|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 47- nasz sezon!
Cytat:
Cytat:
Ja ciągle się zastanawiam nad kwiatami na sali. Zamówiłam kompozycję na nasz stół, chciałam jeszcze kompozycje w kielichach, ale ceny są jak dla mnie za duże i chyba zdecydujemy się na pojedynczą różyczkę z gipsówką w małych wazonikach co jakiś czas. Moja siostra sama zaproponowała że nam ułoży, bo ja nie będę miała czasu. |
||
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio ![]() Noo i witam sasiadke zza miedzy można by rzec bo ja w Radomiu mieszkam
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam prośbę.. wiem, że juzkiedyś pytałam o to, zle yteraz próboje znalexć jakiej inspiracje aby zebrać w jedno i wysłać kwiaciarce aby jednak jakos dekoracje już ogarniać na sali itp i jakosprzestało mi sie to w głowie układać...
moja sala to Adagio a chciałam kolorystykę cytrynowo-limonkową i nie wiem czy to będzie do siebie pasować... ogólnie chciałam bukiet taki jak w załączniku (goździki i storczyk) tylko w kolorach przewodnich i w ogóle nie umiem sobie tego wszystkiego wyobrazić czy to będzie pasować... właściwie to nie mam jeszcze nic co determinuje mi jakikolwiek kolor przewodni więc właściwie mogę jeszcze wszystko zmienić... co sądzicie? będzie pasować ten mój cytrynowo-limonkowy wymysł? do sali? do września? help pls! |
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka zdjec plus zdjeica bukietow ktore mi sie podobaja...
|
|
|
|
#2765 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;52198189]Dzisiejszym PM życzę tak gorącej miłości przez całe życia, jak dzisiaj gorąco jest na dworze. Później ma być burza i wiadomo że trzeba się czasem pokłócić jednak później wychodzi słońce
![]() Zmotywowana współczuję ![]() A ja wracam z teściową z zakupów kupiłysmy różową i niebieską organzę, trzeba jeszcze trochę tiulu bialego dokupić i ciocia krawcowa zrobi nam kokardy na płot.[/QUOTE]Zastanawiam się jak ozdobić dom. Myślałam o kokardkach niedużych ze wstążki. Cytat:
Co ja dzisiaj odwaliłam ![]() Pojechaliśmy po soki do hurtowni. Kupiliśmy zapłaciliśmy i miałam podjechać pod rampe autem. Podjeżdżam wysiadam, torebka z kartą do auta w środku i zdążyłam zamknąć drzwi i auto się zamknęło. Nigdy nie bylo problemu żeby auto się zamknęło jak karta jest w środku. Bo mam hands free i wystarczy, że on lokalizuje kartę i jak się wysiądzie to można spokojnie dojść do bagażnika i otworzyć mając kartę nawet przy sobie. A że mieliśmy nosić napoje to nie wzięłam torebki. Na szczescie to w mieście u rodziców i tata poszedł do domu po drugą kartę zapasową, ale godzinę szedł w jedną stronę. Ale co sie zdenerwowałam ![]() Tyle dobrego, że soki, szampan i woda kupione. |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja wczoraj rozmawialam z dziewczyna ktora ma po nas slub i niedlygo idziemy kwiaty ogarnac
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2768 |
|
Konto usunięte
|
Hmm my mamy slub i po nas wchodzi następna para. Ubiegac się o koszty strojenia na pół?
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Konto usunięte
|
Bo tak to dwa razy będzie placone za jedną robote.
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostalam namiar na pare, ktora bierze ślub przed nami ale nie mam jeszcze żadnej wizji co do dekoracji więc nie mam o czym rozmawiac to nie dzwonie ;p a ogólnie to wlaściwie mnie interesują tylko kwiaty pod ołtarz i pokrowce na krzesla/klęczniki więc za to to nawet sama sobie moge zapłacić jesli tamta para się nie odezwie |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam jakiejs wizji chcemy nie za skoromne ale tez nie za bogato jakos fajnie lawki przystrojone a przy nas kwiaty na wysokich donicach? nie wiem jak to nazwac... :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- yhym, a po drugie ciezko kwiary zmienic i wystroj w tak krotkim czasue.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie nie funkcyjne jest stawianie przy lawkach na podlodze siweczek... dzieci i dorosli to kopia.. a zbajoma mi mowila ze kiedys na slubie byly takie dluugie swiece i sie wosk wylal jakiejs babce na plecy :/ wole tylko kwiaty, tiul i kokardy byle ze smakiem ![]() ale warto sie dogadac z druga para moze tez maka jakies pomysly ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
ja się dogadałam z parą z 15:00 i ubieramy na pół
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
dostalam wizualizacje dolnej łazienki
do poprawek kilka szczegółów, dla nas 2 tematy do przemyslenia ale ogolnie mimo ze ja mowiłam koledze ogolnie jak mi sie widzi jaki styl jakie rodzaje plytek i to on przekazał lasce która to tworzyła to dziewczyna zrobiła mi to tak jak miałam w głowie!! bede sie chwalic, a co! tylko jak ustalimy ostateczna wersje... ale jest PIEKNIE
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
To jest zdecydowany minus ślubu w czwartek, że nie mamy się z kim podzielić kosztami
dlatego też sama kupiłam rzeczy do dekoracji kościoła i za darmo kolezanka mi obstroi beda kokardy z organzy na ławkach, wzdłuż przejścia będą rozsypane platki kwiatow i co druga lawke bedzie wazon ze swieczka na krzeslach fioletowe kokardy, na ławkach ecru jedynie zamowie bukiet pod ołtarz Masakra: padam! Zrobilm generalny porzadek w kuchni, robię teraz chyba 5te pranie (pościel odswiezam i takie tam bo w najbliższym czasie trochę ludzi u nas będzie nocować), wszystko to prasuje..No masakra, leje się ze mnie!! A tu końca nie widać!! Chcę jeszcze dziś ogarnac przynajmniej jeden pokoj tak generalnie. To zdecydowany minus posiadania dużego mieszkania :/ |
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
pysia a jakie wazony w kosciele bedziesz miała?
pewnie dla przyjaciolki zostawiasz, co? ![]() moj brat 2tygodnie temu zaczal remont (malowanie sufitu w lazience i toalecie + malowanie korytarza) miał zrobic jak bylam na urlopie po urlopie zastałam korytarzowe meble u siebie, sufity pomalowane po jednym razie i oklejone lustro na korytarzu wyjechalam na delegacje udało mu sie 2razy pomalowac sufit i raz przedpokoj... w 2 tygodnie dorosły facet nie pomalowal sufitów (łącznie z 10m kwadratowych) i przedpokoju wczoraj zagoniłam K.... dzis tez i konczy własnie..a ja sprzatam lazienki... nie, bratu nie przyszło do glowy zabezpieczyc cokolwiek, umyc drzwi..nie remontuje na brudno ![]() leje sie z nas po nogach az...masakra!!!!!!!!!!!!! !
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
sQ bratu dziewczynę i to taka z charakterem znajdź.Bo jak przeprowadzicie się do domeczku to zginie marnie bez Was
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, swiadkowa też ma z nich skorzystać, a poznidnt mamy się podzielić na pol, chociaż i tak nie wiem w co zrobię z 10cioma wazonami zaraz pokaże Ci jakie, jak znajde foto
|
|
|
|
|
#2781 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) i biały tiul + różową organzę u rodziców.Czyli standard różowe u dziewczyny i niebieskie u chłopa ![]() Kokardy, teściowa chciała jakieś kwiaty też ale to raczej nie bo za dużo. I takie wiklinowe serca Ogólnie to na mój płot wyjdzie 10 kokard, do Tż 7 ![]() Cytat:
wiem jak to cieszy.Dzisiaj cały dzień z teściową zakupy, sprzątanie, w między czasie obiad i piwko ![]() Ale tylko się utwierdzam w przekonaniu, że mam fajną teściówkę
|
||
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sprzątam. Myje podłogę chyba czwarty raz. Cały dzień burzowy, co chwilę nie ma prądu i robota stoi. Jeden plus jest taki, że koniec z dziurawieniem. Dziury powoli znikają, puszki trafiają na swoje miejsca. Ja mam dość, chłop śpiewa pod nosem, tata się dziwi, że to jeszcze nie koniec na dziś.
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
O taki, za 5zł
i takie świece też chyba za 5zl za 4szt takze cenowo naprawdę spoko to wychodzi
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;52201423]
Dzisiaj cały dzień z teściową zakupy, sprzątanie, w między czasie obiad i piwko ![]() Ale tylko się utwierdzam w przekonaniu, że mam fajną teściówkę [/QUOTE]Zazdroooo takiej Teściowej
|
|
|
|
#2785 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;52201513]Oczywiście nie jest idealna, nikt nie jest
![]() Ma swoje przekonania i czasem dziwne zachowania ale na prawdę złego zdania o niej nie powiem. Myślę, że jak będziemy mieć osobną górę to już w ogóle spoko będzie.[/QUOTE] zazdroszczę choć też tak na początku mówiłam
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() brat prauje w klubie i jakis ziomek złamał noge...w tamtym tygoniu pracował 80h... a to w nocy a to w dzien... no ale drazni mnie to strasznie... dziewczyna to go niedawno rzuciła teraz ma czas dla siebie..i prace... łazienka łazienka... napisałam dzis do tej pani od wizualizacji 7 maili
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2015-07-25 o 19:49 |
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
My wróciliśmy z sali. Rodzice Tż a właściwie Jego tata podniósł mi ciśnienie do 300... (Garnitur co Tż wybrał za drogi ale transport dla gości spod kościoła jak najbardziej zorganizować... No chyba żart mu się nie udal...
![]() Co do samej sali, była przygotowana na 88 osób. Stoły zastawione elegancko, przystawki podawane na drewnianych deseczkach Oczywiście moja wizja ustawienia stołów legla w gruzach ale tragedii nie robie z tego ![]() Mam kilka uwag... zupełnie nie podobało mi się przystrojenie stołów dzisiaj, nie było pokrowców na krzesłach (dla mnie must have!). I chyba to na tyle by bylo. Co najlepsze dzisiaj wesele na naszej sali ma moja koleżanka z gimnazjum i liceum, w innych klasach byłyśmy ale mieszkamy blok obok siebie i razem do szkoły jezdzilysmy Będę od niej dużo informacji wyciągać xD ale będzie wymeczona do października Idę się przytulic do TŻ bo mi nerwy na teścia jeszcze nie przeszły...
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest jakies 4 km do restauracji kazdy sam musi dojechac... i nikt w sumie problemu nie robi, ale po co komus transport organizowac strata kasy tym bardziej ze potem jedni zostana krocej albo dluzej na weselu .. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
transport 2km?!
a pozniej z wesela pod domy to juz nie? kazdy z kazdym sie zabierze przeciez... a ewentualnie nie wiem jak u Was u nas 1h autokaru 200zł
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Twoje wrażenie wynika stąd, że sobie inaczej zaplanowałaś. 

dlatego też sama kupiłam rzeczy do dekoracji kościoła i za darmo kolezanka mi obstroi 
) i biały tiul + różową organzę u rodziców.