Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-27, 12:38   #2461
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
My po echu serca, wszystko jest ok. Tzn jest wysłuchany delikatny szmer ale że to fizjologiczne i do kontroli za dwa lata.

Po 14 mamy usg bioderek i potem szczepienie.. Biorę 6w1, bo u nas tych 5w1 ciągle brak w hurtowniach..

My za mata się jeszcze nie rozglądamy, mała mało.interesuje się zabawkami.. Więc narazie u nas za wcześnie.

Muszę jedynie kupić zabawki do fotelika i książeczke kontrastowa.

Na jesien też raczej myślałam o kombinezonie. Teraz mamy welurowy na 56, na 62 i 68 też zamówie..
Dobrze że wszystko ok.

Ja kombinezonu nie mam ale o ile ba zimę kupię kombinezon napewno o tyle na jesień kupię chyba jedno i drugie. I tak chce używke upolować więc...

Ja na początku zakładałam pajace a teraz jest za gorąco. W dzień jest w body na krótki rękaw...zresztą w nocy też.śpi w bodziaku na krótki. Ale do pajacy napewno wrócimy jesienia

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 12:40   #2462
rybkaa90
Zakorzenienie

Kaja super, że z serduchem ok!

Marei
weszłam na ten profil i wydaje mi się, że to mata Skip Hop

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

iLoNuS_ktl Uwielbiam Lilou Dostałam od męża, po narodzinach Jaśka, za trud i poświęcenie.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 12:43   #2463
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ty, to jakie Ty masz te ubrania? Ja na 56 już nie wkładam prawie bo za małe a moje dziecko jest przecież maciupkie
68 i 74 mam w drugiej szufladzie, w trzeciej mam większe. Teraz w sumie tylko 62 zakładam
.
Ja póki co odłożyłam tylko rampersa z h&m na rozmiar 50, spodenki na rozmiar 50 i body z pepco na 56. Resztę zakładam 56 i 62 na zmianę, bo mam na jednej kupce.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
KejtiCe coś na Twojego Wojtka jest za duże? Myślałam, że Ty go możesz fajnie ubrać i nic na nim nie wisi. Ja poodkładałam za duże rzeczy z tych najmniejszych i wczoraj okazało się, że Jasiek z jednej bluzy z tej kupki już wyrósł.
Bardzo dużo rzeczy mamy za duże, większość bluz tych fajnych na nim wisi, spodenki jakieś takie szerokie są..

Cytat:
A w ogóle mnie się kompletnie zmieniły preferencje ubraniowe dla małej. W ciąży kupowałam w kółko pajace a się okazuje, że ja ich wcale nie lubię, denerwuje mnie odpinanie tych zatrzasków na nóżkach w nocy, wolę zsunąc spodenki i przebierać.
Body z krótkim, wystarczyłoby mi zaledwie kilka, Laurka to zmarzluch, ona prawie w ogóle nie chce body z krótki, tylko w mega upał jej ubieram, u nas na tapecie z długim.
Ja z kolei ubieram pajaca na noc, dla mnie to jest typowa piżama. Ani razu nie ubrałam mu pajaca na wyjście.
Zawsze ma ubrane spodenki + body. I zawsze musi być dobrane kolorystycznie.

Przy następnym dziecku wiem już, że nie będę kupowała żadnych bluzeczek, bo to wszystko się podwija tylko i plecy gołe. A dostał pełno prezentów w tym tygodniu i w każdym przynajmniej po jednej bluzeczce z krótkim rękawem.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 12:51   #2464
Princesika
Zakorzenienie

używała któraś z was tych wkładów do wanienek?
http://allegro.pl/tega-foczka-foteli...254016315.html

zastanawiam się czy się sprawdzają, może w nich tak się nie moczy głowy

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
My po echu serca, wszystko jest ok. Tzn jest wysłuchany delikatny szmer ale że to fizjologiczne i do kontroli za dwa lata.

Po 14 mamy usg bioderek i potem szczepienie.. Biorę 6w1, bo u nas tych 5w1 ciągle brak w hurtowniach..

My za mata się jeszcze nie rozglądamy, mała mało.interesuje się zabawkami.. Więc narazie u nas za wcześnie.

Na jesien też raczej myślałam o kombinezonie. Teraz mamy welurowy na 56, na 62 i 68 też zamówie..
Ale to 6w1 jeszcze można? kojarzyłam, że to trzeba zadecydować jak się bierze płatną w szpitalu już?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Ja dostałam fajnego pajaca - nówkę, z polaru w rozmiarze 0-3 Szkoda mi, że Mały ani razu go nie ubierze. Ugotowałby mi się w czymś takim.
No szkoda takich prezentów. Ja dostałam pelno body na 56... i to już miesiąc po urodzeniu. od razu musiałam spakować do piwnicy
Stary 2015-07-27, 12:52   #2465
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Mam i polecam Kupiłam po pierwszej kąpieli w domu.
Jakos niewygodnie mi trzymać Jaśka na rękach, bo on preferuje dłuższe kąpiele. Głowa rzeczywiście się nie moczy, mam pewność że nie naleje się do uszu.

06.09.2014
Stary 2015-07-27, 12:54   #2466
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja póki co odłożyłam tylko rampersa z h&m na rozmiar 50, spodenki na rozmiar 50 i body z pepco na 56. Resztę zakładam 56 i 62 na zmianę, bo mam na jednej kupce.

Bardzo dużo rzeczy mamy za duże, większość bluz tych fajnych na nim wisi, spodenki jakieś takie szerokie są..

Ja z kolei ubieram pajaca na noc, dla mnie to jest typowa piżama. Ani razu nie ubrałam mu pajaca na wyjście.

Przy następnym dziecku wiem już, że nie będę kupowała żadnych bluzeczek, bo to wszystko się podwija tylko i plecy gołe. A dostał pełno prezentów w tym tygodniu i w każdym przynajmniej po jednej bluzeczce z krótkim rękawem.
No nie na wyjście, ja pajace oraz body+półśpioch tylko do spania. Po domu i na wyjście głównie legginsy + body

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Jakos niewygodnie mi trzymać Jaśka na rękach, bo on preferuje dłuższe kąpiele. Głowa rzeczywiście się nie moczy, mam pewność że nie naleje się do uszu.
Ooo, to może u nas się sprawdzi. Mała tak strasznie płacze jak jej się głowa zmoczy
Stary 2015-07-27, 12:56   #2467
rybkaa90
Zakorzenienie

kejtiCe u mnie przy bluzeczkach sprawdzą się spodenki z Lidla, można je zaciągnąć praktycznie pod pachy, mają taki wysoki pas. Ale nie powiem, wolę body od bluzeczek.
O, dla mnie pajace to też takie typowe piżamy, jakoś dziwnie mi jak gdzieś wychodzimy a Mały w pajacu, zaraz muszę go przebrać. W domu jeszcze ujdzie, ale na wyjście muszą być body i spodenki, albo rampers jak gorąco.

06.09.2014
Stary 2015-07-27, 13:07   #2468
k a j a
Zakorzenienie

Princesika, no można.. Mama nic nie.mówiła.że trzeba płatną w szpitalu, u nas nikt nie bierze płatnej a większość bierze potem 6w1 bo różnica cenowa między tymi a 5w1 jest 20zł a do tego z tymi drugimi u nas jest problem z dostępnoscia.

U mnie pajace to pizama. Na wyjście jedynie welurowy, z kapturem :p a tak to zakładam body i spodenki..

Nie lubię sukienek ani bluzeczek..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 13:19   #2469
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Michał uwielbia jak ma całą główkę zamoczone. Wiem że jest większe ryzyko zapalenia ucha, ale uważam żeby po kąpieli dokładnie osuszyć uszy i żeby wypłynęła z nich woda.
Stary 2015-07-27, 13:28   #2470
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Unas taka sama sytuacja, mala spała wciaz na jednej stronie bo podobno to ułozenie z brzuszka gdzie prawdopodobnie miała mało miejsca i od środy zaczynamy rechabilitacje ... Mam nadzieje, ze szybko bedzie poprawa

Cos, Szuu duzo sily dla was

Ps. Z czytaniem staram się byc na biezaco dzieki wam tak wiele watpliwosci zostaje rozwianych
Napewno bedzie lepiej, informuj o postępach bo jestem ciekawa. Tutaj pewnie stwierdza, ze wszystko jest ok i samo sie skoryguje jak zacznie siedzieć. Narazie staram sie przekręcać ja na druga stronę chociaż w nocy jest cieżko.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Szuu - dotarlam do zdjecia. U nas az tak nie bylo..

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Na jesien/zime tylko kombinezony planuje. Jakos nie widzi mi sie kurtka u lezacego dziecka. W kombinezonie i wygodniej i nie podwija sie.. i cieplej..
Ja pewnie tez kombinezon, na jesień jakiś polarkowy. Na zimę nie wiem jeszcze, tutaj zimy są bardzo łagodne, nie ma śniegu i temperatura raczej nie spada poniżej zera.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Nic, mata sama w sobie jest wystarczająco miękka
Ja tez nic nie podkładam
Cytat:

Kaja super ze wzsystko dobrze
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja też zakładam bluzy z kapturem. A na jesień nic jeszcze nie mam A wyjezdzamy na początku września więc dobrze byłoby coś już mieć cieplejszego...

Muszę się pochwalić, właśnie odebrałam przesyłkę z Lilou

Śliczna
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 13:29   #2471
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupiłam główka się nie moczy

my szczepimy 5w1, u nas nie ma problemu z dostępnością
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 13:33   #2472
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

my szczepiliśmy 6w1 i nie słyszałam nic o płatnych wcześniej w szpitalu?

Ja też nakupowałam pajaców, a w sumie teraz są tylko do spania bo wolę body i spodenki
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 13:47   #2473
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Napewno bedzie lepiej, informuj o postępach bo jestem ciekawa. Tutaj pewnie stwierdza, ze wszystko jest ok i samo sie skoryguje jak zacznie siedzieć. Narazie staram sie przekręcać ja na druga stronę chociaż w nocy jest cieżko.

Ja pewnie tez kombinezon, na jesień jakiś polarkowy. Na zimę nie wiem jeszcze, tutaj zimy są bardzo łagodne, nie ma śniegu i temperatura raczej nie spada poniżej zera.

Ja tez nic nie podkładam

Kaja super ze wzsystko dobrze

Śliczna
U mnie też stwierdził lek, że za wcześnie na rehabilitację...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Michał uwielbia jak ma całą główkę zamoczone. Wiem że jest większe ryzyko zapalenia ucha, ale uważam żeby po kąpieli dokładnie osuszyć uszy i żeby wypłynęła z nich woda.
Markusek też, ma uszka pod wodą a położna twierdzi, że nie ma różnicy czy zamoczymy uszko przy myciu włosów czy podczas zanurzenia w wodzie, ryzyko zapalenia ucha jest takie samo. Dlatego minimum 2h po kąpieli mały musi mieć założoną czapkę.
Też mamy wkładkę, specjalną do tego modelu wanienki, raz użyta
Stary 2015-07-27, 13:47   #2474
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja też zakładam bluzy z kapturem. A na jesień nic jeszcze nie mam A wyjezdzamy na początku września więc dobrze byłoby coś już mieć cieplejszego...

Piekna

Aika wlasnie z ksztaltem głowki to kazdy mowi co innego bo slyszałam, że jest jeszcze czas i zmieni kształt a rehabilitantka powiedziała, że z czasem się poprawi ale może już nie wrócić calkiem do pierwotnego kształtu

Ja poki co malej podkladam walek za plecki jak lezy na boku zeby sie nie przekrecała za szybko a babka mowiła zeby kupic taki niski walek jak się opiera kark w trakcie podrózy i jak lezy na pleckach to miedzy to starać się klasc prosto glówke.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 13:52   #2475
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
kejtiCe u mnie przy bluzeczkach sprawdzą się spodenki z Lidla, można je zaciągnąć praktycznie pod pachy, mają taki wysoki pas. Ale nie powiem, wolę body od bluzeczek.
O, dla mnie pajace to też takie typowe piżamy, jakoś dziwnie mi jak gdzieś wychodzimy a Mały w pajacu, zaraz muszę go przebrać. W domu jeszcze ujdzie, ale na wyjście muszą być body i spodenki, albo rampers jak gorąco.
Wolę jak bluzka zostaje na zewnątrz, ładniej to wygląda.
22.06.2015
Stary 2015-07-27, 13:54   #2476
Irmusia81
Zakorzenienie

Frankowi zakładam teraz głównie samego bodziaka. Z krótkim lub z długim rękawem. Ewentualnie skarpetki do tego. Plus tetra lub kocyk na nóżki i tak sobie leży. Na wyjścia głównie rampersy do tej pory. Czasem jeansy i bluza- rewelacyjnie wygląda wtedy- taki mały chłopek 😃

Waży 4700!😊😊😊 w pięć tygodni przytyl 1400 g
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 13:55   #2477
Selis
Zadomowienie

Witaaaam wszystkie mamusie i dzieciaki na przechowalni

Mój Franek tak się pospał, tak że wszystko w domu zrobione i na wizaż jeszcze czasu trochę zostało ale pewnie za to już do kąpieli oka nie zmruży

Szkoda, że mam tak mało czasu żeby tu częściej zaglądać bo stęskniłam się za rozmowami tutaj...

Napiszę na szybko, że Franek waży już 5 kg, cały czas karmię piersią i nawet teściowa to przyjęła z pokorą ogólnie jest dzieckiem które nie śpi jakoś wyjątkowo długo i często w dzień, ale mogę go odłożyć na 30-45 min do łóżeczka a on się zaciesza w tym czasie do karuzeli, albo siedzi w bujaczku i gapi się jak ja robię obiad nie musimy go nosić na rękach, kołysać itp, już czasami jak mi się go szkoda zrobi to go wezmę i oprowadzamy się po mieszkaniu

Mamy jedynie problem z ciągłym katarem, a raczej glutami które wychodzą z jego nosa bo to jest taka skondensowana ślina, którą teraz produkuje na potęgę, zakładamy już sliniaki bo wszystkie body po pas są mokre. Czasami odkasłuje sobie ta ślinę, którą się zachłysnął i to jest masakra bo może tak kasłać przez kilka dobrych minut (raz juz zwymiotował flegmą ) byliśmy już u trzech różnych lekarzach z tym i wszyscy mówią, że dziecko zdrowe, osłuchowo w porządku a jednak cały zasmarkany przez to nie chcą nam go zaszczepić bo się boją, ale nic z tym nie robią. Mi osobiście wydaje się, że to jakaś alergia, odstawiłam już nabiał i trochę chyba pomogło, choć jednak lekarka to wykluczyła i serio nie wiemy co z tym robić

Ale się naprodukowałam Wam postaram się poczytać co u Was słychać i wpadać tu częściej
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 13:57   #2478
Marei
Zakorzenienie

Mamy taką wkładkę

http://www.babyone.de/shop/wickeln-p...-4250226033948

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Frankowi zakładam teraz głównie samego bodziaka. Z krótkim lub z długim rękawem. Ewentualnie skarpetki do tego. Plus tetra lub kocyk na nóżki i tak sobie leży. Na wyjścia głównie rampersy do tej pory. Czasem jeansy i bluza- rewelacyjnie wygląda wtedy- taki mały chłopek 😃

Waży 4700!😊😊😊 w pięć tygodni przytyl 1400 g
:klaski:
Stary 2015-07-27, 14:00   #2479
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy właśnie jednego pajaca jako wyjściowy ale jest bez stópek, zakladamy skarpetki. I z kapturem szary w gwiazdki z HM

uploadfromtaptalk1437998345218.jpguploadfromtaptalk1437998381807.jpg
Stary 2015-07-27, 14:05   #2480
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:

Piękna
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 14:06   #2481
Cos_
Zakorzenienie

Princesika my jesteśmy 60 km od domu był jedną noc ze mna. A tak no to musi pracować o wolnym nie ma mowy bo mają dużo pracy
Ja wolę cos co się odpina w kroku. Patryk tak skacze tynkiem ze by mi się rozebral ze wszystkiego

Ilona świetna ta bransoletka chyba pomyślę o czymś podobnym
Stary 2015-07-27, 14:27   #2482
industria
Zakorzenienie

kurcze, musze potwierdzić to o czym pisałyście ; że jak chłopa nie ma w domu to baba jest milion razy bardziej zorganizowana.
wyrobiłam sie dziś sama ze wszystkim. prysznic, śniadanie, pranie, samochodowa wyprawa z Gosią na zakupy (pierwszy raz samodzielnie ), sprzątanie, obiad......nawet paznokcie pomalowałam a teraz siedze i pije kawke.
a jak tż jest w domu to czasem nawet nie mam czasu zjeść śniadania i ledwo sie z jakimś spacerem wyrabiam a na obiad zupa z zamrażarki

tak że tego....niech on se chodzi do tej pracy lepiej

teraz was ponadrabiam

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Jutro pogrzeb, idziemy tylko do kościoła bo nie mamy co z małym zrobic
dużo siły

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość

I to co najpiekniejsze od prawie 2 tygodni przesypia mi cale noce <3 tzn. zasypia gdzies ok 24-1, budzi sie 6-7.30. Na wadze przybiera, w dzien jest aktywna i czesto je wiec jej nie budze na siłe.
.
pięknie ci śpi

Cytat:

KejtiCe coś na Twojego Wojtka jest za duże? Myślałam, że Ty go możesz fajnie ubrać i nic na nim nie wisi.
a ja tam sie nie dziwie. Wojtuś i moja Gosia wymiarowo tacy sami a na małej też sporo rzeczy wisi- głównie bluzy i sweterki, a spodenki jej wywijam.

Cytat:
.
nooo ale sie ciesze że jest ok

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

ilonus, piękna ta twoja bransoletka

szuuu, moja Gosia też miała kilka takich krostek, ale pojedynczych
i na nosku białe syfki od urodzenia. ale to hormonki- syfki pomału sie zmniejszają i zostały już tylko 2 malutkie

a wogóle widze dużą poprawe po dzisiejszej chłodniejszej nocy. dużo potówek poznikało a te większe i bardziej czerwone krostki zdecydowanie złagodniały i ładniej już wyglądają

Cytat:
.
ja pajaca traktuje tak samo chociaż częściej śpi w bodziaku- bo ciepło.
wogóle najwięcej używamy body z krótkim rękawkiem. z długim założyłam jej ze 2 razy....

Cytat:

------
ja dostałam taki wkład od sąsiadki. użyłam przy pierwszych 2-3 kąpielach. sąsiadka bardzo sobie chwaliła ale dla mnie niefajne. to jest twarde, małej niewygodnie, kręci sie, zsuwa i mam wrażenie że ta wypustka na dole wbija sie jej w krocze...zdecydowanie lepiej kąpać mi ją "w rękach". ale jak wiadomo każdemu pasuje co innego.....ja ten leżaczek po kilku dniach wywaliłam do komórki i tam czeka na lepsze czasy- na jakiegoś nowego właściciela
Stary 2015-07-27, 14:30   #2483
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ja bluzeczki lubię w upały, zakładam bluzkę i pieluchę i przynajmniej przewiewnie jest. ale tak do spodenek to bluzki na pewno nie zaloze..

Cytat:

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Ale to 6w1 jeszcze można? kojarzyłam, że to trzeba zadecydować jak się bierze płatną w szpitalu już?
mam w piwnicy, nigdy nie użyłam.. ale może w końcu spróbuję..

można 6w1 tak samo jak 5w1
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 14:56   #2484
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Mi sie wydaje ze takie dziecko jest jeszcze za male na nauke. Teraz potrzebuje ciasnoty, otulania, lulania i to dostaje. Za jakis czas nie zechce to bedziemy kombinowac dalej. Pewnie sa dzieci ktore chca lezec, spac same, srednio chca na rece ale nie kazde i nie ma co z tym walczyc. Gdybym nadal tak jak na samyn poczatku bardzo chciala swoja odkladac, zeby sama spala bez motania to dawno wyladowalabym w psychiatryku..

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja też przemywam krostki przegotowaną wodą i nie jest gorzej ale też nie znikają mu całkiem.

Szuu- może u Konradka to coś innego skoro jest coraz gorzej...
Daj znać.

Mam jakiś ponowny nawal pokarmu. To pewnie przez to że w czasie upałów maly często jadł a teraz się ochłodziło i je rzadziej.
Wścieka się przez to jeszcze bardziej przy jedzeniu bo mleko tryska mocnym strumieniem.
U nas to samo, wciągała kilka dni co dwie godz i teraz mam kamienie...

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja na razie muszę dokupić tylko skarpetki... 5 par to było za mało już w szpitalu... Nie wiem czemu już 3 tyg sie mecze zamiast jechać i kupić. Dziś pojadę.

Na 11 lekarz, zobaczę co powie

Boje sie ze jutro mały stanie sie atrakcja i wszyscy bedą zagłada c do wózka wiec chyba wcześniej wyjdę z kościoła... Jeszcze do mnie nie dociera chyba... Byłam w sb na różańcu i przez chwile rozglądałam sie za babcia bo ona zawsze różańce prowadziła

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Współczuje Szuu

Cytat:
Szuu - dotarlam do zdjecia. U nas az tak nie bylo..

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Na jesien/zime tylko kombinezony planuje. Jakos nie widzi mi sie kurtka u lezacego dziecka. W kombinezonie i wygodniej i nie podwija sie.. i cieplej..
Zgadzam sie. Ja do tej pory dwa razy kaftan włożyłam nie umiem i złości sie moja przy tym.

A odnośnie bluzeczek to ja uwielbiam w te upały ratują nam życie tylko bluzka i pampek.

Cytat:
Princesika, no można.. Mama nic nie.mówiła.że trzeba płatną w szpitalu, u nas nikt nie bierze płatnej a większość bierze potem 6w1 bo różnica cenowa między tymi a 5w1 jest 20zł a do tego z tymi drugimi u nas jest problem z dostępnoscia.

U mnie pajace to pizama. Na wyjście jedynie welurowy, z kapturem :p a tak to zakładam body i spodenki..

Nie lubię sukienek ani bluzeczek..
Kaja a skąd jesteś ?
U nas tez nie ma i czekam, w ogóle na nieskojarzone. Myślałam ze mnie oszukali my z Wawy i niby lipa w hurtowniach. Czekam do jesieni.

Princess my mamy wkładkę ale jeszcze nie użyłam. Położę na nią na pewno pieluchę.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 15:04   #2485
Princesika
Zakorzenienie

Groszko mieszkasz w Wawie?
Stary 2015-07-27, 15:11   #2486
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
a ja tam sie nie dziwie. Wojtuś i moja Gosia wymiarowo tacy sami a na małej też sporo rzeczy wisi- głównie bluzy i sweterki, a spodenki jej wywijam.

ja pajaca traktuje tak samo chociaż częściej śpi w bodziaku- bo ciepło.
wogóle najwięcej używamy body z krótkim rękawkiem. z długim założyłam jej ze 2 razy....

ja dostałam taki wkład od sąsiadki. użyłam przy pierwszych 2-3 kąpielach. sąsiadka bardzo sobie chwaliła ale dla mnie niefajne. to jest twarde, małej niewygodnie, kręci sie, zsuwa i mam wrażenie że ta wypustka na dole wbija sie jej w krocze...zdecydowanie lepiej kąpać mi ją "w rękach". ale jak wiadomo każdemu pasuje co innego.....ja ten leżaczek po kilku dniach wywaliłam do komórki i tam czeka na lepsze czasy- na jakiegoś nowego właściciela
Noooo, mamy pełno rozpinanych sweterków, a ja ani razu nie ubrałam, bo wszystko jakieś duże jest.

Ja nie ubieram już bodziaka na noc, bo się bardzo rozkopuje, jak zaczyna się budzić i wtedy może zrobić mu się chłodniej. Ale fakt, z długim rękawem też rzadko ubieram.

Nie wyobrażam sobie właśnie położyć mojego Wojtka na takim leżaczku plastikowym. Według mnie to jest bardzo niewygodne. Ja go kładę na tetrze w wanience, a pod głową trzymam rękę ja albo Tż.
22.06.2015
Stary 2015-07-27, 15:15   #2487
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
My mamy właśnie jednego pajaca jako wyjściowy ale jest bez stópek, zakladamy skarpetki. I z kapturem szary w gwiazdki z HM

Załącznik 6024402Załącznik 6024404
Fajny ten pajac. U nas dzis 15C, nawet myslalam czy Amy takiej lżejszej kurtki nie ubrać ale znalazłam grubszy sweterek. Zaraz idziemy na spacer to przykryje ja jeszcze kocem. Do tego niezłe wieje, może nas nie zdmuchnie ehhhh english summer, co za kicha
Stary 2015-07-27, 15:19   #2488
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Noooo, mamy pełno rozpinanych sweterków, a ja ani razu nie ubrałam, bo wszystko jakieś duże jest.

Ja nie ubieram już bodziaka na noc, bo się bardzo rozkopuje, jak zaczyna się budzić i wtedy może zrobić mu się chłodniej. Ale fakt, z długim rękawem też rzadko ubieram.

Nie wyobrażam sobie właśnie położyć mojego Wojtka na takim leżaczku plastikowym. Według mnie to jest bardzo niewygodne. Ja go kładę na tetrze w wanience, a pod głową trzymam rękę ja albo Tż.
My też mamy taki leżaczek plastikowy ale nie zdał egzaminu i wolimy po prostu małego trzymać na rękach a uszko czasami zdarza się nam zamoczyć, ale na sr mówili, że to nic strasznego po prostu po kąpieli trzeba osuszyć i tyle. Franek ma dość dużo włosów i pojawiła się ciemieniucha więc codziennie szampon i dlatego to uszko czasem mokre jest.

U nas też pajac na sen, bo Młody to straszna wiercipiętka i rozkopuje się cały, czasami jest w poprzek łóżeczka i w pajacu mam pewność że przynajmniej to go okrywa

Ostatnio go kąpaliśmy w krochmalu bo miał dużo potówek przez te upały...i jego skóra była po tym idealna
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 15:21   #2489
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

My mamy taka wanienkę, jest fajnie wyprofilowana. Tez kładę pieluszkę żeby na plastiku nie leżała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (34,7 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-07-27 o 15:23
Stary 2015-07-27, 15:30   #2490
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:

śliczna

A my od rana w urzedach... rano USC w celu spisania protokołu do ślubu konkordatowego.. później MOPR i o dziwo, uwaga miałam wszystkie dokuemnty i do becikowego i do Rodzinnego, ba! nawet za duzo i chyba załapiemy się na rodzinne tak wiec ciesze się bardzo

Dziwna ta pogoda dzisiaj, niewiadomo jak ubrać dziecko o_O ale nei narzekam, wolę to niż skwar 35st o_O
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości