|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
![]() Idę dzisiaj na wizytę do gina, to zapytam się o to ![]() Dziewczyny czujecie czasami jak wasze dzieciaczki kopią was po wnętrznościach? Nie tylko po brzuchu. Moja mi czasami zasadzi takie kopniaczki ![]() Próbowałam wczoraj rozmawiać z mężem na temat imienia i jak na razie porozumienia brak. Chyba według niego na wszystko jest jeszcze czas Mi się strasznie podoba Julka i idealnie pasuje do naszego nazwiska, więc staram się męża jakoś przekonać
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiek, zazdroszczę pogody, ja ledwo wyrabiam w te upały w Krakowie, mimo że pracuje w klimatyzowanym biurze
![]() Poznanianka, aż się z ciekawości zmierze dzisiaj w pasie na wysokości pępka, ale wydaje mi się że będę miała więcej Srebrna_smugo, nieładnie się szwagierka zachowuje skoro sama się zaoferowała nie martw się, jak coś to spokojnie jeszcze znajdziesz wózek w takiej cenie bez niczyjej łaski. My w ogóle mamy taką sytuację, że wyprawkę zbieramy sami, nikt nam nic nie wspomniał o jakimkolwiek wsparciu finansowym czy prezentowym i w sumie chyba wolę tak niż później mieć jakieś niewygodne sytuacje Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2433 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najbardziej co nas denerwuje to jak szwagierka ma problem i jej mąż dupa wołowa sobie nie radzi to teściowa w panice dzwoni do mojego i prosi żeby szedł i jej pomógł bo T. nie ogarnia ![]() Na szczęście mój mąż potrafi sprawę postawić jasno i nie daje się wykorzystywać ani nie łazimy tam na każde zawołanie. Teraz jak o tym myślę to boję się, że będą wiecznie Marlenkę porównywać z Zuzią...Niby mój mąż twierdzi, że oni tacy nie są ale nie raz się słyszy jak to dzieci od strony syna nie są tak wspaniałe jak te od strony córki. Może się mylę... ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Nic tylko się cieszyć bo to jedyna okazja kiedy kg cieszą :P Z ciekawości sprawdziłam i ja na pępku mam 87 cm :O Cytat:
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Srebrna_Smugo, masakra z tą siostrą! Jakieś to dziwne. My dostaliśmy od moich braci teraz mnóstwo rzeczy, m.in. wózek, fotelik samochodowy, bujaczki, karuzelki i oczywiście oferowałam, że im zapłacę za to, ale się oburzali i wiem, że nic by nie wzięli. Wcisnęłam im tylko dobre whisky i było po sprawie
A dobrze przeczytałam, że będziesz rodziła w Rudzie? A mogę spytać czemu tam? Bo ja dalej nie do końca się zdecydowałam i wszelkie informacje mi się przydadzą Na razie jestem nastawiona na Simin ze względu na (podobno) faktycznie dostępne zzo i dobre opinie. Ja o zzo myślałam już od jakiegoś czasu, chociaż trochę przerażaly mnie opinie, że to może poród wydłużyć. Ostatecznie przekonało mnie to co pisze tylkokasia na ten temat.Ten filmik z porodem w samochodzie obejrzałam do momentu porodu, ale nie dałam rady dokończyć i to nie dlatego, że mnie takie coś jakoś specjalnie rusza, ale chyba się za bardzo czułam i zaczęłam jakieś skurcze czuć! ![]() Wczoraj miałam jakiś tragiczny dzień... źle się czułam, obawiam się, że ten lek, który mi gin przepisał nie zadziałał do końca bo jeszcze coś tam odczuwam - lekkie swędzenie.... ech... psychicznie też złapałam jakiegoś doła i miałam wrażenie, że wszystko mnie przerasta. I wisienka na torcie wieczorem... wpadłam na "genialny" pomysł, że sobie przyoszczędzę na fryzjerze i kupiłam farbę z rossmana... a że mam jasny blond to możecie sobie wyobrazić efekt - odrost żółty, reszta platyna... super po prostu... od razu się umówiłam do fryzjera na dzisiaj na 19
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mierzyłam na wysokości pępka
![]() Moja mała dziś rano jak mąż wychodził do pracy się tak wypięła, że aż go zawołałam, żeby zobaczył. Po lewej stronie taka twarda gula była
|
#2436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja też często pupkę wypina po prawej stronie brzucha ![]() A u mnie na wysokości pępka aż 89
Edytowane przez Agusiek89 Czas edycji: 2015-07-22 o 12:51 |
|
|
|
|
#2437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana wahałam się między Simin a Godulą i wybrałam tą drugą: 1. W Simin rodziła szwagierka i mówiła, że - po CC na siłę kazali jej karmić a wiadomo, że pokarmu może nie być od razu i wpadała w rozpacz, że się nie da a dziecko płacze. Do tego komentarze typu "27 lat i pierworódka?" były nie na miejscu. Gdy wybiera się ich szpital to trzeba od razu iść do szkoły rodzenia. Oczywiście tą wiedzę trzeba mieć w małym palcu bo szwagierka jak oddychała to usłyszała "przecież chodziła pani na sr to powinna pani wiedzieć jak się oddycha", takie same odzywki przy karmieniu piersią...Wiadomo, że nigdzie nie będzie pewnie idealnie ale jeśli już to chcę mieć komfort psychiczny w innych aspektach. 2. Na Goduli właśnie nie dawno ukończyli remont i jest czysto, pachnąco 3. Mają 2 anestezjologów, możliwy jest poród w wodzie, jest ZZO, gaz. 4. Podoba mi się, że godziny odwiedzin są wyznaczone i są to 3h. Natomiast mąż/partner czy inna wyznaczona osoba towarzysząca może być z nami cały czas. 5. Mają oddział neonatologiczny. 6. Mają doradcę laktacyjnego, psychologa, uczą matki karmić piersią i pielegnacji. 7. Mama przebywa z dzieckiem całą dobę ale jest możliwość oddania na noc pod opiekę położnych. 8. Mam blisko bo ok. 15 min autostrada :P + moja gin tam urzęduje ;p Oczywiście to tak jest opisane i to mnie skłoniło. Pewnie połowa z tego to bajki ale idę z optymistycznym nastawieniem No i muszę obejrzeć jak to wygląda od środka i jakie na mnie to wrażenie zrobi Napewno fryzjer poprawi Ci włoski i wyjdziesz z uśmiechem
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
Cynamon śliczny brzuszek, no idealna piłeczka też się udało bez znieczulenia i nie przypominam sobie jednak gorszego bólu w życiu a jak tylko mały wyskoczył na świat to już w ogóle oczy jak 5 złotych i strzał energii no i jednak musiało te parę lat upłynąć, żebym znów się odważyła na poród ... To ja wrzucam wczorajsze zdjęcie swojego brzuszka, w bardzo ciekawym porównaniu strasznie szybko teraz rosnę...
|
|
|
|
#2439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękne
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie podobne mamy...
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
Twój jest taki okrąglinek śliczny, zgrabniej wygląda bo jest wyżej chyba
przemalowałam sobie na spokojniejszy taki kawa z mlekiem, ale Mąż już marudzi, że wolał tamten naturalne?
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
Cynamon, Amelia, ja mam taki brzuszek jak wy a to moja pierwsza ciąża. W pewnym momencie nawet zaczęłam myślec ze cos jest ze mną nie tak bo dopiero 24t0d dzisiaj, a brzuszek taki okazały
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
cynamon, Amelia16, śliczne brzuszki
![]() Właśnie spisuję co by warto było kupić w Aptece Gemini. I nurtuje mnie sprawa termometru. Jaki kupujecie dla maluszka? U nas w żłobku w grupie niemowlęcej mierzy się temperaturę elektronicznym, wkłada się go w pupę (każde dziecko ma swój termometr). A może lepszy byłby taki do czoła? Co na ten temat sądzicie? A majtki poporodowe jakie? Jednorazowe czy wielorazowe?
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-07-22 o 15:04 |
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majtki jednorazowe mialam i bede miec teraz takie z siatki. Bardzo wygodne wygoda bo po prostu wyrzucasz i sie nie martwisz plamami itp.
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne brzuszki dziewczyny
srebrna_smuga ale sytuacja z tą szwagierką tymbardziej jak mówisz że to dziadkowie na to wpadli, nie rozumiem nawet... A ja sobie przysnęłam w poprzek na łóżku, ogólny nieogar -budzę się i widzę że z bloku naprzeciwko jakaś baba się na mnie gapi ![]() Kurier mi dziś przywiózł paczkę z allegro, niby tak dużo zamówiłam a jakoś dalej tego mało...
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa89, tak, te termometry mają to do siebie ze co chwile co innego pokazuja, ale ten mój np. Max o 2/3 "kreski" przekłamywał, takze ja uzywalam naprzemiennie z elektronicznym termometrem w pupie w zależności w jakim wieku był Sebek i czy zależało mi na czasie mierzenia
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz powiedział mi, że to twardnienie podbrzusza to normalna rzecz. Dziecko czasami może kopnąć i macica robi się twardsza. Wystarczy się położyć, albo zmienić pozycję i jest ok. Zalecił też brać nospę w razie jakby nie przechodziło. A cały twardszy brzuch to może być stawianie się brzucha no i nie można go za często wtedy dotykać. Poza tym wszystko w porządku i dostałam skierowanie na test z glukozą
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Lexie: piona tez dzis dostalam skierowanko na glukoze
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#2452 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
u mnie dzisiaj kiepsko, nie wiem czy to ta pogoda czy co....śpiączkę mam, idę poleżeć chyba w wannie chwilę i do łóżka. Ciśnienie mam 101/57 a tętno 82. Miewacie kołatanie serca? Ja czasem mam tak jak dzisiaj, ze aż słyszę jak mnie telepie. To chyba ten upał....
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo podczas upałów. Mam wrażenie, że serce mi wypadnie.
|
|
|
|
#2454 |
|
Moderator
|
A u mnie pogoda taka
|
|
#2455 |
|
Konto usunięte
|
W tym roku w Irlandii nie ma lata. Ta pogoda dobijajaca jest😐
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Moderator
|
No strasznie jest. Normalnie marznę
Ej nie ma czego. Tu w tym roku ani razu nie miałam szortów lub japonek na sobie. Beznadzieja. Co dzień leje
|
|
#2458 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym chciała chociaż jeden dzień takiego ciepelka, nawet za poceniem się z tesknilam haha😊 dziś nóg nie mogę zsgrzac takie zimno w nich dziwne siedzi. Jak by nie były moje
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie odnośnie siedzenia w laboratorium. Większość z Was chyba siedziała cały czas, a jak kiedyś pytałam się u siebie to babeczka powiedziała mi, że można iść do domu, ale żeby nic nie robić. Tylko ja piechotą to mam tak z 15-20 minut i zawsze podjeżdżam samochodem na badania. Zapomniałam się też zapytać o to lekarza i teraz nie wiem jak to zrobić
|
|
#2460 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

A jednak na patologii wylądowałam. Te skurcze Braxtona, to chyba jednak trochę później mogą się pojawić i chyba nie są tak częste tzn. nie pojawiają się kilkukrotnie w ciągu dnia. 

nie martw się, jak coś to spokojnie jeszcze znajdziesz wózek w takiej cenie bez niczyjej łaski. My w ogóle mamy taką sytuację, że wyprawkę zbieramy sami, nikt nam nic nie wspomniał o jakimkolwiek wsparciu finansowym czy prezentowym i w sumie chyba wolę tak niż później mieć jakieś niewygodne sytuacje
skoro tacy mądrzy.

Na razie jestem nastawiona na Simin ze względu na (podobno) faktycznie dostępne zzo i dobre opinie. Ja o zzo myślałam już od jakiegoś czasu, chociaż trochę przerażaly mnie opinie, że to może poród wydłużyć. Ostatecznie przekonało mnie to co pisze tylkokasia na ten temat.
Nasz ślub 16.08.2014

tymbardziej jak mówisz że to dziadkowie na to wpadli, nie rozumiem nawet...