Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-29, 12:31   #4771
Serce
Raczkowanie

Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22

No właśnie pamiętam ze mi TK coś mówił ze te implanty maja taka powłokę ze zmniejsza się ryzyko powikłań. Chyba tam zadzwonię i zapytam jaka to powłoka..
chyba się jednak jeszcze zapisze do AB dla spokojnosci. Mąż juz mi się kaze decydować i ustalić termin bo ma dość tego słuchania o cyckach

Szann a jakbyś miała wybierać pomiędzy polytechami a silimedami??? Które się lepiej układają itd.?

Edytowane przez Serce
Czas edycji: 2015-07-29 o 13:14
Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 12:45   #4772
Roxi69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olusa9567 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem już wawie zaraz będę zmierzać do kliniki po nowe nabytki mam glupkowaty nastrój
Powodzenia ! Czekamy na Ciebie
Roxi69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 13:16   #4773
olusa9567
Raczkowanie

A ja jeszcze czekam na cycki jestem w klinice jeszcze mnie nie wypuszczają stresa nie mam nic a nic nic, dalej smiac mi się chce implant pojemność 440 lub 390 hmm
olusa9567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 13:36   #4774
Serce
Raczkowanie

Cytat:
A ja jeszcze czekam na cycki jestem w klinice jeszcze mnie nie wypuszczają stresa nie mam nic a nic nic, dalej smiac mi się chce implant pojemność 440 lub 390 hmm
Zazdroszczę tak pozytywnie. A jakiej firmy implanty?
Stary 2015-07-29, 13:42   #4775
olusa9567
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serce Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tak pozytywnie. A jakiej firmy implanty?
Mentory anatomiczne
Stary 2015-07-29, 13:49   #4776
ladyjustyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amparito Pokaż wiadomość
Byłam na konsultacji u P.O., zaproponował Mentory 330ml, anatomiczne. Chciałam okrągłe, ale usłyszałam, że nie będą dobrze u mnie wyglądały, piersi są opadnięte, nie miałabym brodawki na środku, cięcie pod piersią, innego nie chcę. Teraz jestem po usg i idę na drugą konsultację.
to dobry lekarz ja teraz mialam u niego operacje, daj znac jak po
ladyjustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 14:01   #4777
olusa9567
Raczkowanie

Przebieram się stresu brak Haha do później kochane
Stary 2015-07-29, 14:03   #4778
anita1303
Raczkowanie

Cytat:
Powodzenia!!!
anita1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 14:08   #4779
szann
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie pamiętam ze mi TK coś mówił ze te implanty maja taka powłokę ze zmniejsza się ryzyko powikłań. Chyba tam zadzwonię i zapytam jaka to powłoka..
chyba się jednak jeszcze zapisze do AB dla spokojnosci. Mąż juz mi się kaze decydować i ustalić termin bo ma dość tego słuchania o cyckach

Szann a jakbyś miała wybierać pomiędzy polytechami a silimedami??? Które się lepiej układają itd.?
Jeżeli mowa o "powłoce" to na bank poliuretan

A które Ci wybrał? Modelowo, że tak powiem?
Polytech i Silimed to była kiedyś jedna firma. Zrobili rozłam na dwie osobne, Polytechy niemieckie, Silimed jest brazylijski.
Polytechy tez mają anatomy o okrągłej podstawie, generalnie to istna kopia bardziej popularnych Silimedów, z tym, ze mają te DualGel'e http://implantypolytech.pl/diagongel....html#more-199
A tutaj ich powierzchnie:
http://implantypolytech.pl/powierzch....html#more-205

Silimed: http://www.beauty-med.com.pl/?page_id=108
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post52273277
jak zobrazować sobie i liczyć wymiary implantów.
szann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 14:15   #4780
olusa9567
Raczkowanie

Anestezjolog bardzo fajny
Stary 2015-07-29, 14:19   #4781
Zainteresowana2
Zadomowienie

