Scent Bar LVII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-22, 11:12   #931
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dot.: Scent Bar LVII

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
No ja nie mogę znaleźć odpowiedniego bronzera...I to nie tylko ja ale i wizażyści u których byłam. Ostateczne stwierdzenie fachowców : bronzery nie dla pani .Wiem że można konturować zwykłym pudrem w innym odcieniu, ale już szukać mi się nie chce i szkoda trochę kasy Róże mi wystarczają ]
Wybacz, ale nie uwierzę

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 11:17   #932
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
u nas losowali do agencji 200 czy 300 osób
ja się nie załapałam za pierwszym losowaniem w maju
ale ponoć większość osób które się zakwalifikowały do projektu znalazło już pracę albo się wypisało i mogli dobrać jeszcze trochę
obiecują, że w pół roku znajdą pracę, która będzie spełniać oczekiwania kandydata (albo trochę je zweryfikują ) a przez kolejne pół jeszcze go monitorują i interesują się czy jest zadowolony i czy zostaje na stałe.
pomagają pisać dokumenty aplikacyjne, albo robią to za bezrobotnego, doradcy pracują w terenie jeżdżąc po firmach i badając rynek, ponoć mogą zasponsorować fryzjera i ciuchy na rozmowę
bałam się, że wszystkich jak leci wysyłają na kasę do biedronki albo do fabryki, ale nie. zapytali czy interesuje mnie praca w handlu, jak nie to nawet nie proponują mi takich ofert.
są bardziej elastyczni od pup, bo na czas wyjazdu musiałabym się wyrejestrować z urzędu, albo kombinować żeby nie przekroczyć ustawowych 10 dni. tutaj nie ma problemu, nawet nie musze zgłaszać w pup.
no ale spotkania mają być intensywne i częste...
właściwie to robią to co urzędy w cywilizowanych krajach, żeby pomóc człowiekowi znaleźć pracę, pokonać bariery (zapewniają np opiekę nad dziećmi w początkowym okresie i w czasie projektu) i zmotywować do działania.

czy pic na wodę, dowiem się za pół roku... bo przepływ kasy z urzędu i dotacji też tam jest spory.
ale ważne są efekty
W teorii brzmi bardzo fajnie

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Wybacz, ale nie uwierzę
Nie musisz

Byłaś z nami jak opisywałam swoją wizytę w nyx?
Stary 2015-07-22, 11:19   #933
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
W teorii brzmi bardzo fajnie
dla mnie najważniejsze jest to, że już nie muszę oglądać baby, którą miałam przydzieloną w urzędzie i przez rok nie zrobiła nic poza pretensjami do mnie i że mogę spokojnie lecieć, a po powrocie zabrać się do działania
Stary 2015-07-22, 11:22   #934
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

A temacie małza poszkodowanego twarzowo - poszedł dzisiaj do rodzinnego, i- nie moge w to uwierzyć - dostał skierowanie i od razu został umówiony do neurologa na ...jutro!!! swiat sie kończy, niemozliwe staje sie faktem w NFZ-cie
Bo ostatnim razem leczył go rodzinny bo neurolog najblizsza wizyta byla 3 miechy do przodu.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-22, 11:24   #935
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie najważniejsze jest to, że już nie muszę oglądać baby, którą miałam przydzieloną w urzędzie i przez rok nie zrobiła nic poza pretensjami do mnie i że mogę spokojnie lecieć, a po powrocie zabrać się do działania
Ja też już do nich nie chodzę, słyszałam tylko że mają pracę dla osób z niższym wykształceniem. Skoro mam studia to sobie znajdę...A jak zrobiłam podyplomówkę z BHP , zaniosłam dyplom do urzędu to usłyszałam że teraz to na pewno znajdę sobie pracę .

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
A temacie małza poszkodowanego twarzowo - poszedł dzisiaj do rodzinnego, i- nie moge w to uwierzyć - dostał skierowanie i od razu został umówiony do neurologa na ...jutro!!! swiat sie kończy, niemozliwe staje sie faktem w NFZ-cie
Bo ostatnim razem leczył go rodzinny bo neurolog najblizsza wizyta byla 3 miechy do przodu.

Ekstra!
Stary 2015-07-22, 11:25   #936
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

Ekstra!
No chyba wakacje służa wolnym terminom u specjalistów, albo cuda jednak sie zdarzaja

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-22, 11:26   #937
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Corii - nie napisałam wczoraj - dużo zdrówka dla Małża, i super, ze lekarz tak szybko zareagował, oby takich jak najwięcej

Mam ewidentnego przed@ doła, czego nie doświadczyłam od lat kilkunastu. Jednak pigułki to dobra rzecz była....

Neska - o ile Ci od razu nie powiedzą, ze masz za wysokie kwalifikacje....
Stary 2015-07-22, 11:29   #938
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Corii - nie napisałam wczoraj - dużo zdrówka dla Małża, i super, ze lekarz tak szybko zareagował, oby takich jak najwięcej

Mam ewidentnego przed@ doła, czego nie doświadczyłam od lat kilkunastu. Jednak pigułki to dobra rzecz była....
Bardzo dziękuję Margot Bida z tego chłopa teraz taka, ze szok, mówi tak neiwyraźnie, ze dogadać sie z nim nie moge teraz

Oj Słonko Doł rzecz chwilowa, w końcu przejdzie Poczytaj coś ciekawego, poogladaj, jednym słowme zajmij się czymś co Cie odciagnie nieco od niego.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-22, 11:31   #939
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję i faktycznie świat się kończy
ale zobaczymy jak będzie ze mną, też mam skierowanie do neurologa

dobry
i spadam po mam, nastawiła się, że przyjeżdża pilnować naszej chałpy i stada i nie przyjmuje do wiadomości, że nie jedziemy i nie jest potrzebna

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 11:31   #940
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Neska - o ile Ci od razu nie powiedzą, ze masz za wysokie kwalifikacje....
Oj współczuję ...

Zawsze wychodziłam od nich z mega dołem
Stary 2015-07-22, 11:35   #941
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
u nas losowali do agencji 200 czy 300 osób
ja się nie załapałam za pierwszym losowaniem w maju
ale ponoć większość osób które się zakwalifikowały do projektu znalazło już pracę albo się wypisało i mogli dobrać jeszcze trochę
obiecują, że w pół roku znajdą pracę, która będzie spełniać oczekiwania kandydata (albo trochę je zweryfikują ) a przez kolejne pół jeszcze go monitorują i interesują się czy jest zadowolony i czy zostaje na stałe.
pomagają pisać dokumenty aplikacyjne, albo robią to za bezrobotnego, doradcy pracują w terenie jeżdżąc po firmach i badając rynek, ponoć mogą zasponsorować fryzjera i ciuchy na rozmowę
bałam się, że wszystkich jak leci wysyłają na kasę do biedronki albo do fabryki, ale nie. zapytali czy interesuje mnie praca w handlu, jak nie to nawet nie proponują mi takich ofert.
są bardziej elastyczni od pup, bo na czas wyjazdu musiałabym się wyrejestrować z urzędu, albo kombinować żeby nie przekroczyć ustawowych 10 dni. tutaj nie ma problemu, nawet nie musze zgłaszać w pup.
no ale spotkania mają być intensywne i częste...
właściwie to robią to co urzędy w cywilizowanych krajach, żeby pomóc człowiekowi znaleźć pracę, pokonać bariery (zapewniają np opiekę nad dziećmi w początkowym okresie i w czasie projektu) i zmotywować do działania.

czy pic na wodę, dowiem się za pół roku... bo przepływ kasy z urzędu i dotacji też tam jest spory.
ale ważne są efekty
Wow! U nas o takich cudach nic nie słyszałam

Pogrubione - no właśnie tak poprzednio pisałaś dlatego zdziwiona jestem na plus

Rzeczywiśćie brzmi sensownie to trzymam za pozytywy w realiach

Grunt, że już są
Cytat:
: oklaski:

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:

Ja też

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

dobry
i spadam po mam, nastawiła się, że przyjeżdża pilnować naszej chałpy i stada i nie przyjmuje do wiadomości, że nie jedziemy i nie jest potrzebna
Czyli jednak jedziecie? Czy coś przegapiłam ?
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 11:36   #942
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Oj Słonko Doł rzecz chwilowa, w końcu przejdzie Poczytaj coś ciekawego, poogladaj, jednym słowme zajmij się czymś co Cie odciagnie nieco od niego.
Nie, no, ja wiem, ze przejdzie, tylko jak się na ogół staram cieszyć drobiazgami, tak od rana mnie naszły przemyślenia życiowe i niestety, nie są to pozytywne myśli. Poczytać, poczytam jak wrócę do domu albo i po drodze, a oglądać nie umiem. Znaczy, technicznie nie umiem, chciałam sobie A. na YT pooglądać i nie potrafię, a w pracy mi jednak głupio zresztą i tak głosu nie ma.
Stary 2015-07-22, 11:43   #943
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
gratuluję i faktycznie świat się kończy
ale zobaczymy jak będzie ze mną, też mam skierowanie do neurologa
To co, pora umierac, jak świat się konczy

Kiedy sie wybeirasz do neura?

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
: oklaski:
Ale malz niezbyt happy, bo usłyszał od ogólnego ze na 100% dostanie zastrzyki

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Nie, no, ja wiem, ze przejdzie, tylko jak się na ogół staram cieszyć drobiazgami, tak od rana mnie naszły przemyślenia życiowe i niestety, nie są to pozytywne myśli. Poczytać, poczytam jak wrócę do domu albo i po drodze, a oglądać nie umiem. Znaczy, technicznie nie umiem, chciałam sobie A. na YT pooglądać i nie potrafię, a w pracy mi jednak głupio zresztą i tak głosu nie ma.
Kochana, tak tez bywa i trzeba jakoś to przeżyć Ale nei warto sie tym przejmować ani zamatrwiać. Zreszta nie jestes sama, jak wiesz, mnóstwo nas tu z podobnymi problemsami etc
To poogladasz/poczytasz jak wrócisz

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-22, 13:12   #944
Maja102
Zakorzenienie

za 2 tyg. w waw konwent fantastyki, może się przejdę z ciekawości jak to na takich imprezach jest
Mają tez Dni nauki z wykładami, więc w razie czego nie trzeba będzie wchodzic w interakcje z ludźmi
Stary 2015-07-22, 15:45   #945
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już do nich nie chodzę, słyszałam tylko że mają pracę dla osób z niższym wykształceniem. Skoro mam studia to sobie znajdę...A jak zrobiłam podyplomówkę z BHP , zaniosłam dyplom do urzędu to usłyszałam że teraz to na pewno znajdę sobie pracę .

ja się nie przyznaję do wszystkiego
ja mam studia w stylu prezydenckim - przeszłam całe, ale nie broniłam
życie się posypało tuż przed, a później było za późno, musiałabym co najmniej połowę gdzie indziej powtarzać
a teraz już od nowa zaczynać...

dostałam paczuchę

co jest w tej drugiej próbce?

nie mogę się doczekać mycia włosów

dzięki ogromne

Cytat:

mój neuro w szpitalu tylko pacjentów po wylewach przyjmuje... żeby się dostać na nfz z czymś innym, trzeba pójść na prywatną wizytę, a później od 5 rano wystać z karteczką gdzieś do 12.

Cytat:

dlatego ja cały czas na nich jadę

Rejcz już z piwnicy?
bo u mnie dzień pierwszy

Cytat:
Oj współczuję ...

ja z wqurwem i demotywacją

Cytat:
Wow! U nas o takich cudach nic nie słyszałam

Pogrubione - no właśnie tak poprzednio pisałaś dlatego zdziwiona jestem na plus

Rzeczywiśćie brzmi sensownie to trzymam za pozytywy w realiach

Grunt, że już są
mam analizę i rozpiskę zajęć rozwojowo-aktywizujących na pół roku
nawet terminarz kontaktów telefonicznych -dokładne godziny w jakich będą się kontaktować

wracając odprowadziłam zagubionych turystów z radomia do pensjonatu, bo sami by w życiu nie trafili

no i nagroda też była
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-07-22 14.12.32.jpg (99,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2015-07-22, 15:51   #946
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:

ja się nie przyznaję do wszystkiego
ja mam studia w stylu prezydenckim - przeszłam całe, ale nie broniłam
życie się posypało tuż przed, a później było za późno, musiałabym co najmniej połowę gdzie indziej powtarzać
a teraz już od nowa zaczynać... ]

Betty, nie jesteś jedyna
Moja Mam trafiła do szpitala, jak byłam na ostatnim roku - udar. Później pogrzeb i te sprawy - do czego jak do czego, do obrony głowy nie miałam, praca zaczęta... w tym samym czasie zaczęła chorować ciotka (ta od domu, w którym teraz mieszkam) i już się posypało wszystko równo. Dobrze, ze licencjat mi został....

Cytat:

dlatego ja cały czas na nich jadę
No a u mnie raz, ze nie ma sensu, dwa, ze von trupka zaczęła mi siadać i wszelkie hormony mi odradzili jeszcze w szpitalu - nawet ringa, który wygodny był bardzo. I tak od dwóch lat jedziemy sobie z A. na żywioł

Jessooo, głodna jestem, a obiad będzie dopiero koło 20.00
Stary 2015-07-22, 15:59   #947
Parabelka
Panaroja

snad wody mineralnej i spod duchoty

edit - a jednak snad resztek kawusi , woda była poprzednio

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
wiem, ale ja jakoś tak wtedy tez rzucałam palenie na rok i metabolizm mi się w związku z tymi faktami przestawił , klimakterium przeszło , do palenia wróciłam a kilogramy i tendencje do tycia zostały , a w ogóle mam rozlane uszkodzenie watroby , wyszło mi na TK i gastroentecośtam podejrzewał mnie o naduzywanie , a ja kużwa całe zycia praktycznie abstynent jestem, hemochromatozy tez nie mam - zbadałam - transminazy OK i nie wiadomo z czego watróbka się spaskudziła, za tydzień mam drugą wizytę u gastrotegotam i ciekawe co wymyśłi

jak mnie niegdyś wzieło za robienie koralików to mnie trzymało z 5 lat
1. a to rzeczywiście mogło się pogibać .
a żadnego wzw nie masz przebytego ? miałaś badania w kier.C ?
2.o matko nie , aż tak źle chyba nie będzie
Cytat:
No ja nie mogę znaleźć odpowiedniego bronzera...I to nie tylko ja ale i wizażyści u których byłam. Ostateczne stwierdzenie fachowców : bronzery nie dla pani .Wiem że można konturować zwykłym pudrem w innym odcieniu, ale już szukać mi się nie chce i szkoda trochę kasy Róże mi wystarczają

Spoko ja róż naumiała się nakładać tak żebym była zadowolona z rok temu Porcelanowa cera robi się bardziej jasna przy różu on ją uwydatnia

Już ostrzę sobie zęby na YSL

Nie to normalne , koloru Ci się zachciało
1.no właśnie przy Twoeje karnacji ja bym tylko ciemniejszy puder jako bronzer widziała
2. ale ja właśnie nie mam porcelanowej tylko bym ją chciała mieć mam nierówną i fogle nie lubię cieniowanej twarzy (u siebie) .
3.
4.to jest właśnie nienormalne
Cytat:
wiiiiwat

Cytat:

Ale malz niezbyt happy, bo usłyszał od ogólnego ze na 100% dostanie zastrzyki
ech , ta męska odwaga

Betty -

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 16:56   #948
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Betty, nie jesteś jedyna
Moja Mam trafiła do szpitala, jak byłam na ostatnim roku - udar. Później pogrzeb i te sprawy - do czego jak do czego, do obrony głowy nie miałam, praca zaczęta... w tym samym czasie zaczęła chorować ciotka (ta od domu, w którym teraz mieszkam) i już się posypało wszystko równo. Dobrze, ze licencjat mi został....
[/COLOR]

No a u mnie raz, ze nie ma sensu, dwa, ze von trupka zaczęła mi siadać i wszelkie hormony mi odradzili jeszcze w szpitalu - nawet ringa, który wygodny był bardzo. I tak od dwóch lat jedziemy sobie z A. na żywioł

Jessooo, głodna jestem, a obiad będzie dopiero koło 20.00

u mnie bez to jest taki sajgon, że ciężko to ogarnąć

właśnie nasmażyłam naleśniko-tortilli kukurydzianych
w smaku coś pomiędzy kaszą manną a flipsami
po dosoleniu lepsze
może z nadzeniem będzie ok

edit: wyszły lepsze niż myślałam
zapieczone z sosem mięsno-warzywnym i serem

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2015-07-22 o 19:04
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 17:06   #949
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Cuda - trzeba zacząć wierzyć
Do mnie W. przyjedzie na sam koniec - a może i tylko po to, żeby nas zabrać do Wwy. Smutno mi bez Niego. Tym bardziej, że rano dostał złą wiadomość (dla nas obojga w sumie) - do bani płakać samej w lesie, ale się nie daję

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 17:23   #950
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Witam , u mnie w cieniu 34 stopnie, puścili nas z roboty godzine wcześniej bo topiłyśmy się we własnym pocie , mnie pot zalewał oczy - dosłownie.

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1. a to rzeczywiście mogło się pogibać .
a żadnego wzw nie masz przebytego ? miałaś badania w kier.C ?
2.o matko nie , aż tak źle chyba nie będzie
Nie mam żadnego przebytego wzw , te badania zrobiłam pierwsze jeszcze zanim trafiłam do gastro.
Siostra mojego ojca miała autoimmunologiczne zapalenie wątroby , wyszło jej ok. 60 -tki , miała przeszczep wątroby
Stary 2015-07-22, 19:08   #951
agnyska81
Zakorzenienie

Powodzenia w starciu z neurologami i tym gastrocośtam

Byłam z Mamą na jagodach, nawet jeszcze coś zostało. Zdziwienie, bo od miesiąca dzikie tłumy zbieraczy runa grasują po tym lesie. No i zrobiła nam wszystkim pierogów, dwa rodzaje, jedne z tymi jagodami właśnie
A tera mnie zastrzelcie, bo globus Mam w ogóle wrażenie, że to po tym antybiotyku, co biorę na ropień czuję się jak wyżęta. Bo sam upał jakoś znosiłam w miarę dzielnie.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 19:13   #952
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dziewczyny dziękuje wszystkim za zyczenia zdrowia dla małza
Sorka ze bez cytowania

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-22, 20:06   #953
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Zasnęłam na balkonie , spałam ponad 2 godziny, dobrze , że już słońce tak nie waliło.

Cytat:
właśnie nasmażyłam naleśniko-tortilli kukurydzianych
w smaku coś pomiędzy kaszą manną a flipsami
po dosoleniu lepsze
może z nadzeniem będzie ok

edit: wyszły lepsze niż myślałam
zapieczone z sosem mięsno-warzywnym i serem
czy to jest bez glutenu ?

Przeszłam na dietę bezglutenową i przestały mnie trapic wzdęcia i gazy a w talii straciłam 5 cm z 86 na 81
mam nadzieję jeszcze nieco stracić . Przy czym wagowo schudłam tylko 2,5 kg.

Dzisiaj kupiłam chlebek orkiszowy , przytargałam do domu i czytam skład :
56% mąka pszenna
24% mąka żytnia
glutem pszenny
16% maka orkiszowa
mąka sojowa
plus jakies tam zagęszczacze i poprawiacze

no i sru do kosza , chlebek orkiszowy kużwa !
Stary 2015-07-22, 20:11   #954
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Znad kurczaka tikka masala z ryżem i kalafiorem tudzież sorbetu mangowego (a może to była papaja?)

W ogole to mam pytanie do osob,ktore stosują produkty Pataks'a: ktory ich sos/marynata jest ostry? Tikka masala chili doprawiam...
Stary 2015-07-22, 20:13   #955
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Zasnęłam na balkonie , spałam ponad 2 godziny, dobrze , że już słońce tak nie waliło.
Ja dzisiaj walczyłam aby nie zasnać i mi sie udało. Ale wczoraj padłam i połtorej godziny spałam po poludniu. Im starsza, tym gorzej znosze egipskie upały

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-22, 20:29   #956
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Do mnie W. przyjedzie na sam koniec - a może i tylko po to, żeby nas zabrać do Wwy. Smutno mi bez Niego. Tym bardziej, że rano dostał złą wiadomość (dla nas obojga w sumie) - do bani płakać samej w lesie, ale się nie daję

Cytat:
Nie mam żadnego przebytego wzw , te badania zrobiłam pierwsze jeszcze zanim trafiłam do gastro.
Siostra mojego ojca miała autoimmunologiczne zapalenie wątroby , wyszło jej ok. 60 -tki , miała przeszczep wątroby
oj , to niefajnie , trzymam że by nic nie wyszło
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Byłam z Mamą na jagodach, nawet jeszcze coś zostało. Zdziwienie, bo od miesiąca dzikie tłumy zbieraczy runa grasują po tym lesie. No i zrobiła nam wszystkim pierogów, dwa rodzaje, jedne z tymi jagodami właśnie
A tera mnie zastrzelcie, bo globus Mam w ogóle wrażenie, że to po tym antybiotyku, co biorę na ropień czuję się jak wyżęta. Bo sam upał jakoś znosiłam w miarę dzielnie.
pierogi z jagodami
Antybiotyk potrafi rozłożyć na łopatki

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 20:32   #957
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

czy to jest bez glutenu ?

Przeszłam na dietę bezglutenową i przestały mnie trapic wzdęcia i gazy a w talii straciłam 5 cm z 86 na 81
mam nadzieję jeszcze nieco stracić . Przy czym wagowo schudłam tylko 2,5 kg.

robiłam z tego przepisu z jakieś podgotowanej mąki kukurydzianej na polentę italiamo z lidla
wyszły bardziej zółte
pół szklanki mąki pszennej sypnęłam, nie wiem jakie będą bez, ale można spróbować
ciasto miałam gęste i żeby równo i cienko rozprowadzić używałam łopatki silikonowej

u mnie chyba tabsy wodę zatrzymują i ciężko mi będzie to 5 kg zrzucić na nich
jak odstawiam, to samo leci w dół

Cytat:

Dzisiaj kupiłam chlebek orkiszowy , przytargałam do domu i czytam skład :
56% mąka pszenna
24% mąka żytnia
glutem pszenny
16% maka orkiszowa
mąka sojowa
plus jakies tam zagęszczacze i poprawiacze

no i sru do kosza , chlebek orkiszowy kużwa !
ano
ja czytam wszystko zanim kupię
a później gadają na mieście, że nie mam na jedzenie, bo większość produktów odkładam na półkę po przeczytaniu składu
Stary 2015-07-22, 20:50   #958
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Rejcz już z piwnicy?
bo u mnie dzień pierwszy

ja z wqurwem i demotywacją

mam analizę i rozpiskę zajęć rozwojowo-aktywizujących na pół roku
nawet terminarz kontaktów telefonicznych -dokładne godziny w jakich będą się kontaktować
1. Jeszcze nie, sprawa rozstrzygnie się najprawdopodobnije tej nocy lub na dniach

2. Ja nie inaczej a to mnie potem wpędza w doła. Dzień do tyłu.

3. Brzmi tak jak lubię - konkrety plus organizacja! No to U nas takie cuda cheba nie nastaną, ubogie miasto

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Wiem jak to jest, jednak czasem warto pęc w samotności. Boli, mocno szarpie, ale po wszystkim jakby samoistnie lżej. Ja tak miewam, ostatnio często. W samochodzie, gdzie nikt nie słyszy. Problemy co prawda nie znikają, ale wracam jakby ciut silniejsza, i czuję że to się po prostu musi wylać. Chyba to nawet zdrowe jest?

Cytat:
Znad kurczaka tikka masala z ryżem i kalafiorem tudzież sorbetu mangowego (a może to była papaja?)

W ogole to mam pytanie do osob,ktore stosują produkty Pataks'a: ktory ich sos/marynata jest ostry? Tikka masala chili doprawiam...
O jaaaaaaaaaaaa Lubię takie jedzonka. U nas dziś domowa pizza ze świeżą bazylią.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 20:59   #959
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:

ja czytam wszystko zanim kupię
a później gadają na mieście, że nie mam na jedzenie, bo większość produktów odkładam na półkę po przeczytaniu składu
ja mam to samo , ochroniarze w sklepach mi się bacznie przyglądają a czasami chodzą za mną
Stary 2015-07-22, 21:11   #960
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli jednak jedziecie? Czy coś przegapiłam ?
nie jedziemy, ale mam i tak przyjechała nastawiona na wypoczynek na wsi w spokoju

Cytat:

Kiedy sie wybeirasz do neura?
jeszcze nie wiem, muszę się zarejestrować

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości