|
|
#2251 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Czytałam też już właśnie o rodzajach![]() A jak Ty sądzisz-taka mogłaby być na pierwsze noszenie? Na próbę? Cytat:
Pewnie, że tak![]() U nas otulanie też nie. Wczoraj wsadziłam i zawinęłam małą w pieluchę tetrową tj. na filmie i myślałam, że mnie rozszarpie tym płaczem:| Zresztą myślę, że ona jest już za duża.. 6 kg i raczej nie da się tak opatulić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze jakbby powiedziało co się dzieje to też jakoś by było inaczej. Ja już się nie mogę doczekać tego, kiedy Lena będzie już mówiła. A często podajesz te czopki? My wczoraj spróbowaliśmy te rurki. Poszło trochę kupki i trochę się uspokoiła. A też nie robi od 2-3 dni. Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny czy macie zapaloną lampkę przy dzieciach na noc? Zakładając, że wszystkie śpicie z dziećmi w pokoju? ![]() ![]() Wczoraj mała była spokojna to tż ją zapakował na spacer. Wyszliśmy za bramkę i nagle taki wrzask ![]() Jeździł z nią 5 minut po chodniku ale nie szło jej uspokoić. Wyciągnął ją razem z tym nosidełkiem i cisza... ![]() Już któryś raz tak.. Wtym tyg. nie była w ogóle na spacerze
|
|
#2252 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
|
|
#2253 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
|
|
#2254 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Zaszumiało mi wczoraj po tym jednym piwku
jeszcze jedno takie i bomba ładna by była, haha Cytat:
Cytat:
ejjj nie strasz.. Cytat:
![]() Ojej współczuję tych jazd na spacerach...
|
|||
|
|
|
#2255 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
Czesc!
Nie wieM, wszystkie macie problemy z kupami a alek wali kilka jak nie kilkanascie dziennie, nie nastarczam pieluszek! I pediatra mowi ze to normalne. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- U nas tez pierwsze dwa razy czulam sie jakbym byla znowu dziewica a sucho nie bylo ale tez niezbyt przyjemnie. .. za trzecim razem troche lepiej. |
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zgaszona lampke, zapalam jak przewijam.
Ejj dziś też machne se browarka na wieczór.. Wczoraj była by idealna sytuacja, zasnela o 21 i obudziła się o 2 U nas też nie ma problemów z kupami, chyba że coś zjem. Wczoraj ją bolał brzuszek, bo darla się i podkurczala nóżki a w nocy kupa zielona.. Jadlam tylko te mleko, i potem u mamy naleśniki.. |
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Masija- my mamy cottonki zawieszone nad przewijakiem i one się świecą całą noc.
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- U nas też jak na razie nie ma kłopotów z kupą. Robi kilka dziennie. Jak ja wam zazdroszczę snu powyżej dwóch czy trzech godzin między karmieniami... Ja mam kryzys. Myślę że maly się nie najadą moim pokarmem i dlatego tak często się budzi... Żal mi męża bo pracuje w nocy a jak jest w domu to ciągle są pobudki... Ja też już mam dość tych nocek...
|
#2260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj tez cos chcial ale zasnelam Cytat:
Moja robi codziennie kupe ale taka ze az wycieka bokiem.. Cytat:
nie lubi byc w wozku czy jak???:-( y nas tez chlodniej My mamy taka podlozna lampe w rogu,daje takie rozproszone cieple swiatlo Sylwka niezla bomba po odrobinie alkoholu,nie?
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do bolu brodawak,nie wiem ile w tym prawdy, ale polozna w szpitalu mi mowila, ze gorzej maja kobiety z jasna karnacja bo je bola i im pekaja. Mnie bolal bardzo krótko. Teraz bola tylko po tej okropnej medeli elektrycznej
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czopki dawałam codziennie, ale lek powiedziała, że nie trzeba. Po wczorajszym i tak kupy nie było. Lepiej działa masaż. Albo robię ten na cycu, albo po przewijaniu "kołowrotek słońce księżyc " najprostszy z YT, w upał z oliwą a w normalny dzień z maścią do masażu brzuszka (w pl jest chyba na to masc majerankowa). my mamy lampkę. Do niedawna cały czas tą gwiazdkę z Ikei, ponieważ lubię w nocy sprawdzać czy wszystko ok, czuję się wtedy spokojniejsza. Doszłam jednak do wniosku, że to trochę przesada i co najmniej pół nocy jest tylko lampka z bazy angel care. |
|
|
|
|
#2264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mam zapalonego Jak wstaje to zapalam. Tak w zasadzie u mnie rolę lampki pełni akwarium ![]() Ostatnio spotkałam znajoma. Jej syn ma już 10 lat i też mówi że miała z nim jazdy w wózku. Ani spać ani gapi się. Jak trochę podrósl okazało się że ma straszna chorobę lokomocyjna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj słońce,ciepło ale wieje... Biorę młoda w chuste później i skocze do lampka może i do mamy na kawę. Obiad mam z wczoraj więc spoko
|
|||||
|
|
|
#2265 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mala wczoraj dala popalic, wiec o 22 wrocilismy z Lidla . Dla odmiany moja sie uspakaja w wozku na dworze, takze najlatwiej z nia pojsc na spacer. Po takim dniu nakarmilam ja o 23 potem obudzila sie o 4.30 a nastepnie po 8 |
|
|
|
#2268 |
|
Rozeznanie
|
U mnie i Oliwka i Kuba mają chorobę lokomocyjna i oboje nienawidzili jeździć w wózkach, strasznie się ich nanosiłam, dodatkowo Oliwka nie chciała jeździć samochodem, tylko ruszyliśmy i już był ryk, dosłownie dramat
U nas kupy były na początku w każdej pieluszce, od jakichś 2 tyg nie może się biedaczyna w yproznic i strasznie się męczy, wystarczy ze wsadze jej czapka i od razu go wypycha razem z kupą, także wydaje mi się ze u mnie windi by się sprawdzily. Postanowiłam też odstawić nabiał bo ma buzię cała zsypana i nie wygląda to za bardzo na potowki. Kupiłam też termofor z pestek wiśni bo podobno dobry na bóle brzuszka i inne dolegliwości takie jak np stłuczenia, śiniaki ...co myślicie o tym?
Edytowane przez barbaritka84 Czas edycji: 2015-07-25 o 11:07 |
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypłynął tylko rozpuszczony czopek.Co robić? ![]()
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Fartuch ja czytalam ze U dzieci kp tak moze byc po pierwszym miesiacu moga robic kupe co kilka dni a nawet kilkanascie i jesli sie nie mecza a kupa jak w koncu zrobia jest nornalna to to jest normalne. (W madrej ksiazce o kp bylo napisane)
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- I nic nie trzeba z tym robic. A moze zapytaj polozna albo pediatre? ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cos wizaz wariuje. ... A my wczoraj poszlismy na kolacje do restauracji cala trojka. Jedlismy szybko Za to po powrocie do domu w nocy sie zaczelo!
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
No ja slyszalam tak jak Poldzik. Ze przy kp norma jest 10 kup dziennie i jedna co trzeci dzien, reguly nie ma. Zwlaszcza jak nie widac, zeby dziecko sie meczylo
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
fartuch, skoro nie ma żadnych objawów to nie martw się, przy kp tak jak dziewczyny piszą może nie być kupy przez parę dni. Widocznie Maluch wszystko z mleczka wchłania. Zawsze możesz przedzwonić do położnej i się podpytać dla spokoju.
Ale się wkręciłam w chustnoszenie Ciekawe czy szybko załapię i czy Szymon będzie lubił chustę Wczoraj zamówiłam nie mogę się doczekać aż przyślą!
Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2015-07-25 o 11:44 |
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka - próbowałam mu dawać mm- nie chciał.
Alkamor- mój mąż też twierdzi że to nie kwestia jedzenia bo młody je sporo (ładnie ssie ). Tylko że to pierwsza rzecz która przychodzi mi na myśl jako powód. Problemów z brzuszkiem nie ma. Popłakałam sobie rano i lepiej mi. Czekamy aż zacznie spać dłużej w nocy... W poniedziałek mamy go zważyć to się okaże czy dobrze przybiera.
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
Mały się nie męczy i to jest najważniejsze... puszcza dużo baardzo śmierdzących bąków poczekam jeszcze troche i zobaczymy
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
Szuuu,wyrazy współczucia....
Ja kupilam na początek chuste elastyczną, używke z Lenny Lamb w bardzo dobrym stanie. Zieloną. Wydawało mi się że dla niewprawionej mnie bedzie łatwiej wiązać w zasadzie to sie wklada do na wpolgotowego wiazania. Tylko jest mi strasznie dluga....Tkane sa ładniejsze Pozniej chce sie przerzucic ![]() U mnie tez za nocna lampke robia cotton balls. Albo przewieszone przez lozeczko - jesli mala spi z nami, albo na podlodze.
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A niech jedzie. Pozwalam mu, bo sama bym pojechała, a nie mogę i wiem, że byłabym na niego bardzo zła, gdyby mi zabronił. Jak festiwal zaczyna się w piątek, to my jeździliśmy już w poniedziałek i rozbijaliśmy swój obóz, a w tym roku on sam jedzie dopiero w pierwszy dzień imprezy. W prognozie pogody mówią, że w całej Polsce tak ma być. Ja się wybrałam do miasta w bluzce z długim rękawem, a duszno jest bardzo i się upociłam tylko..
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
masakra, jak problemy z kupą opanowały wizaż
![]() mam nadzieje, dziecko marudzi a ja jej sie nie dziwie, sama mam dosyć
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj czuję się jakbym miała pms...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Czytałam też już właśnie o rodzajach

było tak ciasno i boleśnie ze tz myślał że nic z tego nie będzie 

jeszcze jedno takie i bomba ładna by była, haha

wypłynął tylko rozpuszczony czopek.