![]() |
#1711 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
![]() ![]() z imieniem będzie duuuży problem ![]() nie ma takiego chyba które się nam obojgu podoba ![]() Cytat:
![]() ![]() super ![]() ja wczoraj na wizycie opisywałam lekarzowi co czuję i powiedział ze to jego zdaniem to ruchy już ![]() Cytat:
![]() uważaj na siebie ![]() ![]() bezimienny na razie ![]() Cytat:
![]() bardzo ładne wszystko ![]() kurcze chyba tez na dniach zamówię te poduchę.... gdzie zamawiałaś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez byłam dziś u endo i mam plan ustalony na najbliższe miesiące, więc o ile nic się nie będzie działo (tsh mam badać co miesiąc i w razie czego zwiększyć dawkę) to mam przyjść dopiero przed porodem ![]() emia super ze wizyta udana ![]() ![]() Ja miałam dziś mega męczący dzień, idę się myć i spać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszy raz widzę, serio ![]()
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny nic się nie odzywają, mam nadzieje ze wszystko w porządku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Też taką mam nadzieje.
#1715 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj chyba jakiś dzień szpitali był :P
jestem już w domu, przyjęli mnie o 19.33 (tu jest godzinę wcześniej niż w Polsce), wypisali o 21:33 więc mega szybko, wychodzi na to że ciężarne mają priorytet. Zawieźli mnie (na wózku inwalidzkim ![]() teraz chyba idę spać, całe szczęście że mąż dzisiaj dom sprzątnął i nie muszę nic robić...a jutro porozmawiam z szefową i jej powiem że nie będę już NIC nosić.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Baby dobrze, że z maleństwem wszystko ok. Ale musisz uważać i dużo odpoczywać. Żeby to się nie pogorszyła.
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- A co z ta infekcja wpisali jakieś skierowanie na badania, czy u swojego gin masz się zbadać. Czy powiedzieli i olali? ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Koktajlowa jeszcze się długo nie odzywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
nie mam mojego gina publicznie, jedyna opcja żeby dostać się tu do gina w trakcie ciąży to ciąża zagrożona (moja póki co oficjalnie jeszcze taka nie jest, chociaż zobaczymy co w poniedziałek mi powie lekarz pierwszego kontaktu) bądź ostry dyżur - jak widać na ostrym dyżurze niezbyt ich obeszło to że mogę mieć infekcję albo za wysoki poziom tsh (swoją drogą, dzwoniłam dzisiaj do kilku prywatnych klinik żeby zrobić tsh na własną rękę i nigdzie nie robią bez skierowania od lekarza, a skierowanie to kolejna wizyta za którą musiałabym zapłacić, bo skoro się nie robi tsh w ciąży w Hiszpanii to moje ubezpieczenie prywatne mi tego nie pokryje....).
spróbuję pogadać z internistą w poniedziałek. no i mogłabym pójść do mojego gin prywatnego ale do końca sierpnia ma urlop.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
coraz bardziej mnie przeraża służba zdrowia u was i opieka nad ciezarnymi. Kurcze przecież to nie jest jakiś 3 świat. A podejście mają kiepskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że to też kwestia miejsca gdzie mieszkam - położna na Gran Canarii nie mogła uwierzyć że tu nie mają ginekologa-położnika w szpitalu...dlatego już ciężko mi się doczekać przeprowadzki
![]() a z pozytywnych...zarezerwowa łam nam trzy noce w super hotelu, śniadania i obiadokolacje, co prawda na tej samej wyspie z której jest mąż ale spędzimy 3 dni w luksusie, basen, słońce, lenistwo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomnisz mi na ktorej wyspie jestes? Ja miałam styczność z ginekologiem w szpitalu na Fuertaventura i dobrze wspominam. O ile można taka wizyte wspominać dobrze.... Ale fajna opcja z 3 dniami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zadomowienie
|
baby_montana - uffff... kamień z serca. Oszczędzaj się teraz.
Ciekawe jak koktajlowa. Może nie ma jak napisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpoczywaj jak najwięcej i trzymam kciuki żeby Ci się udało coś wskórać z ta pokręconą służbą zdrowia u Was ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi teraz endo przesunęła granicę tolerancji i już jak do 2,4 będzie się zbliżać to mam dawkę zwiększać. U mnie niestety nie tak łatwo utrzymać niski poziom, w tej ciąży jeszcze poniżej 1,5 nie miałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
baby cale szczescie ze ''tylko'' tak to sie skonczylo. Uwazaj na siebie bo widze ze w razie czego to o pomoc bardzo ciezko. Taki piekny kraj a taki jakis nie ogarniety pod zwgledem sluzby zdrowia...
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-29 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
Baby super ze z dzieckiem wszystko w porzadku
![]() A tego odpoczynku to strasznie zazdroszcze, jeszcze nie bylam na Wyspach nigdy ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Mi powiedziala podobnie, ze jesli sie nie zbliza do 2,5 to nie podnosimy radykalnie dawki. Ja tez przez ten okres od ostatniej wizyty troche wymiotowalam rano i mysle ze kilka tabletek moglo wylądować w kanałach i przez to podnioslo sie TSH |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
Mi to w ogole marzy sie Gran Canaria te widoki czysciutenka woda idt... Ale to przez to ze chyba za duzo Pamietnikow z wakacji sie naogladalam
![]()
#1727 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja się witam w 18 tygodniu, a tym samym i w 5 miesiącu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() baby cieszę się, że z dzieciem ok ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie oglądam jakiś durny odcinek ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Witam się w 18 tygodniu! ![]()
![]() |
#1729 | ||
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
U nas jest to samo, niby TŻ o tych które ja proponuje mówi że no ok może być ale widzę, że nie bardzo mu pasują. Ale z drugiej strony jakoś nie bardzo chce mu się wybierać coś innego ![]() Cytat:
Baby super że z Dzidzią wszystko okej ![]() U mnie dziś 16t1d ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalej plamie a wolne mam dopiero w niedziele,zastanawiam sie czy nie poleciec wtedy na gran canarie i nie iść do prywatnego lekarza w poniedzialek:-( Hahaha :-D widoki sa sliczne,ale dla mnie miejsca turystyczne zniszczone zbyt intensywna zabudowa niedopasowana do siebie,tak jak wszedzie zreszta. Hotel ktory zarezerwowalam jest na uboczu,10 minut autem od plazy ale z widokiem na gory i pole golfowe. Bylismy tam juz kilka razy na jedna noc,noc poslubna też tam i po zlym doswiadczeniu tej Wlasnie nocy (dali nam chyba najgorszy pokoj z mozliwych,zero szampana itd co jest praktykowane nawet w moich 3*) nie chcialam tam wracac,ale trafila sie dobra cena i zmienilam zdanie. Pierwszy raz bedziemy miec wakacje polegajace na lenistwie a nie jezdzeniu 300km dziennie :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sorry dziewczyny nie pisałam wczoraj bo wróciłam po 22:00 i padłam do łóżka. Na SOR przyjechaliśmy po 14, przyjęli mnie dopiero o godzinie 18:00 - polska służba zdrowia ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj czuję się dobrze, rano trochę niedobrze ale tak po za tym to ok. No i w sumie dobrze, że wypuścili bo musimy jeszcze parę rzeczy pozałatwiać związanych ze ślubem ![]() No więc nic nie wykryli, ja też myślę, że może rano miałam coś tam napuchnięte i rodzinny stwierdził, że wyczuwa coś twardego. Później cały dzień nic nie jadłam to może znikło i ból też nim mnie zbadali. Chociaż mówili, że trzustka ok i ogólnie ok. Ech nie wiem, byle znowu nie zaczęło tak boleć... Ubolewam, że płci dalej nie wiem ale nie chciałam się tego domagać bo z czym innym przyjechałam. A i ginekolog mówiła, że mam kupić jakieś witaminy dla II trymestru. Moja ginekolog nic takiego nie mówiła, zaczynam mieć do niej zastrzeżenie. Mam rozkminkę czy nie zmienić lekarza. Tylko boję, że później mogą być problemy przy załatwianiu becikowego przez to, że zmieniłam. W szpitalu o wiele porządniejsze usg i wcale nie musiałam mieć pełnego pęcherza by było widać dziecko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz mi. Na ktorej wyspie, w ktorym mieście bedzie najcieplej w październiku? Oby tym razem hotel sie sprawdził. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koktajlowa-no,to widze ze tutaj przynajmniej sie nie czeka. Witaminy moze kup i tak,a twoja gin ci nie powiedziala bo uznala ze bierzesz sama z siebie? Nie wiem,ale jak jestes niezadowolona to ja bym zmieniala. Dziwi mnie to z pecherzem,mi wrecz kazala wczoraj pojsc siusiu przed usg
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Dobrze że się wszystko dobrze skończyło
![]() ![]() Zastanawiam się ciągle jak zacząć z nią tą rozmowę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, dobrze że z dzieciem okej!
Co do becikowego, nie będzie problemu, ja też zmieniałam gina w trakcie ciąży i będzie okej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Wtajemniczenie
|
O Koktajlowa super ze koniec koncow wszystko dobrze sie skonczylo. Najwazniejsze ze maluszkowi nic nie jest
![]() ![]() Odpoczywaj kochana i sie nie stresuj bedzie wszystko dobrze. Cale szczescie ze sie z bobasami powyjasnialo i byly to tylko falszywe alarmy ![]()
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Koktajlowa super że wszystko w porządku
![]() Magda nie stresuj się, w końcu to normalna sprawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
Idę spać
![]() Z tą głową odkąd zaczęłam II trymestr jest strasznie. Może nie jest to jakiś mega ból, ale taki tępy jakby od zatok i od karku.. dziwna faza ![]() Jeszcze kurde ktoś wierci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
koktajlowa super, że z dzieckiem wszystko jest dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.