|
|
#2671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Hej w weekendzik
Tylko na chwilkę wpadłam bo z mężem czas leci ![]() Jejku jakie Wy jesteście drobne i brzuszki ślicznie się rozkładają Myślę, że każda z nasz zejdzie z powrotem szybciutko do swojej wagi ![]() U mnie wszystko idzie w uda, cycki i dupę Załączam foto bo nie dawałam w czwartek, 87cm w pępku. I zauważyłam niestety to co Amelia napisała, teraz to się dopiero zaczęło. Dziecko przybiera na wadze, potrzebuje brać tłuszcz więc i wymóg jedzenia większego się zaczyna...To jest jakiś kosmos...W kato też 30 stopni a przecież słońca nie ma i idzie oszaleć, taka duchota Pijmy dużo wody a dziewczyny, które mają chłodniej to zazdrooo Sysska gratuluję córeczki ![]() wizaz_pl kruszynka ale Ty masz dalszy termin od nas Najważniejsze, że wszystko jest ok
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-07-25 o 17:38 |
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przewijałam synka na przewijaku takim kładzionym na łóżeczku i córę też tak będę, super wygodne, nie zajmuje miejsca, a taki przwijak kosztuje z 3 dyszki
|
|
#2673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my mamy osobno lozko i przewijak tez z ikei. Sosna. Lozko napewno jest dostepne, najprostsze za 119 zl a przewijak osobno ale jego u nas w sklepie nie widzialam. Lozko dopiero dostaniemy od siostry mojej a przeqijak juz przywiezlismy. Takze u nas 2 osobne meble beda. Widzialam tez ze sa komody z wbudowanym przewijakiem lub lozeczka z przewijakiem takie 2w1. Na stronie ikei powinny byc. Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Maz mi wlaanie wiatrak przywiozl, kupil specjalnie, bo mowi, ze najwazniejszy moj komfort haha
|
||
|
|
|
#2674 |
|
Konto usunięte
|
w poniedziałek mam miec w koncu usg, moze sie dowiem kto tam w brzuszku mieszka
Spac po nocach nie mogę i chodzę cały czas głodna. Gdzies ostatnio wyczytałam ze zapotrzebowanie na kalorie w ciazy nie powinno byc duze bo tylko jedna kanapka wiecej dziennie u mnie sie wcale to nie sprawdza chyba umarłabym z głodu bo jem 2 razy wiecej jak przed ciażą, nawet w nocy podjadam
|
|
|
|
#2675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cynamon_, dzięki za opinię, ja chciałam ten stolik bo oprócz przewinięcia dziecka można też tam trzymać jakieś drobne rzeczy typu pieluszki, ręczniki, kosmetyki a teraz chyba wychodzi na to, że też kupimy taki nakładany przewijak, ale wtedy musimy pomyśleć o innym mebelku na różne gadżety ![]() Peachella, właśnie są komody ale to już większy mebel + droższy, a my sami jeszcze nie wiemy jak u nas będzie z miejscem w mieszkaniu, które wynajmiemy a łóżeczek z przewijakiem 2 w 1 w ogóle tam nie widzieliśmy ![]() Cytat:
głód też odczuwam zwiększony, strasznie mnie ciągnie, staram się jeść dużo owoców, żeby przynajmniej kalorycznie nie było tego tak dużo
|
|
|
#2676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na ten stoliczek masz tę dmuchana podkładke z Ikei? Ogólnie planowaliśmy zakup tych mebelkow a kupiliśmy tylko drobiazgi typu 2 reczniczki z kapturem, komplet małych reczniczkow 10 sztuk za 13 zł, kocyk cienki i jakieś ściereczki Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Oto mój księciunio Waży już prawie kilogram
|
|
#2680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z autem to jeszcze nie wiem jak będzie, od tygodnia śmigam zastępczym z wypożyczalni w ramach ubezpieczenia, ale mogę przedłużyć max jeszcze o tydzień. Bardzo chciałam jechać nawet jakby miało lać codziennie bo to ostatnia szansa na urlop we dwoje ;-) a dawno też nigdzie nie byliśmy. Od biedy zostaje Polski Bus :-D ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
A jak zaraz skoczy, to przebijesz połowę
India piękny księciunio, a jaki już duży!!! Nic dziwnego, że przebijasz nas wymiarami jak już takiego małego klocka nosisz ![]() A ja dziś na imieninach teścia przy okazji pogadałam sobie z ciocią położną z którą chcę rodzić jeżeli pozwoli mi lekarz sn i dobrze mnie nastawiła chociaż waha się, bo mówi, że coraz częściej praktyką w szpitalu u nich jest, że w ciągu 2 lat po cięciu rozwiązanie robi się przez cesarkę ze względów bezpieczeństwa... Pożyjemy zobaczymy
|
|
|
|
#2682 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Do tego jeszcze w Portugalii jest problem z lekami dla małych dzieci bo nic (nawet paracetamolu) nie chcą sprzedać tylko do lekarza/szpitala wysyłają. Ale jakoś daliśmy radę ![]() A teraz maju byliśmy w Portimao - też Portugalia i nauczona tymi chorobami zabieram leki przeciwgorączkowe i czopki na uspokojenie a tu Oliwka dostała okropnego uczulenia na buzi. I znów w aptece jak chciałam wapno to patrzyli jak na debila bo tam się wapna na alergie nie stosuje. Jak prosiłam o jakiś lek to odsyłali do lekarza. W 3 aptece w końcu zalecili jakiś żel do mycia niemowląt z aloesem za 30e(a moja miała wtedy równo 3l). Dopiero ja na spokojnie pomyślałam. Kupiłam Bepanthen za 3e i jeden dzień i zeszło. Czasem przy dziecku nerwy trzeba mieć ze stali...
|
|
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 24 tygodniu. Mam od dwóch dni problemy ze snem, budzę się często w nocy i przekladam z boku na bok, brzuch mi zaczyna przeszkadzać.
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Amelia zazdroszczę ciotki położnej! |
|
|
|
#2685 |
|
Zadomowienie
|
Witam się kobietki jako mężatka
![]() dobrze ze tę całe przygotowania już za mną
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Moje gratulacje! I jak samopoczucie?:P
|
#2687 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Jak narazie dobrze
zobaczymy za kilka dni gdy ockne się co ja narobilam haha ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
agne19s gratulacje
![]() Wczoraj jak tylko zajechalismy na wieś ugryzł mnie bąk, oczywiście nie drapalam tego i dzisiaj mam takiego pięknego dużego babla pod kolanem. A wieczorem dzidzia tak mnie kopala i cały czas się ruszala że nie mogłam zasnąć
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
Agnes gratuluję!!
Lexie ojeju, mnie nigdy jeszcze nic nie użądliło bąk czy osa... Boli? To się wyjmuje żądło? Ja też zauważyłam, że Mała robi się najbardziej ruchliwa ok.21 czyli akurat wtedy kiedy ja mam czas wreszcie odpocząć w spokoju ![]() Wonderka ja też strasznie się cieszę, Ciocia była już przy moim pierwszym porodzie siłami natury i myślę, że to dzięki jej prowadzeniu udało się bez znieczulenia i sprawnie poszło... Mam taki komfort psychiczny, że w razie sn czuwa nade mną ktoś z rodziny
|
|
|
|
#2691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia nic nie trzeba wyciągać, to tak jak ugryzienie komara tylko może trochę bardziej bolesne. No i swedzi okropnie.
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes, dużo miłości na nowej drodze życia
witam się w 23. tygodniu zważyłam się właśnie i mam 5,5 kg na plusie.
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Wyrobisz się, a nawet jeżeli nie to zobaczysz, połowa się zgubi przy porodzie i sporo poleci w pierwszych tygodniach
nie będzie śladu po żadnym nadbagażu
|
|
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
Lexie: mnie bąk ostatnio ugryzł w tyłek :/ ja ogólnie jestem uczulona na jad owadów, przy zwykłym ukąszeniu przez komara mam wielkie placki, to tu po bąku mój jeden półdupek byl a'la kardashian
. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczywiście nie jest to dla mnie sprawa najważniejsza, na pierwszym miejscu oczywiście zdrowie dzieciątka Jutro idę na USG do szpitala i dowiem się, co z tą moją taśmą można zrobić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

Załączam foto bo nie dawałam w czwartek, 87cm w pępku. I zauważyłam niestety to co Amelia napisała, teraz to się dopiero zaczęło. Dziecko przybiera na wadze, potrzebuje brać tłuszcz więc i wymóg jedzenia większego się zaczyna...To jest jakiś kosmos...

i teraz się zastanawiam co robić, czy szukać innego zestawu łóżeczko + przewijak, czy brać samo łóżeczko a później dobrać stolik czy w ogóle coś innego niż stolik do przewijania? Na czym wy planujecie przewijać? Może podzielicie się jakimś fajnym patentem
u mnie sie wcale to nie sprawdza chyba umarłabym z głodu bo jem 2 razy wiecej jak przed ciażą, nawet w nocy podjadam
a na ten stoliczek masz tę dmuchana podkładke z Ikei? 

zważyłam się właśnie i mam 5,5 kg na plusie.
ładny bilans wagi, nie tak dużo

ale oczywiście nie jest to dla mnie sprawa najważniejsza, na pierwszym miejscu oczywiście zdrowie dzieciątka