Scent Bar LVII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-30, 12:39   #1291
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVII

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Keirowa fryzura najbardziej Twoja, twarzowo. Ale cieniowanie jest i to niemało. Może pokaż zdjęcie fryzjerce i skonsultuj, zapytaj jak to u Ciebie wyjdzie, że chcesz jak najmniej cieniowania etc. Widzę, że podoba Ci się najbardziej.

Jak się włosy skraca to jest ich więcej w takim przypadku jak np. mój: na długości włosy mi się wykruszają a na dodatek, mam krótki cykl życiowy włosa i nowe nie nadążają rosnąć, zatem od ucha w dół mam o jakieś 2/3 włosów mniej. Widać to po warkoczyku

Jednak trwam póki co i nie ścinam, bo chcę do ramion. Prędzej czy później zetnę te 3 witki (Witki! ) ale wolałabym później żebym nie musiała mieć za ucho tylko do lini karku, tak myślę jeszcze z 4 cm wyhodować i ciach. U mnie to prawie 4 miechy zajmie ((( Rosną mi ok 1 cm na miesiąc. Ja nie wiem jak ja 4 mieszki wytrzymam, pewnie nie. Znam siebie. Jestem nieobliczalna w cięciu.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

1. Zgadzam się I tam były a'la Kukulska.

2. Współczuję.

Bardzo wątpię, znając Justynę ma ten kryzys jak ja, tak z kilka razy na dzień , co dzień. No chyba że coś się zmieniło.
Co do fryzur to się nie wypowiem bo okazało się że sienie znam. Myślałam kiedyś że bob jest dla każdych włosów nawet takich marnych jak moje...A tu Gucio bob taki jaki bym chciała ,nigdy na moich włosach nie będzie wyglądał tak jak ja chcę

Ja sobie w takich momentach przypominam jak mi było jak były krótkie i jak ręką odjął ... Ciekawe na jak długo

A dziś przyglądam się swoim włosom i nie mogę uwierzyć , są jak sztuczne ...po odżywce bez spłuk balea z kokosem ...
Stary 2015-07-30, 13:02   #1292
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Oj, moze z czasem zmieni sie coś, wiadomo, ze nie całe zycie wszytsko pachnie identycznie Ale chyba sa jakies, które pachną na Tobie, tak jak Ci sie podoba?
no kilka-kilkanaście sztuk pachnie tak, jak powinno
reszta błeee
Stary 2015-07-30, 13:10   #1293
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
O ile ja pamiętam, to Ty miałaś bardzo ładnie ułożone włosy, jak miałaś wystawę w Mon Credo
No i może coś takiego bedzie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
To zwykły kryzys zapuszczeniowy jest , ja też raz na jakiś czas mam szajbę żeby obciąć
Przede wszystkim, to ja włosów do uszu nie uważam za krótkie - krótkie to są powiedzmy trzycentymetrowe
A nosi mnie raz na jakiś czas - jak mi się uda ładnie ułożyć, to mi mija - a potem znowu

Cytat:
Keirowa fryzura najbardziej Twoja, twarzowo. Ale cieniowanie jest i to niemało. Może pokaż zdjęcie fryzjerce i skonsultuj, zapytaj jak to u Ciebie wyjdzie, że chcesz jak najmniej cieniowania etc. Widzę, że podoba Ci się najbardziej.
Tak, tak - alb znowu ucieknę od fryzjera - ale najpierw zaplotę warkoczyk, żeby zobaczyć, czy jest drastyczna różnica w ilości na długości

Cytat:
Ju ładny bob w typie zdjecia nr 1 mozna zrobić cieniujac same tylko końcowki, to nei szkodzi calosci - ja tak mialam robionego boba, bo tez nie chciałam cieniowania. Pani mi wytłumaczyła, ze bez zadnego podcieniowania końcowek na ok 1 -3 cm bedzie oklapnieta i brzydka fryzura, brak objetosci. I miala racje, bo wyszło tak super, ze chyba znowu tak sie obetne
A gdzie jest ta pani?
Ja jednak wolę nie cieniować - jakoś tak na psychikę mi dobrze to działa - że jest linia, prosta, i cześć

Cytat:
A dziś przyglądam się swoim włosom i nie mogę uwierzyć , są jak sztuczne ...po odżywce bez spłuk balea z kokosem ...
To dobrze czy źle?
Czyli jakie so?

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:13   #1294
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Przede wszystkim, to ja włosów do uszu nie uważam za krótkie - krótkie to są powiedzmy trzycentymetrowe
A nosi mnie raz na jakiś czas - jak mi się uda ładnie ułożyć, to mi mija - a potem znowu

To dobrze czy źle?
Czyli jakie so?
1 Dla mnie krótkie to takie których nie mogę związać.Tylko muszę układać , co mnie do szału doprowadza

2 Są jak nie moje ....Na plus , chyba nic więcej z nich nie wycisnę
Stary 2015-07-30, 13:16   #1295
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
no kilka-kilkanaście sztuk pachnie tak, jak powinno
reszta błeee
To dobrze, ze sa jakies, co pachną w porzadku

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:

A gdzie jest ta pani?
Ja jednak wolę nie cieniować - jakoś tak na psychikę mi dobrze to działa - że jest linia, prosta, i cześć
W katowicach he he
Nie kazde cieniowanie to typowe cieniowanie, czyli widoczne schodki etc O tym przy takim bobie to jest mini cieniowanie samych końcówek własnie po to, zeby nei trzeba sie było z wlosami uzerac po myciu na codzien. I niestety Pani miala racje, bo z 2 razy sie uparłam podciać bez zadnego cieniowania i ...d**** jednym słowem. Włosy zwisały, nijak sie nie układały, no lipa.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:21   #1296
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
W katowicach he he
Nie kazde cieniowanie to typowe cieniowanie, czyli widoczne schodki etc O tym przy takim bobie to jest mini cieniowanie samych końcówek własnie po to, zeby nei trzeba sie było z wlosami uzerac po myciu na codzien. I niestety Pani miala racje, bo z 2 razy sie uparłam podciać bez zadnego cieniowania i ...d**** jednym słowem. Włosy zwisały, nijak sie nie układały, no lipa.
Dokładnie włosy są w jednej linii , ale końcówki są postrzępione nie wyschodkowane...
Stary 2015-07-30, 13:27   #1297
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, ze sa jakies, co pachną w porzadku

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

W katowicach he he
Sie nie śmiej - wybieram się tam

Słuchajcie, a jak u Was jest z Daim Blond? Trwałość? Wielce nędzny?
(bo mi się najbardziej podoba)
Ustrzeliłam używkę Laine!

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:29   #1298
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Co do fryzur to się nie wypowiem bo okazało się że sienie znam. Myślałam kiedyś że bob jest dla każdych włosów nawet takich marnych jak moje...A tu Gucio bob taki jaki bym chciała ,nigdy na moich włosach nie będzie wyglądał tak jak ja chcę

Ja sobie w takich momentach przypominam jak mi było jak były krótkie i jak ręką odjął ... Ciekawe na jak długo

1. Ja też się nie znam. Ot mówię co uważam, raczej po swoich doświadczeniach.

2. Ja też póki co działa. Wiesz, gdybym miała te wlosy zdrowe, to bym nawet do nich nie podeszła z nożyczkami.

3. Dla mnie to minus. Takie mam od ucha w dół. Koszmar. Jak u Barbie. Jak je chwycę i ustawię w poziomie to są jak drut, sztywna linia, trzymają poziom Nie lecą na dół jak winny normalne, zdrowe włosy.

Ciekawa jestem jakie by były bez rozjaśniacza? No ale to oznacza albo rudziiejące farbowanie, albo siwiejący bury popiołowy tłusty przyklapnięty naturals. Ponieważ jestem niereformowalna w kwestii włosów, to na przyszły odrost postanowiłam jeszcze dać szansę Joannie Srebrny Pył, której to nie było na stanie jak kupowałam.

Ten filmik mnie zachęca : https://www.youtube.com/watch?v=NHfKj6SQcqo
Zauważyłam, że odrost, też jej wyszedł rudy, tylko jest malutki, i czy ja dobrze wnioskuję, że dlatego resztę ma taką jasną, bo przy każdorazowym farbowaniu przejeżdża po tych już raz farbowanych włosach?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-07-30 o 13:31
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:34   #1299
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Sie nie śmiej - wybieram się tam

Słuchajcie, a jak u Was jest z Daim Blond? Trwałość? Wielce nędzny?
(bo mi się najbardziej podoba)
Ustrzeliłam używkę Laine!
A czemu mam się smiac? Co Cie tam sprowadza?
U mnie Daim odpadł - kupiłam w ciemno i sprzedałam od razu w sumie - nic nie było czuć po godzinie. Normalnie zapach widmo
Gratki

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-30, 13:37   #1300
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ju, jak Cię z tym fryzjerem mocno przypili, to Ci chętnie podam namiar we w stolycy

Z Lutków to bym jeszcze kiedyś chciała mieć Borneo a ponieważ nie mam, pójdę sobie dzisiaj strzelić Aromatics in white (skoro już mam za co )
Stary 2015-07-30, 13:41   #1301
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ja też się nie znam. Ot mówię co uważam, raczej po swoich doświadczeniach.

2. Ja też póki co działa. Wiesz, gdybym miała te wlosy zdrowe, to bym nawet do nich nie podeszła z nożyczkami.

3. Dla mnie to minus. Takie mam od ucha w dół. Koszmar. Jak u Barbie. Jak je chwycę i ustawię w poziomie to są jak drut, sztywna linia, trzymają poziom Nie lecą na dół jak winny normalne, zdrowe włosy.

Ciekawa jestem jakie by były bez rozjaśniacza? No ale to oznacza albo rudziiejące farbowanie, albo siwiejący bury popiołowy tłusty przyklapnięty naturals. Ponieważ jestem niereformowalna w kwestii włosów, to na przyszły odrost postanowiłam jeszcze dać szansę Joannie Srebrny Pył, której to nie było na stanie jak kupowałam.
1 No ja też tylko z własnego więc niema się do czego przywiązywać , bo każdy włos ma inny

2 Ale one nie są sztywne , są wygładzone, dociążone ale nie oklapnięte, jak je biorę w garść żeby związać to czuję że mam włosy, a nie puch i trzy włoski na krzyż .O wiem ,one są takie jak po prostownicy ale bez pocienienia włosa, bo u mnie po prostownicy włosy robią się takie cienkie strasznie... Ciężko to opisać ...

3 Ja chce płukankę niebieską ale nigdzie jej nie widziałam stacjonarnie ...Jeszcze

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2015-07-30 o 13:44
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:49   #1302
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Z Lutków to bym jeszcze kiedyś chciała mieć Borneo a ponieważ nie mam, pójdę sobie dzisiaj strzelić Aromatics in white (skoro już mam za co )
Ja własnie chciałam powachac Borneo i nie ma u nas

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-30, 13:52   #1303
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Jest
bardzo paczulowy ...
Stary 2015-07-30, 13:52   #1304
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Ja miałam swego czasu używkę, piękna paczula

Jesooo, jestem głodna a jednocześnie tak zdenerwowana, ze nie jestem w stanie jeść
Stary 2015-07-30, 14:00   #1305
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Jest
bardzo paczulowy ...
Jak to paczula typu angelowatego to juz sie napaliłam

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Ja miałam swego czasu używkę, piękna paczula

Jesooo, jestem głodna a jednocześnie tak zdenerwowana, ze nie jestem w stanie jeść
A ić! Teraz chcę koneicznie Borneo poniuchać !

Czemu zdenerwowana?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-30, 14:01   #1306
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to paczula typu angelowatego to juz sie napaliłam
Nie jest angelowa , jest zmurszało, duszno, drewniano, słodko ziołowa . Angelowa jest metaliczno cukrowa , jadalna
Stary 2015-07-30, 14:03   #1307
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Nie jest angelowa , jest zmurszało, duszno, drewniano, słodko ziołowa . Angelowa jest metaliczno cukrowa , jadalna
Drewno, zioło, zmursz ...o boziu to jeszcze lepiej! Kto ma odlewkę Borneo malutką chociaz?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-30, 14:03   #1308
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Czemu zdenerwowana?
A przeczytaj, co napisałam na szaro ze trzy posty wcześniej
Stary 2015-07-30, 14:05   #1309
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
A w ogóle niech mi ktoś da siłę - znowu przyszli z Poczty Polskiej skarżyć się na krzyki tym razem zbiorczo - trzech facetów i jedna pani.... i ja muszę oczami świecić....
Oj Ale czmeu sie az tak przejmujesz tym? Przeciez bezpośrednio nie jestes sprawcą chyba?

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-30, 14:12   #1310
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Oj Ale czmeu sie az tak przejmujesz tym? Przeciez bezpośrednio nie jestes sprawcą chyba?
Wiesz, trudno się nie przejmować, jak ktoś nad Tobą stoi i drze mordę tak, że przychodzą z pretensjami ludzie z sąsiedniej firmy... ja w każdym razie nie potrafię, przez 5 lat się nie przyzwyczaiłam.
Stary 2015-07-30, 14:15   #1311
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Wiesz, trudno się nie przejmować, jak ktoś nad Tobą stoi i drze mordę tak, że przychodzą z pretensjami ludzie z sąsiedniej firmy... ja w każdym razie nie potrafię, przez 5 lat się nie przyzwyczaiłam.
Wiesz, kwestia podejscia- kiedys przejmowałam sie wszytskim, teraz z czasem stopniowo zlewam co mogę i dobrze mi z tym. A dodam, ze niełatwo, bo ja z tych co sie zawsze wszystkim i mocno przejmowały
A powiedz mi, czemu ktoś sie na Ciebie wydziera tak głosno, ze az inni przychodza? Jesli oczywiscie to nie problem dla Ciebie, jak nie chcesz, to nie pisz

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-30, 14:17   #1312
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja ogólnie nie rozumiem zajścia , jak ktoś przychodzi i się drze? Nie ogarniam tego..

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2015-07-30 o 14:19
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 14:17   #1313
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Wiesz, kwestia podejscia- kiedys przejmowałam sie wszytskim, teraz z czasem stopniowo zlewam co mogę i dobrze mi z tym. A dodam, ze niełatwo, bo ja z tych co sie zawsze wszystkim i mocno przejmowały
A powiedz mi, czemu ktoś sie na Ciebie wydziera tak głosno, ze az inni przychodza? Jesli oczywiscie to nie problem dla Ciebie, jak nie chcesz, to nie pisz

Ja się i tak przejmuję dużo mniej niż na początku - teraz właśnie 90% takich sytuacji olewam równo ciepła strugą - dziś był przypadek z kategorii pozostałych 10%.

Napiszę Ci na PW, na ogólnym forum wolę nie wchodzić w szczegóły.

Neska
, ja też nie rozumiem - nie rozumieć sobie mogę skolko ugodno
Stary 2015-07-30, 14:19   #1314
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

Ja się i tak przejmuję dużo mniej niż na początku - teraz właśnie 90% takich sytuacji olewam równo ciepła strugą - dziś był przypadek z kategorii pozostałych 10%.

Napiszę Ci na PW, na ogólnym forum wolę nie wchodzić w szczegóły.
I tak trzymac
Ok, nie chciałam byc wscibska, ale no po prostu zaciekawiło mnie, jak mozna sie drzec w pracy na kogoś tak głosno, ze przychodzą inni sie skarzyc

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-30, 14:21   #1315
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
I tak trzymac
Ok, nie chciałam byc wscibska, ale no po prostu zaciekawiło mnie, jak mozna sie drzec w pracy na kogoś tak głosno, ze przychodzą inni sie skarzyc

No własnie, zresztą ja bym pewnie ich ignorowała tzn tych co przychodzą ...
Stary 2015-07-30, 14:22   #1316
Parabelka
Panaroja

snad obżarstwa w pracy
Cytat:
Joł joł baru sand d kataru , bólu gardła i zatok
oj ale dlaczemuż się cieszysz
Cytat:
Dziewczyny, pomóżcie - te 3 sobie upatrzyłam .Włosy mam cienkie, miękkie i lekko falujące (ale mogę też wysuszyć na prosto)

Załącznik 6026362

Załącznik 6026363

Załącznik 6026364
zdecydowanie Kukulska

Cytat:

NA mnie Serge śmierdzi, ale to chyba dla nikogo niepomocna informacja
Ot tak, gwoli statystyk piszę

Mam wrażenie, że do Twoich włosów tylko Kukulska. Opieram sie na tym, że reszta fryzur jest mocno cieniowana, a ponieważ sama mam falujące cienkie włosy to wiem, że przy takim obcięciu zawsze będą się kręcić na potęgę. Ja cieniowaniu, ze względu na mój rodzaj włosa mówię nie. To był koszamr w moim przypadku. Jednak widziałam Ciebie, masz grubszy włos od mojego, zatem nie traktuj tego jako wyrocznię
1.na mnie teeeż
2.
Cytat:
No miałam... ale już nie mogę wytrzymać!
Jeszcze środkowa w wersji fal :

Załącznik 6026368
taki rozpirzony bob wygląda okropnie niechlujnie
Cytat:
Borneo jak Kokon pachnie tylko mniej słodko , bardziej wytrawnie .

Neska mi się nie cytła - zgadza się , są włosy , na których niektóre fryzury nie wyjdą , bo włos ię do tego nie nadaje na przykład u mnie nigdy i za żadne skarby bob nie wyjdzie , a uwielbiam klasycznego boba a la garconne i co z tego rozpirzony też nie wyjdzie , w ogóle na moich włosach NIC nie wychodzi z wyjątkiem długich zawiązanych w supeł kiedyś jeszcze warkocz mógł być jak jeszcze miałam włosy , ale teraz to żenada i rozpacz nie warkocz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 14:24   #1317
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

2 Ale one nie są sztywne , są wygładzone, dociążone ale nie oklapnięte, jak je biorę w garść żeby związać to czuję że mam włosy, a nie puch i trzy włoski na krzyż .O wiem ,one są takie jak po prostownicy ale bez pocienienia włosa, bo u mnie po prostownicy włosy robią się takie cienkie strasznie... Ciężko to opisać ...

3 Ja chce płukankę niebieską ale nigdzie jej nie widziałam stacjonarnie ...Jeszcze
To wyglądają po prostu jak zdrowe Wiem co się robi po prostownicy, moje też cienieją, choć wydawałoby się że to już niemożliwe by były jeszcze cieńsze

3. Też bymbrała ale kijowo wypłukać tylko odrost, reszta złapie na zielono. Se daruję.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 14:30   #1318
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
oj ale dlaczemuż się cieszysz

Neska mi się nie cytła - zgadza się , są włosy , na których niektóre fryzury nie wyjdą , bo włos ię do tego nie nadaje na przykład u mnie nigdy i za żadne skarby bob nie wyjdzie , a uwielbiam klasycznego boba a la garconne i co z tego rozpirzony też nie wyjdzie , w ogóle na moich włosach NIC nie wychodzi z wyjątkiem długich zawiązanych w supeł kiedyś jeszcze warkocz mógł być jak jeszcze miałam włosy , ale teraz to żenada i rozpacz nie warkocz
1 Bo zechlałam herbatę z zielem angielskim i gożdzikami i jakoś postawiło mnie to na nogi i dobry humor mam

2 No właśnie , ale trza trafić na fryzjera co powie, że to na tych włosach nie wyjdzie...A nie tnie i potem dziadostwo

A miałam Ci napisać, że Pure dop of rose to zacny mejstrim i sama bym zanabyła, gdyby nie cena, chwilowo zadowalam się woods of windsor

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

3. Też bymbrała ale kijowo wypłukać tylko odrost, reszta złapie na zielono. Se daruję.
Jak uda mi się zanabyć to wyślę
Stary 2015-07-30, 14:34   #1319
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Borneo jak Kokon pachnie tylko mniej słodko , bardziej wytrawnie .
Kokona tez nie znam

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-07-30, 14:41   #1320
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Kokona tez nie znam
Kokon zdecydowanie bardziej osiągalny - chociaż ceny, po wycofaniu, zbójeckie

Taaa, zjadłam pół kanapki to teraz mam czkawkę

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości