|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
![]() To juz nie jest dział z tymi ciuszkami dla noworodków tylko dziecięcy i dlatego - a szkoda bo też szukam bluzy i bluzeczek na dł rękawek żeby zakładać na body i do dresiku
|
|
#3062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
Cytat:
superowy brzusio Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
Gratuluje rozpoczętych nowych tygodni oraz udanych zakupów! Amelia, masz dobre podejście to są tylko 3 msc i zleca w mig, takze niech Tz i mama pomagają Tobie w obowiązkach a będzie wszystko dobrze, co do płci, ja bym chyba padła na zawał hehe ale tez mi się wydaje ze jednak dziewczynka zostanie ♡ Musialam przełożyć moja dzisiejsza glukoze i pogadanke z polozna, bo stwierdziłam ze zostawię jeszcze synka w domu na obserwacji, chociaż gorączki nie ma i w nocy tez ładnie spal moi chlopcy wczoraj nie wytrzymali i złożyli leżaczek dla córeczki Maly jest tak podekscytowany ze ciągle mówi tylko o dzidzi, wklejam fotke jak się prezentuje leżaczek♥
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
Też się poryczałam jak czytałam o tym...człowiek już myśli że niedługo maleńka bedzie tulił a tu taka tragedia
Dziewczyny zazdro wczasów Ej ja dziś też spojrzałam w apkę a tam 26 tc
|
|
#3066 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny czytałam o USG czy jest bezpieczne w ciąży i wszędzie pisało że raczej nie szkodzi i chodziłam jak głupia do dwóch lekarzy i co chwilę usg nawet na fundusz lekarz robi za każdym razem a tu znalazłam taki artykuł http://www.tlustezycie.pl/2015/07/us...ecie.html#more Okazuje się że wszystko już jest szkodliwe, jedzenie badania, powietrze. I odnośnie szczepień planujecie podstawowe na fundusz czy te dodatkowe prywatne bo też się naczytałam że te szczepionki są grożne dla dziecka i co tu zrobić, komu wierzyć.
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo jak tu żyć? Co do szczepień, dopóki prowadzilam syna w Pl bralam tylko te na nfz, w De dodatkowo zaszczepili mi go na rotawirusy, takze tu jest inaczej i nie będę wam mącić, ale po tych zwykłych darmowych nic z nim się nie działo, wszystko dobrze zniósł
|
|
#3068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też mam prawko nieużywane od kilku lat a kierowca jestem słabym, dlatego męża wysłałam na kurs, bo jednak przy dziecku auto się przyda na praktyczny się już zapisał, myślę że z nim pójdzie łatwiej niż z teorią. To jak będziesz mieć pomoc na miejscu to fajnie, poradzicie sobie z pieskiem Strasznie przykra historia, chyba nie na moje nerwy żeby się zgłębiać Gratuluję rocznicy swietujecie jakoś wyjątkowo?Tylkokasia, gratuluję trzeciego trymestru Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-07-30 o 13:53 |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie mąz miał urlop i też go poniosło troszkę i postanowił złożyć kołyskę która będzie w sypialni (tylko ze bedzie stala odwrotnie niż na fotce). Lada dzień przyjdzie normalne łożeczko to pewnie tez juz bedzie chcial skladac ;P a tu jeszcze tyle czasu Oczywiście kołyska zaakceptowana przez naszego członka rodziny ;P 11777985_10205999491579917_80762331_n.jpg 11748722_10205999491219908_607013154_n.jpg
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Gratuluję rozpoczętych nowych tygodni ![]() wonderka, gratuluję 10 rocznicy Wszystkiego najlepszego ![]() Czy Wy też tak macie, że ciągle Wam się wydaje, że tych ciuszkow macie za mało? Bo ja mam wrażenie, że wciąż mi czegoś brakuje, a to polspiochow, a to kaftaników itd.
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dawno nie pisałam.
Po weselu szwagra w sobote imprezy były do wtorku Objadłam się jak ... placki to wszystkie rodzaje prawie miałam obcykane. Potańczyłam, pani w barze robiła mi bezalkoholowe drinki bo mi język do tyłka uciekał jak widziałam te kolorowe alkoholowe driny...mm..no cóż![]() Weszłam na wrześniówki i przeczytałam wszystko. Nie wyobrażam sobie tego..Dreszcze mnie przeszły.. A dziś i ja byłam na glukozie. Myślałam, że to coś strasznego, wzięłam cytryne wzięłam TŻ. A tak i się pić chciało że jak dostałam glukozę to duszkiem wypiłam..Kazałam TŻ-towi po siebie przyjechać za 2 godz, poszłam po gazetki i zleciało. No nic i nie było. To słodkie takie było jak mleko co przesładzam sobie miodem za bardzo. Nic złego naprawdę ![]() Brzuch mi tylko czasami twardnieje i tak się napina ale sekunda i przechodzi. Mówiłam gin ale wtedy mnie zbadał i nic nie powiedział. Może to te skurcze H..coś tam. I zaczął mnie znów ciągnąć po boku ale to chyba znów na rośnięcie. Bo rośnie z dnia na dzień. Srebrna smuga jak będzie CI się chciało to dopisz na 1 stronie imię mojej córce-Kornelia.
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do ciuszkow to wczoraj kupilam wieeelka pake uzywanych ubranek 0-6 miesiecy od dziewczyny, ktora tez ma dziewczynke
Wszystkie w bardzo dobrym stanie i jest ich mnostwo, spiochow roznych roznistych jakies 30 sztuk, bodziakow ok 40 sztuk, jakies 10 par spodenek, leginsow, ok 10 spodniczek do tego dala mi czapeczki i rajstopki i odkupilam dodatkowo kombinezon zimowy na wyjscie ze szpitala i dala mi gratis 3 kombinezony pluszowe bardzo mieciutkie i cieplutkie W tej paczce jeszcze kilka koszulek na krotki i dlugi rekawek i kilka sukienek zaplacilam za wszystko 100 zl a i przewijak jeszcze za 15 zl od niej odkupilam tak ze ubranka mam z glowy hi hi
Edytowane przez Agusiek89 Czas edycji: 2015-07-30 o 14:39 |
|
|
|
#3074 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Tu u mnie szczepienia 6w1 i te co chyba są dodatkowo płatne są darmowe i ja szczepiłam na wszystko. Cytat:
U nas to samo - Oliwka wszystko testuje. Śliczny leżaczek.Cytat:
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam kilka kartonów![]() Cytat:
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za życzenia. Dzisiaj jakaś knajpka ale planujemy wyjazd w sierpniu za granicę tylko nie wiem gdzie, bo chce jechać w jakąś duchote ale może Paryż?
|
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
Jej dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych już pomalowanych ścian,poskładanych łóżeczek,kołysek
wonderka gratuluję 10 rocznicy, ładny staż Byłam z psem u weterynarza żeby go zaszczepić- będzie coś ok 1,5km w jedną stronę,więc w sumie 3 spacerkiem. I tak mnie brzuch rozbolał... Myślałam że jak chwile odpoczne to mi przejdzie,ale narazie nie puszcza a tz miał mnie dzisiaj zabrać na "randkę" Pomijam że u weta okazało się że szczepienia ma ważne do listopada i wizyta nie była w ogóle potrzebna
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zostało 100dni do tp
|
#3079 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cynamon Jak się czuje synek? Trzymam kciuki za jego szybki powrót do zdrowia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy kojarzysz inne firmy, które mają samodzielną gondolę? Joycesky Ale piękne mebelki Gdzie zamawiałaś kocyki minky? Wyglądają na bardzo starannie wykończone. Sundance Nie martw się, nie uzyłaś dużo olejku - tylko punktowo. Amelia Szkoda, ze wyszła sprawa z blizną - ale jednak bezpieczeństwo dziecka i Twoje zdrowie jest najważniejsze. Co do płci dziecka - sama widzisz, że lekarz był niepewny. Dopóki nie widziałaś siusiaka na tej wizycie, ta diagnoza nie jest pewna 100% ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Udanego świętowania, piękna rocznica ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylkokasia Piekny brzuszek Cytat:
Co do szczepień - mamy zagwozdkę z mężem - obowiązkowych szczepień jest coraz więcej... Trafiłam na stronę o skutkach ubocznych szczepionek kojarzonych - na pewno nie będę chciała szczepić 6w1 i to bez dokładnego przeczytania ulotki. Przyda się mądry pediatra, bo z drugiej strony nie jestem szalona, żeby dziecka nie zaszczepić. iclosemyeyes Pogratuluj mężowi teorii Ja rok temu robiłam z nudów ten nowy test - nie zdałabym. Ale i tak poszło mi lepiej niż mężowi Cytat:
fasterka Odpoczywaj
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-07-30 o 15:56 |
||||||||
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dzisiaj robiłam glukozę i nie było źle. Sama mikstura fuj i później mega mnie zmuliło, trochę było mi niedobrze i spać mi się chciało, ale myślałam, że będzie gorzej. Całe dwie godziny przegadałam z inną listopadówką, która też akurat była na badaniu ![]() Wonderka, gratuluję rocznicy Tylkokasia, rzeczywiście brzuszek poszedł do przodu, ale wyglądasz bardzo zgrabnie Przeczytałam tę historię u wrześniówek i się poryczałam... nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, po prostu nie wyobrażam i nie wiem czy bym się z tego pozbierała
|
|
|
|
|
#3081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Martucha- mozna wiedziec skąd kołyska ? cudowna bedziemy miec ta sama komode dla małej
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszesz skąd i za ile? I czy były też inne kolory?Świetny zwierz
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Kołyskę dla malutkiego kupiliśmy na allegro
http://allegro.pl/kolyska-z-szuflada...575682863.html Komoda natomiast jest z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/ Jeśli ktoś ma białe mebelki to wie, jaką zmora się różne odcienie bieli ;/ Ten zestaw pasuje jak ulał odcieniami Chcieliśmy tez kupić od tego Pana łożeczko do pokoiku ale ma dziwny wymiar ;/ 120 x 65 Ahh wiecie co, śledze dziś cały dzień ten wątek wrześniowy i jeden wniosek mi sie nasuwa. Niestety takie sytuację się zdarzają ale pomyślcie ile w tym momencie, w tym dniu, rodzi się cudownych i zdrowych dzieci. Nie ma co się nakręcać i stresować bo szkoda naszych małych lokatorów - zdążą się jeszcze w swoim życiu zestresować. limonka1983 Zwierz to musi wszedzie być, wszystko widzieć. Istny mały terrorysta egoista :P
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . " (19.05.2006) [luksjaa]104680[/luksjaa] Edytowane przez maartucha Czas edycji: 2015-07-30 o 17:02 |
|
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny mam dylemat. Zapisalam sie jakies dwa tyg temu na usg 3d i wypada teraz na poniedzialek. Waham sie czy isc? bo jednak to prawie 300zł
ostatnio na połówkowym NFZ gin mnie zawiodła z usg. A jak mały sie źle ułoży i nic nie bedzie widac?! a 6 sierpnia mi wypada wizyta i chyba bez usg. Co o tym myślicie, nie mam sie kogo poradzić. ![]()
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Kiedy ja bede miala czas wejść na kompa i nadrobic wasze fotki? w niedziele musze sama z leo jechac 3,5h samochodem. Jeszcze nie mam takiego doświadczenia na koncie i oczywiście czarne wizję ze bedzie mi cala drogę wył
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
Poziomkowa no bo to chyba dlatego ze razem z 4d nagraniem i zdj.
Czuje ze byla bym spokojniejsza, a gin ostatnio robila usg po lebkach ;(
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zadnych konkretow. A chcialabym widziec chyba wiecej no i oczywiscie potwierdzic plec, bo gin sie ostatnio wahała. Czuje ze powinnam isc na to usg
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki :-* najgorzej jak nadal nie bede pewna płci. Raczej bez usg chociaz nic mi nawet nie mowila.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

sa po dychę!!!

no bo jak tu żyć? Co do szczepień, dopóki prowadzilam syna w Pl bralam tylko te na nfz, w De dodatkowo zaszczepili mi go na rotawirusy, takze tu jest inaczej i nie będę wam mącić, ale po tych zwykłych darmowych nic z nim się nie działo, wszystko dobrze zniósł

rosi:
Małżonek tylko jutro ma służbę a potem ma 3 tyg. urlopu więc będę leżała, a potem sobie damy radę
ja też mam prawko nieużywane od kilku lat a kierowca jestem słabym, dlatego męża wysłałam na kurs, bo jednak przy dziecku auto się przyda
swietujecie jakoś wyjątkowo?
Nasz ślub 16.08.2014