|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Iclosemyeyes, tydzień do przodu czy do tyłu to jest norma, nic się nie martw
Moja na prenatalnych w 14 tygodniu z tego co wyczytałam była niecały tydzień do tyłu, a lekarka stwierdziła, że jest w normie A na połówkowym chyba była o jeden dzień do tyłu tylko, ale pewna nie jestem, bo wyników jeszcze mi nie wysłali...
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
Poznanianka dziękuję
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba po prostu nieregularnie sobie rośnie, bo na polowkowym była idealnie wielkością taką jak wiek wg OM. Lexie Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że ten temat był już nie raz poruszany, ale macie wybrane jakieś modele wózków? My wczoraj szukaliśmy z mężem i sporo modeli spisałam.
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
My bylismy na usg w piatek i tez wyszlo, ze wyglada na tydzien mniejsza, ale tez lekarz mowil, ze to jest ok i ze tak naprawde to moze byc granica bledu usg
nasza mala wazyla 600 gramow (24 +2). A najsmieszniejsze jest to, ze ona na kazdym usg na dzien dobry pokazuje pipke lol :-D kazdy lekarz jak tylko zacznie badanie to komentuje, ze dziewczynka wyraznie :-D za to twarzy nam nie pokazala bo sie zaslonila raczkami i stopkami ;-)
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie modele sobie spisaliscie?Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja to szczelnie nożki ciągle zaciska
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój synek tez zawsze jajkami świecił na usg i do tej pory rozbiera się jak tylko jest możliwość mały ekshibicjonista
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On by chciał się zmieścić w 1000zł za wózek 3w1. I w tej cenie jest np. taki wózek, bardzo podobny do Bebetto: 1. http://allegro.pl/city-travel-nowosc...526126207.html , ale niestety nie znalazłam opinii na jego temat. W tej cenie jest jeszcze Coneco Elmo: 2. http://allegro.pl/coneco-elmo-wozek-...481022385.htmlMoże uda mi się męża przekonać, bo znalazłam jeszcze inne, ciut droższe, ale z dobrymi opiniami: 3. Camarelo Q Sport Alu http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-cama...s-p-16861.html 4. Tako Jumper X http://www.krolestwodziecka.com/tako...eki-p-927.html 5. Tako Laret http://olx.pl/oferta/wozek-tako-lare...tml#228e5eea30 6. Tako Jumper Light http://www.sklep-smile.pl/tako-jumper-light-3w1.html 7. Tutek Grander Lift http://allegro.pl/tutek-3w1-wozek-gr...566298530.html 8. Baby Design Lupo http://allegro.pl/baby-design-lupo-w...528049161.html 9. Graco Evo http://allegro.pl/graco-wozek-evo-3w...565143631.html Kolejność jest przypadkowa. Mam jeszcze inne, ale mniej znane, bardziej bym się ku tym wymienionym wyżej skłaniała Chętnie poznam Wasze opinie i Wasze wybory
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-07-27 o 14:41 |
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, mogę Ci spokojnie polecić tutka grandera, co prawda mam tą starsza wersje przed "liftem" ale służył mojemu synkowi, córeczce kuzyna i teraz mała będzie nim śmigać, takze nie do zajechania jest
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Kupimy tylko nowy fotelik z racji tego ze dużo podróżujemy zależy nam zeby fotelik miał crasch testy
|
#2771 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Szary czy granat. Model Tako Baby Heaven model Carbon lub Premium.
|
|
|
#2772 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli wybeiracie się do szkoły rodzenia, to jest szansa, ze zmieni zdanie. Poza tym są wiarygodne strony z listami wyrpawkowymi - np tutaj. To nie są fanaberie. peachella Słodkie te naklejki ![]() Cytat:
Cytat:
Co do Twojej mamy - myślę, że niestety pakuje Cię w szantaż emocjonalny. To nie to, że jest zła - jest pewnie zraniona, ma problem z własnymi emocjami, nie przepracowała ich; kocha Cię na swój sposób. Ale z drugiej strony Ty masz prawo troszkę przystopować z zachowaniami, które wprawiają Cię w poczucie winy. TŻ jest z boku, pewnie umie ocenić te wszystkie drobne gesty i słowa bardziej obiektywnie, może mieć trochę racji. A to jaką mamą będziesz - dobry czas, żebyś sobie poukładała w głowie. Nie musisz być obciążona schematami rodziców. Cytat:
poznanianka Bardzo ładny brzuszek, wg mnie jesteś drobna i przez to wydaje się taki duży. Ale daleko mu do ogromnego brzucha Gratulacje - piękne imiona ![]() Cytat:
![]() Sama zastanawiam się nad kupnem, ale nie wiem - dzieć będzie spał z nami w pokoju przy dostawianym łóżku, to podobno minimalizuje ryzyko SIDS. wizaz To nie taka drobinka Kurcze, pech z tym autem, moze coś uda się wymyślić. Cytat:
?Cytat:
Doczytałam, ze jesteś po badaniach - uff, ogromna ulga. Cieszę się, że nic nie zagraża Twojemu maluszkowi ![]() Cytat:
Wszystko najpiękniejszego dla Was Cytat:
![]() Mnie też bawią te kopniaki, jakby Alien miał wyskoczyć z brzucha ![]() Jak cenowo wychodzą pajace w Tesco i Pepco? fasterka Też miewam czasem mdłości, ale nie tak bardzo jak do końca 4 msc. Oby przeszło u Ciebie ![]() czekoo Mocno ten strach siedzi Ci w podświadomości ![]() Cytat:
Cytat:
Amelia Fajnie, że masz ciocię - położną ![]() Joyce Dużą macie dziewuszkę ![]() Cytat:
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Moderator
|
Cytat:
My podróżujemy na własną rękę. I hotele i loty. I nigdy nas nic niemiłego nie spotkało. Wręcz przeciwnie. Nie wyobrażam sobie nie brać dziecka - to pełnoprawny członek naszej rodziny i to my odpowiedzialni jesteśmy na pokazanie mu świata. Moja Oliwka uwielbia podróże. I zawsze spędzamy czas intensywnie. Wynajmujemy auto i zwiedzamy wszystko co się da, próbujemy lokalnych kuchni itp. a w hotelach tylko na noc jesteśmy
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam, że jeśli nie znosiłoby dobrze podróży, zostawałby samochód i polskie zakątki. Z drugiej strony też jednak piękne lokalizacje zagraniczne kuszą. Przyzwyczajaliście jakoś Oliwkę do podróży, czy samo przyszło?
|
|
#2776 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Latałam z nią też sama jak miała mniej niż 2 lata i też dałam radę ![]() W samolocie zawsze jest grzeczna i nigdy nie było z nią problemów w podróży. Jedynie co to moim zdaniem ważne aby dziecku nie pokazać że może chodzić w samolocie - to bardzo przeszkadza no i od razu reagować jak kopie w fotel (strasznie to jest odczuwalne przez osobę która na nim siedzi). Dlatego też ja nigdy Oliwki nie nosiłam po samolocie ani jej ni pozwalałam chodzić. Czasem ciężko bo pytała dlaczego inne dzieci mogą. Ale najgorzej raz pozwolić bo dziecko potem się domaga.
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Co do wózków to ja chce Jane Muum albo Cybex Balios albo Musty albo Xlandera... No ciężko mi się zdecydować, wiem. |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było to męczące bo w jedna rękę walizkę, w drugiej dziecko i jeszcze wózek ale dało się, ja również zabraniam synkowi biegania po pokładzie...ale uwielbia latac i podróżować autem na dalekie trasy mam nadzieję ze córa tez będzie dobrze znosila
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
Cornflower_girl - jeżeli chodzi o kwestie z moją mamą to masz dużo racji.
Prasuje i oglądałam Porody na Polsat Cafe. Jedna babka sn, nie chciała znieczulenia, a pozniej zalowała. Co tam się działo! Dotknąć się nie dała, błagała o cesarkę. A druga 16-latka po znieczuleniu i bez większego problemu dała radę. Masakra :-D |
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2781 |
|
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny,
Czy mogę do Was dołączyć? Mam 28 lat i jestem z Krakowa. Spodziewam się pierwszego dziecka- będziemy mieli synka Termin mam na 31.10.Czy ktoś jest tu z Krakowa? Wiecie gdzie już będziecie rodzić? Aktualnie jestem na etapie wyboru szpitala. |
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję synka Imię już macie wybrane?
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
tylkokasia Dzięki za opinię
![]() Cytat:
?Cytat:
Cytat:
Co do porodu - u mnie wybór między Rydygierem a Zeromskim, bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji. Chyba, że będą wskazania do cesarki lub inne czynniki - wtedy SU lub Ujastek.
|
|
#2784 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Hej! Gratulacje ja jestem z Krk, raczej wybiorę Ujastek, planuje iść na dzień otwarty.Cytat:
Czemu Ujastek tylko przy cesarce ? |
|||
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poznanianka, no to wybór niełatwy, chyba najlepiej poczytać opinie na internecie + pojechać do sklepu, żeby sobie jak najwięcej tych wózków obadać na żywo ja niestety żadnego z nich nie widziałam osobiście, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Ze względu na dużą ilość porodów - mają tam straszny przerób, w wielu opiniach powtarza się to, że czasami o pomoc trzeba się mocno dopraszać. Poza tym nie można tam rodzić z własną położną - a jednak nastawiam się na sn. Dużo pozytywów słyszałam o salach, odremontowanym oddziale, posiłkach.
|
#2787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Mamy 2/3 ciąży za sobą, a nadal pojawiają się nowe mamy![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że zanim kupimy to obejrzymy na żywo. Najważniejsze, żeby był lekki w prowadzeniu. Słyszałam też, że niektóre nie nadają się do niskich osób, a my oboje jesteśmy niscy.
Rozmiar po złożeniu i waga nie ma aż takiego dużego znaczenia dla nas, bo mieszkamy na parterze, a bagażnik w aucie spory - mamy kombi.
|
#2789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2790 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wózków to wtępnie wybraliśmy bebetto, ale jeszcze czas pokaże bo może się zmienić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Moja na prenatalnych w 14 tygodniu z tego co wyczytałam była niecały tydzień do tyłu, a lekarka stwierdziła, że jest w normie
Nasz ślub 16.08.2014 

chyba po prostu nieregularnie sobie rośnie, bo na polowkowym była idealnie wielkością taką jak wiek wg OM.

a jakie modele sobie spisaliscie?
Moja to szczelnie nożki ciągle zaciska

ale oczywiście nie jest to dla mnie sprawa najważniejsza, na pierwszym miejscu oczywiście zdrowie dzieciątka