|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Sikanie krwią
mam na imię Paulina i mam 14 lat miałam juz okres , od 2 dni jak sie załatwiam i na koniec bardzo pali mnie pochwa i po chwili leci krew !
wstydze sie iść do ginekologa i jeszcze nigdy nie byłam ! Blagam pomozcie mi bo sie boje !! czy przez to moge nie mieć dzieci? Edytowane przez Ruda1414 Czas edycji: 2007-09-07 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sikanie krwią
Jest wiele przyczyn takiego stanu, ale bez badan i oceny sytuacji lekarskim okiem nikt ci nic nie poradzi. Jesli wstydzisz sie wizyty u ginekologa, to powiedz mi co poczniesz jak bedziesz rodzic? Tyle osob wokol twojej waginy...
Idz z mama chociaz... ALE IDZ.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
do ginekologa biegiem marsz!!!
![]() |
#4 |
BAN stały
|
mysle ze zle diagnozujesz miejsce bolu. pewnie pali Cie cewka moczowa i masz zapalenie drog moczowych.
jak sikasz czujesz potworny bol? swędzi Cie- kicia czy cos w tym stylu? ciagle chce Ci sie siusiu? jesli tak idz do normalnego lekarza i powiedz ze masz krwiomocz. a jesli to nie to- to faktycznie powiedz mamie i idz do ginekologa. osobiscie obstawiam za wariantem nr 1. zdrówka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeśli leci krew gdy siusiasz to zapalenie pęcherza - idź do internisty, nie musi to być ginekolog, ale iść musisz, dla własnego dobra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dokładnie, to pewnie sprawa układu moczowego, miałam bardzo podobne objawy i było to zapalenie dróg moczowych. Nie wstydź się, idź najpierw do zwykłego internisty. A potem i tak lepiej odwiedzić gina, na wszelki wypadek.
Jeśli chcesz mieć dzieci, to musisz zadbać o swoje zdrowie, to żaden wstyd ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny maja racje, to moze byc jakies zapalenie drog moczowych i stad takie objawy. Nie boj sie nic, idz do lekarza, powiesz co i jak i dostaniesz jakies leki. A do ginekologa mozesz sie wybrac dodatkowo
![]() hmm, zdziwilo mnie szczerze mowiaz Twoje zalecenie ![]() podejrzewam ze autorka postu jest madra dziewczyna i zapewne wybierze sie do jakiegos lekarza ze swoim problemem, a takie stwierdzenie "do ginekologa biegiem marsz!!!" sa moim zdaniem smieszne. Wystarczy jak pojdzie do lekarza, nie musi biec, a po drugie to nie koniecznie musi byc ginekolog ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
na 100 % zapalenie pęcherza, ale jak w moczu pojawia się krew, to już znak, że cierpią nerki i sprawa jest poważna. Lekarz przepisze antybiotyk. Poza tym warto przyjmować urosept (bez recepty), podjadać suszoną żurawinę i dużo pić kwaśnych, nie słodzonych płynów, np. wodę z cytryną.
Ale lekarz jest tu niezbędny. Zobacz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91326 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja tez mialam krew w moczu i to nie pochwa Cię pewnie w takim wypadku piecze tylko cewka moczowa w której zebralo sie zbyt duzo dosc groznych bakterii i ginekolog raczej nie wiele zdziala...radzialabym udac sie do urologa...krew w moczu to albo konkretne zapalnie pecherza, co bylo w moim przypadku, i bez antybiotykow sie nie obejdzie...albo jakis problem z nerkami...
Rada dla Ciebie: po:1 - Do Urologa MARSZ!! 2 - nie wstrzymuj moczu w pecherzu mimo tego ze bardzo Cie boli bo tylko pogorszysz sytuacje 3 - zacznij pic CONAJMNIEJ 3 LITRY dziennie wody wzbogaconej w mineraly i przede wszystkim nie gazowanej(to ważne), zeby wszystko wyplukać... po kuracji lekami ktora musisz niezwlocznie przeprowadzic powinno byc ok ale to nie znaczy ze cos takiego nie powroci...musisz teraz naprawde uwazac bo to jest naprawde wielka zmora jak to powraca,a pewnie powroci jesli nie bedziesz dbac o siebie ze zdwojona sila i ostroznoscią.. A dla forumowiczek ktore współzyją, a tez nekaja je czasem takie problemy-wazne jest to zebyscie zaraz po skonzonym stosunku biegusiem szly do wc sie wysiusiac!!!!!szybko pozbedziecie sie nagromadzonych bakterii..no i oczywiscie podczas kuracji antybiotykowej itp. nie nalezy współzyc bo bedzie tragedia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Wiecie co macie racje muszę wybrac sie do gin. Powiedziałam rodzicą i moja mama miała to samo, dała mi leki i przeszło mi! tylko nie wiem czemu mnie swedzi pochwa lub coś w okolicy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Idz Słonce bo zapalenia pecherza czesto chodza w parze z infekcja drog rodnych... ot taki z nich duecik..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam.
Chciałabym się dowiedzieć czy problem z pęcherzem może być wynikiem bolesnych stosunków? Miałam taką sytuacje, że moje stosunki były bolesne, ale bolesne sikanie, następnie sikanie z krwią pojawiło się dwa dni później. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
tego typu problemy urologiczne mozna miec nie tyle przez sam stosunek co przez bakterie podczas stosunku jak i inne sytuacje.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
chciałabym jeszcze wiedzieć, czy facet nie powinien brać jakiś tabletek czy czegokolwiek, żeby mnie tak ciągle nie zarażać tymi bakteriami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
często jest tak, że partnerzy się nadkażają, dlatego najlepiej byłoby gdyby Twój partner wykonal posiew moczu i posiew nasienia lub spod napletka. jeżeli wyjdą bakterie, to też powinien się przeleczyć. i zawsze trzeba pamiętac o higienie przed i po stosunku, zwłaszcza po trzeba oddać mocz i podmyc się, najlepiej jakimś plynem zawierającym kwas mlekowy. profilaktycznie dobrze jest stosować środki moczopędne i utrudniające adhezję bakterii do nabłonka pęcherza i cewki moczowej typu prouro, urosept itp.
a że stosunki wpływają na zakażenia to fakt: podrażnia się cewkę, przekazuje bakterie, uderza się o cewke - to wszystko niestety stanowi czynnik sprzyjający infekcjom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja mam to samo tylko że mnie cały czas boli a przy oddawaniu moczu szczególnie . Mam jakby mocz pomieszany z odrobiną krwi . Strasznie mnie boli i nie wiem co zrobić furaginum mi już nie pomaga biorę duomox ale też niie jest za cudownie,miałam to już nie raz ale teraz objawy sie nasiliły co mam zrobić ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.