Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-30, 09:19   #31
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cześć!

Jestem, jestem, nie zostawiłam Was
Wczoraj byłam u teściowej i robiłyśmy ogórki, miałam być do 17.00 ale Tż wybierał się na polowanie i zeszło mu się, o 24.00 dopiero byliśmy w domu, byłam padnięta, a jak zobaczyłam ileeeee napisałyście...
Was to zostawić na pół dnia, a tu już wątek nowy

Więc teraz wstałam i sobie czytam co tam wczoraj bylo na tapecie i będe Wam odpisywać

Cieszę się, że nie tylko ja tak mam z tym mniejszym żołądkiem, bo już myślałam, że coś jest nie tak.

Też zastanawialismy sie nad thermo mixem, ale wydatek ok 5 tys złotych to jednak sporo ;/

Zaciekawiłyście mnie tym masowaniem krocza, zamierzacie to robić??

Czubasek strasznie mi Ciebie szkoda Czyli to jednak prawda z tymi zębami w ciąży. Jakoś sobie poradzisz i jeśli ma Ci to pomóc to narzekaj ile chcesz.
Ja przed ciążą poleczyłam wszystkie, ale myślę czy nie pojść też już na kontrolę...
Doczytałam, że dzisiaj masz się już lepiej i odpoczywasz, więc poleniu☠☠☠☠ sobie dzisiaj

Co do smarowania Aniqua czy Palmers nie jest tłusty? Szybko się wchłania? Skoro Wy tak rzetelnie sie smarujecie też muszę zacząć. Ja używałam do tej pory wieczorem i to nie codziennie oliwki Babydream dla mam, a rano nic i chciałabym właśnie coś szybko wchłaniającego się, bo rano na oliwkę już sie nie zdecyduje :P

Karmazynova bardzo ładne ubranka dostałaś Ja też zapominam zadzwonić i zapytać o sr, a o tej książce to już całkiem zapomniałam, ale muszę w końcu zgrać ją na Kindla i odpalić skoro Ty i Adka tak chwalicie :P

Adka mleduję się razem z Tobą do grona uzależnionych od naszego wątku, dzień bez Was jest dniem straconym

Zaneta super, że u Ciebie wszystko gra, a Niunia zdrowa i duża Dziewczynki to chyba tak mają, że już od początku wstydliwe są

Kalwinka zapisałam sobie rady odnośnie wit D, mogą się przydać. To co jeszcze mogę dodać od siebie to to, że wit D. jest jedną z wit.rozpuszczalnych w tłuszczach, więc podczas jej brania dobrze byłoby zjeśc coś z tłuszczem, choćby kanapka z masłem

Wojniann bardzo się cieszę, że u ciebie wszystko ok i teraz sama doświadczasz radości z bycia w ciąży, oby tak dalej

Beavercanoe Witaj nowa mamausiu

Nie wiedziałam, że tyle Was tu jest cierpiących na migreny. Mnie to też chyba dotyczy, choć do końca, mimo wielu badań, nie wiem czy to jednak to. Przed ciążą bardzo pomagała mi Solpadeina i nie wiedzialam, że teraz też można ją brać.

Ogólnie trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Pochwal się jak wrócisz.

Kalwinka skąd Ty masz tyle siły dzisiaj?? To dopiero początek dnia, a Ty już tak szalejesz :P

Mervie kciuki na dzisiejszy dzień!

Uff no to będę już na bieżąco Jak to dobrze, że jest notatnik, bo nie dość, że jest nowy wątek to nie miałabym jak Was cytować, a dwa że wizaz nawet jeśli to uciąłby pewnie połowe postów. Godzinę zajęło mi nadrabianie, lepiej jednak za Wami nadążać
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 09:25   #32
benita84
Zadomowienie

Właśnie sobie sprawdziłam że zaczął się u mnie 23tydz (22tyg 1d) czyli zaczynam 6 miesiąc ale ten czas zasuwa!
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 09:27   #33
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
a pozniej caly watek wbija sie ba parapetowke

Ja musze poszukac informacji o ttm zazywaniu probiottkow na dwa miesiace przed porodem co ma zapobiec alergii u dzieci.

Pisalyscie o adopcji. Ja bardzo chcialam, od zawsze. Ale tz u mnie mocno przeciwny :/
Jakbyś coś znalazła to napisz proszę bo też chciałabym to zastosować
Stary 2015-07-30, 09:28   #34
syylwuska
Zakorzenienie

O kurczę, właśnie zobaczyłam, że znalazłam się w top gaduł na 4 miejscu Nieźle jak na przynależność od połowy miesiąca:P
Stary 2015-07-30, 09:31   #35
jente1984
Bookworm ;)

Witam się i ja w nowym wątku, napisałam już do Gryzeldy, więc mam nadzieję, że niedługo zniknę z zaginionych
Za kilka dni wizyta i zarazem zmiana lekarza, już nie mogę się doczekać!
Maluch mnie stresuje, bo rusza się kiedy mu się podoba i wczoraj próbowałam go rozruszać cały dzień, a ruszył się dopiero wieczorem jak usłyszał brata

Przy okazji podrzucę swój 19-tygodniowy brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19tc.jpg (77,9 KB, 29 załadowań)
The glass is refillable."

jente1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 09:33   #36
halwaya
Zakorzenienie

Melduje sie w nowym wątku. Ja wypadlam z top gadul

Co do witaminy D to ja mam zalecenie od położnej 10 um dziennie. Mój suplement, ktory biorę ma tylko 5um ale teraz przez lato mysle, że mi te 5 starczy.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 09:37   #37
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jente1984 Pokaż wiadomość
śliczny brzuszek
Mój maluszek też strasznie leniwy i rzadko daje znaki :/ na szczęście dziś wizyta to sprawdzimy czy wszystko ok

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-30, 09:41   #38
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja w nowym wątku, napisałam już do Gryzeldy, więc mam nadzieję, że niedługo zniknę z zaginionych
Za kilka dni wizyta i zarazem zmiana lekarza, już nie mogę się doczekać!
Maluch mnie stresuje, bo rusza się kiedy mu się podoba i wczoraj próbowałam go rozruszać cały dzień, a ruszył się dopiero wieczorem jak usłyszał brata

Piękny brzusio
A ja się pochwalę tym, że siedzę sobie i czuje coś mi się rusza w brzuszku, a że mała rusza się raczej nisko, to położyłam sobie dłoń pod gumką od spodenek i jak na zawołanie w końcu dała znać i odczuć o sobie, bo już dawno na ręku jej nie czułam ale tym razem to było takie mocne uderzenie, nie jakieś pukniecie tylko na prawdę to poczułam i akurat patrzyłam na brzuch to aż się odkształcil trochę, taka kulka sie wybiła na chwilę, ależ to cudowne!!!

A powiem Wam jeszcze, że już od kilku dniu próbowałam złapać jej ruch na dłoni, tym mimo że nie dotykalam brzucha, od jakichś 3dni czułam że się rusza i za każdym razem, jak chciałam poczuć to na ręce to się uspokajala. Teraz to był typowy kopniak, jakiego jeszcze nie czułam, chyba ona wyczuła, ze mama chciała już to ppoczuć

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-30, 09:47   #39
jente1984
Bookworm ;)

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Piękny brzusio
A ja się pochwalę tym, że siedzę sobie i czuje coś mi się rusza w brzuszku, a że mała rusza się raczej nisko, to położyłam sobie dłoń pod gumką od spodenek i jak na zawołanie w końcu dała znać i odczuć o sobie, bo już dawno na ręku jej nie czułam ale tym razem to było takie mocne uderzenie, nie jakieś pukniecie tylko na prawdę to poczułam i akurat patrzyłam na brzuch to aż się odkształcil trochę, taka kulka sie wybiła na chwilę, ależ to cudowne!!!

A powiem Wam jeszcze, że już od kilku dniu próbowałam złapać jej ruch na dłoni, tym mimo że nie dotykalam brzucha, od jakichś 3dni czułam że się rusza i za każdym razem, jak chciałam poczuć to na ręce to się uspokajala. Teraz to był typowy kopniak, jakiego jeszcze nie czułam, chyba ona wyczuła, ze mama chciała już to ppoczuć

Nie mogę się doczekać, kiedy i moje maleństwo zacznie serwować mi prawdziwe kopniaki, tak bym chciała, żeby tata i braciszek mogli też je poczuć

