Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIX - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-30, 11:34   #2131
juli_jka
now or never

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIX

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
A kiedys wstawila na swojego bloga przepis na sernik weganski, i jedna Laska przeliczyla ze ten sernik by cos ok. 200 zl kosztowal i nie wierzylam, az sama przejrzalam skladniki i sie zdziwilam...

Kiedys lubialam Megilounge, teraz wrocila po przerwiei co ?????????
WEGANIZM i JOGA !!!

Czy Weganizm i joga to jedyne tematy vlogerek?
Taka moda, czy co?
ceny sa rzeczywiście nie na nasze polskie realia - trochę szkoda
no i veganizm, który je orzechy, na które jestem uczulona

sama tę "modę" odbieram ciut inaczej - dziewczyny pokazują, że mozna zyć inaczej i nie jest to szkodliwe
podziwiam je za wytrwałość

z resztą u Agi i Megi chyba zmiana diety była/jest spowodowana chorobami. (?)

sama mięsa nie jem, a jajka uwielbiam i nie wyobrażam sobie ich nie jeść - ale przyznaję, że moim nie jedzeniem nie stoi żadna ideologia
Stary 2015-07-30, 11:34   #2132
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Szavkaworld: tez cos kombinuje z odzywianiem, najpierw zrezygnowala z pszenicy, pieczywa, mleka itp. Niedlugo pewnie bedzie i Mieso...
Przecież Szavka mówiła wyraźnie, ze jest uczulona i dlatego takie zmiany. Ma się truć tylko po to żeby widzom było miło?

Wydaje mi się, ze trochę przesadzasz. Od kiedy ćwiczenia, zwracanie uwagi na składy i na to co się je jest złe?
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 11:36   #2133
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
no wlasnie filmiki pielegnacyjne byly super. A teraz co, wszystkie produkty jakies ekskluzywne, ceny powalaja, a za 2-3 lata jej sie odwidzi i zacznie znowu reklamowac konwenjonalne produkty?
Mam wrazenie, ze ludzie ktorzy przechodza na calkowity weganizm zaczynaja sie zachowywac jakby do jakiejs sekty nalezeli... Caly swiat jest zly, wszedzie zwiazki rakotworcze, miesa jesc nie wolno, trzeba biegac, joge cwiczyc.
Mamy w pracy jedna taka nawiedzona, tak ze wszystkim uwazala, mleka ni pija, miesa nie jadla , cudy na kiju i tak miala raka piersi. Wszystko dobrze sie skonczylo, ale niektiorzy przesadzaja ze wszystkim.
Szkoda, bo lubilam Nissiax...
ja u nissiax nie widze takiego "sekciarstwa". wydaje mi sie taką "normalną" weganką (w porównaniu np. z Mają, u której juz takie zachowania widze)
mnie nawet troche inspiruje, zastanawialam sie ostatnio nad pojsciem na joge Weganką nie zotane, bo mi ten styl zycia nie odpowiada (miesa jem malo, ale owoce morza to u mnie podstawa). A filmiki z naturalną pilęgnacją mnie interesują, bo staram sie u siebie wykluczyć drogeryjną pielęgnacje i stan cery mi sie mocno poprawia. Chciałam nawet to eko pudełeczko, ale czekam jak to sie rozwinie.

edit: ale mode na weganizm troche rzeczywiscie ostatnio widze.

BTW, jest tu Mostly? Podawała kiedy chyba jakis przepis na tonik lawendowy, chcialam spróbowac, bo moja mama nasadziła tyle lawendy w tym roku, ze moglabym tym handlowac :"D macie jakies pomysły do czego mozna uzyc suszoną lawende??

Edytowane przez 201605301111
Czas edycji: 2015-07-30 o 11:38
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 11:37   #2134
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

O tak, między innymi przez to nissiax już dawno wyleciała z mojej listy subskrypcji.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 11:39   #2135
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
BTW, jest tu Mostly? Podawała kiedy chyba jakis przepis na tonik lawendowy, chcialam spróbowac, bo oja mama nasadziła tyle lawendy w tym roku, ze moglabym tym handlowac :"D macie jakies pomysły do czego mozna uzyc suszoną lawende??
Ciasteczka z suszoną lawendą!
Stary 2015-07-30, 11:40   #2136
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PlantsOnMyPlate Pokaż wiadomość
Ciasteczka z suszoną lawendą!
COOOOOOOOOOOOOOOOO D:
omg chce przepis, slij mi, moze byc na priw
Stary 2015-07-30, 11:44   #2137
anu07
Raczkowanie

Cytat:
ja u nissiax nie widze takiego "sekciarstwa". wydaje mi sie taką "normalną" weganką (w porównaniu np. z Mają, u której juz takie zachowania widze)
mnie nawet troche inspiruje, zastanawialam sie ostatnio nad pojsciem na joge Weganką nie zotane, bo mi ten styl zycia nie odpowiada (miesa jem malo, ale owoce morza to u mnie podstawa). A filmiki z naturalną pilęgnacją mnie interesują, bo staram sie u siebie wykluczyć drogeryjną pielęgnacje i stan cery mi sie mocno poprawia. Chciałam nawet to eko pudełeczko, ale czekam jak to sie rozwinie.

Gdy jakiś czas temu napisałam komentarz pod filmikiem u nissiax, że coraz cieżej ogląda mi się jej filmiki to wiecie co? Padły komentarze, że muszę mieć problem ze sobą, podświadomie wiem że robię źle itd Oglądając jej fimy coraz bardziej mam wrażenie, że jej droga jest jedyną wg nich odpowiednią
anu07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 11:48   #2138
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
COOOOOOOOOOOOOOOOO D:
omg chce przepis, slij mi, moze byc na priw
Robisz ciasto na zwykłe ciasteczka maślane i dosypujesz suszoną lawendę. Ilość lawendy według uznania, zależy jak bardzo ci posmakuje. Czasami dodaje jeszcze żurawinę i wtedy smakują idealnie <3
Tu przepis na opcje z żurawiną: http://blondynkagotuje.blogspot.com/...-zurawina.html
Stary 2015-07-30, 11:54   #2139
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
z jednej strony ma rację, że okrągła buzia niezbyt korzystnie wygląda w samym rozświetleniu, wręcz optycznie wydaje się taka twarz wtedy jeszcze większa, a to, że ktoś nie chce się ograniczać - w porządku, tylko nie zawsze efekt końcowy wygląda u takiej osoby dobrze
a to, że Bogusi komentarze są nieco złośliwe no to cóż...

dolna powieka jest przecudna!
Odpowiedzi tez dobre lulu że wie co to jest strobing i oglądała filmik Katosu (w domyśle: też?) A Eva, że już ma tą bazę i stosuje. No i to by było na tyle z Bogusią makeup artist
Swoją drogą to dziwne jest to, że Bogusia tak zawsze się broni w komentarzach, wszystko wyjaśnia itd., nie potrafi zignorować, a nasze forum ignoruje.

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Ciąg dalszy streszczenia:
Zostawiają otwartą przyczepę ze sprzętami: apatatem, telefonem, laptopem, bo na Helu nikt nie kradnie.
Tam przyjeżdżają raczej zamożni ludzie więc jak się zdarzy, że ktoś coś ukradnie, to raczej ktoś z zewnątrz.

Lew kiedyś zosawił telefon na leżaku i nikt mu go nie ukradł.
Do czasu...
Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że to powiedzieli we vlogu, sami zachęcają złodziejów do splądrowania przyczepy.
Dwoje dorosłych ludzi..
Przynajmniej będą mieli o czym mówić we vlogach
Cytat:

BTW, jest tu Mostly? Podawała kiedy chyba jakis przepis na tonik lawendowy, chcialam spróbowac, bo moja mama nasadziła tyle lawendy w tym roku, ze moglabym tym handlowac :"D macie jakies pomysły do czego mozna uzyc suszoną lawende??
Tak. akurat nissiax w tym weganiźmie jest naturalna, powoli te zmiany wprowadzała i po prostu ją to wciągnęło i dalej wciąga coraz głębiej z Mayą jest inaczej, ale to też głównie dlatego, że jej kanał jest cały o jej stylu życia i tylko o tym ciągle mówi. Nissiax ma jeszcze tą kosmetyczną cześć.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Wydaje mi się, że ta czołówka szusz totalnie nie pasuje do jej kanału. Chodzi mi o to, że na początku już taki TROCHĘ profesjonalny wstęp, a później gadanie o lwie, słoniu i innych p.#.ach...
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 11:57   #2140
201607111004
Konto usunięte

Patalus, dziewczyno! Coś pięknego!!!
http://nataliawabich.blogspot.com/20...-infinity.html

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
może lepiej smakuje ?
No patrz, teraz muszę sprawdzić : <

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
śniadanie
ja raczej o obiedzie myślę
Też już myślałam, że pozostanie mi czekać na obiad
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 11:59   #2141
ajah
wańka wstańka

Cytat:
no wlasnie filmiki pielegnacyjne byly super. A teraz co, wszystkie produkty jakies ekskluzywne, ceny powalaja, a za 2-3 lata jej sie odwidzi i zacznie znowu reklamowac konwenjonalne produkty?
Mam wrazenie, ze ludzie ktorzy przechodza na calkowity weganizm zaczynaja sie zachowywac jakby do jakiejs sekty nalezeli... Caly swiat jest zly, wszedzie zwiazki rakotworcze, miesa jesc nie wolno, trzeba biegac, joge cwiczyc.
Mamy w pracy jedna taka nawiedzona, tak ze wszystkim uwazala, mleka ni pija, miesa nie jadla , cudy na kiju i tak miala raka piersi. Wszystko dobrze sie skonczylo, ale niektiorzy przesadzaja ze wszystkim.
Szkoda, bo lubilam Nissiax...

A kiedys wstawila na swojego bloga przepis na sernik weganski, i jedna Laska przeliczyla ze ten sernik by cos ok. 200 zl kosztowal i nie wierzylam, az sama przejrzalam skladniki i sie zdziwilam...

Taka zawiedziona jestem. bo juz w ogole nie ma kogo ogladac.

Kiedys lubialam Megilounge, teraz wrocila po przerwiei co ?????????
WEGANIZM i JOGA !!!

Szavkaworld: tez cos kombinuje z odzywianiem, najpierw zrezygnowala z pszenicy, pieczywa, mleka itp. Niedlugo pewnie bedzie i Mieso...

Czy Weganizm i joga to jedyne tematy vlogerek?
Taka moda, czy co?
Nie przesadzasz trochę
szavka zmieniła dietę ze względu na problemy zdrowotne, a dokładniej na wyniki testów alergicznych.
Jeśli nie podbają ci się wegańskie kanały czy filmy możesz przecież oglądać te o innej tematyce.

Co do Agnieszki i nieszczęsnego sernika: w Stanach ceny są inne, niższe niż w Polsce. Poza tym zdrowsze jedzenie często ma pozytywny wpływ na kondycję fizyczną i zmniejszenie ilości choróbsk.

Nie jestem weganką, nigdy nie będę. Za to lubię dobre, smaczne jedzenie, które mi służy.
Foodbooki wszelkie są zawsze mile widziane.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-30, 12:01   #2142
diorentynka
Zadomowienie

Buty

Te ostatnie

Edytowane przez diorentynka
Czas edycji: 2015-07-30 o 12:05
diorentynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 12:02   #2143
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ruskieklopsy Pokaż wiadomość
ja nie mam
tzn mam szklanki 250ml tylko i jak chce walnąć mega koktajl czy kawę mrożoną, to biorę słoik
moja mama tez korzysta ze sloiów, nosi w nich duzo rzeczy do pracy, mamy też fajne kubki z tupperweara które mocno kocham, ale nie maja takiej pojemności Więc słoiki u nas to norma mój kolega nosil sobie w takim porzadnym słoju po jakimś smalcu owsiankę, bo jadł dużo.
Ale zauważ, że piszesz o dużych pojemność (gdy robię litr soku, też piję ze słoja), lub o słoiku jako pojemnik na żywność gdy wychodzimy z domu. A ona po prostu w mały słoiczek walnęła sobie śniadanko, które nawiasem pisząc, dla mnie byłoby deserem. Dla mnie to dziwne. A widziałam już wiele razy, że ktoś tak przygotowuje jedzenie czy picie. No nie wiem, dla mnie słoiki są do przetworów i właśnie np. na zupę do pracy. #ograniczonemyślenie #takmałowyobraźni #zaślepionajednymsystemem
Stary 2015-07-30, 12:08   #2144
olenkasz
Zakorzenienie

dziwi mnie, że ludziom przeszkadza, że ktoś nie je mięsa i ćwiczy brzmi jak typowe męczenie buły.
nie chce jeść, to nie je, opowiada o tym ludziom, którzy też nie chcą jeść. no i co w tym złego? lasek wpindalających mięcho jest na yt zatrzęsienie, to co złego, że inni ludzie, ci mięsa niespożywający, będą mieć kogoś do pooglądania?
pińdziesiąt panienek zachwalających jakieś chodakowskie i inne mele- co złego, że jedna pokaże jogę? coś innego niż ta sama przemielona papka?
wszystkie sikają korsami i innymi MURami, to jedna niech nie sika, niech będzie sobą, niech coś się dzieje, bo raka oczu mam od lasek pt. HOUL, PROJEKT DENKO, GRWM, DENKO, HOUL, ULUBIEŃCY, BUBLE, HOUL, DENKO, VLOG
Stary 2015-07-30, 12:10   #2145
Enpleurs
profesor nadzwyczajny

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
dziwi mnie, że ludziom przeszkadza, że ktoś nie je mięsa i ćwiczy brzmi jak typowe męczenie buły.
nie chce jeść, to nie je, opowiada o tym ludziom, którzy też nie chcą jeść. no i co w tym złego? lasek wpindalających mięcho jest na yt zatrzęsienie, to co złego, że inni ludzie, ci mięsa niespożywający, będą mieć kogoś do pooglądania?
pińdziesiąt panienek zachwalających jakieś chodakowskie i inne mele- co złego, że jedna pokaże jogę? coś innego niż ta sama przemielona papka?
Enpleurs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 12:12   #2146
diorentynka
Zadomowienie

Może jestem 100 lat za murzynami, ale natknęłam się dziś na info o śmierci Jana Kulczyka... To prawda?
Stary 2015-07-30, 12:14   #2147
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Karol o tym mówi
Dzięki ci DOBRA KOBIETO!
Jestem za stara, o choć już wiem, to nie chcę w to wchodzić. Faktycznie bajer dla młodych.
Stary 2015-07-30, 12:15   #2148
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Do usług! Ten gif idealnie podsumowuje dwa ostatnie vlogi:

Z dźwiękiem polecam! https://www.gifyoutube.com/gif/vZ9gWD
Z dźwiękiem mistrz nad mistrze!
Stary 2015-07-30, 12:16   #2149
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość
Buty

Te ostatnie
no fajnie, ale czyje te buty?
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 12:18   #2150
fableux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Niestety muszę się zgodzić po części z tym postem. Kiedyś oglądałam kazdy filmik po kolei, a teraz mając dużo mniej wolnego czasu często omijam jej kanał, ale nadal bardzo cenię sobie typowo pielęgnacyjne filmy Agnieszki.
Same here
fableux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 12:18   #2151
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olgus1987 Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia...
I ja.
Uwielbiam N. Wiem, że nie namawia nas na taki tryb życia, ale gdzieś tam jakoś boli mnie, że ona żyje tak zdrowo, eko, a mnie się nie chce. Gdzieś z tyłu głowy mi śpiewa, że jestem przez to gorsza.
Cenię jej posty pielęgnacyjne. Czasami użyję jakiś jej przepis (polecam czekoladowy deser z awokado - ja zrobiłam akurat samo awokado z mlekiem, miodem i kakao a nadal było pyszne. Muszę kiedyś zrobić tak jak dokładnie podała w przepisie).
Staram się więc podchodzić do jej trybu życia z przymrużeniem oka by nie popaść w jakąś paranoję.
Stary 2015-07-30, 12:26   #2152
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Może jestem 100 lat za murzynami, ale natknęłam się dziś na info o śmierci Jana Kulczyka... To prawda?

tak

Chociaż sa spiskowe teorie ze nie xd
Stary 2015-07-30, 12:27   #2153
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
nie wierzę, że to czytam
No, Selfish, jak Ty coś chlapniesz...
Cytat:
No tak, dlaczego miałaby nie być? Zmarł wskutek powikłań po zabiegu kardiologicznym. Szkoda faceta, to miała być rutynowa operacja.

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2015-07-30 o 12:30 Powód: walka z powtórzeniami
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 12:29   #2154
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PlantsOnMyPlate Pokaż wiadomość
Przecież Szavka mówiła wyraźnie, ze jest uczulona i dlatego takie zmiany. Ma się truć tylko po to żeby widzom było miło?

Wydaje mi się, ze trochę przesadzasz. Od kiedy ćwiczenia, zwracanie uwagi na składy i na to co się je jest złe?

wiem, wiem, ze tlumacza to "chorbami", ale sorry, co one nagle wszystkie takie chore sa ?
Nie pisze, ze to zle, tylko, ze jedna za druga o tym samym beda mowic...
tak jak wczesniej byly kosmetyki MACA, potem paletki NAKED, a teraz wszystkie beda wegankami.... ta wspolzaleznosc mnie po prostu dziwi.
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 12:29   #2155
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość
No, Selfish, jak Ty coś chlapniesz...

No tak, dlaczego miałaby nie być? Zmarł wskutek powikłań po zabiegu kardiologicznym. Szkoda faceta, to miał być rutynowy zabieg.
Bo tyle było już nieprawdziwych informacji (głupich żartów) o śmierci innych znanych osób, że zawsze mnie zastanawia, czy to prawda.
Stary 2015-07-30, 12:31   #2156
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Bo tyle było już nieprawdziwych informacji (głupich żartów) o śmierci innych znanych osób, że zawsze mnie zastanawia, czy to prawda.
Ale to na pudelku , a w tym przypadku ta wiadomość pojawiła się we wszystkich największych serwisach informacyjnych.

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2015-07-30 o 12:34
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 12:33   #2157
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
I ja.
Uwielbiam N. Wiem, że nie namawia nas na taki tryb życia, ale gdzieś tam jakoś boli mnie, że ona żyje tak zdrowo, eko, a mnie się nie chce. Gdzieś z tyłu głowy mi śpiewa, że jestem przez to gorsza.
Cenię jej posty pielęgnacyjne. Czasami użyję jakiś jej przepis (polecam czekoladowy deser z awokado - ja zrobiłam akurat samo awokado z mlekiem, miodem i kakao a nadal było pyszne. Muszę kiedyś zrobić tak jak dokładnie podała w przepisie).
Staram się więc podchodzić do jej trybu życia z przymrużeniem oka by nie popaść w jakąś paranoję.

dokladnie to mialam tez na mysli
jej foty na instagramie tez mnie czasami doluja.
Nissiax83 kreuuje swoj idelany wizerunek. Ja nie rozumiem, jak mozna byc az tak idealnym? Sa naprawde, az tak idealni ludzie ? Ja nie znam nikogo w moim otoczeniu, kto bylyby tak idealny. kazdy ma jakies wady.
Czy to wszystko tylko tak wykreowane ?`
Co myslicie?

Dlatego chyba polubilam susz, bo ona taka roztargniona
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 12:33   #2158
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość
Ale to na pudelku , a w tym przypadku ta wiadomość pojawiła się na wszystkich największych serwisach informacyjnych.
Nie czytam ich/nie oglądam, stąd moje pytanie
Stary 2015-07-30, 12:35   #2159
ajah
wańka wstańka

Cytat:
wiem, wiem, ze tlumacza to "chorbami", ale sorry, co one nagle wszystkie takie chore sa ?
tak jak wczesniej byly kosmetyki MACA, potem paletki NAKED, a teraz wszystkie beda wegankami.... ta wspolzaleznosc mnie po prostu dziwi.
Jakie wszystkie?
wymieniłaś kilkla i już wszystkie. Można wymienić kolejnych 10, które nie mają szczególnych upodobań dietetycznych, nie uprawiają sportu, nie mówią o sporcie za bardzo itd.
Stary 2015-07-30, 12:36   #2160
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Nawet jeśli niektóre robią to pod wpływem mody to i tak jest dla wszystkich na plus. Promują jedzenie dużej ilości warzyw i owoców, aktywność fizyczną. Taka moda nikomu nie szkodzi, a niektórym może bardzo pomóc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości