![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 5
Cytat:
![]() Mnie ostatnio nocki drażnią bo mlody ze 2 razy sie budzi i trzeba na rączki bo ryczy ale szybko usypia. No skok ewidentnie. Oprocz tego pobudki na jedzonko. Ehh... Pomine fakt ze nieważne czy zasnie o 20 czy 22 to wstaje 6 lub 6.30. Niedobra dzidzia! ;-)
![]() |
#932 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Ale go załatwilas😨 ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- GOSIA serio? Ja wogóle nie przywizawalam wagi do tego w czym opuszczali szpital ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Moja królewna pierwsza pobudkę zrobiła o 5 i wcale sie nie domagała jedzenia a wyśpiewywała do zabawek z karuzelki, ale sie z niej śmialiśmy ![]() ![]() Potem jeszcze przysnęła wtulona w mamusie do 8, uwielbiam jak ona sie tak przytula ![]() ![]() Teraz pojadła, pobawiła sie i usnęła ![]() Ja robię tak samo jak Bird, taki schemat, u nas to smok, Pielucha przy buzi i szum lasu z krolika. Od razu kojarzy to ze snem ![]() Kamilove-ale akcja ! Dobrze, ze wszystko ok ![]() A czemu wyłączasz domofon? Corcia rozbudza sie ? Domima-piona ![]() ![]() ![]() A wczoraj sporo sie przesunęła, dałam jej zabawkę i ciągnęła sie do niej az w końcu złapała ![]() Ale robiłam test z podnoszeniem głowy z pleców i nie podnosi jeszcze :/ Wkurzylam sie z rana, bo ustaliliśmy termin chrzcin na 20.09 a tu sie okazuje, ze 8 osób z najbliższej rodziny moze nie być, bo lecą na wakacje wrrr ciagle cos. Chcieliśmy 6.09 to szwagier i szwagierka idą na wesele, 12.09 tez cos i teraz znowu. Nie wiem co robić a zależy mi, zeby wszyscy byli :/
#934 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie z chrzcinami podobnie tylko jeszcze mi zepsula termin knajpa - bo ciężko tam się wbic i generalnie chyba będzie dopiero październik :-(((( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 5
Niunka-gdyby nie miała 10h przerwy miedzy karmieniami to spoko ale i tak musiałaby juz jesc i tak bo cycki miałam juz jak kamienie
![]() Domima-widze, ze u Ciebie przeboje. My planowaliśmy wrzesien dlatego, ze w wakacje trzeba sie liczyć z tym, ze ludzie wyjeżdżają a tu sie okazuje i ze we wrześniu urlop pobrali i ![]()
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-07-30 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
![]() Takie rzeczy mi przyszły dziś ze Smyka. A jeszcze Olaf dostał od znajomych z Włoch taka kurteczke : ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
U nas pobudka 5:40, pojadlo dziecię i obudzilysmy się o 7:45. Ponad 10h bez jedzenia wytrzymała! ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry w koncu z rana
![]() ![]() ![]() aa no i juz wiem co kupie malemu po wypalcie, zaczelam szukac jakiejs przytulanki.. no z kocykiem, czy z metkami, cos w ten desen : ![]()
#941 | |
Zakorzenienie
|
Niunka mowisz ze nie było masakrycznie ze ściąganiem, ale sciagalas co 2 godziny?
Ja teraz po dwoch godzinach od poprzedniego ściągania miałam 100 ml z obu- to chyba nie aż tak źle, zobaczymy za kolejne dwie, tylko koleżanka ma przyjść kurcze, muszę zdążyć ściągnąć ![]() Madzixx gdybym ja miała taką grzeczniuchną córę to też bym była non stop zakochana ![]() Domima ekstra ciuszki, fajowska kurtka ze Smyka. Nie zazdroszczę przebojów z chrzcinami, chociaż u nas było identycznie, 3 razy przekładane, ale w końcu 23 sierpnia mamy. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Hehe to oby Tżtowi urlopu nie przedłużyli ![]() Ta pierwsza przytulanka ekstra! dla małego mężczyzny ![]()
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- KAMILOVE- niezla akcja, powiem szczerze ze usmialam sie z ciebie ![]() VIOLKA- mam nadzieje, ze cycki rusza z produkcja ![]() NIUNKA- maly juz zdrowy? GOSIAK- ![]() ![]() ![]() chcialam napisac jescze duzo wiecej, ale dziec mnie wola do spania ![]() ![]()
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
no ujdzie, wazne, ze cos, ale wkurzylam sie, bo mi napisali varity "a litlle bit", to im odpisalam , ze raczej "huge"!
Cytat:
![]() Uf zamowilam oplatek na tort z kraina lodu w ostatniej chwili, babka na urlop wyjezdza, a urozinki Mai w sobote, nadal mysle nad menu, ale powoli mi sie ksztaltuje w calosc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a domofon wyłączam jak jestem u mamy bo raz ma taki okropny dźwięk którego Nadia już nie raz się wystraszyla a dwa tutaj często dzieciaki wydzwaniaja by się dostać ma podwórko i jak mała mi śpi to nie ma bata żeby się nie obudziła, dla mnie cenne teraz każde 15min jej snu w ciągu dnia... Cytat:
Ja Ci powiem ze to świetny pomysł jest 😁👍 Cytat:
napisałam wyżej odnośnie domofonu 😚 a co do chrzcin to lipa troszkę no co Wam pozostaje, inny miesiąc? 😖 Cytat:
śliczne A kurtka wymiata 😍 fajnie musi wyglądać taki pelzajacy Olaf 😁 Nadia też już coś tam próbuje Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie obawialam bo w dzien chrzcin, matka chrzestna ma 10 rocznice slubu i myslalam ze moze gdzies pojada, bo oni czesto wyjezdzaja. No ale powiedziala ze spoko, najwyzej kiedy indziej wyjazd, milo ![]()
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Wklejacie te zdjęcia co kupicie, a ja w tym miesiącu na ciuchy dla dzieci wydała juz z 1000zl jak nie więcej...
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2015-07-30 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
DOMIMA swietna kurtka ze Smyka. Droga byla? Tez mysle nad kupnem czegos podobnego.
W sumie maly dostal taka bluzowa kurtke, moze wystarczy, hmmm...
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy tulisia i jest super ![]() ![]() przyszedł motyl i Emilka z Lamaze - jak na złość przed wyjściem TŻ do pracy ![]() ![]() bambusowe pieluchy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Kamilove-no właśnie srednio mi takie odwlekanie pasuje a w październiku nie chciałam za bardzo :/ zobaczymy..
Cashmere-u nas bedzie 35 osob dorosłych i 8 dzieci, większość rodziny przyjezdna ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Mała-super te przytulanki, tez chciałam cos w tym stylu ![]() Kamilove-skąd zamawiałam swoje przypomnij ? ![]() Polecam sierpniowy numer Dziecka ![]() M in o przytulaniu, rozmowach z niemowlakiem, furii, temperamencie, rozwijaniu równowagi i dlaczego maluchy czesto chorują na zapalenie ucha.
#952 |
Zakorzenienie
|
https://www.mall.pl/jedzenie-przybor...zt?v=614268001
podoba mi się taki zestaw ![]() ![]() ![]() Tatianka ostatnio nagminnie obgryza nogę małpie z maty, a teraz już obgryza nogę Emilce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
FLIGHT przypomnialabys przepis na Twoja salatke ze smazonymi pieczarkami? I ostatnio pisalas o fajnej z prazonym slonecznikiem
![]()
#954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze się ze takie efekty... tak mi poprawił humor po tej wczorajszej batalii o sen... ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() makaron, pieczarki, uprażony słonecznik, czosnek, koperek, majonez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Wiecie co. Mam takie spostrzeżenia ze allegro się bardzo spreza tzn Ci sprzedawcy. W jeden dzień się zamawia - na następny dzień jest przesyłka. Ostatnio mnie bardzo miło zaskakują... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
chce małej takie kółko kupić ![]() będzie pływać w wannie, a potem na basenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Mój Syn śpi od 8 - obudził się na chwilę to dalam go do huśtawki i śpi cały czas... 😨😨😨😨aż się tego boje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Dziewczzyny, a mozemy w klubie załozyc wątek odnosnie rozszerzania diety? Pomyslalam dzis, ze zaczne zbierać słoiczki, ale nawet tego nie wiem, jakie, jakiej firmy, gdzie najkorzystniej cenowo... Jak gotowac to nie wiem, co z czym i kiedy. No i moja jest jeszcze mała, więc zanim zacznę nie dokopię się do postów ;(
W ogóle spi po 15 minut, znów się malowałam z nią na kolanach. Przyszedł ten katarek, boję się ;P I jeszcze - czytałam, że bebilon i bebiko mają taki sam skład, a nieprawda. Właśnie sobie porównałam tego zwykłego bebilonu i zwykłego bebiko i mają mniej więcej to samo, ale w różnych miejscach w składzie, co oznacza, że w różnych ilościach. no i w Bebiko nie ma DHA ale o tym już Sonia chyba pisała. A to też ciekawe, bo czytałam, że dzieci mogą źle na DHA reagować, tzn bólami, a we wszystkich tych "lepszych" mlekach jest teraz DHA, hmm... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.