Stary 2015-07-30, 09:50   #40
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Kalwinka skąd Ty masz tyle siły dzisiaj?? To dopiero początek dnia, a Ty już tak szalejesz :P
Nie mam pojęcia. Mąż obudził mnie przed 6 rano jak wychodził do pracy więc tylko nadrobiłam posty, poodpisywałam na fb i wzięłam się za robotę :P
Z resztą ja mam skoki energii, czasem mam dużo energii a czasem nic nie robię cały dzień

Co do solpadeiny, bo w poprzedniej części była gorąca dyskusja - ja biorę, ale uzgodniłam to ze swoim lekarzem prowadzącym. Jej składnikiem jest dosyć kontrowersyjna kodeina, więc nie chciałabym, żeby ktoś zrozumiał to tak, że można ją łykać zamiast apapu albo ktoś ją jako specjalnie zaleca

Możecie może polecić jakieś kanały na youtube ?
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 10:01   #41
dolinka881
Zadomowienie

Ja już czuję regularne ruchy po przebudzeniu, przed spaniem i po obiedzie chociaż wczoraj się zmartwilam, bo od rana była cisza! Ale teraz mam disco w brzuchu, więc się jaram u mnie czasami to wyglada tak jakby ktoś od środka przesuwał mi palcem po brzuchu bez odrywania ręki ale jak TZ przyłoży rękę, albo się przypatruje to popisówki się uciszają. Tak samo jak chcę nakręcić filmik. Chyba na razie tylko mamusia zasługuje na takie pokazy :p
Jeju, ja do wizyty jeszcze muszę czekać ponad 3 tygodnie.. ginka ma urlop, więc termin dostałam na za 6 tyg zamiast na za 4.. chociaż prwnie nawet usg mi nie zrobi.. a chciałabym podejrzeć orzeszka
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 10:08   #42
k_asienka
Rozeznanie

Witam się i ja
Witam nową mamusię

Ale mnie dzisiaj facet w autobusie podniósł ciśnienie. Usiadłam sobie z dala od wejścia, na przystanku wchodzi niezbyt starszy Pan i mnie puka po ręce i mówi: cesarzowa, może byś mi miejsca ustąpiła, a we mnie się zagotowało (zawsze puszczałam starsze osoby, ale tym tekstem mnie rozwalił, poza tym nie wyglądał na zchorowanego/starego) i mowie, że mi też przysługuje miejsce bo jestem w ciąży, a ten z pyskiem, że: ta na pewno, że pewnie 2 tydzień....., ależ mnie wk****ł.
k_asienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 10:09   #43
adka_19
Wtajemniczenie

sylwuskaDokladnie tak ! Dzien bez was jest dniem straconym
Cudowne ucucie pewnie ! az mnie ciarki przeszly

Benita O kurcze naprawde zasuwa !!!
czubasek tez jestem zainteresowana probiotykami ! JEsli tylko mam malenstwu pomoc !
jente sliczny brzuszek !!! Moje malenstwo jeszcze nie rusza sie tak abym czula..
ja tez czekam na ruchy strasznie niecierpliwie !

halwaya nic straconego !¬ zawsze mozesz nadrobic Mozesz byc top gadula Chetnie miejsce odstapie

dolinka moze glupi sposob jak Ci tak teskno za maluchem - jedz na ipz e upadlas na brzuch i sie boisz czy wszystko ok Chyba zpowinni zrobic usg, nie?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 10:16   #44
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
czubasek tez jestem zainteresowana probiotykami ! JEsli tylko mam malenstwu pomoc !
Wyczytałam o pozytywnym wpływie Lactobacillus rhamnosus GG, jest np w Dicoflorze. Powinno się przyjmować miesiąc przed porodem a potem maluszek 6 mies po urodzeniu (jest też w postaci kropli dla niemowląt) na pewno nie zaszkodzi a obniża ryzyko alergii i 50%
http://faktydlazdrowia.pl/probiotyki...e-u-niemowlat/
http://m.polki.pl/we-dwoje/probiotyk...ykul,6212.html

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-07-30 o 10:21
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 10:17   #45
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Witam nową mamusię

Ale mnie dzisiaj facet w autobusie podniósł ciśnienie. Usiadłam sobie z dala od wejścia, na przystanku wchodzi niezbyt starszy Pan i mnie puka po ręce i mówi: cesarzowa, może byś mi miejsca ustąpiła, a we mnie się zagotowało (zawsze puszczałam starsze osoby, ale tym tekstem mnie rozwalił, poza tym nie wyglądał na zchorowanego/starego) i mowie, że mi też przysługuje miejsce bo jestem w ciąży, a ten z pyskiem, że: ta na pewno, że pewnie 2 tydzień....., ależ mnie wk****ł.
Buc. Ale z drugiej trony potraktuj to jak komplement - szczupło wyglądasz

Mnie siostra powiedziała, że mam wielki tyłek. Smutno mi się zrobiło, bo od początku do teraz mam 1 kg na plusie i mnie się wydawało że wyglądam nieźle
Stary 2015-07-30, 10:20   #46
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Witam się i ja
Witam nową mamusię

I co, ustąpiłaś? We mnie się zanotowało jak to przeczytałam.. jakbym była na Twoim miejscu to nie wiem co bym zrobiła...

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
dolinka moze glupi sposob jak Ci tak teskno za maluchem - jedz na ipz e upadlas na brzuch i sie boisz czy wszystko ok Chyba zpowinni zrobic usg, nie?
Dobre! ale wolę nie kusić losu.. poza tym zawsze się boję, że na ip będzie czekał ktoś chory (świnka, różyczka, albo jakieś inne świństwo).. także pozostaje uzbroić mi się w cierpliwość!

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Takie strikte mamowe? Ja obejrzałam kilka filmików dziewczyny, która nazywa się "okiem matki" i oglądam "mammydoriska", ale ta druga nakręca w większości filmy ze swoją córeczką chociaż w pierwszych filmikach pokazuje wyprawkę do szpitala i inne fajne rzeczy. No i to ona mówiła o tych robaczkach w materacu.
Stary 2015-07-30, 10:22   #47
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Witam się i ja
Witam nową mamusię

co za kawał ch*** też bym się wściekła!
Stary 2015-07-30, 10:24   #48
k_asienka
Rozeznanie

Cytat:
Buc. Ale z drugiej trony potraktuj to jak komplement - szczupło wyglądasz

Mnie siostra powiedziała, że mam wielki tyłek. Smutno mi się zrobiło, bo od początku do teraz mam 1 kg na plusie i mnie się wydawało że wyglądam nieźle
W sumie masz rację nie wolno się denerwować w takim stanie Z każdej sytuacji trzeba wyciągać pozytywy
Ja jestem ogólnie drobna i młodo wyglądam (dlatego Pan mówił do mnie zamiast przez Pani to dziecino) więc pewnie ciężko ludziom sobie wyobrazić, że jestem w ciąży (mimo, że mam już ok 7 kg na plusie )

dolinka881 nie ustąpiłam, jeszcze mu powiedziałam, że dla jego informacji jestem w 5 m-cu (szkoda, że najlepsze myśli na dobre gadki przychodzą po zaistniałej sytuacji)

Edytowane przez k_asienka
Czas edycji: 2015-07-30 o 10:28
Stary 2015-07-30, 10:24   #49
dolinka881
Zadomowienie

Dobra, pora zwlec się z łóżka, zrobić kawę i zrobić coś użytecznego. .
Tak w ogóle, to na śniadanie zjadłam dzisiaj dwa snickersy B) na wagę stawałam ostatnio na wizycie (3 tyg temu) i mam zamiar stanąć dopiero na kolejnej... Bójkam się!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-30, 10:27   #50
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę się doczekać, kiedy i moje maleństwo zacznie serwować mi prawdziwe kopniaki, tak bym chciała, żeby tata i braciszek mogli też je poczuć
No ja przez moze ttydzień nic raczej nie czułam, tzn wwyjaśnienie ze 3 dni temu coś delikatnie ale wewnątrz, bez przekładania ręki, bo wtedy się uspokajala a dopiero dzisiaj takiego boksa mi dała i to było cudowne, aż łzy mi się w oczach kręcą ze sszczęścia
I tak jak Ty bardzo bym chciała, żeby tatuś tez mógł to poczuć, bo aż mi szkoda go jak mówię, że się rusza, on przystawi rękę a tu nic, a on taki zawiedziony :/ no aaktem dopiero początki, wiem że też się doczeka, może to on będzie tym, co Mała bedzie uspokajal

Cytat:
Nie mam pojęcia. Mąż obudził mnie przed 6 rano jak wychodził do pracy więc tylko nadrobiłam posty, poodpisywałam na fb i wzięłam się za robotę
Z resztą ja mam skoki energii, czasem mam dużo energii a czasem nic nie robię cały dzień

Co do solpadeiny, bo w poprzedniej części była gorąca dyskusja - ja biorę, ale uzgodniłam to ze swoim lekarzem prowadzącym. Jej składnikiem jest dosyć kontrowersyjna kodeina, więc nie chciałabym, żeby ktoś zrozumiał to tak, że można ją łykać zamiast apapu albo ktoś ją jako specjalnie zaleca

Rozumiem, nie zamierzam tego brać sama oczywiście, na pewno zapytałabym lekarza, ale dobrze że to napisałaś, żeby nikomu innemu do głowy to nie przyszło a zdarzyło Ci się już wziąć to w ciąży? szybko ból przeszedł?
O jakie kanały Ci chodzi?

Cytat:
Witam się i ja
Witam nową mamusię

Jej współczuję Ci, ja bym chyba nie wytrzymała, żeby odpowiedzieć grzecznie :/ Tym bardziej, że tez nie był grzeczny, kto po 1 dal mu przyzwolenie Ciebie tak nazywać? Nie jesteś jego dzieckiem, żeby być z nim na Ty i to na pewno bym mu powiedziała. i te głupie komentarze, na prawdę Ci współczuję, tylko ciśnienie by mi podniósł. Ustaliłas mu miejsca? ja bym się nie ruszyła.

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ja już czuję regularne ruchy po przebudzeniu, przed spaniem i po obiedzie chociaż wczoraj się zmartwilam, bo od rana była cisza! Ale teraz mam disco w brzuchu, więc się jaram u mnie czasami to wyglada tak jakby ktoś od środka przesuwał mi palcem po brzuchu bez odrywania ręki ale jak TZ przyłoży rękę, albo się przypatruje to popisówki się uciszają. Tak samo jak chcę nakręcić filmik. Chyba na razie tylko mamusia zasługuje na takie pokazy
Jeju, ja do wizyty jeszcze muszę czekać ponad 3 tygodnie.. ginka ma urlop, więc termin dostałam na za 6 tyg zamiast na za 4.. chociaż prwnie nawet usg mi nie zrobi.. a chciałabym podejrzeć orzeszka
Moje właśnie nie są jakieś regularne i typowo odczuwalne, dlatego tak się właśnie jaram, że Kochana dala taka radość mamie

Ostatnio mój gin tez był na urlopie i czekałam też ponad miesiąc, więc wiem jak to jest. wizytę mialam w ciągu jego pierwszego dnia w pracy i to była masakra. Zanim weszłam, to 3 osoby przepuścilam bez zapisywania, bo to cos , bo to cos. Potem zapytał czy może się wyjść wysikac, bo od rana nie ma kiedy i bułkę przy mnie jadł. powiedział że przyjmuje od 8 a o 9 miał już godz opóźnienia. Więc aż mi im szkoda było, no ale zarobił na pewno sporo tego dnia

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Adka uczucia nie da opisać się słowami, juz wiem, że po ciąży będzie mi tego brakowało

Stary 2015-07-30, 10:27   #51
jente1984
Bookworm ;)

k_asienka - mam nadzieję, że nie ustąpiłaś? Co za buc...

Stary 2015-07-30, 10:31   #52
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja
Witam nową mamusię

aaaaa

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Wyczytałam o pozytywnym wpływie Lactobacillus rhamnosus GG, jest np w Dicoflorze. Powinno się przyjmować miesiąc przed porodem a potem maluszek 6 mies po urodzeniu (jest też w postaci kropli dla niemowląt) na pewno nie zaszkodzi a obniża ryzyko alergii i 50%
ooo fajne informacje

ale sie zdenerwowałam, ja chce juz gory bo oszaleje.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 10:32   #53
k_asienka
Rozeznanie

Nie ustąpiłam, jakaś dziewczyna to zrobiła i siedziałam naprzeciwko niego całą drogę ciul i tyle, na szczęście podróże autobusem zdarzają mi się bardzo rzadko (zazwyczaj jeżdżę do pracy z mężem).
Stary 2015-07-30, 10:33   #54
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Witam się i ja
Witam nową mamusię

Oooo rany. Tacy są najgorsi. Dziarski 60latek włazi do autobusu i szuka kobiety, która ma mu ustąpić. A jak nie ustąpi, to wyzywa ją od ... różnych... Kilka razy już byłam świadkiem czegoś takiego. Zero jakiejkolwiek kultury osobistej.

Mój Mąż też jeszcze nie czuje ruchów. Jak przyłoży rękę, to Młode się uspokaja. A jak jestem sama w domu, po śniadaniu, to aż mi brzuch podskakuje.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 10:36   #55
k_asienka
Rozeznanie

A ja się muszę pochwalić, że mój mąż czuje już ruchy maleństwa
Stary 2015-07-30, 10:38   #56
sylwoha
Zakorzenienie

Ja to mysle ze u mnie zanim sie przebije przez smalec to zejdzie sie jeszcze- chociaz cos tam czuje, ale rzadko i lekko
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 10:38   #57
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, ani ja ani Tz nie mamy alergii, ttzn on nie bardzo pije mleko, bo potem przez pół dnia nie może jeść mięsa bo gania im do toalety, ale nie miał żadnych testów robionych czy ma jakąś alergię. ja z kolei mogę wypić szklankę mleka i zaraz zjeść kanapkę z mięsem i nic mi nie jest. chodzi mi o to czy tez mogłabym w tych ostatnich miesiącach przyjmować probiotyki zapobiegawczo mimo że nie ma u nas dużego ryzyka? czy uważacie to za bezsensowne?

Jakoś ciężko mi się dzisiaj wysłowic, nie wiem czy ktoś mnie zrozumie

Kalwinka nie smutaj, na pewno nie jest tak źle. Mogę np denerwuje gadanie jak zobacze z kimś znajomym kogoś w ciąży juz takiej bardziej widocznej i tekst typu ale już gruba. Rozumiem jakby na prawdę był to ktoś duży, ale jak była to kobieta tylko ze sporym brzuszkiem to jaką gruba? nie wiem, ja np widzę różnice w byciu grubym a byciu w ciąży i posiadaniu pokaźnego brzuszka-pomijam tu fakt, że zdarzają się osoby zawierające dwa te czynniki, ale to nie znaczy że ładnie to tak komentować, Heh nie wiem czy ktoś zrozumie o co mi chodzi.

Stary 2015-07-30, 10:40   #58
sylwoha
Zakorzenienie

Gryzelda u halwayi bedzie raczej dziewczyna, aaa ale ona dzis chyba ma usg w pl

Malutka mi odposala zeby ja usuna. Bo ona nie ma czasu pisac i jej sie nie chce
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 10:40   #59
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się muszę pochwalić, że mój mąż czuje już ruchy maleństwa
Zazdraszczam

Dolinka i dobrze zrobiłaś

Stary 2015-07-30, 10:44   #60
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość

Takie strikte mamowe? Ja obejrzałam kilka filmików dziewczyny, która nazywa się "okiem matki" i oglądam "mammydoriska", ale ta druga nakręca w większości filmy ze swoją córeczką chociaż w pierwszych filmikach pokazuje wyprawkę do szpitala i inne fajne rzeczy. No i to ona mówiła o tych robaczkach w materacu.
Doriskę znam, ale jet tak słodziutka że oglądając ją czuję jak mi się zęby psują Nie mogę, po prostu nie mogę.
ostatnio oglądałam kanał Paulina Alaw z tym, że dziewczyna ma poglądy raczej odległe od moich.

A inne ciekawe kanały też bym pooglądała. Po zmianie kanapy na narożnik nie sięgam kablem żelazka do kontaktu i muszę prasować w sypialni, gdzie nie mam tv. A jak prasuję muzę mieć coś do pooglądania :P

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Mój Mąż też jeszcze nie czuje ruchów. Jak przyłoży rękę, to Młode się uspokaja. A jak jestem sama w domu, po śniadaniu, to aż mi brzuch podskakuje.
u mnie już widać jak mi brzuszek skacze czasami Wczoraj wieczorem tż trzymał rękę na brzuchu i mówi "jeeeej, ale to dziwne uczucie jak tak mocno kopnie". A ja to niby co mam powiedzieć jak jaki obcy żyje sobie we mnie własnym życiem ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości