|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Alkamor jak znajdę artykuł napisany przez psychologa to wkleje link. Generalnie dwuletnie dziecko może oglądać tv 10 minut dziennie bez szkód dla układu nerwowego. Ja widzę po Julku, ze jak kilka razy T puściła mu bajki na youtubie to bardzo zle spał w nocy, wybudzal się z płaczem i nie mógł się uspokoić także coś w tym jest. Poza tym uważam ze takiemu dziecku można inaczej zagospodarować czas, włączyć bajkę jest najprosciej... Ale tak jak pisze, ja do niczego nie namawiam, wyrażam swoje zdanie. Zresztą Tassia jako psycholog też ma podobne zdanie w tej kwestii i podobne spostrzeżenia jeśli chodzi o jej dwuletniego Maćka...
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Tutaj przykladowy artykuł: http://justynazajdelrapa.mamadu.pl/1...dziecko-cz-iii Ale to nie to co widziałam... |
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam rano pobiegac z aktywnymi mamuskami. Jest ciezko jedna z pan przygotowuje sie do maratonu i z nami to dla niej spacerek ale 1,5 okrazenia w kolo stadionu z nimi zrobilam ( oczywiscie wiecej w marszu)
|
|
|
|
|
#2763 | ||
|
Rozeznanie
|
QUOTE=Irmusia81;52249414]Obecnie zaleca się by witaminę d podawać przez cały okres wzrostu kości 😉
My Leonowi podajemy. Nie zawsze dostaje ale tak trzy cztery razy w tygodniu na pewno. Szuu- oby ominęło cię czyszczenie...[/QUOTE] A jaką Wit. D podajesz ? Ja kupuję taką z dozownikiem i niestety do najtańszych nie należy zwłaszcza w aptekach w mieście nie wiem czy zamawiać przez internet czy przejść na inną. Cytat:
![]() Cytat:
![]() czuje się jak głąb bo nic nie wiem, a na dziecku nie chce eksperymentować. Z góry przepraszam za czasem głupie pytania
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
kika1989wroc polecam gemini
http://www.aptekagemini.pl/vita-d-ae...tnej-10ml.html
|
#2766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super!
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- [QUOTE=moni_ka.g;52252889] Cytat:
My po szczepieniu przeciwko rota. Bałam się bardzo, a tu się okazuje że to szczepionka do picia. Słodziutka ponoć, nawet się nie obudził. Tylko może po niej trochę brzuszek boleć, zobaczymy. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Witamine D mamy na razie z fluorem, ale dzisiaj wzielam recepte na ta bez. Jest w postaci małych białych tabletek , które się rozpuszcza w łyżeczce wody |
|||
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoła może mu puściła jakieś straszne bajki. Potwory itp. Na baby tv są fajne bajeczki. Też uważam ze nie ma co popadać w paranoję z tym tv :/ no ale każdy robi jak uważa.
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, siedzę w domu z małym od rana i już mnie coś bierze
jutro idziemy na pobranie krwi z żyły ![]() Kiedy powinno się podać pierwszą dawkę szczepionki na rotawirusy? Kacper ma 11 tygodni i boje sie czy nie przegapiłam..
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, wiem co mu puszczala bo TZ wtedy był u niej z Julkiem...
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
twist off? ja też ![]() w ogóle w książeczce mam polecaną omegamed baby +D ale do tej pory dawałam zwykłą wit D, dopiero teraz kupiłam tą rekomendowaną
|
#2773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez mamy takie rybki. Kika linomag jest w bialej tubce i taka duza zielona literka L
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja szczepilam w 6 tyg i teraz w 12 Bedziemy szczepic |
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
kurde to my przez nasze pobyty w szpitalach chyba przegapiliśmy
![]() mały ma już 11 tygodni ale kurde ostatnio szczepiłam go na pneumo i nikt się mnie nie zapytał czy chce na rota... a ja pała zapomniałam co ze mnie za matka
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przegapilas. Trzeba sie do pol roku z dwoma dawkami wyrobic takze jeszcze czas.
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto i kiedy powinien zostać zaszczepiony przeciwko rotawirusom? Szczepienia należy rozpocząć u zdrowych niemowląt w wieku od 6 do 12 tygodnia życia, u których nie występują przeciwwskazania do podania żywych szczepionek. Szczepienie szczepionką jednoskładnikową składa się z 2 dawek podanych doustnie w odstępie przynajmniej 4 tygodni. Drugą dawkę szczepienia powinno się podać przed upływem 24 tygodnia życia, najlepiej przed upływe 16 tygodnia życia. Szczepienie szczepionką pięcioskładnikową składa się z 3 dawek podanych doustnie również w odstępie przynajmniej 4 tygodni. Zaleca się, aby pierwszą dawkę szczepionki podać przed 12 tygodniem życia. Ostatnią dawkę szczepionki powinno się podać najpóźniej do 32 tygodnia życia. Szczepionki można stosować jednocześnie z innymi, znajdującymi się w Programie Szczepień Ochronnych, zarówno monowalentnymi, jak i skojarzonymi.
|
|
#2781 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mała miała cieżką noc a ja jestem na nogach od 4 rano
![]() już myślałam że to skok rozwojowy a rano wyciągnełam jej gila wielkiego jak stodoła i sie okazało że to była przyczyna wielkiego zła . może w skokach chodzi o gile? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też byłam super zadowolona ze szpitala az sie okazało że mi w środku zrobili nierozpuszczalne szwy i od tego mam ropnia Cytat:
2. o widzisz, w zasadzie ja sie nawet nie zastanawiałam, dobrze ze poruszyłaś temat i dziewczyny sie wypowiedziały bo żyłabym w niewiedzy ![]() 3. ja na odparzenia mam malutki sudocrem, który dostaliśmy w szpitalu, ale jeszcze nie stosowaliśmy bo nie było potrzeby 4. ja na codzień używam mąki ziemniaczanej, fajna sucha dupka jest po niej, 2 razy dziennie- rano i wieczorem smaruje linomagiem zielonym. nie widze sensu smarować za każdym razem. pieluszki zmieniane są często , skóra na pupce wygląda ładnie [QUOTE=sylwusiach;52250063] łoooo, piękna waga ![]() cudownie że już w domu nutramigen jest fajny, też miałyśmy jak był problem z kupkami . daje rade
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
W tym wieku nie chodzi o tresc tylko o nadmiar bodzcow. To mogly byc najbardziej lagodne bajki i wcale mnie nie dziwi reakcja dziecka.
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
pszczoua tylko kto tu mówi o jakimś.siedzeniu przed.tv...nie róbmy z nich kinomaniakow...moje dziecko oglądało i ogląda tv..ba ma nawet tablet i nie jest jakiś ułomny...na dodatek nie on jeden. Wiesz Ja nie widzę sensu robienia z dziecka jakiegoś odludka . .Póki co nie masz może takiej styczności bo Julek nie jest jeszcze w wieku przedszkolnym ale w.późniejszych kontaktach z rówieśnikami wygląda to trochę inaczej...zresztą...tak jak sama napisałaś każdy robi jak uważa. Jednak robienie rabanu wokół oglądania tv przez dziecko... Bez przesady
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Natrafiłam na innym wątku:
http://www.klocekikredka.com/mamo-odpal-jutuba/
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa co do budzenia się nocnego...moje dziecko jedyne krzyki jakie były w nocy i płacze.to były przez.przedszkole...uscis lajac Przez kolegów...więc co miałam.go.nie puszczać?
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2787 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() Moja G ma asymetrię. Jest w kształcie litery C i dzis zauważyłam, ze głowa zawsze w jedna stronę itd. Martwi mnie to
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakaś padnięta Dzisiaj jestem
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam poleconą wit d omegacoś. Dostałam nawet 10szt ze szpitala. I dla siebie z kwasem omega 3 itd. Ale pediatra szpitalny, którego zdanie bardzo cenie, polecił mi te wit d + k w jednym.. Nie wiem ile one kosztowały bo kupowałam i maści arnikową dla mojego dziecka który ma nogi w siniakach i antybiotyk i zapłaciłam coś ok 30zl nie więcej
. Co do tv. O ile dziecko jest małe nie ma co włączać. ale jak pisze Alkamor, w późniejszym wieku już trudniej uniknac tv. U nas gra, ja lubię jak brzdaka tv, tz też. Ale nie zawsze są to bajki. Blanka ze mną ogląda np panią gadżet a z tz national geographic Bajki oczywiście też są. Szczerze.. Oszalałabym gdyby chociaż pół godz ciszy gdy blanka ogląda tv. Ale ostatnio widzialam coś co mnie zmrowilo.. Dziewczyna zamontowała dziecku małemu, gdzies 3 miesiące tableta w lozeczku.. |
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
Nasza też uklada glowe w jedna strone i tak jak pisalam wczesniej cgodzimy na rehabilitacje, asymetria jest podobno bardzo czesta.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

i z nami to dla niej spacerek ale 1,5 okrazenia w kolo stadionu z nimi zrobilam ( oczywiscie wiecej w marszu)
nie wiem czy zamawiać przez internet czy przejść na inną. 

06.09.2014