Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-25, 21:05   #4711
lekkaatletka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4

Cashmere dzieki, jutro bede miec mąkę.
Co do kp to moje zdanie chyba wszyscy znaja wiedzialam ze na poczatku bede siedziec z cyckiem na wierzchu 24 h na dobe prawie bo duuuzo czytalam o kp w czasie ciazy i bylam przygotowana merytorycznie. Tez swoje przeszlam moja silna anemia po porodzie, zoltaczka malej, pogryzione do krwi sutki, dwa zapalenia piersi, ale dalam rade to przetrwac i jestem dumna z siebie
Uwazam ze kazda kobieta powinna miec dostep dodarmowej poradni laktacyjnej,moze byloby niektorym kobietom latwiej przetrwac trudne momenty.
Rosario jestes jedyna znana mi osoba ktora wyszla z mm na calkowite kp
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:06   #4712
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
A my z tz cały czas mówimy do siebie mamusią i tatuś i lubię to Jestem z tego dumna

Ją mam taką osobę w rodzinie co dla wygody karmi butla, bo.raz jej się zastój zrobił i powiedziała że nie chce już tak "cierpieć" szkoda że nie przeżyła tego co ją... a Zastój przy kp to normalka i co do kp jest tak że choćby się chciało to się nie da wykarmic. Ją nie uwaŻam że mm to zło jeżeli oczywiście nie przeszło się na to z jakiś powodów a nie dla wygody, choć dla mnie mm to.nie wygoda.bo wydawać 200 zł miesięcznie to masakra Możliwe, że i ją będę musiała przejść na mm ;( już na wszelki wypadek odkładam kasę choć znana mi lekarka powiedziała że jak sie dobrze czuje a.nawet wyniki.będą zle mam dejść.karmić choć do pół roku i wtedy przejść na mleko 2 i zacząć się leczyć. Bardzo bym tak chciała.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie podoba mi się, że wyrażane są złe opinie o osobach, które nie karmią piersią (Rosi, nie uderzam personalnie w Ciebie, Twoja wypowiedź jest tylko przykładem). Szczerze powiedziawszy to czy ktoś kp czy mm to jest tylko i wyłącznie sprawa danej osoby. Zakładam, że każda matka chce jak najlepiej dla swojego dziecka ale z drugiej strony kp nie może być okupione jej dobrym samopoczuciem. Jeśli nie czuje się na siłach to czemu ma się katować? Może spełniać się doskonale w innych aspektach... Ja z karmieniem nie czułam się komfortowo i nie było to dla mnie cudowne przeżycie, wręcz przeciwnie. Planowałam karmić do 6m i ani dnia dłużej. Ułożyło się tak, że moje dziecko samo nie chciało jeść mojego pokarmu i złe się po nim czuło. I trudno, próbowałam zmieniać dietę i nic nie pomagało. Lekarka sama kazała odstawić i przejść na mm i w głębi ducha dla mnie to była ulga. I nie wstydzę się tego, bo nie jestem zła matka i kocham moje dziecko najbardziej na świecie. Jeśli ktoś nie chce kp, to absolutnie nie powinien się do tego zmuszać i nikomu nic do tego!
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:07   #4713
niunka2015
BAN stały

Z malym juz lepiej. Temperatura ponuzejc 39 jak na razie. Oby sie nie pcogorszylo.
Jak sie nie polepszt do poniedzialku to nie wiem jak ja sobie sama poradze brz tz. Co jak bede musiala go chlodzic a mala akurat bedzie glodna?
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:08   #4714
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
Z malym juz lepiej. Temperatura ponuzejc 39 jak na razie. Oby sie nie pcogorszylo.
Jak sie nie polepszt do poniedzialku to nie wiem jak ja sobie sama poradze brz tz. Co jak bede musiala go chlodzic a mala akurat bedzie glodna?
Kurcze, ale jeśli do pon nie przejdzie to nie idziecie jeszcze raz do lekarza? Bo to wtedy raczej nie będzie 3dniowka.
Stary 2015-07-25, 21:13   #4715
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Kurcze, ale jeśli do pon nie przejdzie to nie idziecie jeszcze raz do lekarza? Bo to wtedy raczej nie będzie 3dniowka.
Tez tak mysle.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Chiciaz niby ta trzydniowka czasami i tydzien moze trwac, mam nadzieje ze u nas nie.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Zaczelo sie wczoraj wieczorem wiec jeszcze w poniedzialek moze byc, mam nadzieje, ze nie tak ostro, zeby sie chociaz lekami zbilo, bo dzisiaj to nam lekarstwa nie pomagaly, trzeba bylo malego kapac w chlodniejszej wodzie
Stary 2015-07-25, 21:14   #4716
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Pavlinecka, jeśli chcecie iść do okulisty to przygotuj się na to, że badanie oczu u takich maluchów jest dość masakryczne... Wkładają do oczu takie druty, by powieki były otwarte podczas badania. Ledwo przeżyłam ten widok!

Może jakiś antybiotyk wystarczy? Nam pomógł Vigamox.
omg! Tego nie wiedziałam! Kurcze, mój lekarz na urlopie, a do naszej przychodni jakoś boję się iść. Mam jeszcze kropelki, tylko skubaniec nauczyła się robić uniki, i jak nie trafię za pierwszym razem, nie ma szans na kolejny - rozgląda się, czy nie widać na horyzoncie buteleczki i zaciska oczka Będę przemywać solą fizjologiczną i zakrapiać te krople i zoaczymy, może za szybko przerwałam kurację, chociaż lekarz mówiła, że 2 dni po ustąpieniu objawów. Dzięki, że napisałaś, postaram się może to zwalczyć.

Szukam już kurteczki dla mojej misi, ale nic takiego mi się nie podoba..
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:24   #4717
gosiak0512
Zakorzenienie

Ja mam 2 kurtki na jesien jedna z nexta na zime to kombiak kupuje.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 21:24   #4718
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
omg! Tego nie wiedziałam! Kurcze, mój lekarz na urlopie, a do naszej przychodni jakoś boję się iść. Mam jeszcze kropelki, tylko skubaniec nauczyła się robić uniki, i jak nie trafię za pierwszym razem, nie ma szans na kolejny - rozgląda się, czy nie widać na horyzoncie buteleczki i zaciska oczka Będę przemywać solą fizjologiczną i zakrapiać te krople i zoaczymy, może za szybko przerwałam kurację, chociaż lekarz mówiła, że 2 dni po ustąpieniu objawów. Dzięki, że napisałaś, postaram się może to zwalczyć.

Zosia tez się tak wycwanila później... 😉 my w sumie lecielismy na 2 antybiotykach. Ale u nas masakra była. Ropa lała się strumieniami, a oczko było bardzo zapuchniete. A opuchlizna zeszła dopiero po miesiącu...
Stary 2015-07-25, 21:27   #4719
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ja mam 2 kurtki na jesien jedna z nexta na zime to kombiak kupuje.
Też przed chwilą pomyślałam, że jednak kombinezon byłby lepszy :P

Cytat:
Zosia tez się tak wycwanila później... 😉 my w sumie lecielismy na 2 antybiotykach. Ale u nas masakra była. Ropa lała się strumieniami, a oczko było bardzo zapuchniete. A opuchlizna zeszła dopiero po miesiącu...
Szybko się uczą To rzeczywiście nie brzmi dobrze ;( Jak Amelka Gossip, tez mocno się ropią oczka, u mnie nie jest aż tak źle teraz, dużo mniej niż było w tygodniu, ale jednak wróciło...
Stary 2015-07-25, 21:32   #4720
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytam jeszcze raz. Co sadzicie o tej herbatce http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p62530-Hip...ru_20_saszetek
Czy przy rozszerzaniu diety mozna podać zamiast soczku np? Czy zamiast wody? Bo mnie zachęca bardzo przyznam szczerze

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Doz . Pl w wykropkowane wstawcie
ja to jestem wrogiem herbatek bo one mają strasznie dużo cukru w sobie. Ale jeśli dziecko NIC innego nie pije to trudno

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Miejsce docelowe to Koszalin a plażowac będziemy w Sarbinowie

Dzięki Droga długa i jeden kierowca ale dla mnie to pikuś :p
łee to daleko ode mnie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Cashmere dzieki, jutro bede miec mąkę.
Co do kp to moje zdanie chyba wszyscy znaja wiedzialam ze na poczatku bede siedziec z cyckiem na wierzchu 24 h na dobe prawie bo duuuzo czytalam o kp w czasie ciazy i bylam przygotowana merytorycznie. Tez swoje przeszlam moja silna anemia po porodzie, zoltaczka malej, pogryzione do krwi sutki, dwa zapalenia piersi, ale dalam rade to przetrwac i jestem dumna z siebie
Uwazam ze kazda kobieta powinna miec dostep dodarmowej poradni laktacyjnej,moze byloby niektorym kobietom latwiej przetrwac trudne momenty.
Rosario jestes jedyna znana mi osoba ktora wyszla z mm na calkowite kp
ja też znam tylko Rosi

Cytat:
Tez tak mysle.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Chiciaz niby ta trzydniowka czasami i tydzien moze trwac, mam nadzieje ze u nas nie.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Zaczelo sie wczoraj wieczorem wiec jeszcze w poniedzialek moze byc, mam nadzieje, ze nie tak ostro, zeby sie chociaz lekami zbilo, bo dzisiaj to nam lekarstwa nie pomagaly, trzeba bylo malego kapac w chlodniejszej wodzie
mój miał równo 3 dni gorączkę i tą wysypkę po 1 dniu dostał. po 3 dniach gorączka odpuściła, została tylko wysypka ale nie swędziała ni nic i zeszła po jakimś czasie
Cytat:

ej ale mój synek miał robione badania jak mial 3miesiace i żadnych drutów nie było. Chcieli go trzymać za ręce i nogi żeby nie wierzgał ale powiedziałam że sama dam radę utrzymać dziecko i jak ja nie dam rady to niech oni robią. przy mnie był spokojny (bo przy obcych co go krępują to słabo)i dało radę
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:35   #4721
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
u nas najlepszą ostatnio zabawką jest lusterko - mała uwielbia uśmiechać się do siebie i rozmawiać ze sobą
A mojej sie ten bobas w lusterku wyraźniej nie podoba,juz kilka razy takie mocne wrażenie odniosłam,bo sie krzywi tak i mawet zaplacze lekko,a przed i.po sie ladnie bawi.
4Tą pobudke miałam na chwile cyckowania przed chwila,juz sie nie chwalę żem happy 😒 a moj dziwny TZ poszedl i okno malej w pokoju zamknął,no udusze go!
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 21:36   #4722
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
oby juz bylo tylko lepiej!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:50   #4723
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52203026]A mojej sie ten bobas w lusterku wyraźniej nie podoba,juz kilka razy takie mocne wrażenie odniosłam,bo sie krzywi tak i mawet zaplacze lekko,a przed i.po sie ladnie bawi.
4Tą pobudke miałam na chwile cyckowania przed chwila,juz sie nie chwalę żem happy 😒 a moj dziwny TZ poszedl i okno malej w pokoju zamknął,no udusze go![/QUOTE]

Hehe. U nas pozamykane bo burza była. Mlody śpi w bodziaku i skatpetkach i przy otwartym oknie jest za zimno. Ja jak śpię przy otwartym to kołderka po szyje

Cashmere - u mnie wszystkie do 2016 i 2017 roku
Stary 2015-07-25, 21:55   #4724
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
A my z tz cały czas mówimy do siebie mamusią i tatuś i lubię to Jestem z tego dumna

Ją mam taką osobę w rodzinie co dla wygody karmi butla, bo.raz jej się zastój zrobił i powiedziała że nie chce już tak "cierpieć" szkoda że nie przeżyła tego co ją... a Zastój przy kp to normalka i co do kp jest tak że choćby się chciało to się nie da wykarmic. Ją nie uwaŻam że mm to zło jeżeli oczywiście nie przeszło się na to z jakiś powodów a nie dla wygody, choć dla mnie mm to.nie wygoda.bo wydawać 200 zł miesięcznie to masakra Możliwe, że i ją będę musiała przejść na mm ;( już na wszelki wypadek odkładam kasę choć znana mi lekarka powiedziała że jak sie dobrze czuje a.nawet wyniki.będą zle mam dejść.karmić choć do pół roku i wtedy przejść na mleko 2 i zacząć się leczyć. Bardzo bym tak chciała.

W sytuacjach np.intymnych tez tak sie do siebie zwracacię?

Trzymam kciuki, żeby Ci sie wyniki poprawiły. A jak sie czujesz teraz?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:59   #4725
rosarioV
Zakorzenienie

Pokłóciłam się z tz powiedział mi dużo niemilych słów i nie chce go znać. Jak mi jutro nie przejdzie to niech się goni i wypieprza z domu. Sama sobie dam radę Albo jak nie przeprosi mnie. Ale znając życie i tak pewnie jutro będzie ok u niego bo on oczywiście niczego tak złego nie powiedział. Mam dola. Najgorsza kobieta na świecie idzie spać. Dobranoc i sorki ale nie mam się komu wygadac Dobrze że mam moje serduszko przy sobie. Dziś synek śpi ze mną. Nie przekładam go do lozeczka.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 22:01   #4726
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A ja dopiero spac sie kładę- jutro bede płakac ;p u mnie leje i okno w sypialni ( tzn drzwi balkonowe, bo tu nie ma okna. Balkonu w zasadzie tez nie ma) jest zamknięte, jest goraco i lata wielka mucha... Zuzia w samym body z krótkim, ale chyba jej goraco, bo spi niespokojnie. Lipa z tymi słoikami - Cash współczuje, niecierpie takich sytuacji ;/ ide polować ;>
Stary 2015-07-25, 22:11   #4727
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Pokłóciłam się z tz powiedział mi dużo niemilych słów i nie chce go znać. Jak mi jutro nie przejdzie to niech się goni i wypieprza z domu. Sama sobie dam radę Albo jak nie przeprosi mnie. Ale znając życie i tak pewnie jutro będzie ok u niego bo on oczywiście niczego tak złego nie powiedział. Mam dola. Najgorsza kobieta na świecie idzie spać. Dobranoc i sorki ale nie mam się komu wygadac Dobrze że mam moje serduszko przy sobie. Dziś synek śpi ze mną. Nie przekładam go do lozeczka.

W złości powiedział. Nie smutaj sie.
My tu Ciebie wychwalamy za walkę o kp jaka jesteś zuch dziewczyna

Cytat:
A ja dopiero spac sie kładę- jutro bede płakac ;p u mnie leje i okno w sypialni ( tzn drzwi balkonowe, bo tu nie ma okna. Balkonu w zasadzie tez nie ma) jest zamknięte, jest goraco i lata wielka mucha... Zuzia w samym body z krótkim, ale chyba jej goraco, bo spi niespokojnie. Lipa z tymi słoikami - Cash współczuje, niecierpie takich sytuacji ;/ ide polować ;>
U Was wszędzie tak gorąco. U mnie nawet dziś w ciągu dnia w domu nie było duszno. Jak okno otworze to za zimno jest

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Tez ide spać albo czytać jak upchnac słonia do pudełka zapałek. To tak odnośnie pakowania bagazy do auta

Domima, Violka, Sylwia - co tam u Was?

Jutro wyjeżdżamy a tam net mega kiepski a raczej zasieg, więc lipa albo i dobrze bo wciąż chodzę z tym telefonem

Dobranoc
Stary 2015-07-25, 22:12   #4728
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

U Was wszędzie tak gorąco. U mnie nawet dziś w ciągu dnia w domu nie było duszno. Jak okno otworze to za zimno jest

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Tez ide spać albo czytać jak upchnac słonia do pudełka zapałek. To tak odnośnie pakowania bagazy do auta

Jutro wyjeżdżamy a tam net mega kiepski więc lipa albo i dobrze bo wciąż chodzę z tym telefonem

Dobranoc

No mieszkam w starej kamienicy - ściany maja pol metra szerokości co najmniej, nade mną strych i blaszany dach. Wiosna jak przestali grzać zamarzłam, teraz sie gotuje
Stary 2015-07-25, 22:13   #4729
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

o matko a co Ci ten Twój Bęcwał nagadał?
Stary 2015-07-25, 22:26   #4730
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe. U nas pozamykane bo burza była. Mlody śpi w bodziaku i skatpetkach i przy otwartym oknie jest za zimno. Ja jak śpię przy otwartym to kołderka po szyje

Cashmere - u mnie wszystkie do 2016 i 2017 roku
To dobrze ze Twoje sa ok.

Cytat:

Az tak zle? Co takiego powiedzial?
Moze jutro jak emocje opadna zobaczysz to w jasniejszych barwach.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 22:27   #4731
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

Jutro wyjeżdżamy a tam net mega kiepski a raczej zasieg, więc lipa albo i dobrze bo wciąż chodzę z tym telefonem

Dobranoc
W złości na pewno i po dwóch piwkach był :/

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
o matko a co Ci ten Twój Bęcwał nagadał?
Że jestem.najgorszą kobietą na jaką mógł trafić.i że jestem poje ...ana.i jeszcze parę innych i to tylko dlatego że się o.niego martwię. Faceci są do Idę już spać. Ściągnęłam przed snem mleko i można kimac

Dzięki dziewczyny za dobre słowa o kp Też jestem dumna że udało się to tak zrobić. Szkoda tylko że mój becwal nie rozumie ile robię dla niego.a zwłaszcza dla dziecka :/ Ciężki jest los kobiety hehe

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 22:36   #4732
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Ma byc dobry czy tez piekny?

To chyba ich pokręciło
Oj. Chyba Twoja Ada poczula butlę i nie chce sie wysilać przy piersi :/

Julian chyba z godzinę bawil sie w leżaczku motylem tak jakby go nie było. Tylko szelest skrzydel motylka i jego radosne okrzyki przypominały że w pokoju jest niemowlę. Szok.

Niewiem możliwe... Wydaje mi się że dużo butlą nie dawałam, ale teraz znowu się poddałam i dałam jej na noc... Tak mi płacze ze nie daję rady i na cycka wisk. Ściągnęłam wczesniej z obu 80 ml w 30 minut razem to niewiem czy to duzo czy mało Czuję że to początek końca. Przez tydzien się potrudzę ze ściąganiem, jak się uda to super, jak nie to bedzie mi przykro, ale zabijać się o to nie będę, bo karmienie juz staje się dla mnie horrorem...

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
ROSARIO ja tez chyle czola, naprawde warto walczyc o kp jezeli nie ma zadnych medycznych przeciwskazan. Super ze Ci sie udalo, dla malego to wiele znaczy ( chociaz sobie nie zdaje z tego sprawy)

VIOLKA co sie Tobie dzieje z kp ? widzialam ze jest cos nie tak, ale nie wiem co przez to ze mie bylo mnie troche

Cycki mam flakowate i jakby mało pokarmu i mała possie kilka minut i wisk, cieżko uspokoić i za 2 godziny to samo. Ona w nocy juz jadła ostatnio raz albo wcale i wydaje mi się że temu mi hamuje laktacja...
Im bardziej myślę o końcu laktacji to jakoś przykro się robi, a szczerze to za bardzo nie rozumiałam wczesniej rozterek dziewczyn. Jednak świetna jest ta bliskość z dzieckiem przy cycku ❤️
Napisałam ta wiadomość o 20 he ale miałam koleżanki, a teraz odciągam metoda 7 5 3
Stary 2015-07-25, 22:41   #4733
Majka232
Zakorzenienie

Rosi - a Ty caly czas karmisz z butli odciaganym mlekiem? Piersi wcale nie dajesz?

Violka - no właśnie gdzie tu złoty srodek zeby dziecko umiało pic z butli i jednocześnie nie rezygnowalo z piersi... Będzie dobrze z cycem czy butelką

Już naprawdę idę spać
Stary 2015-07-25, 23:00   #4734
niunka2015
BAN stały

Mały znowu pojechal do szpitala, mial pobad 40 stopni, nie moglimy tego zbic...

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja to jestem wrogiem herbatek bo one mają strasznie dużo cukru w sobie. Ale jeśli dziecko NIC innego nie pije to trudno

łee to daleko ode mnie

ja też znam tylko Rosi

mój miał równo 3 dni gorączkę i tą wysypkę po 1 dniu dostał. po 3 dniach gorączka odpuściła, została tylko wysypka ale nie swędziała ni nic i zeszła po jakimś czasie

ej ale mój synek miał robione badania jak mial 3miesiace i żadnych drutów nie było. Chcieli go trzymać za ręce i nogi żeby nie wierzgał ale powiedziałam że sama dam radę utrzymać dziecko i jak ja nie dam rady to niech oni robią. przy mnie był spokojny (bo przy obcych co go krępują to słabo)i dało radę
Jej chodzilo o zwykla parzanab herbate z suszu owocowegi lub ziolowego, nie rozpuszczalne

Edytowane przez niunka2015
Czas edycji: 2015-07-25 o 23:02
Stary 2015-07-25, 23:03   #4735
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Cycki mam flakowate i jakby mało pokarmu i mała possie kilka minut i wisk, cieżko uspokoić i za 2 godziny to samo. Ona w nocy juz jadła ostatnio raz albo wcale i wydaje mi się że temu mi hamuje laktacja...
Im bardziej myślę o końcu laktacji to jakoś przykro się robi, a szczerze to za bardzo nie rozumiałam wczesniej rozterek dziewczyn. Jednak świetna jest ta bliskość z dzieckiem przy cycku ❤️
Napisałam ta wiadomość o 20 he ale miałam koleżanki, a teraz odciągam metoda 7 5 3
No to u mnie jest dokladnie to samo to chyba kryzys trzeciego miesiaca.. bo nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc
Swietna jest ta bliskosc to prawda i dla matki i dla dziecka, moze i jestem 'mleczarnia' ale zadnej z tych chwil nie zamienilabym na nic innego, tego odprezonego ciałka trzymajacego jedna raczką cycusia, druga smyrajac gdzies mnie z boku i tych usteczek ssacych tak słodko.. tego usypiania w ramionach z miłościa i zaufaniem..
ja tez sie boje ze to poczatek końca u mnie, ale trzymam za nas Violka kciuki zeby jednak nasze malenstwa odbraziły sie na cycki :/
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 23:19   #4736
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Jej chodzilo o zwykla parzanab herbate z suszu owocowegi lub ziolowego, nie rozpuszczalne

Jeju ;( i co? Juz cos wiadomo? Straszne sa choroby dzieci ;( my juz pobudka nr 1. Mucha dalej żyje ;>
Stary 2015-07-26, 03:24   #4737
Majka232
Zakorzenienie

Niunka - mam nadz.ze synek juz lepiej?

U nas pierwsza pobudka o 4. To nasz rekord - ponad 8 godz.
Żeby nie było zbyt kolorowo to kupa na calych plecach, prześcieradło do wymiany
Stary 2015-07-26, 03:26   #4738
soniuska
Zakorzenienie

A ja walcze z kolka od 1szej.
Jestem juz na skraju....
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 03:51   #4739
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
W złości na pewno i po dwóch piwkach był :/

Że jestem.najgorszą kobietą na jaką mógł trafić.i że jestem poje ...ana.i jeszcze parę innych i to tylko dlatego że się o.niego martwię. Faceci są do Idę już spać. Ściągnęłam przed snem mleko i można kimac

Dzięki dziewczyny za dobre słowa o kp Też jestem dumna że udało się to tak zrobić. Szkoda tylko że mój becwal nie rozumie ile robię dla niego.a zwłaszcza dla dziecka :/ Ciężki jest los kobiety hehe

eh pewnie poszło o to że pije, co?
Jezu jacy faceci są durni...

Cytat:

to biedny synek. Kurde żeby aż tak go wzięło? Mam nadzieje że przechodzi mu już trochę?
to mi jakąś inna herbatkę pokazuje. Jak z suszu to spoko
Cytat:
Niunka - mam nadz.ze synek juz lepiej?

U nas pierwsza pobudka o 4. To nasz rekord - ponad 8 godz.
Żeby nie było zbyt kolorowo to kupa na calych plecach, prześcieradło do wymiany
u mnie dawno pobudek nie bylo a dziś bach po 4. A teraz zrobiła się towarzyska i spać nie chce. Zaraz łąpki do buzi i ssie.
Widzisz Majka nie ma lekko:P
Moja dziś przesrała...fotelik! Siedzenie w aucie było całe brudne nawetOna robi raz na 2-3ale jak walnie to wszystko zasrane

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Jestem juz na skraju....
Sonia ale kolki tak w nocy? Ja się nie znam ale może to co innego??
Stary 2015-07-26, 03:51   #4740
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Jestem juz na skraju....

Czyli ani mleko, ani kropelki? Straszne ;/ i jeszcze sama jestes... Ja dzis po 2 miałam sprint do lozka bo moja sie dławiła, chyba ślina. Albo mucha. Jezu, straszne, ale pamietam, jak któraś miała podobna sytuacje, wiec ja twarzą do ziemi i poszło. Pamiętałam jeszcze o chuchnięciu w twarz, ale najpierw odruchowa ja przerzuciłam, serce mi prawie stanęło ;/ a ona tak sie wystraszyła, ze nawet nie płakała. Poprzytulalysmy sie i usnęła. Dobrze, ze mam jednak taki sen do dupy i usłyszałam, jak nie moze powietrza zlapac. Brr. A cyca nie chce brac ... Teraz tez na chwile złapała i wypluła. Nic, zobaczymy jutro co bedzie. Butle tak szybko wciąga, ze skończyła prawie, w czasie, kiedy pisze ten post.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości