![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cześć!
Jestem, jestem, nie zostawiłam Was ![]() Wczoraj byłam u teściowej i robiłyśmy ogórki, miałam być do 17.00 ale Tż wybierał się na polowanie i zeszło mu się, o 24.00 dopiero byliśmy w domu, byłam padnięta, a jak zobaczyłam ileeeee napisałyście... Was to zostawić na pół dnia, a tu już wątek nowy ![]() Więc teraz wstałam i sobie czytam co tam wczoraj bylo na tapecie i będe Wam odpisywać ![]() Cieszę się, że nie tylko ja tak mam z tym mniejszym żołądkiem, bo już myślałam, że coś jest nie tak. Też zastanawialismy sie nad thermo mixem, ale wydatek ok 5 tys złotych to jednak sporo ;/ Zaciekawiłyście mnie tym masowaniem krocza, zamierzacie to robić?? Czubasek strasznie mi Ciebie szkoda ![]() Ja przed ciążą poleczyłam wszystkie, ale myślę czy nie pojść też już na kontrolę... Doczytałam, że dzisiaj masz się już lepiej i odpoczywasz, więc poleniu☠☠☠☠ sobie dzisiaj ![]() Co do smarowania Aniqua czy Palmers nie jest tłusty? Szybko się wchłania? Skoro Wy tak rzetelnie sie smarujecie też muszę zacząć. Ja używałam do tej pory wieczorem i to nie codziennie oliwki Babydream dla mam, a rano nic i chciałabym właśnie coś szybko wchłaniającego się, bo rano na oliwkę już sie nie zdecyduje :P Karmazynova bardzo ładne ubranka dostałaś ![]() Adka mleduję się razem z Tobą do grona uzależnionych od naszego wątku, dzień bez Was jest dniem straconym ![]() Zaneta super, że u Ciebie wszystko gra, a Niunia zdrowa i duża ![]() ![]() Kalwinka zapisałam sobie rady odnośnie wit D, mogą się przydać. To co jeszcze mogę dodać od siebie to to, że wit D. jest jedną z wit.rozpuszczalnych w tłuszczach, więc podczas jej brania dobrze byłoby zjeśc coś z tłuszczem, choćby kanapka z masłem ![]() Wojniann bardzo się cieszę, że u ciebie wszystko ok i teraz sama doświadczasz radości z bycia w ciąży, oby tak dalej ![]() Beavercanoe Witaj nowa mamausiu ![]() Nie wiedziałam, że tyle Was tu jest cierpiących na migreny. Mnie to też chyba dotyczy, choć do końca, mimo wielu badań, nie wiem czy to jednak to. Przed ciążą bardzo pomagała mi Solpadeina i nie wiedzialam, że teraz też można ją brać. Ogólnie trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() Kalwinka skąd Ty masz tyle siły dzisiaj?? To dopiero początek dnia, a Ty już tak szalejesz :P Mervie kciuki na dzisiejszy dzień! Uff no to będę już na bieżąco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Właśnie sobie sprawdziłam że zaczął się u mnie 23tydz (22tyg 1d) czyli zaczynam 6 miesiąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Jakbyś coś znalazła to napisz proszę bo też chciałabym to zastosować
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
O kurczę, właśnie zobaczyłam, że znalazłam się w top gaduł na 4 miejscu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Bookworm ;)
|
Witam się i ja w nowym wątku, napisałam już do Gryzeldy, więc mam nadzieję, że niedługo zniknę z zaginionych
![]() Za kilka dni wizyta i zarazem zmiana lekarza, już nie mogę się doczekać! Maluch mnie stresuje, bo rusza się kiedy mu się podoba i wczoraj próbowałam go rozruszać cały dzień, a ruszył się dopiero wieczorem jak usłyszał brata ![]() Przy okazji podrzucę swój 19-tygodniowy brzuszek ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie w nowym wątku. Ja wypadlam z top gadul
![]() Co do witaminy D to ja mam zalecenie od położnej 10 um dziennie. Mój suplement, ktory biorę ma tylko 5um ale teraz przez lato mysle, że mi te 5 starczy.
#37 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się pochwalę tym, że siedzę sobie i czuje coś mi się rusza w brzuszku, a że mała rusza się raczej nisko, to położyłam sobie dłoń pod gumką od spodenek i jak na zawołanie w końcu dała znać i odczuć o sobie, bo już dawno na ręku jej nie czułam ![]() ![]() ![]() ![]() A powiem Wam jeszcze, że już od kilku dniu próbowałam złapać jej ruch na dłoni, tym mimo że nie dotykalam brzucha, od jakichś 3dni czułam że się rusza i za każdym razem, jak chciałam poczuć to na ręce to się uspokajala. Teraz to był typowy kopniak, jakiego jeszcze nie czułam, chyba ona wyczuła, ze mama chciała już to ppoczuć ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Bookworm ;)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z resztą ja mam skoki energii, czasem mam dużo energii a czasem nic nie robię cały dzień Co do solpadeiny, bo w poprzedniej części była gorąca dyskusja - ja biorę, ale uzgodniłam to ze swoim lekarzem prowadzącym. Jej składnikiem jest dosyć kontrowersyjna kodeina, więc nie chciałabym, żeby ktoś zrozumiał to tak, że można ją łykać zamiast apapu albo ktoś ją jako specjalnie zaleca Możecie może polecić jakieś kanały na youtube ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Ja już czuję regularne ruchy
![]() ![]() ![]() ![]() Jeju, ja do wizyty jeszcze muszę czekać ponad 3 tygodnie.. ginka ma urlop, więc termin dostałam na za 6 tyg zamiast na za 4.. chociaż prwnie nawet usg mi nie zrobi.. a chciałabym podejrzeć orzeszka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() Witam nową mamusię ![]() Ale mnie dzisiaj facet w autobusie podniósł ciśnienie. Usiadłam sobie z dala od wejścia, na przystanku wchodzi niezbyt starszy Pan i mnie puka po ręce i mówi: cesarzowa, może byś mi miejsca ustąpiła, a we mnie się zagotowało (zawsze puszczałam starsze osoby, ale tym tekstem mnie rozwalił, poza tym nie wyglądał na zchorowanego/starego) i mowie, że mi też przysługuje miejsce bo jestem w ciąży, a ten z pyskiem, że: ta na pewno, że pewnie 2 tydzień....., ależ mnie wk****ł.
#43 |
Wtajemniczenie
|
sylwuskaDokladnie tak ! Dzien bez was jest dniem straconym
![]() Cudowne ucucie pewnie ! az mnie ciarki przeszly ![]() Benita O kurcze naprawde zasuwa !!! czubasek tez jestem zainteresowana probiotykami ! JEsli tylko mam malenstwu pomoc ! jente sliczny brzuszek !!! Moje malenstwo jeszcze nie rusza sie tak abym czula.. ![]() ja tez czekam na ruchy strasznie niecierpliwie ! halwaya nic straconego !¬ zawsze mozesz nadrobic ![]() ![]() ![]() dolinka moze glupi sposob jak Ci tak teskno za maluchem - jedz na ipz e upadlas na brzuch i sie boisz czy wszystko ok ![]()
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://faktydlazdrowia.pl/probiotyki...e-u-niemowlat/ http://m.polki.pl/we-dwoje/probiotyk...ykul,6212.html
![]() Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-07-30 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie siostra powiedziała, że mam wielki tyłek. Smutno mi się zrobiło, bo od początku do teraz mam 1 kg na plusie i mnie się wydawało że wyglądam nieźle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Takie strikte mamowe? Ja obejrzałam kilka filmików dziewczyny, która nazywa się "okiem matki" i oglądam "mammydoriska", ale ta druga nakręca w większości filmy ze swoją córeczką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem ogólnie drobna i młodo wyglądam (dlatego Pan mówił do mnie zamiast przez Pani to dziecino) więc pewnie ciężko ludziom sobie wyobrazić, że jestem w ciąży (mimo, że mam już ok 7 kg na plusie ![]() dolinka881 nie ustąpiłam, jeszcze mu powiedziałam, że dla jego informacji jestem w 5 m-cu ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg2cf0bkoc.png Edytowane przez k_asienka Czas edycji: 2015-07-30 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Dobra, pora zwlec się z łóżka, zrobić kawę i zrobić coś użytecznego. .
Tak w ogóle, to na śniadanie zjadłam dzisiaj dwa snickersy B) na wagę stawałam ostatnio na wizycie (3 tyg temu) i mam zamiar stanąć dopiero na kolejnej... Bójkam się! |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak jak Ty bardzo bym chciała, żeby tatuś tez mógł to poczuć, bo aż mi szkoda go jak mówię, że się rusza, on przystawi rękę a tu nic, a on taki zawiedziony :/ no aaktem dopiero początki, wiem że też się doczeka, może to on będzie tym, co Mała bedzie uspokajal ![]() Cytat:
![]() O jakie kanały Ci chodzi? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio mój gin tez był na urlopie i czekałam też ponad miesiąc, więc wiem jak to jest. wizytę mialam w ciągu jego pierwszego dnia w pracy i to była masakra. Zanim weszłam, to 3 osoby przepuścilam bez zapisywania, bo to cos , bo to cos. Potem zapytał czy może się wyjść wysikac, bo od rana nie ma kiedy i bułkę przy mnie jadł. powiedział że przyjmuje od 8 a o 9 miał już godz opóźnienia. Więc aż mi im szkoda było, no ale zarobił na pewno sporo tego dnia ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Adka uczucia nie da opisać się słowami, juz wiem, że po ciąży będzie mi tego brakowało ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Bookworm ;)
|
k_asienka - mam nadzieję, że nie ustąpiłaś? Co za buc...
![]() |
#52 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale sie zdenerwowałam, ja chce juz gory bo oszaleje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Nie ustąpiłam, jakaś dziewczyna to zrobiła i siedziałam naprzeciwko niego całą drogę
![]()
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Mąż też jeszcze nie czuje ruchów. Jak przyłoży rękę, to Młode się uspokaja. A jak jestem sama w domu, po śniadaniu, to aż mi brzuch podskakuje.
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
A ja się muszę pochwalić, że mój mąż czuje już ruchy maleństwa
![]()
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja to mysle ze u mnie zanim sie przebije przez smalec to zejdzie sie jeszcze- chociaz cos tam czuje, ale rzadko i lekko
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś ciężko mi się dzisiaj wysłowic, nie wiem czy ktoś mnie zrozumie ![]() Kalwinka nie smutaj, na pewno nie jest tak źle. Mogę np denerwuje gadanie jak zobacze z kimś znajomym kogoś w ciąży juz takiej bardziej widocznej i tekst typu ale już gruba. Rozumiem jakby na prawdę był to ktoś duży, ale jak była to kobieta tylko ze sporym brzuszkiem to jaką gruba? nie wiem, ja np widzę różnice w byciu grubym a byciu w ciąży i posiadaniu pokaźnego brzuszka-pomijam tu fakt, że zdarzają się osoby zawierające dwa te czynniki, ale to nie znaczy że ładnie to tak komentować, Heh nie wiem czy ktoś zrozumie o co mi chodzi. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda u halwayi bedzie raczej dziewczyna, aaa ale ona dzis chyba ma usg w pl
Malutka mi odposala zeby ja usuna. Bo ona nie ma czasu pisac i jej sie nie chce |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ostatnio oglądałam kanał Paulina Alaw z tym, że dziewczyna ma poglądy raczej odległe od moich. A inne ciekawe kanały też bym pooglądała. Po zmianie kanapy na narożnik nie sięgam kablem żelazka do kontaktu i muszę prasować w sypialni, gdzie nie mam tv. A jak prasuję muzę mieć coś do pooglądania :P Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.