Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-24, 14:53   #2191
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Mehja a co sie dzieje, ze myslisz o mm?
no właśnie z powodów które opisałam w poście
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 14:57   #2192
k a j a
Zakorzenienie

Aika albo za pobraniem to od razu wyślą.

Ja chustę chyba będę musiała zamówic jeśli chce mieć kręgosłup koleżanka mi podrzucila do używek lenny lamb i jeszcze jakichś.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 15:01   #2193
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
U mnie mala lubi wozek..wazy prawie albo ponad 5 kg.. Moje plecy by nie wytrzymaly:-(
nie ma takiej opcji to dopiero 5 kg. syna zaczęłam nosić ok 7 kg w nosidle i nosiłam aż do kolejnej ciąży, czyli do ok 12kg. przy ząbkowaniu, jak bardzo się wściekał nosiłam go na spacerze, obowiązkowo na wyjazdach, często do sklepu chodziłam z nim w nosidle żeby wózka nie ciągnąć, itp. tego ciężaru tak się nie czuje jak dziecko jest zamotane, właśnie po to to jest, żeby nosić i jednocześnie żeby było lżej

ja z wózka prawie nie korzystam, zbyt wiele spacerów marudziła, płakała i wraz wracałam do domu z nieśpiącym dzieckiem. teraz motam i przynajmniej mogę wyjść z domu.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tej chuście że aż sama zaczynam nad nią poważnie się zastanawiać..
Tylko boję się, że sobie nie poradzę i pójdzie w kąt

Dziewczyny jak zatrzymać laktację? Trzeba iść do gina czy są domowe sposoby?
jak zechcesz to sobie poradzisz ciężko jest od razu zamotać prawidłowo bo to wymaga czasu i wielu prób, ale sam sposób wiązania jest prosty. przy wymagającym dziecku praktycznie samo się ćwiczy bo nie ma innej opcji. ja 2-3 razy dziennie nie raz motam..

z laktacją czekałam, jak miałam pełne piersi ściągałam troszeczkę do poczucia ulgi, w końcu przestały się zapełniać, ale coś tam ciekło jeszcze dlugo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 15:07   #2194
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Ja chustę chyba będę musiała zamówic jeśli chce mieć kręgosłup koleżanka mi podrzucila do używek lenny lamb i jeszcze jakichś.
Hmm... jakbyś mogła się podzielić
Stary 2015-07-24, 15:11   #2195
industria
Zakorzenienie

dziewczyny, pisałyście że waszym dzieciom rumianek pomagał na problemy brzuszkow-kupowe. po jakim czasie pomógł?
mała całą noc i dzisiejszy dzień nie umie zrobić kupki, pręży sie i ciśnie i nic. dałam jej rumianek, wypiła całą flache i czekamy na efekty.....
oczywiście musiałam posłodzić glukozą bo samego by nie przełkneła..
Stary 2015-07-24, 15:13   #2196
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
pij szałwie. 2 razy dziennie. do tego dobry stanik który wysoko trzyma piersi i mleko nie spływa. jak najmniej odciągaj, żeby nie produkował sie nowy pokarm, nawet jak piersi zaczynają twardnieć to postaraj sie jak najdłużej przetrzymać.
mi pokarm zanika od jakiegoś czasu zanika , ale są jeszcze jakieś małe ilości, które nie nadają sie już do karmienia i tak robie.
jest tego tak mało że nie opłaca sie brać tabletek które jednak są kjelną dawką hormonów dla organizmu.....
te sposoby poleciła mi koleżanka, u niej zadziałało. podobno pomaga też picie mięty. kiedyś obwiązywano piersi bandażem elastycznym

taaaak! potwierdzam, laktator działa w 3 sekundy

moje dziecko by sie zagrzało na śmierć i wściekło
śpi tak albo w samej pieluszce

Ale słodka
A ja sie zastanawiam czy mojej nie wsadzić dzis w śpiworek, ma być cos koło 12 C, dzis w nocy miała takie zimne rączki, lody

Cytat:

To wezmę za pobraniem. Siostra mowila, ze mi kupi jako prezent.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 15:23   #2197
k a j a
Zakorzenienie

Marei te mi podeslala.. Tylko aukcje się skończyły..

http://allegro.pl/chusta-tkana-lenny...519042982.html

http://allegro.pl/chusta-tkana-natib...523664879.html

Lena
Stary 2015-07-24, 15:31   #2198
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Az tak się nie znam. Tylko na grupie fb chusty polska czytałam, żeby uważać na chusty tkane przez firmy czy osoby no name. na chusty Polska mozesz o nie zapytać może.

-----

To co jest na filmiku od Ultra jest zawarte w teorii czwartego trynestru o którym kiedyś pisała tassia. Dzięki Ultra przypomniałam sobie o otulaczku i moje dziecię wreszcie śpi

Cytat:
pij szałwie. 2 razy dziennie. do tego dobry stanik który wysoko trzyma piersi i mleko nie spływa. jak najmniej odciągaj, żeby nie produkował sie nowy pokarm, nawet jak piersi zaczynają twardnieć to postaraj sie jak najdłużej przetrzymać.
mi pokarm zanika od jakiegoś czasu zanika , ale są jeszcze jakieś małe ilości, które nie nadają sie już do karmienia i tak robie.
jest tego tak mało że nie opłaca sie brać tabletek które jednak są kjelną dawką hormonów dla organizmu.....
te sposoby poleciła mi koleżanka, u niej zadziałało. podobno pomaga też picie mięty. kiedyś obwiązywano piersi bandażem elastycznym

Dziękuję
Mała cudowna!!
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ogólnie butelki powinno się co jakiś czas zmieniać według mnie, bo brzydko pachną. Zostaje w nich taki zapach mm...

To już od Ciebie zależy - jak Tobie wygodniej. Jak zacznie pić więcej, to wtedy możesz zmienić. Mój Wojtek pije cały czas 120, ale mam większą butelkę, bo kupowałam z innym kształtem smoczka, a była w takiej samej cenie jak mała.

Co do wcześniejszych pytań - ja piersi nie obwiązywałam, ale moja mama mówiła, że gdyby ciągle napływało mi mleko, to ściśniemy je bandażem elastycznym. Miałam mało mleka, ale piersi robiły mi się twarde i trochę pobolewały, jednak nie ściągałam tego, tylko cały czas miałam na sobie stanik, który wtedy był bardzo obcisły, a teraz jest już dobry..
Dzięki Na pewno będę próbowała wszystkiego bo właśnie nie bardzo chcę brać kolejną chemię
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

czyżbyś jeszcze nie złożyła wniosku o becikowe? widać komu kasa niepotrzebna

przechodzisz na karmienie mm?

ja mam jakiś kryzys i też się zastanawiam nad mm a tak mi zależało na kp. Ale cycki i sutki mnie ciągle tak bolą, że zęby z bólu zagryzam. Położna mówi, że dobrze przystawiam małą i widocznie u mnie dłużej potrwa zahartowanie brodawek. jakaś felerna jestem że po 3 tyg nadal karmienie mnie boli
a z drugiej strony jak patrzę na buziunię mojej córci jak ją karmię to nie wyobrażam sobie odstawienie jej

spadaj
kurna, czasu nie mam żeby się wysikać a co dopiero wyjść z dzieckiem które drze się po 1 minucie spaceru:brzydal :

Chyba przechodzę całkowicie..:|

A pytałaś położnej? Może ona coś doradzi..

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
n
jak zechcesz to sobie poradzisz ciężko jest od razu zamotać prawidłowo bo to wymaga czasu i wielu prób, ale sam sposób wiązania jest prosty. przy wymagającym dziecku praktycznie samo się ćwiczy bo nie ma innej opcji. ja 2-3 razy dziennie nie raz motam..

z laktacją czekałam, jak miałam pełne piersi ściągałam troszeczkę do poczucia ulgi, w końcu przestały się zapełniać, ale coś tam ciekło jeszcze dlugo.
Spróbuję znaleźć w moim mieście jakąś mamuśkę i może uda mi się umówić i spróboweać.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 15:32   #2199
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Kurcze, dopiero co byłam u gina.. NIe uśmiecha mi się znowu do niego iść i 90 zł wywalić. Ale kurde zapomniałam też zaświadczenia od niego, że chodziłam w czasie ciąży:/

A czym podwiązywałaś?
Mięta ma być susz czy z torebek? Bo się zastanawiam właśnie.

I ściągam tak tylko do uczucia ulgi. Podobno tak trzeba, żeby nie dawać sygnału, że dalje karmię, tak?

Czemu? Teraz jest jakoś inaczej?

Gdzie kupowałaś?

W pasy tzn.?
Popatrzę jak będę miała chwilkę.
Ja kupiłam elastyczna. Łatwiej wiązać i dopasować a dużego dziecka nie zamierzam nosić. Poza tym są o wiele tańsze a ja nie wiedziałam czysto w ogóle wypali. Ja mam Pentelka używki z OLX kupiłam za 50 zł z przesyłką. Czytałam opinie i wszędzie było że dla początkujących te elastyczne z Pentelki są spoko.
Cytat:
dziewczyny, pisałyście że waszym dzieciom rumianek pomagał na problemy brzuszkow-kupowe. po jakim czasie pomógł?
mała całą noc i dzisiejszy dzień nie umie zrobić kupki, pręży sie i ciśnie i nic. dałam jej rumianek, wypiła całą flache i czekamy na efekty.....
Ja wiem...ze 2-3 Godziny ?

Aaa i nie wiem czy pisałam zamówiłam ten smoczek MAM. jak już tego nie zalapie to się poddaje że smoczkiem

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 15:48   #2200
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
kilka godzin lub kilka minut..
Stary 2015-07-24, 15:51   #2201
rybkaa90
Zakorzenienie

Nie wiem co jet grane. Moje dziecko spało może dzisiaj z 30 minut. Płacze, ale nie podkurcza nóżek. Kupa była. Najedzony, przebrany.
Jak go bujam to zasypiam, a on nic!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 15:53   #2202
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Ale butelkę chyba pojemnościowo też warto zmienić, co nie?
Są chyba 260 i 330 ml z Aventu.
sa od 1mc+ te wieksze butelki i smoczki z dwiema dziurkami .. one sa do 3 mcy a pozniej od 3 w gore itd

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie ma takiej opcji to dopiero 5 kg. syna zaczęłam nosić ok 7 kg w nosidle i nosiłam aż do kolejnej ciąży, czyli do ok 12kg. przy ząbkowaniu, jak bardzo się wściekał nosiłam go na spacerze, obowiązkowo na wyjazdach, często do sklepu chodziłam z nim w nosidle żeby wózka nie ciągnąć, itp. tego ciężaru tak się nie czuje jak dziecko jest zamotane, właśnie po to to jest, żeby nosić i jednocześnie żeby było lżej

ja z wózka prawie nie korzystam, zbyt wiele spacerów marudziła, płakała i wraz wracałam do domu z nieśpiącym dzieckiem. teraz motam i przynajmniej mogę wyjść z domu.

nie mam problemu z moja mala, wsadzam ja do wozka i wszedzie z nia ide..w wozku spi, jak sie obudzi to na jedzenie tylko wrocilam z zakupow, usypiam mala i motam obiad
Stary 2015-07-24, 15:53   #2203
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

A pytałaś położnej? Może ona coś doradzi..

.
położna powiedziała, że trzeba czekać i w końcu przejdzie
w przyszłym tyg. przyjdzie inna połozna bo moja idzie na urlop więc jej wypytam
Stary 2015-07-24, 15:53   #2204
k a j a
Zakorzenienie

Moja z tego płaczu to as zachrypla..

Lena
Stary 2015-07-24, 15:54   #2205
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
za pierwszym razem możesz poczekać chwilę, ale później to już kupa będzie szla w momencie picia

kocham tę huśtawkę bright stars!!!

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
a co z tymi kapturkami?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 16:12   #2206
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Mi się wydaje, że te pampersy new baby (żółte ) są bardziej przewiewne. Zielone mają folię czy coś. Ogólnie nam nie przypasowały. A o tetrze nie pomyslilam. Spróbuję.
nie znam ich. u nas pampersy/dady tylko na noc i czasem do lekarza.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie można. Jest tylko opcja włącz/ wyłącz. Albo nie ogarnęłam jeszcze tego.
musisz przytrzymac dluzej zeby regulowac

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
W pasy tzn.?
Popatrzę jak będę miała chwilkę.
chusty w szerokie pasy sa o tyle wygodne ze widzisz co musisz dociagnac.

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Jeszcze mi powiedzcie prosze ile sie czeka na szumisia, na tego zwyklego bez haftu? Siostra jest teraz w Polsce to by mi go przywiozla. Zeby tylko zdazyl dojsc.
krotko. ja mowilam siostrze ze na chrzciny bedziemy chcieli i za kilka dni przyszla z szumisiem zeby nie czekal do chrzcin, takze nawet nie tydzien minal.

Cytat:
Dziewczyny a po 3miesiącu kupuje się dziecku nowe, inne butelki?
Bo tak oglądam i są od 3m+ z podwójnym lub potrójnym przepływem..
smoczek zmieniasz. te oznaczenia tylko smoczka dotycza. chyba ze pojemnosc chcesz wieksza.

Cytat:
Ej a tak odnośnie chusty to pierwsza lepsza aukcja: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12249942

czy któraś z tych chust byłaby w miarę ok czy nie bardzo?
ja mam lenny lamb, fajne sa jeszcze little frog chociaz troszke grubsze. polecane sa tez natibaby.

Cytat:
To co jest na filmiku od Ultra jest zawarte w teorii czwartego trynestru o którym kiedyś pisała tassia. Dzięki Ultra przypomniałam sobie o otulaczku i moje dziecię wreszcie śpi
przypomnijcie ten filmik bo chyba mi umknął...

edit. już znalazłam, oglądałam kiedyś.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2015-07-24 o 16:16
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 16:13   #2207
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja kupiłam elastyczna. Łatwiej wiązać i dopasować a dużego dziecka nie zamierzam nosić. Poza tym są o wiele tańsze a ja nie wiedziałam czysto w ogóle wypali. Ja mam Pentelka używki z OLX kupiłam za 50 zł z przesyłką. Czytałam opinie i wszędzie było że dla początkujących te elastyczne z Pentelki są spoko.
Dzięki. Popatrzę
http://allegro.pl/chusta-dla-dziecka...558294494.html coś takiego?
Czy są specjalne dla niemowląt?
Cytat:
o matko:|
Bo wszystkie kremy itp. na pewno już wypróbowałaś, co nie?
Cytat:

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-07-24 o 16:14
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 16:25   #2208
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Popatrzę
http://allegro.pl/chusta-dla-dziecka...558294494.html coś takiego?
Czy są specjalne dla niemowląt?

Tu jest elastyczna, a tkana to co innego. Zależy jaką chcesz, w internecie jest trochę o tym, na jakiejś stronce znalazłam kiedyś opis wszystkich rodzajów. Na początek elastyczna chyba nie jest zła, tylko granica wagowa dziecka jest niższa i to sporo. My akurat używamy tkanej.

Np
http://klubkangura.com.pl/rodzaje-ch...dza-o-chustach

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-07-24 o 16:27
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 16:26   #2209
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
biedna...sprobowalam ten patent..wsadzilam mala do rozka, ostatni raz spala w nim jak sie urodzila a jaka zdziwiona byla i spi od pol godzinki juz
Stary 2015-07-24, 16:55   #2210
Princesika
Zakorzenienie

Mialam isc na szkolenie z webmarketingu i wiecie co? Wlasnie sobie zdalam sprawe, ze nie mam ani pol osoby, z ktora moglabym zostawic dziecko. Bede z nia chodzic wszedzie chyba poki nie pojdzie do żłobka
Stary 2015-07-24, 17:32   #2211
marta1881
Zakorzenienie

Hej
pamiętacie mnie jeszcze?nie wiem jak wy to robicie...czy to ja mam takie dziecko,ale nie mam czasu na nic. Mały śpi jak ptaszek na gałęzi, ma bardzo lekki sen, po kilka razy odkładam go do łóżeczka, albo zostawiam śpiącego na łóżku. U nas otula nie działa. Olaf nienawidzi mieć za krytych rąk,a do chusty też się przymierzam
Stary 2015-07-24, 17:43   #2212
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Nie wiem co jet grane. Moje dziecko spało może dzisiaj z 30 minut. Płacze, ale nie podkurcza nóżek. Kupa była. Najedzony, przebrany.
Jak go bujam to zasypiam, a on nic!
Dzisiaj mam to samo. Szczesliwie tz wzial Mala na spacer i mam 1.5h dla siebie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 17:58   #2213
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam to samo. Szczesliwie tz wzial Mala na spacer i mam 1.5h dla siebie
moja spala 2 h od 12.. zaraz ide na spacer, moze zasnie
Stary 2015-07-24, 17:59   #2214
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
-

a co z tymi kapturkami?
nie chce pic przez kapturki

Cytat:

niestety tak

Dziewczyny do kiedy was bolały brodawki? bolały w ogóle?
Stary 2015-07-24, 18:01   #2215
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Mialam isc na szkolenie z webmarketingu i wiecie co? Wlasnie sobie zdalam sprawe, ze nie mam ani pol osoby, z ktora moglabym zostawic dziecko. Bede z nia chodzic wszedzie chyba poki nie pojdzie do żłobka
mam to samo... a jak pojde do pracy to cala kase bede wydawac na opiekunke, wiec chyba nie wroce do pracy..

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Hej
pamiętacie mnie jeszcze?nie wiem jak wy to robicie...czy to ja mam takie dziecko,ale nie mam czasu na nic. Mały śpi jak ptaszek na gałęzi, ma bardzo lekki sen, po kilka razy odkładam go do łóżeczka, albo zostawiam śpiącego na łóżku. U nas otula nie działa. Olaf nienawidzi mieć za krytych rąk,a do chusty też się przymierzam
hej kazda z nas pisze w miare mozliwosci, mi akurat tak sie udaje, ze mala (odpukac) jest grzeczna i mam na wszytsko czas
Stary 2015-07-24, 18:09   #2216
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Widzę, że temat chust, ja wlaśnie siedzę i szukam chusty do kupienia
Chyba zdecyduję się na tkaną 4,6 m z lennylamb
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 18:17   #2217
haniula1803
Rozeznanie

[QUOTE=mehja;52189595]no i co

my chrzciliśmy synka jak miał 8 mies. i teraz wolę ochrzcić jak Lili będzie malutka bo będzie tylko jadla i spała. A synek mniej już wtedy spał, chodzić jeszcze nie umiał więc trzeba było ciągle go zabawiać i nosić

czyżbyś jeszcze nie złożyła wniosku o becikowe? widać komu kasa niepotrzebna

przechodzisz na karmienie mm?

ja mam jakiś kryzys i też się zastanawiam nad mm a tak mi zależało na kp. Ale cycki i sutki mnie ciągle tak bolą, że zęby z bólu zagryzam. Położna mówi, że dobrze przystawiam małą i widocznie u mnie dłużej potrwa zahartowanie brodawek. jakaś felerna jestem że po 3 tyg nadal karmienie mnie boli
a z drugiej strony jak patrzę na buziunię mojej córci jak ją karmię to nie wyobrażam sobie odstawienie jej

Ja też mam kryzys i dzisiaj juz 2 razy podałam mm ( a tak się zazekalam ze na pewno nie dam) bo inaczej wogole nie śpi i od 2 tygodni nie przybrała na wadze wiec chyba nie mam wyboru dzisiaj np obudziła się o 5 i do 9 ja karmiłam prawie na okraglo z dzemkami po 15 minut o 9 dalam butelkę to spala do 12 potem cyc do 14 i zero spania o 15 butelka i śpi do teraz . Na razie będę tak robić cyc lewy,prawy i butla ale nie wiem ile to wytrzymam bo strasznie dużo czasu nam na tym schodzi
.
Zaraz mamy gości wrrrr nie chce mi się. .

U nas Sowa się sprawdza oprócz szumu ma jeszcze bicie serca , delfiny , wiatr i muzyczke wiec można włączyć coś innego jak szum się znudzi, tylko szumis jest ładniejszy taki kolorowy a Sowa nudna beżowa
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 18:20   #2218
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

niestety tak

Okrooopnie bolały. Pierwsze 2-3tyg
Stary 2015-07-24, 18:48   #2219
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

niestety tak

kochana, mnie bolało nawet przez kapturki
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 18:50   #2220
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

niestety tak

Mnie jeszcze czasami bolą, ale to jak Szymek chce często wisieć na cycu.

Nogi mi w tyłek wchodzą. 2,5 godziny byliśmy na spacerze.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości