Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-30, 13:13   #3061
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej! Dziewczyny mam prośbę. Bedzie któraś w pepco? Wczoraj kupiłam bluzę leosiowi i chce taka dla bobasa ale u nas najmniejsza 68 a największą jest dobra na teraz leowi-92. Chodziłoby mi o sprawdzenie czy występują na 62 to wtedy na jesień by w nich smigali sa po dychę!!!
taka o:
I wzięłam tez pieluchę bo spodobały mi sie misie
Też je ogladalam ale rozmiarówka zaczyna się od 68 niestety
To juz nie jest dział z tymi ciuszkami dla noworodków tylko dziecięcy i dlatego - a szkoda bo też szukam bluzy i bluzeczek na dł rękawek żeby zakładać na body i do dresiku

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:16   #3062
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Będzie ok
Zdrówka!
Dziekuje
Cytat:
Poza tym właśnie sobie uzmysłowiłam że zaczęłam 3 trymestr.
Fotka cyknięta z tej okazji przed chwilką (wybaczcie dresiory). Brzuch w ponad tydzień poszedł mi do przodu sporo.
27tc
Gratulacje superowy brzusio
Cytat:
Napisane przez Czerwiec2014 Pokaż wiadomość
Hej, ja tez miałam bakterie w moczu,leukocyty i barwa mętna. Moj gin tez mi przepisał antybiotyk. Dodatkowo zrobił mi wymaz i okazało się że mam dwie bakterie. Dziś idę na kolejny wymaz i oby antybiotyk zwalczył te bakterie
Mi wymazu nie robili, tylko za tydzien po antybiotyku mam pojsc jeszcze raz na badanie ogolne moczu :/ ehh ta sluzba zdrowia.

Trzymam kciuki
Stary 2015-07-30, 13:17   #3063
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Też je ogladalam ale rozmiarówka zaczyna się od 68 niestety
To juz nie jest dział z tymi ciuszkami dla noworodków tylko dziecięcy i dlatego - a szkoda bo też szukam bluzy i bluzeczek na dł rękawek żeby zakładać na body i do dresiku
68 leo nosił na 2miesiące, wiec w sumie nie ma tragedii, tylko ze leo mi wyrośnie z 92 i sie rozmina

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:21   #3064
cynamon_
Zakorzenienie

Witam mamuśki
Gratuluje rozpoczętych nowych tygodni oraz udanych zakupów!
Amelia, masz dobre podejście to są tylko 3 msc i zleca w mig, takze niech Tz i mama pomagają Tobie w obowiązkach a będzie wszystko dobrze, co do płci, ja bym chyba padła na zawał hehe ale tez mi się wydaje ze jednak dziewczynka zostanie ♡
Musialam przełożyć moja dzisiejsza glukoze i pogadanke z polozna, bo stwierdziłam ze zostawię jeszcze synka w domu na obserwacji, chociaż gorączki nie ma i w nocy tez ładnie spal moi chlopcy wczoraj nie wytrzymali i złożyli leżaczek dla córeczki Maly jest tak podekscytowany ze ciągle mówi tylko o dzidzi, wklejam fotke jak się prezentuje leżaczek♥
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1438255276131.jpg (85,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-07-30, 13:24   #3065
Kasiula8708
Rozeznanie

Też się poryczałam jak czytałam o tym...człowiek już myśli że niedługo maleńka bedzie tulił a tu taka tragedia trzeba odgonić te złe myśli,także napewno nie będę bagatelizować niepokojących objawów ale będe się starała też nie przejmować pierdołami....

Dziewczyny zazdro wczasów odpoczywajcie i korzystajcie z uroków lata

Ej ja dziś też spojrzałam w apkę a tam 26 tc wow jak to leci
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:28   #3066
201604151126
Konto usunięte

Dziewczyny czytałam o USG czy jest bezpieczne w ciąży i wszędzie pisało że raczej nie szkodzi i chodziłam jak głupia do dwóch lekarzy i co chwilę usg nawet na fundusz lekarz robi za każdym razem a tu znalazłam taki artykuł http://www.tlustezycie.pl/2015/07/us...ecie.html#more Okazuje się że wszystko już jest szkodliwe, jedzenie badania, powietrze. I odnośnie szczepień planujecie podstawowe na fundusz czy te dodatkowe prywatne bo też się naczytałam że te szczepionki są grożne dla dziecka i co tu zrobić, komu wierzyć.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:38   #3067
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytałam o USG czy jest bezpieczne w ciąży i wszędzie pisało że raczej nie szkodzi i chodziłam jak głupia do dwóch lekarzy i co chwilę usg nawet na fundusz lekarz robi za każdym razem a tu znalazłam taki artykuł http://www.tlustezycie.pl/2015/07/us...ecie.html#more Okazuje się że wszystko już jest szkodliwe, jedzenie badania, powietrze. I odnośnie szczepień planujecie podstawowe na fundusz czy te dodatkowe prywatne bo też się naczytałam że te szczepionki są grożne dla dziecka i co tu zrobić, komu wierzyć.
Nie można dać się zwariowac, tylko znaleźć złoty środek, jak bym tak myślała ze wszystko szkodzi, jedzenie, oddychanie itd to bym sobie dawno w łeb strzeliła no bo jak tu żyć? Co do szczepień, dopóki prowadzilam syna w Pl bralam tylko te na nfz, w De dodatkowo zaszczepili mi go na rotawirusy, takze tu jest inaczej i nie będę wam mącić, ale po tych zwykłych darmowych nic z nim się nie działo, wszystko dobrze zniósł
Stary 2015-07-30, 13:43   #3068
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
A my się witamy w 24 tc

Kasiula
bardzo fajne łowy
Poznanianka, i kolejny krok w wyprawce, super
Robusta i Fasterka Wam też gratuluję wejścia w kolejne tygodnie

No nie powiem, skołował mnie bo już mówiłam do brzuszka po imieniu a tu nic pewnego, no ale wszystko przyjmuję z uśmiechem z sn to teraz i ja bym się bała, nie chcę ryzykować swoim ani dziecka zdrowiem macica mogłaby nie wytrzymać porodu siłami natury, a co wtedy....nawet boję się myślećrosi:

Widzisz u mnie też żadnych bóli, ciągnięć a tu bach!...takie rewelacje Małżonek tylko jutro ma służbę a potem ma 3 tyg. urlopu więc będę leżała, a potem sobie damy radę maluchy są bardzo samodzielne, Helę w ciągu dnia podnoszę tyle co do wanny i z wanny i do wózka/z wózka, od września Filip idzie do przedszkola, Tż ma służby tylko co 3 dzień, a na weekendy w szkole będę prosiła o pomoc Mamę gin powiedział, że 3 miesiące jeszcze muszę wytrzymać, to z każdym dniem mniej
Amelia gratuluję kolejnego tygodnia. Oczywiście nie zachęcam do ryzykowania SN, myślałam że może jest szansa że lekarze zmienia zdanie. Ale skoro już sama się pogodzilas z myślą o cesarce to super

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
iclosemyeyes gratki dla męża to teraz kciuki i powodzenia za egzamin praktyczny! jak już się mała urodzi też będę musiała się chyba przeprosić z samochodem -mam prawko ale nie jeżdżę już od kilku lat,z dzieckiem jednak kierowca w rodzinie musi być. A tz niestety ze względu na chorobę oczu nigdy kierowcą nie będzie.
Choćby teraz -z psem już jest trudniej,co dopiero z maleństwem, nie zabierzemy się pociągiem, ktoś z rodziny np na święta będzie musiał po nas przyjechać.
Co do walizki - z tym moim wariatem małym chyba wole mieć ręce wolne. Zawsze go tak chwale ale jednak to tylko pies i to border, musi mieć swoje za uszami ala: w zasadzie jutro mam przystanek pod blokiem,potem pociąg bezpośredni i na miejscu już tato mnie odbierze
Dziękujemy ja też mam prawko nieużywane od kilku lat a kierowca jestem słabym, dlatego męża wysłałam na kurs, bo jednak przy dziecku auto się przyda na praktyczny się już zapisał, myślę że z nim pójdzie łatwiej niż z teorią.

To jak będziesz mieć pomoc na miejscu to fajnie, poradzicie sobie z pieskiem
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Przez to nie chciałam podawać szczegółów ;(
Strasznie przykra historia, chyba nie na moje nerwy żeby się zgłębiać

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość

Ja mam dzisiaj 10lecie ślubu. Dekada nam strzeliła razem.
Gratuluję rocznicy swietujecie jakoś wyjątkowo?

Tylkokasia, gratuluję trzeciego trymestru
Cytat:
Poza tym właśnie sobie uzmysłowiłam że zaczęłam 3 trymestr.
Fotka cyknięta z tej okazji przed chwilką (wybaczcie dresiory). Brzuch w ponad tydzień poszedł mi do przodu sporo.
27tc

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-30, 13:51   #3069
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Różne rzeczy szkodzą, a dopiero była afera z odrą. Niby szczepienie powoduje autyzm, raka... Z autyzmem dziecko się rodzi i żadne szczepienia go nie wywołują. Podobnie jest z rakami. Ile dzieci rodzi się z białaczką lub wykrywa się ją w ciągu kilku miesięcy, gdy dziecko nie ma jeszcze kompletu szczepień? Ja nie chcę później trzymać młodego pod kloszem, bo nie daj Boże złapie coś, na co nie był szczepiony? Mój mąż nie przechodził świnki i teraz nie wiem, co zrobimy. Przecież z tak małym dzieckiem człowieka ciągle jest narażony. Nie wiem jak teraz wygląda program szczepień, ale na pewno będę szczepić na wszystkie obowiązkowe i rotawirusy. Córeczka koleżanki wylądowała na to w szpitalu. U dorosłego jest to tylko ostra biegunka i wymioty, a dziecko może umrzeć.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-07-30 o 13:53
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:57   #3070
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Amelia, masz dobre podejście to są tylko 3 msc i zleca w mig, takze niech Tz i mama pomagają Tobie w obowiązkach a będzie wszystko dobrze, co do płci, ja bym chyba padła na zawał hehe ale tez mi się wydaje ze jednak dziewczynka zostanie ♡
Musialam przełożyć moja dzisiejsza glukoze i pogadanke z polozna, bo stwierdziłam ze zostawię jeszcze synka w domu na obserwacji, chociaż gorączki nie ma i w nocy tez ładnie spal moi chlopcy wczoraj nie wytrzymali i złożyli leżaczek dla córeczki Maly jest tak podekscytowany ze ciągle mówi tylko o dzidzi, wklejam fotke jak się prezentuje leżaczek♥
Ale słodko

U mnie mąz miał urlop i też go poniosło troszkę i postanowił złożyć kołyskę która będzie w sypialni (tylko ze bedzie stala odwrotnie niż na fotce). Lada dzień przyjdzie normalne łożeczko to pewnie tez juz bedzie chcial skladac ;P a tu jeszcze tyle czasu

Oczywiście kołyska zaakceptowana przez naszego członka rodziny ;P

11777985_10205999491579917_80762331_n.jpg 11748722_10205999491219908_607013154_n.jpg

" . . D
(19.05.2006)

Stary 2015-07-30, 14:09   #3071
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie

Gratuluję rozpoczętych nowych tygodni

wonderka, gratuluję 10 rocznicy Wszystkiego najlepszego

Czy Wy też tak macie, że ciągle Wam się wydaje, że tych ciuszkow macie za mało? Bo ja mam wrażenie, że wciąż mi czegoś brakuje, a to polspiochow, a to kaftaników itd.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 14:10   #3072
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cześć dawno nie pisałam.
Po weselu szwagra w sobote imprezy były do wtorku Objadłam się jak ... placki to wszystkie rodzaje prawie miałam obcykane. Potańczyłam, pani w barze robiła mi bezalkoholowe drinki bo mi język do tyłka uciekał jak widziałam te kolorowe alkoholowe driny...mm..no cóż

Weszłam na wrześniówki i przeczytałam wszystko. Nie wyobrażam sobie tego..Dreszcze mnie przeszły..

A dziś i ja byłam na glukozie. Myślałam, że to coś strasznego, wzięłam cytryne wzięłam TŻ. A tak i się pić chciało że jak dostałam glukozę to duszkiem wypiłam..Kazałam TŻ-towi po siebie przyjechać za 2 godz, poszłam po gazetki i zleciało. No nic i nie było. To słodkie takie było jak mleko co przesładzam sobie miodem za bardzo. Nic złego naprawdę

Brzuch mi tylko czasami twardnieje i tak się napina ale sekunda i przechodzi. Mówiłam gin ale wtedy mnie zbadał i nic nie powiedział. Może to te skurcze H..coś tam.
I zaczął mnie znów ciągnąć po boku ale to chyba znów na rośnięcie. Bo rośnie z dnia na dzień.

Srebrna smuga jak będzie CI się chciało to dopisz na 1 stronie imię mojej córce-Kornelia.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 14:36   #3073
Agusiek89
Wtajemniczenie

A co do ciuszkow to wczoraj kupilam wieeelka pake uzywanych ubranek 0-6 miesiecy od dziewczyny, ktora tez ma dziewczynke Wszystkie w bardzo dobrym stanie i jest ich mnostwo, spiochow roznych roznistych jakies 30 sztuk, bodziakow ok 40 sztuk, jakies 10 par spodenek, leginsow, ok 10 spodniczek do tego dala mi czapeczki i rajstopki i odkupilam dodatkowo kombinezon zimowy na wyjscie ze szpitala i dala mi gratis 3 kombinezony pluszowe bardzo mieciutkie i cieplutkie W tej paczce jeszcze kilka koszulek na krotki i dlugi rekawek i kilka sukienek zaplacilam za wszystko 100 zl a i przewijak jeszcze za 15 zl od niej odkupilam tak ze ubranka mam z glowy hi hi

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-07-30 o 14:39
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 14:45   #3074
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Ja z Oliwką na każdej wizycie miała USG i wszystko ok. Nie można dac się zwariować.
Tu u mnie szczepienia 6w1 i te co chyba są dodatkowo płatne są darmowe i ja szczepiłam na wszystko.

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Młody testy robi U nas to samo - Oliwka wszystko testuje. Śliczny leżaczek.

Cytat:
Ale słodko

U mnie mąz miał urlop i też go poniosło troszkę i postanowił złożyć kołyskę która będzie w sypialni (tylko ze bedzie stala odwrotnie niż na fotce). Lada dzień przyjdzie normalne łożeczko to pewnie tez juz bedzie chcial skladac ;P a tu jeszcze tyle czasu

Załącznik 6026469 Załącznik 6026470
Bardzo ładnie u Ciebie

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 14:47   #3075
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witajcie

Gratuluję rozpoczętych nowych tygodni

wonderka, gratuluję 10 rocznicy Wszystkiego najlepszego

Czy Wy też tak macie, że ciągle Wam się wydaje, że tych ciuszkow macie za mało? Bo ja mam wrażenie, że wciąż mi czegoś brakuje, a to polspiochow, a to kaftaników itd.
Ja to samo. Czekam aż leo zaśnie i idę po ciuchy po nim by to sprawdzić a mam kilka kartonów

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
A co do ciuszkow to wczoraj kupilam wieeelka pake uzywanych ubranek 0-6 miesiecy od dziewczyny, ktora tez ma dziewczynke Wszystkie w bardzo dobrym stanie i jest ich mnostwo, spiochow roznych roznistych jakies 30 sztuk, bodziakow ok 40 sztuk, jakies 10 par spodenek, leginsow, ok 10 spodniczek do tego dala mi czapeczki i rajstopki i odkupilam dodatkowo kombinezon zimowy na wyjscie ze szpitala i dala mi gratis 3 kombinezony pluszowe bardzo mieciutkie i cieplutkie W tej paczce jeszcze kilka koszulek na krotki i dlugi rekawek i kilka sukienek zaplacilam za wszystko 100 zl a i przewijak jeszcze za 15 zl od niej odkupilam tak ze ubranka mam z glowy hi hi
Ale ci sie trafiło. Ja wlasnie nie mam takich kombinezonów pluszowych a myślę ze ze szpitala mógłby w tym wyjść i kocyk na to jakby bylo zimno.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-30, 14:56   #3076
wonderka
Zadomowienie

Dzięki za życzenia. Dzisiaj jakaś knajpka ale planujemy wyjazd w sierpniu za granicę tylko nie wiem gdzie, bo chce jechać w jakąś duchote ale może Paryż?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 15:00   #3077
fasterka90
Zadomowienie

Jej dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych już pomalowanych ścian,poskładanych łóżeczek,kołysek
wonderka gratuluję 10 rocznicy, ładny staż

Byłam z psem u weterynarza żeby go zaszczepić- będzie coś ok 1,5km w jedną stronę,więc w sumie 3 spacerkiem. I tak mnie brzuch rozbolał... Myślałam że jak chwile odpoczne to mi przejdzie,ale narazie nie puszcza a tz miał mnie dzisiaj zabrać na "randkę"
Pomijam że u weta okazało się że szczepienia ma ważne do listopada i wizyta nie była w ogóle potrzebna
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 15:40   #3078
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Mi zostało 100dni do tp

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-30, 15:48   #3079
cornflower_girl
Zakorzenienie

cynamon Jak się czuje synek? Trzymam kciuki za jego szybki powrót do zdrowia

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
swoja droga ja sie nie skupiam głównie na tym jaka bedzie gondola bo to raptem 5-6 mc i pojdzie w odstawke i po przeczytaniu kilku blogów mam które testują wózki podjęłam decyzję że najpierw parze na to jak dobra jest spacerówka,bo to ona nam długo posłuży
Ja się nastawiam na kupno lepszej spacerówki odpowiedniej do potrzeb dziecka, gondola - byle była. Niestety większość gondol można kupić w zestawie 2w1 lub 3w1 - albo gondola jest ok i spacerówka średnia, albo spacerówka dobra i beznadziejna gondola

Cytat:
A ja na przykład patrzę tylko na gondolę bo spacerówki od zestawu nie mam zamiaru używać. One są duże i ciężkie i nieporęczne. Przerzucę się na małą i lekką parasolkę tak jak to zrobiłam przy Oliwce.
Wielka spacerówka z osobnym stelażem to absolutnie nie dla mnie.
Zgadzam się w 100%
Czy kojarzysz inne firmy, które mają samodzielną gondolę?

Joycesky Ale piękne mebelki
Gdzie zamawiałaś kocyki minky? Wyglądają na bardzo starannie wykończone.

Sundance Nie martw się, nie uzyłaś dużo olejku - tylko punktowo.

Amelia Szkoda, ze wyszła sprawa z blizną - ale jednak bezpieczeństwo dziecka i Twoje zdrowie jest najważniejsze.
Co do płci dziecka - sama widzisz, że lekarz był niepewny. Dopóki nie widziałaś siusiaka na tej wizycie, ta diagnoza nie jest pewna 100%

Cytat:
właśnie mi serce stanęło...Podczytuję wrześniówki bo są dwie znajome z innego wątku z tym terminem i czytam, że jedna dziewczyna wczoraj straciła córeczkę...8 miesiąc, no jasny szlag...
Podczytuję ten wątek na bieżąco i aż nie chce mi się w to wierzyć, czy to jest możliwe (kwestie medyczne)? Jeśli tak, to współczuję takiej sytuacji, nie wyobrażam sobie, jaka to ogromna tragedia

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja juz niby wybrałam szpital a właśnie dziewczyna na grupie na fb bardzo negatywnie opisała tam pobyt -bo ostatecznie wypisala się na własne żądanie i rodziła gdzie indziej, poza Wrocławiem. Ciążą przenoszona, 2 razy podawana oksytocyna bez efektu,słabe ktg. W drugim szpitalu odrazu zrobili cc,wody już były zielone,na szczęście happy end.
Ja jestem trochę ostrożna w czytaniu opinii, ciężko zweryfikować, czy są uzasadnione, czy ktoś jest zbyt roszczeniowy. Inna sprawa, że tutaj mógł być problem w lekarzach/ położnych przyjmujących poród.

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj 10lecie ślubu. Dekada nam strzeliła razem.
Udanego świętowania, piękna rocznica

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że zapalenie pęcherza czy cuś, mimo że normalnie się czuję, ale z siusiu chyba za często chodzę i czuję jakbym nie do końca mocz oddawała Żeby maleństwu tylko nic się nie stało...
Będzie dobrze, najgorsze są nieleczone infekcje, a Ty jednak masz plan leczenia.

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
A propos Pinteresta i miliona pomysłów w nim np. na wystrój pokoju dla dziecka oto pomysł na lampkę jaką chcę zrobić w pokoju Sambora
Wow, świetny pomysł

tylkokasia Piekny brzuszek

Cytat:
Miałam bardzo dużo badań USG (na pocieszenie, kontrola u ginekolog trwa dosłownie minutę - pomiar i sprawdzenie serca).
Co do szczepień - mamy zagwozdkę z mężem - obowiązkowych szczepień jest coraz więcej... Trafiłam na stronę o skutkach ubocznych szczepionek kojarzonych - na pewno nie będę chciała szczepić 6w1 i to bez dokładnego przeczytania ulotki. Przyda się mądry pediatra, bo z drugiej strony nie jestem szalona, żeby dziecka nie zaszczepić.

iclosemyeyes Pogratuluj mężowi teorii Ja rok temu robiłam z nudów ten nowy test - nie zdałabym. Ale i tak poszło mi lepiej niż mężowi

Cytat:
Oczywiście kołyska zaakceptowana przez naszego członka rodziny ;P[/ATTACH]
Słodziak Meble też piękne.

fasterka Odpoczywaj

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-07-30 o 15:56
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 15:51   #3080
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
JoyceSky wczoraj się dowiedziałam, że na goduli brakuje anestezjologów i albo się będzie miało szczęście i trafi albo nie :[ Wkurzyłam się jak nic, pozostaje mi SIMIN, nie pamiętam teraz jak mi szwagierka mówiła, czy ta SR jest obowiązkowa? Czy przy zapisie dostałaś odrazu przepisaną położną?
Ja się zapisywałam przez tel. u jakiejś położnej i nic nie mówiła, że trzeba przejść przez SR żeby tam rodzić czy dostać znieczulenie. Na pewno nie trzeba od nich wybierać położnej środowiskowej, ale jeśli się ktoś zdecyduje to wtedy SR jest za darmo (w przeciwnym razie 110zł). 4 sierpnia mamy pierwsze zajęcia, więc jak się czegoś więcej dowiem to na pewno dam znać

Ja też dzisiaj robiłam glukozę i nie było źle. Sama mikstura fuj i później mega mnie zmuliło, trochę było mi niedobrze i spać mi się chciało, ale myślałam, że będzie gorzej. Całe dwie godziny przegadałam z inną listopadówką, która też akurat była na badaniu

Wonderka, gratuluję rocznicy
Tylkokasia, rzeczywiście brzuszek poszedł do przodu, ale wyglądasz bardzo zgrabnie

Przeczytałam tę historię u wrześniówek i się poryczałam... nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, po prostu nie wyobrażam i nie wiem czy bym się z tego pozbierała

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:15   #3081
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Ale słodko

Martucha- mozna wiedziec skąd kołyska ? cudowna
bedziemy miec ta sama komode dla małej
Stary 2015-07-30, 16:28   #3082
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Ale słodko

Piękny zestaw Napiszesz skąd i za ile? I czy były też inne kolory?

Świetny zwierz
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:57   #3083
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Kołyskę dla malutkiego kupiliśmy na allegro

http://allegro.pl/kolyska-z-szuflada...575682863.html

Komoda natomiast jest z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/

Jeśli ktoś ma białe mebelki to wie, jaką zmora się różne odcienie bieli ;/ Ten zestaw pasuje jak ulał odcieniami Chcieliśmy tez kupić od tego Pana łożeczko do pokoiku ale ma dziwny wymiar ;/ 120 x 65

Ahh wiecie co, śledze dziś cały dzień ten wątek wrześniowy i jeden wniosek mi sie nasuwa. Niestety takie sytuację się zdarzają ale pomyślcie ile w tym momencie, w tym dniu, rodzi się cudownych i zdrowych dzieci. Nie ma co się nakręcać i stresować bo szkoda naszych małych lokatorów - zdążą się jeszcze w swoim życiu zestresować.

limonka1983 Zwierz to musi wszedzie być, wszystko widzieć. Istny mały terrorysta egoista :P

" . . D
(19.05.2006)

Edytowane przez maartucha
Czas edycji: 2015-07-30 o 17:02
Stary 2015-07-30, 17:11   #3084
malinka103
Rozeznanie

Hej dziewczyny mam dylemat. Zapisalam sie jakies dwa tyg temu na usg 3d i wypada teraz na poniedzialek. Waham sie czy isc? bo jednak to prawie 300zł ostatnio na połówkowym NFZ gin mnie zawiodła z usg. A jak mały sie źle ułoży i nic nie bedzie widac?! a 6 sierpnia mi wypada wizyta i chyba bez usg.

Co o tym myślicie, nie mam sie kogo poradzić.
Stary 2015-07-30, 17:16   #3085
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam dylemat. Zapisalam sie jakies dwa tyg temu na usg 3d i wypada teraz na poniedzialek. Waham sie czy isc? bo jednak to prawie 300zł ostatnio na połówkowym NFZ gin mnie zawiodła z usg. A jak mały sie źle ułoży i nic nie bedzie widac?! a 6 sierpnia mi wypada wizyta i chyba bez usg.

Co o tym myślicie, nie mam sie kogo poradzić.
Strasznie drogo ja płaciłam 100 ale to mała miejscowość:/ ja bym jednak poszła do daje to poczucie spokoju ze jak na ta chwilę wszystko jest zupełnie w porządku.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Kiedy ja bede miala czas wejść na kompa i nadrobic wasze fotki? w niedziele musze sama z leo jechac 3,5h samochodem. Jeszcze nie mam takiego doświadczenia na koncie i oczywiście czarne wizję ze bedzie mi cala drogę wył

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-30, 17:16   #3086
malinka103
Rozeznanie

Poziomkowa no bo to chyba dlatego ze razem z 4d nagraniem i zdj.
Czuje ze byla bym spokojniejsza, a gin ostatnio robila usg po lebkach ;(
Stary 2015-07-30, 17:17   #3087
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Poziomkowa no bo to chyba dlatego ze razem z 4d nagraniem i zdj.
Czuje ze byla bym spokojniejsza, a gin ostatnio robila usg po lebkach ;(
Ja tez 4d ale bez filmu. Dostałam śliczne zdjecia. A masz juz jakies ładne zdjęcie? To tez fajna pamiątka jakby co

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-30, 17:23   #3088
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez 4d ale bez filmu. Dostałam śliczne zdjecia. A masz juz jakies ładne zdjęcie? To tez fajna pamiątka jakby co
Mam ale to tylko zdj nozki i raczki.
Zadnych konkretow. A chcialabym widziec chyba wiecej no i oczywiscie potwierdzic plec, bo gin sie ostatnio wahała.
Czuje ze powinnam isc na to usg
Stary 2015-07-30, 17:32   #3089
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ale to tylko zdj nozki i raczki.
Zadnych konkretow. A chcialabym widziec chyba wiecej no i oczywiscie potwierdzic plec, bo gin sie ostatnio wahała.
Czuje ze powinnam isc na to usg
No jasne ze idź tym bardziej ze następna wizyta bez usg. Bedziesz spokojniejsza

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-30, 17:35   #3090
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
No jasne ze idź tym bardziej ze następna wizyta bez usg. Bedziesz spokojniejsza
Raczej pojdę dzieki :-* najgorzej jak nadal nie bede pewna płci.
Raczej bez usg chociaz nic mi nawet nie mowila.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości