|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zajęcia dodatkowe dla nastolatki
Cześć dziewczyny, mam dylemat. Moja 14 letnia pociecha znalazła sobie od września dodatkowe zajęcia w pobliskiej organizacji edukacyjnej.
Z tego co zrozumiałam chodzi o szybką nauke, czytanie, coś o komunikacji i ćwiczenie charakteru. posłałybyście córkę czy to jakaś naciągana ściema. Macie jakieś doświadczenia z takimi rzeczami? Dodam że, chcą 200 zł za 2x 1,5 h tygodniowo. Ma to dla Was sens? Buziaki chciałam się też przywitać to mój pierwszy dzień z Wami wink
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zajęcia dodatkowe dla nastolatki
Nauka szybkiego czytania nie jest ściemą, umiejętności społeczne takie jak komunikacja są bardzo ważne w XXI wieku, więc ciesz się, że córka wybiera tego typu zajęcia. Jedynie sprawdź czy firma jest rzetelna
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam by się tego wszystkiego nauczył pedagogpisze
![]() No właśnie ale nie jestem przekonana, to wszystko wydaje się tak nieuchwytne. Wyśle na korki to potem widzę ocenę na sprawdzianie, a tu takie tematy. W szkołach nie uczą i boje się że, to jakieś pseudo naukowe wymysły. Któraś z Was ma jakieś doświadczenia, albo opinie znajomych o tego typu zajęciach . |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
W szkołach uczą
(oczywiście, że system ma -/+, ale uczą) a to czy dziecko ma dobre oceny zależy właśnie od dziecka, przypilnowania. Można się uczyć, uczyć, ale w końcu nie nauczyć. Jeżeli dziecko bierze dodatkowe lekcje i nie ma efektów, to proponuję sprawdzić korepetytora. A co do ww. tematów, to faktycznie są i odgrywają istotną rolę (nie są wymysłami naukowców). Jednak warto sprawdzić firmę prowadzącą te konkretne zajęcia.
|
|
#5 |
|
Szalony Kapelusznik
|
Określenie ćwiczenie charakteru szczerze mnie lekko niepokoi, ja bym się tam dowiedziała co konkretnie będą ćwiczyć zanim bym wysłała dziecko.
Szybkie czytanie, sposoby nauki itp jest w porządku, tylko to jedno określenie budzi jakieś moje zastrzeżenia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

chciałam się też przywitać to mój pierwszy dzień z Wami wink