|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 47- nasz sezon!
Cytat:
Ale plaże w 99% kamieniste, niektóre wręcz betonowe. No i uwaga na pożary, my nieświadomi wybraliśmy się jednego dnia do pewnego miejsca i wjechaliśmy w środek pożaru To tak jakbyście wybrali się na jakąś wycieczkę tam na miejscu
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja tez nie umiem i nigdy nie robiłam przetworów.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3333 |
|
na przekór do celu
|
Co do przetworów to polecam zacząć od owoców - wrzucić owoce do garnka, dodać cukier i gotować, gotować... włożyć do słoika i tyle, prostsze niż niejeden obiad
![]() Od zawsze pamiętam, że moja mama robiła mnóstwo przetworów, kupowanie dżemu w sklepie to dla mnie kosmos, jestem przyzwyczajona do pełnej piwnicy samodzielnie robionych przetworów To jest atutem mieszkania na wsi...
|
|
#3334 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Musisz zlecić nowy, no nie ma opcji projekt musi się podobać ![]() Cytat:
![]() Wanna z przymusu bo małe pomieszczenie? |
||
|
|
|
#3335 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja dziś umówiłam się z organistką, zapisałam się na paznokcie, napisałam maila do fotografa i do makijażystki z moimi uwagami.
Teraz czekam jeszcze na pudełko dla gości, parę akcesoriów do fotobudki, kolczyki i bransoletkę I na albumy dla rodziców na podziękowania A w ogóle! ) wstępnie wycieczkę na Rodos, na październik, a moja przełożona nie chce dac mi urlopu
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z domu to zawsze głownie ogóraski kojarzę i M tez je pokochał to sie Mama co roku śmieje, ze dla zięcia ogórki robi . W tym roku dostaliśmy tez dżemy od mojej Teściowej, zobaczymy, może sie przyjmą u nas . Dżemy to ja tylko truskawkowe i zawsze lipne, chętnie domowych spróbuje .Laski, maz curry zrobił, tak pieronsko ostre, ze myślałam ze ducha wyzione. Bez jaj, 2 tygodnie po ślubie, a menda mnie juz chce wykosić... przepijałam winem, a wcześniej, w ramach utylizacji weselnego alkoholu, wypiłam kilka drinków i mnie taki świder złapał, ze idę do kąpieli i spac. Ledwo kurna 21 :/. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie od ogórków planuję zacząć, bo TŻ uwielbia i jak jesteśmy w Polsce, to zawsze aż mu się uszy trzęsą
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;52234990]A co jest nie tak?
Musisz zlecić nowy, no nie ma opcji projekt musi się podobać ![]() To się nazywa itong ![]() Wanna z przymusu bo małe pomieszczenie?[/QUOTE] no opowiedzialam co i jak chce i jakos to nie wyglada jak miało wygladac... a tez nie jestem pewna czy moje rozwiazania beda takie cudne... inna kwestia ze mi pani projekty robi i wklada tam oswietlenie i zapala 2 z 5 lamp..myslalam ze dla picu ale jak wymieniłysmy maile: -pani X, wszystkie sciany mialy byc białe..nie jedna biala druga szara -obie są białe, tak pada swiatło i nie wiem czy teraz to kwestia swiatła ;o Dwa ze zrobiła na szybko bo do konca tygodnia mamy ustalic płytki tyle o ile, żebym mogla fachowcom przekazać i żeby oni sobie ustalili ile czasu potrzebują żeby to zrobić ![]() Schmet nie myslalas o prysznicu bez scianki? sama szyba? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- mamie daje okejke a przełożona do zwolnienia!
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2015-07-28 o 22:41 |
|
|
|
|
#3340 |
|
na przekór do celu
|
A czy pisałam, że nie było co zwiedzać?
Wspomniałam jedynie, że nie byłam w typowo zabytkowych miejscach, a pewnie Bułgaria ma takich wiele![]() Nesebyr to było jedyne takie miejsce w pobliżu. Byliśmy tam 2 razy, w dzień i późnym wieczorem. Piękne, to prawda Ale jeździłam też po okolicy i blaszane domki Romów czy pstrokate i różnokolorowe bloki z wielkiej płyty nie zachwycają...
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Ej nie, nie ja nie jadam lipnych dżemów truskawkowych, tylko kupne truskawkowe
.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3342 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Dla mnie każdy kupny jest za słodki. Cukier, cukier, a później owoc. No ale jak od małego przyzwyczajona jestem do domowych, lekko słodzonych...
|
|
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Bułgaria bliżej nam finansowo |
||
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Fuj, nie cierpię dżemów. Mogłyby dla mnie nie istnieć, ani te kupne, ani domowe.
|
#3345 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się Was dziś nadrobic, ale nie wiem czy dam rady bo dopiero wróciłam i padam, ale załatwiłam dziś parę rzeczy:
-byłam w kancelarii zaniesc karteczke z zapowiedzi i omówić co i jak (dokladne omowienie mszy i liturgii kilka dni przed slubem). Babka chciała zebym już dziś zapłaciła, ale nie miałam kasy przy sobie ![]() - ustalilam dokladnie co z dekoracją się i zamowilam bukiet pod ołtarz - kupilam jeszcze kilka rzeczy do koszyczkow ratunkowych (zdj koszyczki będą jeszcze wylozone fioletowa organzą ), koszt damskiego wraz z koszykiem ok 110zl, meskiego 60zl-kupiłam wina półsłodkie (5czerwonych, 5 białych Mogen David ), wina polwytrawne i wytrawne zapewnia nam sala ![]() -Tż powiedział, że kupi mi lakier do ust z Yves Saint Laurent na rocznice więc już jest zamówiony, kolor 105; idealny -byłam na solarium ![]() - ustalilam plan dnia: 9 fryzjer, 11 wizażystka i foto, 13.30 ubieranie się, 14:00 przyjazd Tżta i Teściów, 14:30 wyjazd do kościoła No chyba wsio! Dla zainteresowanych w damskim koszyczku znajduja się: rajstopy w trzech rozmiarach, podpaski, tampony, plastry, ranigast, ibuprom, stoperan, mini zestaw do szycia, mini lakier do wlosow, mini nic dentystyczna, chusteczki higieniczne, dezodorant w chusteczkach, chusteczki do demakijazu, chusteczki do higieny intymnej, zmywacz do paznokci, patyczki, wsuwki, marker na plamy, bezbarwny lakier, bibułki matujące, tik taki, orbitki, airwavesy. W męskim: chusteczki, ibuprom, stoperan, ranigast, plastry, marker na plamy, mini nić dentystyczna, zestaw podróżny do szycia, chusteczki nawilżające, mini lakier do włosów, titaki, orbitki, airwavesy
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2015-07-28 o 23:09 |
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dżemy tylko wiśniowe i tylko domowe
Jeżeli chodzi o przetwory to moja mama robi najróżniejsze, kiedyś pomagałam, ale sama nie robię.
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wypiję całą Colę, a Ty możesz zjeść wszystkie dżemy.
![]() Z przetworów zdecydowanie najbardziej lubię ogórki kiszone i kapustę kiszoną. Co roku w Polsce robiłam duży zapas ogórków. Tutaj robiłam chyba ze 3 razy po 1 słoiku, ale tylko raz wyszły dobre. Niezbyt smaczne ogórki tutaj sprzedają. :/
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2015-07-28 o 23:11 |
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za dżemami też nie przepadam, ale mam swoich ulubieńców: powidła śliwkowe
- mogę jeść łyżeczką ze słoika , smażone jabłka mojej ś.p. Babci i ostatnio dżem/mus truskawkowy Teściowej - no jak nie lubię przetworzonych truskawek to to jest obłędne |
|
|
|
#3350 |
|
... choć nie Westwood
|
|
|
#3351 |
|
na przekór do celu
|
Też prawda, że zależy kto jak je robi
![]() Uwielbiam dżem śliwkowy mojej mamy Także zależy, kto do czego jest przyzwyczajony
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Mnie rodzice też nie robili przetworów owocowych,jedynie ogórki i grzyby. Żeby nie było sQ też umiem ogarnąć tylko słoiki ![]() Ale nie daleko naszej działki babcia soltysowa mojej mamie zawsze dorzucala coś do zakupkow z przetworów owocowych Jej dżem był góra dwa dni w lodówce
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś na obiad robię smażonego w panierce Camemberta z żurawiną i frytkami. Omnomnom. Ale będzie pysznie. ^^
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
).
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak babcia szykowała zalewę na grzybki, to zawsze trochę wypijałam łyżką.
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
To ja przeciwnie. Nie smakuje mi nic w octcie.
|
#3356 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piekarnia, w której zamawiamy ciasta wkłada do środka spód podełka plastikowego. Prosiłam o jedno na próbę, włożyłam do pudełka i siedziało w lodówce 48h nic sie z tym nie działo, ciasto w ogóle nie dotykało pudełka tekturowego ![]() Ej.. zniszczyłam paznokcie, własną głupotą Za mocno spiłowałam je pod hybrydę, miałam wrażenie że dwa mi się "podnoszą" więc doszłam do wniosku, że ściągnę hybrydę i skrócę do minimum. Wyglądają tragicznie, za mocno spiłowałam i mam czerwone plamy na nich :/ Mam nadzieję, że w niecałe 2 miesiące się wykurują chociaż trochę... Może któraś z was umie coś na to poradzić? |
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann
przy wszystkich mini produktach na samym dole ok 8zl....Ale się przyda nieraz
|
|
|
|
#3359 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, co mój TŻ właśnie wrzucił na fejsa:
"Z cyklu Kanada zaskakuje: Haslo tymczasowe do serwisu (do ktorego to sie wlasnie zarejestrowalem) zostalo mi wyslane poczta... ... tradycyjna Mam masochistyczna nadzieje ze wygasnie zanim do mnie dojdzie"
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

Ale plaże w 99% kamieniste, niektóre wręcz betonowe. No i uwaga na pożary, my nieświadomi wybraliśmy się jednego dnia do pewnego miejsca i wjechaliśmy w środek pożaru
To tak jakbyście wybrali się na jakąś wycieczkę tam na miejscu

Aczkolwiek obiecuję sobie, że jak się przeprowadzimy, to zacznę robić. Mhm, ciekawa jestem 

Wspomniałam jedynie, że nie byłam w typowo zabytkowych miejscach, a pewnie Bułgaria ma takich wiele

), wina polwytrawne i wytrawne zapewnia nam sala
Co roku w Polsce robiłam duży zapas ogórków.