|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
aha i nie wiem czy zauważyłyście, ale wózek xlander x-pulsce jest identyczny jak cadet navington - nie mam pojęcia czemu, ale ostatnio zwróciłam uwagę na to...i też pasują te same foteliki do nich..
|
|
|
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ewentualnie fotelik cybex albo czytałam ostatnio o ferrari, w przystępnej cenie jest i ma 4* w ADAC
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Co do karmienia piersia to dziewczyny nie przejmujcie sie. Nikt nie ma prawa narzucac Wam tego, oceniac was czy krytykowac. To wasza decyzja. Jesli ktos sugeruje ze matka ktora nie karmi piersia jest wyrodna to tylko swiadczy zle o tym kims i nie warto w ogole z kims takim dyskutowac, denerwowac sie i wierzyc w takie brednie. Z wlasnego doswiadczenia napisze ze karmienie piersia wcale dobrze nie wplynelo na mnie a corka prawdopodobnie lepiej by sie w nocy wysypiala gdyby byla karmiona modyfikowanym. Sa za i przeciw ale to my musimy zdecydowac same co dla nas wygodniejsze. Mialam duzo problemow, bylam uwiazana do 3 roku zycia corki ktora nie chciala za zadne skarby pic z butelki. Jazda samochodem gdzies dalej byla koszmarem, noce nieprzespane koszmar dla mnie i dziecka. Tym razem wybiore karmienie butelka tym bardziej ze po porodzie bede robic prawo jazdy i ide na studia.
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość modeli, które wymieniacie to chyba takie lekkie wózki raczej po mieście. W internecie opinie są często sprzeczne a sprzedawcy w sklepie na pewno do końca nie zaufam bo sama pracuję w sprzedaży i wiem, jak to nieraz jest
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chcesz wózek co przejedzie przez największe nierówności to polecam xlander xmove
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo u nas te drogi są raczej kiepskue a moi rodzice mieszkają na wsi
|
|
|
#247 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Smarujesz czymś? Bez dotykania tez bolą?
Dziękuję, też jestem nimi zachwycona, składam pięknie w szufladce i jak nazbieram więcej, to będę robiła pranie, ale to już później, później ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle wiecie co zauważyłam? mimo, że będę miała dziewczynkę to w moich ubraniach wcale nie wybija się róż, tylko widzę, że Mają większość rzeczy będzie miała właśnie szarych i jasno różowych, takie najbardziej mi się podobają i to nam tak że wszystkim: i wózki i foteliki i ubranka i pościel i kocyki, no wszytko w takich kolorach mi się podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do ust taka tubka powinna na długo wystarczyć Zależy jaka jest konsystencja, ale chyba raczej gęsta powinna być.Co do wit.D to znalazłam coś takiego: Kobiety z niedoborami witaminy D, które w czasie ciąży nie są suplementowane witaminą D lub suplementacja jest niewystarczająca, mają bardzo wysokie ryzyko urodzenia dziecka z niedoborem witaminy D. Kobiety w ciąży najczęściej stosują preparaty wielowitaminowe dla kobiet ciężarnych, w których dawka witaminy D3 wynosi najczęściej 400 IU. Dawka taka ma niewielki wpływ na budowanie optymalnych zasobów witaminy D, zarówno u matki, jak i płodu, szczególnie w okresie zimowym. Najnowsze „Wytyczne suplementacji witaminą D dla Europy Środkowej” rekomendują dla kobiet w ciąży i karmiących piersią suplementację witaminy D w dawce 1500-2000 j.m./dobę, przynajmniej od II trymestru ciąży. Jednak ginekolodzy/położnicy powinni rozważyć rozpoczęcie suplementacji od razu po stwierdzeniu ciąży. Biorąc pod uwagę wyniki badań naukowych wskazujących, iż właściwe zaopatrzenie w witaminę D w okresie ciąży jest istotne nie tylko dla zdrowia kobiety, ale i rozwoju płodu, sugeruje się, aby lekarze sprawujący opiekę nad ciężarną rozważyli oznaczenie poziomu witaminy D - 25(OH)D - u kobiet ciężarnych w celu precyzyjnej oceny jej zasobów i ustalenia indywidualnej podaży dla utrzymania stężenia w zakresie 30-50 ng/ml. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Dziewczyny na stronie Rossnę jest konkurs i można wygrać kosmetyki pielęgnacyjne Nivea dla dziecka i wózek Bebetto Silvia (bodajże). Ja próbuję
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazlam fotke nalesnikow
![]()
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze kilka slow o tych nowych zaleceniach pediatrow co do podawania mleka krowiego od 6m zycia. Z ciekawosci sprawdzilam jak to jest u mnie (Kanada) i tu mozna podawac mleko krowie dopiero od 1 roku zycia. Argumentowane jest to tym ze krowie mleko nie ma wystarczajaco wit e, zelaza i kwasow tluszczowych a za duzo protein, sodu i potasu. Poza tym dla malego dziecka jest ciezko strawic proteiny i tluszcze w mleku krowim.
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Co Ty najlepszego zrobiłaś!
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
adka
![]() Dziewczyny z jaka czestotlwioscia mozna brac apap na goraczke ? Tak jak ba opakowaniu jest ? |
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Sutków nie smarowałam niczym. Czasami nawet bez dotykania bolą
Trzeba by sprawdzić skład, może znajdzie się coś podobnego
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W omegamed które biorę dzisiaj dopiero 3 dzień, wczesniej tylko folik brałam mam 800 j.m. czyli według tego to też jest mało, tylko myślę że może w okresie letnim słonko też robi swoje. A powiedz mi jaką Ty przyjmujesz dawkę? w ogóle według gin to ja dalej nie muszę brać żadnych witamin a ja i tak czuje się z tym źle, że zaczęłam dopiero teraz,bo czekałam na jego pozwolenie i że teraz może czegoś brakować dla mojego dziecka ![]() Dzięki o napisaniu o konkursie, zaraz sprawdzę co tam trzeba zrobić i też może wezmę udział ![]() Mmm wyglądają pysznie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Czubasek pamiętam jak Adka chyba pisała, że można kilka Apapow brać, bo ona położnej pytała, ale na bóle głowy, ale myślę że z gorączką tak samo, ale nie pamiętam ile, ze 3 na pewno, tylko nie ma jednocześnie oczywiście biedna, gorączka dalej Ci dokucza? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam naleśniki, szarpałabym jak Reksio szynkę
![]() ![]() Cytat:
Myślę właśnie czy sama czegoś nie uszyć, poszukam na allegro materiałów, chciałabym jeszcze zrobić imię z tych pluszowych literek, tylko czym je wypełnić? watą?![]() Edit: płaciłam troszkę ponad 30zł za komplet, tylko wiadomo wyszło trochę mniej ze względu na te kupony
12.10.2013 40/40 Edytowane przez evciap0 Czas edycji: 2015-07-30 o 19:18 |
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje na szybko że u nas wszystko ok,szyjka bardzo długa 5cm zamknięta,dziecko nadal nie pokazało kim jest :-( ale ważne że wszystko dobrze. Idę robić kolację bo jestem głodna jak wilk
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Jedynie anemizuje się i dostałam żelazo i mam pić sok z buraka. |
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
a co suplementujesz? Bo kurczę ja nie łykam wit D myślałam że latem to nie trzeba a tu takie zaskoczenie
|
|
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę Mama DHA, bo tam nie ma żelaza i do tego mam brać ten Vigantol, tylko muszę sobie policzyć tak, żeby zbyt dużej dawki nie było. Poza tym muszę chyba dodatkowo magnez, bo wydaje mi się, że mam mało (skurcze, ciągnięcie w stopach). W mama DHA jest magnez, ale widocznie mi mało.
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o widzisz to nawet w suplemencie nie wystarczyło, w takim razie łykaj, pij i jedz , smacznego ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
chlebek bananowy dopiero co wyjelam z piekarnika. Nie chcialam zeby zbyt dojrzale banany wyladowaly w koszu wiec znalazlam dla nich zastosowanie
zobaczymy jak smakuje, niech tylko przestygnie.
Edytowane przez beavercanoe Czas edycji: 2015-07-30 o 19:30 |
|
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już sobie policzyłam, że jak będę brała dwie krople to będzie 1000 + 1000 który jest w Mama DHA i będzie ok ![]() Zapytaj dziewczyn jaką kupują wit.D ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
#269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz czy wyszedł dobry ![]() Cytat:
mały uparciuch, ale wazne ze zdrowe
|
||
|
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

ewentualnie fotelik cybex albo czytałam ostatnio o ferrari, w przystępnej cenie jest i ma 4* w ADAC
większość modeli, które wymieniacie to chyba takie lekkie wózki raczej po mieście. W internecie opinie są często sprzeczne a sprzedawcy w sklepie na pewno do końca nie zaufam bo sama pracuję w sprzedaży i wiem, jak to nieraz jest
Zresztą będzie miał jej kto pomóc 
A za lepszy kosmetyk pielęgnacyjny do ust też trzeba kilkanaście zł dać przynajmniej