|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
![]() A mnie to jest naprawdę obojętne, cieszy mnie każda płeć, grunt, że maluszek jest duży i zdrowy za 3 tygodnie idę prywatnie na lepszy sprzęt pomierzyć maluszka to może mi powie co tam widzi jednak Fasterka no u mojego lekarza też się zdarzały takie przypadki już, dlatego po dzisiejszym podchodzę z pewną rezerwą do informacji o płci najwyżej będzie super niespodzianka i co opowiadać dzieciom ![]()
|
|
|
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3003 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, akurat na fb napisała w grupie, więc nie chciałabym tak kopiować... Jeśli doda na wizaż (udzielała się w lipcówkach) to podam linka
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Szukam obrazków nad łóżeczko, takich z napisami typu "dream big little one" z tym że z napisami po polsku,znacie, macie coś? srebrna_smuga chyba kiedyś wrzuciła zdjęcie takiego z napisem "ciiii...maleństwo śpi" czy coś takiego.
|
|
#3007 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Reszta bardzo polecała. Zobaczymy co to będzie
|
|
|
#3008 |
|
Rozeznanie
|
Zazdroszczę wam dziewczyny ze macie już wózki wybrane,dla mnie to nadal czarna magia tyle tego jest
![]() Amelia trzymaj się dzielnie i wypoczywaj na zaśFasterka niestety nie pomogę,ale sama bym chętniecsprezentowała taki napis dla Niuni,jak znajdziesz coś ciekawego to daj znać ![]() Chwalę się ciuszkami,bluza i bodziaki z lumpka a reszta tesco i allegro sorki ze tak powykręcane ale lapka mam zepsutego i tak mi się z tele dodało
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z gazety pisze ze wózek Balios jest w gdańsku do obejrzenia, jadę w sobotę. Zrobić ci fotki Monic?
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja dopiero wracam do domu, wyszłam rano przed 9
byłam w pracy, później na mieście posiedzieć z koleżankami, później na pozegnaniu kolegi z pracy. Ciekawe czy wstane jutro z łóżka Cytat:
Cytat:
przykro mi, że z sn nici... Ale może jednak nic straconego? Co do tej informacji o synku to ja bym chyba z łóżka spadła ciekawe co powie kolejny lekarz. Trzymaj się kochana i dbaj o siebie Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Amelia- niezłe zwichrowania z tą płcią ![]() Wonderka- bardziej liczę na Twoje zopiniowanie wózka po zobaczeniu go an live bo zdjecia w necie widziałam ,a ciekawa jestem innych opinii :tak:
Edytowane przez monic167 Czas edycji: 2015-07-29 o 21:52 |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
A oto nasze wczorajsze zakupy (na ostatnim zdjęciu jeden z bodziaków z tego 7-paku)
|
#3014 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Nie widziałam na żywo. Ale znajoma ma podobny model (też plastikowa gondola) i miałam już tako i szwagierka oglądała dokładnie ten więc myślę że moje potrzeby spełni. Tak. Dowiadywałam się czy można kupić bez tej opcji spacerówki i tak się da więc spacerówki nie biorę. Już raz kupiłam 3w1 i Oliwka raz siedziała w spacerówce - w domu do przymiarki ja włożyłam. Była za drobna i pasy na niej wisiały. Poza tym miałam dość tego osobnego, dużego stelażu a latam często samolotem i to udręka taki wielki wózek. Dziecko siedzące moim zdaniem już nie potrzebuje pompowanych kół i takiego giganta. A różnica w rozmiarze między małą spacerówką a tą z zestawu jest ogromna. Plus komfort składania jedną ręką, podniesienia jedna ręką spacerówki a druga dziecka itp.
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia trzymaj sie dzielnie! Boję sie ze i u mnie na następnej wizycie wyjdą jakies kwiatki:/
Jak sobie poradzicie z opieka nad dziećmi na ten czas?
|
#3016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z małych wózków kojarze nawet jedna mega małą spacerówkę która ma wielkosc po złożeniu jak torebka
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze zrozumiałam? Ten wózek można kupić tylko z gondolą? |
|
|
|
|
#3018 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Co do zakupu. Też nie chcę dawać błędnych info. Mam kogoś znajomego wTako i przez tą osobę się dowiadywałam. Ale wydaje mi się że każdy może kupić samą gondolę (ale też nie chce podawać błędnego info) A czemu Ci zależy na składanej gondoli?
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2015-07-29 o 23:24 |
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,witam się w 26tygodniu
![]() Znów upały się zaczynają... A mnie jutro czeka samotna podróż z brzuchem, plecakiem i psem... I jak ja się spakuje na cały tydzień żeby ciężkiego tego plecaka nie mieć...
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie lepiej by Ci było spakować się w walizkę? Chociaż w sumie sama nie wiem czy lepiej ciągnąć walizkę czy nieść plecak Ja już dzisiaj od ok 5:10 jestem obudzona, dobry humor się mnie trzyma, bo mąż zdał dzisiaj egzamin teoretyczny na prawko jedynie to mnie martwi że pogoda się robi znowu upalnaWysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3022 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie w 25 tyg
20 minut temu wypilam glukoze, co za ulepek! Jakos musze wytrzymac. krew nawet leciala 3majcie kciuki abym dotrwala co do wozkow to brat ma 3w1. Chrzesnica ma poltora roku i zadko jezdzi w spacerowce, z racji tego ze mam termin na listopad pozycza mi gondolke bo mala i tak przesiadzie sie na sanki,a poza tym jest bardzo energiczna i jedyne co robi z wozkiem to lubi go pchac :P pozniej jakas spacerowke trzeba bedzie skombinowac
|
#3023 | ||
|
Zadomowienie
|
A my się witamy w 24 tc
![]() Kasiula bardzo fajne łowy Poznanianka, i kolejny krok w wyprawce, super ![]() Robusta i Fasterka Wam też gratuluję wejścia w kolejne tygodnie ![]() Cytat:
z sn to teraz i ja bym się bała, nie chcę ryzykować swoim ani dziecka zdrowiem macica mogłaby nie wytrzymać porodu siłami natury, a co wtedy....nawet boję się myśleć Cytat:
Małżonek tylko jutro ma służbę a potem ma 3 tyg. urlopu więc będę leżała, a potem sobie damy radę maluchy są bardzo samodzielne, Helę w ciągu dnia podnoszę tyle co do wanny i z wanny i do wózka/z wózka, od września Filip idzie do przedszkola, Tż ma służby tylko co 3 dzień, a na weekendy w szkole będę prosiła o pomoc Mamę gin powiedział, że 3 miesiące jeszcze muszę wytrzymać, to z każdym dniem mniej
|
||
|
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cornflower_girl dzięki Właśnie tak robię, muszę się bardziej przyłożyć Też tak mam, że kicham i spinam brzuch. Staram się go właśnie jak najmniej wtedy obciążyć i skupiam się na tym zamiast na podtrzymaniu moczu :/ cynamon_ szybkiego powrotu do zdrówka dla synka ![]() wizaz_p_l jest realne Udało nam się znaleźć noclegi w miejscowości Jantar jak jechaliśmy ostatnim razem dosłownie z dnia na dzień Nie wiem czy teraz się uda :P Ale już mówiłam mojemu, że ma być cacy pogoda i nic mnie to nie intersuje ;p wonderka ja myślę, że u nas jest ta krzywa robiona trochę "specjalnie". Przez cukrzycę, która może wyjść podczas ciąży rodzą się dość duże dzieci a duże dziecko 4kg = cc. U nas chcą zmniejszyć porody poprzez cc i może żeby uniknąć tego w takich przypadkach robią tą krzywą żeby wcześniej zareagować? Tak mi przyszło do głowy jak o tym czytam. Amelia ale masz zawirowanie Nie martw się tym cc, będzie dobrze. Oszczędzaj się i ja myślę, żezostanie córeczka No bezprzesady, na tym etapie to jajeczka powinno być widać jak nic. Chyba, że siępozawijało i nie było widać ;p Fasterka te obrazy kupisz na pakamera.pl ;* Kasiula, poznanianka super łowy ![]() ![]() Fasterka, Robusta gratuluję kolejnych tygodni i sobie też, 28 wybiło Ale jaja, teoretycznie zostało 12 tyg. JoyceSky wczoraj się dowiedziałam, że na goduli brakuje anestezjologów i albo się będzie miało szczęście i trafi albo nie :[ Wkurzyłam się jak nic, pozostaje mi SIMIN, nie pamiętam teraz jak mi szwagierka mówiła, czy ta SR jest obowiązkowa? Czy przy zapisie dostałaś odrazu przepisaną położną?
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-07-30 o 09:17 |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też myślę, że zostanie dziewczynka jednak na połówkowym byliśmy w jednej z najlepszych klinik, pani doktor jak tylko przyłożyła głowicę to od razu powiedziała, że widzi dziewczynkę, chyba nawet zdjęcie warg nam dała
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes gratki dla męża
to teraz kciuki i powodzenia za egzamin praktyczny! jak już się mała urodzi też będę musiała się chyba przeprosić z samochodem -mam prawko ale nie jeżdżę już od kilku lat,z dzieckiem jednak kierowca w rodzinie musi być. A tz niestety ze względu na chorobę oczu nigdy kierowcą nie będzie. Choćby teraz -z psem już jest trudniej,co dopiero z maleństwem, nie zabierzemy się pociągiem, ktoś z rodziny np na święta będzie musiał po nas przyjechać. Co do walizki - z tym moim wariatem małym chyba wole mieć ręce wolne. Zawsze go tak chwale ale jednak to tylko pies i to border, musi mieć swoje za uszami w zasadzie jutro mam przystanek pod blokiem,potem pociąg bezpośredni i na miejscu już tato mnie odbierze Robusta gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Ojej,ale nas czwartkowych dużo Amelia i srebrna_smuga również gratki za następny tydzień teraz już każdy tydzień to coraz większe szanse gdyby urodzić wcześniej,dlatego mnie tak każdy kolejny cieszy. No i ogólnie coraz bliżej do porodu ![]() Dzięki srebrna_smuga za namiary na obrazki
09.03.2015 II kreski 13.11.15 Ola Edytowane przez fasterka90 Czas edycji: 2015-07-30 o 09:24 |
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
I ja się witam czwartkowo w 24 tyg.
i życze wszystkim mamuśkom udanego dniaWidze, że temat wózków w końcu ruszył. Niby jeszcze mamy czas ale tak to zleci, ze zaraz nasze malenstwa bedziemy ze szpitala zabierac Jesli chodzi o wozek to u nas faworytem jest Mutsy Evo. Jestem dośc drobną osoba i szukam czegos zgrabnego, nie powiem ze lekkiego bo w sumie to chyba wszystkie wozki wazą + bobasek to tak czy siak bedzie co nosic ))
|
#3029 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny w Pytaniu na Śniadanie o 9.44 będzie temat o tym darmowym znieczuleniu do porodu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

za 3 tygodnie idę prywatnie na lepszy sprzęt pomierzyć maluszka to może mi powie co tam widzi jednak

I pomyśleć, że niedługo ja będę przez to przechodzić
Nasz ślub 16.08.2014 

trzymaj się dzielnie i wypoczywaj na zaś
byłam w pracy, później na mieście posiedzieć z koleżankami, później na pozegnaniu kolegi z pracy. Ciekawe czy wstane jutro z łóżka

po pierwsze i najważniejsze, ponoć spłyca mi się blizna po cięciu i to niedobrze, poród sn już nie wchodzi w grę
a jeszcze parę dni temu Wam pisałam jak się cieszę, że jest szansa
:
przykro mi, że z sn nici... Ale może jednak nic straconego? Co do tej informacji o synku to ja bym chyba z łóżka spadła

a nie lepiej by Ci było spakować się w walizkę? Chociaż w sumie sama nie wiem czy lepiej ciągnąć walizkę czy nieść plecak
jedynie to mnie martwi że pogoda się robi znowu upalna
Właśnie tak robię, muszę się bardziej przyłożyć
w zasadzie jutro mam przystanek pod blokiem,potem pociąg bezpośredni i na miejscu już tato mnie odbierze