Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-25, 19:38   #4681
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
Z malym dalej nieciekawie bylo, mial znowu 40 stopni, ledwo zbilismy, kapanie w chlodnej wodzie dopiero pomoglo
Wspolczuje przezyc nocki i dnia,sie bidaki nastresowaliscie. Dobrze ze wiecie co robic i daliscie rade.
Mloda dzis cisza w kapieli,a nawet lekka fascynacja i po kapieli tez spokoj,nawet ubieranie bez jednego krzyku.czyzby kapiel w duzej wannie z mamą taka fajna byla? 😀
Moj Tz coraz czesciej do mnie mowi per matka,zamiast po imieniu czy jakims tam normalnym okresleniem.irytuje mnie to
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 19:40   #4682
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
u nas najlepszą ostatnio zabawką jest lusterko - mała uwielbia uśmiechać się do siebie i rozmawiać ze sobą

Ooo moja tez lubi! To wielkie na szafie jest najlepsze! Az potrafi nakrzyczeć, jak ktoś jej zasłoni

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52201979]Wspolczuje przezyc nocki i dnia,sie bidaki nastresowaliscie. Dobrze ze wiecie co robic i daliscie rade.
Mloda dzis cisza w kapieli,a nawet lekka fascynacja i po kapieli tez spokoj,nawet ubieranie bez jednego krzyku.czyzby kapiel w duzej wannie z mamą taka fajna byla?
Moj Tz coraz czesciej do mnie mowi per matka,zamiast po imieniu czy jakims tam normalnym okresleniem.irytuje mnie to[/QUOTE]

Moi dziadkowie zawracają sie do siebie babciu, dziadku ... Tez mnie to dziwi.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 19:41   #4683
gosiak0512
Zakorzenienie

A ten hipp to z karta dopiero ma znizke w sp?

PAVLINECKA a ja sie jej dziwie bo miala mleko i dziecko sie najadalo .. tyle ze przeszkadzalo jej jak mamy babcie jej pozycje podpowiadaly..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 19:41   #4684
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ooo moja tez lubi! To wielkie na szafie jest najlepsze! Az potrafi nakrzyczeć, jak ktoś jej zasłoni

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Moi dziadkowie zawracają sie do siebie babciu, dziadku ... Tez mnie to dziwi.
oo tak, te na szafie najlepsze
ja mam ogromne cyce i nie wykarmiłam

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 19:50   #4685
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
A Nadia już śpi i to tym snem nocnym, szok 😉 mieliśmy iść na wieczorny spacer ale się rozpadalo trochę pogrzmialo to wykapalismy paczka wcześniej, nakarmilam i padła. To my oglądamy kabarety na dwójce 😊
My oglądamy na Polsacie stare ale fajne

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52201979]Wspolczuje przezyc nocki i dnia,sie bidaki nastresowaliscie. Dobrze ze wiecie co robic i daliscie rade.
Mloda dzis cisza w kapieli,a nawet lekka fascynacja i po kapieli tez spokoj,nawet ubieranie bez jednego krzyku.czyzby kapiel w duzej wannie z mamą taka fajna byla? 😀
Moj Tz coraz czesciej do mnie mowi per matka,zamiast po imieniu czy jakims tam normalnym okresleniem.irytuje mnie to[/QUOTE]
Mnie to jakoś nie denerwuje. Czasem sama mowie do tzta tatuś - weź synka lub coś w tym stylu. Dla mnie to wciąż jest powodem do dumy ze zostaliśmy rodzicami i lubie to podkreślać co nie znaczy ze cały czas tak się do siebie zwracamy

PAVLINECKA ja myślę że wielkość piersi nie ma tu znaczenia. Ja tez nie mam big cycow a mleko jest. I tez jestem po cc. Po prostu jednym wychodzi drugim nie, nie wiadomo czasem z jakich przyczyn.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 19:56   #4686
blackberry89
Zakorzenienie

Przyczyny końca kp sa różne. Nie ma co wnikac.
Ja gdybym sie zabijala o to to pewnie bym nadal karmila. Ale nie mialam na to sił. Koniec tematu dziękuję do widzenia :-P
Ide sie myć i do lozeczka.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:10   #4687
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

PAVLINECKA a ja sie jej dziwie bo miala mleko i dziecko sie najadalo .. tyle ze przeszkadzalo jej jak mamy babcie jej pozycje podpowiadaly..

A to chyba ze myslalam, ze moze miała kłopoty i rady ja dobijały

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
My oglądamy na Polsacie stare ale fajne

Mnie to jakoś nie denerwuje. Czasem sama mowie do tzta tatuś - weź synka lub coś w tym stylu. Dla mnie to wciąż jest powodem do dumy ze zostaliśmy rodzicami i lubie to podkreślać co nie znaczy ze cały czas tak się do siebie zwracamy

PAVLINECKA ja myślę że wielkość piersi nie ma tu znaczenia. Ja tez nie mam big cycow a mleko jest. I tez jestem po cc. Po prostu jednym wychodzi drugim nie, nie wiadomo czasem z jakich przyczyn.

Oczywiście, ze nie ma, moja mama ma mniejsze i karmiła. Ale moje widocznie nie chca produkować - lubią byc małe ;p ja o sobie ciagle mowie "mamusia" jak mowie do Zuzy, ale jakby TZet sie do mnie zwracał to nie podobało by mi sie to.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
oo tak, te na szafie najlepsze
ja mam ogromne cyce i nie wykarmiłam

Bo one wiedza, ze w szafie sa ubrania ;p moja uwielbia, jak sie ubieram i pokazuje jej ciuchy, az piszczy ) dzis na widok kur tez co prawda piszczała ... ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:15   #4688
cashmere
Zakorzenienie

Aleee zaraz bedzie burza u mnie...

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
A Nadia już śpi i to tym snem nocnym, szok 😉 mieliśmy iść na wieczorny spacer ale się rozpadalo trochę pogrzmialo to wykapalismy paczka wcześniej, nakarmilam i padła. To my oglądamy kabarety na dwójce 😊
my tak samo

Cytat:

Tak, z karta.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

PAVLINECKA ta iloscia sciagnietego mleka nie ma co az tak sie sugerowac. Ja ostatnio wymeczylam 50ml, wiec malo a maly glodny na pewno nie jest, bo jest jednym z najwiekszych dzieci na watku

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:16   #4689
kar0ola
Rozeznanie

Hehehehe wiedzialam ze wywolam burze, za cicho tu bylo ostatnio
Nie chodzilo mi o to, ze jak ktos spbie nie radzi z kp to jest leniwy i gorszy. Jest roznica pomiedzy chociazby proba, stararaniem sie, a calkowitym olaniem. Nie bede brnela dalej w dyskusje, to moje zdanie. Kazdy interpretuje jak chce, ale prosze nie wrzucac mi slow ktorych nie napisalam

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Ps. Butelka to nie trucizna i nigdy tego nie napisalam. A ze mlwko matki jest lepsze i nigdy zadne mm go nie zastapi to wiadomo.
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:18   #4690
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A no ja smyka nie mam. Musialabym 50km jechac.
Tez mam dramat z włosami.

To jestem spokojna bo widzę ze nie tylko u nas ta drobna wysypka

Ja gdybym miala walczyć o kp to prawdopodobnie bym wpadła w spora depresję. Przykro mi ze nie zawalczylam ale jest jak jest.
I myślę ze lepiej zakończyć ten temat bo komuś moze sie zrobić przykro jak tak piszesz. Każdy ma prawo decydować o sobie i o tym jak karmi swoje dziecko i nic innym do tego moim zdaniem.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Majka zła babo wstretna! zamowilam tego motyla i 3pak body na krotki bo mało mamy, i czapusie na jesień prawie 100zl pękło. Pomine fakt ze wczoraj 200zl na mleko i sloiczki wydałam na dodomku.pl. :-P
Zobaczysz ze bedziesz zadowolona a raczej Twoj synek

Ja zamówię miękką ksiazeczke o taką: http://www.smyk.com/tiny-love-gdzie-...y-dla-dzieci-p

Cytat:
MAJKA ja mam kolezanke co skonczyla kp po 2 tyg bo jak stwierdzila wszyscy jej zwracali uwage ze nie tak to robi wiec przeszla na butle i mm...
Hmmm...

Co do kp uwazam że trzeba sprobowac i troche o to powalczyć ale bez spiny ze wylacznie kp jest dobre dla dziecka.
Ja w pierwszej ciąży bardzo bylam na nue nastawiona. Tez mam wklesle bridawki i wyciągalam je nosząc specjalne nakładki. Wszystko poszlo gładko.
Teraz podchodzilam spokojniej. Synek ba poczatku gryzl mi sutki tak że płakałam ale udalo sie i karmię.
Nie rozumiem tylko jak ktis z wygody daje butle a na naszym wątku takich osób nie ma the end
Stary 2015-07-25, 20:26   #4691
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ale Ty sie staralas karmic. Zuzia wisiała na piersi i długo sie staralas. Teraz jak jak sama napisalas tez odciagasz i wszędzie jeździsz z laktatorem.
Ja mam koleżanki które szybko przestaly kp bo np. dziecko tak pięknie po butli śpi i w nocy wstawac nie trzeba ech

Jak synek mial 9 m-cy. Stopniowo jadł coraz rzadziej i coraz krocej az zostało właściwie jedno poranne karmienie trwające kilka min.
Jedliśmy kaszki na mm. Kupowalam te bezmleczne i robilam na bebilonie żeby nie mieszać tych kaszek mlecznych różnych firm. Mleka nie pil wcale co wg pediatry nie bylo żadnym problemem. Mówiła że warzywa i owoce sa ok. Dawałam sinlac ktory ma duże wartosci odżywcze. Pic niestety nic nie chciał. Dawalam odrobine na łyżeczce i częściej deserki rozrobione z wodą.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Kaszke podawalam łyżeczka. Potem pil troche z bidonu ze slomka

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Z tych zabawe mam tez osiolka z playgro. Fajny jest piesek z tej firmy

Cytat:
nie muszą to być tylko przeciwwskazania medyczne...
Ja np mam mega wklęsłe sutki, mała nie mogła ich wyssać nawet przez kapturki... Ryczała tak, że aż się zanosiła przy cycku zamiast jeść. Ja nie mogłam na to patrzeć...Dziecko bym zagłodziła.
Więc moim zdaniem lepiej było dać mm, bo kp nie było dobre ani dla mnie, ani dla małej - przysparzało tylko kupę stresów, łez i nerwów. CC też nam nie pomogło, a laktacji mała mi nie umiała rozkręcić.
Odciągałam przez ok miesiąc, ale pokarmu było coraz mniej i mniej..

Wyslalabym Ci cos o sutkach ale szkoda mojego czasu kazdy karmi jak chce i tyle a ja mam prawi miec swoje zdanie, gdybym nusiala dawac mm to bym to zrobilq i nie czula sie gorsza.

I po raz drugi i ostatni powtarzam ze nie mislam nq mysli osob ktore probowaly a im nie wyszlo bo to INNA SPRAWA. MAJKA czy GOSIAK podaly przyklady osob o jakie mi chodzilo. Wiec przestancie spinac dupska laski i dopisywac sliwa ktore z mojej strony nie padly. Koniec tematu.

Cytat:
MAJKA ja mam kolezanke co skonczyla kp po 2 tyg bo jak stwierdzila wszyscy jej zwracali uwage ze nie tak to robi wiec przeszla na butle i mm...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 20:28   #4692
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Ok dzieki

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Bo mu tesciowa mowi ze jak nie ma sraki to nie trzydniowka

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

No ja bym w takim wypadku nie zmieniaka mleka...eeebtualnie dopiero przycnastepbym
synek miał 3dniówke i sraki nie miał ale miał wysypkę.
Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Hej!
Melduje się już z nad morza Podróż w miarę dobra. Synuś przespał prawie całą drogę Miał tylko gdzieś 40 minutowy czas czuwania i trochę popłakał a tak to spał jak zabity Mam nadzieję, że powrót będzie taki sam. Niech tylko pogoda się poprawi bo padało...
a gdzie konkretnie pojechaliście bo chyba przeoczyłam?

Cytat:
Ja sie nie czuje gorsza. Ale przykro mi ze karmilam tylko 6tyg. I fakt jak ktos sie nie znajdzie w tej syt to sie moze wymadrzac.
Daj spokój. Ja synka też tyle karmiłam i walczyłam i przegrałam. Też mi smutno było ale ważne że zdrowy i wcale nie choruje (tfu tfu)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:29   #4693
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Hehehehe wiedzialam ze wywolam burze, za cicho tu bylo ostatnio
Nie chodzilo mi o to, ze jak ktos spbie nie radzi z kp to jest leniwy i gorszy. Jest roznica pomiedzy chociazby proba, stararaniem sie, a calkowitym olaniem. Nie bede brnela dalej w dyskusje, to moje zdanie. Kazdy interpretuje jak chce, ale prosze nie wrzucac mi slow ktorych nie napisalam

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Ps. Butelka to nie trucizna i nigdy tego nie napisalam. A ze mlwko matki jest lepsze i nigdy zadne mm go nie zastapi to wiadomo.
Burza byla tylko ciebie nie bylo i nie nadrobilas :-P

Cytat:

Ja zamówię miękką ksiazeczke o taką: http://www.smyk.com/tiny-love-gdzie-...y-dla-dzieci-p

Hmmm...

Co do kp uwazam że trzeba sprobowac i troche o to powalczyć ale bez spiny ze wylacznie kp jest dobre dla dziecka.
Ja w pierwszej ciąży bardzo bylam na nue nastawiona. Tez mam wklesle bridawki i wyciągalam je nosząc specjalne nakładki. Wszystko poszlo gładko.
Teraz podchodzilam spokojniej. Synek ba poczatku gryzl mi sutki tak że płakałam ale udalo sie i karmię.
Nie rozumiem tylko jak ktis z wygody daje butle a na naszym wątku takich osób nie ma the end
Oby byl zadowolony bo złożę reklamacje na wątku ;-)
Ja podobno mialam super warunki do kp jesli chodzi o piersi i sutki. Ale mlody mimo ze jadal przez te 4tyg co godzinę cycusia to nadal byl glodny i nie nakręcilo mi to jakos tej laktacji.
Moze z następna dzidzia bede miala siłę aby nie wylazic dalej od domu tylko siedziec i karmić w kolko przez 3miesiace.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-25, 20:29   #4694
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Niech no tylko wrócę ze wsi ;p uciekliśmy od upału i Zuza spi pod lipka w wózku a mnie kury otaczają ;> dostaliśmy pol świnki, co bardzo nnie cieszy, bo wczoraj po zakupach byłam lekko podłamana;]. Musze zmienić prace, tylko nie wiem, na jaka ;p chciałam zrobic sobie kurs makijażu a mnie nie stać. Ech. Ale dosc smedzenia tu jest tak super, wiaterek, cisza, ptaszki śpiewają. Az dziwne, ze moj dziec w nieruchomym wózku spi. Dzis znow miała zaropiale oczko, musze znalezc chyba okulistę dziecięcego. Poza tym moja mama wiezie nam z Zakopanego prezenty - oby nie maskotkę, bo mam juz 3 owce z gór ;> poszłabym na grzyby, ale z wózkiem nie bardZo

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Moja tez i tez sudocremem potraktowałam, ale w ten upał i tak lipa, bo bródki sie pocą ;/ tak samo jedna pachwina nam sie odparzyla
Pavlinecka, jeśli chcecie iść do okulisty to przygotuj się na to, że badanie oczu u takich maluchów jest dość masakryczne... Wkładają do oczu takie druty, by powieki były otwarte podczas badania. Ledwo przeżyłam ten widok!

Może jakiś antybiotyk wystarczy? Nam pomógł Vigamox.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:34   #4695
rosarioV
Zakorzenienie

Chyba nam się zaczyna najdłuższy skok 14 tygodnia :/ Synek cały dzień marudny, spał po 30 min i non stop cyc. Na noc dałam mu mrożone mleko bo pustką. Niby zasnął ale się obudził z rykiem, co przysypial to ryk aż mu cyca dałam może zasnie ... Już się boję nocy :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:34   #4696
cashmere
Zakorzenienie

Ale sie wkurzylam! Kupilam przeterminowany sloiczek w SP :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1437852814605.jpg (55,9 KB, 10 załadowań)

jestem mamą
Stary 2015-07-25, 20:37   #4697
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Chyba nam się zaczyna najdłuższy skok 14 tygodnia :/ Synek cały dzień marudny, spał po 30 min i non stop cyc. Na noc dałam mu mrożone mleko bo pustką. Niby zasnął ale się obudził z rykiem, co przysypial to ryk aż mu cyca dałam może zasnie ... Już się boję nocy :/

U nas poki co to 6dni dal ten skok popalic. Od szczepienia jest ok ale fakt ze 3dni po szczepieniu poprzednim tez bylo super bede szczepić co 3dni :-P

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jak to? Idz zrób raban! Jakbys tak podała dziecku? Ehh... Jutro bede sprawdzać wszystkie daty na sloiczkach i soczkach.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-25, 20:38   #4698
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
U nas poki co to 6dni dal ten skok popalic. Od szczepienia jest ok ale fakt ze 3dni po szczepieniu poprzednim tez bylo super bede szczepić co 3dni :-P

Jak to? Idz zrób raban! Jakbys tak podała dziecku? Ehh... Jutro bede sprawdzać wszystkie daty na sloiczkach i soczkach.
Na pewno to im zwroce! :/

jestem mamą
Stary 2015-07-25, 20:40   #4699
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Ma byc dobry czy tez piekny?

To chyba ich pokręciło

Oj. Chyba Twoja Ada poczula butlę i nie chce sie wysilać przy piersi :/

Julian chyba z godzinę bawil sie w leżaczku motylem tak jakby go nie było. Tylko szelest skrzydel motylka i jego radosne okrzyki przypominały że w pokoju jest niemowlę. Szok.
Super,ze taki motyl fascynujacy,też sie na niego czailam,ale mloda dostala od ciotki.innego motyla,dosc podobnego tylko piszczalki nie ma i calkiem sie mlodej spodobsl,tula go,szarpie,gruzie,całuje namiętnie, az dzis filmik nagralam jak sie tak mocno kochają
Pochwalilam kapiel że super, to znow ryki przy zasypianiu jak przez kilka ostatnich dni,znow smoczek z cycka i to 3razy,bo niby usnela, a za 5minut ryki. Noale przed 22ga sie wyrobilismy z zasnieciem i tak jestem happy
Jakich firm pralki Wam dziewczyny się tak psuja? Ja mam juz taka starowinke mastercooca i bym wymienila na nowoczesniejsza,ale boje sie tych nowych szybkopsujek.
MAJKA,jeszcze Ci wlosy leca...? Myslalam,ze to 3 miesiac po porodzie takie łysienie,a potem sie uspokaja gdzies czytalam,ze do 50% wlosow moze wypasc. POLOWA!?!
NANCY , podziwiam ze taki szmat drogi pokonaliscie i gratuluje grzecznego maluszka udanego urlopu i pięknej pogody życzę
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:45   #4700
blackberry89
Zakorzenienie

Dziewczyny pytam jeszcze raz. Co sadzicie o tej herbatce http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p62530-Hip...ru_20_saszetek
Czy przy rozszerzaniu diety mozna podać zamiast soczku np? Czy zamiast wody? Bo mnie zachęca bardzo przyznam szczerze

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Doz . Pl w wykropkowane wstawcie
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-25, 20:46   #4701
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty sie staralas karmic. Zuzia wisiała na piersi i długo sie staralas. Teraz jak jak sama napisalas tez odciagasz i wszędzie jeździsz z laktatorem.
Ja mam koleżanki które szybko przestaly kp bo np. dziecko tak pięknie po butli śpi i w nocy wstawac nie trzeba ech

Jak synek mial 9 m-cy. Stopniowo jadł coraz rzadziej i coraz krocej az zostało właściwie jedno poranne karmienie trwające kilka min.
Jedliśmy kaszki na mm. Kupowalam te bezmleczne i robilam na bebilonie żeby nie mieszać tych kaszek mlecznych różnych firm. Mleka nie pil wcale co wg pediatry nie bylo żadnym problemem. Mówiła że warzywa i owoce sa ok. Dawałam sinlac ktory ma duże wartosci odżywcze. Pic niestety nic nie chciał. Dawalam odrobine na łyżeczce i częściej deserki rozrobione z wodą.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Kaszke podawalam łyżeczka. Potem pil troche z bidonu ze slomka

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Z tych zabawe mam tez osiolka z playgro. Fajny jest piesek z tej firmy
Majka, czyli robiłaś Sinlac na bebilonie? Dobrze zrozumiałam? Czy normalnie, na wodzie?
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:47   #4702
blackberry89
Zakorzenienie

Dobra dziewuszki Ide spac Buziaki :-*
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-25, 20:48   #4703
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Miejsce docelowe to Koszalin a plażowac będziemy w Sarbinowie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52202582]Super,ze taki motyl fascynujacy,też sie na niego czailam,ale mloda dostala od ciotki.innego motyla,dosc podobnego tylko piszczalki nie ma i calkiem sie mlodej spodobsl,tula go,szarpie,gruzie,całuje namiętnie, az dzis filmik nagralam jak sie tak mocno kochają
Pochwalilam kapiel że super, to znow ryki przy zasypianiu jak przez kilka ostatnich dni,znow smoczek z cycka i to 3razy,bo niby usnela, a za 5minut ryki. Noale przed 22ga sie wyrobilismy z zasnieciem i tak jestem happy
Jakich firm pralki Wam dziewczyny się tak psuja? Ja mam juz taka starowinke mastercooca i bym wymienila na nowoczesniejsza,ale boje sie tych nowych szybkopsujek.
MAJKA,jeszcze Ci wlosy leca...? Myslalam,ze to 3 miesiac po porodzie takie łysienie,a potem sie uspokaja gdzies czytalam,ze do 50% wlosow moze wypasc. POLOWA!?!
NANCY , podziwiam ze taki szmat drogi pokonaliscie i gratuluje grzecznego maluszka udanego urlopu i pięknej pogody życzę[/QUOTE]

Dzięki Droga długa i jeden kierowca ale dla mnie to pikuś :p
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:48   #4704
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pytam jeszcze raz. Co sadzicie o tej herbatce http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p62530-Hip...ru_20_saszetek
Czy przy rozszerzaniu diety mozna podać zamiast soczku np? Czy zamiast wody? Bo mnie zachęca bardzo przyznam szczerze

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Doz . Pl w wykropkowane wstawcie
Mysle ze spoko
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:49   #4705
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
NANCY to dluga mieliscie podroz, fajnie ze maly dal rade

FLIGHT nApisalam jak ktos ze wzgledow medycznych nie moze kp to co innego. Ale jak ktos ma mozliwosc a nie chce mu sie wysilac to drugie. Bo jaki moze byc inny powod by dziecku nie podawac mleka matki ? Rosario jest swietnym przykladem ze chciec to moc. Nawet Pomimo tego co przeszla.

Ale u nas wieje!! Strasznie

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

HANKA dziekuje mam nadzieje ..
Jak Cie motyl kusi to sprobuj, ja jak go gdzies dorwe na pewni wezme, mamy papuge z lamaze i mala ja uwielbia, takze ja polecam ale wiadomo, co dziecko to cos innego interesuje
Dla mnie powodem jest jak dziecko wisi na cycu godzinami, ciagle chce jesc, milion pobudek w nocy, a matka ma jeszcze statsze dzieci
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:53   #4706
rosarioV
Zakorzenienie

A my z tz cały czas mówimy do siebie mamusią i tatuś i lubię to Jestem z tego dumna

Cytat:

Hmmm...

Ją mam taką osobę w rodzinie co dla wygody karmi butla, bo.raz jej się zastój zrobił i powiedziała że nie chce już tak "cierpieć" szkoda że nie przeżyła tego co ją... a Zastój przy kp to normalka i co do kp jest tak że choćby się chciało to się nie da wykarmic. Ją nie uwaŻam że mm to zło jeżeli oczywiście nie przeszło się na to z jakiś powodów a nie dla wygody, choć dla mnie mm to.nie wygoda.bo wydawać 200 zł miesięcznie to masakra Możliwe, że i ją będę musiała przejść na mm ;( już na wszelki wypadek odkładam kasę choć znana mi lekarka powiedziała że jak sie dobrze czuje a.nawet wyniki.będą zle mam dejść.karmić choć do pół roku i wtedy przejść na mleko 2 i zacząć się leczyć. Bardzo bym tak chciała.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:57   #4707
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Ja podobno mialam super warunki do kp jesli chodzi o piersi i sutki. Ale mlody mimo ze jadal przez te 4tyg co godzinę cycusia to nadal byl glodny i nie nakręcilo mi to jakos tej laktacji.
Moze z następna dzidzia bede miala siłę aby nie wylazic dalej od domu tylko siedziec i karmić w kolko przez 3miesiace.
Gdyby moj sie nie najadal tez by dostał mm.
Takbjak Hania napisala. Jednym wychodzi, innym nie i nie wiadomo dlaczego. Ja po planowym cc, sutki marne, tylko cycki duże i karmię ale czasem sie nie da i już

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Pavlinecka, jeśli chcecie iść do okulisty to przygotuj się na to, że badanie oczu u takich maluchów jest dość masakryczne... Wkładają do oczu takie druty, by powieki były otwarte podczas badania. Ledwo przeżyłam ten widok!

Może jakiś antybiotyk wystarczy? Nam pomógł Vigamox.
Mój starszy miał badane oczka i nie było masakry

Cytat:

ide swoje spr. Kupilam 19 szt.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52202582]Super,ze taki motyl fascynujacy,też sie na niego czailam,ale mloda dostala od ciotki.innego motyla,dosc podobnego tylko piszczalki nie ma i calkiem sie mlodej spodobsl,tula go,szarpie,gruzie,całuje namiętnie, az dzis filmik nagralam jak sie tak mocno kochają
NANCY , podziwiam ze taki szmat drogi pokonaliscie i gratuluje grzecznego maluszka udanego urlopu i pięknej pogody życzę[/QUOTE]

Zaczęły wypadać jakies 2 tyg.temu. myślę że to trochę potrwa

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Majka, czyli robiłaś Sinlac na bebilonie? Dobrze zrozumiałam? Czy normalnie, na wodzie?
Nie. Sinlac na wodzie. Inne kaszki na bebilonie

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-07-25 o 20:58
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 21:02   #4708
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Daj spokój. Ja synka też tyle karmiłam i walczyłam i przegrałam. Też mi smutno było ale ważne że zdrowy i wcale nie choruje (tfu tfu)
No moj ma cos pod okiem, ale to wyglada jakby go poparzyla pokrzywa...nie wiem czy to od choroby czy rzeczywiscie pokrzywa i zbieg okolicznossci

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
A duzo przeterminowany? Dziecku bym tego nie dala, ale jak nie smierdzi i nie ma plesni to ja bym zjadla.jakis czas temu jadlam owocki tez przeterminowane.dziecku bym tego nie dala
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:04   #4709
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:

Zapytalabym o co, ale boje sie ze temat powroci i bedzie akcja hehe

Cytat:

Reklamuj! Gdybys nie sprawdzila to o jezu mogloby sie cos malemu stac.. Ale bym im raban zrobila za ten sloik :/ no kretynizm!

Tak to jest z tym kp, ja tez lekko nie mam czasem, zastojow 'milion' przezylam, teraz mam kryzys laktacyjny, ale wlasnie dla wygody (o ile wydawanie takiej kasy mozna nazwac wygoda ) jest chore. Ciesze sie ze zrozumialysmy sie w koncu. Nie chcialam nikogo urazic i przyznam ze troche mi przykro ze odebralyscie to jako atak na mamy ktore daja mm. Co zrobic, kazdy interpretuje po swojemu
Stary 2015-07-25, 21:05   #4710
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
No moj ma cos pod okiem, ale to wyglada jakby go poparzyla pokrzywa...nie wiem czy to od choroby czy rzeczywiscie pokrzywa i zbieg okolicznossci

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

A duzo przeterminowany? Dziecku bym tego nie dala, ale jak nie smierdzi i nie ma plesni to ja bym zjadla.jakis czas temu jadlam owocki tez przeterminowane.dziecku bym tego nie dala
miesiac :/
A ja kupilam na przyszlosc, bede rozszerzac diete za dwa miesiace, a to deserek to jeszcze dalej by dostal.
Mnie takie rzeczy strasznie wkurzaja i na pewno to im zwroce i nie przepuszcze.

MAJKA i jak tam Twoje??

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości