|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 47- nasz sezon!
|
|
|
|
#2852 | ||
|
... choć nie Westwood
|
Dzięki za życzenia
nawet na weselu, po północy były toasty dla Anek ![]() Jeśli chodzi o wesele, to ogólnie bardzo pozytywnie Dzień był bardzo duszny i dalo się to odczuć nawet w katedrze. Msza bardzo ładna, kazanie pod młodych, ksiądz zwracał się do nich, zadawał pytania, mówił o odpowiedzialności za drugą osobę. Super. A wszystko bez wydania ani grosza na sakrament!Panna młoda miała piekną sukienkę. ona jest taka drobniutka, chudziutka, taki przecineczek i w sukni wyglądała bajecznie. Tiulowy dół w literę A, połyskujący gorset, do kościoła miała koszulkę z długim rękawem. I choć wesele mi się podobało i się wybawiłam, muszę, no muszę wspomnieć o czymś co mnie przez całe wesele raziło... z jakiegoś powodu para młoda nie wzięła kamerzysty. ok, ich sprawa, nie wnikam, czy o koszty czy o samą kamerę chodziło. Za to za rolę kamerzysty przejął tata Panny Młodej... nagrywał non stop, zamiast przejść do życzeń dla własnej córki, on nagrywał, zamiast przejść do powitania młodych z resztą rodziców, on nagrywał. Nie tylko mi to przeszkadzlo, słyszałam komentarze wokół, że to kiepsko wygląda... Co też dziwnie wyglądalo- PM przyjechali przed rodzicami i to oni na nich czekali. Jak dla mnie to rodzice powinni zadbać o to by powitać swoje dzieci. Ale, żeby nie było, że tylko narzekam sala bardzo ładna, w bieli i kremach, dekoracja prosta, ale w tym przypadku mniej znaczylo więcej. Wódka w coolerach, pan tadeusz.Po wejściu na salę, ogarnięcu co i jak, zobaczyliśmy, że pod każdą winietką jest wizytówka fotografa. Pomyślałam sobie, że kolo jest żenujacy, że nachalnie się reklamuje. Ale... jak sie okazalo nie chodziło o to. To nie były typowe wizytówki- była tam informacja o stronie interntowej, loginie i haśle, gdzie każdy z gości w ciągu trzech tygodni będzie mógł zobaczyć zdjęcia. Pomysł rewelacja ![]() Na plus z fotografem jeszcze, że na sam koniec (był do oczepin) chodził z parą mlodą po sali i wszystkim robil zdjęcia z mlodymi. Winietki były ze slodką niespodzianką- cukierkiem. dostałam winietkę z nazwiskiem K., ale nie przeszkadzało mi to ![]() Był Dj z wodzirejem i radzili sobie całkiem nieźle. parkiet przez cały czas był pełny, mimo praktycznie braku disco polo. Przy próbie zamowienia disco polo kolega się dowiedział, że młodzi proszą o ograniczenie tego typu muzyki do minimum I w sumie było minimum, kilk piosenek i to głównie po oczepinach. Ale chętnych do tanca nie brakowało. Minus tego DJa? jak tylko pary mlodej i rodziców nie było w poblizu biegł do stołu po wódkę i polewał siebie i reszcie usługodawców. Niefajne...Zabawy oczepinowe były dość typowe- rzucanie welonem i muszką, taniec nowej "pary młodej, przekłuwanie baloników z obowiązkami młodych, ubywanie krzeseł, z czym, że każdy miał coś przynieść, kto ostatni ten odpadał, np 10 zł, szminkę, kluczyki do bryki. I jakieś konkurencje wokalne pomiędzy strona panny młodej i pana mlodego. nie pamiętam co jeszcze. po dawce alkoholu w moim TZie obudził się tancerz i się okazało, że jednak coś tam z tych lekcji tańca pamięta Młodzi byli u nas kilka ray, dzielili sie uwagami i tym czym się stresowali na koniec dostalismy od nich ciacho, cytrynówkę, bimber i 3 piwa, więc na bogato ![]() Poproszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2015-07-26 o 11:33 |
||
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Wszystkiego Najlepszego dla naszych Ani
|
#2854 |
|
|
wiecie co... dostałam potwierdzenie od mojej bardzo dobrej koleżanki. w sumie nic dziwnego, gdyby nie fakt, że od ponad roku mieszka w Chile. pomimo cholernie drogich biletów przyleci, żeby być ze mną tego dnia. znamy się prawie 20 lat. i tak się wzruszyłam, że tyle bliskich będzie z nami tego dnia. mamy też wiele osób, które przyjadą na ślub. nie spodziewałam się...
(jutro będę miała okres )
|
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
vivienne, słuszna uwaga z tymi zdjęciami z każdym gościem
my tego początkowo nie chcieliśmy, ale foto mnie przekonała i się bardzo cieszę. Wyszliśmy przed hotel i tam każdy robił sobie z nami zdjęcie i było też z wszystkimi. Teraz ludzie mnie męczą kiedy będą zdjęcia, bo oni chcą to z nami
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2857 |
|
Konto usunięte
|
Hej. Co do transportu ode mnie 100 km będą jechac i jakoś dadzą radę bez transportu
Zresztą jak ktoś da radę do kosciola przyjechac to i pod sale też nie powinien niech problemu Gopia szwagierka przyjechała niby w gości a już się madrzy a to suknia za prosta a to obraczki drogie... co ja to g... obchodzi niech swoich spraw pilnuje |
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2859 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym powiedzieć, nie przejmuj się ale sama się przejmuje jak ktoś mi narzuca swoje wizje i ma jakieś uwagi... U nas nikt nie wie ile daliśmy za obrączki bo to by dopiero była wielka tragedia. Tu wesele po kosztach (np. nie chcemy wiejskiego stołu albo transportu dla gosci) a raczylismy zapłacić prawie 2000zl za obrączki xD o garniturze TŻ powiedział ile kosztuje to już jest problem. Moi rodzice to jedyni ludzie którzy w tych przygotowaniach nie mają żadnych uwag i bardzo nas wspierają. Gdyby nie oni to bym chyba zwariowała.
|
|
#2862 | |
|
|
Cytat:
siostra TŻ od razu skrytykowała sam pomysł wesela. że nam się nie należy (bo rodzice TŻ nie żyją), że co to za pomysł w ogóle, że powinniśmy zrobić obiad dla ciotek (czyli jej córeczki też nie zaprosić - zgodnie z logiką ), że zespół za drogi, że sala za daleko (trzeba transport organizować), że nikt nam nie pomoże w organizacji (sami sobie poradziliśmy )
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz to obiecalismy sobie że nic nie będą znać dalszych kosztów. Zespół oczywisvie też drogi, 3,5 za noc. Czego oni by chcieli 3 miesiace przed slubem ? I tak super graja i cena jeszcze do przelkniecia. A po nich widzę że na wszystko będą jeczec, najpierw katowali o wesele a teraz buczą pod nosem że wszystko drogie." Bo corkom obu wyprawili w jednym roku" owszem, ale 11 lat temu. |
|
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze znajdzie sie ktos komu sie nie spodoba..
garnitur w odcieniach granatu/niebieskiego, tesciowej sie nie widzi, czemu placki nie w cenie.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2866 |
|
Konto usunięte
|
Nasi nie widzieli garniaka, bo jeszcze nieodebrany, też odcienie granatu, już sobie wyobrażam mine tesciowej
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście u nas nikt się nie wtrąca w sprawy weselne. Moja mama chciałby mieć więcej do powiedzenia, ale my finansujemy gości z jej strony i uważam, że mam prawo sama podejmować decyzje bez konsultacji. Jeśli potrzebuję opinii to o nią pytam, ale jej zdanie nie jest dla mnie wyrocznią i mam wrażenie, że ma mi to trochę za złe
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, żeby mi jeszcze ktoś finansowal to wesele, to mógłby sobie wymyślać gruszki na wierzbie ale drażni mnie to, że nie obchodzi nikogo to, że ciężka praca sami uzbieralismy te pieniądze tylko jeszcze mają czelność żeby nimi rządzić. Za godzinę jedziemy do teściów. Nie będę się w ogóle udzielać w temacie wesela. Potem z nimi jedziemy do moich rodziców. Mama moja trochę dzisiaj bojowo nastawiona na teścia. Powiedziała mi, że jak będzie wymyslal to mu parę słów powie. TŻ tez powiedział, że jak będą wymyślać to jest przygotowany psychicznie, że powie im do słuchu. Aż się boję tego dzisiejszego dnia :/
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2872 |
|
Konto usunięte
|
Oby obyło się bez większych awantur i tak już jest wystarczajaco nerwow z organizacja.
Zaproszenia miały do mnie dojść już, pisałam maila babka twierdzi że powinny być już u mnie i że jak jutro do 16:00 nie dotra mam jej dac znać, niech ruszają dupy, trzeba zacząć prosic gosci |
|
|
|
#2873 |
|
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się pokłóciłam z Tż.
![]() Dziś jak wiadomo imieniny Ani (czyli m.in. mojej siostry) Tż ma nagranie dziś koło 15 czegos tam jakiegos festynu więc i tak będzie późno bo koło 17-18 co też mnie niemiłosiernie wkurza. pow żebny moze coś kupił np deske do prasowania bo akurat jej się już nie nadaje jest bl;e. siostra mieszka na drugim podwórku wiec normalne ze chodzimy do siebie na takie uroczystości. To Tż do mnie że on nie będzie nic kupował tym bardziej deski za 100 zł bo ona nic mu nie kupowała nigdy na imieniny czy urodziny. no spoko moze i tak tylko on nigdy nic nie robił i nikogo nie zapraszał i nie rozumie. no i że czemu jego o zdanie nie zpaytałam bo ja mu każe kupować za jego pieniądze... No i teoretycznie kwestia pieniędzy mamy dogadane że wspólne. wiadomo że pon ma większe bo pracuje a ja to różnie czasami pracuje czasami nie. no i wszystko mnie wkurzyło. jeszcze bardziej to że jeśli u nich dla kogoś coś kupic to jedzie i kupuje bo jego mama się obrazi jak jej nic nie kupi na imienny czy urodziny i teraz nie chce mi się do niej iść bo tylko sie rozbecze... a juz właśnie przychodził jej syn xzmeu mnie jeszcze u nich nie ma..ja taka zamazana...... |
|
|
|
#2875 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2877 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oby jutro byla Z mojej str wszyscy po drodze w jeden dzień się wyrobimy. Od tza jezdzenie w milion stron swiata |
|
|
|
|
#2878 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Viv super relacja...z tym tata kamerzysta to tam gosciom jak gosciom ale laska bedzie miała nagrania bez swojego taty jakby go w tym dniu nie było... dziwnie...
a prezenty po slubie na bogato były przygotowane czy rozdawano piwko bo zostało? ![]() my ogarnęlismy kolejne 3 ósemek układu i mamy łącznie 1:01 + ogarnęlismy 2 ósemki ktore do układu dorzucimy
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2015-07-26 o 14:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

nie chcę zabaw z podtekstami, przesadzonych i długich. W ogóle oprócz testu chciałbym 2-3 zabawy i tyle 
(jutro będę miała okres 

teraz to obiecalismy sobie że nic nie będą znać dalszych kosztów. Zespół oczywisvie też drogi, 3,5 za noc. Czego oni by chcieli 3 miesiace przed slubem ? I tak super graja i cena jeszcze do przelkniecia. A po nich widzę że na wszystko będą jeczec, najpierw katowali o wesele a teraz buczą pod nosem że wszystko drogie." Bo corkom obu wyprawili w jednym roku" owszem, ale 11 lat temu.
ala: