Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-27, 14:02   #2761
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Iclosemyeyes, tydzień do przodu czy do tyłu to jest norma, nic się nie martw Moja na prenatalnych w 14 tygodniu z tego co wyczytałam była niecały tydzień do tyłu, a lekarka stwierdziła, że jest w normie A na połówkowym chyba była o jeden dzień do tyłu tylko, ale pewna nie jestem, bo wyników jeszcze mi nie wysłali...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 14:03   #2762
Agusiek89
Wtajemniczenie

Poznanianka dziękuję
Stary 2015-07-27, 14:06   #2763
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, tydzień do przodu czy do tyłu to jest norma, nic się nie martw Moja na prenatalnych w 14 tygodniu z tego co wyczytałam była niecały tydzień do tyłu, a lekarka stwierdziła, że jest w normie A na połówkowym chyba była o jeden dzień do tyłu tylko, ale pewna nie jestem, bo wyników jeszcze mi nie wysłali...
Nie, nie martwię się chyba po prostu nieregularnie sobie rośnie, bo na polowkowym była idealnie wielkością taką jak wiek wg OM.

Lexie

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-27, 14:14   #2764
poznanianka1990
Zakorzenienie

Wiem, że ten temat był już nie raz poruszany, ale macie wybrane jakieś modele wózków? My wczoraj szukaliśmy z mężem i sporo modeli spisałam.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-27, 14:14   #2765
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

My bylismy na usg w piatek i tez wyszlo, ze wyglada na tydzien mniejsza, ale tez lekarz mowil, ze to jest ok i ze tak naprawde to moze byc granica bledu usg nasza mala wazyla 600 gramow (24 +2). A najsmieszniejsze jest to, ze ona na kazdym usg na dzien dobry pokazuje pipke lol :-D kazdy lekarz jak tylko zacznie badanie to komentuje, ze dziewczynka wyraznie :-D za to twarzy nam nie pokazala bo sie zaslonila raczkami i stopkami ;-)

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 14:23   #2766
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że ten temat był już nie raz poruszany, ale macie wybrane jakieś modele wózków? My wczoraj szukaliśmy z mężem i sporo modeli spisałam.
My raczej na pewno weźmiemy Xlandera Xcite a jakie modele sobie spisaliscie?

Stary 2015-07-27, 14:30   #2767
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
My bylismy na usg w piatek i tez wyszlo, ze wyglada na tydzien mniejsza, ale tez lekarz mowil, ze to jest ok i ze tak naprawde to moze byc granica bledu usg nasza mala wazyla 600 gramow (24 +2). A najsmieszniejsze jest to, ze ona na kazdym usg na dzien dobry pokazuje pipke lol :-D kazdy lekarz jak tylko zacznie badanie to komentuje, ze dziewczynka wyraznie :-D za to twarzy nam nie pokazala bo sie zaslonila raczkami i stopkami ;-)
Hi hi no co, przynajmniej się nie wstydzi Moja to szczelnie nożki ciągle zaciska
Stary 2015-07-27, 14:34   #2768
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Hehe oby jej to pokazywanie pipki nie zostało na stałe mój synek tez zawsze jajkami świecił na usg i do tej pory rozbiera się jak tylko jest możliwość mały ekshibicjonista
Stary 2015-07-27, 14:38   #2769
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
My raczej na pewno weźmiemy Xlandera Xcite a jakie modele sobie spisaliscie?

Oj sporo... Mój mąż początkowo pokazywał mi wózki na allegro za 300-500zł, ale jak mu pokazałam opinie to od razu zrezygnował On by chciał się zmieścić w 1000zł za wózek 3w1. I w tej cenie jest np. taki wózek, bardzo podobny do Bebetto: 1. http://allegro.pl/city-travel-nowosc...526126207.html , ale niestety nie znalazłam opinii na jego temat. W tej cenie jest jeszcze Coneco Elmo: 2. http://allegro.pl/coneco-elmo-wozek-...481022385.html

Może uda mi się męża przekonać, bo znalazłam jeszcze inne, ciut droższe, ale z dobrymi opiniami:

3. Camarelo Q Sport Alu http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-cama...s-p-16861.html
4. Tako Jumper X http://www.krolestwodziecka.com/tako...eki-p-927.html
5. Tako Laret http://olx.pl/oferta/wozek-tako-lare...tml#228e5eea30
6. Tako Jumper Light http://www.sklep-smile.pl/tako-jumper-light-3w1.html
7. Tutek Grander Lift http://allegro.pl/tutek-3w1-wozek-gr...566298530.html
8. Baby Design Lupo http://allegro.pl/baby-design-lupo-w...528049161.html
9. Graco Evo http://allegro.pl/graco-wozek-evo-3w...565143631.html

Kolejność jest przypadkowa.
Mam jeszcze inne, ale mniej znane, bardziej bym się ku tym wymienionym wyżej skłaniała Chętnie poznam Wasze opinie i Wasze wybory

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2015-07-27 o 14:41
Stary 2015-07-27, 14:49   #2770
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, mogę Ci spokojnie polecić tutka grandera, co prawda mam tą starsza wersje przed "liftem" ale służył mojemu synkowi, córeczce kuzyna i teraz mała będzie nim śmigać, takze nie do zajechania jest

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Kupimy tylko nowy fotelik z racji tego ze dużo podróżujemy zależy nam zeby fotelik miał crasch testy
Stary 2015-07-27, 15:24   #2771
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Ja już wybrałam i będę zamawiać tylko teraz kwestia jaki kolor
Szary czy granat.
Model Tako Baby Heaven model Carbon lub Premium.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 15:25   #2772
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Piękne te pokoiki co pokazujecie ale to się sprawdza tylko przy malutkich dzidziusiach. Bo potem dochodzą - zabawki kolorowe, książeczki, naklejki, kredki, plakaty z kucykami pony i po pokoiku w stonowanych barwach
Ja mam nadzieję, że dziecko uda się nauczyć utrzymywania porządku, bo przeraża mnie zjawisko bałaganu i destrukcji w pokojach dziecięcych, poza tym za dużo zabawek i gadzetów to trochę niezdrowo. Nie każde dziecko niszczy - ja chyba byłam idealnym dzieckiem, bo wyżywałam się na artykułach papierniczych

Cytat:
Ja szukam i co znajdę to jest złe, za drogie, niepotrzebne itd. Najlepiej zwalić wszystko na mnie i mieć pretensje... Niby mówi, że on chce szukać, wybierać, ale jak słyszę "a po co to, to jest niepotrzebne" to mnie normalnie krew zalewa...
Nie zazdroszczę nerwów
Jeśli wybeiracie się do szkoły rodzenia, to jest szansa, ze zmieni zdanie. Poza tym są wiarygodne strony z listami wyrpawkowymi - np tutaj.
To nie są fanaberie.

peachella Słodkie te naklejki

Cytat:
Lataliśmy od 4mc. życia córeczki. Ale tylko Europa.
I zawsze zdarzały się pytania a Oliwka z Wami była??? nie kurde, domu pilnowała
Jestem ciekawa, jak to wygląda w praktyce. Z jednej strony dobrze, bo dziecko jest przyzwyczajone od początku, z drugiej - może się to nie spotykać z pozytywnym odbiorem u współpodróżujacych. Ostatnio czytałam komentarze pod artykułem o polskich turystach, którzy mają problem z powrotem z wakacji - sporo komentarzy piętnuje matki, które zabrały pieluchowe maleństwa.

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Chciałam Was zapytać jakie macie relacje z teściami bądź własnymi rodzicami? Przyznam, że mój mąż z moją mamą mają dosyć "ciężkie".
Z teściami - są ok (teścia się trochę boję, impulsywny człowiek), z własnymi rodzicami - poprawne (wypracowane przez lata). Niestety z powodu ciąży moja mama ma poczucie nadrabiania straconych lat i bombarduje mnie pytaniami, z jednej strony zabrania mi narzekać, a jak mówię, ze wszystko ok - to naskakuje, że wszystko przed nią ukrywam. Trzymam się trochę na dystans dla własnego zdrowia psychicznego.
Co do Twojej mamy - myślę, że niestety pakuje Cię w szantaż emocjonalny. To nie to, że jest zła - jest pewnie zraniona, ma problem z własnymi emocjami, nie przepracowała ich; kocha Cię na swój sposób. Ale z drugiej strony Ty masz prawo troszkę przystopować z zachowaniami, które wprawiają Cię w poczucie winy. TŻ jest z boku, pewnie umie ocenić te wszystkie drobne gesty i słowa bardziej obiektywnie, może mieć trochę racji.
A to jaką mamą będziesz - dobry czas, żebyś sobie poukładała w głowie. Nie musisz być obciążona schematami rodziców.
Cytat:
Jak w szpitalu napomknęłam o diecie matki karmiącej to zrobili wielkie oczy i popukali się w głowę. Kazali jeść wszystko to jadłam
Czytam o tej diecie i jestem przerażona. Pociesza mnie to, że nie wszędzie takie coś uznają (oczywiście inna sytuacja, kiedy dziecko wymaga).

poznanianka Bardzo ładny brzuszek, wg mnie jesteś drobna i przez to wydaje się taki duży. Ale daleko mu do ogromnego brzucha

Cytat:
Napisane przez Sysska Pokaż wiadomość
Chciałam tylko pochwalić się , że będzie Dziewczynka Patrycja Julia
Gratulacje - piękne imiona

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Mój brat chce nam takie coś kupić w prezencie, dokładniej Babysense 5 http://www.babyland.pl/pl/product/38...FS7KtAodB-YKFw
I tak się zastanawiam, czy to potrzebne, czy też nie. Niby wszyscy sobie chwalą, że przydatne.
Jeśli chce Wam sprezentować, to myślę że to dobry podarunek
Sama zastanawiam się nad kupnem, ale nie wiem - dzieć będzie spał z nami w pokoju przy dostawianym łóżku, to podobno minimalizuje ryzyko SIDS.

wizaz To nie taka drobinka
Kurcze, pech z tym autem, moze coś uda się wymyślić.

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
w poniedziałek mam miec w koncu usg, moze sie dowiem kto tam w brzuszku mieszka
Wiesz już ?

Cytat:
Strasznie bym chciała żeby tak było, trochę mam chyba podświadomy lęk, bo moja mama nie dość, że sporo w ciąży przytyła, to później baaardzo długo nie mogła tego zrzucić ale oczywiście nie jest to dla mnie sprawa najważniejsza, na pierwszym miejscu oczywiście zdrowie dzieciątka Jutro idę na USG do szpitala i dowiem się, co z tą moją taśmą można zrobić
Nie ma reguły, mam koleżanki które tyły minimalnie (do 7kg) i nie mogą tego zrzucić. Nie ma reguły, nie martw się też na zapas.

Doczytałam, ze jesteś po badaniach - uff, ogromna ulga. Cieszę się, że nic nie zagraża Twojemu maluszkowi

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Witam się kobietki jako mężatka dobrze ze tę całe przygotowania już za mną
Gratulacje Wszystko najpiękniejszego dla Was

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Aasik a gdzie kupowałaś Rogala? Polecicie dziewczyny kogoś z allegro, żeby ta podusia mi nie szeleściła bo ponoć i takie są.
Ja się dziś zorientowałam, że widzę mała przez brzuch, czasem tak kupnie ze mozna to zauważyć z zewnątrz!
Ja mam tego mega-rogala z Motherhood - dobrze wykonany, bardzo wygodny, nie szeleści. TŻ oczywiście czasem mi go podbiera
Mnie też bawią te kopniaki, jakby Alien miał wyskoczyć z brzucha
Jak cenowo wychodzą pajace w Tesco i Pepco?

fasterka Też miewam czasem mdłości, ale nie tak bardzo jak do końca 4 msc. Oby przeszło u Ciebie

czekoo Mocno ten strach siedzi Ci w podświadomości

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Nie mam wskazań. Na początku ciąży panicznie bałam się porodu i bardzo chciałam cc,teraz mi już raczej przeszło, nastawiam się na raczej na sn ale czasami tak jeszcze myślę... A jak tz sam takie rozwiązanie proponuje.. Wiem że to trochę głupie ale nic nie poradzę
Jeśli rozważasz sn, to może bardziej by Ci pomógł poród z własną położną? Mniej się będziesz bać, a mimo wszystko szybciej dojdziesz do formy. Nastawienie też bardzo pomaga.

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka świadomie odmówiła znieczulenia. Naczytała się, że znieczulenie może spowodować, że przestanie odczuwać skurcze i trafi na cc, a tego chciała uniknąć. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale stwierdziła, że ból wcale nie był taki straszny. To chyba zależy od przygotowania do porodu i progu bólu.
Moja koleżanka tak miała - nie czuła w ogóle skurczy partych. Z kolei inna ma powikłania po zzo - ogromne migreny.

Amelia Fajnie, że masz ciocię - położną

Joyce Dużą macie dziewuszkę

Cytat:
Oj sporo... Mój mąż początkowo pokazywał mi wózki na allegro za 300-500zł, ale jak mu pokazałam opinie to od razu zrezygnował On by chciał się zmieścić w 1000zł za wózek 3w1. I w tej cenie jest np. taki wózek, bardzo podobny do Bebetto: 1. http://allegro.pl/city-travel-nowosc...526126207.html , ale niestety nie znalazłam opinii na jego temat. W tej cenie jest jeszcze Coneco Elmo: 2. http://allegro.pl/coneco-elmo-wozek-...481022385.html

Może uda mi się męża przekonać, bo znalazłam jeszcze inne, ciut droższe, ale z dobrymi opiniami:

3. Camarelo Q Sport Alu http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-cama...s-p-16861.html
4. Tako Jumper X http://www.krolestwodziecka.com/tako...eki-p-927.html
5. Tako Laret http://olx.pl/oferta/wozek-tako-lare...tml#228e5eea30
6. Tako Jumper Light http://www.sklep-smile.pl/tako-jumper-light-3w1.html
7. Tutek Grander Lift http://allegro.pl/tutek-3w1-wozek-gr...566298530.html
8. Baby Design Lupo http://allegro.pl/baby-design-lupo-w...528049161.html
9. Graco Evo http://allegro.pl/graco-wozek-evo-3w...565143631.html
Kolejność jest przypadkowa.
Mam jeszcze inne, ale mniej znane, bardziej bym się ku tym wymienionym wyżej skłaniała Chętnie poznam Wasze opinie i Wasze wybory
Widziałam Graco, niby leciutki, ale nie wydawał mi się solidny

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 15:28   #2773
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Ja już wybrałam i będę zamawiać tylko teraz kwestia jaki kolor
Szary czy granat.
Model Tako Baby Heaven model Carbon lub Premium.
Ja chcę premium. Chyba raczej szary (len). Wg opisu waży 11 kg, a spacerówka jest nawet trochę lżejsza. Muszę jednak najpierw zobaczyć go na żywo. Jak coś, zostaje Bebetto Flavio, w którym byłam zakochana, dopoki nie zobaczyłam właśnie tego Tako.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 15:32   #2774
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że dziecko uda się nauczyć utrzymywania porządku, bo przeraża mnie zjawisko bałaganu i destrukcji w pokojach dziecięcych, poza tym za dużo zabawek i gadzetów to trochę niezdrowo. Nie każde dziecko niszczy - ja chyba byłam idealnym dzieckiem, bo wyżywałam się na artykułach papierniczych

Nie zazdroszczę nerwów
Jeśli wybeiracie się do szkoły rodzenia, to jest szansa, ze zmieni zdanie. Poza tym są wiarygodne strony z listami wyrpawkowymi - np tutaj.
To nie są fanaberie.

peachella Słodkie te naklejki

Jestem ciekawa, jak to wygląda w praktyce. Z jednej strony dobrze, bo dziecko jest przyzwyczajone od początku, z drugiej - może się to nie spotykać z pozytywnym odbiorem u współpodróżujacych. Ostatnio czytałam komentarze pod artykułem o polskich turystach, którzy mają problem z powrotem z wakacji - sporo komentarzy piętnuje matki, które zabrały pieluchowe maleństwa.

Z teściami - są ok (teścia się trochę boję, impulsywny człowiek), z własnymi rodzicami - poprawne (wypracowane przez lata). Niestety z powodu ciąży moja mama ma poczucie nadrabiania straconych lat i bombarduje mnie pytaniami, z jednej strony zabrania mi narzekać, a jak mówię, ze wszystko ok - to naskakuje, że wszystko przed nią ukrywam. Trzymam się trochę na dystans dla własnego zdrowia psychicznego.
Co do Twojej mamy - myślę, że niestety pakuje Cię w szantaż emocjonalny. To nie to, że jest zła - jest pewnie zraniona, ma problem z własnymi emocjami, nie przepracowała ich; kocha Cię na swój sposób. Ale z drugiej strony Ty masz prawo troszkę przystopować z zachowaniami, które wprawiają Cię w poczucie winy. TŻ jest z boku, pewnie umie ocenić te wszystkie drobne gesty i słowa bardziej obiektywnie, może mieć trochę racji.
A to jaką mamą będziesz - dobry czas, żebyś sobie poukładała w głowie. Nie musisz być obciążona schematami rodziców.

Czytam o tej diecie i jestem przerażona. Pociesza mnie to, że nie wszędzie takie coś uznają (oczywiście inna sytuacja, kiedy dziecko wymaga).

poznanianka Bardzo ładny brzuszek, wg mnie jesteś drobna i przez to wydaje się taki duży. Ale daleko mu do ogromnego brzucha

Gratulacje - piękne imiona

Jeśli chce Wam sprezentować, to myślę że to dobry podarunek
Sama zastanawiam się nad kupnem, ale nie wiem - dzieć będzie spał z nami w pokoju przy dostawianym łóżku, to podobno minimalizuje ryzyko SIDS.

wizaz To nie taka drobinka
Kurcze, pech z tym autem, moze coś uda się wymyślić.

Wiesz już ?

Nie ma reguły, mam koleżanki które tyły minimalnie (do 7kg) i nie mogą tego zrzucić. Nie ma reguły, nie martw się też na zapas.

Doczytałam, ze jesteś po badaniach - uff, ogromna ulga. Cieszę się, że nic nie zagraża Twojemu maluszkowi

Gratulacje Wszystko najpiękniejszego dla Was

Ja mam tego mega-rogala z Motherhood - dobrze wykonany, bardzo wygodny, nie szeleści. TŻ oczywiście czasem mi go podbiera
Mnie też bawią te kopniaki, jakby Alien miał wyskoczyć z brzucha
Jak cenowo wychodzą pajace w Tesco i Pepco?

fasterka Też miewam czasem mdłości, ale nie tak bardzo jak do końca 4 msc. Oby przeszło u Ciebie

czekoo Mocno ten strach siedzi Ci w podświadomości

Jeśli rozważasz sn, to może bardziej by Ci pomógł poród z własną położną? Mniej się będziesz bać, a mimo wszystko szybciej dojdziesz do formy. Nastawienie też bardzo pomaga.

Moja koleżanka tak miała - nie czuła w ogóle skurczy partych. Z kolei inna ma powikłania po zzo - ogromne migreny.

Amelia Fajnie, że masz ciocię - położną

Joyce Dużą macie dziewuszkę

Widziałam Graco, niby leciutki, ale nie wydawał mi się solidny

My podróżujemy na własną rękę. I hotele i loty. I nigdy nas nic niemiłego nie spotkało. Wręcz przeciwnie.
Nie wyobrażam sobie nie brać dziecka - to pełnoprawny członek naszej rodziny i to my odpowiedzialni jesteśmy na pokazanie mu świata.
Moja Oliwka uwielbia podróże.
I zawsze spędzamy czas intensywnie. Wynajmujemy auto i zwiedzamy wszystko co się da, próbujemy lokalnych kuchni itp. a w hotelach tylko na noc jesteśmy

Stary 2015-07-27, 15:37   #2775
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie brać dziecka - to pełnoprawny członek naszej rodziny i to my odpowiedzialni jesteśmy na pokazanie mu świata.
Akurat też nie wyobrażam sobie podróżowania bez dziecka
Podejrzewam, że jeśli nie znosiłoby dobrze podróży, zostawałby samochód i polskie zakątki. Z drugiej strony też jednak piękne lokalizacje zagraniczne kuszą.
Przyzwyczajaliście jakoś Oliwkę do podróży, czy samo przyszło?

Stary 2015-07-27, 15:49   #2776
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Akurat też nie wyobrażam sobie podróżowania bez dziecka
Podejrzewam, że jeśli nie znosiłoby dobrze podróży, zostawałby samochód i polskie zakątki. Z drugiej strony też jednak piękne lokalizacje zagraniczne kuszą.
Przyzwyczajaliście jakoś Oliwkę do podróży, czy samo przyszło?
Jakoś w sumie zawsze jeździliśmy tu w IE na jakieś wyprawy. Ale takie do godziny w jedną stronę. A potem od 4mc już na wyprawy samolotem. W tym czasem z przesiadką. Im mniejsze dziecko tym lepiej znosi.
Latałam z nią też sama jak miała mniej niż 2 lata i też dałam radę
W samolocie zawsze jest grzeczna i nigdy nie było z nią problemów w podróży. Jedynie co to moim zdaniem ważne aby dziecku nie pokazać że może chodzić w samolocie - to bardzo przeszkadza no i od razu reagować jak kopie w fotel (strasznie to jest odczuwalne przez osobę która na nim siedzi). Dlatego też ja nigdy Oliwki nie nosiłam po samolocie ani jej ni pozwalałam chodzić. Czasem ciężko bo pytała dlaczego inne dzieci mogą. Ale najgorzej raz pozwolić bo dziecko potem się domaga.

Stary 2015-07-27, 16:15   #2777
wonderka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Ale cudownosci ! )
O jakości ciuszków z Tesco własnie w ten weekend sie nasłyszałam same ohy i ahy a powiedz jak ceny ? Pytam poniewaz na stronce za wiele nie ma a do Tesco musze jechac do innego miasta

Są jeszcze jakies wyprzedaze ?
U mnie były przeceny. Jede. Ciesze wyszedł około 11-12zl. Widać różnicę w jakości pomiędzy Tesco a pępco. Naprawdę ładne, solidne, nie mają matek przy szyjce. Same plusy, napewno coś jescze w Tesco kupie.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Co do wózków to ja chce Jane Muum albo Cybex Balios albo Musty albo Xlandera... No ciężko mi się zdecydować, wiem.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 16:38   #2778
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś w sumie zawsze jeździliśmy tu w IE na jakieś wyprawy. Ale takie do godziny w jedną stronę. A potem od 4mc już na wyprawy samolotem. W tym czasem z przesiadką. Im mniejsze dziecko tym lepiej znosi.
Latałam z nią też sama jak miała mniej niż 2 lata i też dałam radę
W samolocie zawsze jest grzeczna i nigdy nie było z nią problemów w podróży. Jedynie co to moim zdaniem ważne aby dziecku nie pokazać że może chodzić w samolocie - to bardzo przeszkadza no i od razu reagować jak kopie w fotel (strasznie to jest odczuwalne przez osobę która na nim siedzi). Dlatego też ja nigdy Oliwki nie nosiłam po samolocie ani jej ni pozwalałam chodzić. Czasem ciężko bo pytała dlaczego inne dzieci mogą. Ale najgorzej raz pozwolić bo dziecko potem się domaga.
Zgadzam się w 100% ja z moim synkiem latalam średnio co 2 tygodnie jak skończył roczek, ale niestety nie dla przyjemności a z musu było to męczące bo w jedna rękę walizkę, w drugiej dziecko i jeszcze wózek ale dało się, ja również zabraniam synkowi biegania po pokładzie...ale uwielbia latac i podróżować autem na dalekie trasy mam nadzieję ze córa tez będzie dobrze znosila
Stary 2015-07-27, 16:52   #2779
peachella
Rozeznanie

Cornflower_girl - jeżeli chodzi o kwestie z moją mamą to masz dużo racji.

Prasuje i oglądałam Porody na Polsat Cafe. Jedna babka sn, nie chciała znieczulenia, a pozniej zalowała. Co tam się działo! Dotknąć się nie dała, błagała o cesarkę. A druga 16-latka po znieczuleniu i bez większego problemu dała radę. Masakra :-D
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 17:00   #2780
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Cornflower_girl - jeżeli chodzi o kwestie z moją mamą to masz dużo racji.

Prasuje i oglądałam Porody na Polsat Cafe. Jedna babka sn, nie chciała znieczulenia, a pozniej zalowała. Co tam się działo! Dotknąć się nie dała, błagała o cesarkę. A druga 16-latka po znieczuleniu i bez większego problemu dała radę. Masakra :-D
Widziałam kiedyś ten odcinek. Ta co nie chciała znieczulenia to się darła jak nie wiem, nic nie pozwoliła przy sobie zrobić, ani położnej ani swojemu facetowi...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-27, 17:12   #2781
Czerwiec2014
Przyczajenie

hej Dziewczyny,

Czy mogę do Was dołączyć?
Mam 28 lat i jestem z Krakowa. Spodziewam się pierwszego dziecka- będziemy mieli synka Termin mam na 31.10.

Czy ktoś jest tu z Krakowa? Wiecie gdzie już będziecie rodzić? Aktualnie jestem na etapie wyboru szpitala.
Czerwiec2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 17:15   #2782
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czerwiec2014 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,

Mam 28 lat i jestem z Krakowa. Spodziewam się pierwszego dziecka- będziemy mieli synka Termin mam na 31.10.

Czy ktoś jest tu z Krakowa? Wiecie gdzie już będziecie rodzić? Aktualnie jestem na etapie wyboru szpitala.
Witaj
Gratuluję synka Imię już macie wybrane?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-27, 17:32   #2783
cornflower_girl
Zakorzenienie

tylkokasia Dzięki za opinię

Cytat:
Który odcinek ?

Cytat:
U mnie były przeceny. Jede. Ciesze wyszedł około 11-12zl. Widać różnicę w jakości pomiędzy Tesco a pępco. Naprawdę ładne, solidne, nie mają matek przy szyjce. Same plusy, napewno coś jescze w Tesco kupie.
Koleżanka polecała mi rzeczy z Tesco - na początek miała pajacyki i bodziaki, bardzo dobrej jakości bawełna, zniosła częste prania i prasowania.
Cytat:
Witaj Jest sporo dziewczyn z Krk.
Co do porodu - u mnie wybór między Rydygierem a Zeromskim, bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji. Chyba, że będą wskazania do cesarki lub inne czynniki - wtedy SU lub Ujastek.

Stary 2015-07-27, 17:36   #2784
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Widziałam kiedyś ten odcinek. Ta co nie chciała znieczulenia to się darła jak nie wiem, nic nie pozwoliła przy sobie zrobić, ani położnej ani swojemu facetowi...
No, strasznie, aż sie przeraziłam. Czy to naprawdę aż tak czy ona jakaś nadwrażliwa. Ale z drugiej strony, najpierw się nie chce zzo a później można żałować.

Cytat:
hej Dziewczyny,

Hej! Gratulacje ja jestem z Krk, raczej wybiorę Ujastek, planuje iść na dzień otwarty.

Cytat:
tylkokasia Dzięki za opinię

Który odcinek ?

Koleżanka polecała mi rzeczy z Tesco - na początek miała pajacyki i bodziaki, bardzo dobrej jakości bawełna, zniosła częste prania i prasowania.

Witaj Jest sporo dziewczyn z Krk.
Co do porodu - u mnie wybór między Rydygierem a Zeromskim, bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji. Chyba, że będą wskazania do cesarki lub inne czynniki - wtedy SU lub Ujastek.
A który to był odcinek to nie wiem niestety.
Czemu Ujastek tylko przy cesarce ?
Stary 2015-07-27, 17:37   #2785
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
hej Dziewczyny,

Hej Czerwiec ja mieszkam w Krakowie, ale na porodówkę jeszcze się nie zdecydowałam, więc chyba nie pomogę

Poznanianka, no to wybór niełatwy, chyba najlepiej poczytać opinie na internecie + pojechać do sklepu, żeby sobie jak najwięcej tych wózków obadać na żywo ja niestety żadnego z nich nie widziałam osobiście, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć
Stary 2015-07-27, 17:46   #2786
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
A który to był odcinek to nie wiem niestety.
Czemu Ujastek tylko przy cesarce ?
Ze względu na dużą ilość porodów - mają tam straszny przerób, w wielu opiniach powtarza się to, że czasami o pomoc trzeba się mocno dopraszać. Poza tym nie można tam rodzić z własną położną - a jednak nastawiam się na sn. Dużo pozytywów słyszałam o salach, odremontowanym oddziale, posiłkach.

Stary 2015-07-27, 17:59   #2787
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Hej Czerwiec ja mieszkam w Krakowie, ale na porodówkę jeszcze się nie zdecydowałam, więc chyba nie pomogę

Poznanianka, no to wybór niełatwy, chyba najlepiej poczytać opinie na internecie + pojechać do sklepu, żeby sobie jak najwięcej tych wózków obadać na żywo ja niestety żadnego z nich nie widziałam osobiście, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć
Masz rację. Ja miałam wielu faworytów, jeśli chodzi o wózki, ale po obejrzeniu wszystkich na żywo został tylko Bebetto Flavio. Jeszcze Tako Baby Heaven premium czeka na sprawdzenie. Jakbyśmy mieli samochodów z większym bagaznikiem, wymiary po złożeniu nie grałyby roli. Jednak teraz zależy mi na fajnych wymiarach. Waga nie ma znaczenia, bo mieszkanie mamy na parterze z podjazdem. Gondola z Flavio składa się na płasko jak harmonijka. Jeśli mój wybrany model Tako będzie miał podobną opcję, wezmę go od razu. Nie ma co kupować wózka bez obejrzenia, bo człowiek może się bardzo zawieźć.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
hej Dziewczyny,

O, cześć Mamy 2/3 ciąży za sobą, a nadal pojawiają się nowe mamy

limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 18:19   #2788
poznanianka1990
Zakorzenienie

Oczywiście, że zanim kupimy to obejrzymy na żywo. Najważniejsze, żeby był lekki w prowadzeniu. Słyszałam też, że niektóre nie nadają się do niskich osób, a my oboje jesteśmy niscy.
Rozmiar po złożeniu i waga nie ma aż takiego dużego znaczenia dla nas, bo mieszkamy na parterze, a bagażnik w aucie spory - mamy kombi.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-27, 18:50   #2789
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Ze względu na dużą ilość porodów - mają tam straszny przerób, w wielu opiniach powtarza się to, że czasami o pomoc trzeba się mocno dopraszać. Poza tym nie można tam rodzić z własną położną - a jednak nastawiam się na sn. Dużo pozytywów słyszałam o salach, odremontowanym oddziale, posiłkach.
Tak, też słyszałam, że mają duży przemiał, ale w sumie z mojego otoczenia słyszę w sumie dobre opinie. Ja tam swojej położnej do porodu mieć nie będę więc mnie akurat ta opcja nie dotyczy. No i warunki podobno fajne.
Stary 2015-07-27, 18:52   #2790
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Aasik a gdzie kupowałaś Rogala? Polecicie dziewczyny kogoś z allegro, żeby ta podusia mi nie szeleściła bo ponoć i takie są.
.
dostałam od koleżanki, ale widzę że dziewczyny podesłały ci linki

Cytat:
extra
też zauważyłam, że moja czasem jest bardzo spokojna, czasem cały dzień nic nie czuję, ale później jest ok. Poza tym łożysko mam na tylnej ścianie więc nic mi nie blokuje odczuwania ruchów. A u Ciebie jak z tym jest? Też może przez tę pogodę są mniej ruchliwe szkoda urlopu
łożyko na tylej ścianie więc ok

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Hi hi no co, przynajmniej się nie wstydzi Moja to szczelnie nożki ciągle zaciska
nasza gwiazda też ciągle nóżki ma zaciśnięte, jeszcze może się okazać, że coś między nogami ukrywa

Co do wózków to wtępnie wybraliśmy bebetto, ale jeszcze czas pokaże bo może się zmienić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości