|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 47- nasz sezon!
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy wizaz lyknal mojego posta kilka godzin wczesniej...
- za zapowiedzi nie placimy -za koscielnego tez nie -organista 50zl -za slub co laska - nawet nie bylo mowy o zadnych widelkach cenowych - mozemy sami sobie ubierac kosciol lub kwiaciarnia obok, bo najlepiej zna ten budynek kosciola - mozemy wziac sobie kogos do spiewania ![]() ![]() - wybrac co chcemy aby bylo grane/spiewane -wybrac czytania ![]() -wybrac ksiedza! mamy takiego mlodego ![]() -prtokol spisywalismy razem bez wychodzenia- mozemy wybrac czy chcemy dzien wczesniej podpisac dokumenty czy w dniu slubu przy ambonie9oczywiscie chcemy przy ambonie )- ofiare za slub skaldaja swiadkowie, razem z obraczkami i naszymi kartkami ze spowiedzi, tzn my im pieniadze damy, ale oni to zalatwiaja, gdy my stoimy przy wejsciu - prosil jedynie o nierzucanie ryzem i platkami roz, ale pieniazkami jak najbardziej mozna;-) tylko tez je pozbierac trzeba:P - nie robil zadnych problemow z tym ze razem mieszkamy -- dowiedzialam sie tez ze przez 25 lat zycia znalam bledna date swojego chrztu, po czym się okazało, ze jak urodzilam się chora( mialam od razu zastrzyki i jakies antybiotyki) to chcieli mnie jak najszybciej ochrzcic przed ewentualnym..zgonem -- przeszlam 2 rozne miasta 3 razy w 2 godziny, bo szukalam butów, wszedzie mieli po 9,5 lub 9 cm.. z waskimi czubami, że palce mi si enie miescily a zyly ze stopy tak ohydnie wyglądały.. w koncu kupilam lakierkowate bezowe tez na obcasie, są zgrabniutkie. A ja wielka .teraz lekka przerwa w domciu, kąpiel i do boju:zaswiadczenie do parafii (ani tzta, ani mojej..), kupic torebkę na jutro, kupic prezent dla mlodych i dla partnerow rodzenstwa tzta bo maja urodziny, i tak moj wolny dzien moge wsadzic sobie w rzić. Edytowane przez kruella_de_mon Czas edycji: 2015-07-24 o 14:16 |
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.pinterest.com/pin/441493569697543412/ lub takie https://www.pinterest.com/pin/557179785126905262/
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wizaż robi dzis zamieszanie! sQ otrzymałam drugą i wyslalam odp
![]() Kelpie może Wafel na imię psa? Znajomi maja czekoladowego labradora o takim imieniu! Pysia, hm... Nie kupowalabym drugiego nie mówiąc o tym tz. To tylko rzecz, każdy może cos zgubić. A oszukiwać siebie nawzajem? Nie... Jezeli razem podejmiecie taką decyzję to ok, ale nie cichaczem, żeby nie zauważył... Kiciakowa daj znać co z fryzjerem! Mam nadzieje, ze będzie strzał w 10! Nie gniewac się- piszę z kalkulatora!
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Hey
![]() wydawało mi się, że cos cytowałam, ale nic mi nie wyskoczyło... Ogólnie Pysia współczuje sytuacji z pierścionkiem i Tż co za tym idzie... chwile miałam głupią myśl, że może dobrze, że pierścionka nie mam to go przynajmniej nie zgubie Wczoraj szukałam instrukcji do sokowirówki i w szufladzie znalazłam torebkę z jakiegoś nieznanego mi jubilera.. (wczesniej nie zwróciłam na nią uwagi tylko przekładałam z miejsca na miejsce w tej szufladzie...) a w srodku znalazłam certyfikat na (chyba ;p) mój pierscionek zareczynowy... z data wystawienia.. wiec M. sie dłuuuugo już zbiera (i zaczął zanim zaczęlismy planowac ślub więc chociaż tyle, że jednak nie zmusiłam go ;p) Muszę M. przypilnować aby oddał obrączkę do powiększenia.. kurcze, tak mierzył przy odbieraniu, ze za ciasna
|
|
|
|
#2646 | ||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
I makijaz Cytat:
i tu bym chciala cos innego.
|
|
|
#2647 |
|
Konto usunięte
|
Wgl dziś podczas chamskiego pobierania krwi w lab mojemu synkowi szlag mnie trafiał. Na opak wbijały kilka razy igle i szarpały w srodku szukając zyly. Mały się miotal krzyczał a one do niego krzycz krzycz nie rusza nas to, więcej krwi poleci.
Za kolejnym razem jak probowala się wbic wzięłam go na ręce i mówię że nie dam go tak szarpac a jedna do mnie że bezczelna jestem i że jak mi się nie podoba to żebym gdzie indziej szła. I poszłam, za 2 razem mu pobrali i spokojniejszy był bo delikatnie to zrobiła babka. A teraz mały ma siniaki ręce bo tak mocno go ściskała mimo że trzymalismy go dobrze to ona mu dodatkowo raczke sciskala |
|
|
|
#2648 |
|
... choć nie Westwood
|
Sq, przyszly parasolki
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia
![]() Przeszukaj jeszcze raz mieszkanko może się znajdzie.Oby go koty nie wyniosły...mojej znajomej wyniósł kot i do dziś nie znalazła,Ale jej kot to pierwszy zwierzak którego znam i leczył się u kociego psychiatry,także tego... I ja bym w razie czego nowego bez wiedzy Tz nie kupowała,niby głupotka a jak się wyda nie smak i brak zaufania dokonca życia z tego może wyjść. I uff dobrze że nie tylko ja mam manie odkładania pierścionka i teraz też obrączki do pudełeczka bo tak to też bym zgubiła pewnie nie raz.
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
doczepisz
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() co to za ludzie nienormalni !
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Kimitri dziwnie robi Twój M. mógłby Ci przynajmniej zdozowac przyjemność i dac się nacieszyć pierścionkiem przed ślubem.
A z drugiej strony dla facetów zaręczyny muszą być mega stresujące...
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewentualnie po prostu wreczyć pierścionek jakoś inaczej ale nie tak tradycyjnie
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
mój się zestresował i padł na kolana nie w tym momencie co miał ustalone aż on sam był w szoku
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie racja.Pewnie chłopak się zbierał,zbierałam i sprawy potoczyły się tak, że nie wie jak to rozwiązać żeby było dobrze ![]() Cytat:
Ale właśnie z perspektywy ślubu myslę że to dla nich nie takie hop siup. I dobrze niech nie mają wszystkiego od ręki
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się moimi zdobyczami
![]() załącznik 1 - kosz na cukierki pod kościół załącznik 2 i 3 - koszyczek ratunkowy bez karki jeszcze damski (większy) i męski (mniejszy) załącznik 4 - róże na obrączki do kościoła
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2015-07-24 o 15:15 |
|
|
|
#2658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlatego już raczej nie będzie się oświadczał. Ja po tych ostatnich "cichych dniach" (swoją droga pierwszych odkąd razem mieszkamy czyli od roku! co kiedyś były dużo częściej jakieś niesnaski) powiedziałam mu chyba pierwszy raz czego oczekuje tak naprawdę bo przecież oświadczać się nie będzie już ale na czymś tam mi zależy i mam nadzieję, że jakoś to ogarnie. A było dokładnie jak piszesz Magic. On planował i to nie takie byle co i raz mu coś nie zagrało, drugi raz coś nie wyszło i potem ta przeprowadzka i jednak ustalenie daty bez zaręczyn, remont itp i czas ucieeekł... ale ja M. znam, wiem, że na pewno chciał coś niebanalnego i po prostu nie wyszło... ale mam nadzieje, że mimo wszystko jakoś mnie miło zaskoczy a mówienie, że da mi pierścionek w dniu slubu wg. rodzinnej tradycji i to najlepiej w windzie to takie gadanie ;p ale zobaczymy co wyjdzie z tego ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() Mój M. wczoraj kupił koszyczki na ratunkowe i stwierdziłam, że są straaaasznie małe... ale najpier musze określić co chce do nich włożyć a potem będę się martwić. M. najbardziej w wyborze chodziło o to, abyśmy potem mogli je jakoś wykorzystać ;p |
||||
|
|
|
#2659 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie no zaręczyny sa stresujące dla faceta. Facet pyta i może usłyszeć nie. A slub to jednak juz dwie osoby zadeklarowały ze chca byc razem i muszą to przysiąc
wiec rozumiem stres facetów ![]() Ja to w sumie nie wiem czy moj sie stresował oświadczynami
|
|
|
|
#2660 |
|
... choć nie Westwood
|
Mój facet wiedział już, ze powiem tak, bo w sumie sama sie oświadczyłam i mieliśmy już datę ślubu na za miesiąc
ale i tak się zestresował ![]() A miał mi się oświadczyć w Hiszpanii, na plaży wyszło trochę szybciej :P
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2015-07-24 o 15:33 |
|
|
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;52190225]Wiecie no zaręczyny sa stresujące dla faceta. Facet pyta i może usłyszeć nie. A slub to jednak juz dwie osoby zadeklarowały ze chca byc razem i muszą to przysiąc
wiec rozumiem stres facetów ![]() Ja to w sumie nie wiem czy moj sie stresował oświadczynami [/QUOTE]Mój chyba nie Cwaniak planował w ten konkretny dzień oświadczyć się od jakiegoś czasu, ale pierścionek udało mu się kupić dzień prędzej Taki to on już jest... wszystko na ostatnią minutę
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Mam paszport
Wreszcie mogę załatwić formalności, właśnie czekam w banku na zmianę danych Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się właśnie podobają te róże- moja siostra miała takie same. chciałabym by mi w nich obrączki podała moja chrześnica i tż chrześniak. Mam pewność, że w nich obrączek nie zgubią dziciaki
ale szanuje twoje zdanie przecież nie każdemu musi się podobać to samo---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- mi się oświadczył w Wiśle, a byłam pewna że oświadczy mi się pół roku wcześniej w Wenecji ale nie zrobił tego tam. |
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Konto usunięte
|
Mój brat już blisko 2 miesiące po ślubie, zaręczyn nie było. Podjęli decyzję o ślubie i mówi że głupio mu było się oświadczać gdy już zaklepali co trzeba.
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam oficjalne potwierdzenie
6 osób od mojej chrzestnej no chociaż jedno xD |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to właśnie Tobie mają się podobać i Ty masz być z nich zadowolona najbardziej ![]() ja się biorę za pakowanie, jedziemy nad jezioro na weekend a jak zdążymy wrócić i będzie odpowiednia pogoda to w niedzielę zrobimy sesję plenerową
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama specjalistka od wesel mówi tak :
M:a kto te karteczki (winietki) będzie drukował? Ja: no drukarnia M: oo to po co szkoda pieniędzy xD |
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie mamy tak mają!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

ale nie tak tradycyjnie