|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Ewusia
za dzisiejszą wizytęniunia gratulacje za wizytę, cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze Ale wam zazdroszczę, że będziecie mieli osobny pokoik dla maleństwa, tak ładnie go można wtedy urządzić. Ja będę mieć tylko kącik w sypialni. |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też nie będzie teraz oddzielnego pokoiku. Nie ma na to miejsca.
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Z nami też póki co będzie "mieszkał" maluszek, bo nie ma miejsca. Myślałam wczoraj, żeby nasz pokój jakoś przemeblować, ale nie bardzo wiem co można zrobić w tym nie wymiarowaym pokoju, inaczej niż teraz mamy chyba się nie da.
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym wolała żeby wszyscy przestali się tak tym ekscytować. Jakoś chciałam żeby dziecko było takie "nasze", a nie teściów
W ogóle nie wiem po co swojej mamie powiedziałam o lekkim spadku hemoglobiny. Jak przeżywaaaaa!
|
#1505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama nie wiem czy to źle ale chyba mi troche przykro. Nie dogodzi kobiecie w ciąży
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie za to pytają non stop. Wszyscy.
|
|
|
|
#1507 |
|
Rozeznanie
|
Denerwuje Cie to ? Ja wiem ze za czesto to tez nie dobrze, ale nawet w celu podtrzymania rozmowy milo czasem jak ktos spyta o samopoczucie.
|
|
|
|
#1508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malowanie kolejnego pokoju to byłaby masakra ![]() Cytat:
Ja jeszcze musze to skonsultować z Tż ![]() Cytat:
Sprzedaje tkaniny ale to mogę kupić metr i w sumie już duży ten kocyk byłby Plus zwykły materiał i zlecić krawcowej obszycie. Zobaczymy kocyków i tak mam nadto ![]() Łóżeczko super Cena nawet spoko ![]() Co do kolorów to myślałam nad tym cotton i moim nieszczęsnym pokojem ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Co do mieszkania dzidziusia u nas będzie miał tylko kącik w sypialni. I to musi narazie wystarczyć Ale kącik tez mogę ładnie urządzić Co do pytania o samopoczucie - pytają mnie koleżanki, sąsiadka, kumple Tż. Moi rodzice nic, a teść wczoraj tak mnie "przytulił" a raczej ścisnął że mnie brzuch zabolał i musiałam siłą się odepchnąć To że nie widać w szerokiej sukience nie znaczy ze nie czuję szczególnie ze godzinę wcześniej o mało co nie zemdlałam w kościele Ale teść już tak ma więc machnęłam ręką. także wiecie - wiecej zainteresowania mam ze strony znajomych i jest to miłe kiedy pytają jak się czuję czy coś mi trzeba albo wychodzą z papierosem czy coś. |
|||
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Ze strony męża dokładnie tak samo jest co do mojej ciąży, mam wrażenie nawet jakby teściowa była zła i wkurzona, że my będziemy mieć drugie dziecko. Ona unika rozmowy na temat mojej ciąży, a jak już tż coś powie to zmienia temat.
|
#1510 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się. Ja wymagam tego od siebie - żeby pamiętać o urodzinach imienianch w rodzinie męża, jak babcia zachoruje to zawsze się dopytuję. Uważam, że to naturalne. Dlatego nie rozumiem, dlaczego nie jestem traktowana tak samo. |
||
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My bedziemy miec osobny pokoj ale malutki,jakies 5m2,nic innego nie damy rady wykombinowac. Niby mozemy zrobic na dachu kolejny duzy pokoj ale musielibysmy i lazienke dorzucic,zwiekszylyby sie znaczaco koszty :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reguły i tak odpowiadam, że dobrze, bo przecież nie zacznę wymieniać co mnie boli i doskwiera |
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie by wkurzało jakby innych tematów ze mną nie było tylko o ciąży. Ale gadają normalnie i w międzyczasie ktoś się zapyta jak się czuję to odpowiadam że różnie i tyle
Najbardziej mnie rozśmiesza jak facet się pyta, odpowiem ze właśnie mnie mdli albo że słabo mi a on do mnie z tekstem 'rozumiem Cię'
|
|
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak znajomi pytają to tez mówię zawsze, że dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
wara od mojego brzucha! On argumentuje to tym że on lubi jak się rusza... mam nadzieję że się nie będzie ruszało jak będzie chciał dotknąć Nie znosze jak ktoś obcy mnie dotyka, przytula i w ogóle. Nawet jeśli tą osobę znam jak kumpel czy teść. Przytulac to mnie ma mąż a nie jakiś inny Ale za dotykanie brzucha będę dawać po łapach
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byliśmy ostatnio na tym ognisku, to mnie kolega zapytał jak się czuję i mówię "no X jak to w ciąży, powinieneś wiedzieć o czym mówię", a on "tak, tak, rozumiem"
ale on już przeżył dwie ciąże swojej żony, ostatnia nawet dosyć niedawno
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tego nie znoszę! Brr. Mnie już koleżanki próbują macać, ale już im powiedziałam, żeby tego nie robiły, bo nie lubię. A jakby chciał kumpel dotknąć to bym się czuła jakaś skrepowana i głupio by mi było, więc tym bardziej zaden kumpel nie dotnie mojego brzucha
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też, brzucha mojego mogę dotykać ja i mój mąż. Inny proszę z daleko z rękami.
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Dziewczyny myślicie że kombinezony im bliżej zimy tym będą droższe? Bo tak myślę i stwierdzam, że może tak być i chyba po badaniach 13 sierpnia jak będzie wszystko ok to już zamówię, ten kombinezon do fotelika. Jak myślicie ? |
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poczekam.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-07-27 o 12:59 |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nasilenie pytań normalne
![]() Teściowa za każdym razem jak rozmawia z TŻtem albo jak jesteśmy u nich, to pyta Ale nie jest to jakieś nachalne, wręcz bym powiedziała, że miłe ![]() Moja mama za bardzo nie pyta Jak jestem po wizycie, to zapyta jak tam, ale żeby mnie na co dzień pytać jak się czuję, to nie Co do dotykania, to ostatnio w pracy, chyba pisałam? Wkurzyła mnie znajoma, bo stoję przy kserze, robię ksero, a ona podchodzi do mnie i mizia mnie po brzuchu i pyta 'czy już kopie'. Jeeezu, powiedziałam jej żeby tak nie robiła, bo to mega niekomfortowe było dla mnie
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się nikt nie pcha z łapami, przynajmniej jak na razie. Ale wiem, że będę gryzła jak ktoś tak będzie robił, lubię swoją przestrzeń osobistą
Głaskać to mnie może mąż. Reszta wara. Niech sobie swoje macają |
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
U mnie sie raczej nie pchaja z łapami, wiec w tym temcie mam spokój.
Wczoraj bylam ha chrzcinach u kuzynki, maly ma 5 miesięcy, ale bym juz chciala móc przytulić swojego bobasa Jeszcze w weekend dostalam kolejne Zaproszenie na wesele. We wrzesniu mamy 3wesela tydzien po tygodniu, mam nadzieje ze będę zdolna pójść na wszystkie
|
|
|
|
#1525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O wlasnie... rowniez wyznaje taka zasade jak wiekszosc z Was Chyba nikt nie lubi jak go ktos nieproszony dotyka a tym bardziej mojego Maluszka.W ogole obawiam sie ze ja jak urodze to bede zaborcza i zazdrosna matka i bede na kazdego warczala jak bedzie ktos chcial moje dziecko dotknac przynajmn iej na samym poczatku...
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolekcje jesienno-zimowe mogą być wprowadzane już w sierpniu. ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Dziewczyny czy macie jakieś pomysły na obiad ale bez mięsa? Nie byłam na zakupach i nic nie mam.
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krokiety z kapusta lub pieczarkami. Ja mam dużo pomysłów, ponieważ mięsa nie jadam (za wyjątkiem piersi z kurczaka i mięsa wołowego mielonego)
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę o przepis na kotlety z jajka, sera i pieczarek i krokiety bo przyznam, że nigdy nie robiłam
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i smażyć z drobno pokrojoną cebulką aż płyn wyparuje. Jajka drobno posiekać, dodać pieczarki z cebulką, bułkę tarta lub suchą namoczoną w mleko jak kto woli, jajko, żółty ser tarty na tarce, przyprawy do smaku, Wymieszać i formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce i smażymy. Na koniec się zajadamy ze smakiem Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami tez sa pyszne. |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje kochana. Będę próbować i napiszę jak mi wyszło!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

za dzisiejszą wizytę

Malowanie kolejnego pokoju to byłaby masakra 
Ja jeszcze musze to skonsultować z Tż 
Jak będę w domu wyślę Wam zdjęcie tych moich robionych na zwykłych balonach i później jak zrobię dla Maluszka. Ja zaczęłąm robić z wikolu, później krochmal, ale ten musi być na świeżo bo później nieco traci moc i trzeba było poprawiać. Wikol to droższa opcja, ale skuteczniejsza 

wara od mojego brzucha! On argumentuje to tym że on lubi jak się rusza... mam nadzieję że się nie będzie ruszało jak będzie chciał dotknąć
Jak jestem po wizycie, to zapyta jak tam, ale żeby mnie na co dzień pytać jak się czuję, to nie