|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
ale miałam dziś okropny koszmar
![]() że urodziłam synka i nawet go nie ozbaczyłam bo był jakiś chory i wzięli go na operacje, od ktorej zależało to czy będzie zdrowy czy nie takie rzeczy nie powinny sie snic i wkurzac czlowieka
|
|
#2732 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie podobnie się rusza, ale ciężko uchwycić telefonem, bo oczywiście też przestaje jak zaczynam nagrywać ![]() Cytat:
Nie przemęczaj się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Orientujecie się jak to jest zbadaniami tymi do porodu? a mianowicie chodzi mi o to, że jak robię badania to ja ich nie dostaję, tylko od razu z laboratorium idą do mojego lekarza prowadzącego. I co wtedy? on mi je daje żebym miała przy sobie czy muszę wziąć i zrobić kopie? ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- no i do końca tyg muszę iść na badania w tym glukozę. Wybiorę się jutro albo pojutrze. Mam nadzieję, ze przeżyję trzeba coś dzien wcześniej robić? tzn nie jeść itp? a wodę można pić z rana np filtrowaną?
|
||||
|
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka dopiero teraz nadrobilam, super filmiki, ja co włączę kamerę to mała przestaje fikać :/ mam nadzieje że jeszcze uda mi się coś podobnego nagrać
![]() Agusiek ładny brzuszek iclosemyeyes no dalej mdłości mnie męczą, tak raz, dwa razy w tygodniu, dość intensywne, z wymiotami :/ nie ma co porównywać z tymi które mnie tak do 15tyg trzymały,ale jednak. Ostatecznie z tych ciuchów które dostałam zostało mi jakieś półtora kartonu,najwięcej na rozmiar powyżej 80 więc jeszcze dłuuuugo poleżą w tym kartonie,ale parę małych body,śpioszków,bluzeczek, spodenek też zostało. Parę sweterków,spodenek będę jeszcze musiała kupić. A,czy któraś z Was myśli nad porodem w prywatnej klinice, szpitalu? Z siostrą tz znów trochę o.porodzie rozmawiałam, tz słuchał i sam zaproponował że woli zapłacić ale żebym miała ustaloną cc na konkretny dzień,bez stresu, w dobrych warunkach itd. On się bardziej tego porodu boi niż ja i w sumie tak teraz nad tym myślę...
09.03.2015 II kreski 13.11.15 Ola Edytowane przez fasterka90 Czas edycji: 2015-07-27 o 10:46 |
|
|
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam wskazań. Na początku ciąży panicznie bałam się porodu i bardzo chciałam cc,teraz mi już raczej przeszło, nastawiam się na raczej na sn ale czasami tak jeszcze myślę... A jak tz sam takie rozwiązanie proponuje.. Wiem że to trochę głupie ale nic nie poradzę
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
A zzo? Myslalas o tym? Rozumiem ze się boisz, ja w pierwszej ciąży nie balam się wcale a dobrze wiedzialam ze w szpitalu nie będzie ani zzo ani gazu ani niczego
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Trzeba się nastawić pozytywnie, tak naprawdę jest masa kobiet ktore rodziły sn bez zadnych wspomagaczy i nie wspominają porodu źle, takze nie taki diabeł straszny
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
Ja też coraz częściej myślę o porodzie, ale sn i mam nadzieje na zzo w razie czego. Najbardziej bym chciala zeby byl krotki :-D jak slysze ze niekrore rodza po kilkanascie godzin to mi sie odechciewa haha
w sumie to na noc sie nie nastawiam bo nie wiem jak to jest, po co mam sie stresowac.
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się pocieszam ze drugi poród zazwyczaj jest krotszy
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkiem zapomniałam: dziś zaczęłam 6 miesiąc ciąży Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-07-27 o 11:42 |
|
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, witamy się po weekendzie
![]() Poziomkowa89, nie martw się-my też jeszcze imienia nie mamy wybranego, bo co jakieś wybierzemy to ktoś cięgle krytykuje ![]() Co do porodu to ja wyszłam z założenia, że co będzie - jak się chciało dziecko zrobić to teraz trzeba je urodzić chociaż przyznam, że wolałabym sn o ile się uda, w końcu nie może to być aż takie trudne i bolesne, skoro nasz gatunek przetrwał już tyle lat ![]() Co do rogala do spania to ja mam z http://motherhood.pl/ ten tańszy model i jest super. Używam go już około 3 miesięcy a jest dalej jak nowy no i ma zdejmowany pokrowiec, który można sobie w każdej chwili uprać. Przyda się też po porodzie, bo posłuży i jako poducha do karmienia i można z niego zrobić taki "kojec" jak maluszek leży np. na kanapie.
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Iclosemyeyes trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!!!
Syska ale promienny uśmiech, super szczęśliwa mamusia ![]() Tylkokasia gratuluję studniówki ![]() India love, wyprułaś chyba najbardziej do przodu na wątku z brzuszkiem, super ![]() Poziomkowa może wybór imienia i spersonalizowanie Synka trochę ułatwi Ci kompletowanie wyprawki? Przykro, że tak nie możesz się dobrze nastawić ![]() Agusiek super brzuszek i oszczędzaj się!!!![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Co do porodu, to ja jestem chyba jakaś inna, bo od kiedy gin wspomniał, że może będzie szansa nastawiam się na sn i na samą myśl tego dnia jestem podekscytowana i ostatnia rozmowa z ciocią położną, że jednak może zakończyć się cesarką w mojej sytuacji trochę mnie...zawiodła? Chyba tak. No, ale najważniejsze zdrowie maleństwa i moje, nie będę podejmowała ryzyka, jeżeli sn będzie takowe niosło w mojej sytuacji
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
Cytat:
teraz to już nawet się boję wyjść do sklepu, żeby się przypadkiem nie zmęczyć he he
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem dzisiaj do
|
#2747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Plan porodu też wydaje mi sie zbędny, ja tylko wiem, że chce zzo jak coś. A tak to tylko chce zeby po prostu wszystko poszlo sprawjie bez problemow. Każda kobieta ma inne zdanie, ja tak sobie rozumuje
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to w nadchodzącym tygodniu biorę się za pranie ubranek... W tym sobie powyciągam wszystko a za tydzień mają przyjść znów upały i biorę się za pranie z prasowaniem. Myślałam o przełomie sierpnia i września, ale będą u mnie zrywać asfalt i ocieplać blok, więc nawet nie będę miała gdzie wystawić tej sterty, a nie zostawię się z tym na październik, bo wiem, że nie będę już wtedy miała tyle sił i nie dorzucę sobie tego do obowiązków
zostanie mi zakup kosmetyków itp. a to nawet mogę zamówić przez Internet...---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Agusiek ostrożności nigdy za wiele ![]() ![]() Cynamon ogranicz się do minimum obowiązków i odpoczywaj ![]() Peachella bardzo mądre podejście i dużo w tym prawdy, nie my pierwsze nie my ostatnie, tysiące kobiet codziennie to przechodzi |
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaale wszystko w swoim czasie, najpierw trzeba wywieść starą szafkę (w której trzyma narazie buty ) i pomalować ścianę ale to dopiero gdzieś we wrześniu
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do ruchów brzuszka jeszcze napisze, że ostatnio z mężem się bawimy z maleństwem w ten sposób, że jak nacisnę brzuch w którymś miejscu to dzidzia w tym miejscu "puka" he he nie wiem czy to stópka czy główka ale pewnie stópki bo wysoko nad pępkiem a jest ułożona główką do dołu przezabawne i piękne uczucie...
Edytowane przez Agusiek89 Czas edycji: 2015-07-27 o 12:36 |
|
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę właśnie nas też czeka zaraz remont przedpokoju i przemalowanie sypialni i pokoju dzieci i wiadomo jak to jest, ukurzy się i w ogóle... No, ale Mąż wymyślił, że mi to zapakuje i odwiezie do teściów na ten czas, mam nadzieję, że ubranka nie stracą "na świeżości"
|
|
|
|
#2752 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam zamiar zrobić wszystko by mieć CC. Od paru lat próbuję już wyleczyć GBS i nic. Nie chciałabym aby mały nałykał się tego badziewia podczas porodu-czytałam, że multum paskudztw może się wykluć w małym organiźmie właśnie przez GBS. Jutro idę do okulistki i liczę na jej łaskę. Mam -6 w obu oczach ale siatkówkę ok i sama już nie wiem czy mi się uda skierowane od nej załatwić...
|
|
#2753 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale plan porodu trzeba miec czy ni jest to konieczne? Musze w ogole pytania pospisywac i za tydzien jak pojde na wizyte to sie dopytac. Zapytam tez o zzo jak to w koncu jest teraz od lipca. Muszę też zrobić listę wyprawkową i poskreślać to co już mam. Korzystacie z tej na pierwszej stronie? |
||
|
|
|
#2754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny jestem po usg, na które dostałam skierowanie po polowkowym, na którym miałam podejrzenie wystepowania taśmy owodniowej - dostałam się dzisiaj do superspecjalisty i powiedział że nie ma mowy, żeby to była taśma, a raczej jest to przegroda macicy (miałam ja wykryta na pierwszym usg prenatalnym). Jestem strasznie szczęśliwa, wszystkie okropne wizje córeczki z amputowanymi konczynami odchodzą w sina dal!!! Czuje ogromną ulgę Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chcę rodzić SN bez znieczulenia. myślę że wytrzymam ból, nie będę miała wyjścia. Po cc czytałam ze często reanimują dzieci, bo nie mogą złapać oddechu. Boję się. Ale jak nie będzie wyjścia, bo maluch będzie owinięty pępowiną to nie będę miała wyjścia. Jednak liczę na SN
|
|
|
#2756 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Przecież cały czas jest się podłączonym do aparatury na której widać skurcze i położna mówi kiedy przeć. I oczywiście przy odczuwaniu bólu liczy się indywidualny próg bólu. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#2757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wstawiam mój brzuch z dzisiaj czyli początek 26 tc. Wasze są większe, a przecież moja Maja to duża kobitka, chyba się gdzieś głębiej chowa
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-07-27 o 13:29 |
|
|
|
|
#2758 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję rozpoczęcia nowego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I współczuję mdłości ![]() Cytat:
Ale strachu się najadłaś bidulko ![]() Mnie dziś od rana bolała prawa nerka i ból trochę promieniował. Wzięłam nospę i na szczęście przeszło ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- peachella, Agusiek89, macie śliczne, zgrabne brzuszki
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-07-27 o 13:36 |
||||||
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję kolejnego tygodnia zdjęcia niestety nie widzę na telefonie, obczaje później na kompie.Cytat:
![]() Oj trochę się najadlam w sumie to te kilkanaście dni które czekałam na badanie starałam się nie myśleć za bardzo, bo przy każdym wspomnieniu co się może stać dziecku przy takiej taśmie miałam łzy w oczach... Czuję teraz pełnię szczęścia i córeczkę mam potwierdzona na 100% trochę jest malutka, bo waży tylko 411 g i ma wymiary jak dziecko tydzień młodsze, ale podobno takie odchylenie jest akceptowalne Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

u mnie podobnie się rusza, ale ciężko uchwycić telefonem, bo oczywiście też przestaje jak zaczynam nagrywać 

rzytul:
wygląda jakby malutka morsem nadawała wiadomość 
Nasz ślub 16.08.2014
zdjęcia niestety nie widzę na telefonie, obczaje później na kompie.
w sumie to te kilkanaście dni które czekałam na badanie starałam się nie myśleć za bardzo, bo przy każdym wspomnieniu co się może stać dziecku przy takiej taśmie miałam łzy w oczach...
i córeczkę mam potwierdzona na 100%