Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-23, 10:55   #601
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
No niesety taka biurokracja Z góry przewidują, że mąż to na pewno ojciec a jeśli nie jest się małżeństwem to faktycznie wcześniej trzeba uznać ojcostwo..
My też różne meldunki, ale przed urodzeniem chyba to zmienie, żeby bbyło z głowy
Ojcostwo można po porodzie uznać, ale jak teraz to zrobimy, to malutka od razu po urodzeniu dostanie nazwisko tżta i on będzie mógł załatwić sprawy związane z rejestracją dziecka w USC itp. Dlatego chcemy to zrobić najpóźniej do września.
Natalitka dzisiaj dzwoniłam to mówili, że nasze dowody osobiste, zaświadczenie o ciąży i tyle w sumie. Ale musimy być razem, żeby tż złożył oświadczenie, że jest ojcem dziecka, a ja muszę to potwierdzić. No i od razu ustalamy, jakie nazwisko przyjmie po porodzie.

Edytowane przez blindness_94
Czas edycji: 2015-07-23 o 10:57
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 10:56   #602
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ojcostwo można po porodzie uznać, ale jak teraz to zrobimy, to malutka od razu po urodzeniu dostanie nazwisko tżta i on będzie mógł załatwić sprawy związane z rejestracją dziecka w USC itp. Dlatego chcemy to zrobić najpóźniej do września.
Dokładnie o to mi chodziło, że lepiej przed, bo z rejestracją łatwiej
Stary 2015-07-23, 10:58   #603
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to dokładnie ta,ale moja kolezanka ma taką beżową w te misie i nie jest zadowolona, bardzo cienka...
O widzisz, to już wiem czego nie zamawiać Co by człowiek bez tego Wizażu zrobił, kalectwo normalnie by było

Cytat:
My też różne meldunki, ale przed urodzeniem chyba to zmienie, żeby bbyło z głowy
Ja nie mogę zmienić niestety, stąd problemy.

Cytat:
A u nas w urzędzie mówili, ze wystarczy akt urodzenia obojga rodziców i wypełnienie wniosku o uznanie nienarodzonego, poczętego dziecka i tyle...
Tak, tylko że cośtam się pozmieniało i jak kiedyś meldowało się dziecko przy matce, w USC tam, gdzie ona jest zameldowana, tak teraz podobno się zgłasza w USC miejsca urodzenia i nie wiadomo co dalej Gdzie się ubiegać o becikowe, gdzie będzie przyjeżdżała pielęgniarka środowiskowa...
Stary 2015-07-23, 11:04   #604
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,

wczoraj dostalam wozek i fotelik przesylam foto, bylam tez w tk maxx,fotorelacja ponizej
Piękny wózek praktycznie mam taki samn oj chyba też się wybiorę do tk maxx

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dzięki - dorzucę do koszyka w gemini herbatkę i w końcu dobiję do 300 pln Już od 4 dni się męczę
Ten specyfik co podałaś dodałam do ulubionych, jak będą problemy to od razu TŻ do apteki poń wyślę
U mnie też już prawie 300 zł
Cytat:
wklejam zdjęcie jak wygląda "na żywo" bo na aukcji szału nie robi
cudna

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Czy Któraś z Was oprócz rożka zakupiła obrazu śpiworek? Czytałam że śpiworek stosuje się od 2 mca. Jak jest w praktyce mamusie?
ja mam tylko rożek, tż wybrał wzór stworki

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dla mnie turystyczne jest zbedne wogole da sie tam regulowac wysokosc? Nie wyobrazam sobie co by czuly moje plecy jak bym miala tak sie schylac po klocka
Ja za poszewki dalam chyba 25zl
my mamy turystyczne od szwagra i jest regulowana wysokość, przewijak, organizer, moskitiera i coś tam jeszcze dlatego nie kupujemy drewnianego.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość

A ja myślę, czy na IP nie pojechać. Od 3 dni mało aktywna ta moja córcia jest. Ruchy czuję, ale przeważnie są one słabe i dość mało ich jest. Raz, góra dwa razy na dzień, zdarzy się, że mocniej kopnie. Chociaż, jutro mam USG, a przecież nic mi nie zrobią w szpitalu, skoro czuję ruchy.
nasza mała w te upały też się mało rusza. Jak chce ją pobudzić to wcinam coś słodkiego i od razu szaleje. Ostatnio byliśmy na rocznicowym obiedzie i zamówiłam drinka bezalkoholowego, sok z cytryny, sok z pomarańczy, wanilia, mięta i woda sodowa - było mega kwaśnie ( aż mordę wykręcało) a mała już po pierwszym łyku tak szalała że myślałam, że nie wysiedze. Nie wiem czy jej smakowało czy nie

Cytat:
Ja już od 2 miechów nie noszę, bo nie mogłam zdjąć i też słyszałam, żeby nie nosić, bo może to się skończyć martwicą palca i wizytą u strażaka, który będzie musiał ciąć obrączkę.

A powiedzcie, co zrobić, żeby nie znikły produkty z koszyka, trzeba się logować? czy to samo się zapamiętuje w kompie, bo nie chciałabym ślęczeć, a potem puchy w koszyku.

Zrobiłam w końcu te rzęski!! Co prawda 2,5 h leżenia na fotelu i 160 zeta nie moje...ale na razie jestem zachwycona. Puder na ryjek i make up z głowy, a mój Tż mówi do mnie "Ty moja zalotko" ))
Ja też obrączki nie noszę od jakiego czasu. palce mi puchły zawsze a teraz to masakra

do apteki gemini trzeba się logować żeby nie zniknęły

ja mam swoje długie rzęsy, na ślub tylko zagęściłam kępkami ( najdłuższe były takie jak moje ) ale mój brat ma jeszcze dłuższe, jak był mały to każdy myślał że dziewczynka Oby malutka po mnie odziedziczyła długość rzęs

Kupujecie puder dla maluszka?
jest tak gorąco że zaraz się rozpłynę

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Tak, tylko że cośtam się pozmieniało i jak kiedyś meldowało się dziecko przy matce, w USC tam, gdzie ona jest zameldowana, tak teraz podobno się zgłasza w USC miejsca urodzenia i nie wiadomo co dalej Gdzie się ubiegać o becikowe, gdzie będzie przyjeżdżała pielęgniarka środowiskowa...
też będę miała z tym problem bo mamy inne meldunki, a w ogóle to obowiązek meldunku jeszcze jest? Coś kiedyś czytałam, że mają go znieść
Stary 2015-07-23, 11:09   #605
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Tymonowi będzie twarzowo napewno
Też tak myślę .Chciałam to od razu komuś oddać bo raczej mi się nie przyda,ale nikt nie chciał wziąć bo akurat sami mali mężczyźni mają się wykluć.Następnym razem wezmę te fanty jak będę szła do lekarza może w kolejce się trafi jakaś przyszła mama dziewuszki.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Nie odebralam pisze na samym dole ze w ciagu 21 od publikacji wynikow dadza znac na maila kiedy mozna odebrac
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nie dostałam wiadomości
Dzięki za informację,jak zwykle nie doczytałam.Myślałam że to tylko ja mam takiego pecha że jak już coś wygram to i tak odebrać nie mogę.

Ale u mnie duchota...
Mogłaby już przyjść ta burza, grzmi tak lekko od godziny ale się porządnie zebrać nie może i teraz nie wiem czy wychodzić z domu czy czekać aż się sytuacja ustabilizuje.
Stary 2015-07-23, 11:10   #606
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
też będę miała z tym problem bo mamy inne meldunki, a w ogóle to obowiązek meldunku jeszcze jest? Coś kiedyś czytałam, że mają go znieść
Niby w nowych dowodach już adresów nie ma, ale meldunki jeszcze są z tego co wiem. Na jakiejś podstawie i środowiskowa i becikowe są przyznawane...chyba. Nie wiem, ja za głupia jestem na te urzędowe sprawy
Stary 2015-07-23, 11:12   #607
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Niby w nowych dowodach już adresów nie ma, ale meldunki jeszcze są z tego co wiem. Na jakiejś podstawie i środowiskowa i becikowe są przyznawane...chyba. Nie wiem, ja za głupia jestem na te urzędowe sprawy
Nie straszcie burzą..niech będzie azle już w nocy, bo ja się boje tych wichur..a sr od 18-21 więc późno będziemy..ciekawe czy dziś będziemy ćwiczyć na lalkach kąpanie Tzn głównie panowie mieli to ćwiczyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-23, 11:16   #608
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
a co ja mam powiedzieć? Skończona Administracja, dwa lata stażu w UP i nie raz idę do innego urzędu niż trzeba
Stary 2015-07-23, 11:17   #609
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
a co ja mam powiedzieć? Skończona Administracja, dwa lata stażu w UP i nie raz idę do innego urzędu niż trzeba
dobre
Stary 2015-07-23, 11:22   #610
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
dobre
ja zawsze byłam zakręcona jak nie powiem co
Stary 2015-07-23, 11:27   #611
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No i dobrze, przynajmniej nie jest nudno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-23, 11:27   #612
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
ja zawsze byłam zakręcona jak nie powiem co
Nieźle
Stary 2015-07-23, 11:44   #613
natalitka1988
wkręcona :)

dziewczyny co dziś na obiad? U mnie kaszanka z ziemniakami duszonymi tak na szybko bo sprzątam i nie chce mi się stać przy garach
Stary 2015-07-23, 11:49   #614
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Leczo, ale podziwiam siebie. Powinnam też coś na szybko zrobić
Stary 2015-07-23, 11:54   #615
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny co dziś na obiad? U mnie kaszanka z ziemniakami duszonymi tak na szybko bo sprzątam i nie chce mi się stać przy garach
a ja mam dziś spaghetti bolognese

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

ja nie mam siły dziś żeby coś robić więc siedzę i kuję niemiecki i tylko w sumie pranie suche ściągnęłam ze sznurka i świeże powiesiłam. nawet łóżka dziś nie ścieliłam w sumie to zaraz mi mózg eksploduje od nadmiaru wiedzy więc odpalę sobie na xboxie tż jakąś grę i się wyżyję hahahah a za godzinę teściowa ma wpaść po umowę męża żeby od spółdzielni zanieść. może się w końcu coś rozwiąże co z mieszkaniem, czy przepiszą na nas czy nie
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 11:54   #616
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wczorajsza pomidorowa i mielone. Nie chce mi się w ogóle gotować. W takie dni jak te to tylko wodą i owocami bym zyła

Cytat:
Leczo, ale podziwiam siebie. Powinnam też coś na szybko zrobić
Wczoraj jadłam, ale przepieprzyłam i później źle się czułam
Stary 2015-07-23, 11:59   #617
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Wczoraj jadłam, ale przepieprzyłam i później źle się czułam
Zjadłam i też mi jakoś tak średnio :/
Stary 2015-07-23, 12:00   #618
vikicullen
Zadomowienie

Witam się w 30 tc, ale czas leci, za równe 2 miesiące może dzidzia wychodzić

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 12:02   #619
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tc, ale czas leci, za równe 2 miesiące może dzidzia wychodzić
Jak tak piszecie to jednocześnie się cieszę, że maluszki będą już niedlugo z nami...a z drugiej skręca mnie brzuch z nerwów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-23, 12:12   #620
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak piszecie to jednocześnie się cieszę, że maluszki będą już niedlugo z nami...a z drugiej skręca mnie brzuch z nerwów
ja też się cieszę i nie mogę się doczekać ale jednocześnie się denerwuję ,że to coraz bliżej
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 12:16   #621
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja też się cieszę i nie mogę się doczekać ale jednocześnie się denerwuję ,że to coraz bliżej
Ja już się nie mogę doczekać
Stary 2015-07-23, 12:18   #622
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja się od wczoraj denerwuję terminem i szukam czego unikać, a co robić, żeby dzidziol się urodził o czasie, a nie przed terminem Posypało nam się trochę i luby dostanie urlop dopiero od połowy września, jak Ewcia się pospieszy, to się mi luby zapłacze.
Stary 2015-07-23, 12:26   #623
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dzięki, no włąśnie o tej smecie to roznie mowią
Ja miałam kilka mcy temu i byłam u lekarza. Węgiel odradzał w ciąży piłam smecte i kazal mi uzupelniac elektrolity bo wyplukujesz duże ilości witamin z organizmu. Dużo tego jest w sklepie wiec znajdziesz mi po ok. 4 dniach było już lepiej

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Dzięki dziewczyny za info odnośnie spiworka. A któraś z Was może korzystała z woombie. Strasznie dużo dobrych opinii czytałam na necie ale nie wiem czy jest sens..

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Ostatnio czytałam co trzeba zrobić żeby dziecko zarejestrować itd, jak doczytałam co jeszcze trzeba jak się nie jest małżeństwem, to mi witki opadły. Masakra z tą biurokracją.

Ja to z kolei mam problem z cyklu "różne meldunki rodziców+dziecko będzie się rodzić w mieście, w którym zameldowany jest ojciec dziecka".
Haha to u mnie jeszcze lepiej nie zmieniałam nazwiska po ślubie ale w akcie małżeństwa jest info ze dzieci będą mieć nazwisko po tatusiu. Śmieję się że jak będę na porodówce to z tym aktem w ręce i będę ciągle to powtarzać żeby nie pomylili. Bo znam historie ze były pomyłki i później ciężko odkrecac :/ druga sprawa ja i mąż mamy inne adresy zameldowania a będę rodzić w mieście gdzie mieszkamy
Stary 2015-07-23, 12:26   #624
toskaKrk
Wtajemniczenie

U nas ukrop od samego rana. Nogi mi nawet trochę puchnąć zaczęły.
Po przedszkolu poszłam odwiedzić koleżanka i teraz widzę mam za karę 3 strony do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj nie mogłam zasnąć, z utęsknieniem czekam na burze które zapowiadają, ale z tego co widzę na radarach to mnie ominą
Żeby było weselej to do 14 nie mam wody, o czym przeczytałam na stronie mojej gminy po tym jak już ją wyłączyli... także dziś do 14 zakupy internetowe na brudasa
Oliath jak to jest z tym bociankiem, bo czytałam że kupiłaś ? A jak tak doświadczona mamy kupiła to coś w tym musi być To się pije jak ma się problemy z laktacją tylko, czy generalnie to jakoś pomaga ?

P.S. 31 TC
Też czekam na burze jak na zbawienie. Oby dziś przyszła

A na laktację w ogóle trzeba dużo pić. Dobra jest też melisa i ewentualnie piwo karmi ja piłam czasem. Miałam wtedy wrażenie, że mi cycki rozsadzi
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 12:29   #625
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Dzięki dziewczyny za info odnośnie spiworka. A któraś z Was może korzystała z woombie. Strasznie dużo dobrych opinii czytałam na necie ale nie wiem czy jest sens..
Pierwsze słysze, ale znalazłam w necie..strasznie takie ciasne się wydaję, jak kaftan w psychiatryku
Stary 2015-07-23, 12:39   #626
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
To zdjęcie nie jest u mnie robione ale panele mam prawie identyczne Moje to dąb, ale nie pamiętam jaki.... świetne są

Ja mam spiworek, ale dlatego, że dostałam... a pewnie używa się go od 2 msc bo wcześniej raczej dzieciątko się nie rozkopie, i nie nałoży sobie kołdry na łebkę, więc nie ma takiej potrzeby
Może właśnie dąb husky. Ja tez je sobie bardzo chwalę

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Pierwsze słysze, ale znalazłam w necie..strasznie takie ciasne się wydaję, jak kaftan w psychiatryku
Za to dużo ludzi bardzo sobie chwali np. ze dziecko przesypia noce itd. juz rok temu o tym słyszałam i jestem tym zaintrygowana. Ciekawe co reszta dziewczyn o tym sądzi, czy może coś słyszała, może jakaś znajoma ma
Stary 2015-07-23, 12:43   #627
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Za to dużo ludzi bardzo sobie chwali np. ze dziecko przesypia noce itd. juz rok temu o tym słyszałam i jestem tym zaintrygowana. Ciekawe co reszta dziewczyn o tym sądzi, czy może coś słyszała, może jakaś znajoma ma
Nie no ja nie neguje, żeby nie było Po prostu takie skojarzenie miałam Już widzę minę mojego ojca jak bym mu coś takiego pokazała Moja mama jest na czasie z tymi wynalazkami, ponieważ jest nianią Mój tata z kolei wychowywał maluchy takie praqie 30 lat temu i wiecznie się dziwi...a po co wam przewijak, a po co to a po co tamto...czuję, że będą kłótnie owychowanie małej :/
Stary 2015-07-23, 12:48   #628
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczynki,

wczoraj dostalam wozek i fotelik przesylam foto, bylam tez w tk maxx,fotorelacja ponizej
Super wózek a sówka

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
wstałam, zdjadłam śniadani, poprawiłam czekoladą i lodem
Ale sobie dogadzasz

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
pobyt nad morzem w sumie spoko, ale niestety cały problem borykałam się z biegunką ; / od wczoraj wieczór niby ok. co prawda też nie wiele zjadłam, bo się boję... ale brzuch mi tak twardnieje ; / i upławy mam jakieś takie dziwne wodniste... ;/
w ogóle co bierzecie na biegunki? bo ja zażyłam węgiel aktywny, niby w aptece powiedziała babka że w ciąży mozna...
Biedna
Mnie jeszcze jelita bolą po wczorajszym :/

Cytat:
Ja kupiłam mieszankę warzyw i kurzego cycka, ale strasznie nie chce mi się robić tego obiadu
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 12:50   #629
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no ja nie neguje, żeby nie było Po prostu takie skojarzenie miałam Już widzę minę mojego ojca jak bym mu coś takiego pokazała Moja mama jest na czasie z tymi wynalazkami, ponieważ jest nianią Mój tata z kolei wychowywał maluchy takie praqie 30 lat temu i wiecznie się dziwi...a po co wam przewijak, a po co to a po co tamto...czuję, że będą kłótnie owychowanie małej :/
To popytaj mamę może gdzieś u kogoś widziała itd
Stary 2015-07-23, 12:53   #630
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć wam.
Przychodzę z wieściami po wizycie,w związku ze skracającą się szyjką muszę się teraz stawiać u lekarza co 1-2 tygodnie.
A ile masz cm ? tzn szyjka ile ma?
Cytat:

Ja bym prosiła jakiegoś linka do tego bocianka czy cos... bo w ogóle nie mam wyobrażenia co to jest....
http://www.mlekolandia.pl/herbatki-i...FSsEwwodKEkAJQ
Cytat:
wklejam zdjęcie jak wygląda "na żywo" bo na aukcji szału nie robi
nie widzę foto, ale widziałam jak dziewczyny cytowały Ciebie, wtedy się wyświetla Śliczna !
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

ja piłam też tą herbatkę i w rossmanie kupowałam tez taką do zaparzania piłam tak po prostu profilaktycznie codziennie

a ten Femaltiker w sklepie/aptece sie kupi czy tylko przez neta?
powinien w aptece być
Cytat:
Hihi wiedziałam, że by się Tobie spodobała
Mala to jest taki leżaczek/kocyk, możesz na tym sadzać dzidziusia, pewnie jak będzie się uczył główkę podnosić itp. No nie wiem do końca czy to będzie praktyczne, ale nie mogłam się powstrzymać, zwłaszcza, że ostatnio już mi się spodobała, a teraz była obniżka

(...) a potem 3 wielkie kosze do prasowania
Aaaaaa, już do męża piszę, ma mi ją przywieźć, co to ma być, w końcu manager :P ;D

Rzęsek zazdroszczę

No i łączę się w bólu z prasowanie, już dziś mi odpadła wymówka że gorąco, bo ochłodzenie przyszło
Cytat:
Zieniaczki, kurczak pieczony i tzatziki
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

A na laktację w ogóle trzeba dużo pić. Dobra jest też melisa i ewentualnie piwo karmi ja piłam czasem. Miałam wtedy wrażenie, że mi cycki rozsadzi
Potwierdzam magię karmi i jaka pychaaaaaaaaaaaaa
Cytat:
Ale woombie oryginalne straszną cenę ma, ja kupiłam takie XXXL pieluszki tetrowe wielkie i zakokoniałam Lilę ciaaasno i rzeczywiście to działa, spokojniej mi spała, mniej się wybudzała, przytulnie jej chyba było nadal te pieluchy na szczęście mam
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości