Żony i Panny Młode 2015 część 47- nasz sezon! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-30, 18:11   #3721
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 47- nasz sezon!

U mnie 21 st i też zimno. Nie wierzę, że lato jeszcze wróci.

Mnie dziś o 2 w nocy obudzili ludzie, którzy mieli problem wyjechać tyłem ze swoją motorówką na przyczepce na bardzo wąskiej uliczce wewnętrznej z parkingu, w dodatku pod górkę. Koleś instruował kierowcę co ma robić, żeby nie przytrzeć i próbował przekrzyczeć hałas silnika podjeżdżającego pod górkę auta. xD Chyba ze 20 min się męczyli z tymi kilkunastoma metrami. Potem miałam problem znowu zasnąć. Nie mam pojęcia, gdzie oni trzymali tę motorówkę i skąd się wzięli na tej uliczce. xD Może sobie wynajęli drugie miejsce parkingowe w bloku specjalnie na motorówkę. xD
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7221.jpg (243,2 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez krolewna_smieszka
Czas edycji: 2015-07-30 o 18:13
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:11   #3722
201805091331
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
U nas też się zaczęło No bo ślub był, podróż poślubna też - nawet w jej trakcie jak dzwoniliśmy do rodziny to rozmowy kończyły się: "Trzymajcie się, może coś z tego będzie" albo znajomy po powrocie pytał: "Jak tam, fajnie było? Będzie coś za 9 miesięcy?"

O dziwo nie denerwuje mnie to, mnie w sumie jest obojętne, czy będzie czy nie
u nas sprawa ma się ciut inaczej bo mamy już 4 latka

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
Gratuluję!

Nic nie mów...Póki co u mnie na lajcie

Wczoraj miałam to samo przed obroną. Pół nocy nie spałam. bo było gorąco, samoloty nisko latały i dupa. A od rana pojawił się roztrój żołądka i M. musiał mnie ratować stoperanem
ja mam tak samo a brzuch mnie tak boli jak nic ze stresu a jeszcze 9 dni
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Ej a ja mam pytanie do dziewczyn "na swoim" albo "na swoim (wynajmowanym)". Powiedzcie mi czy po rozłożeniu wszystkich sprzetow, naczyń itp. w kuchni zmienialyscie cos? W sensie czy z czasem dużo pierwszych ustawień okazało sie mało funkcjonalne?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
my w jednym miejscu mieszkamy 4 lata i nic nie zmieniałamnajpie wrw przemyślałam co i jak i tak zostało
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
O matko na pewno wszystko sie ulozy i znajda, ale taki balagan nie do pomyslenia

Na 8 sierpnia zapowiadają u nas 37 stopni.
też się tego boje, chciałabym mieć max 25 stopni
Cytat:
U mnie nie ma deszczu ; D jest sloneczko i 24 stopnie, lekki wiatr
u nas dziś 25 stopni i cieplutki lekki wiaterek wymarzona pogoda na ślub
201805091331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:21   #3723
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Czesc!

Miałam zniknąć na weekend a nie bylo mnie prawie tydzień Ale tyyyle sue dzialo... Szalony weekend, stresujący tydzień, moje urodziny (kurczę myślałam ze kończę 26 a tu du.pa... ).

No i musiałam podjąć decyzje o zmianie pracy... No wiec zmieniam. Mam strasznego pietra przed tym, bo niby w starej bylo milo, ciepło i bezpiecznie a tutaj niewiadoma wielka... Ale przynajmniej finansowo do przodu (no chyba ze pozbędą się mnie po próbnej umowie...). Gadalam z szefem przez telefon. Poinformowałam go... I chyba jestem od dzisiaj wrogiem nr 1 bo zostawiam ich... Ale jakby nie patrzeć nie ma dobrego momentu do zmiany pracy jak dobrze dogadujesz sie z ludźmi w biurze...

Nie gniewac się- piszę z kalkulatora!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:24   #3724
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Nie strasz! rzytul:
Cytat:
Czemu, co się dzieje?
Przymiarka wypadła średnio bo suknia leży średnio Pierwszy mankament to taki, że z przodu była za długa, no ale to można skrócić łatwo więc ok. Druga sprawa jest dużo gorsza - suknia zapada mi się w biuście. Najpierw założyły mi ją na zwykły stanik i jak się popoprawiałam to było ok. No ale suknia jest bez pleców. No to próba z bardotką zapinaną z przedłużką na brzuchu. Paski od stanika na plecach nie wystawały, ale przez to, że trzeba było je obniżyć dosyć mocno to sam stanik nie trzymał się dobrze. No to miski do wszycia. Tylko nie szło sprawdzić dokładnie jak to będzie wyglądało bo ja trzymałam te miski, a babka zakładała suknię i zanim zapięła to i tak wszystko się przesuwało. Mają mi te miski wszyć, ale one są takie jakieś cieńkie. Myślałam, że to będą takie jakby gąbki, grubsze i podtrzymujące biust. A to takie cieniutkie coś jak czasami, w niektórych miękkich stanikach od strojów kąpielowych jest włożone. Coś takiego.
W zwykłym staniku biust jest zebrany i trochę jakby podniesiony, a że ja mam nieduży biust to bez stanika nie wygląda on korzystnie. No i generalnie mam w tej sukni pusto w biuście. W miejscu piersi jest usztywnienie, ale na środku się zapada. Koronka jest napięta, a materiał pod spodem się marszczy. Widać to dosyć znacznie. Najgorsze jest to co powiedziała babeczka: "Ta suknia nie ma materiały na plecach więc tutaj nie ma co trzymać i dlatego z przodu się to zapada. Z naszą salonową suknią jest to samo i to tak będzie" No błagam. Mam iść do ślubu w sukni pomarszczonej na biuście? Mają wszyć mi te miski i trochę zebrać materiału bo jak najpierw mi ją założyły to było ciasno a potem mi odstawała w kilku miejscach. No i moje zasadnicze pytanie czemu nikt mi nie powiedział jak ją mierzyłam, że przy sukni bez pleców mogą być takie problemy. Mierzyłam wtedy taką rozmiar za dużą i babka stanęła z tyłu i mi ściągnęła ją rękami to było ok. Przy tej już mojej też jak z tyłu pociągnie to też się ładnie układa.
Kolejna mega rzecz. W umowie było, że reszta kwoty za suknię w dniu przymiarki. To tata zrobił przelew. Odbiór jest wpisany najpóźniej 11 sierpnia. Przychodzi do umówienia się na drugą przymiarkę i odbiór a kobieta mi mów 18 sierpnia. A ślub 22. To jej mówię, że w umowie jest 11, a ona mi że się nie wyrobią i przygotowuje kwitek i pyta czy jestem dzisiaj przygotowana zapłacić. To powiedziałam, że przelew już poszedł i jak one mają zamiar wyrobić się do oddania mi sukni do ślubu jak będzie dalej leżała. Nagle się okazało, że wtedy to zrobią mi poprawki od ręki. Ciekawe, że teraz muszę tyle czekać.
Jak wróciłam do domu to przemyślałam sprawę i zadzwoniłam do nich i powiedziałam, że pracuję do samego ślubu i udało mi się na 14 przenieść tę przymiarkę.
Babka nie była przekonująca, że one to poprawią, że ta suknia będzie wyglądała dobrze na mnie. Powiedziała, że wszyją miski i zbiorą trochę materiału i to wszystko co mogą zrobić.
Mam wrażenie, że ta suknia jest uszyta za duża dla mnie. W ogóle z koronki wystawały jakieś farfocle. Koronka przy dekolcie była pozwijana pod spód. Ale cytuję "jeszcze pani wykrochmalimy".
A i ja chciałam z tyłu muślinową koronkę i pytałam czy taką można i babki powiedziały, że ok. I ja myślałam, że to one będą doszywać po przymiarce bo przy zamawianiu nikt nie pytał mnie jak to ma wyglądać. Suknia do przymierzenia a tam kokardka jest. I ja chciałam żeby ogonki kokardki były długie tak na 3/4 długości spódnicy, a one są takie dosyć krótkie. Tylko tak się przejmowałam tym zapadnięciem w biuście, że w domu dopiero ogarnęłam, że ta kokardka była.
Boje się, że 14 dostanę suknię, która się nie układa bo nie ma pleców i nie da się nic z tym zrobić. Gdyby babka mnie zapewniła, że się postarają itd to spoko. Najwyżej będę się z nimi kłócić o zwrot kasy bo niedotrzymali terminu. Tylko w czym ja pójdę do ślubu

Cytat:
O matko na pewno wszystko sie ulozy i znajda, ale taki balagan nie do pomyslenia

Na 8 sierpnia zapowiadają u nas 37 stopni.
U mnie ma być 24 stopnie, pochmurno i deszcz.

Wczoraj byłam ustalić też strojenie kościoła. Wyjdzie 200 zł od pary.
Ustaliliśmy menu na sali i inne szczegóły imprezy. Chcecie nasze menu poczytać?

A dzisiaj byliśmy tańczyć i TŻ nadepnął mi na mój ślubny but i mam starty czubek nie przykryje tego kokardka, ani nie daje się zapastować. Buty nie są lakierki. Macie może na to jakiś sposób?

Edytowane przez Kelpie
Czas edycji: 2015-07-30 o 18:28
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:24   #3725
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
u nas sprawa ma się ciut inaczej bo mamy już 4 latka
Jak widać wielu osobom to nie robi różnicy, ślub był, to i dziecko ma być, nie ważne, że drugie, piąte czy dziesiąte
Stary 2015-07-30, 18:25   #3726
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki , dawno mnie nie było po prostu brak czasu... a tak wogóle wpadłam podzielić się z wami nowinką będę mamą po raz 2
Gratuluje
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:34   #3727
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Kelpie a wiesz ze ja miałam podobne problemy? I niestety koniec końców suknia nie ukladala mi się biuście tak jak chciałam... Marszczyla mu sie w jednym miejscu, na niektórych zdj widac to mocny No ale juz nic nie poradzę, jedyne co to się cieszę, ze są tez zdj gdzie suknia prezentuje sie obłędnie! Ale walcz o swoje, i może uda się zrobić suknie ktoś idealnie leży na Tobie!

Uczę się cierpliwości
Stary 2015-07-30, 18:35   #3728
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Kelpie, masakra....
A jakby Ci wszyli 2 miski? Wiem o jakich mówisz - sama takie miałam... I mi wszywali 2 bo wydawało mi się pusto w staniku.
Może to by coś pomogło??
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:35   #3729
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Jak widać wielu osobom to nie robi różnicy, ślub był, to i dziecko ma być, nie ważne, że drugie, piąte czy dziesiąte
Eee, to u nas nie ma żadnych nacisków czy komentarzy na ten temat. Warto mieć męża 17-latka. My tylko słyszymy od rodziców i teściów, żebyśmy koniecznie gdzieś pojechali na podróż poślubną zwiedzić trochę świata. xD

Kelpie Zatłukłabym te babki!! Odnośnie farfocli, u mnie na pierwszej przymiarce też tego było sporo, zwróciłam im uwagę i wszystko mi pięknie poucinały i poobszywały (mnie np. wkurzało to, że dekolt nie jest wykończony na gładko, tylko lekko nachodzą na niego koronki, poprawiły mi to). Koniecznie im zwróć uwagę, bo dla nich może to być zbędny szczegół, a Ciebie będzie denerwowało. Odnośnie zapadającego się dekoltu, nie wiem co Ci poradzić. Można tylko liczyć na to, że faktycznie to poprawią i na następnej przymiarce będzie lepiej... Ale podejście kobiet załamujące. Trzymaj się.

Edytowane przez krolewna_smieszka
Czas edycji: 2015-07-30 o 18:37
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:35   #3730
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Duchaa gratuluję

Uczę się cierpliwości
Stary 2015-07-30, 18:36   #3731
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;52256309]Kelpie, masakra....
A jakby Ci wszyli 2 miski? Wiem o jakich mówisz - sama takie miałam... I mi wszywali 2 bo wydawało mi się pusto w staniku.
Może to by coś pomogło??[/QUOTE]
Ja chyba też miałam podwójne, jeśli dobrze pamiętam.
Stary 2015-07-30, 18:40   #3732
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Eee, to u nas nie ma żadnych nacisków czy komentarzy na ten temat. Warto mieć męża 17-latka. My tylko słyszymy od rodziców i teściów, żebyśmy koniecznie gdzieś pojechali na podróż poślubną zwiedzić trochę świata. xD
Czy ja wiem czy warto, mnie to nie przeszkadza, a może i TŻ-a trochę ruszy
Stary 2015-07-30, 18:44   #3733
sQuaara
Zakorzenienie

kropka zmieniasz na ta umowe zastepstwo dla pasji czy odchodzisz na to samo do innej firmy?!

dostałąm wycene płytek łooo matko i córko!!
Stary 2015-07-30, 18:46   #3734
Kelpie
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;52256309]Kelpie, masakra....
Może to by coś pomogło??[/QUOTE]

Tak myślałam, żeby wszyły tyle żeby wypełnić tę pustą przestrzeń i żeby sukienka się naciągnęła. Tylko martwi mnie to, że ta przymiarka dopiero 14tego. Jakby była szybciej to można by potestować inne rozwiązania.
W staniku mam fajnie piersi bliżej siebie, a tutaj biust mi się rozlewa na boki i nawet jak go zbiorę to nie ma go co trzymać.
Teraz myślę, że może te moją bardotkę pociąć i wszyć. albo jak będzie za pusto to założę stanik pod spód jeszcze. Sama nie wiem.

Cytat:
Eee, to u nas nie ma żadnych nacisków czy komentarzy. Warto mieć męża 17-latka. My tylko słyszymy od rodziców i teściów, żebyśmy koniecznie gdzieś pojechali na podróż poślubną zwiedzić trochę świata. xD

Kelpie Zatłukłabym te babki!! Odnośnie farfocli, u mnie na pierwsze przymiarce też tego było sporo, zwróciłam im uwagę i wszystko mi pięknie poucinały i poobszywały (mnie np. wkurzało to, że dekolt nie jest wykończony na gładko, tylko lekko nachodzą na niego koronki, poprawiły mi to). Koniecznie im zwróć uwagę, bo dla nich może to być zbędny szczegół, a Ciebie będzie denerwowało. Odnośnie zapadającego się dekoltu, nie wiem co Ci poradzić. Można tylko liczyć na to, że faktycznie to poprawią i na następnej przymiarce będzie lepiej... Ale podejście kobiet załamujące. Trzymaj się.
Ja się tak podłamałam tym wyglądem i zaoferowałam czy biżuteria pasuje, jak welon itd, że dotarło do mnie dopiero po wyjściu z salonu. Ale nie ręczę za siebie tego 14tego. Chyba im się tam rozpłaczę a potem je wymorduje.
Jak będzie dalej nie tak to wezmę TŻ. W nosie że zobaczy suknie, ale przynajmniej baby poprzestawia po kątach. Oby to nie było potrzebne.
To nie są bułki w sklepie. Zresztą i bułki kupuje się jako towar pełnowartościowy.

Świadkowa mówiła, że generalnie wygląda wszystko super. Że buty fajnie wyglądają, biżuteria pasuje, welon super bo prawie idealnie udało nam się dobrać koronkę na nim do koronki na sukni.

Wiem, że nie ma co przejmować się na zapas tylko strasznie mnie stresuje to jak późno będzie przymiarka.
Wkurza mnie, że trafić na naprawdę profesjonalną obsługę to jak znaleźć igłę w stogu siana.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Ja chyba też miałam podwójne, jeśli dobrze pamiętam.
Mi przykładała takie te cieńkie miski i takie gąbeczki od dołu jak czasami są do włożenia do stanika w te kieszonki.
Stary 2015-07-30, 18:47   #3735
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Własnie jedziemy do Castoramy bo brakuje jednej części do syfonu do wanny
Jak to w ogóle mozliwe że w nietkniętym opakowaniu brakuje czegoś?!
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:50   #3736
sQuaara
Zakorzenienie

Kelpie na twoim miejscu juz bym leciała z jakims stanikiem do wszycia... tzn miseczkami ale niech to bedzie sztywny stanik i miejsce na pushup!!!
nie pytałas czy tak mozna?!

zreszta w ruchu to kazda (poza gorsetowa) suknia bedzie miala pomarszczoy materiał moja pewnie tez

jak ją zidentyfikuja
Stary 2015-07-30, 18:50   #3737
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
dostałąm wycene płytek łooo matko i córko!!
Skąd brana była cena, ze sklepu stacjonarnego czy internetowego?

Też mieliśmy wycenę i też nam oczy z orbit wyszły. A potem sami poszukaliśmy tych płytek w necie i ponad 50% taniej kosztowały
Stary 2015-07-30, 18:53   #3738
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Kelpie na twoim miejscu juz bym leciała z jakims stanikiem do wszycia... tzn miseczkami ale niech to bedzie sztywny stanik i miejsce na pushup!!!

zreszta w ruchu to kazda (poza gorsetowa) suknia bedzie miala pomarszczoy materiał moja pewnie tez

jak ją zidentyfikuja
Tylko, że w sumie wszyją same miski z tego stanika. Miałam ze sobą stanik, ale nie zaproponowały jego wszycia tylko od razu mówiły o miskach.
Stary 2015-07-30, 18:55   #3739
sQuaara
Zakorzenienie

ja robie łazienke u znajomego wiec to cena jakas tam katalogow + rabat handlowy.. tylko 1 płytki mnie zastanawiaja bo sa tak z 30%drozsze niz w necie...
no i do tej lazienki na górze brazowych plytek mi policzyli ponad 11m... a ja mam po podlodze 6+obudowa stelaża.. no nawet 9 ale nie 11 (paczka ma mniej niz 1m)

no wiec cos przekłamane

i licze na rabacik ze wzledu na dobre wspomnienia i stare dzieje

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Tylko, że w sumie wszyją same miski z tego stanika. Miałam ze sobą stanik, ale nie zaproponowały jego wszycia tylko od razu mówiły o miskach.
no ale to wiesz same miski ale stanik sztywny, fiszbina zeby cyc trzymałą... stanik same miski w dobrym miejscu mi biust sciaga (po bokach jest wyzszy) i no jest miejsce na puszap
Stary 2015-07-30, 18:55   #3740
Kelpie
Zakorzenienie

Dla przypomnienia sukienka wygląda tak
Stary 2015-07-30, 19:04   #3741
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:

jak ją zidentyfikuja
Ja miałam gorsetową i też się marszczyła, widać na niektórych zdjęciach. Ale to mi aż tak bardzo nie przeszkadzało. W sumie martwiłam się, że będę miała strasznie płaski biust w moim gorsecie, tak mi się wydawało na przymiarkach, a chyba akurat wyglądał całkiem spoko, jak patrzę na zdjęcia ze ślubu.
sQ, również współczuję problemów.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Dla przypomnienia sukienka wygląda tak
Hmmm, no wydaje mi się, że tutaj miski powinny utrzymać biust, bo to nie jest jakaś lejąca się suknia, z przodu wygląda na solidną. Tym bardziej, że są dość szerokie rękawki, które mogą pomóc trzymać piersi. Musi się dać jakoś to poprawić.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Kelpie, mówiłaś, że suknia Ci się wydaje trochę za duża. Może jak wszyją te miski, to się zrobi trochę ciaśniejsza i będzie lepiej. Na następnej przymiarce ręcznie sobie ustaw biust mocno do góry i do środka przy zakładaniu sukni, wtedy go przyciśnij suknią i sprawdź czy się utrzyma.
Stary 2015-07-30, 19:04   #3742
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Przymiarka wypadła średnio bo suknia leży średnio Pierwszy mankament to taki, że z przodu była za długa, no ale to można skrócić łatwo więc ok. Druga sprawa jest dużo gorsza - suknia zapada mi się w biuście. Najpierw założyły mi ją na zwykły stanik i jak się popoprawiałam to było ok. No ale suknia jest bez pleców. No to próba z bardotką zapinaną z przedłużką na brzuchu. Paski od stanika na plecach nie wystawały, ale przez to, że trzeba było je obniżyć dosyć mocno to sam stanik nie trzymał się dobrze. No to miski do wszycia. Tylko nie szło sprawdzić dokładnie jak to będzie wyglądało bo ja trzymałam te miski, a babka zakładała suknię i zanim zapięła to i tak wszystko się przesuwało. Mają mi te miski wszyć, ale one są takie jakieś cieńkie. Myślałam, że to będą takie jakby gąbki, grubsze i podtrzymujące biust. A to takie cieniutkie coś jak czasami, w niektórych miękkich stanikach od strojów kąpielowych jest włożone. Coś takiego.
W zwykłym staniku biust jest zebrany i trochę jakby podniesiony, a że ja mam nieduży biust to bez stanika nie wygląda on korzystnie. No i generalnie mam w tej sukni pusto w biuście. W miejscu piersi jest usztywnienie, ale na środku się zapada. Koronka jest napięta, a materiał pod spodem się marszczy. Widać to dosyć znacznie. Najgorsze jest to co powiedziała babeczka: "Ta suknia nie ma materiały na plecach więc tutaj nie ma co trzymać i dlatego z przodu się to zapada. Z naszą salonową suknią jest to samo i to tak będzie" No błagam. Mam iść do ślubu w sukni pomarszczonej na biuście? Mają wszyć mi te miski i trochę zebrać materiału bo jak najpierw mi ją założyły to było ciasno a potem mi odstawała w kilku miejscach. No i moje zasadnicze pytanie czemu nikt mi nie powiedział jak ją mierzyłam, że przy sukni bez pleców mogą być takie problemy. Mierzyłam wtedy taką rozmiar za dużą i babka stanęła z tyłu i mi ściągnęła ją rękami to było ok. Przy tej już mojej też jak z tyłu pociągnie to też się ładnie układa.
Kolejna mega rzecz. W umowie było, że reszta kwoty za suknię w dniu przymiarki. To tata zrobił przelew. Odbiór jest wpisany najpóźniej 11 sierpnia. Przychodzi do umówienia się na drugą przymiarkę i odbiór a kobieta mi mów 18 sierpnia. A ślub 22. To jej mówię, że w umowie jest 11, a ona mi że się nie wyrobią i przygotowuje kwitek i pyta czy jestem dzisiaj przygotowana zapłacić. To powiedziałam, że przelew już poszedł i jak one mają zamiar wyrobić się do oddania mi sukni do ślubu jak będzie dalej leżała. Nagle się okazało, że wtedy to zrobią mi poprawki od ręki. Ciekawe, że teraz muszę tyle czekać.
Jak wróciłam do domu to przemyślałam sprawę i zadzwoniłam do nich i powiedziałam, że pracuję do samego ślubu i udało mi się na 14 przenieść tę przymiarkę.
Babka nie była przekonująca, że one to poprawią, że ta suknia będzie wyglądała dobrze na mnie. Powiedziała, że wszyją miski i zbiorą trochę materiału i to wszystko co mogą zrobić.
Mam wrażenie, że ta suknia jest uszyta za duża dla mnie. W ogóle z koronki wystawały jakieś farfocle. Koronka przy dekolcie była pozwijana pod spód. Ale cytuję "jeszcze pani wykrochmalimy".
A i ja chciałam z tyłu muślinową koronkę i pytałam czy taką można i babki powiedziały, że ok. I ja myślałam, że to one będą doszywać po przymiarce bo przy zamawianiu nikt nie pytał mnie jak to ma wyglądać. Suknia do przymierzenia a tam kokardka jest. I ja chciałam żeby ogonki kokardki były długie tak na 3/4 długości spódnicy, a one są takie dosyć krótkie. Tylko tak się przejmowałam tym zapadnięciem w biuście, że w domu dopiero ogarnęłam, że ta kokardka była.
Boje się, że 14 dostanę suknię, która się nie układa bo nie ma pleców i nie da się nic z tym zrobić. Gdyby babka mnie zapewniła, że się postarają itd to spoko. Najwyżej będę się z nimi kłócić o zwrot kasy bo niedotrzymali terminu. Tylko w czym ja pójdę do ślubu

U mnie ma być 24 stopnie, pochmurno i deszcz.

Wczoraj byłam ustalić też strojenie kościoła. Wyjdzie 200 zł od pary.
Ustaliliśmy menu na sali i inne szczegóły imprezy. Chcecie nasze menu poczytać?

A dzisiaj byliśmy tańczyć i TŻ nadepnął mi na mój ślubny but i mam starty czubek nie przykryje tego kokardka, ani nie daje się zapastować. Buty nie są lakierki. Macie może na to jakiś sposób?
Ojej
Boje sie teraz mojej przymiarki. A wczoraj mialam telefon z salonu w tej sprawie.

Kelpie a nie mogly Ci wszyc stanik w sukienke tak jak zrobia z miskami?Albo rozejrzyj sie gdzies za takimi miskami, tylko wlasnie grubszymi o jakich myslas.
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 19:11   #3743
201606011622
Konto usunięte

Poklocilam się z tz o świadków.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 19:14   #3744
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam gorsetową i też się marszczyła, widać na niektórych zdjęciach. Ale to mi aż tak bardzo nie przeszkadzało. W sumie martwiłam się, że będę miała strasznie płaski biust w moim gorsecie, tak mi się wydawało na przymiarkach, a chyba akurat wyglądał całkiem spoko, jak patrzę na zdjęcia ze ślubu.
sQ, również współczuję problemów.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Hmmm, no wydaje mi się, że tutaj miski powinny utrzymać biust, bo to nie jest jakaś lejąca się suknia, z przodu wygląda na solidną. Tym bardziej, że są dość szerokie rękawki, które mogą pomóc trzymać piersi. Musi się dać jakoś to poprawić.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Kelpie, mówiłaś, że suknia Ci się wydaje trochę za duża. Może jak wszyją te miski, to się zrobi trochę ciaśniejsza i będzie lepiej. Na następnej przymiarce ręcznie sobie ustaw biust mocno do góry i do środka przy zakładaniu sukni, wtedy go przyciśnij suknią i sprawdź czy się utrzyma.
Teraz próbowałam sobie ułożyć biust, ale że były luźno to suknia nie trzymała biustu z gąbkami i miskami. Pod pachami mi trochę odstawała i w związku z brakiem pleców to w pasie byłam ściśnięta, a w biuście pustka bo nic z tyłu nie trzymało.

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Ojej
Boje sie teraz mojej przymiarki. A wczoraj mialam telefon z salonu w tej sprawie.

Kelpie a nie mogly Ci wszyc stanik w sukienke tak jak zrobia z miskami?Albo rozejrzyj sie gdzies za takimi miskami, tylko wlasnie grubszymi o jakich myslas.
A Ty w jakim salonie zamawiałaś?
I z tego co pamiętam przerabiałaś ten tył trochę nie?

No ja o wszyciu stanika jakoś zapomniałam Teraz myślę czy poczekać na wszycie tych misek i niech doszywają ich tyle aż wypełnią pustkę w biuście czy iść i kazać im wszyć ten stanik i jak to nie będzie dobrze wyglądało to wtedy miski
Stary 2015-07-30, 19:24   #3745
asia1905
Zakorzenienie

Kelpie a nie masz możliwości omówienia z nimi tej propozycji wszycia biustonosza? W Toruniu zamawiałaś?
Ja to chyba jakoś za wcześnie mam to wszystko, bo już 1 mam odbiór.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Jeszcze jendo Kelpie na pewno masz dobrze dobrany biustonosz???
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 19:30   #3746
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Kelpie a nie masz możliwości omówienia z nimi tej propozycji wszycia biustonosza? W Toruniu zamawiałaś?
Ja to chyba jakoś za wcześnie mam to wszystko, bo już 1 mam odbiór.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Jeszcze jendo Kelpie na pewno masz dobrze dobrany biustonosz???
Tak w Toruniu. Odbiór miał być 11, ale panie nie zdążą.
Zastanawiam się teraz czy jechać i rozmawiać o wszywaniu stanika czy poczekać na przymiarkę. Bo one powiedzą, że wszyją tylko nie dadzą gwarancji, że będzie dobrze. I jak będzie źle to powiedzą, że mówiły, że z miskami byłoby dobrze.

A stanik mam dobrze dobrany. Byłam kiedyś u brafiterki, a teraz kupuję w sumie tylko w esotiq i znam ich rozmiarówkę. Zresztą te babeczki tam pracujące chyba mają kurs brafitingu. Mam 65E, czasami 65D lub 70D. Zależy od modelu i rozciągliwości materiały pod biustem.
Stary 2015-07-30, 19:32   #3747
misiaa91
Zakorzenienie

Kelpie nie mogłyby przyszyc Ci misek od stanika do sukienki? Już bez zapięcia. Będzie dobrze, glowa do góry!

Ducha gratulacje.

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Stary 2015-07-30, 19:34   #3748
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Kelpie nie mogłyby przyszyc Ci misek od stanika do sukienki? Już bez zapięcia. Będzie dobrze, glowa do góry!

Ducha gratulacje.

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Nie wiem czy wszycie stanika załatwi problem skoro mam pustkę pomiędzy stanikiem a suknia jakby.
Stary 2015-07-30, 20:08   #3749
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Bardzo drogo paczki wyszły. U nas paczki gdzie bym nie pytała to max 10 zł. Ale ogólnie ceny wyglądają przyzwoicie.

Nie mogłam się dzisiaj obudzić. A tu jeszcze 3 dni do pracy...Mam nadzieje, ze w niedziele się chociaż wyspie bo jak nie to umrę ze zmęczenia skurcze mnie w nocy łapią, musze do apteki po magnez jechać.
No i dzisiaj po pracy robimy kolejne podejście do zakupu garniturów... gorzej niż z moja suknia, serio
Paczka paczce nie równa u mnie teściowa za 1 paczkę płaci 45 zł. Ale są tam 3 kawałki 1/8 - sernik, makowiec, i chyba jakieś z posypką czy jabłecznik. Można też po jednym kawałku wtedy cena niższa
Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki , dawno mnie nie było po prostu brak czasu... a tak wogóle wpadłam podzielić się z wami nowinką będę mamą po raz 2
Aleeee super ! zazdroszczę
Ja już się nie mogę doczekać zawsze mówiłam że chcę dziecko w wieku 25 lat... już się niestety nie załapię... oby w 26 się zmieścić, bardzo, bardzo bym chciała...

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Tak w Toruniu. Odbiór miał być 11, ale panie nie zdążą.
Zastanawiam się teraz czy jechać i rozmawiać o wszywaniu stanika czy poczekać na przymiarkę. Bo one powiedzą, że wszyją tylko nie dadzą gwarancji, że będzie dobrze. I jak będzie źle to powiedzą, że mówiły, że z miskami byłoby dobrze.

A stanik mam dobrze dobrany. Byłam kiedyś u brafiterki, a teraz kupuję w sumie tylko w esotiq i znam ich rozmiarówkę. Zresztą te babeczki tam pracujące chyba mają kurs brafitingu. Mam 65E, czasami 65D lub 70D. Zależy od modelu i rozciągliwości materiały pod biustem.
Ja bym na Twoim miejscu czekała na przymiarkę ale jak by coś znów było nie tak to siedze tak długo aż coś zrobią.. człowiek płaci tyle kasy i chyba normalnym jest że wymaga się aby wszystko pasowało... ja na przymiarce tez się zle czulam z iustem którego prawie nie mam a w sukni wszystko mi sterczało.. tez maja mi wszyc i wypełnić stanik.. zobaczymy tylko ze u mnie jeszcze 2 miesiące do ślubu...
Stary 2015-07-30, 20:12   #3750
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Kelpie mam nadzieję, że Panie jednak staną na wysokości zadania i coś na to poradzą! P.S. Śliczna sukienka!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości