|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 47- nasz sezon!
Cytat:
A no to jasne czemu się jemu remont przedłużył.
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jedni zrobia tak jak u siostry ze autami zajechali, po weselu sruu do taksowki , na drugi dzien taksa albo innym autem po samochody i do domu.
nikt z tego problemu nie robil... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się wpienilam... Nie mam zamiaru ponosić kosztów transportu dla gości. Sala jest właściwie w centrum miasta, no kurde… Jutro jedziemy na wieś do mnie z rodzicami TŻ. Założę się, że jak moja mama usłyszy te dyrdymaly bo może się rozpetac niezła burza...
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie z tą dekoracją.
|
#2795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz wiem ze decyzja była super!! a ją wykorzystam zeby podpowiedziała gdzie wg niej szafke, gdzie grzejnik itp itd Cytat:
goscie JAKOS przyjada do kosciola JAKOS beda tez musieli z sali do domku wrócic.. to w miedzyczasie TEZ jakos sie przetransportuja powiedz mu ze u mnie prawie 40km i transportu nie bedzie!
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzyłabym się jako gość.
|
#2797 |
|
Konto usunięte
|
A to nasza łazienka
w lewym rogu będzie wanna a ta zaczęta ścianka to prysznic.Odpływ już wykuty i zabetonowany.
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się Nie mam ostatnio totalnie na nic czasu... Idę nadrabiać
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
moi goscie są zmotoryzowani i zgrani. są osoby które beda samochodami i zabiorą inne osoby.
spokojnie wszystko mam pod kontrolą za to bedzie autokar z imprezy do domów(centrum mojego miasta i pobliskich 3 wiosek)wychodze z założenia ze do kosciola tez jakos dojechali to i dalej pojadą a rozwozić bede pijanych )
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teść powiedział, że na slub to jakoś goście przyjada ale spod kościoła na salę no to już trzeba im transport zorganizować. O transporcie po weselu już nie wspomniał. Logika 0%! Coś czuje, ze czeka mnie pierwsza awantura bo nie odpuszczę! Tym bardziej ze to moje pieniądze i nikt mi nie będzie nimi dysponował!
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;52201783]A to nasza łazienka
w lewym rogu będzie wanna a ta zaczęta ścianka to prysznic.Odpływ już wykuty i zabetonowany. [/QUOTE]i wanna i prysznic?! <3 a co stawiacie za scianke dla prysznica? (nie znam sie to pytam...) masz jakas wizualizacje/projekt cos? ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
TZ na pierwszy ogien wyslij!
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu?
U Mnie transport był bo akurat rodzice za niego płacili. Jednak gdybym była gościem i młodzi by nie transportowali gości z kościoła do sali to nawet przy 40 km nie było by to problemem. Moim zdaniem to jest przesada wymagać transportu, noclegu,różnych atrakcji,pięknych dekoracji i nie wiadomo jeszcze czego.Każdy gwarantuje gościom to na co go stać .
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
I nas to jest normalne, że gości zawozi się z kościoła na sale, a potem do domu organizuje się transport. Na to nam pójdzie ok 2 tysie w sumieq
|
|
|
|
#2804 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- ale polało. przeszła burza, drzewa się wyginały. |
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie ma tego wymogu...wrecz mało kiedy autokar jest.osobiscie nie jechałam takim nigdy.
z sali do domu jeżdze owszem.. bo pije.. ale z kosciola zawsze tak jest organizowane ze ktos kogos gdzies i kazdy kazdego zabiera ![]() ja juz mam ustalone kto dostanie moj i karola samochod i 9 osob pojedzie
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy z kościoła do sali 20km i był jeden bus na wszelki wypadek, gdyb trzeba byli kogoś zabrać. Rano zapakowalosmy się w niego i wrocilismy do domu. Ale jak goscie potrafili do kościoła dojechać min 50km ti i to 20 na salę. Jak ktoś ich dowozil do kościoła to czekał na nich i potem dowozil na salę.
|
|
|
|
#2807 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
na salę mamy 17km. 90% gości jest miejscowa. dojadą sobie komunikacją miejską. spod kościoła zapewniamy autokar (ok 250zł nas to wyniesie), a później od ok. 1 w nocy busik (w razie potrzeby, na telefon: dzwonimy, przyjeżdża). 3 kursy to jakieś 300zł. ale dużo osób chce jechać autokarem, a te z własnym autem mają zazwyczaj komplet.
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
ja busa podstawie chyba raz... zeby ludzie do 4 siedzieli
nie bede sie patyczkowac, zeby mnie łapali prosili zeby dzwonic.. ewentualnie o 1 ale taki mały dla osob starszych.. choc takowych chyba nie bedzie, albo autem albo do 4 !
|
#2809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam jak pokazać bo jestem na telefonie ale jak wpiszesz prysznic ścianka to chyba się wyświetli. Projektu nie mam, niby mogliśmy zrobic w Leroyu, koszt 300 zł ale jakby sie kupiło u nich płytki to zwracają. E Ale akurat łazienki nie potrzebowałam zwizualizowac bo wiedziałam jak bedzie wygladac, gorzej z kuchnią. Pan obiecał ze do 12 wrzesnia skonczy, na pewno się pochwalę
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Pierścień się nie znalazł.... Tż powiedział, że kupimy się nowy..tzn, taki sam, ale nowy
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Schmetterling do września skończy kuchnię i lazienkę czy tylko łazienkę?
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autokar mieliśmy pełny, ok. 50 osób nim jechało - ciężko by było zorganizować tyle samochodów, i tak już niektórych niezmotoryzowanych gości upychaliśmy w autach naszych rodzin, bo by nam się nie zmieścili wszyscy do autokaru. Moim zdaniem jak ktoś wybiera salę tak daleko od kościoła, to powinien się liczyć z kosztem transportu. Ale sQ mówi, że ma wszystko ogarnięte, to spoko.
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak tamten znajdziesz to bedziesz miała dwa ![]() Cytat:
![]() tak jak mam przyjaciol glownie we wro to pytam tych z samochdem czy by mogli wziac tych co bez samochodu są i tez jakos 30 osob sie dogadało ![]() w ogole poszłam dzis na sniadanie...o 13 dawali tylko burgery... zjadłam i dopiero teraz jestem glodna. masakra.
|
|
#2814 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
nie będe cytowac bo za dużo ale co do ransportu na sale to u nas zapewniamy transport z kościoła na sale i z sali do domów. Transport dla wszytskich moich gości plus dla gości Michała z noclegów lub z rodzinnego miasta. Gdy ktoś jedzie z innego miasta to juz na własną reke ale tych osób jest niewiele. Z założenia goście z noclegów oraz z domów z miejscowości M. mają do kościoła max 1,5 km więc sobie spokojnie dojda (95% ma dużo bliżej), po mszy zabieramy ich autokarem(ami) na sale a potem 2-3 razy w nocy będzie transport busem plus awaryjnie kierowca z samochodem osobowym jakby trzeba bylo koniecznie poza tymi zaplanowanymi kursami kogoś gdzieś zawieźć.
Ogólnie z mojego doświadczenia to standard, że jest transport z sali na nocleg, ale np. jak jeździmy z M. do jego kolegów to niby składamy się do jak najmniejszej liczby samochodow w drodze nocleg-kosciol-sala ale jakis samochod zostaje zawsze pod sala i nastepnego dnia jest mały problem z przepakowywaniem kilka razy miedzy samochodami. Sq i Schmet ghratuluje planow/remontow itp ![]() Wysłałam dziś maila do zespołu aby sie nauczyli piosenek ;p oraz maila z inspiracjami do Pani od dekoracji ;p ogarnelam tez lekko wizje tortu, musze zrobic jakis ładny projekt tego i ogarnac w sierpniu wizyte w cukierni ;p Dobranoc
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego transportu no to fajnie jak ktoś to logistycznie ogarnie.
A z drugiej strony Wawie większość Sal Weselnych jest po za na obrzeżach miasta. My byliśmy raz na weselu na którym młodzi nie zapewniali transportu a od kościoła do sali było 30 km.Nie robiło to nam problemu, do kościoła pojechaliśmy taksówką, a z sali która też była po za miastem odebrał nas kolega. Zawsze można coś sobie znaleźć, wymyśleć.A wiem że Ci znajomi mieli problem z gośćmi bo Ci jak dowiadywali się ze transportu nie ma to dzwonili kilka dni przed weselem, że ich nie będzie.Młodym było po ludzku przykro bo wesele robili za swoje, nie miał kto im pomoc kasowo więc po prostu na te busy dla gości nie było ich stać. Pamiętam że jak byłam dzieckiem zawsze wracaliśmy z wesela z kimś albo ktoś nas odbierał i nikt nie miał fochow tak jak teraz.
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My specjalnie wybieraliśmy zagraniczny akt slubu z usc, ma tłumaczenie w rożnych językach, wiec liczę na to, ze i bez nowego dowodu mi zmienia dane . Zwłaszcza, ze przypadkiem mam konto akurat w banku, w którym pracuje U nas np. nigdy nie było zwyczaju organizowania transportu czy noclegów dla gosci. I transportu nie organizowaliśmy, ale przyjezdnym z dalsza opłaciliśmy noclegi . Szczerze to nie wyobrażam sobie roszczczen gosci, ze musimy zorganizować transport. Od wtorku nie było mnie na forum, ostatnie 4 dni były mega hardcorowe. Ale juz jesteśmy w UK, za kilkanaście minut dojedziemy do mieszkania . Jesteśmy w drodze od 17h, ale fajnie i szybko sie jechało . Nawet na wcześniejszy prom sie przypadkiem załapaliśmy, wiec bedziemy o ludzkiej porze, a nie jak przypuszczaliśmy koło 2 nad ranem . I nadrobiłam wszystkie posty, jakies 550 ich było ale cytowanie sie schrzaniło .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocy
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się upieram na transport. Od domu rodzinnego Tż do kościoła jest ok 25km plus potem 6-7 na salę.
Przy potwierdzeniach będę się pytac czy chcą skorzystać z takiego rozwiązania i wtedy będę wiedzieć jak duży bus zamówić
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nie kupować więcej fikuśnej bielizny, taaaa...
TŻ w ciągu dnia do mnie: "Nie mogę wymyślić co sobie kupić w ramach prezentu ślubnego, więc chodź ci kupimy jakąś fajną bieliznę, to ja też na tym skorzystam." Nie mogłam się przed tym bronić. xD
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

.