|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Pozostaje to jakoś znosić, chociaż wykończyć się można... Na USG możesz się umówić w każdej chwili Gdyby mi lekarz szczerze przyznał, że specjalistą od USG nie jest to też bym pewnie poszła do innego ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52254416] Aniqa można jak mi wizaż nie powie, że za dużo znaków to zmienię ale dopiero jutro rano, dzisiaj nie będę miała już czasu raczej ![]() [/QUOTE]Nie spiesz się Myślę, że się da, bo chodzi tylko o zmianę emotikonki
|
|
#152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też byłam chora i to dość mocno, bo miałam zapalenie zatok, ból niesamowity i na to raczej nie ma domowych Sposobów, tzn mi one w ogóle nie pomagały, więc czekałam aż zacznie się 2 trymestr i już na początku dostałam antybiotyk, bałam się im brać, ale gin mówi, że bezpieczny, no i po 7 dniach wielka ulga życzę Ci dużo zdrówka, obyś jak najmniej juz chorowała ![]() Cytat:
Cytat:
chociaż mój Tz za bardzo na ubrania nie zwraca uwagi, ale jakoś staram się mu wpajac żeby uważał, bo z nim to jak z dużym dzieckiem ![]() W zeszycie notuje wszystko co godne uwagi, ale ja niedługo tu jestem, więc 1, 2 i połowa 3 części jest dla mnie wielka niewiadoma ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chce się absolutnie wymądrzać..poza tym wiem,że już jesteś mamą, więc doświadczenie na pewno spore masz - ale czemu tak wcześnie zaczynasz zakupy kosmetyczno-apteczne?Wydaje mi się,że to ciut za wcześnie, choćby dlatego,że kosmetyki mają termin ważności oraz wszędzie ich pełno. Pamiętam,że w pierwszej ciąży zakupy kosmetyczne były u mnie na szarym końcu w zasadzie gdzieś w 8 czy 9 miesiącu..jedyne co by mnie skusiło do zakupu tak wcześnie to jakaś meeega promocja. Ani_qua on powiedział mi,że na swoim usg też może mi zrobić 3D, ale on nie ma tych wszystkich certyfikatów, więc jeśli jest coś niepokojącego to wysyła do specjalisty. Szczerze, to cieszę się,że potrafi być szczery...nie robi z siebie mędrca. Miałam z nim do czynienia przy poprzednim porodzie, a w zasadzie po nim i bardzo żałuję,że tak późno - była to jedyna kompetentna osoba, którą spotkałam w szpitalu po porodzie i jedyna, która mnie uratowała. Wiele mu zawdzięczam- żałuję, tylko,że nie poznałam go wcześniej i nie był przy moim porodzie. Edytowane przez zaciekawa Czas edycji: 2015-07-30 o 15:53 |
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gipsowe są zbyt miękkie i przy niedużym uderzeniu zostaje ślad na ścianie. A do łazienki to już w ogóle się nie nadają, bo chłoną wilgoć bardzo.Nasz sąsiad zrobił gipsowe i w kuchni w miejscu gdzie ma ustawiony stolik pod ścianą ma pełno wgnieceń. W łazience też zrobił gipsowe i teraz żałuje.
|
|
#155 |
|
Konto usunięte
|
Ta ikonka była od samego początku jak jeszcze Fionka robiła listę, więc skopiowałam dalej. Ale zmienię, żaden problem
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jakbyśmy się nie cieszyły ![]() Ja do wątku też nie dołączyłam od razu, bo się bałam zapeszać Mimo, że od pierwszej części podczytywałam ![]() Mam to samo. Nawet jak siedzimy przez TV i widzę, że mąż je coś czekoladowego to od razu 'tylko nie nabrudź'... wiem, że czasem przesadzam, ale to silniejsze ode mnie. Ręce też co chwilę myję... Ale to w sumie dobrze Wiem, że przy dziecku będę musiała wyluzować, ale też chcę dziecka od małego uczyć porządku i żeby szanowało to, że jest np. ładnie ubrane i musi bardziej uważać.
|
|
#158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno jak dziecko już opanuje sztukę kp to później spokojnie można dawać butle i to niczego nie zaburzy, najgorsze są początki co to za tajny szyfr? bo ja też bym chciała tą książkę ![]() Cytat:
pamiętam w szpitalu co mi tż nie przyniósł do jedzenia to zaraz położna się darła ze na pewno dziecko po tym brzuch będzie bolał
|
||
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
AAAAA..no to teraz rozumiem. Jesteś teraz w Polsce...ja myślałam,że tak po prostu biegasz za tym
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52254525]Ta ikonka była od samego początku jak jeszcze Fionka robiła listę, więc skopiowałam dalej. Ale zmienię, żaden problem
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Miałam Fionce zwrócić uwagę, ale na urlop pojechała Także ne czepiamy się nikogo, tylko jednak ładniej będzie ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
Aniqa mam te same myśli - byle się tylko najeść w Wigilię
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#162 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Godzine mnie nie bylo !
Ale szalejecie !! Cytat:
Zapisze wszystko Cytat:
Sliczniutkie Cytat:
Cytat:
|
|
#163 | |||
|
Zadomowienie
|
zaneta_b śliczny brzuszek
![]() Cytat:
Cytat:
nic o tym nie słyszałam ja tylko w pralce... jedynie co ręcznie piorę to jak mam coś czerwonego i nie chce żeby reszt zafarbowała ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#164 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest mega pozytywna osoba smiejemy sie ze to dlatego ze w piatek 13 urodzona. Ma ogromne szczęscie w zyciu i cieszy sie ze wszystkiego. Nie uzala sie nad soba, nie miewa złych nastrojów no i bardzo imprezowa jest :d znajomych ma mnóstwo bo bez trunosci zjednuje sobie ludzi ![]() Cytat:
przeciez jak człowiek zwyczajnie przytyje to nikt nie powie ale zes sie spasła, a jak juz ciążowy brzuch to zaraz zaczyna sie litania... Cytat:
![]() Cytat:
ja dostalam na drugi dzien pomidorówke do zjedzenia |
|||||
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Ja się jakoś super nie nastawiam na karmienie piersią. W poprzedniej ciąży to mi się wydawało,jakie to będzie super i w ogóle. A rzeczywistość była zupełnie inna: dziecko cały czas wisiało na piersi, nie wiadomo było ile zjadło, w czasie połogu trzeba bardzo dbać o higienę (podmywać się etc.) to nawet nie miałam kiedy to zrobić, przez co cały dzień chodziłam w pidzamie, bo nawet nie zdążałam się ubrać i ogarnąć, trzeba uważać z dietą, odciąganie laktatorem ręcznym-istna masakra,,,po pół godziny odciągnęłam chyba z 15 ml :/karmiłam 8 dni i wystarczająco. Później nastał tylko spokój-dziecko piło regularnie co 3h, widziałam ile jadło (robiłam porcje zgodnie z normą na pudełku), zaczęło bardzo szybko przesypiać całą noc, w nocy Tż mógł wstawać,żeby nakarmić młodego-no mówię, same pluuusyyy. No i coś co zabrzmi może egoistycznie-ale dzięki temu cycki też są w dobrym stanie, bo nie ma co się oszukiwać-rewelacji nie będzie po paru miesiącach karmienia (nad czym oczywiście ubolewam, bo jednak natura powinna być inaczej skonstruowana).
czubasek20 ja dostałam teraz ospamox, ale to to samo co duomox. Wtedy w maju co byłam tak długo chora to też były zatoki..później jakoś udało mi się,że przyschły i niestety, ale teraz jak dostałam lekkiego kataru to momentalnie mi się zrobiły żółte gluty - zapewne dlatego,że bakterie sobie siedziały w nosie i teraz niewiele potrzeba było i normalnie spływa pełno syfu-mam nadzieję,że ospamox da radę:/ Edytowane przez zaciekawa Czas edycji: 2015-07-30 o 16:12 |
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio z Tz oglądamy tv, on pije piwo z puszki i patrzy się na mnie i śmieje, spojrzałam na niego, potem na kanapę, a tam piwo rozlane, jego tekst czekałem tylko kiedy zobaczysz i przez to się tak uśmiechał glupkowato ![]() Pokazuje ciuszki: ![]() ![]() ![]() Ojeju Ale moje Maleństwo robi mi dzisiaj tańce, jak nigdy, normalnie czuje jak mi się rusza, podnoszę spodnie ta tak kulki po brzuchu chodzą, ale fajnie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52254635]Aniqa mam te same myśli - byle się tylko najeść w Wigilię
[/QUOTE]Mamy szansę W ogóle ja mam jakieś takie myśli, że urodzę w Wigilię ![]() Zawsze możemy się najeść podczas przygotowywania i nikt nam nie będzie bronił (ale jednak podczas Wigilii lepiej smakuje ).Cytat:
![]() Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę i w tym wieku nie będę oczekiwała jakichś efektów, ale pogadać sobie można heh
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Widze już kolejna część
.nadrobić was będę musiała wieczorem i odpisze na pewno
|
|
|
|
#169 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie ma innego wyjścia jak kupić więcej ciuszków żeby pralka się zapełniła ; |
|||
|
|
|
#170 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To teraz to na pewno by był tekst, że gruba jestem, za to syna jej głodzę ![]() Ale jak mnie ktoś z rodziny widzi to od razu pyta jak brzuch rośnie ;P Jakoś na razie mi to nie przeszkadza na szczęście ![]() Cytat:
Jedne święta mogę przeżyć bez takiego jedzenia, chociaż ciężko będzie
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
sylwuska śliczne ubranka, ja łapek nie kupuje tym razem-miałam przy starszym synku, ale się nie sprawdziły, bo spadały- w konsekwencji używałam skarpeteczki
no..serio..ubierałam mu jego skarpeteczki na rączki..i tak chyba najlepiej, bo to i tak tylko chwilkę się ubiera.Dobre też są śpioszki z tymi zakładkami na rękawach.Ja mam termin na wigilie, ale będę chciała prosić lekarza o cesarkę, więc jeśli wyrazi zgodę, to urodzę z całą pewnością przed wigilią-może nawet z 2 tyg przed. Edytowane przez zaciekawa Czas edycji: 2015-07-30 o 16:17 |
|
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
Robimy tradycyjne cementowo-wapienne, nie z gotowych mieszanek tylko piach wapno i cement. Maszynowo. Będziemy mieć sufity podwieszane więc i tak trzeba będzie robić gładzie a mój mąż nie chciał gipsowych bo za bardzo wilgoć chłoną ponoć. Mam nadzieję że nie będą pękać, z sumie chwilowo nie jest gorąco a w domu wręcz chłodno. W sumie to dobrze ze nie przyszli na pocz lipca bo były upały :-D
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się w nowej części
ale zapierdzielacie, nie wiem jak potem się z powrotem wdroże Ja już gotowa do wizyty,za niecałą godzinę jedziemy. Chyba pierwszy raz tak bardzo nie chce mi się jechać,ale zobaczę dziecia więc to mnie trzyma trzymajta kciuki żeby pokazało co ma między nogami bo mnie wykonczy ta niewiedza Benita już po wizycie czy dopiero będzie? |
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to piwo to bym ![]() Śliczne ubranka! A te ogrodniczki z bluzeczką słodkie Fajnie, że maleńka tak fika! Moja ostatnio tak samo I jak zaczęłam nagrywać, to albo w innym miejscu, albo całkiem na dole, ale udało się trzy małe kopniaczki nagrać
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ile pieluszek na rozmiar 1 rzydalo by sie ? 2-5kg ? promocje mam w bootsie, 54 pieluszki za £7, brac ?
|
|
#177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie kobiety ![]() Jak ktoś pyta o brzuch to nawet mi nie przeszkadza (zwłaszcza z rodziny), ale jakby mi ktoś zwrócił uwagę , że mi tyłek urósł to chybabym ![]() Jak będę karmić piersią to niewiele zjem na wigilii bo dziecko faktycznie może później brzuszek boleć, bo a to kapusta, a to barszcz ostry, a to grzyby... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa to tak jak my. Ale my tradycyjne reczne ![]() Zobaczymy, u nas wchodza we wrzesniu |
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Ani_qua no ja też chciałam i wydawało mi się,że to całkiem przyjemne,ale rzeczywistość okazała się całkiem inna.Nie wiem, nie potrafiłam się tak całkiem oddać dziecku,żeby cały dzień leżeć na łóżku i karmić- a dziecko cycało, przysypiało i tak w kółko. I to nie kwestia jednego dnia,tylko tak wyglądał dzień za dniem. Brrr...ja myślę dać dziecku siarę i trochu mleka na początku, a później szybko przejdziemy na mm.
Eh, gdybyś miała taki poród jak ja to też byś za drugim razem chciała cesarkę..więc to nie jest tak,że to moje widzimisię. Wiem i zdaje sobie sprawe,że cesarka może mnie wysłać na drugi świat-ale perspektywa powtórki z rozrywki i ewentualnych jeszcze gorszych konsekwencji mnie przeraża. Wydaje mi się,że bałabym się nawet przeć i bym całkowicie spieprzyła poród. Mam nadzieję,że lekarz mnie zrozumie. Zaraz po porodzie i przez wiele czasu mówiłam-nigdy więcej ciąży-bałam się nawet seksić. Dlatego między moimi dziećmi będzie taka duża różnica wieku (6 lat)...i szczerze, to tylko dlatego,że ten lekarz jeszcze przyjmuje zdecydowałam się w końcu na kolejne.. Edytowane przez zaciekawa Czas edycji: 2015-07-30 o 16:29 |
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Gdyby mi lekarz szczerze przyznał, że specjalistą od USG nie jest to też bym pewnie poszła do innego
ale dopiero jutro rano, dzisiaj nie będę miała już czasu raczej 
Wybacz, że wybrzydzam 
posłałam w tym roku syna do przedszkola - niestety to zbiegło się z zajściem w ciąże - on przynosi zarazki a ja momentalnie łapie - byłam chora w kwietniu, prawie cały maj --masakra.Leczyłam się domowymi sposobami i to trwało i trwało. M.in. dlatego nie ujawniałam się wcześniej, bo czarno to wszystko widziałam. Teraz już zdecydowałam się na antybiotyk, bo to 2 trymestr to jakoś wierzę,że nie zaszkodzi tak bardzo jakby mógł w 1 trymestrze. Ta ciaża jest zupełnie inna od poprzedniej - w tamtej czułam się rewelacyjnie, raz byłam tylko przeziębiona (aczkolwiek też długo, bo domowe sposoby jednak kiepsko na mnie działają). Teraz w 1 trymestrze odczuwałam mdłości, wymiotowałam częściej, a do dziś czasami łapią mnie takie słabości - stoję gdzieś dłużej np. w kolejce i czuję jakbym miała zaraz zemdleć - na szczęście nigdy jeszcze do tego nie doszło..Co poza tym...Hm..myślę,że na ten moment skończę-pewnie opowiem Wam jeszcze wiele innych rzeczy, ale to w miarę rozwoju dyskusji
Tak jakbyśmy się nie cieszyły 

na pewno jak dziecko już opanuje sztukę kp to później spokojnie można dawać butle i to niczego nie zaburzy, najgorsze są początki

**