Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-22, 21:00   #511
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A ja mam jutro dentystę na 10.30 i nie wiem czy nie odwołam jak będzie tragedia a jeszcze rano się najgorzej czuję eh...
Może będzie lepiej, spróbuj dzisiaj wcześniej położyć się spać Ja się źle czuję, ale tak kolo 16 wtedy kilka godzin muszę poleżeć bo nie daje normalnie rady funkcjonować.
Brzuch też mi w nocy już przeszkadza, żeby odwrócić się z prawego na lewy bok lub odwrotnie to nie lada dla mnie wyczyn, a czasami jeszcze pościel za plecami ugrzęźnie .. weź to wyjmij. A będzie tylko jeszcze gorzej
Stary 2015-07-22, 21:14   #512
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
a u mnie od jutra ma być ponoć chłodniej. Mam nadzieję, bo się rozpływam a tłuszczu nie ubywa
Jakby nie to, że nie piszę się na dalsze podróże, to bym się u Ciebie zameldowała. Ja naprawdę kiepsko znoszę te upały

Jaśnie Książę wrócił

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Ja nawet nie wiem czy mam jakieś niedrapki. Okaże się przy praniu ciuszków
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 21:18   #513
Oliath
Zakorzenienie

Ja nie mam niedrapek, będę paznokietki krótko ciąć od razu w szpitalu
Moje dziewczyny z takim manicure się rodziły, że by sobie oczka wydrapać mogły luzem po wyjściu a w szpitalu nożyczek nie dadzą/ nie pożyczą - więc zawczasu sobie własne spakuję, o!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 21:19   #514
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Może będzie lepiej, spróbuj dzisiaj wcześniej położyć się spać Ja się źle czuję, ale tak kolo 16 wtedy kilka godzin muszę poleżeć bo nie daje normalnie rady funkcjonować.
Brzuch też mi w nocy już przeszkadza, żeby odwrócić się z prawego na lewy bok lub odwrotnie to nie lada dla mnie wyczyn, a czasami jeszcze pościel za plecami ugrzęźnie .. weź to wyjmij. A będzie tylko jeszcze gorzej
hehhe a ja się budze w nocy, Gabi bryka mi po pęcherzu chyba łepetynką i ciśnie jak nie wiem. No i akcja wstawanie do WC. Pierwsze ruchy ała bolą biodra i ogólnie wszystko prawie, wygrzeb się z robala i z kołdry, przesuń sie na materacu na brzeg łóżka, zejście i ała nogi bolą (dobrze, ze wc blisko sypialni), jak nazłość leci kropeczkami w nocy i sikać trzeba nie wiem ile przeważnie i tak przeważnie ze 2-3 razy teraz. No i weź tu kurde wstań wypoczętym
Stary 2015-07-22, 21:20   #515
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja mam 2 pary, które dostałam a jak będzie trzeba więcej to użyje skarpetek
Aha tak mi sie nasunelo bo widzialam ze w smyku 3 pary za 7zl. Ale wlasnie nie wiem czy sie z tego korzysta
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 21:26   #516
Oliath
Zakorzenienie

U nas na razie cisza, ani listek nie drgnie, niebo czyste, gwiazdeczki.

Jakby mnie rano nie było na wizażu, to znaczy że znów nam w transformator pierdyknęło

Mądrzejsza jestem niż w niedzielę, już sobie kaszkę mannę dla młodej zawczasu na cały dzień ugotowałam. I wiem, którzy sąsiedzi mogą mi zagotować na gazie wodę do kawki porannej jakby prądu nie było (my mamy indukcję i bez prądu to tylko kranówa )...

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
hehhe a ja się budze w nocy, Gabi bryka mi po pęcherzu chyba łepetynką i ciśnie jak nie wiem. No i akcja wstawanie do WC. Pierwsze ruchy ała bolą biodra i ogólnie wszystko prawie, wygrzeb się z robala i z kołdry, przesuń sie na materacu na brzeg łóżka, zejście i ała nogi bolą (dobrze, ze wc blisko sypialni), jak nazłość leci kropeczkami w nocy i sikać trzeba nie wiem ile przeważnie i tak przeważnie ze 2-3 razy teraz. No i weź tu kurde wstań wypoczętym
Bidulka
Kuba chyba głową w dół też już ustawiony, bo choć w nocy nie wstaję, to jak mi dziś okrągłe twarde coś zasadził w to miejsce, gdzie normalni ludzie mają, ja wiem? wyrostek chyba? - albo wątrobę albo coś, to myślałam że mi oczy wyjdą

MAŁA dzięki za priva, Ania zrobi sobie dodatkowo ten progesteron jak radziłaś - masz uściski wirtualne od niej
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-22 o 21:28
Stary 2015-07-22, 21:32   #517
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Jakby mnie rano nie było na wizażu, to znaczy że znów nam w transformator pierdyknęło

Mądrzejsza jestem niż w niedzielę, już sobie kaszkę mannę dla młodej zawczasu na cały dzień ugotowałam. I wiem, którzy sąsiedzi mogą mi zagotować na gazie wodę do kawki porannej jakby prądu nie było (my mamy indukcję i bez prądu to tylko kranówa )...

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Bidulka
Kuba chyba głową w dół też już ustawiony, bo choć w nocy nie wstaję, to jak mi dziś okrągłe twarde coś zasadził w to miejsce, gdzie normalni ludzie mają, ja wiem? wyrostek chyba? - albo wątrobę albo coś, to myślałam że mi oczy wyjdą :
Ja to raz wstaje na siku. Dzis właśnie nie wiem czy to Mały wsadził mi cos pod żebra czy to przypadek ale prawie ruszyć sie nie mogłam i prxy głebszym oddechu też czulam ból.
Dobrze że chwilowo zgaga mi odpuściła.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 21:34   #518
Oliath
Zakorzenienie

Tak czytam tę pierwszą stronę naszą śliczną i refleksja nr 1 - cudne imiona mają nasze dzieci (tylko np. Anastazja nie wpisana!! ), refleksja nr 2 - mówcie mi BABCIU OLU
Kubulek
Stary 2015-07-22, 21:34   #519
toskaKrk
Wtajemniczenie

Oliath ja słyszałam, że w szpitalu nie chcą/nie pozwalają obcinać żeby w razie zadraśnięcia się szpitalne bakterie nie wprosiły noworodkowi do paluszków i stąd ten wymóg niedrapków.

Ja od niedawna pozbyłam się zgagi, ale bo jeszcze usłyszy i wróci. Oby nie.
Stary 2015-07-22, 21:40   #520
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

MAŁA dzięki za priva, Ania zrobi sobie dodatkowo ten progesteron jak radziłaś - masz uściski wirtualne od niej

Cytat:
Tak czytam tę pierwszą stronę naszą śliczną i refleksja nr 1 - cudne imiona mają nasze dzieci (tylko np. Anastazja nie wpisana!! ), refleksja nr 2 - mówcie mi BABCIU OLU
Babcią to będziesz jak Iza się postara
Stary 2015-07-22, 21:42   #521
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to myślę że nie główka a piąstkami mi boksuje. Czasami czuje aż taki przeszywający ból, jak mi jakoś w szyjkę macicy przywali
Ja od początku ciąży przespałam ciurkiem, bez sikania aż jedną noc całą To takie przystosowanie do tego co będzie po porodzie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Aha tak mi sie nasunelo bo widzialam ze w smyku 3 pary za 7zl. Ale wlasnie nie wiem czy sie z tego korzysta
To zależy kiedy planujesz obciąć pazurki. Są różne szkoły, ja na podstawie przemyśleń mam zamiar to zrobić tak szybko jak się odważę Mam zamiar zmieścić się w 1 tygodniu
niud jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-22, 21:48   #522
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

Babcią to będziesz jak Iza się postara
O tym samym pomyślałam
Stary 2015-07-22, 21:54   #523
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to myślę że nie główka a piąstkami mi boksuje. Czasami czuje aż taki przeszywający ból, jak mi jakoś w szyjkę macicy przywali
Ja od początku ciąży przespałam ciurkiem, bez sikania aż jedną noc całą To takie przystosowanie do tego co będzie po porodzie

To zależy kiedy planujesz obciąć pazurki. Są różne szkoły, ja na podstawie przemyśleń mam zamiar to zrobić tak szybko jak się odważę Mam zamiar zmieścić się w 1 tygodniu
Nie wiem czym ale jak mi przygrzeje to momentalnie mało się nie posikam. Trzeba zacząć w pampersach chodzić

U mnie mówili na SR że po ok 3 tygodniach się obcina, bo jest błonka jakaś tam i jak źle obetniesz to dzidzioł będzie miał już brzydkiego pazurka
Stary 2015-07-22, 21:57   #524
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Hejka mamuśki ,
ja już po wizytach , z małą wszystko ok , ułożona nadal pośladkowo, przepływy ok , waży 1074g, łożysko bez cech przodowania, bryka dziś od 5 rano jakiś energiczny dzień ma , mówie że popisywała się przed lekarzem bo tak to raczej tak nie wariuje, u diabetologa też ok dalej dietka, dowiedziałam się że cukier niekiedy może mi szaleć przez infekcje dróg moczowych i wogóle jakichkolwiek infekcji w organiźmie.

Amelia dobrze że ok , wystraszyłaś mnie
Super, że wszystko ok .

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Super, że wszystko okej Twoja bryk, a moja od wczoraj jakaś spokojniejsza :/
Moja też ostatnio spokojniejsza. Ale rusza się, więc nie panikuje. Pewnie upały też ją męczą.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jak czasem zerknę na listę czytających, to nie mogę wyjść z podziwu że komuś niezaangażowanemu w temat się chce to czytać - przed chwilą czytał nas niejaki stefan89
Stefana już widziałam kilka razy . Samej też mi się zdarza podczytywać inne wątki, ale przyznaję, że Stefan jest intrygujący :p.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ciekawe ile ja mam w obwodzie nie mam tu metra krawieckiego :/

heh no ja tu widzę sporo osób podczytujących już od poprzednich części, nie wiem jak komuś chce się tak niemal codziennie siedzieć i czytać nasze głupoty

właśnie się miałam dziś rano was pytać ale wyleciało z głowy.. ile razy dziennie smarujecie brzuch ? tylko np po kąpieli czy rano też?

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

to możemy sobie podać rękę
Ja smaruję raz dziennie, wieczorem, po kąpieli.

Cytat:
Pytanie czy w lodach kawowych jest kawa Ja pije prawie codziennie jedną - to taka moja ostatnia uzywka i chwila dla mnie, na którą lekarz mi pozwolił i nie czuje efektów u dziecia. Właśnie teraz siedzę w kawiarni i się delektuje
Przed ciążą byłam mega kawoszem 4-5 kaw dziennie szło
Przed ciążą piłam z 3-4 bardzo mocne, niesłodzone kawy. Na początku ciąży mnie jakoś odrzuciło, a potem stwierdziłam, że słabych kaw nie lubię i wolę w ogóle nie pić, niż pić coś słabego.

Ale dzisiaj męczący dzień miałam. Zepsuła mi się klimatyzacja w samochodzie i pojechaliśmy z tżtem do warsztatu, gdzie czekaliśmy 2,5h, aż zrobią . Potem szybkie zakupy, obiad na mieście i o 18.00 byliśmy w domu. Jutro jeszcze, chyba, załatwimy uznanie ojcostwa w USC, żeby Kinga nosiła nazwisko taty i nie było problemów z tym, żeby to on poszedł do urzędu, jak już urodzę.
Stary 2015-07-22, 22:11   #525
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz, de gustibus non est disputandum - dla mnie duże koła to pierwsze kryterium

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA
http://allegro.pl/wozek-retro-jedyny...gn=alluserscro

... no ale do tego to już Kubuś musiałby dziewczynką się okazać :P
jeszcze gondola w takim wózku jako tako, ale spacerowka? tragedia

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Drożdżówki nawet wyszły(24 sztuki ), więc jak na pierwszy raz jestem zadowolona. Tylko w trakcie jak się piekły dopadł mnie atak jakiejś kolki jelitowej Ogromny ból, od razu cała byłam zlana potem i zrobiło mi się słabo, dreszcze. Skurcze mocne niemal jak porodowe Niestety już to przerabiałam nieraz, chociaż dzisiaj ból był naprawdę duży. No-spa, kąpiel i ledwo zdążyłam po dziecko do przedszkola. Bałam się że mnie złapie gdzieś w autobusie.
Do tego taki upał, że w autobusach bez klimy pot się leje z człowieka strumieniem dosłownie. W drodze powrotnej autobus się przegrzał i nie mógł ruszyć z przystanku

U mnie już jakiś czas temu przekroczyło 100cm na wysokości pępka

Doczytam Was na telefonie, bo dziecko chce przejąć komputer
a to nie zespol jelita drazliwego? tez to mam..

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie nadrabiam dziś zaległości, bo w sobotę mam sanepid. więc muszę sprzątać, ale chciałam się tylko pochwalić, że byłam dziś u innej lekarki, udało mi się, bo akurat ktoś zrezygnował, a tak termin na prywatną wizytę dopiero na wrzesień i w końcu moja córka została zważona jestem w 27t6d i mała ma 1118g, poza tym miałam usg brzuszne oraz dowcipne i żadnego przodującego łozyska nie mam!!! postanowiłam pozostać u starej lekarki aby nie robić sobie syfu na szpitalu w którym chcę rodzić, ale raz na miesiąc będę szła do tej co dzisiaj a ciekawa jestem ile długości może mieć moja kruszyna, bo zapomniałam zapytać lekarki

oo no i super. co to za lekarka tamta
Cytat:

Bidulka
Kuba chyba głową w dół też już ustawiony, bo choć w nocy nie wstaję, to jak mi dziś okrągłe twarde coś zasadził w to miejsce, gdzie normalni ludzie mają, ja wiem? wyrostek chyba? - albo wątrobę albo coś, to myślałam że mi oczy wyjdą

tez mi sie wpycha w wyrostek i taka gula twarda wyskakuje ale moja wątroba musi byc nadzwyczaj atrakcyjna, bo upodobał ją sobie od jakiegos czasu... a raczej chyba wlozyl tam nogi.

a ja jutro ide na mocz. w nocy tak twardo spie, ze wstaje siku dopiero rano tj. o 10 oczywiscie jesli na noc sie nie opije
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 22:19   #526
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie to samo nawet czasami już nie wiem ile razy wstaję w nocy dobrze że kibelek blisko
Stary 2015-07-22, 22:19   #527
mala29lll
Zakorzenienie

Takiej to dobrze Też bym chciała całą noc spać
Stary 2015-07-22, 22:22   #528
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czym ale jak mi przygrzeje to momentalnie mało się nie posikam. Trzeba zacząć w pampersach chodzić

U mnie mówili na SR że po ok 3 tygodniach się obcina, bo jest błonka jakaś tam i jak źle obetniesz to dzidzioł będzie miał już brzydkiego pazurka
Z tym sikaniem to też jest dobre, szczególnie "na mieście". Dorwałam jakiś kibel dopiero co sikałam i znów mnie ciśnie, ale nowego kibla dłuższą chwilę nie ma i przechodzi

Co to pazurków tak jak pisałam, są różne szkoły. Ja na SR poznałam dwie od dwóch rożnych położnych
Stary 2015-07-22, 22:28   #529
mala29lll
Zakorzenienie

W ksiązkach też różnie o tych pazurkach.

Ja najlepiej jak wychodzę to sikam i jak spuszczam wodę i ją słysze to znowu mi się zaczyna chcieć a jak wyjdę przed blok to w ogóle tylko czuję uciskanie na pęcherz i tak sobie wyobrażam że mała łebkiem tam sie odbija

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Maggie na szkole rodzenia poznasz mnie po malinowych pazurkach u dłoni i stóp. Swoją drogą te u stóp to było wyzwanie takie, ze gimnastykę na dziś zaliczyłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-22, 22:34   #530
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
W ksiązkach też różnie o tych pazurkach.

Ja najlepiej jak wychodzę to sikam i jak spuszczam wodę i ją słysze to znowu mi się zaczyna chcieć a jak wyjdę przed blok to w ogóle tylko czuję uciskanie na pęcherz i tak sobie wyobrażam że mała łebkiem tam sie odbija

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Maggie na szkole rodzenia poznasz mnie po malinowych pazurkach u dłoni i stóp. Swoją drogą te u stóp to było wyzwanie takie, ze gimnastykę na dziś zaliczyłam
Dawaj fotę hehe ja nie wiem jak Ty tego dokonałaś, ja dzisiaj miałam problem z obcinaniem paznokci u stóp a co dopiero jakbym miała je pomalować
Stary 2015-07-22, 22:46   #531
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dawaj fotę hehe ja nie wiem jak Ty tego dokonałaś, ja dzisiaj miałam problem z obcinaniem paznokci u stóp a co dopiero jakbym miała je pomalować
hehe łatwo nie było Gabrysi mówiłam żeby się sunęła na drugą stronę jak akurat z tej malowałam i dałyśmy rady pomalowac spuchnięte paróweczki

Całkiem sympatyczny blog o ciąży http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...1_archive.html
Stary 2015-07-22, 22:55   #532
Amelie04
Zakorzenienie

Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 22:59   #533
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe łatwo nie było Gabrysi mówiłam żeby się sunęła na drugą stronę jak akurat z tej malowałam i dałyśmy rady pomalowac spuchnięte paróweczki

Całkiem sympatyczny blog o ciąży http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...1_archive.html
za chęci
No ciekawy blog jutro poczytam. a teraz czas na sen. Też już zmykaj. Dobranoc
Stary 2015-07-22, 23:01   #534
mala29lll
Zakorzenienie

Rany i weź tu śpij jak taka duchota. Az mi się nie chce iść do łóżka, bo się będę wierciła w każdą stronę co jak wiecie jest nie łatwe:/
Stary 2015-07-22, 23:10   #535
88maggie88
Wtajemniczenie

Nie jest łatwo. Nawet spanie na golasa w takie upały nie pomaga :p
Stary 2015-07-22, 23:17   #536
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest łatwo. Nawet spanie na golasa w takie upały nie pomaga :p
A Ty miałaś iść spać JA idę się kłaść. Najwyżej będę rzucać Gabrysią z boczku na bok DObranoc
Stary 2015-07-22, 23:28   #537
88maggie88
Wtajemniczenie

Dopiero teraz idę jeszcze młody mi się rozwalal w brzuchu i ciężko obrazu zasnąć :p
Stary 2015-07-23, 06:41   #538
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hej, ja już w trakcie porannego treningu cierpliwości

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
a to nie zespol jelita drazliwego? tez to mam..
Prawdopodobnie tak, ale nigdy nie dałam się zdiagnozować
Może jak dzieci podrosną to się wezmę za to i za leczenie, bo kiedyś przez kilka lat brałam leki i było dużo lepiej. Później w ciąży odstawiłam i samo się jakby uspokoiło, ale od czasu do czasu mam atak

Cytat:
Takiej to dobrze Też bym chciała całą noc spać
Ja to bym chciała nie musieć rano wstać albo móc dopiero o takiej porze jak 10
Niestety dziecko w tym samym mieszkaniu skutecznie to wyklucza
Stary 2015-07-23, 07:46   #539
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja to bym chciała nie musieć rano wstać albo móc dopiero o takiej porze jak 10
Niestety dziecko w tym samym mieszkaniu skutecznie to wyklucza
No nie?

Doceniajcie laski (jeszcze ) bezdzietne, że teoretycznie możecie wstawać w południe, drzemać pół dnia jeśli wola, polegiwać ile dusza zapragnie, niekoniecznie gotować obiady, planować dzień w miarę przewidywalnie i takie tam bo dla mnie np. to jest odległe, cudne, słodkie marzenie choć nie zamieniłabym się na inne życie za nic, to jednak zdarza mi się wspomnieć z łezką w oku tę prehistorię sprzed niemal 20 lat, kiedy byłam tylko ja i byłam dla siebie najważniejsza
Kubulek
Stary 2015-07-23, 08:06   #540
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Rany i weź tu śpij jak taka duchota. Az mi się nie chce iść do łóżka, bo się będę wierciła w każdą stronę co jak wiecie jest nie łatwe:/
Ja też wczoraj nie mogłam zasnąć, z utęsknieniem czekam na burze które zapowiadają, ale z tego co widzę na radarach to mnie ominą
Żeby było weselej to do 14 nie mam wody, o czym przeczytałam na stronie mojej gminy po tym jak już ją wyłączyli... także dziś do 14 zakupy internetowe na brudasa
Oliath jak to jest z tym bociankiem, bo czytałam że kupiłaś ? A jak tak doświadczona mamy kupiła to coś w tym musi być To się pije jak ma się problemy z laktacją tylko, czy generalnie to jakoś pomaga ?

P.S. 31 TC

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-07-23 o 08:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości