Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-25, 09:37   #1381
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

a co do złotych rad - jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam. Nie ma co się wkurzać na głupotę innych Nie wyplewisz tego zjawiska a tobie nerwy szkodzą
Wiem łatwo się mówi, ale ja pokiwam zawsze głową 'tak tak' a i tak zrobię po swojemu. Nikogo do swoich racji nie muszę przekonywać a i innych słuchac też nie muszę A jeśli ktoś ma swoje wąty później to mówię że sory ale moje dziecko moja ciąża moje decyzje i jeśli Ci nie pasuje to nie patrz i nie słuchaj
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 09:37   #1382
mojakaren
Zakorzenienie

Dizopy ja zbankrutuję muszę przestać włazić na te sklepy internetowe bo pójdę z torbami haha a pamiętam jak jeszcze pół roku temu jojczyłam, że jak to mieć dziecko i jemu kupować a sobie nie?
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Ja też w większości celuję w długi rękaw choć jak Dotka pisze kilka z krótkim na pewno się przyda

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 09:38   #1383
kinga1701
Zakorzenienie

Mi się udało tego pajaca na 62 kupić, więc myślę, że będzie ok. Ja większość z długim rękawem, ale z krótkim czy na ramiączkach też kupię może ze 3, 4 żeby własnie jak Dotka mówi pod spód dać.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 09:41   #1384
czarnulax
Zakorzenienie

Ja też kilka na krótki rękaw będę miała
kinga zwykłe badania krwi.
Stary 2015-07-25, 09:44   #1385
Dotka90
Zakorzenienie

Wiecie, to też zależy jak ciepło macie w domu.
U nas w zimie jest po 24-25 stopni I nie ma jak tego wyregulować, bo palimy w piecu, więc albo napalisz i jest ciepło, albo nie napalisz i zamarzasz
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 09:50   #1386
kinga1701
Zakorzenienie

U nas w dzień jest ok, ale w nocy jak to w nocy jest chłodniej i wtedy troszkę cieplej maluszka trzeba ubrać. ale 24, 25 to już ciepło.
Stary 2015-07-25, 10:02   #1387
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja ubieralam mala w body z dlugim rekawem (tego schodzilo najwiecej ) i w polspiochy/spiochy w domu chyba ze byly upaly bo mala urodzila sie w sierpniu to sam bodziak z krotkim rekawem

Na dwor zwykle na poczatku tez body z dlugim i legginsy/spodenki ewentualnie na to jakis sweterek/bluze jak bylo chlodniej
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 10:03   #1388
styczen2016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ale mi też ochoty narobiłyście na te jeżynki
Jak kicham to też czuję całe podbrzusze i zawsze mnie intrygowało co wtedy taka Dzidzia czuje...

Dodaje zdjęcie brzuchola z dzisiaj, 15t2d dokładnie
ale super brzuszek

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Koktajlowa łożysko może się jeszcze przemieścić, podobno do 20 tygodnia może zmienić miejsce.

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ----------

Wiecie co mnie najbardziej wkurza. Jak ktoś mi mówi ze mam kupić dla dziecka to czy to, bo to jest najlepsze inne to zle. A dziecko ze szpitala to ubierz tak i tak tego to nie zakładaj. A na początek to tylko pieluchy tetrowe a jak ich nie użyjesz to zrobisz dziecku krzywdę. Itd,itp. No kurna mac, ze juz tak powiem, bo ja to swojemu własnemu dziecku to chyba chce krzywdę zrobić. I jak tego nie zrobię to będę zła matką. na początku daje rade,ale po 10 minutach takich wręcz nakazów nie wytrzymuje. Takich ludzi proszę trzymać odemnie z daleka. Ja rozumiem doradzić,powiedzieć co u Ciebie się sprawdziło, ale nie rozkazywac,jak ja mam ubierać i w czym nosić moje dziecko. Może jestem głupia i na pewno nie doswiadczona, ale ja mojemu dziecku krzywdy nie zrobię, coś mi wyjdzie lepiej, coś gorzej ale będę się starać jak mogę, żeby moje maleństwo miało jak najlepiej. I razem z dzidzia poznamy się i dojdziemy do wprawy , razem zobaczymy co dla nas najlepsze.
Przepraszam musiałm to powiedzieć, właśnie niedawno skończyłam taka rozmowę i musiałam to z siebie wrzucić.
Musimy się uzbroić w cierpliwość, bo po porodzie chyba będzie jeszcze gorzej Nie dość, że będą Ci kazać coś robić inaczej to jeszcze będzie można skrytykować, to co zrobiłaś. To będzie jazda.

Mnie bardziej wkurzają Ci, którzy od razu mnie ostrzegają przed bujaniem, noszeniem, usypianiem, bo dziecko jest terrorystą i będzie mnie wykorzystywać.
Najdziwniejsze, że to nie jest tylko opinia osób starszych, ale młodzi też mają takie podejście.

Najlepiej dzień po porodzie położę je w kącie i niech się przyzwyczaja, że w życiu nie zawsze dostaje się, czego się chce i niech nie myśli, że matka jest na każde zawołanie.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
No dokładnie 80cm dzieciak racze mi się nie urodzi więc celuję w te dwa rozmiary
Choć dzisiaj skuszę się chyba jeszcze na tego pajaca Na rozmiar 68 wezmę: http://ecsmedia.pl/c/cool-club-pajac...xt27022019.jpg

A dziewczyny Wy kupujecie bodziaki z krótkimi rękawkami? Bo jakoś nie mam pomysłu co na takie śpioszku ubierać w środku zimy...
hm ja wstępnie myślałam, że kupię tylko z długimi rękawami, ale w sumie krótki rękaw pod śpioszki to też dobry pomysł.
styczen2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 10:03   #1389
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Teraz pewnie kupie jakis kombinezon na 56 i wiecej cieplejszych rzeczy bo jednak dzidzia urodzi sie zima to troche inaczej
Stary 2015-07-25, 10:05   #1390
lune1992
Zadomowienie

Tak dawno mnie nie było, a Wy tyle wypisałyście, na reszcie doszłam do końca Byłam na wakacjach na Mazurach, internet tylko w tel sie mulił. Wczoraj byliśmy na wizycie. I na 100% chłopak tak jak chcieliśmy i czuliśmy Może juz zaczne cos dla maluszka kupowac :P
Ale tak sie usmialiśmy podczas usg, lekarz na poczatku mowi ze corka. A moj tz mowi: niemozliwe przeciez nie jesz slodyczy, tylko ciagle mieso to napewno chlopak, poszukajmy jeszcze siusiaka lekarz tak sie smiał, szukali i w koncu mały sie wypią i w 3d zobaczyliśmy chłopca moj tz taki dumny stoi jak paw az lekarz sie tak usmiał hehe
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 10:06   #1391
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Lune gratulacje !!! Teraz mozesz zaczac zakupowe szalenstwo, akurat na wyprzedaze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 10:26   #1392
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez styczen2016 Pokaż wiadomość
ale super brzuszek
Najlepiej dzień po porodzie położę je w kącie i niech się przyzwyczaja, że w życiu nie zawsze dostaje się, czego się chce i niech nie myśli, że matka jest na każde zawołanie.
Niektórzy to by chyba tak zrobili.

lune gratulacje chłopca, jak po wakacjach, odpoczęłaś ?
Stary 2015-07-25, 10:28   #1393
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

.

Edytowane przez zuken
Czas edycji: 2015-07-25 o 10:55
Stary 2015-07-25, 10:41   #1394
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
spokojnie wiesz, że na internetach to nieraz straszne herezje wypisują, a lekarz komentował to jakoś?

Ja się wczoraj dowiedziałam, że łożysko z tyłu, u góry więc chyba OK.
Tylko tyle, że później może zmienić się to w łożysko przodujące i będzie jeszcze gorzej lub przesunie się w odpowiednią stronę.. no zobaczymy. Chyba nie jest tak źle bo mówiła, że mogę jechać do Grecji i przyjść dopiero za 5 tygodni.

Cytat:
No dokładnie 80cm dzieciak racze mi się nie urodzi więc celuję w te dwa rozmiary
Choć dzisiaj skuszę się chyba jeszcze na tego pajaca Na rozmiar 68 wezmę: http://ecsmedia.pl/c/cool-club-pajac...xt27022019.jpg

A dziewczyny Wy kupujecie bodziaki z krótkimi rękawkami? Bo jakoś nie mam pomysłu co na takie śpioszku ubierać w środku zimy...
Ładny Ja mam 7 sztuk body bo siostry trochę zaszalały. A mama mówiła, że w sumie czemu body, a nie śpiochy.. i mam zamiar więcej śpiochów kupić ale wolałabym najpierw poznać płeć. Zastanawiam się nad tymi prenatalnymi ale tymi połówkowymi, że może tam płci się dowiem bo nie robiłam tych pierwszych prenatalnych. Najchętniej zrobiłam test NIFTY ale kosztuje 2500 zł więc nie ma mowy

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Tak dawno mnie nie było, a Wy tyle wypisałyście, na reszcie doszłam do końca Byłam na wakacjach na Mazurach, internet tylko w tel sie mulił. Wczoraj byliśmy na wizycie. I na 100% chłopak tak jak chcieliśmy i czuliśmy Może juz zaczne cos dla maluszka kupowac :P
Ale tak sie usmialiśmy podczas usg, lekarz na poczatku mowi ze corka. A moj tz mowi: niemozliwe przeciez nie jesz slodyczy, tylko ciagle mieso to napewno chlopak, poszukajmy jeszcze siusiaka lekarz tak sie smiał, szukali i w koncu mały sie wypią i w 3d zobaczyliśmy chłopca moj tz taki dumny stoi jak paw az lekarz sie tak usmiał hehe
Gratki
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 11:09   #1395
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!!!
To tylko nasz taki bezwstydny od razu się do monitora rozłożył i nic nie trzeba było szukać

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-07-25, 11:36   #1396
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Niektórzy to by chyba tak zrobili.

lune gratulacje chłopca, jak po wakacjach, odpoczęłaś ?
Odpoczelam, było super ;p w poniedzialek jade na tydzien do mamusi zaczniemy szukac juz cos dla maluszka moj tz sie tak cieszy chodzi dumny jak paw a ja sie z niego smieje
Stary 2015-07-25, 11:56   #1397
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje ogromne!!! super ze juz znacie plec bobaska.

To widze bylas w moich okolicach

A tak jeszcze w temacie rozmiarów. Wlasnie nie wiem jak z rozmiarem kombinezonu zimowego. Niby powinno sie kupic wiekszy tylko ze bylam u siostry ostatnio. Jej coreczka tez urodzila sie w styczniu zeszlego roku. Kupili jej na rozmir 62 i malutka sie prawnie w nim topila. A wcale nie byla takim maluchem. Wazyla ponad 3,500. I na szybkiego kupowali 56. I przesmigali w nim do wiosny. A najlepsze jest to ze ten 62 jest dobry na nia teraz gdzie mala ma juz 7 miesiecy. Takze nie wiem. Mysle ze poczekam i kupie pod koniec ciazy jak bede wiedziala mniej wiecej ile bedzie bobas wazyl.

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-25 o 12:03
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 12:10   #1398
lune1992
Zadomowienie

Tak przed usg siedziałam i myslalam ze pewnie bedzie dziewczynka ,bo nigdy nie mam tego czego chce, ale mysle oby było zdrowe, bardzo sie denerwowałam. A tu prosze, chlopiec jak chcielismy, wszystko mi sie układa jak nigdy A niby nie planowana dzidzia a jakos mi szczescie przynosi ;p wczoraj podpisalismy umowe najmu, obgladalam mieszkanko, jest super. Pokój dla dziecka malutki, niebieskie ściany, pieknie go urządze Za tydzien będę już żoną hehe, udało sie przyspieszyc termin slubu cywilnego ze wzgledu na ciążę Kupiliśmy piękne obraczki Apart z grawerem, mam super sukienkę, taka sexy i widać mi słodki brzuszek
No wszystko się pięknie układa
Stary 2015-07-25, 12:53   #1399
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja kombinezon na pewno kupie 56 ale oprocz tego kupie tez taki spiworek zimowy bo latwiej dziecko ubrac i fajnie sie nada do fotelika zima jak na dworze zimno a w samochodzie sie nagrzeje to mozna dziecko latwo rozpiac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 13:09   #1400
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
Stary 2015-07-25, 13:24   #1401
niepozorna
Zakorzenienie

Lune gratulacje

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 13:34   #1402
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Tak przed usg siedziałam i myslalam ze pewnie bedzie dziewczynka ,bo nigdy nie mam tego czego chce, ale mysle oby było zdrowe, bardzo sie denerwowałam. A tu prosze, chlopiec jak chcielismy, wszystko mi sie układa jak nigdy A niby nie planowana dzidzia a jakos mi szczescie przynosi ;p wczoraj podpisalismy umowe najmu, obgladalam mieszkanko, jest super. Pokój dla dziecka malutki, niebieskie ściany, pieknie go urządze Za tydzien będę już żoną hehe, udało sie przyspieszyc termin slubu cywilnego ze wzgledu na ciążę Kupiliśmy piękne obraczki Apart z grawerem, mam super sukienkę, taka sexy i widać mi słodki brzuszek
No wszystko się pięknie układa
oby tak dalej!
i super, że ślub już za tydzień planujecie wesele czy mniejszą uroczystość?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-07-25, 13:35   #1403
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

To za tydzien sie bawimy!

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 13:44   #1404
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Wiecie, to też zależy jak ciepło macie w domu.
U nas w zimie jest po 24-25 stopni I nie ma jak tego wyregulować, bo palimy w piecu, więc albo napalisz i jest ciepło, albo nie napalisz i zamarzasz
24 stopnie,Zazdroszcze!u nas spada w nocy nawet do 15-16,nie wiem co zrobimy jak Dziecko sie urodzi:-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 14:11   #1405
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
oby tak dalej!
i super, że ślub już za tydzień planujecie wesele czy mniejszą uroczystość?
Kiedys pisalam, ze mam problem z rodzina tz. Miałam miec slub my i swiadkowie tylko. Teraz sie okazalo ze jego ojciec bardzo chce przyjsc wiec zaprosilismy tez jego matke (ktora sie juz 2 mies nie odzywa.Obrazila sie ze na koscielny ktory mial byc ale do tego nie doszlo, moj tz nie zaprosil swojego rodzonego brata tylko kuzyna bo sie z nim nie dogaduje) Moja rodzice nie przyjda bo nie chca widziec rodziny tz ( jego brat do mnie w oczy powiedzial ch*j mnie obchodzi ze jestes w ciazy, tesciowa to slyszala i NIC, nie odzywa sie do nas, no taka afera wyszla). Czyli bede ja, tz jego obrazeni rodzice-ale wypada byc, bo co ludzie powiedza, i swiadkowie-jego siostra plus maz. Nie chce nigdzie z nimi isc do zadnej restauracji, chce po slubie isc do domu.
Stary 2015-07-25, 15:43   #1406
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Kiedys pisalam, ze mam problem z rodzina tz. Miałam miec slub my i swiadkowie tylko. Teraz sie okazalo ze jego ojciec bardzo chce przyjsc wiec zaprosilismy tez jego matke (ktora sie juz 2 mies nie odzywa.Obrazila sie ze na koscielny ktory mial byc ale do tego nie doszlo, moj tz nie zaprosil swojego rodzonego brata tylko kuzyna bo sie z nim nie dogaduje) Moja rodzice nie przyjda bo nie chca widziec rodziny tz ( jego brat do mnie w oczy powiedzial ch*j mnie obchodzi ze jestes w ciazy, tesciowa to slyszala i NIC, nie odzywa sie do nas, no taka afera wyszla). Czyli bede ja, tz jego obrazeni rodzice-ale wypada byc, bo co ludzie powiedza, i swiadkowie-jego siostra plus maz. Nie chce nigdzie z nimi isc do zadnej restauracji, chce po slubie isc do domu.
Kijowo ale cóż zrobić jak ludzie odstawiają cyrki.
U mnie też cyrkuje ale teściowa z teściem. Będzie to śmieszne jak nie przyjdą i nas w☠☠☠☠iają bo nie wiadomo czy ich liczyć i czy miejsce przy stole zostawiać ;/ po za tym płacimy za tyle osób ile powiemy i nam nie oddadzą za te dwie osoby. Zero zainteresowania z ich strony tym ślubem.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 16:23   #1407
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Lune gratulacje ślubu A może zamiast iść do domu to sami we dwoje na romantyczny obiad czy coś? Rodzinka wiedzieć nie musi, a wy uczcicie ten dzień we dwoje
Rodzina to jest dzika Na naszym cywilnym nie było rodziców, tylko świadkowie z osobami towarzyszącymi. Moi rodzice potraktowali to jako normalny dzień, który nic nie znaczy

Co do ciuszków.. Mam jeden taki grubszy kombinezon ale wydaje mi się rozmiarowo na 6msc i mnie to trochę martwi.. Także pewnie kupimy 56 kombinezon Najwyżej się sprzeda i kupi na 62.
Z grubszych rzeczy mam 4 pary śpiochów, 1o koszulek i pajaców i 4 pary spodni długich w tym dwie od razu z skarpetkami (wiecie o co chodzi Jakby śpiochy ale odcięta góra). Myślę dokupić śpiochy grubsze, spodnie grubsze i mniejsze pajace też Bo jakoś te pajace mi się wielkie wydają hahahha może dlatego że mają nogawki ?
I musze kupić skarpetki, bodziaki cienkie z długim i krótkim i cienkie śpiochy Bo mam 3 pary skarpetek, 5 bodziaków długich i 3 z krótkim i 6 cienkich śpiochów
Taki bilans po prasowaniu hahaha muszę sobie wszystko w excela wrzucić i dokupywać.
Babcia podobno szuka dla mnie becika żeby był do wózka. Ale podoba mi się opcja ze śpiworkiem.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Laski połowę rzeczy mam różowych albo taki delikatny pod różowy Ale niektóre pajace takie fajne polarowe właśnie grubsze i też taki delikatny różowy.. Co ja zrobię jak będzie chłopczyk hahahaha
Stary 2015-07-25, 16:31   #1408
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Lune gratulacje ślubu A może zamiast iść do domu to sami we dwoje na romantyczny obiad czy coś? Rodzinka wiedzieć nie musi, a wy uczcicie ten dzień we dwoje
Rodzina to jest dzika Na naszym cywilnym nie było rodziców, tylko świadkowie z osobami towarzyszącymi. Moi rodzice potraktowali to jako normalny dzień, który nic nie znaczy

Co do ciuszków.. Mam jeden taki grubszy kombinezon ale wydaje mi się rozmiarowo na 6msc i mnie to trochę martwi.. Także pewnie kupimy 56 kombinezon Najwyżej się sprzeda i kupi na 62.
Z grubszych rzeczy mam 4 pary śpiochów, 1o koszulek i pajaców i 4 pary spodni długich w tym dwie od razu z skarpetkami (wiecie o co chodzi Jakby śpiochy ale odcięta góra). Myślę dokupić śpiochy grubsze, spodnie grubsze i mniejsze pajace też Bo jakoś te pajace mi się wielkie wydają hahahha może dlatego że mają nogawki ?
I musze kupić skarpetki, bodziaki cienkie z długim i krótkim i cienkie śpiochy Bo mam 3 pary skarpetek, 5 bodziaków długich i 3 z krótkim i 6 cienkich śpiochów
Taki bilans po prasowaniu hahaha muszę sobie wszystko w excela wrzucić i dokupywać.
Babcia podobno szuka dla mnie becika żeby był do wózka. Ale podoba mi się opcja ze śpiworkiem.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Laski połowę rzeczy mam różowych albo taki delikatny pod różowy Ale niektóre pajace takie fajne polarowe właśnie grubsze i też taki delikatny różowy.. Co ja zrobię jak będzie chłopczyk hahahaha
Super pomysł, pojdziemy razem we dwoje na romantiko wieczorek No niestety takie cyrki odwalają, że szok... Dla mnie to jest chore jak moze tak ktos kobiete w ciąży potraktowac i jeszcze jego matka nic na to. Ja siedziałam w samochodzie ryczałam a ona do mojego tz mowi: to bylo go zaprosic na swiadka a nie kuzyna z daleka co rodzina powie?? Tz oczywiscie za mna murem stanal i na tym sie skonczylo, ze mowie do zadnego ksiedza nie ide, chce cywilny bez fanfarów. Rodziny sie nie wybiera, ale nie mam zamiru z rodzina tz utrzymywac glebszych kontaktow, po co mi te nerwy.
Stary 2015-07-25, 16:38   #1409
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Super pomysł, pojdziemy razem we dwoje na romantiko wieczorek No niestety takie cyrki odwalają, że szok... Dla mnie to jest chore jak moze tak ktos kobiete w ciąży potraktowac i jeszcze jego matka nic na to. Ja siedziałam w samochodzie ryczałam a ona do mojego tz mowi: to bylo go zaprosic na swiadka a nie kuzyna z daleka co rodzina powie?? Tz oczywiscie za mna murem stanal i na tym sie skonczylo, ze mowie do zadnego ksiedza nie ide, chce cywilny bez fanfarów. Rodziny sie nie wybiera, ale nie mam zamiru z rodzina tz utrzymywac glebszych kontaktow, po co mi te nerwy.
To że rodzina odwala cyrki nie znaczy że to nie jest najpiękniejszy dzień w waszym życiu Więc pojedźcie serio sobie gdzieś szczególnie że masz taką sexy ładną sukieneczkę

Właśnie po co Ci nerwy? Niestety potrafią przysporzyć bólu głowy tak że mało. Mi na 5 min przed ślubem tata mówił że źle że biorę ślub i żebym wszystko odwołała Popłakałam się i w ogóle ale później olałam. To że nie uznają ślubu naszego i tata przez pół roku nie wiedział jak mam na nazwisko to swoją drogą ale mam to gdzieś. Moje życie, moje decyzje. A jak zaczynają pleść trzy po trzy to zabieram dupę i wychodzę Nigdzie nie jest napisane że muszę utrzymywać kontakty, być miła itd. Także ty też odpuść sobie, pokiwaj głową i rób swoje
Stary 2015-07-25, 16:57   #1410
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
To że rodzina odwala cyrki nie znaczy że to nie jest najpiękniejszy dzień w waszym życiu Więc pojedźcie serio sobie gdzieś szczególnie że masz taką sexy ładną sukieneczkę

Właśnie po co Ci nerwy? Niestety potrafią przysporzyć bólu głowy tak że mało. Mi na 5 min przed ślubem tata mówił że źle że biorę ślub i żebym wszystko odwołała Popłakałam się i w ogóle ale później olałam. To że nie uznają ślubu naszego i tata przez pół roku nie wiedział jak mam na nazwisko to swoją drogą ale mam to gdzieś. Moje życie, moje decyzje. A jak zaczynają pleść trzy po trzy to zabieram dupę i wychodzę Nigdzie nie jest napisane że muszę utrzymywać kontakty, być miła itd. Także ty też odpuść sobie, pokiwaj głową i rób swoje
To tez miałas niezle nerwy ;/ Ja uwazam ze nie musze ich potem gdzies zapraszac, pojdziemy sami a oni niech ida. Nie mam takiego obowiazku. Zreszta beda tylko jego rodzice i swiadkowie, wiec glupio by mi bylo isc z nimi, z tesciowa obrazona. Bede robic jak mi wygodnie to moj dzien i tak sie wszystko pokomplikowalo bo odwolalam koscielny. Nikt na mnie nie patrzyl wczesniej jak mnie traktowali, ja na nich tez nie bede
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości