pierwszy rok małżeństwa w pigułce, jestem w rozsypce - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-21, 22:22   #451
MalinowaMilka
BAN stały

Dot.: pierwszy rok małżeństwa w pigułce, jestem w rozsypce

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Jestem w absolutnym szoku. Gdzie taką terapeutkę znalazłaś O.o?
Ja tak samo, chodzimy z Tż na terapię i nigdy, nic podobnego nawet nie usłyszałam.

Cytat:
Napisane przez common Pokaż wiadomość
Czytam Was caly czas. Jestem rozdarta pomiędzy swoja głupotą, a odrobina zdrowego rozsądku, która, gdzies sie we mnie tli.

Boję się, ze to ja jestem patologiczna i dlatego ten związek nie gra. Obawiam sie, ze rozstanie nic nie zmieni u mnie, bo o ile stworze cos nowego to pewnie bedzie to tak samo chore, bo to ja jestem "zepsuta." Nie wiem juz co myslec o tym wszystkim, mam bardzo skrajne podejście. Raz mysle, ze jakos to bedzie, za chwile ze jednak tak nie mogę i musze cos zmienic, wtedy dochodzi miedzy nami do kłótni. Pozniej w ramach " świętego spokoju" mysle, ze moze jednak ustąpię to wtedy się ułoży. Czyje, ze nie panuje nad swoim życiem, nie wiem jak ma wyglądać i czy w ogóle umiem byc szczęśliwa, bo wszystko co sie dzieje to na moje życzenie.

Z jednej strony chce sie wyrwać z chorego układu, bo taka formę ma to małżeństwo, a z drugiej nie chce, ciągle napędzając sie nadziejami, ze sie ułoży, bo mąż moze jeszcze zmieni zdanie.

Poradnia nie byla katolicka. Najpierw byliśmy u terapeutki razem, ale po pierwszym razie mąż juz nie chciał iść, bo kazała nam nagrać nasze kłótnie tzn moje zachowania. Pozniej zaczęłam do niej chodzić sama i jej wnioski znacie. O miłości i nienawiści w związku mowila nam na wspólnej wizycie. Nigdy nie bylam na innych terapiach i bylam tym wszystkim tak skołowana, że stwierdziłam, ze moze to i racja skoro osoba z zewnątrz, na dodatek z pojęciem na ten temat tak twierdzi.

Mowilam tez jej o moim poczuciu winy za wszystko co sie dzieje w naszym związku to powiedziala, ze mna rządzi mala dziewczynka a nie dorosla kobieta i musze to kontrolować.
Racja ale takie zaburzenia osobowości się leczy dłuuuugą terapią i żaden terapeuta nie mówi "masz nad sobą panować " tylko " co czujesz wtedy i wtedy " a później pada magiczne "a co możesz zrobić by to zmienić, zatrzymać itp" Moim zdaniem wciskasz nam tutaj ładny kit a Twoja noga nigdy u terapeuty nie stanęła nic co piszesz nie zgadza się z prawdą a nawet największy konował nie popełni tylu błędów przy kilku wizytach.
Moim zdaniem albo trollujesz na potęgę bo co post to bardziej kontrowersyjny albo idź po pomoc do lekarza bo z Tobą poważnie jest coś nie tak - nie piszę tego złośliwie ale tak : od początku robiłaś wszystko tak jak pan hrabia sobie życzył, po ślubie nagle poczułaś, że masz jakiś swoje prawa i on niedobry się maskował , guzik prawda! Przed ślubem był taki sam jak teraz ale robiłaś wszytko byle Cię nie rzucił bo chciałaś by doszło do ślubu o którym pewnie marzyłaś od dziecka i Ci się udało. Był spektakl na dwa razy, byłaś księżniczką w fajnej kiecce a później nagle ups już nie ma po co się starać, zniknęła bajkowa sukienka, dumni rodzice i zostałaś sama ze swoim księciem, miałaś dość jego kaprysów i księcia szlak trafił bo nie szukał żony, która będzie mu fochy stroić i on czuje się oszukany - dlatego uważa, że za dużo dostałaś i Ci się w 4 literach pomieszało. Ja z Tż przed terapią i z mniejszą częstotliwością w jej trakcie ( każdy kto chodził na terapię wie, że żaden problem nie znika od tak ) się umiałam poszarpac, powyzywac ale do cholery nie pobić! Choć mnie czasem nerwy padały i łapki mi latały - dumna nie jestem ale jest jedno ale : my się tak nie zachowywaliśmy od samego początku a po ponad 2 latach, wcześniej zawsze odnosilismy się do siebie z szacunkiem i wsparciem i to nie była kwestia naszych charakterów a konsekwencji zbyt dużych przejść w zbyt młodym wieku ( ciągle do 30 nam daleko) i powiem Ci jedno - nigdy się go nie bałam! Gdybym się bała to nie spedzilabym 5 min w jego towarzystwie i myślę, że Ty też byś do rodziców uciekła ale Ciebie przeraża, że stracisz męża i będziesz rozwódką a w dodatku znowu będziesz musiała poszukać sobie męża więc lepiej to jakoś załagodzić, no nie? Daj spokój i przestań stawiać na piedestał bycie mężatką bo źle się to dla Ciebie skończy.
MalinowaMilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 01:41   #452
Panna Izabela
Zakorzenienie

Już się bałam, że tylko ja uważam ten wątek za ściemę. Na tyle różnych, dziwnych, patologicznych sytuacji jakie znam - żadna mi do czegoś takiego nie pasuje. Jak tylko robi się ciszej, to nagle się coś spektakularnego wydarzy.. Tak robią dzieci z gimnazjum, chcące zwrócić na siebie uwagę - wymyślają. I wydaje mi się, że z czymś takim mamy do czynienia.
Jeśli cokolwiek z tego, co autorka tu wypisuje, jest prawdą, to jak dla mnie dostała tyle informacji, tyle kopniaków i wsparcia, że dalsze pisanie jest naprawdę bez sensu. Żaden, choćby najlepszy i najmądrzejszy wpis tutaj, nie zmieni sytuacji autorki i nie popchnie jej do zmian. Problem został opisany, rozwiązania się pojawiły, temat zamknięty - i to samo powinno być z wątkiem

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 06:18   #453
MalinowaMilka
BAN stały

Mnie zastanawia, że nigdzie nie ma "ale ja go kocham " tylko "zobaczyłam jak wygląda moje małżeństwo " i jest jej źle, boi się ale nie chce odejść xD
Stary 2015-07-22, 07:50   #454
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalinowaMilka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wciskasz nam tutaj ładny kit a Twoja noga nigdy u terapeuty nie stanęła nic co piszesz nie zgadza się z prawdą a nawet największy konował nie popełni tylu błędów przy kilku wizytach.
Ewentualnie stanęła u szarlatana bez wykształcenia, jakiejś cioci Jadzi proboszcza, która hobbistycznie zmienia świat na lepsze.
Autorka jest dorosłą kobietą i sprawną umysłową, koniecznie chce mieć przesrane - niech ma.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 09:10   #455
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Albo u księdza, który jej kazał "nieść ten krzyż".
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 09:19   #456
cava
Zakorzenienie

Cytat:

Dostalam prywatna wiadomość o tym jaki wpływ ma na niego wychowanie w rodzinie sj, dodając do tego tragedie rodzinne mogliby to wiele tłumaczyć. Jedna z dziewczyn radzi mi kontakt z byłymi sj, którzy mogli by mi jakos pomoc

Niby w czym?
Odpuść sobie zajmowanie się NIM, a zacznij zajmować się SOBĄ.
Zobacz co wyprawiasz, łapiesz każdą nadarzającą sie okazję, żeby naparwiać, niańczyć, matkować swojego oprawcę. Żeby być mu potrzebną _we _własnym_ mniemaniu_, co pozwoli Ci znaleźć kolejne argumenty, żeby nadal nie kończyć tej patologicznej relacji, tylko w niej tkwić "bo coś tam"

Jak on ma problemy z SJ to niech _ON_ sam się kontaktuje z byłymi SJ.

Ty nie masz problemu z SJ, Ty masz problem ze SOBĄ.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 12:32   #457
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Ewentualnie stanęła u szarlatana bez wykształcenia, jakiejś cioci Jadzi proboszcza, która hobbistycznie zmienia świat na lepsze.
Autorka jest dorosłą kobietą i sprawną umysłową, koniecznie chce mieć przesrane - niech ma.
pewna jesteś, że jest dorosłą kobietą?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-22, 12:45   #458
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
pewna jesteś, że jest dorosłą kobietą?
absolutnie nie
Stary 2015-07-22, 14:37   #459
MalinowaMilka
BAN stały

Ja tak samo. I chyba rozumiem czemu rodzina staje po jego stronie - jak na dłoni widać, że ona go nie kocha i nigdy nie kochała, po prostu jej się urobiło, że po ślubie coś tam jej Tż będzie musiał być dobrym mężem a tu niespodzianka.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

common
Raczkowanie

paskudny charakter, a związek
Mam 22 lata, w związku jestem od 5.Jesteśmy w tym samym wieku. Obecnie, nie wiem już za bardzo co robić, bo mój Tż dosłownie nie może mnie znieść. Niestety wiem, że jest właśnie tak jak on mówi. Boję się, że z powodu swojego charakteru/ zachowania stracę możliwość budowania stałej relacji z nim.

Problem polega na tym, że myślę tylko o sobie. Nie biorę pod uwage zdania Tż- może nie do ekstremalnego stopnia, jednak często kieruje się swoimi potrzebami. Wydaje mi sie, ze wszystko mi sie należy. Jestem bardzo apodyktyczna, wkurzam się gdy nie osiągam celu. Zawsze chcę aby wszystko było wykonane wg mojego planu, ciężko mi zaakceptować jakieś odstępstwa od tego. Poza tym, jestem też bardzo wredna i poprostu niesympatyczna. Podczas spotkań z jego znajomymi ( gdy poznaje nowych) jestem odbierana jako osoba zimna i wyniosła, może cos w tym jest, ale w dużej mierze po porostu nie wiem o czym mam rozmawiać z obcymi ludźmi.

Poza tym kontroluje partnera, chodzi tu o to że mu rozkazuje poniekąd Jakkolwiek to brzmi, np. nie chcę żeby dużo pił jak gdzies wychodzimy itp, ale robię to w bardzo nieprzyjemny sposób. On oczywiście sobie nie daje, i kończy sie awanturami. Później łzy, obietnice poprawy, a na koniec wszystko wraca do normy. Problemem jest właśnie to, ze ja staram sie tylko gdy czuje, że moja pozycja jest zagrozona a jak widze, że w miarę jest ok to zaczynam olewac sprawę. To jest bardzo silne w moim charakterze. Nie zachowuje się tak celowo z wyrachowania.

Może to bardziej chęć opowiadzenia o problemie. Nie wiem, jak mam się zmienić, czy może raczej pokonac te swoje diaboliczne cechy, żeby móc spokojnie budowac relacje z Tż i co też ważne, czuć się lepiej z sama sobą. Jestem straszna manipulantką, wszystko chcę osiągnąć bez większego wsiłku. Czy można się jakoś zmobilizować by zacząć działać na STAŁE , a nie tylko pod wpływem chwili?

Chcesz nam to wyjaśnić? WTF?
Jak to możliwe, że w jednym wątku on jest tym złym i strasznym człowiekiem a w drugim on robi za ofiarę?
Stary 2015-07-22, 15:47   #460
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Ja tak samo. I chyba rozumiem czemu rodzina staje po jego stronie - jak na dłoni widać, że ona go nie kocha i nigdy nie kochała, po prostu jej się urobiło, że po ślubie coś tam jej Tż będzie musiał być dobrym mężem a tu niespodzianka.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

common
Raczkowanie

paskudny charakter, a związek
Mam 22 lata, w związku jestem od 5.Jesteśmy w tym samym wieku. Obecnie, nie wiem już za bardzo co robić, bo mój Tż dosłownie nie może mnie znieść. Niestety wiem, że jest właśnie tak jak on mówi. Boję się, że z powodu swojego charakteru/ zachowania stracę możliwość budowania stałej relacji z nim.

Problem polega na tym, że myślę tylko o sobie. Nie biorę pod uwage zdania Tż- może nie do ekstremalnego stopnia, jednak często kieruje się swoimi potrzebami. Wydaje mi sie, ze wszystko mi sie należy. Jestem bardzo apodyktyczna, wkurzam się gdy nie osiągam celu. Zawsze chcę aby wszystko było wykonane wg mojego planu, ciężko mi zaakceptować jakieś odstępstwa od tego. Poza tym, jestem też bardzo wredna i poprostu niesympatyczna. Podczas spotkań z jego znajomymi ( gdy poznaje nowych) jestem odbierana jako osoba zimna i wyniosła, może cos w tym jest, ale w dużej mierze po porostu nie wiem o czym mam rozmawiać z obcymi ludźmi.

Poza tym kontroluje partnera, chodzi tu o to że mu rozkazuje poniekąd Jakkolwiek to brzmi, np. nie chcę żeby dużo pił jak gdzies wychodzimy itp, ale robię to w bardzo nieprzyjemny sposób. On oczywiście sobie nie daje, i kończy sie awanturami. Później łzy, obietnice poprawy, a na koniec wszystko wraca do normy. Problemem jest właśnie to, ze ja staram sie tylko gdy czuje, że moja pozycja jest zagrozona a jak widze, że w miarę jest ok to zaczynam olewac sprawę. To jest bardzo silne w moim charakterze. Nie zachowuje się tak celowo z wyrachowania.

Może to bardziej chęć opowiadzenia o problemie. Nie wiem, jak mam się zmienić, czy może raczej pokonac te swoje diaboliczne cechy, żeby móc spokojnie budowac relacje z Tż i co też ważne, czuć się lepiej z sama sobą. Jestem straszna manipulantką, wszystko chcę osiągnąć bez większego wsiłku. Czy można się jakoś zmobilizować by zacząć działać na STAŁE , a nie tylko pod wpływem chwili?

Jak to możliwe, że w jednym wątku on jest tym złym i strasznym człowiekiem a w drugim on robi za ofiarę?
ten wątek to jakiś sprzed lat, czy aktualny, bo nie mam czasu szukać?
Stary 2015-07-22, 17:36   #461
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Według mnie to cały czas jedna i ta sama historia. Też dałam sobie kiedyś wkręcić, że jestem co najmniej dziwna, jeśli nie zdrowo po***, bo nie chcę, żeby mój facet się upijał do nieprzytomności, oraz jaka to ze mnie egoistka, bo od czasu do czasu bym chciała, żeby moje zdanie było wzięte pod uwagę. Normalnie kawał ździry tłamszącej biednego misia.

Ale jakimś cudem maż autorki się z nią ożenił, teraz też się nie wyprowadza... męczennik jakiś czy co?

Nie twierdzę, że autorka jest ideałem, ja też nie jestem, ale takie sprawy się załatwia inaczej, niż kopaniem po brzuchu.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-22, 17:43   #462
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Według mnie to cały czas jedna i ta sama historia. Też dałam sobie kiedyś wkręcić, że jestem co najmniej dziwna, jeśli nie zdrowo po***, bo nie chcę, żeby mój facet się upijał do nieprzytomności, oraz jaka to ze mnie egoistka, bo od czasu do czasu bym chciała, żeby moje zdanie było wzięte pod uwagę. Normalnie kawał ździry tłamszącej biednego misia.

Ale jakimś cudem maż autorki się z nią ożenił, teraz też się nie wyprowadza... męczennik jakiś czy co?

Nie twierdzę, że autorka jest ideałem, ja też nie jestem, ale takie sprawy się załatwia inaczej, niż kopaniem po brzuchu.

to straszne, ale są osoby, które potrafią się doprowadzić do takiego stanu. Wychowana w rodzinie, gdzie trzeba dawać przykład młodszej siostrze nieudanym małżeństwem, od 17 roku życia w związku z porąbańcem, który wmawia jej, że jej nie chce, że jest chora psychicznie, a on jest nie wiadomo z jakiej łaski z nią i nie wiadomo w imię jakiej męki... Może i Autorka to troll, ale są osoby takie jak ona, wokół nas, na sąsiedniej ulicy, na uczelni itp. Nienauczone szanować i doceniać same siebie, przekonane, że wartość dają im jedynie czynniki zewnętrzne, umiejące się pogodzić z najgorszymi obelgami i przemocą wobec siebie, racjonalizując, że najwyraźniej im się należała.
Problem polega na tym, że dobrowolnie tkwią w tym wszystkim. Niektórym się nie trudno się dziwić - nie znają w ogóle normalnego życia. Ale Autorka akurat ma sporo atutów, by zawalczyć o siebie i w jej wypadku to nie jest trudne.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 18:23   #463
common
Raczkowanie

Hm, zawsze sie zastanawiałam czemu wizazanki sa chętne do udzielania rad, a jak się okaże ze maja problem to zaraz zakładają nowe konto, żeby ich nikt nie zidentyfikował. Teraz wychodzi na to, ze tutaj tak trzeba robic, bo inaczej zostanie przekopana cala historia i wywleczone wszystkie napisane przeze mnie rzeczy. To duzo zapewne zmienia.

Wiem juz co sadzicie o mnie i o moim związku. Dzieki za wszystkie uwagi i krytykę. Możecie juz sobie dać spokój. To ze jestem trolem/ nienormalna itp buz mamy ustalone, takze sprawa rozwiazana.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Jeszcze jedna sprawa, po tamtym wątku rozstaliśmy sie na rok czasu. Takze to juz chyba nie aktualne w nowym- starym związku.
Stary 2015-07-22, 18:34   #464
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, zawsze sie zastanawiałam czemu wizazanki sa chętne do udzielania rad, a jak się okaże ze maja problem to zaraz zakładają nowe konto, żeby ich nikt nie zidentyfikował. Teraz wychodzi na to, ze tutaj tak trzeba robic, bo inaczej zostanie przekopana cala historia i wywleczone wszystkie napisane przeze mnie rzeczy. To duzo zapewne zmienia.

Wiem juz co sadzicie o mnie i o moim związku. Dzieki za wszystkie uwagi i krytykę. Możecie juz sobie dać spokój. To ze jestem trolem/ nienormalna itp buz mamy ustalone, takze sprawa rozwiazana.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Jeszcze jedna sprawa, po tamtym wątku rozstaliśmy sie na rok czasu. Takze to juz chyba nie aktualne w nowym- starym związku.
no chyba nadal aktualne bo dalrej w tym samym miejscu jestes. popatrz na siebieile ci czasu ucieklo....
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 18:48   #465
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Bardzo aktualne, bo potwierdza to, ze jesteś w cyklu przemocy.
Pokazuje również, że masz w sobie jakąś siłę przetrwania bez tego kolesia.
Stary 2015-07-22, 18:50   #466
common
Raczkowanie

Nie sadze, bo to ja wtedy zerwałam, a jednak do siebie wróciliśmy.
Stary 2015-07-22, 18:52   #467
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Czego nie sądzisz?
Stary 2015-07-22, 19:08   #468
tyene
Zakorzenienie

Autorko, czego oczekujesz po tym wątku w chwili obecnej, skoro nie chcesz porad?
Stary 2015-07-22, 19:10   #469
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Autorko, czego oczekujesz po tym wątku w chwili obecnej, skoro nie chcesz porad?
stawiam, że jeszcze trochę pojojczyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-22, 19:13   #470
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
stawiam, że jeszcze trochę pojojczyć.
A niech jojcy do woli, jeśli tylko to jej pomoże pozbierać się w sobie i naprawić błąd sprzed roku (a właściwie sprzed wielu lat).
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 19:17   #471
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
A niech jojcy do woli, jeśli tylko to jej pomoże pozbierać się w sobie i naprawić błąd sprzed roku (a właściwie sprzed wielu lat).
A w jaki sposób? Jojcenie nie stanowi tarczy przeciwko kopniakom pana męża.
Stary 2015-07-22, 19:40   #472
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
ponieważ raz w życiu wybłagałam powrót do faceta, do którego w ogóle nie powinnam wracać, to wiem, że to argument z d*py.

edit: to ja zerwałam.

Edytowane przez zlotniczanka
Czas edycji: 2015-07-22 o 19:46
zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 19:51   #473
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Autorko, masz totalnie zrobioną wodę z mózgu. Aż żal czytać. Naprawdę.
Zrozum wreszcie, że nikt nie ma prawa się nad tobą znęcać.
krotko i na temat. Tez uwazam, ze ten mezczyzna tak dlugo wmawial pewne rzeczy swojej zonie, ze az w to uwierzyla.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-22, 20:00   #474
MalinowaMilka
BAN stały

Cytat:
A w jaki sposób? Jojcenie nie stanowi tarczy przeciwko kopniakom pana męża.
Po drugim wpisie i tym jak autorka kręci mam wrażenie, że prędzej to ona jego kopie xD

Niezły numer z autorki
Stary 2015-07-22, 20:09   #475
common
Raczkowanie

Z czym kręcę, bo nie wiem?
Stary 2015-07-22, 20:19   #476
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Ty tak serio? Dla każdego zdrowego człowieka, przedstawienie swojego związku najpierw tak, że strona A jest wcielonym złem i winna wszystkiemu, a potem jednak strona B, bo gnoi i wali gdzie popadnie, jest nienormalne. Albo kręcisz świadomie, albo byłaś już zmanipulowana bardzo dawno temu i oszukujesz się, że wcale nie i czego my się w ogóle czepiamy. Nie tak łatwo apodyktyczny oprawca staje się ofiarą niezdolną do wyrzucenia gnoja z domu.
Stary 2015-07-22, 20:26   #477
MalinowaMilka
BAN stały

Cytat:
Bosz dziewczyno ogarnij się. To wszystko jest bardzo proste albo Ty jesteś chamska albo to on jest chamski.
Nie może być, że on taki bee a potem wychodzi, że wcale święta nie jesteś.
Każdy Ci mówi odejdź, rozwiedź się ale Ty bidulka nadal nie wiesz co masz zrobić no ale on Cię bije i się go boisz. Serio wystarczy ruszyć głową.
Pomijam fakt, że dziwi mnie, że przed ślubem Ci to pasowało a teraz wielka tragedia
Stary 2015-07-22, 20:36   #478
common
Raczkowanie

Wtedy tak napisalam, bo moj facet tak mi mówil i zaczelam sie nad tym zastanawiać. Doszłam do wniosku, ze pewnie cos w tym jest i chcialam jakos zmienic tamte zachowania. Byc moze bylam zmanipulowana. Teraz,to juz w ogole wszystko mi się zaciera i nie wiem jak bylo i co czulam.

Jutro idę na spotkanie z terapeuta to może mi pomoże troche rozjaśnić obraz i ocenić mi siebie obiektywnie.
Stary 2015-07-22, 20:40   #479
MalinowaMilka
BAN stały

Cytat:
Wtedy tak napisalam, bo moj facet tak mi mówil i zaczelam sie nad tym zastanawiać. Doszłam do wniosku, ze pewnie cos w tym jest i chcialam jakos zmienic tamte zachowania. Byc moze bylam zmanipulowana. Teraz,to juz w ogole wszystko mi się zaciera i nie wiem jak bylo i co czulam.

Jutro idę na spotkanie z terapeuta to może mi pomoże troche rozjaśnić obraz i ocenić mi siebie obiektywnie.
Dobra jakby to wcześniej nie było, pytanie zasadnicze : dlaczego nadal z nim mieszkasz?
Stary 2015-07-22, 20:42   #480
201609102148
Konto usunięte

Czego Ty oczekujesz? Jednym zdaniem. Czego chcesz w tym momencie od zycia? Wiesz w ogole co robisz czy tak sie miotasz bez sensu i celu?
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości