|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVIII
Hej, nie wiecie może, czy ta promocja na -60% na kosmetyki do makijażu z aplikacji mobilnej obejmuje ceny podstawowe czy te przecenione?
|
|
|
|
#512 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, przychodzę do Was z pytaniem o podkład Zero Niedoskonałości. Poleciłybyście go dla cery mieszanej ze skłonnością do błyszczenia w strefie T? Mój standardowy odcień to NC15 MAC, 180 Revlon Colorstay, 52 Bourjois 123 Perfect. Czy jasny beż porcelanowy z YR to byłby zbliżony kolor?
|
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
Może po użyciu kodu na -100zł nie przekroczyło ci progu 109 zł na otrzymanie gratisowej wody??
|
#515 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, jestem tu nowa.
mam kartę w stacjonarce, a częściej kupuje przez internet z kodem -100 zł lub -50%, za co serdecznie wam dziękuję, bo zaoszczędziłam pieniądze, a z większości produktów jakie kupiłam jestem zadowolona.Przychodzę z dwoma pytaniami: 1. Jeśli jest coś nie tak /mam pytania do zamówienia internetowego to wszelkie pytania mam kierować na adres "bok@yves-rocher.com.pl" ? 2. Jeśli w sklepie stacjonarnym mam wypełniony cały blankiet na 1 pakiet/stopień (20 pieczątek) to mogę kupić produkt za 40 zł i dopłacić 20? Mogę wziąć 2 produkty, ale w mniejszych cenach, tak żeby suma wynosiła 20 zl? Edytowane przez lila0073 Czas edycji: 2015-07-29 o 09:47 |
|
|
|
#516 | |||||
|
Makeup challenge winner
|
Wpadłam do Was na chwilkę, dowiedzieć się, co tam słychać.
Cytat:
Niemniej w tym wypadku woda musi Ci się załadować. Najpierw ładujesz koszyk, klikasz w link, i DWUKROTNIE zaznaczasz ''Zostaję w poprzedniej ofercie".Dla osób, które dawno nie były na wątku, podaję podstawowe zmiany na gorsze: 1. NIE MOŻNA ŁĄCZYĆ KODÓW (np. kod z linka i jednocześnie kod wpisany ręcznie) 2. kod z newslettera LINK KASUJE CZĘŚĆ PREZENTÓW. 3. WODY PERFUMOWANE NIE SĄ JUŻ PREZENTEM ZA II PRÓG. Chodzi o te wody 50ml za 175zł. Gratisowa woda może co prawda dodać się z newslettera, ale przy okazji kasują się pozostałe prezenty. 4. NOWYM KLIENTEM MOŻNA BYĆ TYLKO RAZ. Nie można skorzystać z oferty dla nowych w wysyłkowej, jeśli już mamy konto w sklepie internetowym. Zasada ta nie dotyczy kanału stacjonarnego. Cytat:
Tak, piszesz maila do BOK lub dzwonisz na nr tel.: (32) 7 700 700 Zwykle telefonicznie załatwisz sprawę szybciej. Przy reklamacjach jednak lepiej mailowo, bo musisz załączyć potwierdzenie zamówienia lub ewentualne zdjęcie uszkodzonych produktów. Cytat:
Korzystaj z ofert mailingowych (karteczki przysyłane pocztą), gdzie jest np. 5 pieczątek gratis za dowolny zakup - wtedy punkty uzbierają Ci się bardzo szybko, już po 4-krotnym zakupie, czyli po wydaniu jakiś 60-80zł. Poziom II jest najbardziej opłacalnym poziomem, nie opłaca się dociągać do III poziomu. Cytat:
Cytat:
I uprzedzam pytanie - nie, nie jestem przedstawicielem żadnej firmy kosmetycznej. Żaden produkt Yves Rocher nie zawiera już parabenów w składzie. Również SLS zastąpiono nieco delikatniejszym ALS. Konserwantem w żelach jest teraz kwas salicylowy. Konwalia jest najbardziej trwała. Dużo osób lubi też różę. Jednak nie są to wody toaletowe. Zostało to błędnie przetłumaczone z francuskiego. Język polski w tym zakresie jest ubogi, ale są to tzw. wody odświeżające lub mgiełki alkoholowe. Ekologia w dużym koncernie to mit. Coś tam robią, ale niedużo. Opakowania nie są z recyklingu, ale np. katalogi są z upraw kontrolowanych (możesz korzystać z elektronicznych) i możesz wybrać zasadzenie drzewka, a nawet 3 drzewek, jako prezent.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2015-07-29 o 22:21 |
|||||
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#518 |
|
Makeup challenge winner
|
umman tak jak napisałam powyżej, po napełnieniu koszyka do 209zł (musisz mieć 109zł po rabacie), kliknij w link i dwukrotnie "Zostaję w poprzedniej ofercie". Wyczyść cookies, jeśli Ci tak nie wchodzi. Po załadowaniu, nie zmieniaj już nic w koszyku.
Dodają się prezenty za oba progi, specjalnie dla Ciebie sprawdziłam
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2015-07-29 o 11:23 |
|
|
|
#519 |
|
Konto usunięte
|
Na stronie francuskiej przy każdym zapachu UMaJ jest napis "Eau de Toilette 100 ml", dlatego chciałabym zapytać dlaczego są to wody odświeżające?
|
|
|
|
#520 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dziewczyny z jakiej oferty najlepiej skorzystać jeśli potrzebuje tylko dwa szampony?
![]() |
|
|
|
#521 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#522 |
|
Pani Pech
|
Kurcze bije się z myślami na temat kajala, ale nic więcej nie potrzebuje.
Szkoda, ze tak późno zmieniają ofertę w tym mc. |
|
|
|
#523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dopłacasz dyszkę za wysyłkę i masz prócz szamponów wodę
|
|
#525 | |
|
Makeup challenge winner
|
Cytat:
Eau de Toilette (woda toaletowa) skrót EdT â 8-12%; Eau de Cologne (woda kolońska) skrót EdC â 4-7%; TM Koelnisch Wasser Eau Fraîche (woda odświeżająca) eau de solide skrót EdS â 1-3%; TM EdS
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2015-07-29 o 22:22 |
|
|
|
|
#526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na francuskiej stronie jest już nowa woda so elixir. link |
|
|
|
|
#527 |
|
Rozeznanie
|
kliknęłam dwa zestawy Naturelle osmanthus z kodem ZERO i za dwa wyszło 168zł
![]() do tego ta kolorowa torba i zapach wiśni
|
#528 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie twierdzę, że nie są. Po prostu zastanawia mnie rozbieżność. Edytowane przez 201607121243 Czas edycji: 2015-07-29 o 12:47 |
|
|
|
|
#529 | ||
|
Makeup challenge winner
|
Cytat:
To jest mój osobisty wniosek, ale oczywiście nikt nie musi się ze mną zgadzać. Cytat:
http://www.yves-rocher.pl/kajal
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2015-07-29 o 13:08 |
||
|
|
|
#530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
Mam zachomikowaną zielona herbatę i jest różnica duża w trwałości |
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam jeszcze pytanie, da się podmienić produkt w zamówieniu już po opłacie?
Dopiero jak przyszedł mail to zauważyłam, że wzięłam zły zapach żelu. Wysłałam szybko mail do bok, ale zastanawiam się czy macie jakieś doświadczenia z tym.
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Cosmetix, dlaczego nie opłaca się dociągać do III poziomu?
|
|
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam oferte na sierpień 9PYE8RA14 gratisowa dostawa od 110 zł
Za zakupy powyżej 49 zł poduszka do masażu z funkcją wibracji (na baterie- ale bez baterii) lub wybrany produkt z katalogu do 65 zl. Znaczki od 01 do 51 - żele , kremy szampony, zestawy mini kosmetykow, zestaw 2 kubeczków itp. Oprócz tego rabaty z katalogu 1+1 gratis, -50%, -40%,-30%, ceny specjalne. Przy zamówieniu powyżej 89 zł możliwość zakupu zestawu 4 ręczników z haftem o rozmiarach 30 x 30 za 12,90. |
|
|
|
#537 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Makeup challenge winner
|
Bo do I poziomu musisz uzbierać 40 pieczątek i dostajesz produkt za 50zł, a do III poziomu 60 punktów i dostajesz 90zł, a ciężko dobrać produkt w tej cenie. Więc jak chcesz zbierać 60 pieczątek, to lepiej mieć produkt za 50zł z II poziomu i drugi np. z zielonym punktem za 20zł z kolejnego I poziomu. Perfumy czy droższe kremy taniej będzie w sklepie internetowym zgarnąć jako gratis.
Za drugi poziom warto wybrać coś z kolorówki, np. tusz Sexy Pulp - dopłata tylko 7zł albo pomadkę Grand Rouge - dopłata 5zł. Opłacało się też brać pyłki, ale już zostały wycofane ze stacjonarek. Cytat:
ALS jest już wraz ze zmianą opakowania (i rozcieńczeniem ) we wszystkich żelach Jardin de Monde. Nadal jednak nie usunięto SLES z serii Plaisirs Natur czy limitek świątecznych, dlatego ta seria bardziej wysusza skórę.Różnica w zasadzie żadna, oba składniki niezbyt ekologicznie. Z drugiej strony na rynku nie ma tak wiele szamponów zupełnie bez tych siarczanów: SLS, SLES i ALS.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2015-07-30 o 17:54 |
|
|
|
|
#540 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Na szaro: siarczany, o których mowa, to nie silikony, są to całkowicie inne związki, różniące się struktura.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

nadal kasuje wode mimo czyszczenia ciastek. Nie będę na siłę robić zakupów, widać że czasy fajnych promocji w tej firmie już minęły.
mam kartę w stacjonarce, a częściej kupuje przez internet z kodem -100 zł lub -50%, za co serdecznie wam dziękuję, bo zaoszczędziłam pieniądze, a z większości produktów jakie kupiłam jestem zadowolona.
Niemniej w tym wypadku woda musi Ci się załadować. Najpierw ładujesz koszyk, klikasz w link, i DWUKROTNIE zaznaczasz ''Zostaję w poprzedniej ofercie".