Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 5 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-29, 09:55   #691
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 5

KOPERCO u mnie tez na szczescie bez tragedii i na waciki mam :P co tam Ci klapnelo w aucie ze az tyle? Ja w lipcu 300zl u mechanika zostawilam .. z wydatkow teraz to mam dwie wyprawki szkolne i o weglu na zime trzeba pomyslec no i w pazdzierniku wesele siostry a maz ma byc swiadkiem ponoc..

Ja po sniadaniu i kawie.. mysle co na obiad zrobic ..

Wieczorem wrocili tesciowie z nad morza i chlopaki dostali swietne czapki i koszulki marynarskie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 10:06   #692
niunka2015
BAN stały

Ten viburcol lekarz przepisal ani jak te bule brzuszka miala. Jest bez recepty tez.
Ale tez zmienilismy mleko.
To jest jakis rumianem wiec nie zaszkodzi sprobowac

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
A był na, ale ja tam w niego niezby vwierze
Jak w de jest bez receoty i to jeszcze lek dla dzieci to na pewni nie jest szkodliwy.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Nocka spoko Bartek obudzi mi mala o 5 ale udalo sie ich dalej polozyc maz wrocil z nocki i kima tez juz bo na 12 ma zlecenie..
Pytalam jaka macie wysciolke w krzeslach do karmienia? Materialowa czy ceratowa?
Ceratowa

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja mam plastik plus gumę.

Wiecie co noc do wszyscy mnie wkurzaja i mam juz serdecznie dosyc zycia. Tak mi ostatnio dało w kość ze szok. Jeszcze maly sie drze w kółko sam nie wie czego chyba ten skok bo nie wiem czym to tłumaczyć. Cóż życie to nie bajka. Chyba dolacze do tego klubu narzekających, zalozylyscie go?
Biedactwo.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Tak szczerze to nie wyobrażam sobie nie pracować -bo nie chciałabym być w 100% uzależniona finansowo od męża - ale nie zmienia to faktu ze chciałabym sobie zrobić takie jeszcze dłuższe wolne od pracy he he
No dokładnie a tu po zabkowaniu całe myślenie na ten temat się zmieni ))
Czego sie zmieni?
Meczyc sie z zavkujacym dzieckiem i jeszcze chodzic do pracy po nieprzespanej nocy to ja dziekuje.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Niunka zastanawiam sie jak wyjechac do polski na dzien czyna noc? Daj jakieś porady bo zaczynam się nieźle stresowac....😕
ja normalnie w dzien jechalambym.raz jechalam na noc i to byl koszmar. DIeci spaly, ale ja jialam przesrane bo sie nie wyspalam w samochodzie a w dzien odespac sie nie dalo.
Ja wole w dzien jechac a noc normalsnie sie polozyc.tylko ze moje dzieciaki bezproblemowe w podrozy.
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 10:06   #693
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
O jeju, to rzeczywiście, zamiast wyjaśnić postraszyła tylko ....

Dziewczyny, mojej córce zrobiło się "coś" od oczka do połowy noska widać jej niebieską żyłkę, czego wcześniej nie było, miała któraś podobną sytuację? o co chodzi?
Mój też ma taka żyłkę raz jest ciemniejsza a raz prawie niewidoczna.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 10:08   #694
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Ja do roboty nie wracam poki co. Ide na wychowawczy bo i nie mam komu malej zostawic.
Ja tez sobie dluzej w domu posiedze. Co najmniej jak skonczy 2 lata, ale pewnie dluzej bo na caly etat do przedszkola ja tak wczesnie nie dam
Stary 2015-07-29, 10:12   #695
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Mój też ma taka żyłkę raz jest ciemniejsza a raz prawie niewidoczna.
hmm, ciekawe, czy to było u mojej wcześniej i nie zauwazylam..

Nie wiem, jakie czopki na te kupe kuppic. Jak uda mi sie wyjsc. Zuzia lezy mi na kolanach, inaczej płacze
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 10:13   #696
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
Ja tez sobie dluzej w domu posiedze. Co najmniej jak skonczy 2 lata, ale pewnie dluzej bo na caly etat do przedszkola ja tak wczesnie nie dam
U mnie przedszkole 8.30-13.30 i odpieluchowane dziecko musi byc

Stary 2015-07-29, 10:18   #697
niunka2015
BAN stały

Cytat:
U mnie przedszkole 8.30-13.30 i odpieluchowane dziecko musi byc
U mnie do7.15- 16.30, ale od razu tak dziecko dawac to ja bym nie chciala.
I pracy oczywiscie szukac tez w takich godzinach jeszcze zeby zawiesc i odebrac dIecko.larwe to nie bedzie

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Moze sie na trzecie zdecyduje i bedzie po problemie
Stary 2015-07-29, 10:18   #698
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
I pracy oczywiscie szukac tez w takich godzinach jeszcze zeby zawiesc i odebrac dIecko.larwe to nie bedzie

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

A potem na 4 :P

Stary 2015-07-29, 10:22   #699
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do roboty nie wracam poki co. Ide na wychowawczy bo i nie mam komu malej zostawic.
no ja nie mam takiej mozliwości;/
Cytat:
KOPERCO u mnie tez na szczescie bez tragedii i na waciki mam :P co tam Ci klapnelo w aucie ze az tyle? Ja w lipcu 300zl u mechanika zostawilam .. z wydatkow teraz to mam dwie wyprawki szkolne i o weglu na zime trzeba pomyslec no i w pazdzierniku wesele siostry a maz ma byc swiadkiem ponoc..

Ja po sniadaniu i kawie.. mysle co na obiad zrobic ..

Wieczorem wrocili tesciowie z nad morza i chlopaki dostali swietne czapki i koszulki marynarskie
a u mnie kilka rzeczy po 1 klima(najdroższa część się zepsuła, ponad tysiak) miska olejowa i silniczek w reflektorze siadł i nie da się wyregulować świateł i oczywiście walą tak po oczach innym że jeździć nocą się nie da:/ no plus robocizna to tyle wychodzi. No ale zrobić trzeba bo jak chce się mieć auto to trzeba włożyć kasę.Trudno. Pocieszam się że potem już dłużej pojeździmy bez napraw bo w przeglądzie wyszło że reszta ok (taki przegląd dla nas, przed urlopem robiliśmy)

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

spadamy w miasto, do potem lasnecje
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 10:30   #700
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Nocka spoko Bartek obudzi mi mala o 5 ale udalo sie ich dalej polozyc maz wrocil z nocki i kima tez juz bo na 12 ma zlecenie..
Pytalam jaka macie wysciolke w krzeslach do karmienia? Materialowa czy ceratowa?
Nie mam jeszcze krzesełka :P Ale prawdopodobnie będę się oglądać za ceratką
Cytat:
Tak szczerze to nie wyobrażam sobie nie pracować -bo nie chciałabym być w 100% uzależniona finansowo od męża - ale nie zmienia to faktu ze chciałabym sobie zrobić takie jeszcze dłuższe wolne od pracy he he
No dokładnie a tu po zabkowaniu całe myślenie na ten temat się zmieni ))
Dlatego idę na wychowawczy Jakbym miała wrócić do pracy i wynajać opiekunkę to wyjdzie mi tyleco nic, a po drugie możliwe, że wtedy będę już w Anglii ;/
Cytat:
Nie

ja bym wróciła do pracy ale ciezko mi malego będzie zostawiać szczególnie z tesciowa.

Kumulacja z wczesniej plus wczoraj jeszcze o polnocy siostra miala loty i sie klocila z ojcem a mamy nie ma. Jak to nastolatka loty ma czasem a ojciec wszystko ma w dupie i znow wypił i afera. Książkę bym musiala napisać zeby dokladnie opisać wszystko. Jeszcze ojciec dzwonil do mnie o polnocy i go ochrzanilam ze mi dziecko budzi. Siostra pisala smsy a ja juz sie zdenerwowalam i po spaniu. Siedzialam i ryczalam. Az tz sie obudził i przytulal
A rano oczywiscie o 6.30 pobudka bo książę mimo ze o 22 zasnal to juz wyspany. Spalam dzis 4,5h z przerwą na karmienie o 4.
A jeszcze zeby sie obudzil jak czlowiek, to nie - z rykiem. O 8 pojechalam odstawic golfa do mechanika i znow z 500zl a nie wiadomo jeszcze czy to to. Ten po drodze sie rozryczal znowu... Jakis palant mi stanął na drodze i ch.uj wie gdzie jedzie ani go ominąć ani co. Nie wiem za jakie grzechy to wszystko. Jeszcze niech ten debil nie wypłaci tztowi kasy to pojde sie powiesić na suchej gałęzi bo to za duzo jak na moje nerwy.

Cytat:
piona
Cytat:
Haha ja mam zamiar będąc jeszcze na wychowawczym drugie dziecko począć i wtedy z wychowawczego znowu na zwolnienie i macierz muszę się dowiedzieć czy tak można z wychowawczego na zwolnienie

Spaliśmy do 9:30 Idę karmić małego, myć kłaki ogarnąć chatę i zapłacić kablówkę

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 10:32   #701
gossip_girl21
Zakorzenienie

Niunka a jakies rady co do karmienia,przewijania? Samej podrozy? Jakies sposoby sprawdzone?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 10:39   #702
gosiak0512
Zakorzenienie

ROSI ja tak zrobilam tyle ze 3 msc bylam na wych i wrocilam do roboty na 3 msc bodajze. Po za tym na wych nie placa wiec jak zwolnienie wylicza?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Pytam o krzeselko bo zastanawiam sie nad kupnem zeby na juz bylo bo to co mam to dziec siedziec musi juz

Stary 2015-07-29, 10:50   #703
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Jak na razie brak objawów skoku, ale wróciłam do domu to moga się pojawić. Tam mial mi kto pomagać wiec moglam odpocząć.
A teraz czeka mnie kupa sprzątania
He he no tak. Mąż sam w domu a pewnie sprzątające elfy wyjechały razem z Tobą ;-))))

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
znów? kobieto ze Ty się jeszcze nie odwodniłąś..

o wiem cos o tym. dlatego jak sie przeprowadzalismy na swoje to powiedzialam ze bez zmywarki to ja sie nie wprowadzam. i tak ja pakuje i rozpakowuje zmywarke..M rzadko ale zawsze to niezmywanie ręczne

ja tak pół na pół bo jeszcze premie miałam. wiec teraz dostaje 100 na umowie ale mniej niż zarabiałam Tragedii nie ma

No to dobrze że już się uspokoiło bo szalone to było. szkoda synka. Krótko ale intesywnie

fajne ale po pierwsze drogie (no ale to elodie) a po drugie ja wole takie ze sztywnego plastiku. Wygodniej mi się używa. Zresztą to tylko na zjedzenie a i tak się upierdzieli

Ja jeszcze nei mam wprawdzie ale bd miała z IKEI a tam sam platik-fantastik

A u mnie wczoraj było 5 burz z piorunami (liczyłam) a dziś od rana 20C i słońce z chmurkami. Czuć wilgoć z wczoraj ale baaardzo przyjmenie jest. Ala się obudzi, karmię i jedziemy w świat. Dziś wyprawa busem w miasto (bo auto u mechaniora). Wyspałam się dziś, Ala wyrozumiała więc super humor mam póki co

Oj biedna. Ja też nie wiem z kim i jak zostawić dziecko po macierzu. Zwłaszcza że najpierw bd musiala robote znaleźć.
Nie wiem czy to pocieszenie ale ja na naprawę auta muszę wydać prawie 3000.
Z ą Twoją rodziną to współczuję. Mega ciągle coś..najlepiej się odciąć ale nie ma jak, co?

Dziś się pomierzyłam i zważyłam. I oczywiście przytyłam 2kgale co się dziwić jak jem słodkie na tony.. Od dziś ćwiczenia (bo mam nastrój) i zpbaczymy jak z mlekiem będzie. Dziewczyny któreś ćwiczą??Muszę się mobilizować a wspólnie raźniej
Ja się obraziłam na ćwiczenie jak juz wiesz ale od poniedziałku wracam do tego. To mogę Cię mobilizować od poniedziałku

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Ten viburcol lekarz przepisal ani jak te bule brzuszka miala. Jest bez recepty tez.
Ale tez zmienilismy mleko.
To jest jakis rumianem wiec nie zaszkodzi sprobowac

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Jak w de jest bez receoty i to jeszcze lek dla dzieci to na pewni nie jest szkodliwy.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Ceratowa

