|
|
#271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Beavercanoe a gdzie mieszkasz? Już pytałam
o już napisałaś ![]() Aniqa moja teściowa też ma Franię, ale zepsutą, więc pierze wszystko w rękach. Włącznie z dżinsami, pościelą, ręcznikami... no i króluje namaczanie... Po 2 dni potrafi moczyć w wiadrze pranie zanim wypierze...Adka moja teściowa ostatnio pokazała mi prześcieradło, które wyprałam ja w automacie, że nie doprane i co? Trzeba namoczyć ![]() Benita co do Wigilii... To ja i tak dużo nie jem, bo mam teraz malutki żołądek, więc myślę, że troszkę nikomu nie zaszkodzi ![]() Adka gdzie te obrazki znalazłaś? Ja na wózki już dawno się gapię ![]() Mój syn chyba lubi kabanosy, bo jak jem, to się kręci ![]() Ogolnie widocznie córka, skoro takie wstydliwe Ja biorę zwykły witrum d3 bez recepty jeśli chodzi o wit. D. Biorę od lutego jak mi wyszedł za niski poziom. I 1000 j.m. dziennie. Witamin żadnych nie biorę, ale zapytam na następnej wizycie lekarza ![]() Jutro dopiszę resztę do listy dzisiaj już mi się nie chce kompa włączać.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Dam znac czy wyszedl dobrze, bo to nowy przepis. Sama jestem ciekawa.
Zaciekawa - wspolczuje ciezkiego porodu. Chodzi o traktowanie przez personel czy po prostu mialas komplikacje. Napisz cos wiecej. Ja rodzilam corke w Pl. I to byla najglupsza decyzja w moim zyciu. Porod jako tako byl szybki i bez komplikacji ale traktowanie pacjenta - Koszmar! Edytowane przez beavercanoe Czas edycji: 2015-07-30 o 19:44 |
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska no męczy,,, od wczoraj do dzis popołudnia miałam spokoj. A teraz leze i zdycham, tz lata przy mnie bo ja jestem jak dętka.
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za smakowite komentarze
Ogólnie ważne że wszystko okej Zanuepokoilyscie mnie ta suplementacja...witaminy D. Gryzelda obrazki na kwejku były dzisiaj z fejsa mi wyskoczyło Czubasek zwykłego paracetamolu możesz 4x1000mg nie wiem ile ma apap
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda moja mama też jest zwolennikiem moczenia niektórych rzeczy, np. bluzek. Ja mocze kilka godzin staniki, żeby ładnie pachniały, bo piorę w rękach, bo szkoda mi taką drożyznę wrzucać do pralki
![]() Musze zmienić termin i lekarza na badania prenatalne, bo moj znowu ma urlop
|
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska na początku ciąży miałam hemoglobine 14, a teraz mam 12 i już kazał dodatkowo się suplementować, żeby nie popaść w anemię. Także kupiłam jakieś świnstwo co zapisał...
Czubasek zdaje się, że robisz sok z buraka, jak robisz? może kiedyś gdzieś pisałaś, ale...wybacz, nie znajdę ![]() zeżarłam talerz zapiekanki z cukinii i pękam
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
To ja z mama dha przyjmuje dziennie 3000 wid d3
Ale spoko poziom 29 wiec dam rade. Moze zejde do jednego tabsa :p |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, ja jestem w rozsypce totalnej. Tam, gdzie chciałam rodzić od samego początku nie ma oddziału osobnego jak coś się wydarzy, czy coś...Typowo położniczy szpital, ale pełna profeska. Druga opcja trochę przymusowa mnie przeraża. szpital opinie ma dobre, mówią na niego "masówka", bo trafia tam tyle kobiet, że masakra. Hurtem idą i własnie nie ma takiej osobliwej opieki nad położnicą. Trzecia opcja to tam gdzie byłam na ginekologii ostatnio z powodu wymiotów. hmm...wygląd i stan pozostawia wiele do zyczenia, ale bardzo malo kobiet tam rodzi, bo wystraszyło sie bo 4 lata temu po cesarce zmarła tam kobieta i dziecko...jakies powiklania czy cos. i kazda sie boi. ale latają koło pacjentek bez przerwy, ledwo cos to juz lecą, lekarz jest non stop, położne i pielęgniarki tez. nie mam pojecia co robić... |
|
|
|
|
#280 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52257017]
Aniqa moja teściowa też ma Franię, ale zepsutą, więc pierze wszystko w rękach. Włącznie z dżinsami, pościelą, ręcznikami... no i króluje namaczanie... Po 2 dni potrafi moczyć w wiadrze pranie zanim wypierze...[/QUOTE] Moja ma czasem całą wannę namoczoną Dodam, że łazienkę w której mogą zażyć kąpieli mają jedną i dodatkowo małe WC. Więc jak wanna pełna prana to albo trzeba sobie radzić, albo czekać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zresztą w szpitalu w którym rodziłabym w Rzeszowie prawdopodobnie musiałabym zapłacić za poród, albo mieć tam lekarza prowadzącego na którego też wydałabym fortunę podczas wizyt i samych dojazdów (o ile dzięki temu poród byłby darmowy, bo się nie orientowałam).
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-07-30 o 20:14 |
||
|
|
|
#281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to była największa dawka dostępna bez recepty w PL (wiem,że z USA można sprowadzić większe dawki) teraz szukając tego zdjęcia znalazłam,że zaczęli produkować też d-vitum 4 000 j.m
Edytowane przez zaciekawa Czas edycji: 2015-07-30 o 20:18 |
|
|
|
|
#282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52257017]Beavercanoe a gdzie mieszkasz? Już pytałam
o już napisałaś ![]() Aniqa moja teściowa też ma Franię, ale zepsutą, więc pierze wszystko w rękach. Włącznie z dżinsami, pościelą, ręcznikami... no i króluje namaczanie... Po 2 dni potrafi moczyć w wiadrze pranie zanim wypierze...Adka moja teściowa ostatnio pokazała mi prześcieradło, które wyprałam ja w automacie, że nie doprane i co? Trzeba namoczyć ![]() Benita co do Wigilii... To ja i tak dużo nie jem, bo mam teraz malutki żołądek, więc myślę, że troszkę nikomu nie zaszkodzi ![]() Adka gdzie te obrazki znalazłaś? Ja na wózki już dawno się gapię ![]() Mój syn chyba lubi kabanosy, bo jak jem, to się kręci ![]() Ogolnie widocznie córka, skoro takie wstydliwe Ja biorę zwykły witrum d3 bez recepty jeśli chodzi o wit. D. Biorę od lutego jak mi wyszedł za niski poziom. I 1000 j.m. dziennie. Witamin żadnych nie biorę, ale zapytam na następnej wizycie lekarza ![]() Jutro dopiszę resztę do listy dzisiaj już mi się nie chce kompa włączać.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]A robiłaś jakieś badania, żeby określić poziom Wit d? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeju dzisiaj cały dzień chodziło za mną jakieś dobre jedzenie, ale nie zrobiłam nic, a cukinia tez mi chodzi po głowie. Zdradzisz jak zrobiłaś tą zapiekankę? Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#283 |
|
Konto usunięte
|
Aniqa wiadra stoją w kabinie prysznicowej, drugiej nie ma
i mogę albo dźwigać albo czekać...Sylwuska robiłam w diagnostyce 99 zł mnie to kosztowało. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc roznie moze byc |
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52257675]Aniqa wiadra stoją w kabinie prysznicowej, drugiej nie ma
i mogę albo dźwigać albo czekać...Sylwuska robiłam w diagnostyce 99 zł mnie to kosztowało. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]O kurczę to sporo. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Tak robilam, luxmed 70zl
Diagnostyka jest wg mnie najdrozsza |
|
|
|
#287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w ogóle to muszę kupić jakieś nowe tabletki z witaminami, bo kupiłam w 2 trymestrze prenatal classic, zażywałam trochu a teraz od 3 tygodni nie biorę, bo co wezmę to mi niedobrze i wymiotuje:/ byłam teraz na urlopie 2 tygodniowym i nie miałam jak kupić nowe, a teraz się waham co wybrać :/ i tak leci bez tabsów.. beavercanoe po pierwsze komplikacje-pomimo nacięcia krocza pękłam aż do tyłka:/ długo miałam wielkie obawy czy przypadkiem nie będę robić pod siebie :/ bo wprawdzie samo pęknięcie z zewnątrz nie doszło do samej "dziurki" - brakło dosłownie parę mm to do końca nie wiedziałam jak mięśnie w środku...generalnie powinny spowolnić akcje porodową-wyparłam synka po dwóch parciach-widocznie to było za szybko-dobra położna widzi czy skóra się naddaje czy trzeba przystopować poród. Dodatkowo synek prawie,że wyleciał i niestety prawdopodobnie uderzył się w główkę (wtedy nie wiele do mnie dochodziło, ale później skojarzyłam fakty i "obraz" z porodu, syn miał sine nad czółkiem a pare miesięcy później podczas usg główki wyszło,że ma wodniaczka, który na szczęście się wchłonął po paru miesiącach, ale ile nerwów było to moje ![]() żeby było mało to rana krocza mi została zakażona i się po części rozeszła, wróciłam do szpitala po tygodniu gdzie szprycowali mnie przez kolejny tydzień dwoma antybiotykami, rany ponownie mi już nie zszyli, więc możecie sobie wyobrazić jaki mam sajgon na dole...wiele czasu minęło,aż pogodziłam się z tym faktem..ponownie zaczęłam się sexić i etc. ale do dziś nie lubię jak Tż mi tam spogląda..teraz myślę,że zrozumiecie mnie dlatego już nie chce,żeby mi "tyłka" ruszali.Wtedy po porodzie pytałam lekarza czy jeszcze będę mogła kiedyś urodzić naturalnie-odpowiedział,że jak najbardziej-tylko natną mnie z drugiej strony... Mam tylko nadzieję,że lekarz zgodzi się na cc, chociaż znam jego podejście,że generalnie to poważna operacja - i ja to rozumiem -ale znam tyle kobiet, które po cc po 7 dniach śmigały - a ja z moim tyłkiem męczyłam się z 3 miesiące:/ bo tak długo mniej wiecej odczuwałam ból, musiałam chodzić do ginekologa, który kontrolował gojenie etc. Najgorsze jest to,że znając moje "szczęście" to mnie przy tej cc wykończą:/ Edytowane przez zaciekawa Czas edycji: 2015-07-30 o 20:39 |
|
|
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze nie kupujemy ale przynajmniej przestanę grzebać i kombinować. W październiku albo i listopadzie kupimy.
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Ja przy poprzednim synku pod koniec ciąży kupiłam fotelik, a wózek kupiłam już jak synek był na świecie..urodziłam również w zimie, więc nie potrzebowałam wózka od zaraz (na początku dziecko się tylko weranduje). Teraz pewnie zrobię podobnie.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
zaciekawa o to faktycznie miałaś ciężkie przeżycia współczuję mnie nacieli i nie pękłam widocznie dobrze to zrobili ale też przeżyłam swoje, podczas porodu musiałam ciagle leżeć pod ktg bo małemu tętno leciało podczas skórczu i nawet napić sie nie mogłam
|
|
|
|
#291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Zaciekawa, współczuję Ci przeżyć... lekarze powinni lepiej zadbać o ranę...
Obyś ten poród wspominała lepiej! |
|
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mi powiedziala polozna. Ze nie ma problemu jak walczylam z bolami glowy.
Wgl musze liste zrobic do poloznej.. Dopiero we wrzesniu ale mam wiele spraw do niej, zwlaszcza ze omacierzynski i dodatki podpisuje mi ona papiery + wyjazd na Corfu, zgoda na lot samolotem.. Cytat:
Ja juz wstawilam zurek, robi sie dla TZta. Nie wiem po czym ale oprocz wzdec to mam takie baki dzisiaj ze TZ nie podchodzi do mnie ![]() aaa i mus czekolady zwany pol seksu machnelam ![]() Bo moja najlepsza kumpela kocha czekolade i tak go ochrzcila hihi
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wspolczuje Mi kazali schodzic po schodach po odejsciu wod plodowych kiedy zaczely mi sie juz bole parte. Schodzilam SAMA na sale porodowa! W dodatku dzielona z inna kobieta za parawanem. W ostatnim momencie zwolnilo sie lozko do porodu bo inaczej urodzilabym gdzies na korytarzu. Nie bylo mowy zeby maz byl przy mnie a personel byl tak ordynarny ze az nie moglam uwierzyc ze tak mozna teraz traktowac pacjentow w kraju europejskim. Babska ktore odbieraly porod traktowaly mnie jak rzecz bez uczuc. Nie przebieraly w slowach. W pewnym momencie w mojej agonii i krzykach uslyszalam - "nie drzyj sie tak!" O znieczuleniu zewnatrzoponowym w ogole nie ma mowy...traktuja to jak jakas fanaberie. Tak ma wygladac porod w XXI wieku w srodku Europy? Dziekuje bardzo. Rownie dobrze moglabym urodzic we wlasnej sypialni i mialabym 100 razy lepiej bo wsparcie meza, spokoj, relaks, kapiel, masaż znioslabym to moze nawet bez znieczulenia. Porod ma byc szczegolnym momentem ktory bedziemy pamietac jak najpiekniejsze wydarzenie w zyciu a nie horrorem. Po porodzie dali mi corke na dwie minuty pozniej zabrali mimo moich prosb abym mogla potrzymac ja dluzej. Maz zatrzymal wychodzaca pielegniarke z naszym dzieckiem i zapytal czy to jego corka na co ona "a jakie to ma znaczenie" i poszla dalej. Pozniej dwie szczepionki bez naszej wiedzy. Jedna z nich zawierajaca rtec. Nie skonsultowali tego z nami, zaplacilibysmy za lepsza gdybysmy wiedzieli. Wierze,ze jesli ma sie oplacona polozna w Polsce to wszystko wyglada lepiej. Ja poszlam bez swojej poloznej i tak wlasnie bylam potraktowana... Przepraszam jesli kogos tym przestraszylam, ale jest to przestroga zebyscie nie rodzily bez wlasnej poloznej ktora znacie i traktuje was z szacunkiem i empatia. |
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Adka ja od kilku dni mam takie gazy że masakra Tż chodzi i drze się że śmierdzi
![]() Zaciekawa ja mam Actiferol 60mg ale muszę jutro wymienić bo kupiłam actiglobin przypadkiem bo nazwe pomyliłam. |
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Zaciekawa - wspolczuje tego co Ci sie przytrafilo. To co ja przezylam to nic w porownaniu do Ciebie. Nie dziwie sie ze boisz sie naturalnego porodu i wolisz cc. Mam nadzieje ze ginekolog zrozumie i sie zgodzi.
|
|
|
|
#297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wiesz co ja usłyszałam jak zapytałam podczas porodu o jakieś znieczulenie (dodam,że to było już po paru h porodu) - położna zaproponowała mi....uwaga, uwaga NO-SPE !! głupia pinda..przecież nospa mogłaby mi spowolnić akcje porodową, nawet bodajże na ulotce pisze,że nie wolno podawać jej podczas akcji porodowej...całe szczęście,że odmówiłam..bo jeszcze nie wiadomo jakby się to skończyło, przede wszystkim dla mojego synka ![]() a jak słabłam już, bo rodziłam całą noc a było już prawie południe to kazała mojemu mężowi iść na parter do sklepiku po czekolade gorzką śmiech na sali...ciekawe-jakby kurde nie mogłaby mi dać kroplówkę z glukozą czy coś,,,ciekawe czy to byłoby prawidłowe jak nażarłam się czekolady a później np. bym musiała mieć cc, bo z tego co wiem to przed zabiegami trzeba być na czczo....uwiecznieniem całego porodu było szycie krocza na żywca, bo niby dała mi jakieś znieczulenie w zastrzyku ale guzik działał..ja się darłam podczas szycia a ona na mnie non stop,że jej nogi w żebra pcham..a jak mogłam nie pchać skoro kazała mi podgiąć nogi pod samą szyję i szyła na żywca opierając się o te moje nogi..z bólu nie mogłam je utrzymać :/ Edytowane przez zaciekawa Czas edycji: 2015-07-30 o 21:08 |
|
|
|
|
#298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
OMG! Doslownie brak słów... |
|
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Zaciekawa witamy
![]() Adka bierz taki maluch to mnóstwo zużywa myślę ze bez problemu wykorzystasz ![]() Aniqa moja córka mając rok siedziala pięknie pod choinka i zaglądała do wszystkich torebek hehe Ogólnie ale masz uparciucha albo wstydziocha może to dziewczynka w takim razie ![]() Zaciekawa ponoć można miec wskazanie do cc ze względu na psychikę. Może spróbuj załatwić sobie jakieś zaświadczenie od psychologa? Współczuję Ci takiego porodu. Co do kp ja bardzo lubiłam ten kontakt z córką w trakcie karmienia i ogólnie samo karmienie. Chociaż moja nie była wisiadelkiem i jadła po 15-20 min a później z 1,5-2 h przerwy. W nocy dłużej . Na szczęście pomimo ze kp to szybko zaczęła przesypiać noce.
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko mam nadzieję,że ten lekarz będzie ze mną bo jak nie to ja nawet się nie zbliżam już do tego szpitala:/ niestety on w nim pracuje...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

o już napisałaś
no i króluje namaczanie... Po 2 dni potrafi moczyć w wiadrze pranie zanim wypierze...
moja teściowa ostatnio pokazała mi prześcieradło, które wyprałam ja w automacie, że nie doprane i co? Trzeba namoczyć 
dzisiaj już mi się nie chce kompa włączać.

śmiech na sali...ciekawe-jakby kurde nie mogłaby mi dać kroplówkę z glukozą czy coś,,,ciekawe czy to byłoby prawidłowe jak nażarłam się czekolady a później np. bym musiała mieć cc, bo z tego co wiem to przed zabiegami trzeba być na czczo....