Wyliczanka na dzisiaj

olusa9567 29.07 - DZISIAJ WIELKI DZIEŃ JUPI
takasobieja22 04.08 - 6
1985siwa 10.09 - 53
anita1303 29.09 - 62
mortycja72 19.10 - 82

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Olusa powodzenia czekamy na informacje

05.10.2017 - operacja A.B. 😁 silimed natural 425HI
Zainteresowana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 14:51   #4782
Serce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szann Pokaż wiadomość
Jeżeli mowa o "powłoce" to na bank poliuretan

A które Ci wybrał? Modelowo, że tak powiem?
Polytech i Silimed to była kiedyś jedna firma. Zrobili rozłam na dwie osobne, Polytechy niemieckie, Silimed jest brazylijski.
Polytechy tez mają anatomy o okrągłej podstawie, generalnie to istna kopia bardziej popularnych Silimedów, z tym, ze mają te DualGel'e http://implantypolytech.pl/diagongel....html#more-199
A tutaj ich powierzchnie:
http://implantypolytech.pl/powierzch....html#more-205

Silimed: http://www.beauty-med.com.pl/?page_id=108
Czyli jednak nie teksturowane..
ale jak czytałam gdzieś na stronie polytech mają ten atest fda.

Modelowo wybrał mi anatomy 365ml o okrągłej podstawie 4two z tym podwójnym żelem. Zaczynam się bać tych polytechow :-\
Stary 2015-07-29, 15:04   #4783
szann
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak nie teksturowane..
ale jak czytałam gdzieś na stronie polytech mają ten atest fda.

Modelowo wybrał mi anatomy 365ml o okrągłej podstawie 4two z tym podwójnym żelem. Zaczynam się bać tych polytechow :-\
Bo mają atest, ale teksturowane
To taki chwyt, że się chwalą, że posiadają atest, nigdzie nie jest wyszczególnione czy wszystkie
To samo z silimedami, cytat ze strony dystrybutora:

"Firma Silimed produkuje implanty pod kontrolą amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków (FDA), brazylijskiej Agencji Nadzoru Sanitarnego (ANVISA). Implanty posiadają dożywotnią gwarancję i są sygnowane znakiem CE. Implanty Silimed spełniają wymogi Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Silimed jako jedyna nieamerykańska firma posiada certyfikat FDA zezwalający na sprzedaż implantów na terenie USA co świadczy o wysokiej jakości i bezpieczeństwie produkowanych implantów. Implanty Silimed zostały zgłoszone w Urzędzie Rejestracji Produktów Leczniczych Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych przez co są dopuszczone do obrotu na terenie Rzeczpospolitej Polskiej"
Nigdzie nie napisali, że piankowe mają ten atest.
ja naprawdę przebrnelam przez mase amerykańskich forum, razem z EwaNS - buziaczki wspomóż mnie! - długo debatowałyśmy, kombinowałyśmy i jej T.K jeszcze wstawił Allergany, ale u mnie kategorycznie odmówił, bo duży implant (390 anatomy o szerszej podstawie, jajowatej ) gdyby to byly takie jak Twoje, o okraglej podstawie, to poszła bym do Niego, ale jak się ten Pan Dr uprze, to nie ma bata. Całe beauty o tym trąbi.
I nagle sie okazuje, że okrągła podstawa u mnie wygląda dobrze, ba, nawet okrągłe implanty się dało zrobić!
I jeszcze raz buziaczki i podziękowania Ewie, że mnie przekonała, bo jestem mega zadowolona z wyboru lekarza i implantów

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Anestezjolog bardzo fajny
Teraz Cię bardzo fajnie uspał i robią sie mega cyce!!!
Stary 2015-07-29, 15:17   #4784
Serce
Raczkowanie

Cytat:
Bo mają atest, ale teksturowane
To taki chwyt, że się chwalą, że posiadają atest, nigdzie nie jest wyszczególnione czy wszystkie
To samo z silimedami, cytat ze strony dystrybutora:

"Firma Silimed produkuje implanty pod kontrolą amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków (FDA), brazylijskiej Agencji Nadzoru Sanitarnego (ANVISA). Implanty posiadają dożywotnią gwarancję i są sygnowane znakiem CE. Implanty Silimed spełniają wymogi Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Silimed jako jedyna nieamerykańska firma posiada certyfikat FDA zezwalający na sprzedaż implantów na terenie USA co świadczy o wysokiej jakości i bezpieczeństwie produkowanych implantów. Implanty Silimed zostały zgłoszone w Urzędzie Rejestracji Produktów Leczniczych Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych przez co są dopuszczone do obrotu na terenie Rzeczpospolitej Polskiej"
Nigdzie nie napisali, że piankowe mają ten atest.
ja naprawdę przebrnelam przez mase amerykańskich forum, razem z EwaNS - buziaczki wspomóż mnie! - długo debatowałyśmy, kombinowałyśmy i jej T.K jeszcze wstawił Allergany, ale u mnie kategorycznie odmówił, bo duży implant (390 anatomy o szerszej podstawie, jajowatej ) gdyby to byly takie jak Twoje, o okraglej podstawie, to poszła bym do Niego, ale jak się ten Pan Dr uprze, to nie ma bata. Całe beauty o tym trąbi.
I nagle sie okazuje, że okrągła podstawa u mnie wygląda dobrze, ba, nawet okrągłe implanty się dało zrobić!
I jeszcze raz buziaczki i podziękowania Ewie, że mnie przekonała, bo jestem mega zadowolona z wyboru lekarza i implantów

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Teraz Cię bardzo fajnie uspał i robią sie mega cyce!!!
Pisałam do EWYNS na priv. Z cycow jest zadowolona ale drugi raz by nie poszła do TK. Tez odmówiła stanowczo piankowych dlatego dał jej Allergany. Czy Twoje nagory są piankowe?
no dobra umówiłam się do Bromy ))
Stary 2015-07-29, 15:41   #4785
psorka
Zadomowienie

Heloł, Lasencje!

Cytat:
Napisane przez Zainteresowana2 Pokaż wiadomość
Napisz proszę jakie masz implanty i jakie wymiary u kogo robiłaś?
Całe info mam w stopce na dole

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Zainteresowana2 Pokaż wiadomość
Czy przyjmiesz moje zaproszenie?
Przyjęłam

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:

Psorcia, świat się nie zmienił mówisz?
Ano, nie zmienił się. Tylko staniki śliczne noszę

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez zabojadka88 Pokaż wiadomość
Psorka Kochanie!!!!!!!!!!!!!!!
Kupę lat!!!!
Cieszę się,ze wrócilas na forum,wielokrotnie pytałam Sznn o Ciebie!!
Ja juz mam cycki,tyle paniki i w końcu są!
Caluję Cie mocno!!!!
Hej Kochana moja Ty gębo niewyparzona
Ale masz piękne cycole!!!!!!!!!!!!!
Mam nadzieję, że zadowolona jesteś?
Stary 2015-07-29, 16:43   #4786
olusa9567
Raczkowanie

☠☠☠☠a!!! Mam cycki!!! Jest za☠☠☠iście!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Dodaje foto i ide spac z pielegniarkami na Ty są bardzo fajne i śmieją się ze mnie, że przekręt jestem pierwsze co po otwarciu oczu telefon i zdj i pisze do was
Stary 2015-07-29, 16:52   #4787
psorka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Dodaje foto i ide spac z pielegniarkami na Ty są bardzo fajne i śmieją się ze mnie, że przekręt jestem pierwsze co po otwarciu oczu telefon i zdj i pisze do was
Gratulejszyn!!!!!!!!!!!!! !!!
Stary 2015-07-29, 18:06   #4788
Vloszka77
Raczkowanie

Cytat:
Powodzenia kochana,trzymam kciuki
Vloszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 18:06   #4789
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja2013 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, stare i nowe
ostatnio nie zaglądam na forum, nie mam czasu.
Mon gratulacje
Olivka gdzie wyjeżdżasz? ja też się nad tym zastanawiam.

Dziewczyny mam pytanie boli mnie jedna pierś, właściwie ciągle od operacji, ale teraz jakby mocniej. Z drugą od początku nie ma problemu. Myślicie, że to jakieś powikłanie? czy torebka może rozwijać się tylko w jednej piersi? tylko w jednym miejscu? boli mnie dół piersi, pod i poniżej sutka, tam gdzie implant jest pokryty samą skórą. U mnie już prawie pół roku po operacji i raczej nic już nie powinno boleć do tego ta pierś się nadal nie ułożyła jest krzywa i leży wyżej.

Dr Andrzej Krajewski robi takie operacje u siebie na oddziale i w prywatnej klinice. Tyle mogę pomoc. Powodzenia
Cytat:
Nie chcę tutaj wprowadzać w błąd, ale te DualGel to chyba tekturowane, mające dwie spoistości żelu w sobie, żeby jak najbardziej imitowały naturalną pierś.
Co do teksturowanych a piankowych - pianka poliuretanowa stosowana już była w latach 90, ale się nie przyjęła. Wrocilo to kilka lat temu, jako produkt udoskonalony, mający zapobiegać kaspsulacji implantów, dzięki właśnie tej powłoce. W praktyce, wygląda to tak, że normalny teksturowany implant, ma taką chropowatą strukture (kiedyś były zupełnie gładkie, ale już się od nich odchodzi, bo na chlopski rozum, ślizgały się na miesniu, nie miały się jak zaczepić, było mnóstwo komplikacji) i takie implanty, jakby zaczepiają się do tkanek i są bardziej stabilne.
poliuretanowe implanty mają swoją dodatkową kapsułę, która, nie chcę użyć słowa przyrasta/wrasta, bo to nieprawda, ale łączy się z tkankami i mocno je wiąże. Po około 2latach wchłania się, są biodegradowalnei zostaje sama tekstura implantu, piersi stają się miękkie, bardziej ruchome. Wiadomo, u każdej pacjentki ten czas może być inny - dłuższy lub krótszy.
Jeśli chodzi o wybór - ja zrezygnowałam, bo
A) nie stosuje się ich nie rodzącym
B) potrzebują dużo czasu żeby się ułożyć, zmięknąć
C) co dzieje się z poliuretanem w organizmie?
D) nie posiadają atestu FDA, (w Europie niewymagane) gdzie testy ich są bardzo rygorystyczne i zapewnienia Lekarza, że firmie się to nie opłacało (jasne, rynek amerykański, setki tysięcy operacji dziennie i nie chcieli wejść w konkurencję z super produktem) jakoś mnie nie przekonały.

Jak dowiesz się więcej w temacie masektomii i od razu implantacji, to napisz tutaj!
Z tego, co się orientuje, trzeba odczekać po usuwaniu tkanek około 3mies, a dopiero później implanty.
w Polsce jeszcze to nie jest refundowane, ale może z czasem, wykonując testy genetyczne i mając solidne zaplecze Chirurga, uda się to robić na NFZ.

Ale się nagadalam

Majeczko, idź na pół roczna kontrole i daj znać

OLUSA POWODZENIA!!!
dzięki dziewczyny
dziś byłam już u swojego chirurga i On powiedział właśnie o dr Krajewskim; jutro jestem umówiona na testy genetyczne (podstawowe już robiłam, ale jakieś bardziej szczegółowe)
planuję też umówić sie na konsultacje w spr implantów bez względu na refundację - napiszę tu oczywiście

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 18:26   #4790
Zainteresowana2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez psorka Pokaż wiadomość
Heloł, Lasencje!

Całe info mam w stopce na dole
Piszę z aplikacji w telefonie a tam nie ma stopek ale dziękuję za info zaraz sprawdzę przez przeglądarkę internetową

Stary 2015-07-29, 19:08   #4791
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aicha1985 Pokaż wiadomość
Paula ja mialam stosowac linomag a po 2-3tyg masc silikonowa, ale czytalam ze te plastry lepsze ale nie wiem jakie kupic, strupkow praktycznie nie mialam, tylko na poczatku ciecia i na koncu, odpadly juz kilka dni temu, ja mialam szwy rozpuszczalne wiec moze przez to nie bylo tych strupkow duzo, a moze odpadly kiedy lekarz zdejmowal resztki szwow ktore byly na zewnatrz
Ja testowałam Sutricon przez 2 miesiące, potem już mi się nie chciało przyklejać . Blizny są blade, ale nadal widoczne.

Cytat:
Napisane przez madlen666 Pokaż wiadomość
mozna cwiczyc tylko jak robisz cwiczenia fizyczne a implant jest pod miesniem to podczas cwiczen klatki piersiowej miesien piersiowy pracuje i sciska impant

Sporty w czasie których działają silne siły bezwładności (np. jazda konna - zawsze w mocnym, sportowym staniku). Nalezy pamiętać, że implant ma zawsze pewną ograniczoną wytrzymałość na urazy, a więc należy unikać sportów ekstremalnych (wspinaczka, skoki na [bandzi] itp). To są moje zalecenia dla moich pacjentek

wypowiedz L.L
O, świetnie, że wspinaczka odpada . Akurat zaczynam się w to wkręcać.

Ogólnie implanty tylko dla leżących księżniczek

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 19:16   #4792
olusa9567
Raczkowanie

Dzięki lasencje ale mnie mostek napier... :/ a poza tym spoko czuje się jak młody bóg
Stary 2015-07-29, 19:17   #4793
Zainteresowana2
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję jakie masz w końcu implanty?

Stary 2015-07-29, 20:28   #4794
szann
Zakorzenienie

Psorcia, pokaż te staniczki! !!

Olusa, rewelacja, odpoczywaj

Shazney królewna
Stary 2015-07-29, 20:35   #4795
takasobieja22
Raczkowanie

Olusa, super ze jestes po i ze nadal taka pozytywna
Ciekawe jak sie czujesz teraz
Stary 2015-07-29, 20:39   #4796
Misiaczek80
Zadomowienie

Olusia gratki!!! Jesteś super!!!

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Ja testowałam Sutricon przez 2 miesiące, potem już mi się nie chciało przyklejać . Blizny są blade, ale nadal widoczne.

O, świetnie, że wspinaczka odpada . Akurat zaczynam się w to wkręcać.

Ogólnie implanty tylko dla leżących księżniczek
Shazz To fakt, czuć jak mięsień napiera na implant przy wysiłku. W naszym przypadku ciężko leżeć i pachnieć
Misiaczek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 20:43   #4797
anita1303
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki lasencje ale mnie mostek napier... :/ a poza tym spoko czuje się jak młody bóg
Super, że już jesteś po, że masz cyce i (najważniejsze) że się obudzilas Gratulacje. Życzę szybkiego powrotu do całkowitej sprawności
anita1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 21:12   #4798
suples
Raczkowanie

GG do suples

Dziewczyny czy możecie mi napisac na priv cos o a.b z Warszawy ile czeka sie na operacje? Gdzie od przyjmuje ? Byłabym wdzięczna

Żyj tak jakby jutra miało nie być!
suples jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 21:27   #4799
zabojadka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suples Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie mi napisac na priv cos o a.b z Warszawy ile czeka sie na operacje? Gdzie od przyjmuje ? Byłabym wdzięczna
NApisałam PW
Stary 2015-07-29, 23:03   #4800
ladyjustyna
Raczkowanie

dziewczyny a dostalyscie jakies karty gwarancyjne na implanty? umowe? bo ja nic dziwne to troche..
ladyjustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości