Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-25, 20:31   #1021
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

my po zakupach, padam
z dobrych wieści to zamówiliśmy materac ale wanienki nie mogę nigdzie znaleźć :/ tzn są ale w markowych sklepach za kosmiczną cenę muszę poszukać jeszcze.

ale pogoda dziś beznadziejna u nas. zimno , pizga wiatrem i deszczem i aż pełno gałęzi połamało :/
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:35   #1022
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
dostałam zaproszenie na wesele na 10 października:haha ha:
bede się weselić mam nadzieję na porodówce
Ja mam na 17.pazdziernika zaproszenie do naszej swiadkowej
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:38   #1023
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
my po zakupach, padam
z dobrych wieści to zamówiliśmy materac ale wanienki nie mogę nigdzie znaleźć :/ tzn są ale w markowych sklepach za kosmiczną cenę muszę poszukać jeszcze.

ale pogoda dziś beznadziejna u nas. zimno , pizga wiatrem i deszczem i aż pełno gałęzi połamało :/
ja jutro tżta wyciągne może na zakupki, jak zdrówko pozwoli, może przytargam fotelik lub łóżeczko , bo furka adamexa pewnie na zamówienie
Stary 2015-07-25, 21:02   #1024
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Moge wam z czystym sumieniem polecic cetaphil emulsje do mycia i balsam oczywiscie dla dzieci
Uzywalam juz emolium , oilatum, jeszcze cos tam bylo i to naprawde fajna skore zostawia i wydajne bardzo narazie najlepszy bo te oliatum to porazka na tydzien mi nie starczy

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Jeszcze oillan mialam
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:24   #1025
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dziewczyny pisałam, że mnie kręgosłup rozbolał. Rany jaki ból z godzinę przed powrotem Tż miałam problem ze schyleniem się, a potem mnie tak rozwaliło, że nie mogłam się wyprostować w ogóle żeby wstać z łóżka, a potem zgiąć się nie mogłam. W pewnym momencie stanęłam w drzwiach pokoju i się rozryczałam, bo z jednej strony ból kręgosłupa, a z drugiej podbrzusze twarde i się ruszyć nie mogłam w żadną stronę. Tż mnie położył i tak leżałam, ale wstanie do łazienki to znowu łzy w oczach. Po no-spie wczołgałam się do wanny i odpuściło na tyle, że sama jakoś wróciłam do pokoju i się położyłam. Ale nie wiem czy dam radę rano wstać, a znowu do 17 jestem sama z młodym
Przy okazji wyszło, że ból spojenia który mi dawał popalić to tylko lekki dyskomfort w porównaniu z tym co mi zrobił kręgosłup.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

mam nadzieję, że będą mogły uchodzić za unisexy, coooo?
... bo kupiłam Kubulkowi
Fajne
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 21:27   #1026
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałam, że mnie kręgosłup rozbolał. Rany jaki ból z godzinę przed powrotem Tż miałam problem ze schyleniem się, a potem mnie tak rozwaliło, że nie mogłam się wyprostować w ogóle żeby wstać z łóżka, a potem zgiąć się nie mogłam. W pewnym momencie stanęłam w drzwiach pokoju i się rozryczałam, bo z jednej strony ból kręgosłupa, a z drugiej podbrzusze twarde i się ruszyć nie mogłam w żadną stronę. Tż mnie położył i tak leżałam, ale wstanie do łazienki to znowu łzy w oczach. Po no-spie wczołgałam się do wanny i odpuściło na tyle, że sama jakoś wróciłam do pokoju i się położyłam. Ale nie wiem czy dam radę rano wstać, a znowu do 17 jestem sama z młodym
Przy okazji wyszło, że ból spojenia który mi dawał popalić to tylko lekki dyskomfort w porównaniu z tym co mi zrobił kręgosłup.

Fajne
oj biedna leż i wypoczywaj mnie znów żebra bolą :/
Stary 2015-07-25, 21:57   #1027
mala29lll
Zakorzenienie

A ja się pożarłam z Tż, aż mnie łeb jeszcze bardziej rozbolał Może w K napiszę jak się uspokoję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-25, 21:58   #1028
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Też nie kupujemy baldachimu. Zbędny wydatek i zbieracz kurzu, jak dla mnie. Pomijając fakt, że w ogóle mi się nie podobają łóżeczka z baldachimem.
Co do kąpieli, to sama nie wiem. Z jednej strony myślę nad jakimś emolientem, żeby się potem nie bawić z oliwką, a z drugiej bardzo różne opinie one mają. I w sumie sama nie wiem .
Stary 2015-07-25, 22:33   #1029
Amelie04
Zakorzenienie

mnie tez Tż wkurzyl az sie poryczałam a głowa to od rana mnie pobolewa ;/
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 23:03   #1030
malinowa4
Zakorzenienie

Co się dzieje z tymi naszymi mężami . Mnie tak wczoraj wkurzyl że się popłakałam. Ale dziś już lepiej. Jemu szybko przechodzi ale ja długo nosze w sobie urazę... Niestety pamiętliwa taka jestem

Ja baldachimu nie kupuje. Nie potrzebne mi to a tylko kurz zbiera. Ja mam i plyn do kąpieli z biodermy i krem/emulsje (nie pamiętam co to dokładnie jest) do ciałka. Zwykłą oliwkę z ziajki też kupiłam w razie W. Najwyżej ja będę używać jak będzie dzidzi niepotrzebna
Stary 2015-07-25, 23:09   #1031
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Co się dzieje z tymi naszymi mężami . Mnie tak wczoraj wkurzyl że się popłakałam. Ale dziś już lepiej. Jemu szybko przechodzi ale ja długo nosze w sobie urazę... Niestety pamiętliwa taka jestem

Ja baldachimu nie kupuje. Nie potrzebne mi to a tylko kurz zbiera. Ja mam i plyn do kąpieli z biodermy i krem/emulsje (nie pamiętam co to dokładnie jest) do ciałka. Zwykłą oliwkę z ziajki też kupiłam w razie W. Najwyżej ja będę używać jak będzie dzidzi niepotrzebna
U nas jest na odwrót. Mój bardzo długo nosi urazę, a mnie szybko przechodzi. Czasem, jak rozmawiamy, to mi potrafi wypomnieć (nawet tylko w żartach) coś, co się zdarzyło dwa lata temu.
Stary 2015-07-25, 23:20   #1032
mala29lll
Zakorzenienie

Ja długo nosze w sobie urazę. Też pamiętliwa jestem. Lepiej mi nie podpadać o czym się przekona mój mężuś od jutra
Stary 2015-07-25, 23:23   #1033
88maggie88
Wtajemniczenie

Najlepiej by było żyć z kobietą :p Nikt tak Nas nie zrozumie jak osoba tej samej płci
Z innej beczki powoli kończę kompletowac wyprawkę dzisiaj byłam w rossmanie i zakupiłam małe pojemniczki do szpitala gdzie przeleję żel do mycia ciała, szampon, itd dodatkowo zakupiłam mini antyprespirant, krem do rąk i mini pastę do zębów. Fajne takie miniaturki i nie będą zajmować dużo miejsca w małej torbie :p a później pójdą do śmietnika

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ja długo nosze w sobie urazę. Też pamiętliwa jestem. Lepiej mi nie podpadać o czym się przekona mój mężuś od jutra
Haha Ja mam to samo, nie popuszczę tak łatwo w końcu musi odpokutować swoje ))
Stary 2015-07-25, 23:32   #1034
mala29lll
Zakorzenienie

Powaznie rozważam związek z kobietą Po co mi wkurzający facet, a humorki ma gorsze niż baba w ciąży
JA tez mam miniaturki. Może się zmieszczę w jakąś nie dużą torbę co by mnie nie wyśmiali w szpitalu. JA na SR dziewczyna mówiła, że była laska z 2 torbami sporymi, ale ona miała prostownicę, suszarkę, odżywkę, piankę, kosmetyki do malowania itd nawet maseczkę wzięła

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość

Haha Ja mam to samo, nie popuszczę tak łatwo w końcu musi odpokutować swoje ))
Jakby się wszystko płazem puszczało to już całkiem bym im palma odbiła. Może go kopnę niby przez sen? albo z łokcie pociągnę. Sposobem Elve hehhe niby nie chciałam a się wyżyję

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cholera tylko ostatnio jakoś mi szybciej złość przechodzi, bo mi szkoda niuni, żebym się tak denerwowała eh... musze się nauczyć nie denerwować i olewać jednocześnie gada
Założyłam już stanik sportowy bez fiszbin i mięciutki i dalej mnie gniecie w żebrach. SObie znalazła księżniczka pozycję grrrr...
Stary 2015-07-25, 23:43   #1035
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Powaznie rozważam związek z kobietą Po co mi wkurzający facet, a humorki ma gorsze niż baba w ciąży
JA tez mam miniaturki. Może się zmieszczę w jakąś nie dużą torbę co by mnie nie wyśmiali w szpitalu. JA na SR dziewczyna mówiła, że była laska z 2 torbami sporymi, ale ona miała prostownicę, suszarkę, odżywkę, piankę, kosmetyki do malowania itd nawet maseczkę wzięła

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Jakby się wszystko płazem puszczało to już całkiem bym im palma odbiła. Może go kopnę niby przez sen? albo z łokcie pociągnę. Sposobem Elve hehhe niby nie chciałam a się wyżyję

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cholera tylko ostatnio jakoś mi szybciej złość przechodzi, bo mi szkoda niuni, żebym się tak denerwowała eh... musze się nauczyć nie denerwować i olewać jednocześnie gada
Założyłam już stanik sportowy bez fiszbin i mięciutki i dalej mnie gniecie w żebrach. SObie znalazła księżniczka pozycję grrrr...
Te nasze chłopy niedobre daj mu jego brudną skarpetke na twarz niech wachą swoje smrody :p i uwiecznij ma zdj i wyslij mu mmsa haha ale pomysł wymyśliłam laska się spakowała jakby na wakacje jechała

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Czas na sen ale będzie ciężko bo jakas wichura u mnie się zaczyna ale za to fajny chłodek
Stary 2015-07-25, 23:51   #1036
mala29lll
Zakorzenienie

Też idę. Oby mi łokieć się nie omsknął w nocy DObranoc
Stary 2015-07-26, 01:35   #1037
toskaKrk
Wtajemniczenie

Obudziłam się o 2 przez deszcz walący w parapet i potrzebę siusiu.
Niestety kręgosłup bardzo boli dalej. Tzn jak jestem prosto to mogę nawet chodzić, ale nijak nie mogę się schylić/rozprostować Do wstania z łóżka Tż przysunął mi krzesło to się podciągnęłam na oparciu, a w łazience to była kombinacja norweska i mnóstwo bólu, żeby się podnieść
Nie wiem od czego to tak strasznie boli.
Jak mi nie przejdzie będę zmuszona chyba zwiedzić IP wieczorem, bo do 16 Tż w pracy

---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
U nas jest na odwrót. Mój bardzo długo nosi urazę, a mnie szybko przechodzi. Czasem, jak rozmawiamy, to mi potrafi wypomnieć (nawet tylko w żartach) coś, co się zdarzyło dwa lata temu.
Ja też jestem pamiętliwa w stosunku do Tż jeśli idzie o sytuacje kiedy mnie rozmyślnie lub nie zranił. Jak to się mówi: kobieta wybacza, ale nigdy nie zapomina
Stary 2015-07-26, 02:04   #1038
Oliath
Zakorzenienie

tośka
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 06:47   #1039
toskaKrk
Wtajemniczenie

Oliath Ty też spać nie możesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-26, 07:21   #1040
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath Ty też spać nie możesz?
U nas wczoraj domóweczka była z parą przyjaciół do 2.30
W sumie teraz znielubiłam imprezy, bo wszyscy piją % a ja soczek, ale przyjaciół naszych lubię strasznie, więc tradycję raz na 2-3 tygodnie podtrzymujemy, hahahh. Mogłabym wcześniej się kłaść, gdyby mój mąż po alko nie miał wiecznej misji SUPERHERO- SAVE THE WORLD - a poza tym nie lubię w "poimprezowej" kuchni śniadania jeść, więc zawsze "po" ogarniam ją włącznie z myciem podłogi - w związku z czym chodzę spać ostatnia
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-26 o 07:23
Stary 2015-07-26, 07:41   #1041
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Moge wam z czystym sumieniem polecic cetaphil emulsje do mycia i balsam oczywiscie dla dzieci
Ja się na razie w Hippa zaopatrzyłam, ciekawe czy nie uczuli.

Cytat:
Dziewczyny pisałam, że mnie kręgosłup rozbolał. Rany jaki ból
Obawiam się, że to niestety normalne na tym etapie ciąży...ja ostatnio zrozumiałam dlaczego gin mi zaleca 2-3 godziny dziennie leżenia i nicnierobienia - dzień bez tego i już czułam w kręgosłupie że to nie był dobry pomysł.

A dziś z kolei odkryłam kolejny powód skurczu łydki - prawdę piszą na mądrych portalach i prawdę mówił gin, że na pewnym etapie ciąży leżenie na wznak to ucisk gdzie się da i może powodować skurcz. Mnie dziś właśnie taki skurcz obudził, a na wznak spałam...

Cytat:
Ja długo nosze w sobie urazę. Też pamiętliwa jestem.
A mnie szkoda na to czasu. Jasne, pokuta musi być ale krótko i konkretnie.

Ja na swojego lubego nie mogę narzekać, wiadomo że czasem zirytuje, ale jak czytam z jaką częstotliwością Wasi partnerzy wyprowadzają Was z równowagi, to się zastanawiam czy to kwestia nie wiem, powietrza?

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Najlepiej by było żyć z kobietą :p Nikt tak Nas nie zrozumie jak osoba tej samej płci
Oj nie wiem, zrozumienie zrozumieniem, ale dwa PMSy w tym samym czasie to jednak hardkor jest
Stary 2015-07-26, 07:45   #1042
Oliath
Zakorzenienie

Od dziś jestem w 31 tc

Lilo urodziła się 4 tyg. przed terminem, w początkach 37

Mam wizytę 4 sierpnia, 8 tygodni przed tp - od wizyty może być już tylko 4 tygodnie, kto wie...........

Nie wiem, czemu tak szybko zleciało, tyle się dzieje poza ciążą w moim życiu, może dlatego? Dopóki się nie uaktywniłam tu na wątku ostatnio, niewiele się nawet skupiałam na Kubusiu teraz więcej, bo z Wami piszę - to siłą rzeczy
Kubulek
Stary 2015-07-26, 07:49   #1043
elvegirl
po drugiej stronie szafy

U mnie dziś 31t1d według suwaczka
Dziś pół nocy mi się śniła dyskusja z ginem na temat rodzaju porodu Ciekawe kiedy będzie podjęta decyzja...
Stary 2015-07-26, 08:05   #1044
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
A Alantan zielony czy jaki kolor?

Mi kumpela baaaardzo polecała różowy

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 08:09   #1045
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Obawiam się, że to niestety normalne na tym etapie ciąży...ja ostatnio zrozumiałam dlaczego gin mi zaleca 2-3 godziny dziennie leżenia i nicnierobienia - dzień bez tego i już czułam w kręgosłupie że to nie był dobry pomysł.
Niestety to nie taki codzienny ból.
Ostry i przeszywający jak cholera. Wczoraj wieczorem nie byłam w stanie sobie majtek założyć i na milimetr schylić. Dzisiaj jak już mam opracowany system to jest lepiej. Wstałam dopiero za 3 podejściem, podpierając się na oparciu krzesła, ale dałam radę i nawet zrobiłam sobie i dziecku śniadanie. Ale nadal syczę przy siadaniu/wstawaniu/zmianie pozycji, bo boli bardzo.

Podejrzewam to sprzątanie łazienki za winowajcę. Może jednak trochę za bardzo się zmachałam, ponaciągałam, cały dzień miałam intensywny, a potem stałam jeszcze długo w kuchni robiąc mielone.

Odsiecz i jedyny ratunek już w drodze - moja mama przyjedzie ratować sytuację, bo gdyby mi nie przeszło to nawet nie jestem w stanie się ubrać i wyjść z domu na zakupy/do przedszkola itd.
Stary 2015-07-26, 08:14   #1046
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Różowy Alantan jest półtłusty, polecany na twarz zimą Do pupci to nie wiem, z tej serii Dermoline to pewnie bym niebieski wzięła...ale na odparzenia jest seria Alantan Plus, czyli żółty krem i zielona maść. Ja kupiłam krem, bo jest bardziej nawilżający, maść jest tłusta. Zresztą maść jeszcze mam, nie lubię jej to długo mi schodzi

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Podejrzewam to sprzątanie łazienki za winowajcę. Może jednak trochę za bardzo się zmachałam, ponaciągałam, cały dzień miałam intensywny, a potem stałam jeszcze długo w kuchni robiąc mielone.
No, coś było o oszczędzaniu się...

Weź może coś przeciwbólowego, co?
Stary 2015-07-26, 08:20   #1047
Oliath
Zakorzenienie

Jak duże są Wasze torby do szpitala? tzn. te których zamierzacie użyć?
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-26 o 08:35
Stary 2015-07-26, 08:33   #1048
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Oliath, moja ma dno 55x30 i ze 25 wysokości.
Stary 2015-07-26, 08:35   #1049
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath, moja ma dno 55x30 i ze 25 wysokości.
Dziękuję kochana, mam taką samą, myślisz że się zmieścimy?
Kubulek
Stary 2015-07-26, 08:37   #1050
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na swojego lubego nie mogę narzekać, wiadomo że czasem zirytuje, ale jak czytam z jaką częstotliwością Wasi partnerzy wyprowadzają Was z równowagi, to się zastanawiam czy to kwestia nie wiem, powietrza?
Elve przed ciążą i dzieckiem byliśmy super parą, świetnie się dogadującą, zgraną i w sumie bez kłótni większych niż byle wymiana zdań.
Jak się naraz zeszły kredyt, ciąża i później niemowlak, z którego wyrósł chłopczyk tyle kochany, co mocno absorbujący i trudny w wychowaniu, prace poza miastem i teraz druga ciąża, to i problemy większego kalibru i kłótnie bardziej efektowne, bo po prostu w takiej kłótni każde z nas chcąc niechcąc odreagowuje wszystkie stresy i zmartwienia naraz.
Tak jest u nas w każdym razie

Cytat:
No, coś było o oszczędzaniu się...

Weź może coś przeciwbólowego, co?
Wiesz ja się w piątek pierwszy raz od dawna dobrze czułam
Poza tym w ogóle nie czułam, że to sprzątanie to jakiś większy wysiłek. Teraz będę mądrzejsza zwłaszcza jeśli idzie o sprzątanie wiszących wysoko szafek - nie będę się naciągać, żeby je pomyć

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jak duże są Wsze torby do szpitala? tzn. te których zamierzacie użyć?
Ja jeszcze nie wiem. Liczyłam że coś fajnego polecicie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości