|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
martaakow u mnie farbowanie włosów nie zniszczyło ich tak jak rozjaśnianie, ale to juz przeszłość
czy poleci mi któras z Was maskę do włosów (chyba powinna byc nawilżająca), do której mogę dodac ta keratyne hydrolizowaną? czy trzeba ją trzymac na włosach 30 minut czy jednak dłużej ?
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czeszę tylko na mokro - palcami po nałożeniu odżywki pod prysznicem, a potem grzebieniem i szczotką już po wytarciu ciała (włosy tylko lekko odciskam w ręcznik). A pózniej przez 2-3 dni już niczym. )---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Po ścięciu nie mogę się nadziwić, jakie mam grube włosy.
|
|
#1413 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Kocham swoje włosy dzisiaj i w ogóle od 2 tygodni bo wyglądają normalnie. Dobrze dobrana pielęgnacja działa. Mój tż oszalał - jak zobaczył, że rosną mi bejbiki na zakolach i w ogóle włosy lepiej wyglądają od kiedy o nie lepiej zadbałam to teraz szoruje szamponem z kofeiną, używa odżywki i wcierki.. i to codziennie :O Chyba jakiś kryzys zanim 30tka wybije |
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak mam czasem ciotka moja kiedyś o mało zawału nie dostała, bo myślała, że zeszłam
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
krolewna_smieszka u mnie skręt jest właśnie bardzo nietrwały, ładnie się kręcą ale tylko świeżo po wyschnięciu, mam takie połączenie sprężynek z anglezami
każde następne przejechanie szczotką kończy się prostowaniem, a końce robią sie jakby je piorun trafił raz na studiach włosy ukladały mi się tak jak chciałam, ale to była też zasługa ścięcia, miałam włosy postopniowane od samej skroni, chyba 4 warstwy, niestety nigdy potem żadna fryzjerka juz mi tak nie potrafiła wycieniowac włosków ![]() karllii dzisiaj tak spróbuje pewnie efekty będę widziała dopiero po kilku tygodniach takiego traktowania włosków, ale myśle ze warto spróbowac nie mam już innego pomysłu na moje włosy, z uwagi na to że wracam do swoich naturalnych przestałam je katować rozjaśnianiem,suszarką,pr ostownicą, skoro mam kręcone i falowane włoski to może ta forma pielegnacji im posłuży
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1419 |
|
Rozeznanie
|
krolewna_smieszka z tym własnie będzie najwiekszy problem, bez bicia przyznaje się, że na sucho włosy rozczesuje TT, natomiast mokre szczotą
próbowałam z grzebieniem jakis czas temu, mialam wrażenie że wyrywam przy tym więcej włosów niz przy szczotce, dlatego zrezygnowałam
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mokre też czeszę szczotką, spokojnie.
|
|
#1421 |
|
Moderator
|
Mnie też grzebień szarpie, próbowałam 2 i mi tylko splątało i włosy powyrywało. Właściwie to sprawdza się u mnie tylko płaska szczotka z krótszymi ząbkami. Od kiedy mam taką szczotkę już nie wiem co to kołtun i plątanie.
|
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
wiem, że to dziwne, ale w moim przypadku tak jest
tez zawsze rozczesuje najpierw od końcówek (o zgrozo, kiedys fryzjerka zaczeła mi rozczesywac włosy od skalpu...,myslałam że zwieje z fotela), więcej włosów wyrywałam grzebieniem (mial szerokie zeby) niz na zwyklej szczotce, póki co chyba zostane narazie przy szczotce i rozczesywaniu tylko na mokro, mam jakis uraz do tego grzebienia
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Moderator
|
myszka2020 - zerknęłam na Twojego bloga, ja też ostatnio stosuję taką złożoną pielęgnację i jestem bardzo zadowolona. Daję olej na noc, potem przed myciem jak idę po prysznic na 10-15 minut coś humektantowego, po tym myję i najczęściej idzie odżywka proteinowo-emolientowa lub emolientowa. I od 2 tygodni mam ładniejsze włosy, wcześniej nie używałam protein ale jak je w końcu włączyłam to tak się włosy wygładziły, że szok! Nawet te porowate pasma. Kallosa Blueberry kupię też na pewno jak co nieco skończę
|
|
|
|
#1425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|||
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehe mam tak samo
![]() Cytat:
![]() A ja sobie dziś kupiłam tę maskę, będę używała, jak odżywkę, za 1 zł, jak ktoś w recenzji napisał troszkę tej gliceryny się teraz obawiam, ale żal było nie brać dodam, że ma to konsystencję masła ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na.html&next=1
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.kasianafali.pl/2014/07/ro...wabiem-to.htmlCytat:
![]() Cytat:
Ostatnio użyłam kallosa latte z dodatkiem 6 kropel keratyny (a nie znosiłam go) jako pierwszej maseczki, a jako drugiej - kallosa blueberry - włosy jak marzenie, aksamitna, leciutka fala po koczku ślimaczku Cytat:
Zawsze można dorzucić do niej ulubionego oleju
|
|||||
|
|
|
#1429 |
|
Moderator
|
A jeszcze mi się z lunatykowaniem przypomniało - poszłam spać w ciepłej piżamie. Obudziłam się rano bez niczego i zmarznięta bo się na dodatek odkryłam, po prostu wszystko ściągnęłam, nie mogłam przestać się śmiać XD Zaś jako dziecko przez sen ściągałam taki stary ciężki telewizor z półki. Pewnie jeszcze jakieś akcje odwalam przez sen, ale brak świadków to nie wiem
![]() myszka2020 - w sumie to taki schemat pielęgnacji jak dla włosów szklistych, ale moim zdaniem warto spróbować. Dodatkowo pozwala to zużyć szybciej niechciany kosmetyk, a efekty są naprawdę fajne! Chętnie przeczytam jak o tym napiszesz coś więcej.Iwonalodz - Moim zdaniem skład bardzo ładny, szczególnie za taką cenę to już w ogóle
|
|
|
|
#1430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli byś chciała to mogę Ci zakupić w firmowym sklepie Polleny ewy ta maska za 1 zł ma datę ważności do końca września tego roku, z dłuższą datą kosztują 6,50 zł jeszcze z kokosem jest w obu cenach Cytat:
Dziękuję też troszkę się jej obawiam, ale co tam, kto nie ryzykuje ten nie ma ![]() Cytat:
pojęcia nie mam czemu i po co, rano zawsze zdziwiona jestem hahaha.Dziękuję! no właśnie za taką cenę to ewentualnie jeśli by to był bubel to do depilacji nóg mogę zużyć
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też jestem z Łodzi. A ta z kokosem mi nie podeszła, też miałam. Na Zielonej jest ich sklep, prawda? |
|
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny
melduję, że dzis po raz pierwszy od niepamiętnych czasów rozczesałam włosy tylko raz z odzywką (na mokro), dziwnie się czuję tak bez przedziałka, jakbym miała mieć kołtuny na głowie...umyłam metodą OMO, spłukałam na koniec chłodną wodą, na końcówki położyłam serum i czekam aż wyschną wczoraj buszowałam w naturze i rosmanie za tym grzebieniem, ale sa tylko takie zwykłe, nie mogłam nigdzie dostac takiego z szeroko rozstawionymi zębami chyba musze iśc na bazarek
|
#1433 |
|
Rozeznanie
|
wstawiam zdjęcia, na włosy dałam troszkę pianki Welli (do loków), niedużo bo wielkość małego pomidorka
ugniatałam je delikatnie trzymając w dół, niestety nie widzę różnicy-jest tak samo jak po każdym myciu, włosy kręcą sie ładnie ale tylko od spodu na wierzchu mam jakies takie mało pokręcone, w tej chwili są ścięte na prosto, czy powinnam je zapuścić i wtedy sciąć na połokrągło czy jeszcze jakoś inaczej, chciałabym żeby wyglądały na wierzchu tak jak od spodniej strony wszelkie rady mile widzianedziewczyny czy jest szansa, że jesli zadbam o nawilżenie włosków to zaczną się bardziej kręcić ? czy powinnam po prostu sciąć wierzchnią warstwę dość wysoko?
Edytowane przez monika1983k Czas edycji: 2015-07-22 o 14:51 |
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale co do tych warstw - dobrze mieć kumatą fryzjerkę z jakimiś umiejętnościami, bo niektóre potrafią nawet to zepsuć kompletnie.
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Moderator
|
Aminokwasy jedwabiu chyba okazały się niewypałem. Ale może to być też wina oleju arganowego w składzie - jest w tej odżywce i innej która ma proteinę perły i ten właśnie olej i efekty są identyczne - guma zamiast włosów. No nie wiem, jak efekt jest taki okropny to chyba nie ma się co bawić i mam kolejnego bubla. Najwyżej jedwab zastąpię gliss kurem z kolagenem, szału nie będzie ale odpukać się da. Totalny zawód na tresemme i alberto vo5 : (
|
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co tam, ważne, że pielęgnacja pasuje ![]() Dziś naolejowałam olejem awokado na ten preparat pielęgnujący isany z gliceryną --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...iv-pflege.html, ale to już chyba niedostępne jest Zobaczymy, czy nie będzie puszku. Potem poszedł balsam green pharmacy z olejem aeganowym ![]() Teraz tylko nie chce mi się tak ugniatać, bo krótko mi się skręt trzyma Ale czasem od weekendy pogniotę, żeby mieć skręt 3 godziny
|
||
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1438 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a potem próbowałam zrobic przedziałek paluchami, ale wiadomo - za prosto to nie wyjdzie ![]() poczekam 2 miesiące i frune do fryzjera żeby wycieniowac włosy, mam ich bardzo dużo, może jak troche zetne beda sie lepiej układały, a póki co pielęgnacja
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
chodzę, szukam i nie mogę znaleźć nic wyglądającego sensownie
możecie mi doradzić odżywkę bez spłukiwania? Tylko nie w formie spreju a taką bardziej kremową. Odkąd pamiętam takie najlepiej się sprawdzały na moich włosach, ale za każdym razem jak mi się udało kupić coś dobrego to potem było wycofywane jeszcze jak mogę być wybredna to najlepiej bez protein i polyquatreinum
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

czy poleci mi któras z Was maskę do włosów (chyba powinna byc nawilżająca), do której mogę dodac ta keratyne hydrolizowaną? czy trzeba ją trzymac na włosach 30 minut czy jednak dłużej ?

Ja mokre też czeszę szczotką, spokojnie. 

: Tylko zawsze zaczynam od końcówek i powoli przechodzę coraz wyżej i wyżej, staram się nigdy nie szarpać (rozczesywanie na siłę to był przez wiele lat najgorszy błąd w mojej pielęgnacji). Bez przeczesania szczotką zaraz po myciu moje loki wydają mi się bardziej spuszone.