale czasem od weekendy pogniotę, żeby mieć skręt 3 godziny
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 20:50   #1437
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Dziewczyny melduję, że dzis po raz pierwszy od niepamiętnych czasów rozczesałam włosy tylko raz z odzywką (na mokro), dziwnie się czuję tak bez przedziałka, jakbym miała mieć kołtuny na głowie...
A czemu bez przedziałka? Ja zawsze mam przedziałek, bez wyglądam dziwnie.
Stary 2015-07-22, 21:22   #1438
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Może jednak mam szkliste A co tam, ważne, że pielęgnacja pasuje
Dziś naolejowałam olejem awokado na ten preparat pielęgnujący isany z gliceryną --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...iv-pflege.html, ale to już chyba niedostępne jest Zobaczymy, czy nie będzie puszku. Potem poszedł balsam green pharmacy z olejem aeganowym
U mnie się też dobrze spisuje dokładnie taki sam schemat, ale lubię też dodać coś przed myciem i po myciu emolientową odżywkę. Czasami nawet dystroficzne włoski stają się okiełznane i jedno pasmo, które nie chce rosnać i składa się w dużej części z takich dystroficznych włosów.
Stary 2015-07-22, 21:45   #1439
monika1983k
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
A czemu bez przedziałka? Ja zawsze mam przedziałek, bez wyglądam dziwnie.
rozczesywałam włosy tylko raz na mokro z odzywką, ale głowa w doł a potem próbowałam zrobic przedziałek paluchami, ale wiadomo - za prosto to nie wyjdzie
poczekam 2 miesiące i frune do fryzjera żeby wycieniowac włosy, mam ich bardzo dużo, może jak troche zetne beda sie lepiej układały, a póki co pielęgnacja
Stary 2015-07-22, 22:35   #1440
Gjanduja
Raczkowanie

chodzę, szukam i nie mogę znaleźć nic wyglądającego sensownie

możecie mi doradzić odżywkę bez spłukiwania? Tylko nie w formie spreju a taką bardziej kremową.
Odkąd pamiętam takie najlepiej się sprawdzały na moich włosach, ale za każdym razem jak mi się udało kupić coś dobrego to potem było wycofywane
jeszcze jak mogę być wybredna to najlepiej bez protein i polyquatreinum
Gjanduja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości