|
|
#2611 | ||||
|
celebriti
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jej, ja to jak dociągnę to mąks 50 i tyle tez zjada albo nawet nie wszystko
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pracuję w służbie zdrowia, pacjenci mają różne paskudztwa, dosłownie uje muje dzikie węże, wielu jest na lekach immunosupresyjnych. Jak wrócę do pracy nie chcę być zagrożeniem dla małego, więc chcę go szczepić. Witamy się dzisiaj w dwumiesięczne urodzinki noc mieliśmy ciężką. Tz nie mógł spać, ja miałam koszmary, kotu coś strzeliło do głowy i od 1:30 do 3 wariował, o 3:30 Markusek obudził się z płaczem, ledwie go uspokoiłam. Musiałam wziąć go do mojego łóżka i przytulać, żeby znowu zasnął. Jestem dzisiaj zombie.Cytat:
|
||
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- My tez szczepimy rota i pneumokoki tez ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Dziewczyny a ciemiaczka waszych dzieci jak bardzo sa wklesle?
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas czasami jest minimalnie wklęsłe, wtedy jak najczęściej podaje pierś...
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze w necie piszą,ze ciemiaczko jest wklesle i pulsuje a jak odwodnienie to jest znaczaco wklesle.
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Moja ma ciagle wklesle lekko
|
#2619 | |
|
celebriti
|
[QUOTE=Princesika;52239014]Groszko a w jakiej dzielnicy mieszkasz?[/QUOTE
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2015-07-29 o 12:28 |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:niewiem: u nas zawsze śpi na tej opcji bujania, bo często się wybudza i wtedy go lekko pokołysze i śpi dalej ![]() a i tak potrafi tak się nisko zsunąć ![]() u Kacpra ciemiączko jest wklęsłe Ma któreś z Waszych dzieci anemie?
|
|
#2622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Marei- no właśnie chodzi o to że nawet tej funkcji łagodzącej przebieg zakażenia rotawirusami ta szczepionka nie spełnia. Działa to tylko w niektórych przypadkach. Nasz pediatra ma troje dzieci. Dwoje szczepil i mimo to trafiły do szpitala. Trzeciego nie szczepil i wcale rota nie złapał. Podobnie z jego doświadczenia lekarskiego wynika że ta szczepionka słabo pomaga. No ale każdy ma pewnie inne doświadczenia i inne zdanie na ten temat.
Princesika- Franek nie ma wklęsłego ciemiączka. Miał tylko w czasie upalow i mnie to niepokoiło. Z tego co piszecie mamy kp to bardzo malutko jedzą wasze dzieciaczki. Jak miałam nawal to Franek już wtedy wypijał około 90 ml mojego pokarmu.
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci nie, ale chyba ja dalej mam.. Mam straszne since pod oczami, jak limo.
Od porodu bralam żelazo przez miesiąc i muszę powtórzyć morfo.. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Blanka nie była szczepiona na rota, złapała jak byłyśmy w szpitalu jak.miała 10mies ale łagodnie przeszła. Nie wiem ile lena je bo nigdy nie było okazji żeby podawać jej odciagniete w butli. Ale ogólnie to szybko się najada. |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
a jak z wagą mamusie?
![]() u mnie masakra po porodzie miałam 5kg na plusie a teraz to chyba z 10 ![]() nie służy mi siedzenie w domu
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie waga spoko. Mam juz 3 kg mniej niz przed ciaza.
Nie wiem kurcze co z tym ciemiaczkiem. Laurce sie bardzo wytarly wlosy, w sumie to jest lysa i temu zwrocilam uwage. Jak miala wlosy to w ogole tego ciemiaczka nie zauwazalam. Irmusia, ja ostatnio sciagnelam 70 ml i zjadla z 50. Z piersi je szybko i zaraz juz nie chce, butle je dluuuugo
|
#2627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=groszkolino;5223960 8] Jak mój Kuba się Urodził.to tż pracował jako sanitariusz w szpitalu i nie szczepie niczym dodatkowym. Na ospe nie widzę wcale sensu szczepienia. Teraz też szczepie tak jak za pierwszym razem tylko na nfz i tyle... Przyszedł dzisiaj smoczek....bulwers był...ze dwa czy trzy razy zalapala ale szału narazie nie ma. Będziemy jeszcze próbować ...Nie wiem co te moje dzieci taka awersje do smoczkow mają
|
|||
|
|
|
#2628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Moj tez nie. |
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi na to ze moja calkiem duzo wcina. Wczoraj tylko zmienilam butle na Nuk to dziecko nie chcialo za duzo jesc z Aventa i Lovi ciagnie do konca. Cos miekkie cycki mam od wczoraj i jakby mniej pokarmu. W pon odciagnelam ponad 200ml podczas jednej sesji.
Wychodzi na to ze nie ma sensu kupowac butli 330ml i 260 w zupelnosci wystarczy? |
|
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez ciemiaczko delikatnie wklese podczas upałów dawałam jej trochę wody do picia bo się bałam żeby się nie powiekszylo teraz nie daje.
Zosia jeszcze nie miała żadnej szczepionki pierwsze mamy 6 sierpnia tez się zastanawiam nad rota Hania nie była szczepionka i co chwilę przynosiła jelitowke z przeszkola na szczęście zawsze udawało się uniknąć szpitala A wczoraj udało mi się kupić chustawke bright stars za 70 zł laska twierdziła ze nie działa a TZ wymienił baterie i wszystko działa
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() dziś moja mała królowa dramatyzmu zrobiła mi scene i sie darła 20 minut . nie wiem o co jej chodziło. zmeczyła sie i przestała a teraz spi ![]() u nas rytm wieczorno- nocny identyczny jak u Princesiki ![]() chciałabym jeszcze za jakieś 2 miesiące wyeliminować to środkowe-nocne karmienie i wogóle bedzie super ![]() Cytat:
ważyłam dziś Gosie...też waży 5,6 ....a ma 5 tygodni ![]() Cytat:
![]() aaaale olewka. grunt że nie tyje, a od września sie biore za siebie ![]() musze wyznać to publicznie. jestem uzależniona od bobu pochłaniam ogromne ilości kilka razy w tygodniu ![]() no ale co, przecież zaraz sie kończy to musze sie najeść na zapas
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Ja 40-50 sciagnelam Juz nikomu nie mowie bo i tak ciagle slysze ze pewnie sie nie najada i powinnam ja dokarmiac |
|
|
|
|
#2636 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=alkamor;52239944]Największe ryzyko jest wtedy to fakt. Ja się bałam jak Kuba szedł do przedszkola a nie chorował prawie wcale. Kilka razy zwykle.przeziębienie bo i ospa. Tyle
Ja też nie mam pojęcia ile moja je Nie jest wklesle Cytat:
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy Blance też mm i nigdy nie miałam butli 360
Moja waga jeszcze 2.5 kg i nie chce spaść wogóle.. To pewnie cycki ale przy Blance mi wisiało 3kg póki karmiłam. Przestałam i spadło mi momentalnie 7!
|
|
|
|
#2639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rano zrobiła kupę i teraz odsypia. Ja przy każdym dziecku wprowadzałam rytm dnia, dziecko ma wtedy większe poczucie bezpieczeństwa i wie co jak, wiadomo ze najpierw musi załapać o co chodzi, ale to jest bardzo dobre i dla dziecka i dla rodziców bo my też potrzebujemy czasu dla siebie. Moja mała jeszcze nie kojarzy co i jak ale wierzę ze powoli załamie rytm. Mi zostało jeszcze 8kg i nie mieszcze się w swoje Stare spodnie, a wszyscy mi mówią ze nie widać ze r odzilam. Brzuch jeszcze trochę miękki ale skóra twarda nie wiotka, chyba sobie kupię fitness na Xboxa albo MelB, jak już będę mogła ćwiczyć, a póki co chyba znowu muszę iść do gina bo na nowo krwawie żywo czerwono i już nie mam pojęcia o co chodzi!!! A moja mała to nie ma szyi jest taka pulchniutka, lekarka stwierdziła ze 1,5 kg w m-C to dużo.
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kejti dopiero teraz mam czas na spokojnie odpisać. To co mówią jest głupie, jak to zrobić miejsce dla kogoś. To nas powinni wyrzucić z mieszkania, bo jak byłam w 7 miesiącu zmarł właściciel domu w którym mieszkamy... nie rozumiem niektórych ludzi. A nawet jeśli mają takie dziwne poglądy, to ich sprawa i nie muszą się z tobą nimi dzielić. Domyślam się jak okropnie czujesz się z takimi myślami, po prostu postaraj się wygonić je z głowy. Nie zadręczaj się. Sab simplex etc pomagają na wzdęcia. Na tym właściwie polega działanie simeticonu, zmniejsza napięcie powierzchniowe i pęcherze powietrza rozbijają się na mniejsze, wydostając się szybciej z jelitek i co ważne, nie tworzą przez to zatoru oraz nie zaburzają ich pracy. poza tym ułatwiają też mieszanie się innych substancji w jelitach. Z resztą espumisan jest znany przede wszystkim z działania przeciwko wzdęciom. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Co do chorób to tego sie tak czy inaczej nie uniknie. Pewnie najwięcej w okresie zlobkowym/przedszkolnym.

on chyba z tych mniejszych byl wiec ksiezniczka z niego wyrosnie zanim go dostanie