|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
My w tym roku chyba też raczej nigdzie na dłużej nie pojedziemy. Ale w kwietniu lecimy do siostry męża do Dublina 😀 a później może w jakieś cieplejsze miejsce 😊😊
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#3123 |
|
Moderator
|
Zazdroszczę wyjazdów. My już w tym roku nie zdołamy nigdzie polecieć. Ja już się na siłach nie czuję a jeszcze od września Oliwka zaczyna pierwszy rok przedszkole i nie chcę aby opuszczała bo i tak stres będzie pewnie miała z językiem.
|
|
#3124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybór kiepski. Moze popatrze w niemieckich sklepach za tym persilem.Cytat:
|
|
#3125 |
|
Moderator
|
Fairy może i nie ma ale Amway na pewno jest. Oni z katalogów sprzedają a nie w sklepach. Fakt dość drogie ale np. używam ich proszku i odplamiacza i proszek jest bardzo wydajny bo mało się go daje.
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Tez was łapią skurcze w nocy?
mnie strasznie. Ćwicze nogi przed spaniem ale nie ma reguły. A jeszcze zamiast normalnie w łydce to cala stopa mi odskakuje w bok i boli jak diabli! Dre sie jak głupia, tz cos próbuje masować, bo raz dwa jest na równych nogach no ale swoje musze odcierpieć. Biorę magnez i potas a tu dalej skurcze.
|
#3127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy Wam też zmieniają się smaki? Przed ciążą lubiłam ostro przyprawione potrawy, mięso i słodycze. Do teraz jadłam warzywa i owoce, jedzenie bez doprawiania (np. kalafior prosto z wody), a teraz znowu się zmienia. Jem już wszystko, mięso i słodycze nadal bez entuzjazmu, ale zjem, gdy ktoś mnie poczęstuje (wcześniej na samą myśl mnie podnosiło). No i włączył mi się tryb OSTRE. Uwielbiam chipsy chilli, jakieś mega ostre, itp. Mąż wczoraj zrobił strasznie ostry obiad, który sam ledwo zjadł, a ja wzięłam dokładkę... Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3129 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
a zawsze byłam kilerem w przyprawianiu (moja miłość do kuchni indyjskiej![]() Teraz już wszystko wróciło do normy i jem jak przed ciążą
|
|
|
#3130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zawsze byłam kilerem w przyprawianiu (moja miłość do kuchni indyjskiej![]() Teraz już wszystko wróciło do normy i jem jak przed ciążą
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
poziomkowa ja miałam okropne skurcze jakiś miesiąc,może dwa temu,zwiększyłam magnez i przeszło. Za to dalej drętwieje tak jak limonka- i ręce i nogi, też dziś wstawalam w nocy. A nad ranem to mnie tak nagle silne drętwienie całej prawej stany złapało,od stopy cała noga, przez pośladek i bok aż do ręki -silne jak skurcz, wyprostować nie mogłam, ruszyć,nic. Zemściło się na mnie spanie na prawym boku,oby małej nic nie było
My też już w tym roku nigdzie nie pojedziemy, tz dziś ma wyjazd służbowy,wróci w niedziele, a we wtorek jedzie na -jak to mówi- swój kawalerski -do Niemiec na turniej piłkarski. Ciekawe kiedy ja będę miała swój panieński :p żeby nie siedzieć sama we Wrocławiu to jadę do rodziców pamiętajcie żeby na wyjazdy w razie czego wziąć swoje karty ciąży i te najważniejsze badania -gr krwi,HIV,HPV,toxo itp!!
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Mi bardzo dretwialy już przed ciążą do tego stopnia ze miałam mieć robiony 6 sierpnia rezonans magnetyczny, przełożony jest na styczeń bo w ciąży nie mozna. Ale nigdy nie obudziłam się w nocy z tego powodu. Nie wiem dlaczego. Raczej obudziłam się rano a tu palce sine albo noga jakaś gietka: )
|
|
#3133 |
|
Moderator
|
Hej
Mnie skurcz złapała tylko raz. Ale ręce mi drętwieją bardzo często. A smaki oj tak - w tej ciąży mi się pozmieniały. Prawie do 3 trymestru nie mogłam patrzeć na mięso i wędliny (nabawiłam się niedoboru wit.b12) a teraz smak mi wrócił (nie na mięso ale na wędlinkę - kiełbaskę a ostatnio zjadłam nawet salceson czego normalnie nawet kijem nie tknę) 1 trymestr to też była u mnie mega ochota na słodycze - czego normalnie nie jem. No i cały czas pociąg do gazowanych napitków (cola, club) gdzie normalnie mnie nie ciągnie do tego. Z Oliwką nie miałam zachcianek - tylko nadwrażliwość na zapachy ale smakowo raczej w normie było.
|
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Zachcianki miałam i mam dalej,ale różne -raz słodkie,raz ostre,kwaśne. Często na fastfoody niestety. Całą ciążę jadłam prawie wszystko normalnie-jedynie czosnek,nawet sam zapach doprowadzał mnie odrazu do wymiotów. Bywały dni,że żyłam ma samych biszkoptach czy sucharkach, bywało że po danej potrawie bardziej męczył mnie mdłości i przez jakiś czas miałam niechęć ale nie żeby mnie całkiem odrzuciło np od mięsa.
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie w I trymestrze to w ogóle kiepsko z jedzeniem było... miałam jakiś taki jadłowstręt, a już zapach lodówki to jakaś masakra. Mięsa nie mogłam tknąć, za to włączyło mi się słodkie, którego przed ciążą za bardzo nie jadłam, a już na pewno nie w postaci lodów, ciast. Teraz jem już wszystko, ale i tak mięso to jem bardziej ze zdrowego rozsądku, a słodkie mogłabym non stop i muszę się ograniczać.
Za to co ciekawe przed ciążą uwielbiałam pizzę, a teraz kompletnie nie mam ochoty. Ręce mi bardzo drętwieją i zdarzały mi się bolesne skurcze nóg nad ranem, ale jak zaczęłam brać magnez to przeszło. Dziewczyny, ile czekałyście na wyniki glukozy? Bo u mnie zawsze miałam online w ten sam dzień wszystkie wyniki, a teraz nic
|
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Joycesky to miałaś typowe smaki na dziewczynkę
ja się z mojej śmieje że lubi zjeść jak chłop, po porządnym obiedzie kopie bardziej niż po czymś słodkim. A glukozę miałam tego samego dnia wieczorem.
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry dziewczyny
widzę ze tematy kulinarne na tapecie u mnie jakos mocno się nie zmieniły typy jedzeniowe, tak jak lubilam jadam pikantne i kwaśne ale za to zauwazylam większe parcie na słodycze, no minimum raz dziennie musze wciągnąć jakiegos batonika, czekoladę czy ciasto, z synem słodycze mogły dla mnie nie istnieć
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj skusiłam się na komplecik. zależało mi na jakiś takim właśnie sweterku, bo to zima będzie jak się młody urodzi
![]()
|
|
#3139 |
|
Rozeznanie
|
Hej, mam do Was pytanie, bo nie wiem co robić. Wczoraj kolo 18 zaczęło mnie boleć podbrzusze, takie kłucie, i delikatne pobolewanie. Wzielam 2 nospy i niby przeszlo ale pozniej odczuwalam juz dobppjscia spac tak delikatnie. Do tego delikatnie twardawy brzuch, ale nie wiem czy to nie wzdecia np. Cala noc mialam niespokojna, z rana tez pobolewanie, klucie po lewej lub po prawej stronie i taki jakby napiety brzuch. Ruchy normalnie odczuwalne ale wlasnie bardzo nisko w podbrzuszu. Wzielam znow nospe i niby juz ok. Leze i brzuch miekki. Wiem, ze wrożkami nie jesteście, ale nie wiem co robić, musze i tak czekac do 18 na meza az przyjdzie z pracy. Jechac to skontrolowac na IP ?
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Mojej lekarki nie ma w tym tyg wiec zamkniete jest w ogole. |
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
I wszystko mi tam pomierzą. Wstałam z mężem o 4 rano, odwiozłam go do pracy i pojechał...caaały dzień będę sama ![]() Mnie skurcze nie łapią ale ja biorę 4x magnez od lekarki mam przepisany heh... JoyceSky dzięki za info Ja byłam wczoraj na raciborskiej w szpitalu im. leszczyńskiego i kurcze, poważnie się nad tym szpitalem zastanawiam. Jejku ale miałam dzisiaj sen erotyczny Wczoraj się kochaliśmy ale męczy mnie ciągle ta sama pozycja i to, że w środku jest wszystko takie miękkie i śliskie Mam ochotę już na coś mocniejszego i co W ogóle zauważyłam, że jak nic nie wolno to by się chciało. Nie piję alkoholu a teraz mam ochotę na piwo, nie palę a z chęcią bym zapaliła cieniutkiego papieroska. ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Moja też leży dość często nisko. Jeszcze wczoraj w nocy słuchałam w stetoskopie to dosłownie przy samym łonie usłyszałam serduszko.
|
|
#3142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak zdecydowanie bardziej pasują mi delikatne pieszczoty oralne
|
|
#3144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam za dosłowność Może u Ciebie też jest podobnie
|
|
|
#3145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
Ja to znowu mam tak że jak maluch się ułoży na prawa stronę to mnie bardzo boli wyrostek (który jeszcze mam
) a gdy tylko się przesunie to już nic nie czuje. Nie wiem czy takie uciskanie wyrostka mogą doprowadzić do jego zapalenia ?
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
peachella ja taki ból miałam w okolicy pępka jak mi się brzuszek powiększał a przed tym ból pleców. Brzuszek był wtedy mega napięty i twardy. Może też masz teraz ten etap
![]() Też kiedyś miałam od wieczora do samego rana taki ból i jedna nospa mi nie pomogła. Jeśli chcesz to jedź na IP po południu bo się zamęczysz cynamon próbowaliśmy takiej pozycji ale mnie jest nie wygodnie bo brzuszek ciągnie do przodu. ;C Mnie to chyba tak dotyk nakręca, co mnie Tżet pocałuje za uchem to ja już mokra Nie mam pojęcia jak przeżyję 6 tyg połogu. Mam nadzieję, że ta faza instynktu do dziecka przyćmi chęć współżycia
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-07-31 o 10:21 |
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, bardzo możliwe ze tak będzie
śmiesznie wspominam pierwszy raz po porodzie, czuliśmy oboje stres jak dziewica i prawiczek
|
#3149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam ochotę na ostry
mój TŻ mówi, że teraz choć nieco płytsza to super ciasna co do glukozy to ja miałam wczoraj wieczorem w systemie (rano robiłam) i wyniki prawidłowe oł yeah aż wczoraj zjadłam z TŻ budyń z z dwoma kostkami gorzkiej czekolady na kolację
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

wybór kiepski. Moze popatrze w niemieckich sklepach za tym persilem.

a zawsze byłam kilerem w przyprawianiu (moja miłość do kuchni indyjskiej
u mnie jakos mocno się nie zmieniły typy jedzeniowe, tak jak lubilam jadam pikantne i kwaśne ale za to zauwazylam większe parcie na słodycze, no minimum raz dziennie musze wciągnąć jakiegos batonika, czekoladę czy ciasto, z synem słodycze mogły dla mnie nie istnieć

Wczoraj się kochaliśmy ale męczy mnie ciągle ta sama pozycja i to, że w środku jest wszystko takie miękkie i śliskie