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Biedactwo.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Czego sie zmieni?
Meczyc sie z zavkujacym dzieckiem i jeszcze chodzic do pracy po nieprzespanej nocy to ja dziekuje.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

ja normalnie w dzien jechalambym.raz jechalam na noc i to byl koszmar. DIeci spaly, ale ja jialam przesrane bo sie nie wyspalam w samochodzie a w dzien odespac sie nie dalo.
Ja wole w dzien jechac a noc normalsnie sie polozyc.tylko ze moje dzieciaki bezproblemowe w podrozy.
Ha ha ha- nie jak zachowanie da w kość to się wtedy w domu nie będzie chciało siedzieć tylko uciekać gdzieś do ludzi ;-)
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 10:51   #704
FlightlessBird
Zakorzenienie

Rosi ja czytalam i można zrobić tak, ze wracasz po swych, rzucasz im w pierwszy dzień l4 i iziesz na l4. Ale pierwszy miesiąc jest nieplatny. No a potem płacą to co na umowie

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 10:55   #705
DomimaZet
Zakorzenienie

Ząbkowanie oczywiście

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
hmm, ciekawe, czy to było u mojej wcześniej i nie zauwazylam..

Nie wiem, jakie czopki na te kupe kuppic. Jak uda mi sie wyjsc. Zuzia lezy mi na kolanach, inaczej płacze
Zwykle czopki glicerynowe najmniejsze jakie są - a i tak będziesz musiała dać tak 1/3 takiego czopeczka

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:

He he dokładnie. Trzecie to jest rozwiązanie - I za 2 lata staniesz przed tym samym problemem he he- no to co? Czwarte? Ale prawda jest taka ze to jest pomysł na wydłużenie bycia w domu ))
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:07   #706
niunka2015
BAN stały

Cytat:
A potem na 4 :P
No bez prEsady😀
Stary 2015-07-29, 11:08   #707
Hanka20
Zakorzenienie

Hej dziewczyny pisze tego posta po raz trzeci i wciąż mi albo nie dodaje, albo ktoś zadzwoni i się kasuje

Chyba nie dam rady Was nadrobić tyle stron natrzaskalyscie!
chrzciny ogólnie ok poza tym ze ta siostra tz taki numer wywinela. Mały grzeczny w restauracji gorzej w kościele trochę był wystraszony i poplakiwal.
Jedzonko w restauracji pyszka szkoda tylko że nie mogłam większości jeść. Miałam dietetyczne jedzonko na parze i grillowana pierś indyka. A na deser mus bananowy zamiast ciacha.
Ktoś pytał w jakich górach jesteśmy, w Beskidach konkretnie w Ustroniu jest pięknie, super widoki świeże powietrze. Mamy do dyspozycji domek z tarasem i miejscem na ognisko. Właśnie sobie siedzimy na dworze i popijamy soczek mały gada w wózku do slonika. Trochę chłodno jest ale ma się poprawić od jutra pogoda. A zostajemy prawdopodobnie do wtorku miłego dnia!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:10   #708
niunka2015
BAN stały

ROSARIO ja bym na moim zadupiu do opiekunki musiala jeszcze doplacac.ona 10 eu za godzine a ja 8-9
Stary 2015-07-29, 11:13   #709
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku Ty naprawdę masz takie dość emocjonujące to życie. Biorę pod uwagę akcje z teściowa i rodzina od strony tz no i jeszcze masz takie atrakcje ze strony swoich bliskich :-(
Współczuję :-(- faktycznie kumulacja wszystkiego. Bo jak się pie.rd.oli do wszystko naraz -zawsze tak niestety jest :-(- ale w końcu zacznie się wszystko układać. Zobaczysz- szkoda tylko że ta droga do tego jest taka długa póki co... :-(
Najgorsze ze wszystko zle zaczelo sie od porodu i przez to mam głupie wrazenie ze wszystko sie przez to popsulo. Wczesniej bywały drobne problemy ale teraz to jest jakies fatum.

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
znów? kobieto ze Ty się jeszcze nie odwodniłąś..

o wiem cos o tym. dlatego jak sie przeprowadzalismy na swoje to powiedzialam ze bez zmywarki to ja sie nie wprowadzam. i tak ja pakuje i rozpakowuje zmywarke..M rzadko ale zawsze to niezmywanie ręczne:P

ja tak pół na pół bo jeszcze premie miałam. wiec teraz dostaje 100 na umowie ale mniej niż zarabiałam:P Tragedii nie ma

No to dobrze że już się uspokoiło bo szalone to było. szkoda synka. Krótko ale intesywnie

fajne ale po pierwsze drogie (no ale to elodie) a po drugie ja wole takie ze sztywnego plastiku. Wygodniej mi się używa. Zresztą to tylko na zjedzenie a i tak się upierdzieli:P

Ja jeszcze nei mam wprawdzie ale bd miała z IKEI a tam sam platik-fantastik

A u mnie wczoraj było 5 burz z piorunami (liczyłam) a dziś od rana 20C i słońce z chmurkami. Czuć wilgoć z wczoraj ale baaardzo przyjmenie jest. Ala się obudzi, karmię i jedziemy w świat. Dziś wyprawa busem w miasto (bo auto u mechaniora). Wyspałam się dziś, Ala wyrozumiała więc super humor mam póki co

Oj biedna. Ja też nie wiem z kim i jak zostawić dziecko po macierzu. Zwłaszcza że najpierw bd musiala robote znaleźć.
Nie wiem czy to pocieszenie ale ja na naprawę auta muszę wydać prawie 3000.
Z ą Twoją rodziną to współczuję. Mega ciągle coś..najlepiej się odciąć ale nie ma jak, co?

Dziś się pomierzyłam i zważyłam. I oczywiście przytyłam 2kgale co się dziwić jak jem słodkie na tony.. Od dziś ćwiczenia (bo mam nastrój) i zpbaczymy jak z mlekiem będzie. Dziewczyny któreś ćwiczą??Muszę się mobilizować a wspólnie raźniej
Nie da sie odciąć. Jak wygram w totka to sie wyniosę na drugi koniec kraju :-(

Pogadalam z mama przez tel i mi troche lżej.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:19   #710
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Ani to, ani to. Mam taki latwo zmywalny materiał.. Coś jak materiał na kurtki, ale dużo bardziej mile w dotyku.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:21   #711
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Niunka a jakies rady co do karmienia,przewijania? Samej podrozy? Jakies sposoby sprawdzone?
No goraca woda w termosie i zimna w butelce plastikowej. I mm najlepiej w woreczku odsypana odpowiednia ilosc, no moze ciut wiecej na wszelki wypadek. I to wszystko razem w butelkami i smoczkami polecam miec gdzies w latwo dostepnym miejscu w aucie. Jak je to tylko sie miesza wrzatek z ta chlodna i dosypujesz mm i juz jest ok.
W jakiejsc podrecznej torbie pieluchy, husteczki i to co tam uzywasz nxormalnie do pupy, jakiej pieluszki tetrowe i ubranie na zmiane. PrEwijaki sa na wszelkich wiekszych statcjach w niemczech, a w pl ro w mc donaldach ( stacje tez ale nie zawsze a mac donaldy na pewno).

Najlepiej usiac z tylu zdzieckiem i zabawiaj jak bedzie marudzic. Jakies zabawki wezcie.i wode do picia w butelce.
A kiedy jedziecie?
Moze cos jeszcze napisze jak mi sie przypomnie.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
He he no tak. Mąż sam w domu a pewnie sprzątające elfy wyjechały razem z Tobą ;-))))

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Ja się obraziłam na ćwiczenie jak juz wiesz ale od poniedziałku wracam do tego. To mogę Cię mobilizować od poniedziałku

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Ha ha ha- nie jak zachowanie da w kość to się wtedy w domu nie będzie chciało siedzieć tylko uciekać gdzieś do ludzi ;-)
Ja licze na to ze mala bedzie zabkowac jak jej brat. Czyli bez jekow i nieprzespanych nocy.ewentualnir sporadycznie.
Stary 2015-07-29, 11:25   #712
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
No goraca woda w termosie i zimna w butelce plastikowej. I mm najlepiej w woreczku odsypana odpowiednia ilosc, no moze ciut wiecej na wszelki wypadek. I to wszystko razem w butelkami i smoczkami polecam miec gdzies w latwo dostepnym miejscu w aucie. Jak je to tylko sie miesza wrzatek z ta chlodna i dosypujesz mm i juz jest ok.
W jakiejsc podrecznej torbie pieluchy, husteczki i to co tam uzywasz nxormalnie do pupy, jakiej pieluszki tetrowe i ubranie na zmiane. PrEwijaki sa na wszelkich wiekszych statcjach w niemczech, a w pl ro w mc donaldach ( stacje tez ale nie zawsze a mac donaldy na pewno).

Najlepiej usiac z tylu zdzieckiem i zabawiaj jak bedzie marudzic. Jakies zabawki wezcie.i wode do picia w butelce.
A kiedy jedziecie?
Moze cos jeszcze napisze jak mi sie przypomnie.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Ja licze na to ze mala bedzie zabkowac jak jej brat. Czyli bez jekow i nieprzespanych nocy.ewentualnir sporadycznie.
Ja po tych kolkach tez mam nadzieje ze zabkowanie będzie gładko szło. A najbardziej to tego zycze Soni bo sie wykonczy dziewczyna :-(
Kolezanka na przyjechac i zeby ida jej corci mowi ze masakra. Śmiała sie ze nie mieli kolek to teraz cierpią a ja za to wlasnie bede miala spokoj przy zabkowaniu pawka. Tak dla równowagi :-P
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-29, 11:27   #713
blackberry89
Zakorzenienie

Wrzuce wam foto. Moj sie jescze nie obraca ale wlasnie na boczek sie przeturlal to chyba dobry początek ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1438162041207.jpg (76,3 KB, 15 załadowań)
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-29, 11:28   #714
niunka2015
BAN stały

Maly odzywia sie jak niemowle mleko tylko pije
Stary 2015-07-29, 11:37   #715
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Maly odzywia sie jak niemowle mleko tylko pije
Ciekawa jestem skad sie takie preferencje u dzieci biorą? Brat mojej chrzestnej jak byl maly jadł tylko kanapki z miodem albo z dzemem...
Moja siostra z kolei ciagle jadała płatki sniadaniowe niestety te nesquiki czy inne słodkie. I to przez kilka lat. Ze tez mama jej pozwalała.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-29, 11:48   #716
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem skad sie takie preferencje u dzieci biorą? Brat mojej chrzestnej jak byl maly jadł tylko kanapki z miodem albo z dzemem...
Moja siostra z kolei ciagle jadała płatki sniadaniowe niestety te nesquiki czy inne słodkie. I to przez kilka lat. Ze tez mama jej pozwalała.

Ja jadłam płatki kukurydziane na prosobe bom była bezmleczna i bezglutenowa, za czasów mojego dzieciństwa za bardzo nie było czym takich dzieci karmić i pamietam, ze kluski lane na tym mleku to był moj ulubiony smak dzieciństwa

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

A czopki pani w aptece dała mi najmniejszy paracetamol, jak zje dziec to działam. Boje sie hehe
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 11:56   #717
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
ROSI ja tak zrobilam tyle ze 3 msc bylam na wych i wrocilam do roboty na 3 msc bodajze. Po za tym na wych nie placa wiec jak zwolnienie wylicza?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Pytam o krzeselko bo zastanawiam sie nad kupnem zeby na juz bylo bo to co mam to dziec siedziec musi juz
Z tego co wiem i się dowiadywałam na wychowawczym jest ok 400 zł miesięcznie.
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Rosi ja czytalam i można zrobić tak, ze wracasz po swych, rzucasz im w pierwszy dzień l4 i iziesz na l4. Ale pierwszy miesiąc jest nieplatny. No a potem płacą to co na umowie
No i dobrzze wiedzieć
Cytat:
ROSARIO ja bym na moim zadupiu do opiekunki musiala jeszcze doplacac.ona 10 eu za godzine a ja 8-9
No i dlatego nie opłaca si wracac do pracy. Lepiej posiedzieć z dzieckiem w domu

Moje dziecko to anioł. Dało mi si e ogarnąć, umyć włosy i posprzatać dom Obiad zrobiony więc mam już luz na cały dzień

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:02   #718
FlightlessBird
Zakorzenienie

Rosi ja wychowawczym dostaje się tylko jeśli dochód na osobę nie przekracza cos ok 500zl wiec ja np nie dostane

Zbierany się na bioderja, proszę o kciuki

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:03   #719
niunka2015
BAN stały

Cytat:
On chory wiec pewnie nic twardszego nie wcisnie.
Stary 2015-07-29, 12:03   #720
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Z tego co wiem i się dowiadywałam na wychowawczym jest ok 400 zł miesięcznie.
Jak Ci nie przekrocza zarobki. Bo mi przekrocza. Ale nawet jak te 400zl bedziesz mial to jak Ci z tego wylicza zwolnienie to tyle dostaniesz.. zwolnienie jak i macierz wyliczany jest z ostatnich 12 miesiecy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości